ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΕΣ… ΕΞΑΡΧΙΕΣ!..

Φίλοι μου / μας!

1. Την ίδια στιγμή, που οι… φίλοι μας και… σύμμαχοι Τούρκοι εγκαινιάζουν τζαμιά παντού (στην “φωτό” είναι στην Αλβανία, από τα εγκαίνια του “ΕΤΕΜ Μπέη” Τζαμιού, από τους ΡΤΕ και Ράμα, προχθές, 17-01-20), διαβάστε τί γίνεται στην Ορθοδοξία, με αποκλειστική ευθύνη των Ρώσων!

 

CoA of the Ecumenical Patriarchate Constantinople (St. George's Cathedral of Istanbul version).png

 

Εδώ και σχεδόν 1700 χρόνια υφίσταται το “Οικουμενικό Πατριαρχείο” μας (“Ο.Π.”), ιδρυθέν αρχικά από τον Απόστολο Ανδρέα ως “Επισκοπή Βυζαντίου”!..

Το “Ο.Π.” είναι “πρώτο μεταξύ ίσων”, σε σχέση με τα άλλα υφιστάμενα Πατριαρχεία της Ορθοδοξίας, ενώ, με βάση την Δ’ “Οικουμενική Σύνοδο”, το 451 μ. Χ., έχει ίσα “Πρεσβεία”, με τον Πάπα της Ρώμης. (Είναι ίσο ιεραρχικά).

Τα πάντα ξεκίνησαν από το Βυζάντιο, σε ό,τι αφορά την εγκαθίδρυση, αλλά και την παγκόσμιο διάδοση, της Χριστιανικής Ορθοδοξίας, ιδιαιτέρως δε στις Σλαβικές χώρες, οι οποίες εκχριστιανίστηκαν απ’ τους Βυζαντινούς, και εξ αυτών πρωτίστως οι Ρώσοι!

Είναι τουλάχιστον ντροπή σήμερα για τους Ρώσους και τον Πατριάρχη Κύριλλο να “τα βάζουν” με το “Πρωτόθρονο” Πατριαρχείο της Πόλης, (το ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ “Οικουμενικό Πατριαρχείο”), ένας Κύριλλος, ο οποίος είναι υποταγμένος στις θελήσεις της Ρ/διπλωματίας και του Προέδρου Β. Πούτιν!

Εκείνο που μοιάζει να επιζητείται είναι να καταστεί η Ρωσία “3η Ρώμη”, διότι περί αυτού πρόκειται θρησκευτικά, αλλά πολύ πιθανό και πολιτικά, μια Ρωσία, η οποία “στήθηκε” συνολικά και έγινε ό,τι τελικώς έγινε κοινωνικο-πολιτισμικά, κλπ, χάρη στην… νύφη και βυζαντινή “Βασίλισσα” Όλγα!.. * (Ό,τι ακριβώς συνέβη με τους Δυτικο-Ευρωπαίους και την Θεοφανώ)!..

Επειδή λοιπόν ο σοφός(!!!) (ναι, όπως το διαβάζετε), “Ο.Π.” μας Κος Κος ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ο Α’, Έλληνας το Γένος και νυν (!) Γενάρχης των Ελλήνων, όπως ιστορικά αυτό κατακτήθηκε, για την θέση του “Ο.Π.”, μέσα στους ιστορικούς αιώνες, αναγνώρισε, ως όφειλε(!), το αυτοκέφαλον της εκκλησίας της Ουκρανίας, (όπως συνέβη παλαιότερα και με άλλα όμορα, και μη, της Ρωσίας Κράτη), ένα Ουκρανικό Κράτος που ανεξαρτητοποιήθηκε και αναγνωρίστηκε από τον Ο.Η.Ε., ο Ρ/Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, με εντολή Πούτιν, φέρεται να ιδρύει “Εξαρχία” στην Αφρική, ενώ υφέρπει και φήμη για δημιουργία ρωσικής ομοίας και στην Τουρκία, με ό,τι αυτή η θρησκευτικά ΑΠΡΕΠΗΣ, ΑΝΑΙΔΗΣ και ΘΕΟΚΑΤΑΡΑΤΗ Ρ/ΑΝΤΙ-ΟΡΘΟΔΟΞΗ ενέργεια σημαίνει ή ορθότερα επιχειρεί να σημάνει!..

Πρόκειται για θρησκευτική ρ/Επανάσταση, όχι μόνον κατά του “Ο.Π.” μας και του κατέχοντος σήμερα τον θρόνο του, αλλά Επανάσταση και Ύβρις απέναντι σε όλα όσα, κατά το παρελθόν, οι Άγιοι Πατέρες και οι “Άγιες Οικουμενικοί Σύνοδοι” καθόρισαν, όπως και ιεράρχησαν, να ισχύουν στην Χριστιανική Ορθοδοξία, αλλά αποτελεί εξ ίσου και ευθεία προσβολή όλων όσων τα αποφάσισαν και τα επέβαλαν αυτά μέσα στους αιώνες, άτομα τα οποία πολλά εξ αυτών έγιναν αργότερα και Άγιοι(!), τους οποίους σήμερα οι Χριστιανοί προσκυνάμε!.. (Πχ Άγιοι Αθανάσιος, Σπυρίδων, Αλέξανδρος, κλπ)!..

Και αυτό έγινε (αυτή δηλαδή η αχρεία… επανάσταση), γίνεται ή θα γίνει, διότι οι Ρώσοι έχασαν την Ουκρανία, μετά την πτώση του Κομμουνισμού στην κοιτίδα της ΕΣΣΔ, ενώ το μόνο που κατάφεραν ήταν το 2014, όταν αιφνιδιαστικά, εισέβαλαν στην Ουκρανία και προσάρτησαν στο Κράτος τους την Κριμαία, κλπ!..

Αντιλαμβανόμαστε την γεω-στρατηγική αξία της Ουκρανίας για την ασφάλεια της Ρωσίας, όπως βεβαίως, και απ’ την άλλη, την σημασία για την Δύση / Η.Π.Α., του να ευρίσκονται εκεί δυτικές, αντίπαλες της Ρωσίας, δυνάμεις, αλλά η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΜΕΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ, ενώ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ και ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ να ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ το “Ο.Π.” και ο “Ο.Π.” μας για ό,τι έκανε, ήτοι το θρησκευτικά ΑΥ-ΤΟ-ΝΟ-Η-ΤΟ, για ένα νέο Κράτος, η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του οποίου είναι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!!!..

Να θυμίσω εδώ ότι το “Ο.Π.” μας, στα τέλη του 19ου αι. καταδίκασε με τον πιο επίσημο τρόπο τον “ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟ”, κάτι που είναι εισέτι “εν ισχύι” και έκτοτε συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τα του ΧΡΙΣΤΟΥ μας… ζητήματα και θέματα, ήτοι για τα “καθαρά” θρησκευτικά του καθήκοντα και υποχρεώσεις προς το ποίμνιό του, ασφαλώς ενδιαφερόμενο και για την τεράστια κοινωνική διάσταση της Χριστιανικής μας Ορθοδοξίας, αφού απευθύνεται στον άνθρωπο!!!

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ τώρα στην “Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία Εν Αιχμαλωσία”! Το μόνο που θα ήθελα να πω στους ομοδόξους Ρώσους είναι πως ό,τι σχετικό με “Εξαρχίες” έκαναν ή σκέπτονται να κάνουν, ειδικά μέσα στην Τουρκία, θα τους καταστήσει / θα τους φέρει αυτόματα σε τουλάχιστον(!) ίση ιστορικά μοίρα, με τους κάποτε Κεμαλικούς Τούρκους, οι οποίοι είχαν συστήσει το τουρκικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο, με Πατριάρχη, κλπ, με προφανείς τότε στόχους και σκοπούς, ένα τ/Ψευδο-Πατριαρχείο, το οποίο γκρεμίστηκε διότι επικράτησε η ΘΕΙΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ μας ΡΗΣΗ, “ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΝ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΑΝ ΛΑΚΤΙΖΕΙΝ”! (Τώρα η “μαχαιριά” έρχεται από ένα εκ των “παιδιών”, των Ορθοδόξων μάλιστα “παιδιών”, του “Ο.Π.”, γεγονός που από μόνο του χαρακτηρίζεται ως πολλαπλασίως βαρύτερο, χειρότερο)!..

Φίλοι Ρώσοι!

Το “Ο.Π.” πέρασε, όσο υφίσταται, μέσα στους ιστορικούς αιώνες, από συμπληγάδες, από “Σκύλες και Χάρυβδες” (ας μου επιτραπεί το αδόκιμον), από απηνείς διωγμούς, από πολύ αίμα, αφού θυσιάστηκαν στο όνομα του Χριστού, της Ορθοδοξίας, όπως και των θρησκευτικών μας παραδόσεων, πολλοί εκ των υπηρετών του, με πρώτους και(!) “Ο. Πατριάρχες”, αλλά νίκησε, χάρη στην “Θεία Βούληση”, και Ε-ΠΕ-ΖΗ-ΣΕ, όπως και πάλι θα Ε-ΠΙ-ΖΗ-ΣΕΙ!

Το “Ο.Π.” δεν είναι πολιτικό ενεργούμενο των Η.Π.Α., ούτε και της Δύσης! Ποτέ δεν ήταν! Ήταν πάντα αυτόφωτο ή ορθότερα υπό το “ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ ΦΩΣ” της ΠΑΝΑΓΙΑΣ “ΤΡΙΑΔΙΚΗΣ ΘΕΟΤΗΤΟΣ”!

Απλώς, έτσι “το έφερε η μοίρα” να λέγεται, κλπ, ότι τάχα δηλαδή είναι Όργανο των Η.Π.Α., κλπ, αφού πχ οι “Χ.Ο.” Αρχιεπίσκοποι των Η.Π.Α. εκλέγονται από την “Έδρα” στην Πόλη, επειδή αρκετοί των Οικουμενικών Πατριαρχών έλαβαν επιπρόσθετη μόρφωση στις Η.Π.Α. ή έζησαν εκεί για ένα διάστημα, για κάποιο λόγο πάντα, επειδή κάποιοι των Αρχιεπισκόπων των Η.Π.Α., όπως πχ ήταν ο γνωστός Ιάκωβος, επέδειξαν ιδιαίτερη πατριωτική ε/δράση, σε Ε-Τ συγκρούσεις, με αποτέλεσμα να παρεξηγηθούν, αλλά κυρίως -ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΡΩΣΟΙ- επειδή ήσασταν, λόγω Κομμουνισμού, για 10ετίες, επισήμως ΑΘΕΟΙ (όχι βεβαίως στην ψυχή του ο λαός), ζώντας σε ένα απολυταρχικό απάνθρωπο καθεστώς, σε ένα καθεστώς “ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ”, με αποτέλεσμα “ΝΑΙ”, το “Ο.Π.” να μην μπορεί να συγχρωτιστεί με τους ηγέτες αυτής της βάρβαρης πραγματικότητος, ούτε φυσικά να προσεγγίσει τον σκλάβο υποτελή λαό της ΕΣΣΔ γενικότερα και όχι μόνον της Ρωσίας!..

Αν το “Ο.Π.” ήταν… δυτικό, τότε πχ δεν θα κατεπατείτο, το 1955, από τους Τούρκους (ξέρω τί λέω / σκεφτείτε τί έγινε και θα καταλάβετε τί εννοώ), δεν θα εσφάζοντο οι Έλληνες το γένος Τούρκοι τότε υπήκοοι, (οι αποκαλούμενοι Ρωμιοί), δεν θα περνούσε την δική του “νύχτα των κρυστάλλων” ο Ελληνισμός της Τουρκίας, ούτε πολύ παλαιότερα θα κρεμούσαν, θα έκαναν μια σειρά από απρέπειες στην σωρό του και θα πέταγαν το ιερό σκήνωμα πια, του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’, στον Βόσπορο, κλπ, κλπ, κλπ!.. (Κύριλλε πρόσεξε, μην δεις στον ύπνο σου τον Αθηναγόρα να περπατάει ανάμεσα στους συλημένους τάφους στα Ν/Φ των Ρωμιών της Πόλης, όπως είναι η γνωστή “φωτό” από τότε… και σε πιάσει σύγκρυο και να σου λέει “τί είναι αυτά που κάνεις Κύριλλε;” ή τον ήπιο και “Πατριάρχη της ΑΓΑΠΗΣ”, ΔΗΜΗΤΡΙΟ να σου λέει, “γιατί παιδί μου;”, μήπως δεις κανέναν… Άγιο Αθανάσιο ή τον αυστηρό Άγιο Σπυρίδωνα, κλπ, διότι αυτό που κάνεις ή έκανες, δεν ξέρω, είναι σαν να βάζεις ένα  ΑΣΕΒΑΣΤΟ “Χ” σε ό,τι αυτοί έπραξαν και μας παρέδωσαν να διαφυλάξουμε)!..

Και τελικά Ρώσοι, αν ήταν Όργανο των Η.Π.Α. και φερέφωνο της Δύσεως το “Ο.Π.” μας (η παράδοση δεν θέλει τυχαίως οι “Ο.Π.” να είναι Έλληνες το Γένος / είναι κάτι σαν την γλώσσα των Ευαγγελίων, η οποία είναι ελληνική), αν επίσης ήταν και “Πολιτική Εξουσία”, πόσο μάλλον Κράτος, όπως πχ το Βατικανό, τότε θα ήταν σαν αυτό ακριβώς, ήτοι με συγκεκριμένα όρια, με συγκεκριμένες πολιτικές εξουσίες, με Πρέσβεις στα διάφορα Κράτη, κλπ και με την μείζονα ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ του  ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΝΑΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ και ΔΙΚΟ ΤΟΥ, σε μια εποχή, που αυτή του η εκκλησία, ήτοι η “ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑ” (και όχι Αγία Σοφία ανόητοι, με τις 3 κόρες, Ελπίδα, Πίστη και Αγάπη), είναι πια ΤΖΑΜΙ, με αποτέλεσμα να τρίζουν τα θεμέλιά της και να… κλαίει η Κα ΘΕΟΤΟΚΟΣ!!!.. Καταλάβατε!..

Γιατί λοιπόν η… πρακτόρισα “Μεγάλη Εκκλησία” μας (και δεν ντρέπεστε), δεν έγινε Κράτος από την Δύση, όπως και βεβαίως θα μπορούσε, κάποια στιγμή, να είχε γίνει;

Ρώσοι και εσύ Κύριλλε! ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ!

α. Είναι βέβαιο ότι ο Κος ΠΟΥΤΙΝ και οι σύμβουλοί του είναι ΑΣΧΕΤΟΙ από τα παραπάνω πολύ λεπτά θέματα που άπτονται του “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ”, λόγω των 10ετιών αθεϊας και κομμουνισμού στην χώρα σας, αν και πέρασαν πια 30+ χρόνια από την πτώση του και θα έπρεπε, ως ηγέτες μάλιστα, να είχαν μάθει τα πάντα! ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΚΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΤΤΑΤΕ ΕΤΣΙ!.. Εσύ όμως Κύριλλε;

β. Το “Ο.Π.” επέζησε και μετά από χειρότερους… τεκτονικούς σεισμούς, ενώ γκρεμίστηκαν όσοι το πολέμησαν!.. Διαβάστε ΙΣΤΟΡΙΑ και δείξτε τον προσήκοντα σ’ αυτήν ΣΕΒΑΣΜΟ, διότι, όλως περιέργως, αυτή ξέρει και ΤΙΜΩΡΕΙ!!!..

γ. Αν κάνετε “ΕΞΑΡΧΙΑ” στην Πόλη, εκτός του ότι ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ “ΑΝΟΙΚΤΑ” την νέα μορφή ΤΟΥ ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟΥ σας τον 21ο αι., τις πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτικές σας επιδιώξεις, τις οποίες εμείς τις έχουμε σαφώς εδώ αναφέρει και εξηγήσει, (δεν ξέρω μόνον ποιόν να ονομάσω / να βαφτίσω ως τον σύγχρονο ΙΓΝΑΤΙΕΦ), γίνεστε ταυτόχρονα και χειρότεροι ακόμα των Τούρκων, που κάποτε πήγαν (Μουσουλμάνοι όμως αυτοί), να πολεμήσουν το “Ο.Π.”, “στήνοντας” μια γελοιότητα, ένα υποτιθέμενο τ/Πατριαρχείο (μάλιστα είχαν στην Πόλη και δικό τους Π/κό Ναό, κλπ), βαφτίζοντας κάτι… ΚΑΡΑ-ΕΥΘΥΜ, …ΠΑΠΑ-ΕΥΘΥΜ, και τελικά… “άντε να μην πω”-ΕΥΘΥΜ, ως Πατριάρχη!..

Έτσι ταυτόχρονα πολεμάτε και τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και το ξέρετε, (πιθανότατα και αριθμό Σλάβων ομογενών σας), αφού γνωρίζετε τί είναι το “Ο.Π.” για το γένος των Ελλήνων και τί αντιπροσωπεύει γι’ αυτό ο “Ο.Π.” μας!..

δ. Εσύ Κύριλλε, μπορεί, μέχρι τώρα, να έχεις τύχει της ΑΓΑΠΗΣ του “Ο.Π.” μας, ο οποίος ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΕ ΑΦΟΡΙΣΕΙ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ, ενώ εσύ καϋμένε “ΟΧΙ”(!) [αυτό δεν λέγεται ΑΓΑΠΗ και προσπάθεια ΚΑΤΑΛΑΓΗΣ Άγιε Αλβανίας(;), που τί ακριβώς ζητάς με την επιστολή σου, και κυρίως με ποιόν τρόπο αυτό που λες μπορεί να γίνει, δεν έχουμε καταλάβει], είναι βέβαιο ότι ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΑΣ, με το να έχεις γίνει ή να γίνεις ΕΡΜΑΙΟ στις πολιτικές ορέξεις του Ρ/Προέδρου και ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΟ του σίγουρα ανενημέρωτου ΠΟΥΤΙΝ!..

ε. Σεβαστέ Ρ/Πρόεδρε!

(1) Πάψε να εμπλέκεις την ΘΡΗΣΚΕΙΑ στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ!.. ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΑΥΤΟ, ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ, ΑΝ ΟΧΙ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ), ΡΩΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ!..

(2) Αντιθέτως, στήριξε το “Ο.Π.” και τον “ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ”, που σε μια τελική σας “ΓΕΝΝΗΣΕ”!!!.. Δες και το ΥΓ!

(3) Αν δεν το ξέρεις, προσβάλλεις έναν πραγματικό ΑΔΑΜΑΝΤΑ του “Οικουμενικού Θρόνου”, ήτοι τον σημερινό  “Ο.Π.” μας Βαρθολομαίο τον Α’!.. Γιατί, αλήθεια, προσβάλλεις έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις, παρά μόνον μέσα από όσα σου μεταφέρουν οι “δικοί” σου; Γιατί δεν πας να τον γνωρίσεις;

(4) Ο Κος ΛΑΒΡΩΦ, εσχάτως, προέβη σε πολύ συνετές και απολύτως αποδεκτές μετριοπαθείς δηλώσεις (ειλικρινά απρόσμενες για εμάς τους “ΑΓΓΕΛΟΥΣ”)*, για την στάση της σημερινής Ε/Κ-Β, μια ε/στάση εξαιρετικά “ΚΑΘΑΡΗ”, ΑΠΑΣΤΡΑΠΤΟΥΣΑ θα την χαρακτήριζα, μια στάση που αποτυπώθηκε, ειδικά στο θέμα “ΟΥΚΡΑΝΙΑ”, στις αποστροφές, κοινού νοήματος, των Ε/Π-Θ και Ε/ΥΠΕΞ, οι οποίοι ΤΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΤΕΝΑΧΩΡΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!..

* Την ίδια στιγμή που εδώ Όργανά σας, όπως πχ ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, και άλλοι, είτε “στα ίσα”, είτε ύπουλα και μουλωχτά, σε “παίζουν” πολύ ως πχ τον αδικημένο Ρώσο, τον επερχόμενο εκδικητή, κλπ!.. Μάλιστα ο αφελής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (η γλώσσα του τρέχει πιο πολύ από το μυαλό του), μας ρωτάει! “Τώρα που η Αλεξανδρούπολη έγινε Α/Βάση, θα φταίνε οι Ρώσοι αν την προσβάλλουν”(;), λες και αν γίνει ποτέ πόλεμος ΔΥΣΗΣ / ΝΑΤΟ – ΡΩΣΙΑΣ, δεν θα είχατε όλη την Ελλάδα ΣΤΟΧΟ, αφού είμαστε στο αντίπαλο του δικού σας στρατόπεδο!.. Τόσο “σανά” μας θεωρεί και αυτός!..

ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΑ!

ΚΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΡΩΣΟΙ, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΛΑ!..

ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ “ΑΓΓΕΛΟΥΣ”, ΕΜΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ(!), ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΩΣ ΒΑΛΛΟΜΕΝΗ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!.. (ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΧ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΓΑΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΝ Ρ/ΤΡΑΜΠ Ο ΝΥΝ Π-Θ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΙΣ Η.Π.Α., ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ Α/Δ/ΠΡΟΕΔΡΟ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ Ε-Α ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΙΣΩΣ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ! ΕΝΝΟΩ, ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ)!..

ΚΑΠΟΤΕ ΡΩΣΟΙ ΕΙΧΑΤΕ ΣΦΟΔΡΑ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ, ΟΤΑΝ ΑΠ’ ΕΔΩ ΕΙΧΑΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ -ΓΕΝΙΚΩΣ- ΤΩΝ ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ, ΩΣ ΑΚΡΩΣ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΗ, ΑΠΟΤΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΚΗ ΘΕΡΜΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ, ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΗ ΚΑΙ ΜΗ ΕΝΟΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΗΤΤΑ!.. ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ / ΤΟΥΣ!

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΟΥΣΑΜΕ, ΕΙΝΑΙ Η ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ “ΕΞΑΡΧΙΕΣ” ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ!..

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

 

ΥΓ.

1.

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Αγία Όλγα, η βασίλισσα της Ρωσίας

του Θάνου Δασκαλοθανάση

Το Φθινόπωρο του 957 φτάνει στην Βασιλεύουσα η Μεγάλη Πριγκίπισσα του νεοσύστατου, σχεδόν, τότε, ρώσικου κράτους, Όλγα «βάρβαρη» ηγεμονίδα του βορρά. Κατέβηκε από τον Πόντο και θα επέβαινε, ασφαλώς, σε κανένα μονόξυλο, κατάλληλα διασκευασμένο σε «βασιλικό πλοίο», σαν εκείνα, που όχι πολλά χρόνια πριν, οι προγονοί της με τα πρωτόγονα όπλα τους, είχαν φτάσει κάτω από τα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως και απείλησαν να την πάρουν, όπως τόσοι άλλοι βάρβαροι πριν και μετά, ώσπου έπεσε οριστικώς στους Οθωμανούς, βαρβάρους και τούτους.Aυτοκράτορας του Βυζαντίου  ήταν ο Κωνσταντίνος Ζ’ ο Πορφυρογέννητος, ο οποίος στο σπουδαίο του βιβλίο «Περί Βασιλείου τάξεως»,  μας περιγράφει την υποδοχή της Όλγας στο ιερόν παλάτιον. Το βιβλίο αυτό του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου είναι η μοναδική πηγή της εποχής εκείνης, από την οποία αντλούμε πληροφορίες για την επίσκεψη  της Όλγας στην πρωτεύουσα της Ρωμανίας, την Βασιλεύουσα.
Αγία Όλγα, η βασίλισσα της Ρωσίας
Η Όλγα ήταν σύζυγος του ηγεμόνα του Κιέβου Ιγκόρ, και κυβέρνησε με ισχυρή πυγμή την Κιεβινή Ρωσία, σαν επίτροπος του γιού της Σβιατοσλάβου. Εκδικήθηκε τον θάνατο του συζύγου της, καίγοντας ζωντανούς τους δολοφόνους του (την φυλή των Δρεβλιανών). Το απάνθρωπο αυτό εθιμικό δίκαιο της εποχής, την απομάκρυνε σταδιακά από την ειδωλολατρία, και την οδήγησε στο Χριστιανισμό.
Όλα αυτά τα διηγείται το Χρονικό του Νέστορος. Ο Ιστορικός της αυτοκρατορικής Ρωσίας Νικολάι Καραμζίν δικαιολογεί την αγριότητα της Όλγας και γράφει, ότι είχε αυτή την συμπεριφορά «επειδή η τότε θρησκεία και αυτοί οι πολιτικοί των ειδωλολατρών νόμοι επέτρεπαν αδιάλλακτον εκδίκησιν, ώστε εμείς πρέπει να κρίνωμεν τους ήρωες της ιστορίας κατά τα ήθη και έθιμα του χρόνου, καθ’ αν έζησαν».
Η Όλγα ήταν, ασφαλώς, ευφυής, εύστροφη και φιλόδοξη. Η νέα ηγεμονίδα είχε όλα τα προσόντα πού απαιτούσαν οι περιστάσεις (και η εποχή) για να διατηρήσει την εξουσία και να στεριώσει ένα κράτος σαν εκείνο το δικό της, το ρωσικό, που ακόμα διαμορφωνόταν μέσα στο χάος ενός κόσμου ασχημάτιστου. Βρισκόμαστε στα πρώτα βήματα κρατικής εξουσίας διεσπασμένης μάλιστα σε πολλές ηγεμονίες αλληλοσπαρασσόμενες συχνά, πολλά χρόνια πριν από την ηγεμονία της Μόσχας, που θα σημάνει το τέλος των διαφόρων ηγεμονιών, τις οποίες θα καθυποτάξει υπό το σκήπτρον της. Από τότε το Κίεβο θα παραμείνει η παλαιά, η πρώτη πρωτεύουσα, κάτι σαν ιερή πόλη της «Αγίας Ρωσίας».
Η Όλγα, αφού αισθάνθηκε ασφαλής, άρχισε μεγάλη περιοδεία στην βόρειο Ρωσία, στην περιοχή του Νόβγκοροντ και «διεμέρισε τας γαίας κατά δήμους και τμήματα, έπραξε δ’ αναμφιβόλως παν ό,τι ήτο αναγκαίο υπέρ του Κράτους… και έδειξε πανταχού προορατικωτάτη φρόνηση. Διο μετά εκατόν πεντήκοντα έτη ο λαός ενεθυμείτο εισέτι ευγνωμόνως της ευεργετικής περιηγήσεως της Όλγας…», γράφει ο Καραμζίν και προσθέτει, ότι στην εποχή του Νέστορος ακόμα στην πόλη Πσκώφ, στην οποία είχε γεννηθεί η Όλγα, διατηρούσαν «το έλκυθρον αυτής ως κειμήλιον».
H Αγία Δούκισσα Όλγα εισέρχεται στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στην Πόλη
Η Όλγα, όπως προαναφέρθηκε, βαπτίσθηκε στην Κωνσταντινούπολη το έτος 957 μ.Χ. ή σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή το 955 μ.Χ. Ανάδοχός της ήταν ο Κωνσταντίνος ο Ζ΄και έλαβε το χριστιανικό όνομα Ελένη από τη νονά της Ελένη Λεκαπηνή, σύζυγο του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ο οποίος ο ίδιος έγραψε για την επίσκεψή και την όλη διαδικασία.
Αναφέρει λοιπόν πώς ο πατριάρχης Πολύευκτος, που τέλεσε το μυστήριο, της προσέφερε τον σταυρό για ευλογία της, πάνω στον οποίο ήταν γραμμένα τα ακόλουθα : « Η Ρωσική γη υψώθηκε στην κατά θεόν ζωή με το βάπτισμα της ευλογημένης Όλγας.»
Η διατύπωση αυτή από τον πατριάρχη, γράφει ο μοναχός Επιφάνιος Chernov, υπήρξε προφητική και είχε σπουδαιότατη σημασία.
Την “Όλγα συνόδευε πολυπληθής ακολουθία, υπό του Κωνσταντίνου δε του Πορφυρογέννητου αναφέρεται ως «Έλγα», όνομα μάλλον Σκανδιναβικό, «Έλγκα» ή «’Έλγα». «Μηνί Σεπτεμβρίω —γράφει ο Κωνσταντίνος ο βασιλεύς θ’, ημέρα εγένετο δοχή… επί τη εφόδω “Ελγας της αρχοντίσσης Ρωσίας, και εισήλθεν αυτή η αρχόντισσα μετά των οικείων αυτής συγγενών αρχοντισσών και προκριτοτέρων θεραπαινών, εκείνη μεν προηγουμένη πασών των άλλων γυναικών… όπισθεν δε αυτής εισήλθαν οι των αρχόντων Ρωσίας αποκρισιάριοι και πραγματευταί…».
Η υποδοχή ήταν επίσημη και περιγράφεται υπό του Κωνσταντίνου με κάθε λεπτομέρεια. Όμως φαίνεται, ότι πριν από την μεγαλοπρεπή αυτή υποδοχή με όλο το τυπικό της βυζαντινής αυλής το ιερόν παλάτιον εκράτησε την Ρωσίδα αρχόντισσα σε απόσταση, όταν ακόμα ήταν στο λιμάνι μέσα στο πλοίο. Τελικώς όμως όλα έγιναν κατά την τάξη, χωρίς καμία διάκριση.
Η Όλγα παρέμεινε «επί μακρόν εν Κωνσταντινουπόλει» και το γεγονός, ότι δεν αναφέρεται το βάφτισμά της υπό του Κωνσταντίνου, σημαίνει, ότι «έλαβε χώραν προφανώς μεταγενέστερον της υπό ειδικής υπηρεσίας συντάξεως των πρακτικών της υποδοχής». Πάντως η βάπτισή της είναι βέβαιη και η σχετική μαρτυρία του ρώσικου χρονικού, του Νέστορος, «αναμφισβήτητος». «Το γεγονός άλλως τε ότι κατά το βάπτισμα έλαβε το χριστιανικό όνομα Ελένη, ήτοι το όνομα της αυτοκράτειρας του Βυζαντίου, αποδεικνύει τούτο σαφώς».
Την αρχική κατήχηση έλαβε από τον Κιεβινό Χριστιανό ιερέα Γρηγόριο, ενώ στην συνέχεια, μετά από τις επαφές της με το Βυζάντιο, την κατήχηση ολοκλήρωσε ο πατριάρχης Πολύευκτος.
Κατά το Ρωσικό Χρονικό ἡ Όλγα ὑπήρξε “ἡ πρόδρομος τῆς Χριστιανικῆς γῆς τῆς Ρωσίας, ὡς ἡ ἠώς προηγεῖται τοῦ ἡλίου καί ἡ αὐγή τῆς ἡμέρας, διότι αὐτή ἔλαμψεν ὡς ἡ σελήνη ἐν νυκτί καί ἠκτινοβόλει μεταξύ τῶν ἀπίστων ὡς ὁ μαργαρίτης ἐν βορβόρῳ”.
Επιστρέφοντας στη Ρωσία περιέτρεξε τη χώρα κηρύσσοντας τον Χριστό και ίδρυσε την πόλη Πσκωφ, μετά από τήν εμφάνιση μιας τριπλής ακτίνας φωτός που κατέβαινε από τον ουρανό. Κατά την απουσία του γιου της Σβιατοσλάβ που μετείχε σε εκστρατείες, η αγία Όλγα ανέλαβε τη μόρφωση των τριών γιων του, Ιαροπόλκ, Όλεγκ και Βλαδίμηρου, δεν κατάφερε όμως να τους βαπτίσει, εξαιτίας της αντίθεσης του πατέρα τους που παρέμενε αμετάπειστος ειδωλολάτρης.
Το 969 αρρώστησε και προσπάθησε για τελευταία φορά να μεταστρέψει το μεγάλο ηγεμόνα, συνάντησε όμως την άρνησή του. Η Ολγα   προέβλεψε  τότε την επικείμενη μεταστροφή της Ρωσίας στον Χριστιανισμό καθώς και το θλιβερό τέλος του γιου της, που δολοφονήθηκε τρία χρόνια αργότερα από τους Πετσενέγκους. Παρέδωσε το πνεύμα της στον Θεό στις 11 Ιουλίου 969.
Τα [άφθαρτα] λείψανά της μεταφέρθηκαν στο Κίεβο από τον εγγονό της  Βλαδίμηρο, φυλάχθηκαν κρυμμένα κατά τις συχνές λεηλασίες της πόλης και δεν γνωρίζει κανείς που βρίσκονται σήμερα. ο Βλαδίμηρος θα γίνει αργότερα ο ηγέτης των Ρως που θα εισάγει το χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία του  μεγάλου ρωσικού κράτους.
2.
ΘΕΟΦΑΝΩ“!..

Με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται τελευταία για διορισμό «κομισάριου» που θα κυβερνά την Ελλάδα και τα απανωτά προσβλητικά δημοσιεύματα και δηλώσεις για τη χώρα μας, μου ήρθε στο μυαλό ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό ιστορικό επεισόδιο των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Τέτοιου είδους ιστορικές αναφορές δεν συνηθίζεται να γίνονται γιατί δεν είναι «πολιτικά ορθό» να έχουμε και μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας…

Εννοείται πως και αυτοί που μας κυβερνούν δεν εμπνέονται από τέτοιες ιδέες και ανέχονται τα πάντα από τον πολιτικοοικονομικό υπόκοσμο της Δύσης σε βάρος της πατρίδας μας.

Να κάνουμε μια παρένθεση εδώ και να πούμε πως οι Δυτικοί της εποχής, ουσιαστικά πελεκυφόροι βάρβαροι με υποτυπώδη πολιτισμό, ζούσαν σφάζοντες και σφαζόμενοι, έβλεπαν με φθόνο το Βυζάντιο.

Δημοφιλή άρθρα pronews.gr

Τους αρχηγούς των βαρβάρων της Δύσης ενοχλούσε, ανάμεσα σε άλλα, το γεγονός ότι ο Βυζαντινός Αυτοκράτωρ στην Ελληνική Ανατολή, ήταν η αυθεντική και αδιάκοπη συνέχεια των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων στους οποίους οι ίδιοι πάσχιζαν να μοιάσουν και να τους μιμηθούν. Παρακαλούσαν λοιπόν τον Πάπα να τους δώσει κανένα τίτλο για να έχουν και κάποια νομιμοποίηση στα μάτια των υπηκόων τους.

Αλλά ας πάμε στο θέμα. Τον καιρό που βασίλευε ο Αυτοκράτωρ Νικηφόρος Φωκάς (963 – 969), ο οποίος μη ξεχνάμε ελευθέρωσε την Κρήτη από τους Άραβες- και είχε το προσωνύμιο «pallida mors saracenorum», δηλαδή «ο χλωμός θάνατος των Σαρακηνών» -ήρθε στην Κωνσταντινούπολη απεσταλμένος από τον Γερμανό ηγεμόνα της εποχής Όθωνα (otto der grosse 962- 973) ένας επίσκοπος για να ζητήσει από τον Αυτοκράτορα την Βυζαντινή πριγκίπισσα Θεοφανώ για σύζυγο του γιού του, Όθωνος Β’. Πολύ ωραία παραθέτει τα γεγονότα ο Γάλλος ιστορικός Γουσταύος Σλουμπερζέ:

«Ήρθε λοιπόν ο απεσταλμένος στην Κωνσταντινούπολη, είδε τον Αυτοκράτορα και του είπε: «Ο Αυτοκράτωρ της Γερμανίας Όθων, θέλει την πριγκίπισσα Θεοφανώ για σύζυγο του γιού του…». Ο Νικηφόρος Φωκάς τον διέκοψε στα λατινικά: «incredible audito», δηλαδή απίστευτο που το ακούω! Και μετά συνέχισε στα ελληνικά. «Αυτοκράτωρ είμαι μόνο εγώ. Ο Όθων είναι αρχηγός βαρβάρων…» Και έριξε στη φυλακή τον επίσκοπο.

Μετά από καιρό, ο διάδοχος του Νικηφόρου, ο Ιωάννης Τσιμισκής για πολιτικούς λόγους συνήνεσε στο γάμο… (τη Θεοφανώ) συνόδευσαν στη Γερμανία πλήθος Ελλήνων επιστημόνων, τεχνικών πχ. Υποδηματοποιοί, ράπτες, χρυσοχόοι, οικοδόμοι, ζωγράφοι, νομικοί, γιατροί κ.τ.λ., δηλαδή η τεχνολογία και ο πολιτισμός της εποχής, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στα ανάκτορα που έκτισε στη Θεοφανώ (δημιουργός του ονομαζόμενου «Γοτθικού ρυθμού», που είναι βυζαντινός περισσότερο μυτερός, για να γλυστρούν τα χιόνια) και τους οποίους παρακολουθούσαν και εδιδάσκοντο οι Γερμανοί.

Μεταξύ άλλων, η Θεοφανώ για πρώτη φορά εισήγαγε στην βάρβαρη τότε Δύση τη χρήση του πηρουνιού (φούρκα) για τη βρώση του κρέατος και των άλλων εδεσμάτων μιας βασιλικής τράπεζας, αφού μέχρι τότε ακόμα και οι Γερμανοί “βασιλείς” και “ευγενείς” έτρωγαν με… γυμνά χέρια.

Η Θεοφανώ, ωραιοτάτη και πολύ μορφωμένη, διαπαιδαγώγησε το γιό της Όθωνα Γ’ τόσο ώστε απεκλήθη «θαύμα του κόσμου» (mirabilia mundi).

Από το γάμο Θεοφανούς – Όθωνος Β’ εγεννήθη ο Όθων Γ’, ο οποίος λόγω θανάτου του πατέρα του ανήλθε στο θρόνο σε ηλικία 3 ετών μόλις, με Αντιβασίλισσα τη μητέρα του, που ουσιαστικά κυβέρνησε τη Γερμανία (972 – 983), την οποία και εκπολίτισε, όπως παραδέχεται ο Γερμανός ιστορικός Φ. Σλόσσερ.»

Του Πέτρου Λυραντωνάκη

 

3. Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ Α/”NON PAPER” ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ, ΕΝΩ ΑΚΟΜΑ Η Α/Κ-Β ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΓΙ ΑΤΟ ΘΕΜΑ!..

ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ(!) ΕΙΝΑΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΚΟΜΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΦΟΥ ΠΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ… ΟΔΟ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ!.. (ΠΑΝΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ή ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΠΧ Η ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΑΝΔΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΣΥΝΗΜΜΕΝΩΝ -ΙΣΤΟΡΙΚΑ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ)!.. 

ΠΕΣ, ΤΕΛΟΣ, ΣΤΟΝ ΡΤΕ, ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ “ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ”, ΠΩΣ ΜΟΝΟΝ, ΑΝ ΤΟΥΣ “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΒΑΡΩΝΟΥΣ” ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΕΠΙΒΟΛΩΝ “ΠΡΟΤΖΕΚΤΣ”, ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΤΡΕΛΛΟΣ… ΠΑΠΠΑΣ, ΡΑΒΒΙΝΟΣ ή… ΙΜΑΜΗΣ, ΤΟΤΕ “ΝΑΙ”, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ!..

ΠΟΙΟΣ ΡΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ “ΚΑΤΙ” ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΕΤΟΙΑ);

Washington-Ankara hattında sıcak rüzgarlar esiyor

18.01.2022

ABD Eastmed projesinden desteğini çekti. Halkbank konusunda yeni bir mahkeme kararı çıktı.

Bunlar Türkiye-ABD ilişkileri açısından olumlu gelişmeler.
Ancak somut adımlar değil.
Beklenen ise daha gerçekçi bir hamle, F16’ların modernize edilip, yenilerinin verilmesi gibi.

Türkiye-ABD ilişkilerinde sayısız sorun var. Bir çoğu kalıtsal hale gelmiş.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden’la yaptığı Roma’daki son görüşmede, ortak mekanizma kurulmasına karar verilmişti.

Ortak mekanizma işliyor. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’ın ABD ziyareti ve sonrasında Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı ile yaptığı görüşmede bu mekanizmanın çalıştığına vurgu yapıldı.

Sonrasında şunu gördük.
ABD, Doğu Akdeniz’deki Yunanistan projesi Eastmed’den desteğini çekti.
Bu aslında sürpriz değildi.
Çünkü o proje Amerikan çıkarlarıyla pek uyuşmuyordu.
ABD’nin bu tavrının Türkiye ile de bir ilgisi var. Çünkü Türkiye o projenin karşısındaydı.
Eastmed’e verilecek Amerikan desteği, Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni bir krize dönüşecekti.
Bu engellenmiş oldu.

ABD Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin karşısına çıkmıyor.
Hatta ABD’nin Türkiye ile belli noktalarda ortak hareket etmesi de ileride gündeme gelebilir.

Zira ABD, Doğu Akdeniz’le birlikte Afrika’da da Rusya ile rekabet halinde.
ABD için bir sonraki adım Afrika’daki varlığını pekiştiren Türkiye ile burada da ortaklık olabilir. Bu ihtimal dışarda sıkça yazılıp, çiziliyor.

Eastmed’den sonra ABD’de mahkemenin Halkbank davasıyla ilgili verdiği karar da dikkat çekiciydi.
Halkbank konusunda Türkiye’nin tezleri hiçe sayılırken, ilk kez olumlu bir bakış açısı belirdi.
Bu karar krizi sonlandırmadı ama kısa vadede büyümesinin önüne geçti.

ABD, Türkiye’yi F35 programından çıkarmıştı.
Türkiye’nin parça üretme faaliyetleri ise halen devam ediyor.
Tam bu aşamada Pentagon, Ankara’nın daha önce yaptığı F16 başvurusunu gündeme aldı.
Türkiye’nin elindeki mevcut F16’ların modernize edilmesi ve yeni nesil F16’ların satışının talep edildiği başvuruydu, bu.

ABD kongresi F35 veya F16 konusunda kesinlikle sıcak bakmıyor.
Ama bu konuda da Washington’dan olumlu sinyaller geldiğini söyleyebiliriz.
Sonuçta kongredeki negatif havayı pozitife çevirmenin yolları var.
Lobiler veya Amerikan çıkarları devreye sokulabilir, buna Amerika’daki karar vericiler bakacaktır.
Türkiye ile ilişkilerin rayına sokulması Amerikan menfaatleri için gerekliyse, yeni krizler çıkarılmaz ve hatta mevcut sorunlar törpülenebilir.

Neticede ABD, hem Rusya ile hem de Çin’le boğuşuyor.
Hele ki Karadeniz’deki gerginliğin tavan yaptığı bu son dönemde AB’yi istediği hizaya çekemeyen ABD için en elverişli ortak Türkiye.

Türkiye, ABD’yi karşısına alarak dış politika yapmayı, ilerlemeyi, mücadele etmeyi, sonuç almayı, başarmayı öyle ya da böyle öğrendi.

Elbette ilişkiler yukarı yönlü iyileşirse bu durum Türkiye için de çok önemli olacaktır.
Neticede Türkiye yönü Batı olan NATO müttefiki bir ülke.

ABD ile ilişkilerin gelişmesi sadece ABD çıkarları için değil Türkiye’nin menfaatleri açısından da önemli.
Zaten problem hep buradan çıktı.
Türkiye, ABD’nin “ben ne istersem öyle olacak” dayatmasına baş kaldırmasaydı, bugün ABD-Türkiye ilişkilerinde çok fazla sorun konuşuyor olmazdık, Türkiye de tıpkı Yunanistan gibi ABD’nin sömürdüğü ama pohpohlayıp iyi geçindiği bir ülke olurdu.

4. ΤΑ ΠΕΡΙ “ΗΠΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ” ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΙΑ “ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ” ΦΙΛΕ, ΕΝΩ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΟΥ ΡΤΕ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΑΠΟΡΡΡΙΨΕΙ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ “ΕΝΑ” ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ “ΗΠΙΟ”, “ΣΚΛΗΡΟ”, “ΜΑΛΑΚΟ”, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ!..

ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΔΕ, ΤΗΝ ΤΑΧΑ “ΗΠΙΑ ΔΥΝΑΜΗ” ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΙΣ 500 “ΣΕΙΣΜΟ-ΟΙΚΙΕΣ” ΠΟΥ ΔΩΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΓΕΝΤΟΣ “ΛΑΤΣ”, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ “ΚΟΥΡΜΠΑΝ”, ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΑΣΤΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ!

Η ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΣΗ ΑΦΕΝΤΗ – ΥΠΟΤΕΛΟΥΣ, (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ Α/ΛΑΟ / ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΥΤΟΝ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ), ΕΝΟΣ ΑΦΕΝΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕ ΕΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΑΦΘΟΝΟ ΡΕΟΝ, ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΟΜΑΔΕΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΘΕΣΜΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ Α/Κ-Β! ΑΣΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΟ, ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!..

ΧΑΙΡΕ!.. 

Türkiye’nin yumuşak gücü…

18.01.2022

“Yumuşak Güç” kavramı, 1990’lardan sonra siyaset bilimi alanında kullanılmaya başlandı. İlmî teferruata girmeden kısaca şu demek: Kaba kuvvetin kullanılmadığı ve etkilenen tarafın rızasına da uygun olan güç…

Günümüzde “yumuşak güç” kavramı, ülkeler ve toplumlararası ilişkilerde giderek daha yaygın şekilde kullanılıyor…

Yumuşak güçten kasıt, karşı tarafa herhangi bir şekilde ekonomik, siyasi veya başka alanla ilgili olarak fiilî bir müdahalenin bulunmadığı; bir dayatmanın söz konusu olmadığı, tam aksine etkilenen tarafın rızasının mevcut olduğu, dostluk temelinde bağları kuvvetlendiren olgudur…

Bu manada, insani değerlere sahip çıkarak bu değerleri geliştirmek, güçlendirmek adına; ihtiyaç hâlinde başka ülkelerin egemenliği altında yaşayan toplumlara, halin icabına uygun şekilde yardım elinin uzatılmasıdır. Elbette devletlerarası münasebetlerin olabildiğince kuvvetlendirilmesinde, iyileştirilmesinde, bu arada şayet var ise pürüzlerin de kolayca giderilmesi noktasında, yumuşak güç unsurunun önemli katkıları söz konusudur. Türkiye’nin son yıllarda, bu şekilde etkili yumuşak gücüyle daha sık gündeme geldiğini müşahede ediyoruz…

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teslim törenine katıldığı, Arnavutluk’un Laç şehrinde; depremzedeler için TOKİ tarafından inşa edilen 522 konut, işte böyle bir yumuşak güç hikâyesidir. Erdoğan törende yaptığı konuşmada, depremden sonra Arnavutluk’un yardımına ilk koşan ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, bu dostluk ve kardeşliğimizin nişanesidir dedi. Salgın hastalık şartlarına rağmen, 13 ay önce temeli atılan konutlar, dün hak sahiplerine teslim edildi. Pandemi şartlarında çoğu gelişmiş ve zengin ülkeler kendi içlerine kapanırken, Türkiye mevcut imkânlarını insanlık için seferber kıldı. Şüphesiz bu insanlık ve medeniyet adına çok kıymetli bir şey.

Türkiye’nin yumuşak güç kapasitesi, gerçekten başkalarına da örnek olacak mahiyette. Geçen sene tam bu zamanlarda, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türkiye’ye ziyarette bulunmuştu. Bu temasları sırasında Türkiye, Arnavutluk’un başşehri Tiran’da bir hastane yapma sözü verdi. Hem de üç ay içinde yapıp bitirmek üzere…

Başbakan Rama bile bu kadar kısa süre içinde, bitip bitmeyeceği konusunda sanki tereddütlüydü! Ama 150 yatak kapasiteli o hastane, tam üç ay içinde inşa edildi ve geçtiğimiz nisan ayında da hizmete açıldı…

Hatırlayınız, İstanbul’da da sadece 45 gün içinde, her biri 1008 yatak kapasitesine sahip, 16 tane ameliyathanesi bulunan iki tane Acil Durum Müdahale Hastanesini inşa etti Türkiye…

Bir tanesi Yeşilköy Havaalanı içinde (Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi), diğeri da karşıda Sancaktepe ilçesinde (Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi.) Bunlar Türkiye’nin büyüyen gücünün birer göstergesidir. Bir hafta evvel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; Bangladeş’te, Myanmar tarafından yerlerinden yurtlarından kovulan, Arakan Müslümanları için yenilenen sahra hastanesinin açılışına katıldı. Bu sahra hastanesinde günde 20 ameliyat yapılıyor. Yılda 700 bin tedavi gerçekleştiriliyor. Özetle, Bangladeş’e sığınan 900 bin Arakan Müslümanı için burası bir sığınak…

Arakan Müslümanları hâlihazırda dünyada en zor durumda olan toplumlardan biri. Ve ne yazık ki, Türkiye’den başka, bunların imdat çığlıklarını duyan fazla kimse yok. Birleşmiş Milletlerin çağrıları da kâğıt üstünde kalıyor…

Evet, Türkiye mevcut imkânlarıyla dünyanın her tarafında, her türlü zorluklar altında garip-gurabanın imdadına yetişmeye çalışıyor… Sudan’ın Güney Darfur Bölgesi’nde, Nyala’da yıllarca Türkiye’nin kurduğu sahra hastanesi, milyonlarca kişiye sağlık hizmeti vermişti. 2014 yılında, Türkiye burada bir eğitim ve araştırma hastanesi inşa edip hizmete soktu. Toplamda 50 bin metrekare alan üzerine kurulu bu hastane, 150 normal; 46 yoğun bakım yatağı ve üç ameliyathane ile iki doğumhaneye sahip. Bu hastane sadece Sudan halkına değil, diğer bazı komşu ülke vatandaşlarına da hizmet veriyor. Kısacası, Türkiye’nin hastaneleri, Sudan’da, Somali’de, Çad’da ve daha pek çok yerde insanlığa hizmet sunuyor…

İşte Türkiye’nin yumuşak gücü bu!.. İnsan sağlığı her şeyin başında geliyor. Ne yazık ki, salgın hastalıklarda, tabii afetlerde en fazla tehlikeye giren de insan sağlığı. Bu zamanlarda imkânları kısıtlı olan ülkeler, şayet dışarıdan kendilerine yardım eli uzanmazsa, büyük can kayıplarına maruz kalıyor. Türkiye bu noktada gösterdiği yardımseverlikle, dünyada çok müstesna bir yere sahip. Maddi imkânlarına göre dünyada en fazla yardım yapan ülke kesinlikle bizim ülkemiz. Bu da bizim için çok büyük iftihar vesilesidir. Dileyelim ki, diğer devletler de bu konuda Türkiye benzeri bir gayretin içine girsinler!..

TÜRKİYE GAZETESİ

5.

Texas Synagogue Terrorist Came Out of UK Islamist No-Go Zone

His community hopes Allah will “bless him with the highest ranks of Paradise”.

 

Daniel Greenfield, a Shillman Journalism Fellow at the Freedom Center, is an investigative journalist and writer focusing on the radical Left and Islamic terrorism.

As far back as 2013, Pakistani(!!!) Muslim terrorists had plotted to take “foreign Jews” hostage to trade for ‘Lady Al Qaeda’. In 2022, a Pakistani Muslim terrorist actually went out and did it.

The hostage crisis at Congregation Beth Israel, a Reform Temple in Texas, ended with Faisal Akram of Blackburn, another post-industrial English town where Muslims make up a third of the population and Pakistanis account for over 10 percent, dead, and his Jewish hostages set free.

Back home, the Blackburn Muslim Community page announced that “Faisal Akram has sadly departed from this temporary world” and prayed that Allah “bless him with the highest ranks of Paradise”.

The BMC page had previously promoted a “charity” event to raise money for “Palestinians” by the Human Relief Foundation, which had been banned by Israel over its ties to Hamas.

The town has produced no shortage of Jihadists, including the youngest terrorist in the UK, as well as a number of Jihadis who traveled to join ISIS, an associate of shoe bomber Richard Reid, and a terrorist who played a key role in an Al Qaeda plot that targeted New York and D.C.

Blackburn is one of the most segregated towns in the country and has been described as a “no-go zone”. The area that produced the Temple Terrorist has the highest Muslim population outside of London where some claim that flying the English flag has been effectively outlawed.

The setting couldn’t be any better for the media to whitewash the murderous terrorist with the familiar excuses that he was the victim of failed integration in the United Kingdom. His family, in an even more familiar excuse, is claiming that he “was suffering from mental health issues”.

That, along with the claim by FBI Special Agent in Charge Matt DeSarno that the terrorist, “was singularly focused on one issue, and it was not specifically related to the Jewish community”, is becoming the very familiar narrative for covering up the latest Muslim terror attack.

But antisemitism, like Islamism, was part of the air that Faisal Akram breathed in Blackburn.

Salim Mulla, Blackburn’s former mayor and current Labour councilor, claimed that Israel was behind ISIS and school shootings in America. Last year, four Muslim men from Blackburn took part in a “Palestinian” convoy while shouting, “F*** the Jews… F*** all of them. F*** their mothers, f*** their daughters and show your support for Palestine. Rape their daughters and we have to send a message like that. Please do it for the poor children in Gaza.”

Siddiqui aka Lady Al Qaeda, on whose behalf the Texas synagogue attack took place, was married to the nephew of 9/11 mastermind Khalid Sheikh Mohammed, and had assorted recipes for mass murder in her possession when she was captured. Despite graduating from Brandeis, a formerly Jewish university, she demanded at her trial that jurors undergo DNA tests to prove that they are not Jewish. And the Aafia Foundation posted bizarre antisemitic rants about the “degree of poisonous venum (sic) within the heart of American mainstream jewry”.

The hatred of Jews, like the hatred of all non-Muslims, is a crucial motive for Islamic terrorism.

If Blackburn is a miserable place, the tale of the Akram family may reveal why. The official family statement by the terrorist’s brother, Gulbar Akram, claims that “although my brother was suffering from mental health issues we were confident that he would not harm the hostages” and denied that the FBI had rescued the hostages from being killed by his brother. “Don’t believe the bull#### in the media they were released from the fire exit and Not rescued.”

The Blackburn Community message describes the terrorist as having brothers named “Gulbar”, “Malik” and the “Late Gulzameer Akram”.

Two brothers named Gulbar Akram and Gulzameer Akram in Blackburn had been locked up over stolen cars. Another time, a Blackburn resident named Gulbar Akram almost had his nose sliced off. A Gulzameer Akram ran a massive counterfeiting operation from a Blackburn home. A Malik Akram was locked up for harassing girls. Were all of them members of the same clan?

The best way to cover up a terrorist attack is to shift the context. And that’s what they’re doing. But it’s important to dig into the true context to understand the true origins of the Texas attack.

In his book, Among the Mosques, ex-Islamist Ed Husain described Blackburn as “another global hub for the Deobandis and the Tableeghi Jamaat” where the mosques pray for the destruction of the enemies of Islam and texts declare that “there can be no reconciliation between Islam and democracy”.

The Deobandis, who control many of the mosques in Blackburn, originated the Taliban.

Aafia Siddiqui, better known as ‘Lady Al Qaeda’, is a Deobandi, the terrorist on whose behalf Faisal Akram took a synagogue hostage, and a popular cause with Pakistanis. A few years ago the Pakistani Senate had even named the Islamic terrorist, the “Daughter of the Nation”.

Indian Mujahideen co-founder Riyaz Bhatkal had plotted to take Jews hostage a decade ago in order to force ‘Lady Al Qaeda’s release. British Muslim “charities” were a major source of funding to the Jihadist group as they are for many Pakistani Jihadist enterprises.

While much has been made of the advocacy on behalf of Siddiqui by CAIR and other Islamist colonists in America, top Muslim politicians in the UK also vocally demanded her release, including Lord Nazir Ahmed and Lord Altaf Sheikh.

When Husain visited Blackburn, he warned that, “it is clear that a caliphist subculture thrives here, a separate world from the rest of British society.”

Tableeghi Jamaat, whose mosques are known as “breeding grounds” for Jihad, is closely intertwined with Pakistani Islamism and vectored Islamic terrorism. Quite a number have joined Al Qaeda. It is no coincidence that so many Islamic terrorists have come out of Blackburn.

Nor is it a coincidence that the latest Islamic terrorist attack on America originated there.

Faisal Akram traveled to Texas, where ‘Lady Al Qaeda’ sleeps at the Federal Medical Center, Carswell in Fort Worth. He was one of many Muslim pilgrims seeking to extricate her. Just last fall, the Dallas-Forth Worth CAIR and the Pakistani terror regime claimed that Aafia Siddiqui had been assaulted in U.S. custody in the latest effort of many on behalf of ‘Lady Al Qaeda’.

Faisal’s target, a progressive Reform Temple which happened to carry the traditional name of Congregation Beth Israel despite its social justice activist clergyman’s hostility to Israel, was ideally selected to fit Muslim antisemitic obsessions with both Israel and Jews.

The antisemitic rants, the hostage crisis, and the rapid cover-up are all regular features of life for Jews in Europe. Changing demographics are making them a new reality for American Jews.

Any American city or town can become the new Blackburn. That’s the harsh lesson here.

Pakistani antisemitism and obscure Jihadist movements are not local issues, they are global threats. The poison nurtured in a declining British post-industrial town blew up in Texas. We are all interconnected, and that interconnectedness has made the Jihad into a global enterprise. Ideas, tactics, and organizations that once took centuries to colonize the world can travel around it at the speed of the internet and a terror plot can happen at the speed of a jet plane.

We can either police our borders, control our immigration, and build walls around our nations, or we must be resigned to being hunted, stalked, and killed anywhere and at any given moment.

In Blackburn, Muslims anticipate the Texas Jihadist ascending to the “highest ranks of Paradise” where he will enjoy the company of 72 virgins. More Muslims from Blackburn, marinating in the same hatred for America, for Jews, and for anyone unlike them, will follow in his footsteps.

6. ΚΕ Α/ΕΥΠ!

ΕΛΑΒΕΣ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ; ΑΝ “ΝΑΙ” ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΕ ΑΡΧΗΓΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΣΤΙ…  İMDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT!!!

(ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!.. / ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10-02-2022)!..

7. Κε Λοβέρδε!

Ο Κος ΡΟΖΑΚΗΣ ή ΡΟΖΕΝΣΤΑΪΝ είναι σοβαρός, όπως είπες, κλπ, διότι είναι εβραϊκής καταγωγής και μεγάλης δυνάμεως στα διεθνή πολιτικά πράγματα, έναν Κόσμο τον οποίον κυβερνούν και απολύτως ελέγχουν οι ομόφυλοί του απάτρηδες “Διεθνείς Εβραίοι”;

Μην χάνεις την δική σου λοιπόν σοβαρότητα, Κε Υπουργέ, αναφερόμενος στον διατελέσαντα (και) διεθνής… δικαστής, Κο Ροζάκη, φίλο και “κολλητό” του αγαπημένου σου / σας Κου Σημίτη, μιλώντας για σοβαρότητα Ροζάκη!..

Τα 10 μίλια, που τάχα δεν ξέρεις… , τα είχαν “παίξει” ο Ροζάκης επί Σημίτη, αλλά και ο “ΓΑΠ”, ο οποίος όμως είχε αναφερθεί στο να έχουμε αλλού 10 ΝΜ, αλλού 7, αλλού 12, κλπ, είχε δηλαδή ουσιαστικά μιλήσει για μια Ε-Τ διευθέτηση των ΝΜ της μορφής… “μέσα – έξω”!.. Αχαχαχαχαχαχαχαχα!..

Σε ό,τι αφορά την Κ-Β Κ.Κ.Μ., δεν νομίζω / -με ότι έχει συζητήσει κάτι τέτοιο με κανέναν “τρίτον”, πόσο μάλλον με τους Τούρκους!

Αυτό φανερώνει η απολύτως διαυγής, κατ’ εμάς, μέχρι τώρα βεβαίως, άσκηση εξωτερικής πολιτικής των Ε/Π-Θ και Ε/ΥΠΕΞ, διαυγή, όπως θα την ήθελε και ο… Χ. ΚΙΣΣΙΝΤΖΕΡ, ο οποίος στα “μαθήματα διπλωματίας” που οι δηλώσεις του πολλές φορές μετέφεραν, είχε αναφερθεί στο ότι, πλέον, στην εποχή μας, θα πρέπει να οδηγηθούμε στην “ευθεία” και “καθαρή – ξάστερη” αναφορά, του τί κάθε φορά θέλουμε και επιδιώκουμε ως πολιτικοί γενικώς, στις όποιες αναφορές μας, προς τους όποιους φυσικά φιλίους, ουδετέρους και εχθρικούς αποδέκτες, εντός και εκτός χώρας, ανάλογα φυσικά με την ισχύ που διαθέτει η κάθε χώρα, ισχύ που θα ρυθμίζει, κάθε φορά, και το μέγεθος του πόσο “ανοικτά” μπορεί να μιλάει ένας πολιτικός ταγός ή και ένας απλός /… “μονήρης” πολιτικός!..

Σκεφτήκαμε φυσικά ο Κος Ροζάκης να “βγήκε” σαν “λαγός” του Π-Θ, (με κοινό παρανομαστή τον Κο Κ. ΣΗΜΙΤΗ ή ΑΒΟΥΡΙ), κυρίως προς… αλίευση της επαϊουσας φυσικά κοινής και άλλης γνώμης, όπως των πολιτικών, των Κομμάτων, κλπ!.. Αλλά και πάλι, “δεν τον έχουμε για τέτοιον τον Κ.Κ.Μ.”!.. (Αυτά θυμίζουν ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑ και… ΣΑΒΒΙΔΗ, τότε που με τα… ΠΑΠΠΑ-ΚΟΛΠΑ, με τις άδειες για τα… Κανάλια, κλπ, ο “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” προσπάθησε και(!) να φάει λεφτά από το μισητό του εσωτερικό… Κεφάλαιο, αλλά και(!) να ελέγξει τα Τ/Ο Κανάλια)!..

Οψόμεθα όμως!..

Θα ήθελα να μου επιτρέψεις, (σε άκουσα το πρωϊ / “Περαστικά σου”), με σεβασμό να σου πω, διότι πραγματικώς σε “αναγνωρίζω”, πως με βάση την Λωζάννη οι Τούρκοι έχουν κυριαρχία σε ό,τι απέχει αυστηρά 3 ΝΜ από τις ακτές της Μ. Ασίας, (με ό,τι αυτό σημαίνει), καθώς και πως οι Αμερικανοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ “EAST-MED”, ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ), ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ “NON PAPER”, ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ Η… “ΠΛΕΜΠΑ” ΟΧΙ!..

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ, ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ, ΧΩΡΙΣ ΕΓΩΪΣΜΟΥΣ, ΠΩΣ ΟΙ “ΑΓΓΕΛΟΙ” ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΡΕΠΕΜΠΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΣ ΕΥΡΕΩΣ “ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ”, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΚΑΙ ΟΙ Η.Π.Α., ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΟΜΠΑΜΑ ΑΚΟΜΑ, ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ!..

ΟΨΟΜΕΘΑ ΟΜΩΣ!..

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-