ΣΕ… ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΑΝΔΡΕΪΚΗ… ΠΕΡΙΛΗΨΗ, ΤΗΣ… ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΣ, Ω (!) ΠΕΡΙΛΗΨΗ!..

Φίλοι μου / μας!

Επειδή κάποιοι εσχάτως αναφέρουν όλο και περισσότερο το όνομα του τεράστιου Έλληνος Πατριώτου πολιτικού Ανδρέα Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, [σε ό,τι κυρίως (!) αφορά τις θέσεις του για τα Ε-Τ και όχι μόνον], ερμηνεύοντάς τον αυτοί οι… κάποιοι, τις περισσότερες φορές, όπως τους συμφέρει ή και διαστρέφοντάς τον ακόμα, απαντάμε σε ότι έχουμε “τσιμπήσει” “δώθε κείθε”, σε Τύπο, Διαδίκτυο και γενικώς στα “ΜΜΕ και όχι μόνον για τα Ε-Τ! Διαβάστε τώρα τον… πραγματικό Α.Γ.Π.!

α. Όσο υπάρχει “ΑΤΤΙΛΑΣ”, δεν υπάρχει λύση Κυπριακού!

β. Με την Τουρκία θέλουμε “καθαρές κουβέντες”!

γ. Με την επιστροφή μας στο ΝΑΤΟ (στρατιωτικό σκέλος), “δώσαμε” (για όσους καταλαβαίνουν) στην Τουρκία, (με την “Συμφωνία Ρότζερς”*), κυρίως, τα ακόλουθα: (Όχι βεβαίως μόνον αυτά).

– Τερματικό Σταθμό Λήμνου.

– Δομή Στρατηγείων και

– Πεδία Βολής!..

* Η περίφημη αυτή “Συμφωνία” έθεσε, για 1η φορά (!), σε εκκρεμμότητα ή -ορθότερα- σε αμφισβήτηση, τον έλεγχο του εναερίου χώρου του Αιγαίου!

δ. Κανένα άρθρο του ΝΑΤΟ δεν προβλέπει επίθεση συμμάχου χώρας σε σύμμαχο! Συνεπώς, το ΝΑΤΟ ΔΕΝ (!) μπορεί να μας προστατεύσει από τουρκική επίθεση!.. 

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ,ο Α.Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

Σε περίπτωση τ/απειλών προς την χώρα μας, σχεδόν στις 8 των 10 των περιπτώσεων, προέβαινε σε διαβήματα προς την Τουρκία και σε ενημέρωση των ΝΑΤΟ – Η.Π.Α. και ενίοτε και του Ο.Η.Ε., ενώ σε μερικές, κρινόμενες ως “ειδικές” ή “πολύ ειδικές”, περιπτώσεις, (όπως πχ τ/διαστρέβλωση πραγματικοτήτων σε διάφορα “γενικώς αποδεκτά” θέματα στα “Ε-Τ”, όπως και σε “Διεθνή Θέματα”, με συνημμένες προφορικές ή έγγραφες τ/”επιθέσεις”, στις οποίες η Ελλάδα εφέρετο, κατά τους Τ., να παραβιάζει το “Διεθνές Δίκαιο”!… ), ο Α. Γ. Π. κατέφευγε ειδικά (!) στο “Συμβούλιο Ασφαλείας” του Ο.Η.Ε.!.. (Η Ελλάδα διαμαρτυρόταν αρχικώς προφορικώς και ακολούθως εγγράφως)!..

Το να είναι τ/πλοία στα ”Διεθνή Ύδατα” του Αιγαίου, κάτι που δεν αποτελεί παράβαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου”, εξετιμάτο ως πρόκληση από τον “Ανδρέα”, αναλόγως του κάθε φορά επικρατούντος… κλίματος στα Ε-Τ!..

Στα “Διεθνή Ύδατα” μπορούν να γίνουν ωκεανογραφικές έρευνες και μόνον! Δεν μπορεί σ’ αυτά να γίνουν σεισμικές έρευνες στον βυθό (!..), [διότι το διαβάσαμε και αυτό (!……)], ενώ -άλλωστε- οι περιοχές αυτές αφορούν ε/Υφαλοκρηπίδα, κατά 95%!..

Τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα! Όχι απλώς το έλεγε η Κ-Β του Α. Γ. Π., αλλά το διατυμπάνιζε, ψευτο-αλήτες (!), προσθέτοντας σχεδόν πάντα ότι αυτό αναφέρουν “η Σύμβαση της Γενεύης” και η Διάσκεψη για “το Δίκαιο της Θαλάσσης”, του Μοντέγκο Μπέϊ, της Τζαμάϊκα (1982)!.. Το ότι αυτήν “της Τζαμάϊκα” δεν την έχει υπογράψει η Τουρκία, (όπως ομοίως και οι Η.Π.Α., Ισραήλ και Βουλγαρία), δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει!..

– Η υφαλοκρηπίδα, τόνιζε, δεν είναι σύνορα!

Το μόνο ΝΟΜΙΚΟ (!) “Ε-Τ” θέμα που υπάρχει είναι η υφαλοκρηπίδα και συγκεκριμένα η οριοθέτησή της και όχι η… διανομή της! (Η οριοθέτηση είναι νομική πράξη, ενώ η διανομή γίνεται με βάση -[SOS (!)]- πολιτικο-στρατιωτικούς συσχετισμούς)!

– O Ανδρέας έλεγε πως δεν ήταν ΓΕΝΙΚΩΣ αντίθετος με την Χάγη, αλλά (!!!) με την “ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ” που απαιτείται, έλεγε, πως ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!..

-/-

ε. Το σύνθημα του “Ανδρέα του Λαού” “Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ” είναι σύνθημα που το πνευματικό “κόπι-ράϊτ” είναι του ΡΗΓΑ ΦΕΡΡΑΙΟΥ (“ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ”). / Ο ίδιος ο Α.Γ.Π. το είχε πει μάλιστα αυτό!..

στ. Προ των εκλογών του 1985, ο Κων-νος ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ έδινε συγχαρητήρια στο ΚΚΕ, δεν το κατηγορούσε, όπως διαβάσαμε !..

ζ. Όταν κάποτε, σε κάποια “ΔΕΘ”, ο μεγαλοδημ/φος του ΚΚΕ (τότε νεοσσός), Μπογιόπουλος, είχε αποκαλέσει δογματικό το ΠΑΣΟΚ, ο Α. Γ. Παπανδρέου του απάντησε: “Άλλοι έχουν δόγματα και είδαμε πού τους έβγαλε αυτό”!..  

η. Σημίτης και Πάγκαλος “έρριξαν” τον Α. Γ. Παπανδρέου!

θ. Πράγματι δημ/φος, της τότε ε/φ “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ”, τον είχε προκαλέσει τον Ανδρέα, με τον Σημίτη και τo θέμα της πωλήσεως των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, αλλά ο Παπανδρέου τότε, πρόσεξε φιλαράκο πώς του είχε απαντήσει:

“Δεν υπάρχει, πράγματι, επαρκής στρατηγική τοποθέτηση, για την πώληση των Ναυπηγείων, για το θέμα των οποίων είμαι βαθύτατα δυσαρεστημένος”!

Ούτε ύβρισε, ούτε τίποτε,εξ όσων γράφτηκαν! Αυτό που -πράγματι- έρπει ως φήμη (και μάλλον το… μπέρδεψαν οι γράψαντες), είναι ότι ερωτώμενος ο Ανδρέας, μέσα στο α/φ επιστροφής του στην Αθήνα, από την Θεσ-νίκη και την “ΔΕΘ”, είχε πράγματι μπινελικώσει τον Σημίτη “χοντρά” (όχι δημοσία όμως), για το θέμα της… ανικανότητός του, όπως ο Πρόεδρος έλεγε, του να πωλήσει και δη με όφελος για το ε/Κράτος, τα υπόψη Ναυπηγεία ο Σημίτης!

Όταν, λίγο πιο μετά, ο Σημίτης (Αβουρί) θα γινόταν Π-Θ θα είχαμε την… δολοφονία από την 17Ν του υιού Περρατικού και εδώ… STOP!..

ι. Το 1993 ο Κων-νος Μητσοτάκης άφησε το Κράτος να μην έχει χρήματα να πληρώσει τις ανάγκες του! (Το “γιατί” και το “πώς”, είναι μια άλλη “κουβέντα”)!

Περισσότερα από 2,5 τρις δρχ ήσαν τότε οι άμεσες ανάγκες της χώρας! Υπήρχαν μόνον 450 δις δρχ και τα υπόλοιπα 2 τρις έπρεπε να βρεθούν με δανεισμό! (Το 1993 το έλλειμμα ήταν περισσότερο από 1 τρις, περισσότερο από τον Π-Υ)!!!.. Τελικώς, οι πόροι βρέθηκαν, χωρίς να διαταραχθεί η “οικονομική ζωή” της Ελλάδος.

Στο σημείο αυτό, να τονίσουμε ότι “ψηλά επιτόκια” σημαίνει ότι το κυκολοφορούν χρήμα είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ (!) και όχι το αντίθετο, όπως κάποιοι άσχετοι γράφουν! 

Επίσης! Το 1989 το δημόσιο χρέος ήταν 9 τρις δρχ και το 1993 ήταν 20 τρις δρχ! Για τόκους και χρεωλύσια θα πληρώνονταν περισσότερα από 4 τρις δρχ το 1993, ενώ το 1994 περισσότερα από 5 τρις δρχ, για τον ίδιο λόγο!.. Αυτά “για την ιστορία”, όπως λέμε!..

Τέλος, ο Α. Γ. Παπανδρέου έλεγε!

Η πετρελαϊκή κρίση του 1973 σήμανε το τέλος της “μεταπολεμικής ευφορίας”! (Μετά το πέρας του Β’ Π.Π.). 

Ίση πολιτική των πολιτών στα δημόσια βάρη! Έτσι πίστευε πως παγιώνεται το αίσθημα δικαιοσύνης μέσα στον λαό!.. 

Ανάπτυξη σημαίνει επενδύσεις και αυτές είναι που φέρνουν την άνοδο παντού στην χώρα, σε όλους τους τομείς, υπάρχοντος βεβαίως πάντα ενός εθνικού οικονομικού σχδίου, συγκεκριμένου, σαφούς και εναρμονισμένου, (κατά το δυνατόν), με τα διεθνώς οικονομικά ισχύοντα!..

Οικονομική υποβάθμιση σημαίνει εθνική (!) υποβάθμιση! (Όχι λαϊκή, που διαβάσαμε)!.. 

–  Ή το Έθνος θα φάει το χρέος ή η υπερχρέωση θα αφανίσει το Έθνος! (Αυτή ήταν η συγκεκριμένη αναφορά του, α-κρι-βώς)!..

-/-

ια. Ο Ανδρέας, παλιο-λαμόγια, ΔΕΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΟΤΑΝ!.. Ο Ανδρέας διακατείχετο από άσωστη… “στρατηγική ψυχραιμία”, όπως θα έλεγε και το πολιτικό… χοιρίδιο, ο Β. Βενιζέλος, ένας Β. Βενιζέλος, ο οποίος αποτέλεσε, ως άλλος… Βρούτος, και τον βασικό πολιτικό μοχλό πτώσεως του Α.Γ.Π. !..

ιβ. Κατά την περίοδο της Ε-Τ κρίσεως του 1987, ο Τουργκούτ ΟΖΑΛ ήταν, καθ’ όλο το χρόνο που αυτή διήρκεσε, στις Η.Π.Α., Η.Π.Α. που ήσαν “πίσω” από την υπόψη Ε-Τ κρίση, μια κρίση που στόχευε στην πτώση του Α. Γ. Παπανδρέου από την εξουσία, για λόγους που εδώ στο “σάϊτ” μας έχουμε αναφέρει, αναλύοντάς τους*!.. (Μια ημέρα πριν από την Χούντα του 1980 στην Τουρκία, ο Χουντάρχης, Στρατηγός Κενάν ΕΒΡΕΝ ήταν στις Η.Π.Α. ! Σκεφτείτε!………… )!..

Στην κρίση του 1987, ο κατά τον Α. Γ. Παπανδρέου “Άρχοντας του Σκότους”, … Νο “1” πολιτικός υπάλληλος της Α/Πρεσβείας στην Άγκυρα, και κατ΄ουσίαν πράκτορας εκεί (“Σταθμάρχης”) της “CİA” Ρίτσαρντ ΠΕΡΛ, έμεινε παραπάνω χρόνο στην Τουρκία επίτηδες (!), ενώ ο χρόνος της “εν τη Τουρκία” θητείας του είχε λήξει από της 25ης Μαρτίου 1987!..

Ήταν τότε που Αμερικανοί στρατιώτες είχαν φορέσει τ/στρατιωτικές στολές και ετοιμάζονταν να “βγουν” στα νησιά μας, αυτά του Α. Αιγαίου, τότε που ο παραπάνω Κος ΠΕΡΛ είχε εγκατασταθεί εντός του τ/ΓΕΕΔ, στην Άγκυρα και ουσιαστικώς εκτελούσε χρέη… Τούρκου Α/ΓΕΕΔ!..

* Η Ε-Τ κρίση του 1987 στόχευε στο… ΝΑΣΕΡ-ικό υποσυνείδητο (sic) του Α. Γ. Παπανδρέου, ενώ η ε/Κοσκωτική κρίση του 1989 (και ουσιαστικά αυτή της περιόδου 1987-1989), ήταν συνέχεια αυτής του 1987 και στόχευε κατ’ ευθείαν (ακόμα και στην ζωή του!) στον τότε Π-Θ Α. Γ. Παπανδρέου!.. Το 1987 είχαμε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και το πιο σοβαρό, έως τότε, τ/βήμα για διαχωρισμό του Αιγαίου! (Βλέπουμε λοιπόν ότι “η τ/ Γαλάζια Πατρίδα” και… παπάρια, που τάχα “εμφανίστηκε” επί ΡΤΕ, κλπ, υπήρχε πάρα πολλά χρόνια πριν)!..

ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ!

“ΧΑΙΡΕΤΕ”!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-