Τουρκία Σήμερα Και Παρουσιαζόμενες, Στα Ε/ΜΜΕ, Ελληνικές … Παπαριές!..

Φίλοι μου!

1. O τ/λαός είναι ένας λαός ιστορικά συνηθισμένος σε κάθε είδους κακουχία!

Αυτοί που περιμένουν να τον καταβάλλουν με έναν “Οικονομικό Πόλεμο” κατά της χώρας του Τουρκίας, έναν “Πόλεμο” που “τύποις” είναι τέτοιος ή μοιάζει με τέτοιον, αλλά “ουσία”, δεν είμαι και τόσο πολύ σίγουρος ότι πρόκειται για “Πόλεμο” ή περισσότερο για εντολή των “Διεθνών Εβραίων”, ώστε προ ενός πιθανού επικειμένου μεγάλου παγκοσμίου γεγονότος, οι ομόφυλοί τους, πραγματικοί, από ιδρύσεως του τ/Κράτους (29-10-1923), κυβερνήτες της Τουρκίας,  οι ισχυρότατες δηλαδή οικονομικές “Κεφαλές” της χώρας [“Ντονμέδικες”(sic) πολλές εξ αυτών],  να μαζέψουν ό,τι χρήμα κυκλοφορεί στην Τουρκία και να το αποθηκεύσουν σε χρυσό… ,  αγνοούν (ηθελημένα ή όχι), τα εξής:

    α. Στο Ισλάμ (θυμίζω ότι πρόκειται για πολιτικο-οικονομικο-θρησκευτικό σύστημα και όχι ακριβώς για μια θρησκεία), ο λαός ακολουθεί πιστά ό,τι του πει η ηγεσία του, όπως το… αρνάκι τον τσοπάνι του!..

Επομένως, ο τ/λαός, είναι ικανός να υπομείνει πολλά, προσπαθώντας κυρίως, πρώτα και πάντα, να είναι ένας καλός… Ισλαμιστής λαός, αρκεί να του το… πουν / να του το ζητήσουν οι ηγέτες του (“κάντε υπομονή”), πόσο μάλλον ένας… πεφωτισμένος ηγέτης, όπως ο ΡΤΕ, ο οποίος όχι μόνον στις ψυχές των Ισλαμιστών οπαδών του, αλλά και στις συνειδήσεις όλων σχεδόν των Τούρκων, έχει αναχθεί σε τέτοιον ηγέτη, έναν ηγέτη ο οποίος διεκδικεί, με αξιώσεις πράγματι, να χαρακτηρισθεί ο… Κεμάλ των Ισλαμιστών, ο νέος… “Σωτήρας” της χώρας του!.. (Τα έχουμε πει και γράψει, εδώ στο “σάϊτ” μας).

Παρακάτω, ένα παράδειγμα, για να καταλάβετε!

Στους σεισμούς του 1999, όταν είχε γκρεμιστεί ουσιαστικά η “μισή Τουρκία”, αφού ως τέτοια χαρακτηρίζεται ευλόγως ο Νομός της Κων-πόλεως, τότε που το ΤΠΝ είχε σχεδόν όλο… ναυαγήσει στην… ξηρά(!), αφού το προσωπικό του είχε πληγεί ανεπανόρθωτα (χιλιάδες θάνατοι Τούρκων ναυταίων και πολλών, μεταξύ αυτών, ανωτάτων στελεχών), είχε βγει ο τότε Α/ΓΕΕΔ Στρατηγός Χουσεϊν ΚΙΒΡΙΚΟΓΛΟΥ και είχε πει: “Ο τ/λαός είναι σκληρός λαός και θα το αντέξει και αυτό”!.. (Κρατώ και αναφέρω την ουσία των λόγων του, διότι είπε και άλλα σχετικά, δείχνοντας καθαρά ότι ο λαός και η κατάστασή του, μετά από μια μείζονα μάλιστα Κ/Φ, δεν ήταν, όπως θα περίμενε ο καθείς, πρώτη προτεραιότητα των ΤΕΔ, ήτοι του ίδιου του Κράτους, αφού όταν λέμε Τουρκία, μιλάμε για έναν Στρατό με Κράτος, κάτι που ισχύει με… μανδύα παραλλαγής και σήμερα).

Και σας ρωτάω! Πόσο διαφέρουν τα τότε λεγόμενα του τέως Τ/Α/ΓΕΕΔ Στρατηγού Κου Χ. Κιβρίκογλου, από την τωρινή πρόσκληση – πρόκληση ή κάλεσμα – πρόκληση, κάποιων κυβερνητικών βουλευτών (“ΑΚΡ”), προς τον τ/λαό βεβαίως, να αγοράζει λιγότερο κρέας, 2 ντομάτες, αντί για 2 κιλά ντομάτες, κλπ, πόσο διαφέρει η ρήση Κιβρίκογλου, από την… υπομονή, που θα διαβάσετε πιο κάτω, πως ζητάει ο ΡΤΕ από τον τ/λαό;

Και πράγματι! Και ο λαός, σε γενικές βεβαίως γραμμές, δεν αντέδρασε τότε, όπως πχ θα γινόταν όπου αλλού, όπως πχ στην Δύση (ΙΣΛΑΜ γαρ και τελείως διαφορετική ψυχολογία της κοινωνίας, κλπ), και το Κράτος λειτούργησε πιο ήσυχα, με αποτέλεσμα να επανακάμψει πιο γρήγορα, κάτι που τελικώς επευτεύχθη, ένα γεγονός το οποίο απέδειξε πως οι ΤΕΔ γνωρίζουν ΑΡΙΣΤΑ τον τ/λαό!

Σήμερα τί συνέβη, που επιβεβαιώνει την παραπάνω αλήθεια, ότι η λαϊκή δηλαδή βάση στις χώρες του Ισλάμ… ακολουθεί πιστά την ηγεσία της;

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω!

“Βγήκε” ο ΡΤΕ και είπε στον λαό του, πως εφαρμόζεται ήδη ένα εκπονηθέν από την Κ-Β του οικονομικό σχέδιο, το οποίο θα αποδώσει καρπούς, εντός 5 μηνών όπως ανέφερε, καλώντας ουσιαστικά τον λαό του να αναμένει και να υπομείνει 5 μήνες*, μέχρι της εξόδου από το… “τούνελ” αυτό, στο οποίο ευρίσκεται τώρα η τ/Οικονομία… του!

Είδατε μήπως, μετά από την έκκληση ΡΤΕ, να αντιδράσει κανείς Τούρκος, εκτός από κάποιους λίγους γόνους πλουσίων οικογενειών της Πόλης, οπαδών του “CHP” κυρίως (κατοίκων των πλουσίων περιοχών από το Μπεσίκτας της Πόλεως, μέχρι και την Χιλή), οι οποίοι “βγήκαν” στους δρόμους της Πόλεως, για ένα απλό και μόνον… “event”, (αφού αυτοί δεν θα πεινάσουν ποτέ), μαζί με κάποιους, ακόμα λιγότερους απ’ αυτούς, Κούρδους και κάποιους αυτο-προσδιοριζόμενους ως αναρχικούς, κλπ, πολίτες, (οι οποίοι όμως στοχεύουν αλλού, όπως ξέρουμε, και όχι στην καλή…  σίτιση, αχαχαχαχαχα, και στην καλή, επίσης, … διαβίωση των Τούρκων πολιτών και οι οποίοι, εσχάτως, όλο και περισσότερο συμφύρονται με τους νέους και τις νέες των… τ/”πλουσιόσπιτων”), οι οποίοι διαδήλωσαν στην Πόλη;

Ο μόνος που αντέδρασε, σχεδόν με οργή (!), συγκριτικά με τους λοιπούς Αρχηγούς των άλλων υφισταμένων, πλην του “CHP”, Κομμάτων, ήταν ο κουρδικής καταγωγής Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο γνωστός Αρχηγός της τ/Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, μια πραγματικά φαιδρή προσωπικότητα, ο οποίος νόμιζε (επειδή έτσι του είπαν… απ’ έξω… , λέγε με προφανώς Η.Π.Α., λες και αυτός δεν ήξερε και δεν ξέρει την τ/πραγματικότητα), πως ο “πιεσμένος” οικονομικά ΡΤΕ θα ανακοίνωνε “πρόωρες εκλογές”, (κάτι που ξέκοψε ευθέως και κατηγορηματικά ο Τ/Πρόεδρος), εκλογές στις οποίες η πολιτική με άλλα αντιπολιτευτικά Κόμματα “Συμμαχία” του (θα διαβάσετε παρακάτω και γι’ αυτήν), καθώς και μια πιθανή όμοια με το Κουρδικό “HDP”, θα του δώσει, όπως πιστεύει, την νίκη!.. (Και για το θέμα αυτό, θα διαβάσετε 1,2 πραγματάκια, πιο κάτω)!..

Η βάση του κυβερνητικού αυτού σχεδίου εκτιμούμε πως είναι η οικονομική, δι’ επενδύσεων, τ/ανεξαρτησία,  μια λέξη που αρέσει πολύ στον τ/λαό, αφού κυρίως “πουλάει” ιστορικά, ενώ παρέχει και… “ηθικό αντιστάσεως” στον χειμαζόμενο λαό! Έτσι, ο ΡΤΕ, κάνοντας την αρχή, κάλεσε στην χώρα τον μέχρι πρότινος αναφερθέντα ως εχθρό της χώρας, κατηγορηθέντα από τον Τ/ΥΠΕΣ Σοϊλού, ως χρηματοδότη του αντι-Ερντογανικού “Κινήματος” του Ιουλίου του 2016, διάδοχο Πρίγκηπα του Κατάρ, ο οποίος πήγε στην Τουρκία και υπεσχέθη εγγράφως, δια συμφωνιών, … “Papazlar”,, ήτοι “Παπάδες”! (Επενδύσεις 10 δις $ Η.Π.Α.)!.. Καταλάβατε! Και… οψόμεθα!..

* “5 μήνες” σημαίνει, μαζί με τις όποιες… εύλογες χρονικές καθυστερήσεις των διαφόρων, γενικώς, οικονομικών προγραμμάτων που εκπονούν οι χώρες, Καλοκαίρι του 2022!

Ένας “σωστός” αναλυτής θα σημείωνε, κάπου παράμερα στο μπλοκάκι του, το εξής (προσωπικό του) ερώτημα:

“Λες ο ΡΤΕ να έθεσε, ως όριο, το 5μηνο αυτό, εκτιμώντας ή και ξέροντας ακόμα, ότι, μετά από 5 μήνες και κάτι, θα αρχίσει το Ε-Τ νταβαντούρι”, οπότε και η κρισιμότητα των -τότε- στιγμών θα… σβήσει τις όποιες κακές, και σχετικές με τα τωρινά γεγονότα στην χώρα στιγμές και κυρίως τις έχουσες σχέση με το τ/… στομάχι, λαϊκές… μνήμες;

Μήπως, στο χρονικό διάστημα από τώρα, μέχρι και το Καλοκαίρι του 2022 (τέλη Ανοίξεως και αρχές του Θέρους του 2022), οι Τούρκοι θα… προετοιμάσουν (“δίκην” αριθμητικής προόδου, δηλαδή με προοδευτική – ομαλή αύξηση του πολιτικο-στρατιωτικού τους, εναντίον μας, “volume” τους),  το έδαφος της Ε-Τ κρίσεως, ένα έδαφος που θα αποτελεί την στρώση του τελικού Ε-Τ πολέμου και των όσων αυτός θα προκαλέσει;

ΤΕΛΟΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥ

Φανταστείτε ένα ισοσκελές τρίγωνο! Στο Ισλάμ όλες οι διεργασίες γίνονται από την… κορυφή του, οι αποφάσεις και οι όποιες αλλαγές επιβάλλονται επίσης απ’ αυτήν, ενώ στον δυτικό, λεγόμενο, κόσμο, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, αφού, εδώ και αιώνες και έως τώρα τουλάχιστον, η βάση κινεί και… υποχρεώνει την ηγεσία να λάβει τις όποιες αποφάσεις! Όλες οι μεγάλες μάλιστα αλλαγές, οι παγκόσμιες θα έλεγα, επεβλήθησαν δια επαναστάσεων, κλπ, από την λαϊκή βάση, δημιούργησαν πολιτική και διαμόρφωσαν όχι μόνον τα διάφορα σήμερα πολιτεύματα, αλλά -κατά το μάλλον ή ήττον- (και) την ίδια μας την ζωή!.. 

Αυτό “ξέχασαν” ή αγνόησαν πχ οι σχεδιαστές των ΜΥ των Η.Π.Α. (επί Κλίντον και κυρίως επί Ομπάμα), όταν πήραν την εντολή να ετοιμάσουν, αυτό που γνωρίσαμε ως… “Αραβική Άνοιξη”, ένα σχέδιο καταδικασμένο να αποτύχει εξ αρχής, αφού πήγε να ανατρέψει τον ισχύοντα στο Ισλάμ αναφερθέντα, ξανά σήμερα και πιο πάνω, κανόνα και επιχείρησε να μεταμορφώσει σε… επαναστάτες (sic), λαούς που για αιώνες και αιώνες έβλεπαν και μόνον τον… Αλλάχ και τον όποιον νόμιμο (εκλεγμένο ή μη)… εκπρόσωπό του στην γη (ο καθείς Μουσουλμάνος βεβαίως στην χώρα του), όπως είναι / όπως θεωρούνται, “εν πολλοίς”, οι Π-Θ, οι Πρόεδροί, κλπ, όλων των χωρών αυτών!..

Και προσοχή! Οι Χριστιανοί να κάνουν… επαναστάτες / να μεταβάλλουν σε επαναστάτες τους Μουσουλμάνους των χωρών – στόχων, τις οποίες… επέλεξε η “Αραβική Άνοιξη”!.. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Αυτό εμφανέστατα απέδειξε ότι στην εκπόνηση του σχεδίου δεν συμμετείχαν γνώστες της Ιστορίας και της Ψυχολογίας των λαών αυτών, όπως βεβαίως και της ιστορικής Γεωγραφίας τους και πως επρόκειτο για κάτι που σχεδιάστηκε μάλλον “στο… πόδι”!!!..

Έτσι ήταν επόμενο να αποτύχει το υπόψη σχέδιο με τον βαρύγδουπο όσο και λάθος(!) τίτλο “Αραβική Άνοιξη”, με αποτέλεσμα να ισχύσει ακριβώς και απολύτως το αρχαιο-ελληνικόν σοφό και σαφές ρητό, που λέγει πως “ενός κακού μύρια έπονται”, εκ των οποίων κακών ένα ήταν και η αποτυχία του “Κινήματος”, του 2016, στην Τουρκία!

Και ρωτάμε… ρητορικά ασφαλώς! Ήσαν… μαλάκες, με το συμπάθιο, οι παλαιότεροι συνάδελφοι στις Α/ΜΥ (σ’ αυτές αναφερθήκαμε μόλις), που για χρόνια επέλεγαν να κτυπούν απ’ ευθείας τις κεφαλές των μουσουλμανικών χωρών – στόχων, άντε χωρών των… ενδιαφερόντων τους, κλπ, γνωρίζοντας και σεβόμενοι απολύτως τα μουσουλμανικά… βασικά, ήτοι τα ισχύοντα στον κόσμο του Ισλάμ, γεγονός που επίσης σημαίνει ότι δεν θα εθίγοντο, όπως πράγματι και δεν θίγονταν, και οι όποιες μουσουλμανικές… ευαισθησίες;

Όχι βεβαίως, δεν ήσαν… μαλάκες, ούτε ήσαν… τραμπαρίφες(!), όπως ομοίως δεν ήσαν και οι αντίστοιχοι συνάδελφοι των Αγγλικών ή των Γαλλικών ΜΥ (κυρίως αυτών), κλπ, κλπ, κλπ, στις εκτιμήσεις και αποφάσεις τους στον τρόπο δράσεώς τους στον μουσουλμανικό κόσμο, όταν φυσικά εκρίνετο ότι απαιτείτο!..

Διαλέξτε μιαν οποιαδήποτε χώρα του Αραβικού κόσμου που εσείς(!) θέλετε και… ελάτε να (το) συζητήσουμε, το τί γινόταν ιστορικά σ’ αυτήν ή μ’ αυτήν!..

Ανανέωση “ναι” αγαπητοί και αγαπητές, νέες ιδέες “ναι”, “αλλαγές”, όπου δει, “ναι”, αλλά ΣΕΒΑΣΜΟΣ(!) στον κανόνα που επιβάλλει, κατ’ ελάχιστον, την γνώση των μεθόδων, τακτικών και γενικώς της στρατηγικής που χρησιμοποιούσαν οι όποιοι… παλαιοί, ώστε να υπάρχει και η ζητούμενη απαραίτητη, όσο και αναγκαία, συνέχεια, και φυσικά σε όλους τους τομείς και όχι μόνον σ’ αυτόν των… ΜΥ!..

Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους, που χωρίς καμία διάθεση προσβολής ουδενός, ασχέτως αν έτσι αυτό “έβγαινε”, γράφαμε εδώ στον “Ε.Θ.”, ότι το ΝΑΤΟ και οι Η.Π.Α. έπαψαν πλέον να διαθέτουν αναλυτές “αστέρια”, παρά τον μεγάλο όγκο πληροφοριών και κυρίως κρισίμων πληροφοριών που ελάμβαναν και καθημερινώς λαμβάνουν, απ’ όλον τον κόσμο, για όλα τα θέματα που τους απασχολούν, κάτι που αδιαμφισβητήτως διευκολύνει το έργο ή θα έπρεπε να διευκολύνει το έργο, αυτό πχ με τίτλο “προσπάθεια για την εύρεση  της… αλήθειας” (μία από τις… ευθύνες τους), των αναλυτών των… παγκοσμίων αυτών Υπηρεσιών, όταν άλλοι συνάδελφοί τους αναλυτές, σε άλλες χώρες, εργάζονται με έναν αυστηρά περιορισμένο αριθμό πληροφοριών!..

    βΜε ό,τι γίνεται τώρα στην Τουρκία:

      (1) O λαός που κατά πάσα πιθανότητα θα πεινάσει, (έως και το 2023… STOP) θα είναι έτοιμος να πολεμήσει πχ τον Έλληνα πιο σκληρά, πιο δυνατά, κάτι που σαφώς και το θέλουν στις ΤΕΔ, για την επόμενη τελική(!) μας επικείμενη πολεμική αναμέτρηση, αλλά επίσης να πολεμήσει και ακόμα σκληρότερα για την διάσωση της κινδυνευούσης Τουρκίας, όπως του είπε και του λέγει, η ηγεσία του (ΡΤΕ) ότι συμβαίνει, αφού η χώρα προβάλλεται από τον ηγέτη της, σχεδόν συνεχώς, και σε μεγάλο βαθμό δικαίως(!), ως στόχος των ισχυρών της Δύσης και κυρίως των σημερινών Η.Π.Α.!

Τους λόγους τους έχουμε πει εδώ και γράψει, όπως και εξηγήσει, κάτι που ομοίως έχουμε κάνει και για τον ρόλο του ΡΤΕ, από του Δεκ. του 2002, έως σήμερα, αναφορικά με τις σχέσεις του με τον λεγόμενο… “διεθνή παράγοντα”, θέλοντας κυρίως να υπογραμμίσουμε πως ο ΡΤΕ δεν πρόκειται για μια πολιτική… παρθένα, για μια -ας με συγχωρήσουν οι Γάλλοι- σύγχρονη Τουρκάλα… Ζαν ντ’ Αρκ!..

      (2) Θα μαζέψουν (άρχισαν ήδη), προ της επικείμενης μεγάλης παγκοσμίου.. θυέλλης, οι Τούρκοι, Εβραϊκής καταγωγής, Ντονμέδες, οι… Τ/… “Διεθνείς Εβραίοι” της χώρας, όλο το κρατικό, και επαγωγικά όχι μόνον αυτό, χρήμα, και θα το βγάλουν, ως χρυσό / υπό μορφήν χρυσού, στις βρετανικές, γαλλικές και γερμανικές Τράπεζες των “ανωτέρων” τους, των αφεντικών τους, ήτοι της εξής, μιάς και… μοναδικής Οικογενείας, με το όνομα ΡΟΤΣΙΛΝΤ ή ΡΟΤΣΑΪΛΝΤ, όπως εσείς αγαπάτε!..

Γιατί;

Διότι μ’ αυτό που κάνει τώρα σε βάρος της Τουρκίας ο… “Διεθνής Παράγων”, οι ανώνυμες (sic)… “Αγορές”, κλπ, (διαβάστε στην συνέχεια ενδεικτικώς),

(“Αγορές”, που ακόμα και σήμερα που δεν είναι πια στην εξουσία του Ισραήλ “ο κάρφος στους οφθαλμούς τους” Νετανιάχου, είναι απέναντι στην… μάνα τους, ήτοι απέναντι, αν όχι ακόμα και εχθρικές, προς το Κράτος του Ισραήλ, αφού ο Μπένετ αποδεικνύεται μάλλον σκληρότερος του πρώην Π-Θ Κου Β. Νετανιάχου (ενός Π-Θ παράδειγμα για… “διπλωματικά σεμινάρια” προς νέους, αλλά και παλαιούς – εμπείρους διπλωμάτες και πολιτικούς), όπως και το ίδιο μ’ αυτόν Πατριώτης, κάτι που δεν αρέσει, ως φαίνεται, στους… “Διεθνιστές” του… Χρήματος / του Κεφαλαίου),

στηρίζεται απολύτως ο κατασκευαστικός παράγων στην Τουρκία, με αναμενόμενα πολύ μεγάλα κέρδη,

απελευθερώνονται οι εξαγωγές (οι Η.Π.Α. ήδη ήραν το εφαρμοσθέν προς την Τουρκία… φορολογικό εμπάργκο στις εξαγωγές της), κάτι που σημαίνει ότι αναμένονται και εδώ πολλά και μεγάλα κέρδη, αφού ο κανόνας που θέλει τις μεγάλες σε όγκο / σε μέγεθος κρατικές Οικονομίες, όπως μία εξ αυτών είναι και η Τουρκία, στο τέλος, και στο… Ταμείο των πωλήσεών τους, να μην χάνουν, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ισχύσει και για την Τουρκία,

ευνοείται η κίνηση των μεγάλων κυρίως επιχειρήσεων, των λεγόμενων “Αλυσίδων”, κλπ, αλλά και των μικρότερων θα υπεστήριζα, (εδώ ενυπάρχει βεβαίως ο…φόβος του επιχειρηματικού, αλλά και του… ατομικού ακόμα, “Μαυραγορατισμού”),

ευνοείται ο τ/τουρισμός σε αφάνταστα μεγάλο βαθμό, σε ό,τι αφορά τα αναμενόμενα κέρδη του, ιδιαιτέρως την θερινή περίοδο

ευνοείται πάρα πολύ η κίνηση του παγκοσμίου χρυσού, (η λέξη αυτή θα ακούγεται πια στην γείτονα όλο και περισσότερο), αφού η Τουρκία, όπως έχουμε πει και γράψει τουλάχιστον… 40.000(!) φορές, είναι ο τελευταίος διαμετακομιστικός σταθμός του χρυσού, πριν αυτός καταλήξει στις Τράπεζες των “Διεθνών Εβραίων” και κυρίως σ’ αυτές της Αγγλίας!..

Ο χρυσός που… διέρχεται από τον τελευταίο τερματικό Σταθμό… “Τουρκία” ουσιαστικά στηρίζει την δυτική λεγόμενη Οικονομία και πρωτίστως αυτήν της “ΕΕ”, επίσης μια Οικονομία αρκούντως, τα τελευταία 10+ χρόνια, πολύπλευρα… τραυματισμένη! (“Πάτε”, εδώ στον “Ε.Θ.”, βρείτε και διαβάστε και πάλι, τί γράφαμε όταν είχε ξεσπάσει στην χώρα μας η υπόθεση του Ε/Εβραίου “ΡΙΧΑΡΔΟΥ” ή όταν είχαν ξεσπάσει, επί Τραμπ, τα μεγάλα γεγονότα στην Βενεζουέλα)!..

Πώς λοιπόν θα “κτυπηθεί” καίρια και θα “τελειώσει” η τ/Οικονομία ή -έστω- πώς, διά του ελεγχομένου, “εν τόπω” και “εν χρόνω”, δήθεν.. θανάτου της, θα αποτελέσει παρελθόν ο ΡΤΕ;

Καταλήγουμε λοιπόν πως, για τους Τούρκους, και στην περίπτωση αυτή, ισχύει σίγουρα το: “ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ, ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ”!..

  γ. Οι Τούρκοι έχουν το δικό τους νόμισμα και μπορούν ακόμα να παίξουν… άμυνα απέναντι στο “Διεθνές Κεφάλαιο”, μη πηγαίνοντας ως επαίτες στα διάφορα διεθνή οικονομικά “φαντς”, ακόμα και στο “ΔΝΤ”, (ειδικά τώρα με τον Ισλαμιστή ΡΤΕ αυτό δεν θα γίνει ποτέ, γι’ αυτό και τάχα απόρησε “χθες” και υψηλόβαθμο στέλεχός του, (αυτό που λέμε απορία “του κόλου”), αναρωτώμενο γιατί η τ/Κ-Β “δεν τους κτυπάει την πόρτα”), αν και μόλις παραπάνω εξήγησα ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά κανείς… πόλεμος απ’ το “Διεθνές Κεφάλαιο”, προς την Ισλαμική / Μουσουλμανική Τουρκία, αλλά πως πρόκειται, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ(!) ΠΑΝΤΑ, ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΣΑΦΩΣ(!) ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, με αποτέλεσμα να δοθεί η εντολή “ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ-ΤΟ ΜΑΣ ΣΕ ΧΡΥΣΑΦΙ”, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να πεινάσει φυσικά για λίγο χρόνο ο τ/λαός**, ένας λαός που πιστεύεται πως ξέρει ιστορικά να… υποφέρει!..

** Πάνε, οι… “Αγορές”(sic), όπως κάποιοι σημειώνουν στην γείτονα, να φέρουν τάχα την Τουρκία στα οικονομικά επίπεδα του… 1959, όταν με έναν αντίστοιχο κυρίως οικονομικό σχεδιασμό και τρόπο είχαν τότε (σε έναν αρχικό προ-πραξικοπηματικό χρόνο / Χούντα 1960) “ρίξει” τον Π-Θ Αντνάν Μεντερές, ώστε να “ρίξουν” έτσι, οι ανόητοι(!), και τον ΡΤΕ!..

ΤΕΛΟΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥ.

Τέλος, πριν πάμε στα των τ/εκλογών (μάλλον, και υπό “Κ.Σ.” πάντα, αυτές θα διεξαχθούν στα τέλη του Α’ εξαμήνου του 2023, όπως ήδη ανακοινώθηκε από τον ΡΤΕ), σας ρωτώ! Πόσες φορές, φίλοι και φίλες μου, διαβάσατε εδώ πως οι όποιοι αναλυτές στον Πλανήτη… Γη, αλλά και όλοι εσείς οι απλοί αναγνώστες, δεν θα πρέπει να ασχολείστε, πλην απλώς για λόγους πληροφορήσεώς σας, με τα της τ/Οικονομίας; Πόσες φορές είπαμε, αναλύσαμε και εξηγήσαμε πως και γιατί καμιά Τουρκία και κυρίως κανείς Τ/Π-Θ ή Πρόεδρος, κλπ, δεν “έπεσε” ποτέ και δεν θα “πέσει” ποτέ, από οικονομικούς λόγους; Έλεος πια!..

2. Επειδή πολλοί το έχουν σίγουρο πως, αν ζήσει ο ΡΤΕ, (λόγω των σοβαρών προβλημάτων της υγείας του / εντερικό σύστημα, καρδιά, ειδική επιληψία, κλπ), και υπαρχούσης βεβαίως ειρήνης, πάει η Τουρκία σε εκλογές στην 100ερίδα της, το 2023, πως θα τις χάσει, διαβάστε!

Είχαμε εδώ, προ ολίγου νομίζω χρόνου, εξηγήσει πως το “κλειδί” των εκλογών, με βάση την σημερινή ποσοστιαία εκλογική δύναμη των 2 αντιπάλων “Συμμαχιών”, είναι το Koυρδικό “HDP”, του φυλακισμένου, εδώ και κάποια αρκετά χρόνια πια,  στις “Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας” της Αδριανουπόλεως, Κούρδου Σελλαχαντίν ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ!

Πιο απλά, αυτό σήμαινε και σημαίνει πως όποια “Συμμαχία”***… συμμαχήσει με το “HDP” θα πάρει και τις εκλογές!.. (Με πιθανότητα 90% και άνω).

*** Στις 20 Φεβ. του 2018 συμμάχησαν (πρόκειται για εκλογική συμφωνία), το ΑΚΡ με το ΜΗΡ (“CUMHUR İTTİFAĞI” / “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”), και στις 5 Μαϊου του ιδίου έτους συμμάχησαν υπό την ονομασία “MİLLET İTTİFAĞI” / “ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ”, το CHP, με το “Καλό Κόμμα” / “İYI P.”, με το “SAADET P.” και το “Δημοκρατικό Κόμμα” / “DP”.

ΤΕΛΟΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥ.

Μέχρι πρότινος, όλοι νόμιζαν πως το Κουρδικό ή το φιλο-Κουρδικό αυτό Κόμμα (ό,τι θέλετε εσείς, αχαχαχαχα), είχε συμμαχήσει με το… στρατόπεδο του Κιλιτσντάρογλου, καθώς και πως άπαντες οι “Σύμμαχοι”, του κατ’ ελάχιστον υπερφίαλου Κιλιτσντάρογλου, συμφωνούσαν στην ένταξη των Κούρδων στον ενιαίο αυτόν, για τις ανάγκες των εκλογών και την διεκδίκηση της νίκης, σχηματισμό και πως, από την άλλη πλευρά, οι του ΡΤΕ έψαχναν “φόρμουλα” να “πετάξουν” εκτός εκλογών το “HDP”, κλπ, κλπ, κλπ!..

Πράγματι υπήρχαν συζητήσεις, διαβουλεύσεις, και ό,τι άλλο θέλετε, ανάμεσα κυρίως στους Κούρδους και στον Κιλιτσντάρογλου (όπως και κυβερνητικές σκέψεις, αλλά και μεμονωμένες…  ασχεδίαστες όμως, δράσεις, για εύρεση νομιμοποιημένης (σύννομης και επαρκούς) δικαιολογίας, ώστε το “HDP” να εξωπεταχθεί των προσεχών εκλογών), μέχρι την στιγμή, που… , διαβάστε:

– “Βγήκε” πρώτα η Ακσενέρ και έσκιζε (και συνεχίζει να τα σκίζει)  τα… καλσόν της, πως δεν πρόκειται να είναι σε συμμαχία, όπου θα ευρίσκονται οι του “HDP”, ένα Κόμμα που αποτελεί (κατ’ αυτήν πάντα) την πολιτική έκφραση του τρομοκρατικού “ΡΚΚ”! (Εμείς συμφωνούμε μαζί της, σχετικά με την γνώμη της για το “HDP”)!.. Φυσική αυτή η αντίδραση για την Κα Ακσενέρ, αφού σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν σαν να αρνείτο την ταυτότητά της!.. (1ο Ρήγμα)

Στη συνέχεια, “βγήκε” και ένας εκ των “Κεφαλών” του “ΡΚΚ”, ο Μουσταφά ΚΑΡΑΣΟΥ και δήλωσε πως οι Κούρδοι θα συμμαχήσουν με τους… Κιλιτσντάρογλου και… Σία, μόνον αν(!) αυτοί αποδεχτούν το αίτημα των Κούρδων για αυτονομία!..  (2ο Ρήγμα, “κτύπημα” στην καρδιά της “Συμμαχίας”… Κιλιτσντάρογλου)!.. 

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 2 ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΤΟΥ “Ε.Θ.”, ΠΩΣ ΚΑΜΙΑ ΗΤΤΑ ΡΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΤΟ 2023, ΑΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ Τ/ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ, ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ… ΑΝΑΛΥΤΩΝ, ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ, ΜΙΣΘΑΡΝΩΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ (ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΗΛΙΘΙΩΝ ή ΜΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΩΝ ΤΗΝ Τ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ… ΑΔΙΚΗΣΩ), ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ!.. 

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ, ΑΦΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΕΚΛΕΙΣΘΗ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΡΤΕ, ΕΝΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΒΟΥΛΗ ΝΕΟ Τ/ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ “ΚΟΜΜΑΤΙΑ”… , ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ!..  

Φίλοι μου/ μας!

Έχουμε λοιπόν εδώ, στον “Ε.Θ.”, γράψει για την τ/Οικονομία και το πώς πρέπει να ΜΗΝ(!) την θεώμεθα στις όποιες κρίσεις ή αναλύσεις μας, κλπ, έχουμε γράψει για τις τ/εκλογές του 2023, μνεία των οποίων κάναμε κατ’ ανάγκην και σήμερα πάλι στο παρόν μας άρθρο, καθώς επίσης έχουμε γράψει και για το πώς και το γιατί θα οδηγηθούμε στην σύγκρουση με την Τουρκία, ένα θέμα που το προσεγγίσαμε αρκετές φορές και με πολλές… παραλλαγές!..

Μάλιστα έχουμε συνδέσει πολλές φορές τα 3 αυτά παραπάνω θέματα, αφού σίγουρα έχουν παραμέτρους και παράγοντες, οι οποίοι διαπλέκονται μεταξύ τους!..

Σήμερα θα γράψουμε, και πάλι επίσης, κάτι ακόμα! Τί; Ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ Τ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, “ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ”, όπως και πάλι, και με αφορμή την προϊούσα οικονομική κρίση στην Τουρκία, ακούω να λέγεται και μάλιστα από κάποιους με συνολική εμφάνιση… διανοουμένου μεν, … χεσμένου όμως δε, (κάτι που έχει “τσιμπήσει” η τ/προπαγάνδα και εστιάζει συνεχώς σ’ αυτό, δηλαδή στην έμμεση ή άμεση ελληνική προς τους Τούρκους δήθεν φοβία), στα διάφορα κυρίως ΜΜΕ της ημεδαπής!..

Οι Τούρκοι είχαν πάντα στην εξωτερική τους πολιτική, όπως έχουν και σήμερα, [μια πολιτική “δανεισμένη”, (δεν έγραψα “κλεμμένη”), και δασκαλεμένη από τους Έλληνες Φαναριώτες… ], σταθερούς στόχους και ανάλογα με τους καιρούς και τις διεθνείς συγκυρίες λιγότερο ή περισσότερο μεταβαλλόμενους, (όπως δηλαδή κάποιος προσπαθεί με κιάλια να δει έναν ή περισσότερους στόχους ρυθμίζοντας συνεχώς τα κομβία της διόπτρας, μέχρι τελικώς να εστιάσει καθαρά πάνω του ή πάνω τους), στόχους που συνέθεταν και συνθέτουν αυτό που αποκαλείται τ/”ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ”, μια στρατηγική (από την ίδρυσή της το 1923 και μετά), ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ… ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΥΗΜΕΡΕΙ, ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ, Η(ΔΙΑΖ) ΟΧΙ, ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΛΟΤΗΤΗΤΑ Η(ΔΙΑΖ) ΟΧΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ, ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙ΄ΑΥΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΘΕ “ΜΕΓΑΛΟΙ” ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΤΗΣ… “ΑΝΑΒΑΝ ΠΡΑΣΙΝΟ” ΦΩΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΤΑ Ε-Τ!..

Για την παρούσα χρονική συγκυρία, (1, 2 χρόνια μπροστά μας), έχουμε, σε όλους τους τόνους και… φωνές πει και γράψει πως η Τουρκία θέλει να αποφύγει την διάλυσή της, διάλυση που προβλέπει η συνθήκη της Λωζάννης του 1923, στα 100 χρόνια δηλαδή από της επισήμου γεννήσεώς της, γεγονός που την έχει μετατρέψει σε ψυχοραγόν θηρίο και πως θα πάει σε πόλεμο εναντίον μας, ανεξαρτήτως του αν πεινάει ο… Μεχμέτ, αν πίνει γάλα ο γιός του, Αχμέτ, ή αν η γυναίκα του Μεχμέτ, η… Αϊσέ τρώει ατζέμ πιλάφι ή όχι!..

Διαβάστε και πάλι σιγά – σιγά και με την ησυχία σας το “σάϊτ” μας και θα σας εξηγηθούν, όπως πιστεύουμε, τα όποια τυχόν ερωτήματά σας, αλλά και θα σας απαντηθούν και τα όποια ερωτηματικά σας!..

Η άποψη ότι η Τουρκία εξάγει τις όποιες κρίσεις της είναι άποψη ή καλύτερα θέαση του 1960 και του 1970, όταν η γνώση μας περί της γείτονος, και ημών, αλλά και αυτή των πολιτικών μας τότε ταγών, ήταν από ελαχίστη έως μηδενική και αποτελούσε, ως θέαση, την… κουρτίνα πίσω από την οποίαν οχυρώνονταν και αναφέρονταν όλοι αυτοί στις όποιες τουρκικές πράξεις – ενέργειες στο διπλωματικό και όχι μόνον πεδίο!..

Συνεπώς, για να κλείσουμε με έναν κάπως εύθυμο τρόπο, και πάντα σε ό,τι αφορά την νίκη των δυνάμεων του… Κιλιτσντάρογλου… στις επόμενες τ/εκλογές, αφήστε τον τώρα να πάει να κάνει προεκλογική ομιλία στην Μερσίνα, όπως δήλωσε, αχαχαχαχαχα, πιστεύοντας ακόμα, ο ανόητος, πως ο ΡΤΕ θα υποχρεωθεί να πάει σε πρόωρες εκλογές!.. (Για να μην αποκλείσουμε την αρχή που λέει πως ποτέ δεν πρέπει να είναι κανείς στην δουλειά μας απολύτως… απόλυτος, δίνουμε πιθανότητα 1/2% -μισό τα 100- να πάει ο ΡΤΕ σε πρόωρες εκλογές)!..

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ!..

ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΜΑΣ! ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΟ, ΔΙΧΩΣ ΙΧΝΟΣ ΕΓΩΪΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ, ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ, “ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ”!..

 

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-