Απάντηση Στον “ΑΝΤΙΒΑΡΟ”, Για Τον Επόμενο ΠτΔ! (Και Ένα ΥΓ)!..

ΑΝΤΙΒΑΡΕ, σου απαντώ!

Σταύρος Δήμας:

– “Ο πιο βλάκας Υπουργός της Κ-Β Μητσοτάκη” είχε πει κάποτε για τον Κορίνθιο Σταύρο Δήμα*, η μητέρα του Κυριάκου, αυτή η ψυχούλα που κάποια κομματικά καθίκια “πυρπόλησαν” το σχέδιό της να φτιάξει τότε, με τα λεφτά του συγχωρημένου Λάτση, Ίδρυμα για ΑΜΕΑ παιδιά, κλπ, κλπ, κλπ! Αυτόν τον… βλάκα λοιπόν (διότι εγώ την γνώμη της Μαρίκας ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ την σέβομαι απολύτως, διότι θυμάμαι να μιλάει ελάχιστα, αλλά όταν μιλούσε, όσα έλεγε αποδεικνύονταν ότι ήταν “έτσι”), θα κάνει σήμερα Πρόεδρο ο γιος της; Ευτυχώς ο γιος του Δήμα και σημερινός βουλευτής της ΝΔ δεν έχει… πνευματικά, καμία σχέση με τον πατέρα του!..

* Ήταν πριν από ένα ταξίδι του Κων-νου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ στην Μόσχα, κλπ!

Δημήτριος Αβραμόπουλος:

  • Θα γίνει ΠτΔ ένας που δεν τον θέλουν οι Άγγλοι, οι οποίοι τον έχουν “καταχεριάσει” σαν “Επίτροπο Μετανάστευσης” ουκ ολίγες φορές; (Φανταστείτε εμείς που στην γη μας μπήκαν βιαίως από τον Σόρος εκ-ρια λαθρο-μετανάστες, όπως και πρόσφυγες, να μην είχαμε “δικό” μας Επίτροπο στο υπόψη θέμα, τί αριθμός θα είχε μπει… / καταλαβαίνεις εκτιμώ την… ειρωνεία)
  • Θυμίζω ότι οι Άγγλοι θα είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές, τουλάχιστον στην… γειτονιά μας!.. Άρα;
  • Θα γίνει ΠτΔ ένα άτομο το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην “Νοβάρτις”, με άμεσες προσωπικές κατηγορίες εναντίον του, ότι έπαιρνε λεφτά και τα έβαζε στο… βιβλιάριο του γιού του στην Ελβετία, όπως προσφάτως(!) ακούσαμε να ισχυρίζονται… κάποιοι, λέγοντας ότι οι Αμερικανοί ξέρουν και θα μιλήσουν; Γιατί να λερώσει έτσι ο Κ.Κ.Μ. το… μέλλον της ΝΔ, έστω και στην μία περίπτωση, στο δισεκ-ριο να είναι έτσι, όπως μόλις σου έγραψα;
  • Το ότι ο Αβραμόπουλος είναι πολιτικό δημιούργημα του Κων-νου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ευρωπαϊκά καθιερωθείς από το τέως Βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας / κυρίως από την Βεατρίκη), δεν σημαίνει ότι ο Κ.Κ.Μ. θα τον προτείνει κιόλας!..
  • Δεν είναι τέλος πρόσωπο που ενώνει, όπως λέγεται ότι επιδιώκουν τάχα μου… όλες οι πολιτικές παρατάξεις, κλπ!.. Είναι; Εσύ τί λες;

Ν. Αλιβιζάτος: Δεν σημαίνει ότι όποιος είναι Μασώνος ή -πολύ περισσότερο- έχει εβραϊκές ρίζες, όπως ο υπόψη Καθηγητής, μπορεί να γίνει και ΠτΔ! Αν είναι έτσι, τότε πχ ο κάθε… πωλητής, με εβραϊκές ρίζες, του… “Γιουσουρούμ”, στο Μοναστηράκι, θα μπορούσε να γίνει ΠτΔ! (Συνταγματικά βεβαίως και “τύποις” θα μπορούσε, αφού η θέση ανήκει σε όλους τους Έλληνες)!..

– Ο Συνταγματολόγος Αλιβιζάτος δεν έχει το απαραίτητο εύρος και τον αναγκαίο… όγκο, για την υπόψη θέση, πιστεύω!..

Λουκάς ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ:

– Είναι πράγματι ΔΕΙΝΟΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ και με τις γνώσεις του, όπως και με τις πολύ δυνατές διεθνείς γνωριμίες του, βοήθησε ως… “ενδιάμεσος” Π-Θ, πολύ την χώρα κατά την διάρκεια του “2ου Μνημονίου”, ώστε να καταφέρουν μετά οι Σαμαράς – Βενιζέλος να μας φέρουν λίγο πριν από την πραγματική έξοδο από τα “Μνημόνια”, κάτι που όμως δεν έγινε λόγω… Τσίπρα, ο οποίος με εντολή και απολύτως συνειδητά τα έκανε όλα… “πουτάνα” (είπαμε, ιταλιστί “η πόρνη”), χρεώνοντάς μας επιπλέον 100 δις Ευρώ τουλάχιστον και υποθηκεύοντας την Πατρίδα μας για 99 χρόνια, κάτι για το οποίο θα έπρεπε να “περάσει” από “Εθνικό Ειδικό Δικαστήριο”, αλλά ο νυν Π-Θ τον κάλυψε, όταν έγινε Π-Θ, ίσως διότι μέσα του πρυτάνευσε πραγματικά η σκέψη ότι απ’ το ίδιο Δικαστήριο θα έπρεπε να “περάσουν” και οι Σημίτης – Κωστάκης Καραμανλής και ΓΑΠ!..

– Οπότε, κρίνοντας μάλλον, σε πολύ δύσκολους και χαλεπούς καιρούς, ότι δεν θα έπρεπε να κάνει την πολιτική μας ζωή συνολικά… “πουτάνα”, “έκανε πίσω” ο νυν Π-Θ, αφού μια τέτοια μονομερής ενέργεια εκ μέρους του, δεν θα ήταν πράξη δικαιοσύνης, ενώ αν πήγαινε και τον Καραμανλή του σε εθνική δίκη (δεν διατηρούσε τυχαία φιλικές σχέσεις ο Κ.Α.Καραμανλής,με τον Τσίπρα και τον ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ), θα κατέστρεφε και το Κόμμα του, το οποίο θα διαλυόταν στις πολιτικές τάσεις που το συνθέτουν, ενώ θα… χανόταν τελικά πολιτικά και ο ίδιος ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ενώ η χρεοκοπημένη χώρα θα έπνεε πια -στα σίγουρα- τον “επιθάνατιο ρόγχο” της!..

– Ο Κος Παπαδήμος, στέλεχος της πολιτικής μας “ελίτ” νουνεχές, μετριοπαθές, πραγματικά σοβαρό και με άκρως δυνατή κρίση, αν δεν σφάλλω, “μας χαιρετάει” σήμερα από την Ολλανδία, όπου ζει με την σύζυγό του, μετά την τρομοκρατική δολοφονική ενέργεια εναντίον του, την οποία ποιός λες να διέταξε και γιατί;

– Γιατί δεν πήγε ο τότε Τσίπρας, ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ, ούτε μια φορά να τον δει στον “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ”, όπου νοσηλευόταν, μετά την σε βάρος του τρομοκρατική δολοφονική απόπειρα και έστειλε τον τότε Υ/ΠΡΟ-ΠΟ, το… Αριστερό Χουντόπαιδο και γλείφτη όλων σχεδόν των Κ-Β, Τόσκα; (Άρα, δεν ενώνει… Αχαχαχαχαχαχαχαχα)!..

– Δεν έχουν οι σημερινοί Έλληνες το επίπεδο “ΑΝΤΙΒΑΡΕ” να δεχθούν για ΠτΔ έναν άνθρωπο, σαν τον Κο Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ!

– Τέλος, είσαι σίγουρος ότι επιθυμεί να γίνει ΠτΔ ο υπόψη Έλληνας; Γιατί να αφήσει τις Ολλανδικές μαύρες και άλλες… τουλίπες, για να εμπλακεί στα ελληνικά και πια όχι μόνον, αλλά “μιξ” σκατά (δημοτική απόδοση της λέξεως “κόπρανα”), στην χώρα μας; Για να του ξαναβάλουν και πάλι οι φίλοι του… “ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ”** εκρηκτικά, κλπ; Καταλαβαίνεις, είμαι σίγουρος!..

** Εϊ εκεί στην “ΑΝΤΙ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ”! Τον βρήκατε αυτόν τον… αναρχικό Κύπριο… “ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ”; Κοντά στον… Γιατζιτζόγλου έμενε… τουλάχιστον!..

Ανδρέας Δρακόπουλος (Ίδρυμα “ΝΙΑΡΧΟΥ”), Μαρία Ευθυμίου (“ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ”) και Σακελλαροπούλου (“Πρόεδρος Σ/Δικαστηρίου”):

Η θέση του ΠτΔ δεν είναι τηλεοπτικός διαγωνισμός για την καλύτερη… φωνή, το καλύτερο φαγητό, το καλύτερο μοντέλο, κλπ! Έλεος, ρε φιλαράκο, έλεος, όσο άριστα και να είναι και τα 3 αυτά πρόσωπα, κάτι που δέχομαι, αν και αυτό δεν το ξέρω σε… βάθος!..

– Τον Δρακόπουλο, του Ιδρύματος “ΝΙΑΡΧΟΥ”, γιατί να τον κάνει ΠτΔ ο Μητσοτάκης; Για να ταυτιστεί και πάλι (αλλά και το Κόμμα του), με την πλουτοκρατία, την διαπλοκή και τον νεποτισμό;

– Την δικαστικό, γιατί; Για να κατηγορηθεί ότι έχει και αυτός την δικιά του… Θάνου;

– Τέλος, την Κα Ευθυμίου, μια άριστη Ιστορικό θα μπορούσε να την έβαζε επικεφαλής, εκεί που έβαλε την Κα Δασκαλάκη – Αγελοπούλου ή να την έχει και ως ιστορικό σύμβουλό του! Κατάλαβες!..

– Κατ’ εμέ “ΑΝΤΙΒΑΡΕ”, ουδείς των 3 αυτών προσώπων έχει το εκτόπισμα, που απαιτεί η… διαγωνιζόμενη αυτή θέση! Θα με ρωτήσεις και σωστά! “Γιατί ο Παυλόπουλος έχει κανένα… εκτόπισμα και έγινε ΠτΔ”; Όχι βεβαίως, κανένα, αλλ’ αυτός ανήκε και ανήκει στην… ευγενή ελληνική τάξη των πολιτικών!..

– ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΣ, ΓΙΑ ΠτΔ ΜΑΣ, ΠΑΡ’ ΟΤΙ ΕΘΕΣΑ (ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ) ΕΝΑ… ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ, ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ, ΓΙΑ ΤΟΝ Κο ΠΑΠΑΔΗΜΟ!

– ΕΤΣΙ “ΑΝΤΙΒΑΡΕ”, ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΕ Ο,ΤΙ “ΠΡΟΧΘΕΣ” ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΑ, ΩΣ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΑ! ΣΗΜΙΤΗΣ ή ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ! Προσωπικά πιστεύω ότι η μπίλια θα καθήσει στον Βενιζέλο! Οψόμεθα, απλώς κάνε λίγη υπομονή!.. 

ΧΑΙΡΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

1. ΓΙΑ ΤΟΝ… ΚΑΦΕ ΤΩΝ… “ΕΙΔΙΚΩΝ”, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ… ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙ!

(ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΕΒΑΖΑ, ΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ, ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ, ΣΤΟΥΣ “ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ” ΤΩΝ “ΑΓΓΕΛΩΝ”)!..

Mustafa İlker Yücel (Başyazı)

Mustafa İlker Yücel (Başyazı)

Aydınlık Gazetesi, 26.12.2019

Güçlü Türkiye için yol haritası

Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi bugün toplanıyor.

Konu: Yeniden Asya!

Mevlüt Çavuşoğlu beş ay önce ilan etmişti: Asya çağını başlatıyoruz!

CHP ve HDP yönetimi dışında herkes kabul ediyor: Güvenliğimize yönelik tehdidin kaynağı ABD ve AB.

İç temizlik devam ediyor: PKK yığınak yapamadı. Gladyo, FETÖ temizliğiyle birlikte operasyon yapamaz duruma geldi.

Sınır temizliğinde durum: İkinci İsrail girişimini Rusya ve İran’la omuz omuza vererek bozguna uğrattık. Barzani’nin bölücü hamlesini Irak’la ittifak yaparak engelledik.

Başarının yöntemi: Diplomatik atak ve silahlı ittifak.

Mehmetçik PKK’yı etkisiz hale getirirken Suriye’nin de toprak bütünlüğünü korudu. Türkiye ve Suriye hızla diplomatik ilişkiyi başlatmalı ve her iki ülkenin önce sınır güvenliğini sağlayacak adımları atmalı sonra da ekonomik ilişkiyi planlamalıdır.

Dikkat: ABD Uygur kampanyası yürütüyor.

Amaç: Çin’le aramızı açmak.

Ak Parti ve MHP kurulan tuzağa düşmedi. İyi Parti, CHP, HDP burada da omuz omuza.

Yeni Cephe: Doğu Akdeniz.

12 ülkenin savaş gemisi birbirine bakıyor. Libya’yla yaptığımız anlaşmayı Mısır, Lübnan ve Suriye’yle de hızla yapmalıyız.

Ekonomide model: ABD ve AB mazlum ulusları borçlandırıp denetim altına alırken Asya ülkeleri paylaşarak büyüme modelini geliştiriyor.

Denenmiş yöntem: Atatürk döneminin kamu ağırlıklı ekonomi modeli başarı getiriyor. ABD’nin ekonomik yıkım tehditlerine ancak üretimle cevap verebiliriz. Üretimin ve teknolojide atılımın yükselen gücü artık Asya. Enerji güvenliğimizi de Asya ülkeleriyle sağlayabiliriz. Almanya ve Fransa da ABD tehditlerine rağmen Asya’ya yöneliyor.

Sonuç: ABD ve AB etnik ve yobaz bölücülüğü dayatıyor. Sınır güvenliğimizi tehdit ediyor. Sıcak parayla denetim kurmak istiyor ve Doğu Akdeniz’de karşımıza namlusunu dikiyor. Asya, tehdidi göğüslemenin, dayanaklar oluşturmanın ve üretimle gelişmenin merkezidir. Yeni bir dünya kuruluyor! Atatürk’ün 5 Mart 1922’de dediği gibi: “Asyai bir milletiz, Asyai bir devletiz!”

ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ… ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ “ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ” “ΑΓΓΕΛΩΝ”, ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ:

– Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΣΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ… “ΚΑΤΑ ΠΟΔΑΣ” ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ! (ΚΑΠΟΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ “ΑΚΡΙΒΩΣ” ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΙΤΕ ΠΧ ΤΙΣ Ε-Τ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1950 – 1974)!

ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ: ΞΕΡΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ “ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ” ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2010, 2 ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΕΛΗ! ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ* (ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ… ΖΟΥΜΕ) ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΣΙΑ!.. (ΨΑΞΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟ “ΣΑΪΤ” ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ / ΑΞΙΖΕΙ / ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΑΥΤΑ!.. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Ο Κος Β. ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ, … ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!..

* ΤΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΚΕΛΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 2 ΣΚΕΛΗ! ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο “EAST-MED” (ΙΣΡΑΗΛ – ΚΥΠΡΟΣ – ΚΡΗΤΗ – Δ. ΠΕΛ-ΝΗΣΟΣ / ΙΟΝΙΟ – ΙΤΑΛΙΑ – Κ./Δ./Β. ΕΥΡΩΠΗ) ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Η… ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ “ΓΡΑΜΜΗ”: ΙΣΡΑΗΛ – ΚΥΠΡΟΣ – ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΜΕΓΙΣΤΗΣ – 25ος ΜΕΣ/ΝΟΣ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ και ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΟΝ ή και ΒΑ και… “βλέπουμε”!..

– ΤΕΛΟΣ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ… ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗ (ΚΑΙ) ΠΡΟΣ ΑΣΙΑ (ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΠΙΟ… ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ), ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ “ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ”, ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ -ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ- “ΣΦΗΝΑ” ΣΤΟΝ “EAST-MED”, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ*, ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΗΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ Κ-Β ΤΩΝ ΟΙΟΝΕΙ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΩΝ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”!..

* ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Τ-Λ ΣΥΜΦΩΝΙΑ,… ΚΕ ΔΕΝΔΙΑ (ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΙΚΑ… ΛΙΜΑ)

ΟΙ… ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ (“τί ώρα”;) ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ “Α-ΚΥ-ΡΗ”, ΑΛΛΑ “ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ” (SIC) – ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε/ΠΛΕΥΡΑΣ, ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ… ΕΛΛΗΝΙΚΑ – ΩΣΤΕ -ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ- ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ “ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ”, ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΞΕΙ… ΕΙΡΗΝΗ!.. (ΔΗΛΑΔΗ, ΥΠΟ “ΚΑΝΟΝΙΚΑΣ ΣΥΝΘΗΚΑΣ” / “Κ.Σ.”).

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ (ΩΣ ΜΗ ΟΦΕΙΛΑΝ ΠΙΘΑΝΩΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΗΣ “ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ”, ΤΟ 1982, ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΓΚΟ – ΜΠΕΪ, ΤΗΣ ΤΖΑΜΑΪΚΑ). ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ, ΕΩΣ ΤΩΡΑ, ΕΙΧΑΜΕ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ! ΤΟΝ Κο ΡΟΥΚΟΥΝΑ (ΤΟ “ΠΑΛΕΨΕ”) ΚΑΙ ΤΟΝ Κο ΡΟΖΑΚΗ ή ΡΟΖΕΝΣΤΑΪΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ, ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΠΟΛΛΕΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΛΠ!..

2. Ο ΡΤΕ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ! ΓΙΑΤΙ; 

– ΔΙΟΤΙ ΜΟΛΙΣ, ΠΡΟ 2,3 ΗΜΕΡΩΝ, ΔΗΛΩΣΕ ΕΜΜΕΣΩΣ, ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ, ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ, ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ! ΕΙΠΕ [ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ… “ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ” (ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΙΖΕΙ) ΣΕ… ΤΡΙΤΟ -ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ-… ΠΡΟΣΩΠΟ], ΤΟ ΕΞΗΣ:

“ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ (ΔΗΛ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΕΙΝΑΙ, ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ (ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ “ΠΑΡΙΑΣ” ή “ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ”, ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΓΡΑΦΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ), ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ”… ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΟΤΙ “ΕΤΣΙ, ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ”, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ!

– Ο ΡΤΕ, ΓΙΑ 1η ΦΟΡΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ, ΗΤΑΝ 100% ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΑΦ΄ΕΝΟΣ ΜΕΝ ΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ Τ/ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΡΟΤΗΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΦ’ ΕΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΘΑΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ… ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ(SIC) ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ Τ-ΤΥΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ Τ-ΛΙΒΥΚΗΣ, ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ… ΣΥΜΠΑΝ, ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ, ή ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ “ΚΑΘΟΔΟ”, ΔΙΑ ΤΗΣ… ΤΥΝΗΣΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ, ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ… “ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ”(SIC) ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ “BORDO BERELİ” (ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ), ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ, ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΣΑΤΖΑΡ!..

3. ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΠΛΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΥΛΙΚΟΥ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΕΕΔ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ Ε-Τ ΕΝΤΑΣΕΩΣ, Η ΟΠΟΙΑ, ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ, ΚΛΙΜΑΚΟΥΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΩ!

– ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΛΟΓΟΣ;

– ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ “ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ” ΚΑΙ ΤΩΡΑ “ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ” ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ! ΓΙΑΤΙ;

ΔΙΟΤΙ ΕΝΑ ΣΙΓΟΥΡΟ “ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ” ΤΩΝ ΚΛΟΠΩΝ, ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΩ ΚΑΙ “ΣΗΜΕΡΑ” ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΕΝΑΣ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ “ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ” ΕΛΛΗΝΑΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ” ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!..

– ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΣΗΣ, ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ, ΤΟ 2002, “ΑΓΝΩΣΤΟΙ” ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΨΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ Ν. ΚΩ ΟΠΛΙΣΜΟ!.. (ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΩΣ Η ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” ΚΑΙ ΑΠΕΚΑΛΥΦΘΗ ΕΠΙ ΝΔ ΚΑΙ ΥΠ. “ΠΡΟ-ΠΟ” ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΤ’ ΕΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ).

 

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές και ευελπιστούν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις για την κλοπή του οπλισμού από το στρατόπεδο της Κω, ακόμη και να συλλάβουν τους δράστες!

Παρά το γεγονός ότι οι ανακρίσεις γίνονται με άκρα μυστικότητα και η πρόσβαση στο 282 Τάγμα Εθνοφυλακής έχει απαγορευτεί (ουσιαστικά το στρατόπεδο βρίσκεται σε «καραντίνα»), έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη μυστηριώδη κλοπή ανακρίνονται 25 στρατιωτικοί (αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες) που ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξη της αποθήκης με τον οπλισμό. Και αυτό γιατί οι διενεργούντες τις ανακρίσεις αξιωματικοί του Στρατού έχουν τη βεβαιότητα ότι η κλοπή έγινε σε συνεργασία και με άτομα που υπηρετούν στην εν λόγω μονάδα!

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, αλλά το «σενάριο» για εμπλοκή τρομοκρατικής οργάνωσης στην κλοπή του στρατοπέδου της Κω συνεχώς απομακρύνεται.

Όσον αφορά το τηλεφώνημα αγνώστου στο αστυνομικό τμήμα της Κω για την κλοπή του οπλισμού, επιβεβαιώνεται από διάφορες πηγές αλλά διαψεύδεται ότι στο εν λόγω τηλεφώνημα έγινε αναφορά στη 17 Νοέμβρη. Εκτιμάται ότι κάποιος (μάλλον μέσα από τη μονάδα) «κάρφωσε» την επιχείρηση με το τηλεφώνημα στο αστυνομικό τμήμα γύρω στις 10.30 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Στο τηλεφώνημα αυτό οι Αρχές δεν δίνουν και ιδιαίτερη βαρύτητα.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση, ο χρόνος διάπραξης της κλοπής υπολογίζεται τα ξημερώματα της Παρασκευής, χωρίς όμως και ν’ αποκλείεται το ενδεχόμενο η κλοπή να έχει γίνει το βράδυ της Παρασκευής, δηλαδή λίγη ώρα πριν από το τηλεφώνημα του αγνώστου στο αστυνομικό τμήμα.

Οι δράστες (που εκτιμάται πως ήταν πάνω από τέσσερις) μπήκαν από την αφύλακτη πίσω πλευρά του στρατοπέδου παραβιάζοντας το συρματόπλεγμα και έφτασαν στην αποθήκη. Με πολύ εύκολο τρόπο έσπασαν τη μοναδική κλειδαριά και μπήκαν στον χώρο όπου υπήρχαν σκηνές και ιματισμός για τους έφεδρους στρατιώτες. Στη συνέχεια άνοιξαν μια τρύπα στη μεσοτοιχία που χωρίζει την άλλη αποθήκη και μπήκαν μέσα για να πάρουν τον οπλισμό. Ειδικότερα, πήραν ένα κιβώτιο με 17 περίστροφα 45άρια, τρία τυφέκια G3 και τρία οπλοπολυβόλα των 7,62 χιλιοστών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αποθήκη οπλισμού υπήρχε σύστημα συναγερμού που δεν λειτούργησε, ενώ – από τα μέχρι τώρα στοιχεία – προκύπτει ότι ο φαντάρος που βρισκόταν σε παρακείμενη σκοπιά δεν αντελήφθη τίποτα.

Μέσα στην αποθήκη υπήρχε και άλλος οπλισμός, τον οποίο όμως δεν ήθελαν να πάρουν ή δεν πρόλαβαν να πάρουν. Μεταξύ του οπλισμού ήταν ρουκέτες και μπαζούκας.

Μετά την κλοπή οι δράστες ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο και διέφυγαν από το σημείο του στρατοπέδου απ’ όπου είχαν μπει. Εκτιμάται ότι εκεί τους περίμενε άλλο άτομο με αυτοκίνητο στο οποίο φορτώθηκε ο κλεμμένος οπλισμός και οι δράστες διέφυγαν. Ερευνάται ακόμη το ενδεχόμενο σε ερημική τοποθεσία της Κω να τους περίμενε ταχύπλοο σκάφος, στο οποίο να επιβιβάστηκαν οι δράστες με τα κλοπιμαία και να αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κατά την προσπάθεια διαφυγής των δραστών μέσα από το στρατόπεδο έπεσε στο έδαφος το ένα τυφέκιο G3, που δεν έσπευσαν να το πάρουν, αλλά το εγκατέλειψαν εκεί!

Η διαπίστωση της κλοπής έγινε το βράδυ της Παρασκευής. Η μια εκδοχή είναι ότι η κλοπή έγινε αντιληπτή από περίπολο που είδε τη σπασμένη κλειδαριά στην αποθήκη και η άλλη εκδοχή είναι πως η κλοπή εντοπίστηκε μετά το ανώνυμο τηλεφώνημα στο αστυνομικό τμήμα.

Αμέσως μετά σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου που είχε φτάσει στην Κω λίγες ώρες νωρίτερα για διακοπές. Ενημερώθηκαν ακόμη ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου έφτασαν στην Κω ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ Στ. Ανδριάνης, όπως επίσης και ομάδα αστυνομικών από τη Ρόδο. Αρχικά, οι έρευνες έγιναν με τη συμμετοχή αστυνομικών και την παρουσία εισαγγελέα από την Κω, αργότερα όμως την πλήρη ευθύνη ανέλαβαν οι στρατιωτικοί υπό την εποπτεία αντεισαγγελέα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης που ήρθε από την Αθήνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που μετέβη στην Κω δεν μπήκε στο στρατόπεδο, αλλά βρίσκεται εν αναμονή. Το ίδιο και οι εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές που αναμένουν οδηγίες για ενδεχόμενη παρέμβαση αν χρειαστεί (έρευνες σε σπίτια κ.λπ.). Πάντως, στους κύκλους της Αστυνομίας εκφράζεται δυσφορία επειδή δεν τους επετράπη να μετάσχουν στις
έρευνες μέσα στο στρατόπεδο, λόγω της τεράστιας εμπειρίας που έχουν σε υποθέσεις κλοπών.

Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η κλοπή στη στρατιωτική μονάδα της Κω, έχουν ενταθεί οι έλεγχοι σε όλα τα αεροδρόμια και τα λιμάνια των νησιών. Ακόμη στην Κω (αλλά και σε άλλα νησιά) γίνονται έλεγχοι σε αυτοκίνητα, ενώ έχουν ενταθεί οι περιπολίες των σκαφών του Λιμενικού Σώματος στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα.

Αυξημένα μέτρα φρούρησης

Στον ύψιστο βαθμό εφαρμόζονται τα μέτρα φρούρησης – ασφάλειας στρατιωτικών εγκαταστάσεων, μετά τη διαπίστωση της κλοπής όπλων από τη μονάδα της Κω.

Αυτό προβλέπει επείγον σήμα του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Χαρβαλά προς όλους τους στρατιωτικούς σχηματισμούς ανά την επικράτεια. Στο πλαίσιο των μέτρων που εφιστά την προσοχή για την πλήρη εφαρμογή τους, στη διαταγή του ΓΕΣ περιλαμβάνεται και η ανάκληση, αν χρειάζεται, αδειών του στρατιωτικού προσωπικού. Ήδη, κατά την κρίση τοπικών διοικητών και αναλόγως των αναγκών, έχουν γίνει από το Σάββατο ανακλήσεις αδειών διανυκτερεύσεων ή και μικρής διάρκειας κανονικών αδειών. Παράλληλα αυξήθηκαν οι σκοπιές και οι περιπολίες, ενώ έγιναν και έκτακτες επιθεωρήσεις αποθηκών οπλισμού και πυρομαχικών.

Το Πόρισμα για τη Μεγάλη Ανεξιχνίαστη Κλοπή Όπλων στην Κω

«Η μπαταρία του συναγερμού κόστιζε 100 ευρώ, αλλά δεν αλλάχτηκε» – Αυτοί που μπήκαν στο στρατόπεδο γνώριζαν την παραπάνω λεπτομέρεια. Δεν ήταν μόνο αυτό.

Κώστας Κουκουμάκας
14 Σεπτέμβριος 2019

Το καλοκαίρι του 2002 ήταν πυρετικό, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη. Όλη η Ελλάδα ήταν στημένη μπροστά στις τηλεοράσεις. Όταν αποκαλύφθηκε η μεγάλη κλοπή οπλισμού στο στρατόπεδο της Κω, ο συνειρμός ήταν αβίαστος, ωστόσο καμία σύνδεση με τη 17Ν δεν αποδείχθηκε τα επόμενα χρόνια. Αντίθετα, η ΕΔΕ που έκαναν οι Ένοπλες Δυνάμεις για την υπόθεση αποκάλυψε κωμικοτραγικά λάθη και «τρύπες». Το ριφιφί στην Κω παραμένει έως σήμερα ανεξιχνίαστο, ενώ ο κλεμμένος οπλισμός δεν βρέθηκε. Το VICE παρουσιάζει το πόρισμα της εσωτερικής στρατιωτικής έρευνας. Με την υπόθεση της Λέρου ανοιχτή, φαίνεται ότι έκτοτε ελάχιστα πράγματα βελτιώθηκαν στην ασφάλεια των στρατοπέδων.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Αυγούστου 2002, δύο φαντάροι που έκαναν περίπολο στο στρατόπεδο «Κωνσταντίνου Παλαιολόγου» στο Λινοτόπι της Κω, παρατήρησαν ότι το λουκέτο της πόρτας της αποθήκης ιματισμού ήταν κομμένο. Μπήκαν μέσα και είδαν στον τοίχο μια τρύπα 30Χ40 εκατοστών. Το άνοιγμα οδηγούσε στην διπλανή αποθήκη οπλισμού του 544 Τάγματος Εθνοφυλακής. Έλειπαν 17 45άρια πιστόλια, τρία οπλοπολυβόλα ΗΚ-11 Α1 και τρία πολεμικά τυφέκια G3A3 – ένα τέταρτο όπλο βρέθηκε στο έδαφος και προφανώς είχε πέσει από τα χέρια των δραστών, που βιάζονταν να απομακρυνθούν.

Από το πόρισμα προκύπτει ότι η αποθήκη οπλισμού διέθετε σύστημα συναγερμού, που μπορούσε να ενεργοποιηθεί με το άνοιγμα της πόρτας. Υπήρχε επίσης ένας αισθητήρας χώρου, δίπλα στο σημείο που ανοίχτηκε η τρύπα. «Τη συγκεκριμένη περίοδο όμως, ο εν λόγω συναγερμός ήταν εκτός λειτουργίας, επειδή η μπαταρία, αξίας 100 ευρώ, από εξαμήνου περίπου είχε εξαντληθεί, δεν είχε όμως αντικατασταθεί λόγω ελλείψεως οικονομικών πόρων», σημειώνεται. Αυτοί που μπήκαν στο στρατόπεδο γνώριζαν την παραπάνω λεπτομέρεια. Δεν ήταν μόνο αυτό.

Στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου της αποθήκης υπήρχε μέσα σε κλειδωμένο μεταλλικό κουτί ένας διακόπτης που άνοιγε τον φωτισμό στον χώρο που βρίσκονταν τα όπλα. Ο διακόπτης ήταν μόνιμα τοποθετημένος στη θέση ΟΝ και άνοιγε κάθε βράδυ μαζί με τον γενικό διακόπτη φωτισμού του όρχου οχημάτων, με το φως στον εσωτερικό χώρο της αποθήκης οπλισμού να παραμένει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό συνέβαινε «αντίθετα με τη σχετική πάγια διαταγή, που προέβλεπε την αφή του φωτισμού μόνο στην περίπτωση που εργάζεται προσωπικό στο εσωτερικό της αποθήκης», όπως σημειώνεται στο πόρισμα. Έτσι, η λάμπα ήταν καμμένη και ο χώρος δεν φωτιζόταν, είτε κάποιος έμπαινε μέσα είτε όχι.

Η εσωτερική έρευνα έδειξε, επίσης, ότι στον ακάλυπτο χώρο πίσω από την αποθήκη δεν υπήρχε φωτισμός, λόγω εκκένωσης μέρους των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου και της προοπτικής εκκένωσης και των υπολοίπων – υπήρχε μια αίσθηση προσωρινότητας, εξαιτίας του σχεδίου να μεταφερθουν άνθρωποι και εξοπλισμός από το βόρειο στο νότιο τμήμα του στρατοπέδου. «Η έλλειψη φωτισμού δυσχεραίνει τον οπτικό έλεγχο της περιοχής κατά τη νύχτα, αλλά και την κίνηση των περιπόλων, οι οποίες συνήθως απέφευγαν την κίνηση στο υπόψη σκοτεινό σημείο», σημειώνεται. «Ο συγκεκριμένος χώρος δεν εκαλύπτετο από σκοπό, λόγω της ελλείψεως προσωπικού, παρά μόνον με περίπολο και εφόδους, ως εκ τούτου στην περιοχή είχε δημιουργηθεί κενό ασφαλείας».

Την ίδια μέρα της αποκάλυψης της κλοπής του οπλισμού, ανακλήθηκαν όλες οι άδειες του μόνιμου προσωπικού και των φαντάρων, ενώ το στρατόπεδο «σφραγίστηκε», ότι δηλαδή συνέβη αυτήν την εβδομάδα στη Λέρο. Στη μονάδα της Κω απαγορεύτηκε σε όλους να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με άτομα εκτός στρατοπέδου, ενώ την επόμενη μέρα έγινε αναπαράσταση της κλοπής. Ζητήθηκε από στρατιώτες να ανοίξουν δεύτερη τρύπα στον εσωτερικό τοίχο της αποθήκης. Ο σκοπός ήταν να διαπιστωθεί αν ο φρουρός στη σκοπιά, που βρισκόταν σε απόσταση 50 μέτρων, μπορούσε να αντιληφθεί τον θόρυβο. Αποδείχθηκε ότι δεν θα μπορούσε να ακούσει τους «ποντικούς». Ο θόρυβος που έκαναν οι δράστες θεωρήθηκε κλειδί στην έρευνα κι αυτό διότι το κιβώτιο με τα 45άρια πιστόλια ήταν τσιμεντοποιημένο στο δάπεδο της αποθήκης, επομένως χρησιμοποιήθηκε καλέμι και σφυρί για να αφαιρεθεί. Επιπλέον, οι αξιωματικοί που έκαναν την αυτοψία ζήτησαν από τους άντρες του προσωπικού της μονάδας να περάσουν ένας-ένας από το άνοιγμα στον τοίχο, ώστε να αποκλειστούν όσοι δεν χωρούσαν να τρυπώσουν εκεί μέσα.

Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία εβδομάδα, χρόνος που είχε σχολιαστεί τότε στο στράτευμα. Το ΓΕΣ επέβαλε τελικά πολυήμερες ποινές παύσης σε έξι αξιωματικούς που ήταν υπεύθυνοι για την αποθήκη του στρατοπέδου της Κω. Αναλυτικά, επιβλήθηκαν οι παρακάτω ποινές: Αφαίρεση της διοίκησης και διοικητική ποινή φυλάκισης 20 ημερών στον ταξίαρχο-διοικητή της Nήσου Κω, απόλυση από τις Ένοπλες Δυνάμεις του αντισυνταγματάρχη-διοικητή του 544 Τάγματος Εθνοφυλακής και ποινή φυλάκισης 60 ημερών, ποινή φυλάκισης 30 ημερών στον αρχιλοχία αξιωματικό υπηρεσίας, ποινή φυλάκισης 20 ημερών στο διοικητή του 80ου ΛΑΤΕΘ, ποινή φυλάκισης 15 ημερών στο διοικητή του 282 Τάγματος Εθνοφυλακής, ποινή φυλάκισης 10 ημερών στον δόκιμο αξιωματικό που ήταν υπεύθυνος για τις περιπολίες.

-/-

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ! 

ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΩ, ΑΝ ΠΧ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΩ, ΗΤΑΝ:

  • ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΤΕΔ) – ΑΛΛΑΓΗ Τ/ΗΓΕΣΙΑΣ, ΣΤΟ Τ/ΓΕΕΔ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙ Ν. ΚΩ – ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ / ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΛΠ!
  • ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ -ΣΤΗΝ ΕΥΗΧΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ- “ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ”!
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ… ΔΙΑΠΑΛΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Α/ΓΕΣ!
  • ΜΙΑ ΚΛΟΠΗ, ΜΗ ΕΧΟΥΣΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ… ΑΠΛΗ ΚΛΟΠΗ… ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ… ΚΙΝΗΤΡΩΝ!

– ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ!..

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΕΛΟΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

  • ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 80 ΑΔΤΕ ΤΟΤΕ! (Πώς λέγεται είπαμε ιταλιστί η Πόρνη);
  • ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΩ ΤΟΤΕ ή ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΛΠ.

ΣΑΣ ΕΔΩΣΑ ΑΡΚΕΤΗ “ΤΡΟΦΗ”, ΠΑΡΤΕ “ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΜΟΛΥΒΙ” ΚΑΙ ΚΑΘΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!..

4. ΕΦΥΓΕ” ΓΙΑ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ “ΘΡΥΛΟΥ” ΜΑΣ, ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!.. 

Θρήνος στη δημοσιογραφία – Πέθανε ο Αντώνης Πυλιαρός

5.

Αυτά είναι τα «όργια» της διαιτησίας! (video)

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ gavros.gr και δείτε το “VIDEO”!..

Αυτά είναι τα «όργια» της διαιτησίας! (video)

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 

H κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο πάει από το κακό στο χειρότερο. Παρόλα αυτά, δεν παραιτείται κανείς από αυτούς που το έφεραν σε αυτή την άθλια κατάσταση! Αυτές είναι οι… Κυριακές που ήθελαν; Όπως αυτή στο Πανθεσσαλικό στάδιο, στο ματς (22/12) του Θρύλου με τον Βόλο;

Τι άλλο θα ζήσουμε; Πραγματικά, κάθε βδομάδα και χειρότερα! Όλο και πιο κάτω. Με την «εξυγίανση» να έχει αλλοιώσει πλήρως τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της Super League 1.

Οι «εξυγιαντές» κάθε αγωνιστική ξεπερνούν τους εαυτούς τους! Κάτι που μπορείτε να καταλάβετε και στο βίντεο!

Δείτε, αναλυτικά, όλα τα διαιτητικά «όργια» μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Σε ένα πρωτάθλημα, όπου όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και παρακάτω, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή, με μεγάλη διαφορά από τον ΠΑΟΚ!

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι περιττά, δείτε το βίντεο, στο gavros.gr, με τα… αίσχη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

-/-