Ο Παλιο… Δένδιας Και Το ΤουρκικόΥΠΕΞ!..

Φίλοι μου /μας!

Η υβριστική αναφορά ενός πράγματι ιστορικού, αν μη τί άλλο, Υπουργείου Εξωτερικών, όπως αυτό της νέας, μετά το 1923, Τουρκίας, (το οποίο ασφαλώς μεταφέρει και την κληρονομιά του αντιστοίχου επί “Οθωμανικής Αυτοκρατορίας”), κατά ενός πολιτικού προσώπου άλλου Κράτους και μάλιστα ενός άλλου Υπουργείου Εξωτερικών και δη του επικεφαλής του, παρά και τα διεθνώς διπλωματικώς ισχύοντα, καταδεικνύει σαφώς ορισμένες, άξιες να σημειωθούν, αλήθειες!

Αναφέρομαι βεβαίως στην πρόσφατη απάντηση του τ/ΥΠΕΞ, στα όσα είχε προηγουμένως απαντήσει ο Ε/ΥΠΕΞ στους Τούρκους, με αφορμή, και πάλι, τ/λεγόμενα, κλπ, κλπ, κλπ, ξέρετε το γνωστό -περίπου- αυτό γαϊτανάκι!..

Δεν θα σταθώ όμως στα όσα είπε ο ένας και απάντησε ο άλλος, ούτε ακόμα στο ότι οι Τούρκοι, παρά τα ειωθότα και διπλωματικώς ισχύοντα, απευθύνθηκαν προσωπικά(!) στον Κο Δένδια, αλλά στο ότι – ΠΡΟΣΕΞΤΕ- αυτή η αναφορά έγινε με την μη χρήση της λέξεως “Κύριος” (δεν… σκέπτομαι καν το τουρκικό επίθετο “Αξιότιμος” / ”Σεβαστός” = Sayın), και μάλιστα, όχι από τον ομόλογό του Τ/ΥΠΕΞ!..

Πριν “πιαστώ” με αυτές τις… αλήθειες, θα ήθελα να σημειώσω, αν και εσείς αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες τα γνωρίζετε, (όπως βεβαίως και οι Τούρκοι που… επιμελώς μας διαβάζουν και μας αναλύουν, 6+ χρόνια τώρα που… “ζούμε” στον σκοτεινό κόσμο του “Διαδικτύου”, προσπαθώντας με το “Φως” μας να τον κάνουμε πιο φωτεινό και… ευδιάκριτο), πως το υπόψη πολιτικό πρόσωπο, που λέγεται… “ΔΕΝΔΙΑΣ”, είναι ένα ανθρώπινο διαμάντι(!), ένας βαθύς γνώστης της ανθρώπινης ψυχής, των δεδομένων που διέπουν σήμερα την παγκόσμιο κοινωνία, πόσο μάλλον αυτής της γειτονιάς μας, ένας χαμογελαστός (όπου φυσικά απαιτείται, κλπ), γνήσια και όχι προσποιητά, άνθρωπος, γεγονός που αντανακλά ευθέως στην αναφερθείσα “λευκή” ψυχή του, άτομο χαμηλών / ήπιων τόνων, αλλ’ όμως και υψηλών πνευματικών “πεταγμάτων”, όπως συνήθως συμβαίνει με αυτά τα δύο χαρακτηριστικά που πάνε μαζί, αν και πιθανώς αντίθετα, ένας πραγματικός(!) πολιτικός, που αρκετές φορές πιθανώς να υπερβαίνει ακόμα και τις ελληνικές του αρχές και αξίες, εμπρός στις αξίες του παγκοσμίου πολιτισμού, θεμέλιος βάση του οποίου ήταν πάντα και είναι ο άνθρωπος(!) και η υλοποίηση της ερμηνευτικής σημασίας της λέξεως, ήτοι η επίτευξη του “άνω θρώσκω”!.. (Ψάξτε τη μόνοι σας την μετάφραση, όπως και προβληματιστείτε για την ερμηνεία της… επιδιώξεως)!..

Ένας τέτοιος πολιτικός άνδρας, άνθρωπος πρώτα Τούρκοι, και μάλιστα, όπως αντιλαμβάνεστε, υπερασπιστής του “Ορθού, Ήπιου – Μετριοπαθούς, αλλά παράλληλα και πλήρως Δομημένου Λόγου”, σε πάρα πολύ δύσκολους καιρούς, σαν αυτούς που διέρχεται σήμερα ο Πλανήτης, εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ανήκει, [και ανήκει (!)], όχι μόνον στους Έλληνες, αλλά σε όλους τους πολίτες του Κόσμου, συνεπώς και σε εσάς!..

Το να υποτιμάτε λοιπόν, έστω και λεκτικά και με… Καφενειακή ρητορεία, έναν τέτοιον Άνδρα, χωρίς όπως φαίνεται να τον έχετε… αναλύσει, “μετρήσει”, κλπ, συνολικά, αλλά μόνον από την πολιτική του δράση, η οποία, όπως τα έφερε η… μοίρα, σας αφορά αμέσως, είναι λάθος, αλλά πρωτίστως είναι Α-ΔΙ-ΚΟ(!), Τούρκοι, άδικο προς την κοινωνία μας και τον πολιτισμό μας, ως όντα και οι δύο λαοί μας αυτού του Πλανήτη, ως συμ-πολίτες αυτής της Γης!..

Ο… Δένδιας, λοιπόν, Τούρκοι, που πήγατε να μειώσετε με πολύ άτσαλο, κατ’ ελάχιστον, τρόπο, είναι ένας ευρέως αναγνώρισιμος, πλην της Ελλάδος και της μικρής… γειτονιάς μας, και(!) στην “Διεθνή Κοινότητα” πολιτικός, ακριβώς διότι έχει αυτά τα παραπάνω διαλεχτά πράγματι χαρακτηριστικά, αλλά φυσικά και για το επαγγελματικό – πολιτικό του επίπεδο, ένα λίαν υψηλό επίπεδο, που εμάς, τους εμπρός του “λίγους”, [που τώρα ουσιαστικά τον… κρίνουμε, χωρίς και εμείς να έχουμε αυτό το δικαίωμα, (τέτοια άτομα δεν χρειάζονται την υπεράσπιση κανενός, διότι τα προσόντα τους είναι προφανή, ως ορατά συνημμένα του εαυτού τους)], απολύτως μας εκφράζει, ενώ βεβαίως και μας χαροποιεί το γεγονός ότι είναι επικεφαλής της εξωτερικής μας πολιτικής!..

Το να υβρίζετε επομένως τον Δένδια είναι σαν να υβρίζετε την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση, τον ίδιο τον πολιτισμό, την ίδια την πολιτική, έστω και ως επιστήμη, την οποίαν ιδιαιτέρως εσείς, ως στελέχη του τ/ΥΠΕΞ, γενικότερα ενός ΥΠΕΞ, θα έπρεπε να αγαπάτε και να σέβεστε, … εξ ορισμού!..

Αυτά τα ολίγα για τον… Δένδια, Τούρκοι, που “τσιμπήσατε” τον χαρακτηρισμό που του προσδώσαμε τις προάλλες (ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ), και “τα πήρατε στο κρανίο”, όπως λέμε εμείς εδώ, (οι… νεότεροι βεβαίως) ή στα… “κιούπια”, όπως λέτε εσείς, … εκεί!.. Γιατί; Ξέρουμε και οι δυό μας το… “διότι”!..

Έχετε πάρα πολύ ενοχληθεί που ο… Δένδιας, μαζί με τον νυν Π-Θ μας έκαναν ένα άκρως ισχυρό πολιτικό “δίδυμο” εξωτερικής πολιτικής και σας περιόρισαν, (Ο.Κ. κατά την παρούσα συγκυρία), στα… σχοινιά, αναγκάζοντάς σας σε ρόλο ούτε καν αμυντικό, αλλά απολύτως παθητικό, και γι’ αυτό “βγάζετε” αφρούς!.. Δεν θα έπρεπε όμως, όσο και να καταλαβαίνουμε οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” το μέγεθος του προβλήματός σας, αφού πλέον ξέρετε και εσείς και όλοι μας πια, ότι είστε στην… “ΜΕΘ” και σε πολύ βαθύ… κώμα!.. (Ένα από τα πρώτα 2 εδώ άρθρα μας, όταν “ανοίξαμε” το 2015, ήταν “Τουρκία: Το ξεψυχόν θηρίο”!.. Πάτε, βρείτε το και διαβάστε το ξανά)!..

Ας δούμε τώρα, και για λίγο, τις αλήθειες, που γράφαμε πιο πάνω πως καταδεικνύει αυτή η συμπεριφορά σας Τούρκοι, εστιαζόμενοι περισσότερο στο τ/ΥΠΕΞ!

Η στάση σας αυτή φανερώνει, με.. έμφαση, τα εξής:

α. Το “στημένο” από τους Έλληνες Φαναριώτες Οθωμανικό ΥΠΕΞ, του οποίου εσείς σήμερα, ως τ/ΥΠΕΞ, αποτελείτε ιστορική πολιτική ουρά, είναι σε κατάσταση απολύτου συγχύσεως, λόγω πολλών γεγονότων και πραγματικοτήτων, αλλά κυρίως διότι εγγίζει, με βάση την Λωζάνειο Παγκόσμιο Συνθήκη (“Μυστικά Πρωτόκολλα”), του 1923, το… “ΜΑΤ” σας, το τέλος σας Τούρκοι, ως “Εθνοκράτος”, και δη το τέλος σας ως στρατιωτικό “Εθνοκράτος”!.. (Αν δεν πείθεσθε για την Λωζάννη, θυμηθείτε τί είχε πει, γυρνώντας από την Λωζάννη στην Άγκυρα, το 1923, ο Ισμέτ “ΙΝΟΝΟΥ”, στον “Αδελφό του Εν Όπλοις”, Μουσταφά Κεμάλ “ΑΤΑ-ΤΟΥΡΚ”)!..

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό, με τα σημερινά, αρνητικά για την Τουρκία στην εξέλιξή τους πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτικά γεγονότα στην εγγύς και ευρύτερη περιοχή της, τα οποία είτε συνδέονται μαζί της, είτε ευθέως την αφορούν, καθώς και το γεγονός ότι ο… παραδοσιακός της εχθρός, η “μικρή”, αλλά και ταυτόχρονα αιωνίως τεραστία, Ελλάς, έπαψε να είναι το μέχρι πρότινος… “Σόρος-Τσίπρειο” παρακολούθημά της και “σκυλάκι” της, αλλά την στρίμωξε πολλαπλώς στην… γωνία, προβάλλουσα ή ορθότερα αποδεικνύουσα στα “Διεθνή Φόρα”, κυρίως, το αληθινό της πρόσωπο, ήτοι την πολιτική βρωμιά και την πολιτική σήψη της, πίσω και μπροστά απ’ όλο αυτό το… Φαραωνικής σκηνοθεσίας… νεο-Οθωμανικό μεγαλείο της, έκαναν μέχρι και το ιστορικά ψύχραιμο τ/ΥΠΕΞ να έχει πάθει σήμερα… “vertigo” (“Λαβύρινθο, με νυσταγμό 3ου βαθμού” και… βάλλε)!

β. Το σημερινό πολιτικό προσωπικό του τ/ΥΠΕΞ είναι πολύ “λίγο”, σε σχέση με εκείνο του παρελθόντος και μάλιστα όσο πιο… παρελθόντος(!), τόσο καθίσταται αδύνατος η οποιαδήποτε σύγκριση των σημερινών του στελεχών, με εκείνα! Έτσι, δεν μπορεί εύκολα το τ/ΥΠΕΞ, ως δομή, να αντιληφθεί πράγματα, καταστάσεις, κλπ, ούτε ακόμα και απλές… ρητορικές, εξ ανάγκης και “της πεπατημένης” ή και όχι!

Έτσι, άλλοτε παρουσιάζεται (το πολιτικό αυτό τ/προσωπικό), “Φανφαρώνικο”, άλλοτε αλλαζονικό και υπεροπτικό, άλλοτε επιθετικό και απολύτως εχθρικό, άλλοτε “ακαταλαβίστικο” στις όποιες θέσεις, προσεγγίσεις, αναλύσεις ή και απαντήσεις του ακόμα, (νομίζει κανείς ενίοτε ότι στερούνται και των βασικών – στοιχειωδών γνώσεων τα στελέχη του, ακόμα και αυτά της… “Α’ Γραμμής”), ενώ το τ/ΥΠΕΞ δείχνει να έχει απωλέσει και εκείνη ακόμα την επίπλαστη υποκριτική στάση – ρόλο, της… “Μάνας” ή κατ’ άλλους του… “Νταβατζή”, μιας… “Μάνας” που αγαπάει, όχι μόνον τα… παιδιά της, αλλά και όσα άλλα… “παιδιά” προστρέχουν σ’ αυτήν για βοήθεια ή ό,τι άλλο*! (Ξέρετε, αναφερόμαστε σ’ αυτήν την “Προστατευτική” στάση που ήθελε το τ/ΥΠΕΞ και ευρύτερα την Τουρκία να λέει στους όποιους άλλους λαούς, κλπ, “ελάτε, εγώ είμαι εδώ, μην φοβάστε, ελάτε στην σίγουρη αγκαλιά μου και θα τύχετε της αγάπης και της προστασίας μου”, δια της… δορυφοριοποιήσεως, “Φινλανδοποιήσεως”, κλπ, αχαχαχαχαχαχαχα, πείτε την όπως εσείς θέλετε)!..

* Πρόκειται για την ύπουλη πλευρά / πτυχή και έκφραση της μονίμως αναθεωρητικής ή αλλιώς μικρο-ιμπεριαλιστικής-της (λόγω του μεγέθους της) τ/εθνικής εξωτερικής πολιτικής! Φυσικά δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, αφού “μιλάμε” για ένα Στρατοκράτος από… γενέσεώς του, στα βάθη της “Παγκοσμίου Ιστορίας”!..

-/-

Το γεγονός αυτό, της υπάρξεως δηλαδή στο τ/ΥΠΕΞ στελεχών κατώτερου του αναμενομένου, καθιστά το τ/ΥΠΕΞ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ(!) γενικώς για την διεθνή ασφάλεια και ειρήνη, στην περιοχή μας, αλλά και στον κόσμο, αν σκεφτεί κανείς την δυναμική που “μεταφέρει” το “Κέντρο της Γης”, όπου ζούμε, και πιστεύω πως αυτό δεν θέλει περαιτέρω εξήγηση για το επίπεδό σας, (εννοώ τις ραβδώσεις του εγκεφάλου σας), φίλοι μου / μας!..

Συμπερασματικά τώρα!

Τούρκοι!

α. Ο… Δένδιας δεν είναι μόνον εθνικό ελληνικό “Κεφάλαιο”, αλλά και “Διεθνές”! Αντί λοιπόν να τον πετροβολάτε, απόδειξη της αξίας του, προσπαθείστε όλοι εκεί στο τ/ΥΠΕΞ, αλλά ιδιαιτέρως οι νεότεροι του Υπουργείου, να διδαχθείτε από την στάση του!.. Διδάσκει με την συνολική του παρουσία!..

Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την στάση του στελέχους σας, που απεκάλεσε… Δένδια τον ΥΠΕΞ μας, κλπ, κλπ, κλπ, ως παρομοία εκείνης του… πρωκτού του γαϊδάρου, αναρωτώμενος ρητορικά, τί μπορεί να βγάζει ένας τέτοιος… κόλος, “με το συμπάθιο”! Δεν θα το κάνω όμως και θα περιοριστώ στο να γράψω πως είναι σαν να “βγήκατε” και να είπατε στον κόσμο και ειδικότερα στο ακροατήριό σας, πως πχ ο… Μέσι ή άντε ο… Ρονάλντο, δεν είναι ή δεν ήσαν, (όποιον θέλετε εσείς, διαλέξτε ως παράδειγμα), οι σύγχρονοι “Θεοί Της Μπάλας”!.. Ποιός θα μπορούσε τότε να σας πιστέψει, ρε Τούρκοι;

Μακάρι οι Έλληνες να είχαν / -με αρκετούς… Δένδιες!..

β. Ο καθένας μειώνεται από τις πράξεις του και τα λεγόμενά του!

γ. Εμείς δεν θέλουμε απέναντί μας ένα ημι-διαλυμένο και συνεπώς (και) επικίνδυνο(!) τ/ΥΠΕΞ, διότι δεν μας αρέσει να “πολεμάμε” με “πεσμένους” στο έδαφος, ούτε με… μισθοφόρους (!) και μετά να “βγαίνουμε και να κάνουμε τον κάργα”!..

Με πολύ σεβασμό προς εσάς, και για το γεγονός ότι πολλοί εξ υμών, λίαν πιθανώς, να είναι ελληνικής καταγωγής (Γενιάς), όντες ή ούσες απόγονοι Γενιτσάρων ελληνικής καταγωγής, (ίσως ακόμα και αυτός ο νυν ΥΠΕΞ σας Κος Τσαβούσογλου ή “ελληνιστί” “Ο Γιός Του Λοχία”… ), σας λέμε πως το “πάτε” για διάλυση το τ/ΥΠΕΞ και σας καλούμε να το δείτε το θέμα, έστω και τώρα, την υστάτη κυριολεκτικά στιγμή! Ούτε… σύμμαχοι μας να ήσασταν!

δ. “Χαλαρώστε” και αν θέλετε να επιβιώσετε “ανακρούσετε πρύμναν” εξωτερικής πολιτικής, τώρα!!! Ειδάλλως, μέσα σε πολύ αίμα, γενικώς και όχι μόνον Τούρκων, όπως πολύ ορθά σημείωσε “προχθές” [ορθά, μερικώς(!) βεβαίως], ο “Ευνούχος” Κος Ντεβλέτ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ, θα ΔΙΑΛΥΘΕΙΤΕ και θα ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙΤΕ της Γης!.. Ο καιρός αυτός ΔΕΝ αργεί!..

Προσέξτε λοιπόν, αφήστε τα πείσματα, που οδηγούν ευθέως στην Κ/Φ, και ελάτε να ζήσουμε ειρηνικά στην γειτονιά μας! Γιατί ρε, αντί για ήλιο και θάλασσα, θέλετε αίμα, πόνο και τάφους; Δείτε τον Χάρτη! Δεν σας φτάνει αυτή η γη που έχετε και η οποία ιστορικά δεν σας ανήκει, αλλά την κατέστησε τουρκική η εκ μέρους σας… “Χρησικτησία”; Γιατί παρουσιάζεστε ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ και ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ απέναντι στον Θεό; 

Καταληκτικά, εμείς, επειδή δεν σας βλέπουμε, όταν σας εξετάζουμε ως αντιπάλους μας, όπως εσείς, θα σας καλέσουμε, για την περίπτωση που το είδατε, αλλά το υποτιμήσατε, να προσέξετε ιδιαιτέρως το αμέσως προσεχές -επόμενο- διάστημα, διότι πιθανώς να “πάνε” κάποιοι να σας κάνουν… Καζακ(ι)στάν!.. Είδα το “Τουϊτερ” **του Κιλιτσντάρογλου και… τρόμαξα! Προσέξτε, μήπως, εκεί που πάτε να ανακατώσετε την Αιθιοπία, για να εκβιάσετε, ανόητοι, τους Αιγυπτίους, βρεθείτε να.. “τρέχετε”… “εντός έδρας”!.. Έχουμε εμπιστοσύνη στον… Φιντάν, αλλά καμιά φορά, κανείς δεν ξέρει ή δεν μπορεί να ξέρει!..

Γειά σας!..

**

Kemal Kılıçdaroğlu
@kilicdarogluk
Ey Saraydaki Şahıs, oy oranlarını gördükçe dilinin söylediğini kulakların duymaz oldu. Bugün resmen iç savaş naraları atmaya başladın. Bu millet bunları yemez! Bu millet sen ve sülalen saraylarda yaşayasınız diye sokaklarda kan dökmeyecek.
ΕΛΛΗΝΑΣ
-/-
ΥΓ.
1. Και επειδή να νομίσατε ότι είμαστε… Αγιογράφοι, κάτι που είναι πολύ μακριά από εμάς, σας παρουσιάζουμε το σπουδαιότερο των ελαττωμάτων του Κου ΥΠΕΞ μας! Δείτε το λοιπόν!
2.

Arab IDF soldiers

 

Arab-Israelis Serving in the IDF

Jan 5, 2022

Young Arabs are increasingly choosing army service and fighting for the State of Israel.

In Israel, all citizens have mandatory service in the IDF, with the exception of the Arab Muslim and Christian communities.

Yet every year, hundreds of Arabs-Israelis enter the IDF or a separate national volunteer service.

Join a 50-km march where the members of one Arab unit will earn their prestigious purple berets for a glimpse into the lives and motivations of young Arabs now fighting for Israel.

3. ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ! ΑΠΛΩΣ ΨΑΞΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΨΑΞΤΕ! (ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ “Χ2″ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ”, ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ)!..

”ΚΥΠατζής” είναι ο κομιστής της ανώνυμης επιστολής για τα στημένα παιχνίδια


kypatzhs_10-7-2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Απατεώνας-που εμφανίζεται ως πράκτορας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ)- είναι ο αποστολέας της περιβόητης επιστολής προς το αστυνομικό τμήμα Παλαιού Φαλήρου για τα στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Το άτομο αυτό- τα πλήρη στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του directNEWS- έχει την ικανότητα να πλασάρεται δίπλα σε επιχειρηματίες και επώνυμους, ως στέλεχος μυστικών υπηρεσιών.

Τους διαβεβαιώνει μάλιστα, ότι έχει άμεση πρόσβαση στον “αρχικοριό” της ΕΥΠ και μπορεί να κάνει οποιαδήποτε παρακολούθηση του ζητήσουν οι “πελάτες” του, χωρίς φυσικά την τήρηση των νόμιμων προϋποθέσεων, αλλά πάντοτε.. έναντι μεγάλης χρηματικής αμοιβής.

Μ’ αυτόν τον τρόπο προσέγγισε και τον παράγοντα μεγάλης ΠΑΕ, κι αφού του έταξε “τον ουρανό με τ’ άστρα”, του ζήτησε να τον πάρει “στη δούλεψή του”.

Τα χνώτα τους ταίριαζαν… και ο “αρραβώνας” δεν άργησε να γίνει.

Έτσι, ο ποδοσφαιρικός παράγοντας, του ανέθεσε να καταγράφει όλους τους συνομιλητές του και στη συνέχεια να “μοντάρει” τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, σύμφωνα με τα συμφέροντά του.

Τον περασμένο Μάρτιο και, αφού στα χέρια του κατείχε κάποιες παράνομα υποκλαπείσες συνομιλίες, ο παράγοντας κάλεσε στο γραφείο του τον “πράκτορα” και του ανέθεσε μία ακόμη αποστολή.

Συγκεκριμένα, του υπαγόρευσε το κείμενο της περίφημης επιστολής και του ζήτησε να τη διαβιβάσει αρμοδίως, καλύπτοντας τα ίχνη του.

Ο “πράκτορας” αφού πήρε… “χοντρό πακέτο”, ανέθεσε σε στενό συγγενικό του πρόσωπο να τη γράψει με πολλά συντακτικά και ορθογραφικά λάθη, έτσι ώστε ο αποστολέας να φαίνεται ότι δεν έχει τελειώσει ούτε… την Τρίτη του Δημοτικού.

Όμως, ο παράγοντας, επειδή έχει μεγαλώσει στα μεγάλα σαλόνια, δεν φαίνεται να γνώριζε τη σοφή λαϊκή παροιμία που λέει ότι «όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα».

Έτσι, όταν υπαγόρευε στον “πράκτορα” την επιστολή, χρησιμοποίησε φράσεις και λέξεις που επαναλάμβανε συνεχώς στα συμβούλια, τόσο της ΠΑΕ στην οποία είναι μεγαλομέτοχος, όσο και της ΕΠΑΕ, από την οποία είχε περάσει ένα.. φεγγάρι.

Σταχυολογούμε ορισμένες από αυτές: «στον Πειραιά για γνωριμία», «για να βρούνε άκρη», «φημίζεται για την λογοδιάρροια», «τα ξερνάει όλα», «χεσμένος από το φόβο», «για να μη βγει στη φόρα», «και γίνανε κώλος», «ρεζίλι», «την πίεση που άσκησε», «για το παρoλί».

Φράσεις και λέξεις που, βεβαίως, μπορεί να τις λέμε όλοι μας στην καθημερινότητα, άλλα μόνο ο γνωστός παράγοντας τα κατάφερε να τις χρησιμοποιήσει όλες μαζί σε μία επιστολή!

Ωστόσο μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, άνθρωποι που θεωρούν ότι αδίκως θίγονται, έχουν αναθέσει σε ειδικούς να μελετήσουν τα πρακτικά των συμβουλίων στα οποία μετείχε, έτσι ώστε να τον συνδέσουν με τη συγκεκριμένη επιστολή και να τον σύρουν ως κοινό συκοφάντη ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Λένε, μάλιστα, με νόημα ότι επί πολύ καιρό εκβίαζε αρκετό κόσμο του ποδοσφαίρου με τον περίφημο “πράκτορα” και τις κασέτες του. (Σαν κι αυτές που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλέξης Κούγιας χωρίς- όπως θέλουμε να πιστεύουμε- να γνωρίζει το βρώμικο παρασκήνιο).

Χαρακτηριστικά, όταν ήθελε να απειλήσει κάποιους, ο παράγοντας έλεγε  : «Μην αναγκαστώ και πατήσω το κουμπί που εκτοξεύει τους πυραύλους».

Τώρα, οι πύραυλοι μάλλον μετατρέπονται… σε μπούμερανγκ.

Η επιστολή

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΞΕΔΡΑ» και έχει ως εξής (διατηρούνται τα συντακτικά και ορθογραφικά λάθη):

«Ο Δαλούκας φοβάτε να μιλήση γιατί απειλούνε την ζωή του.

Ο Μπεος ομως που φημίζετε για την λογοδιαροια του σε συνομιλία που είχε με συνάδελφο δημοσιογράφο τα ξερνάη ολα και για τον Ιταλό διαιτιτή στο παιχνίδι του Ισραηλ και για την πίεση πού ασκησε στον Δαλούκα για το παιχνίδι Αρης – ΠΑΟ.

Για ευνόητους λόγους η φωνή του δημοσιογράφου έχει σβηστή. Ο Μπεος πήγε τον Ιούνιο 2010 τον Δαλούκα στα γραφεία του Μαρινάκη στον Πειραιά για γνωριμία.

Οταν ο Μπέος έλειπε με την ομάδα του στην Ιταλία για προετοιμασία, ο Μαρνάκης καί ο Δαλούκας συναντειθήκανε για να βρούνε άκρη για τον Ιταλό διεθνή διαιτιτή που θα επαιζε τον Ολυμπιακό στο ισραήλ.

Ο Δαλουκας παραμύθηασε τον Μαρινάκη (σαν διεθνής δαιτής) οτι γνώριζε τον Ιταλό διαιτιτή καί τους επόπτες από ευρωπαϊκά παιχνίδια και ζήτησε € 200000 για νά τους πιάση.

Ο Μαρινάκης χρέωσε τον Μπέο γιά το παρόλι που του πούλησε ο Δαλούκας και γίνανε κόλος.

Ο Δαλούκας παραδέχετε στο Μπεο οτι είχε γίνη συμφωνία αλλά δεν είχε παρη τα χρήματα.

Μετα από την κλήρωση του πρωταθλήματος ο Μπέος του είπε για να καθαρίση την παρεξήγηση με τον Μαρινάκη θα τον βάλη στο παιχνίδη Αρης – ΠΑΟ για να ευνοήση τον Αρη (…)».

Ο Δαλούκας δέχτηκε όπως ακούγετε να λέει ο Μπέος αλλά μετά το πέναλτι που έδωσε στον ΠΑΟ ο Μπέος τον απείλισε ότι θα τον καθαρίση.

Σου θυμίζω ότι ο Δαλούκας έπαιξε 50-50 το πρώτο ημίχρονο και μετά τις απειλές που δέχθηκε στο ημίχρονο έπαιξε 70-30 υπέρ του Άρη.

Ο Δαλούκας χεσμένος από το φόβο και τις απειλές του Μπέου πάει στον Πιλάβιο και τα ξερνάει όλα και παραιτήθηκε.

Ο Ολυμπιακός το έπαιξε ότι έφαγε τον Δαλούκα για το Άρης-ΠΑΟ αλλά ο Δαλούκας έφυγε για να μη βγη στην φόρα η υπόθεση του Ισραήλ και γίνουμε ρεζίλι στην Ευρώπη.

Ο Δαλούκας λέει στον Πιλάβιο ότι για το παιχνίδι του Ισραήλ ποτέ δεν συμφώνησε να βοηθήση και ότι ο Μαρινάκης και ο Μπέος τον μπλέξανε και για το παιχνίδι με τον Άρη ότι δέχθηκε απειλή από τον Μπέο να ευνοήση τον Άρη αλλά δεν το έκανε και γι’ αυτό τον φάγανε από την διαιτησία.

Αυτή είναι η αλήθεια και έχει συνέχεια».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-7-2011 από directNEWS.gr

-/-