Τουρκία… Τώρα!.. (2)

Φίλοι μου / μας!

Συνεχίζουμε την παρουσίαση (κατά το δυνατόν βεβαίως), της Τουρκίας, … τώρα!

Β. ΤΕΔ (Γράφουμε, ό,τι εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να γραφεί)!..

Τ/ΓΕΕΔ:

Για τον Τ/Α/ΓΕΕΔ, Κο Γιασάρ ΓΚΙΟΥΛΕΡ, έχουμε αναφερθεί “Χ” φορές, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πιθανότατα μεγαλύτερο “τσάτσο”, που πέρασε ποτέ από τις ΤΕΔ.

Τίποτα ιδιαίτερο ως στέλεχος, ως επαγγελματίας, αποτελεί ένα απλό παρακολούθημα του Ακάρ, αυτού του σύγχρονου, στρατιωτικού και πολιτικού μαζί και όχι μόνον πολιτικού βεβαίως, γνωστότατου… ΑΑΛΗ Πασά!

[Δεν θα γράψουμε κάτι για το τ/ΥΠΑΜ,

αφού είναι γνωστό ότι ο Κος Ακάρ το έχει μετατρέψει, κυρίως(!) και πρωτίστως, σε ένα “τεράστιο” Οργανισμό Πληροφοριών και σε ένα άτυπο 2ο τ/ΥΠΕΞ, με ρόλους -κατά περίπτωση και θέμα- εναλλασσόμενους, ενώ

αναφέρεται στην Τ/Προεδρία της Δημοκρατίας και στον ΠτΔ, ΡΤΕ]!..

Τον Τ/Α/ΓΕΕΔ τον είδαμε για 1η φορά εσχάτως(!) να ομιλεί αυτός, για θέματα των ΤΕΔ, αντί του Τ/ΥΠΑΜ, γεγονός το οποίο ερμηνεύσαμε και σας παρουσιάσαμε, εδώ στον “Ε.Θ.”, την… ερμηνεία μας!

Γιασάρ ΓΚΙΟΥΛΕΡ

(Το “παρανόμι” του, στους “ΑΓΓΕΛΟΥΣ”, είναι “ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΣ”)

Το Τ/ΓΕΕΔ ελέγχεται απολύτως(!) από τον ΥΠΑΜ, Στρατηγό Χουλουσί ΑΚΑΡ, όπως ασφαλώς και το από παλιά (sic) ιδιαιτέρως κρίσιμο πολλαπλώς (!) (και εσωτερικά και… εξωτερικά, ήτοι για τις επχ-σεις), 4ο ΣΣ, το οποίο παραδοσιακά αποτελούσε την καρδιά και τον εγκέφαλο της κάθε τ/Χούντας, τον στρατιωτικό ελεγκτή της πολιτικής καταστάσεως στο Στρατοκράτος Τουρκία!

Στον Α/ΓΕΕΔ και τώρα στον Στρατηγό Γ. ΓΚΙΟΥΛΕΡ (αλλά ουσιαστικά στον Τ/ΥΠΑΜ), συνεχίζουν να ανήκουν επιχειρησιακά οι τ/“Ειδικές Δυνάμεις” (“Bordo Bereli”), καθώς και οι “SAT”-“SAS” του ΤΠΝ!..

Το Τ/ΓΕΕΔ, σε πλήρη “ευθυγράμμιση” με το Τ/ΥΠΑΜ, έχει “ρίξει”, τα τελευταία χρόνια, πολύ μεγαλύτερο του παρελθόντος βάρος στην συλλογή στρατιωτικών πληροφοριών, οι οποίες αφορούν Ελλάδα και Κύπρο! (Τα τελευταία σχετικά χρόνια έχουμε την “ανάπτυξη” σε κρίσιμα στρατιωτικά σημεία της τ/Επικράτειας στρατιωτικών “Μονάδων” ΜΥ, οι οποίες είναι οργανικές της ΥΣΠ του Τ/ΓΕΕΔ και οι οποίες είναι, “τύποις” όμως ακόμα, επιπέδου “Συγκροτήματος”)!..

α. ΤΣΞ:

Ο νέος Τ/Α/ΓΕΣ

Orgeneral Musa AVSEVER

Μουσά Αρσεβέρ

ΦΩΤΟ: Στο Αζερμπαϊτζάν, στην 1η επέτειο της νίκης των Αζέρων, κατά των Αρμενίων, στο Ναγκόρνο Καραμπάγ!

είναι χαμηλών και ηπίων τόνων, χαρακτηριζόμενος ως… “ελβετικό τυρί”! Όμως!.. 

Όμως οι πιο κάτω απ’ αυτόν (“νυν”) Αξκοί, και στο Επιτελείο, και στο… έδαφος είναι στελέχη ιδιαιτέρως σκληρά και… φανατικά, με πρώτους τους Διοικητές! (Πρόσφατα γράψαμε ξανά για 2 απ’ αυτούς / ανώτατους). 

Υπάρχει μια μείζων αναστάτωση, το τελευταίο κυρίως εξάμηνο, στο ΓΕΣ και συγκεκριμένα στην Δνση “Σχεδίων και Επχσεων”, λόγω της αμερικανικής παρουσίας στην Αλεξανδρούπολη!..

Καταλάβατε το “γιατί”, αφού τα σχέδια, που αφορούν επχ-σεις εναντίον της Ελλάδος, χρήζουν, αν όχι επανασυντάξεως εξ αρχής, τουλάχιστον επανασυντάξεως δια επικαιροποιήσεως (!), διαδικασία που, αν όχι χρονοβόρος, είναι σίγουρα εξαιρετικά “λεπτή” και… πνευματοκτόνος (sic), ενώ, επίσης σίγουρα, απαιτεί (το σπουδαιότερο), νέα, επιχειρησιακή στο έδαφος άσκηση όλων των Μονάδων, των διαφόρων Σχηματισμών της 1ης Στρατιάς!..

Τέλος, μετά από την ολοκλήρωση της αναδιοργανώσεως των ΤΕΔ, η οποία έγινε με την “διαδικασία του επείγοντος”, αμέσως μετά από το αποτυχόν ”Κίνημα” τον Ιούλιο του 2016 και την 100% αλλαγή σκέψης των ΤΕΔ, (πλέον προβάλλεται πρωτίστως η Άμυνα της χώρας και έπεται, αν έπεται, η ΝΑΤΟΪΚΗ άμυνα),  η σχεδόν πλήρης… ομογενοποίηση του ΤΣΞ, δια μετατροπής του συνόλου σχεδόν των μαχίμων Σχηματισμών του σε Σχηματισμούς “Κομάντος” / (“Mavı Bereli”), έχει ισχυροποιήσει “υπέρ του δέοντος” την “ενότητά” τους και γεωμετρικά αυξήσει την μαχητική τους ισχύ!..

(Στο Ε/ΓΕΣ, κατά το παρελθόν, όταν ο θανών “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ” είχε, προ μιάς (+) 10ετίας, εισηγηθεί ακριβώς αυτό για τον ΕΣΞ, λόγω άλλωστε και “των επιταγών των καιρών”, που από τότε άρχισαν να… “αλλάζουν” και να… “μιλάνε”, κάποιοι γέλασαν, ενώ κάποιοι άλλοι αναφέρθηκαν με φρασεολογία τέτοια, που εμμέσως του έλεγαν πως αυτά είναι… “Χουντικά”, κλπ, υπονοώντας πιθανώς πως ο “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ” ήταν Χουντικός!..

Επίσης! Φέρεται να υπάρχει ένας αρκετά λεπτομερής, κοινός των 3 Κλάδων, σχεδιασμός, σχετικά με την χρησιμοποίηση, και μάλιστα σε ευρεία κλίμακα, των υφισταμένων τ/Ε/Ε-Π!..

Σχετικά τώρα με την “ετοιμότητα” των “Μεγάλων Μονάδων”, “Μ.Μ.” που ενδιαφέρουν εμάς, έχουμε

–  1η Στρατιά: Πανέτοιμη, για πολεμικές επχ-σεις. [(Θεωρητικός) “Νυν” Χρόνος… Αντιδράσεως = 1 ημέρα]!..

–  Στρατιά Αιγαίου: Με θέματα!.. (Χρόνος… Αντιδράσεως – 1 έως 3 ημέρες)!..

Κύπρος: Οι ΤΕΔ, ως σύνολο, εκεί είναι όχι απλώς έτοιμες, αλλά θα λέγαμε πως περιμένουν το συνθηματικό επιθέσεως στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας! 

β. ΤΠΝ:

 

Ναύαρχος

Αντνάν ΟΖΜΠΑΛ

(Με πολύ καλές σχέσεις με τις Η.Π.Α.)

Με πολλά εσωτερικά προβλήματα, τα οποία κυρίως εδράζονται στις σχέσεις των Διοικήσεων με το προσωπικό του!.. Οι Διοικήσεις παρουσιάζουν μια ιδιαίτερα αυξημένη το τελευταίο διάστημα οίηση, κάτι που μοιάζει να μην γίνεται ανεκτό από την “βάση”, με αποτέλεσμα την εμφάνιση… εντάσεων!

[Θυμίζω ότι οι Αξκοί του ΤΠΝ, (όπως και αυτοί του ΤΣΞ/ΠΒ, που θυμήθηκε ο ΡΤΕ σε πρόσφατη ομιλία του), ήσαν παραδοσιακά -και παραμένουν-  οι “ΕΛΙΤΕΣ” των ΤΕΔ, όντες οι θεωρητικά τουλάχιστον πιο εξευρωπαϊσμένοι, σε σχέση με τα στελέχη των άλλων Κλάδων των ΤΕΔ και ασφαλώς Κεμαλιστές].

Στο σημείο αυτό να σημειώσω πως, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, ακόμα και σήμερα, σχεδόν 6 χρόνια από το αποτυχόν στρατιωτικό Γκιουλενικό “Κίνημα”, πως οι σχέσεις των στελεχών του ΤΠΝ με τον ΡΤΕ είναι, όχι αγαστές, αλλ΄ ούτε καν σχέσεις αμοιβαίας… ανάγκης!..

Φέτος είναι χρονιά συνεχών ασκήσεων του ΤΠΝ, αφού μάλιστα από το 2023 και έως το 2029 (“Πρώτα ο Θεός”), οι ΤΕΔ θα αναλάβουν την Διοίκηση μεγάλης ναυτικής ΝΑΤΟΪΚΗΣ δυνάμεως!..

Η ναυτική δύναμη στο “ΑΚΣΑΖ” (“Νότια Ναυτική Δκση”) είναι πανέτοιμη να συνδράμει σχεδιαστικά στην πλήρη κατάληψη της “Κυπριακής Δημοκρατίας”, από τις ΤΕΔ, (κατάληψη που αποτελεί την τ/ “Λυδία Λίθο” για την επιβίωση της Τουρκίας, αλλά και για την περαιτέρω ισχυροποίηση του τουρκικού… ίχνους στην γειτονιά μας), δια αποκλεισμού της θαλασσίας προς την Κύπρο οδού, στις ε/ναυτικές πολεμικές Μονάδες!..

– Στην “Κεντρική Ναυτική Διοίκηση” σημειώνω τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στον “μίνι” στόλο των αποβατικών! Εκτιμούμε, ως βέβαιον, ότι σε αποβατική / – κές επχση / – σεις εναντίον μας, θα χρησιμοποιήσουν, έστω και σε μικρή κλίμακα, τα νέα τους αποβατικά! (Ιδέ Φ. Εξοπλιστικών σου, Περί Τουρκίας)! Ουδέν άλλο νεότερο (ενν. μη γνωστό, ως πληροφόρηση),  και ενδιαφέρον! 

– Το τελευταίο χρονικό διάστημα σημειώνουμε την ναυτική εκπ-ση (θεωρητική και στο Πεδίο) που έτυχαν στελέχη του Πακιστανικού Ναυτικού, ως ένα πιθανό… αντιστάθμισμα στην… “άνευ προηγουμένου” βοήθεια, κυρίως σε στελέχη, που έλαβαν οι ΤΕΔ απ’ αυτούς, στην ημιδιαλυμένη, μετά από το “Κίνημα”, ΠΑ τους!.. 

Σημ.: Φέρεται ότι το Ισπανικό… αεροπλανοφορικό ή ελικοπτεροφορικό τ/όνειρο, έμεινε ή θα μείνει… όνειρο!..

– Τίποτα επίσης νεότερο ή ιδιαίτερο από την “Βόρεια Ναυτική Διοίκηση”.

γ. ΤΠΑ:

 

Hasan Küçükakyüz.png

Πτέραρχος

Χασάν Κιουτσουκακγιούζ

(Από την επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν το 2020).

Μετέπεσε, τα τελευταία 2 έτη, σε ανεκτή κατάσταση, από την… ημιθανή όμοια στην οποία είχε περιέλθει, αμέσως μετά το “Κίνημα” του 2016. Θα μπορούσαμε να πούμε, κρίνοντας πιο σκληρά, αφού μιλάμε για την ΤΠΑ (!) πως από κατάσταση ξεφτίλας, μετέπεσε σε κατάσταση… ημιξεφτίλας!..

Σήμερα γίνεται προσπάθεια να “ισοφαριστεί” η αναμφισβήτητη επιχειρησιακή ζημιά που έχει συμβεί στον συνολικό σχεδιασμό της ΤΠΑ, με την ευρεία σχεδιαστική χρησιμοποίηση των πάσης φύσεως υπαρχόντων στην χώρα επιθετικών και μη, ΜΕΑ. 

Να θυμίσουμε ότι για να “κλείσει” κάποιες(!) “τρύπες” του δημιουργηθέντος, μετά το 2016, τ/αεροπορικού… χάους, η ΤΠΑ: 

  • Πήρε / δέχθηκε πίσω μικρό αριθμό Γκιουλενιστών πιλότων, οι οποίοι υποτίθεται ότι μετενόησαν ή συνεργάστηκαν με το Κράτος στην πλήρη “διαλεύκανση” της υπόθεσης του “Κινήματος” σε όλες του τις πτυχές, πλην βεβαίως της αποκαλύψεως όλων όσων συμμετείχαν σ’ αυτό
  • Πήρε Πακιστανούς πιλότους, της ΠΠΑ, προκειμένου να μπορούσε και μπορέσει να στεκόταν και σταθεί επιχειρησιακά στην περιοχή της και κυρίως επιχειρησιακά απέναντι στην Ελλάδα [πληροφορίες φέρουν να είχε και έχει προσλάβει και “μισθοφόρους” πιλότους στην ΤΠΑ, τακτική που ευρέως έχει ακολουθηθεί στην “Πολιτική Αεροπορία” της, στις κρατικές μάλιστα αερογραμμές (“Türk Hava Yolları”) της οποίας, “πετούσαν”, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, και Έλληνες πιλότοι], ενώ θυμίζουμε ότι
  • Έκανε προσπάθεια, (μετά το 2016), άκρως σοβαρή, αλλά αποτυχημένη, να καταστρέψει πλήρως και συνολικά την επχ-κή… “δυναμική” της ΕΠΑ, με καταστροφή κυρίως των διυλιστηρίων της “Motor Oil” (“Βαρδινογιάννη”), στην Κόρινθο (έχουμε γράψει σχετικά, αλλά θα διαβάσετε και πάλι παρακάτω, στις… συνέχειες περί της “Τουρκίας… Τώρα”, που αρχίσαμε, όταν αναφερθούμε στην “ΜΙΤ”)
  • Επιδόθηκε σε ένα ευρύ “κυνήγι” πάσης φύσεως(!) αεροπορικών πληροφοριών, οι οποίες αφορούσαν και αφορούν την ΕΠΑ, όπως τα ε/α-δ, με προτεραιότητα στα στρατιωτικά, αλλά και στα πολιτικά που δυνατόν να χρησιμοποιήσει η ΕΠΑ, αν αυτό απαιτηθεί (δυνατότητες Α-Α αμύνης τους, αριθμό και κατάσταση αεροδιαδρόμων, ραντάρ, δύναμη ασφαλείας, κλπ), την πλήρη καταγραφή και κατάσταση των ε/πολεμικών α/φ, τις επχκές τους προτεραιότητες, κλπ, κλπ, κλπ, μέχρι και την λεπτομερή ανεύρεση στοιχείων για τους Ε/πιλότους!..
  • Αυτό το έκανε (και συνεχίζει να το κάνει, αλλά πιο “light” τώρα), συνεργαζόμενη με την “ΜΙΤ” και με αποστολή στην χώρα μας αριθμού Τ/αεροπόρων, οι οποίοι ανήκαν / ανήκουν, είτε στην “ΜΙΤ”, είτε στην ΥΣΠ του Τ/ΓΕΕΔ και στις σχετικά νεοσύστατες “Μονάδες ΜΥ” αυτής, είτε και στην “Δνση Πληροφοριών” της ΤΠΑ!
  • Πρόκειται για άτομα άριστα εκπαιδευμένα, των οποίων το έργο κατέληγε και καταλήγει στην τ/Πρεσβεία των Αθηνών και στους εκεί εκάστοτε Τ/”Ακολούθους Άμυνας”, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη σχέσεων, πέραν των… φιλικών, με Ακολούθους άλλων Πρεσβειών, όπως αυτές που είχαν αναπτυχθεί από τους Τούρκους των Αθηνών, με τον προηγούμενο, σχεδόν “ανοικτά, “Τουρκόφιλο “Αμερικανό Ναυτικό Ακόλουθο”! (Όταν οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” είχαν αναφέρει τον ρόλο του υπόψη Α/Ακολούθου στο Ε/ΓΕΕΘΑ, τους έλεγαν “μην λέτε… μαλακίες” και “στην καλύτερη”, τους έλεγαν “αποκλείεται, τί είναι αυτά που λέτε”, κλπ, κλπ, κλπ, για να γυρίσει αυτός ο Ν. Ακόλουθος μετά στις Η.Π.Α. και να υβρίσει σκαιότατα, όχι μόνον τις ΕΕΔ, αλλά στο πρόσωπό τους ολόκληρο τον ε/Λαό, αποκαλώντας μας “ζητιάνους”, “επαίτες”, κλπ! Τα έχουμε γράψει και τα ξέρετε όλα, τα… ψιλά βεβαίως)!..
  • Η πλειοψηφία αυτών διέμενε και διαμένει στην Αθήνα κυρίως, ενώ μετά από τον εντοπισμό τους (!) μειώθηκε ο αριθμός τους στην χώρα μας.
  • – Επίσης, έγινε, και μερικώς συνεχίζει να γίνεται, ευρεία χρήση κυρίως(!) Αλβανών Β’ γενιάς στην Ελλάδα, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην χώρα μας, έχουν λάβει την ε/υπηκοότητα, αλλά έχουν αλβανική συνείδηση ή και… καθόλου, ενδιαφερόμενοι μόνον για το πολύ χρήμα που παίρνουν, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων έχει υπηρετήσει ένα 3μηνο στις ΕΕΔ, καθώς και γυναικών της αυτής… κατηγορίας, ήτοι Β’ γενιάς, κλπ, οι ηλικίες των οποίων είναι από 25, έως 35 ετών και οι οποίοι χρησιμοποιούν, ως προκάλυμμα / ως κάλυψη, διάφορα (καθόλου καινοφανή) σενάρια!..
  •  
  • – Τέλος, χρησιμοποιούνται και πρώην Αλβανοί Αξκοί, οι οποίοι εργάζονται τώρα στην Ελλάδα και οι οποίοι είναι ακόμα οπαδοί του πρώην αλβανικού Κομμουνιστικού συστήματος / καθεστώτος! Αυτοί διαβιούν κοντά στα ε/α-δ “στόχους” και έχουν οργανώσει, πέριξ αυτών, και δικά τους δίκτυα, ολιγομελή και πολύ “σφιχτά”! Το… έργο τους (sic) καταλήγει στην Αλβανική Πρεσβεία των Αθηνών και απ’ εκεί στην “αδελφή” τουρκική!.. 

Να μην ξεχάσουμε να πούμε ότι έχουν αναπτυχθεί αρκούντως στενές σχέσεις της ΤΠΑ, με την ΠΑ του Κατάρ, σχέσεις που ξεκίνησαν αμέσως μετά από την αναφορά περί ε/αγοράς των Γαλλικών “RAFALE”, λόγω του ότι το Εμιράτο αυτό διαθέτει το συγκεκριμένο αεροπορικό όπλο!.. Ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε Τουρκία και Κατάρ, για χρήση Καταριανών “RAFALE”, σε περίπτωση Ε-Τ πολέμου, από την ΤΠΑ!.. Στην παρούσα φάση γίνεται ακόμα εκπ-ση των Τούρκων πιλότων στα χαρακτηριστικά και στις δυνατότητες του υπόψη α/φ!

Σημειώνεται ότι, η ε/αγορά των α/φ 4ης Γενιάς “RAFALE” από την Γαλλία (19-01-2022*), καθώς και το τέλος, όπως φαίνεται, του τ/…ονείρου, για αγορά, από τις Η.Π.Α.  α/φ 5ης Γενιάς “F-35”, έχει δημιουργήσει στην Τουρκία [(ΤΕΔ) και Κ-Β], πανικό(!), ο οποίος αυξάνεται κάθε φορά που ακούγεται πως είναι άκρως πιθανό το ενδεχόμενο να πάρει η Ελλάδα το υπόψη αεροπορικό όπλο, πανικός που δεν είμαι και πολύ σίγουρος, αν μπορεί και να μετριαστεί έστω, με τον τ/επιχειρησιακό εναντίον μας σχεδιασμό των υφισταμένων στην ΤΠΑ, πάσης φύσεως παλαιών και νέων “ΜΕΑ“!..

* 19-01-2022: Έρχονται τα πρώτα “ΡΑΦΑΛ” στην Ελλάδα! Ο νυν Ε/Π-Θ μπορεί πια να χαρακτηριστεί, ειδικά στο θέμα “ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ”, εκτός από “Μεγάλος Μάγκας”, και ως ο… “2ος Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ”!.. Ο τεράστιος πολιτικός Πατριώτης Α.Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είχε υλοποιήσει την αποκληθείσα “ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ”, παίρνοντας ΜΙΡΑΖ και F-16, δημιουργώντας έτσι μια ε/”Αποτρεπτική Ομπρέλα” 40 ετών, ώστε όλα τα ξεφτιλο-λιμά να τον… βρίζουν σήμερα, επειδή είμαστε ακόμα… ελεύθεροι (!), ενώ ο… αναδυόμενος πολιτικά στην Ελλάδα και διεθνώς με πολύ δύναμη Ε/Π-Θ, Κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, μας άκουσε (ας μας επιτραπεί η οίηση), και θα πάρει, τον 21ο αι., “ΡΑΦΑΛ” και “F-35”, “πρώτα ο Θεός”, ενώ τα αντίστοιχα σημερινά κουμμονιστο-λιμά και διεθνιστο-σορος-συριζο-μερα-λιμά, ούτε καν ψήφισαν για την αγορά μιας σύγχρονης… ομπρέλας, αναλογικά αντίστοιχης εκείνης του 20ου αι., για τις ανάγκες μιας… βροχής στην Πατρίδα μας, τώρα μάλιστα που άλλαξαν, όπως λέγεται, και… οι κλιματολογικές συνθήκες παγκοσμίως, αχαχαχαχαχα, ακριβώς διότι, ως διεθνιστές, είτε ακόμα… κόκκινοι, είτε με δυτικό πια μανδύα, δεν πιστεύουν σε “Εθνοκράτη”, πόσο μάλλον στο ελληνικό, το οποίο μοιάζει να μισούν…!.. 

Σχετικά με την Α/Α άμυνα της Τουρκίας… “τώρα”, η -ουσιαστικά- μη εισέτι ύπαρξη Α/Α αμυντικού συστήματος μακρού (!) βεληνεκούς καθιστά την χώρα “Όμηρο”  στις τυχόν… ορέξεις τρίτων, (δεν μας είπε κάτι νέο, “προχθές”, ο Τ/Αρχηγός Της Αξ. Αντιπολιτεύσεως, Κος Κεμάλ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ σχετικά με την τουρκική πιο χαμηλή ποιοτικά και αδύναμη Α/Α άμυνα στην περιοχή μας), ενώ το θέμα της αγοράς των S-400 από την Ρωσία, παρά το ότι η Τουρκία ανήκει στην Δύση, στο ΝΑΤΟ, κλπ, της έχει δημιουργήσει τα γνωστά προβλήματα με τις Η.Π.Α.!.. 

Μέχρι στιγμής, οι “S-400” δεν έχουν αναπτυχθεί, αλλά… αμπαλαρισμένοι, ευρίσκονται ήδη παρά τα 4 σημεία, όπου οι ΤΕΔ έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να τους αναπτύξουν!.. (Έχουμε γράψει σχετικά, εδώ στον “Ε. Θ.”). Το θέμα παρακολουθείται!..

“Κλείνοντας” με τους 3 Κλάδους των ΤΕΔ, σημειώνουμε 3 σημεία! Διαβάστε-τα:

 Η ύπαρξη πλέον, εδώ και καιρό, στις ΤΕΔ μεγάλων μεταφορικών α/φ, της επιτρέπουν, εφ’ όσον το θελήσει, την διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων “μακράς ακτίνος δράσεως”!

 Επειδή ακούμε εσχάτως από κάποιους, να γίνεται συνεχώς αναφορά στην μη ύπαρξη ανταλλακτικών, κλπ, στις ΤΕΔ, (προφανώς, εννοούν γενικώς στις ΤΕΔ, αφού δεν μας λένε σε ποιόν Κλάδο παρατηρείται αυτή η έλλειψη, κλπ),  σημειώνουμε οι “ΑΓΓΕΛΟΙ”, μετ’ εμφάσεως μάλιστα, πως οι ΤΕΔ, έτσι όπως είναι τώρα / στην κατάσταση που είναι τώρα, έχουν την δυνατότητα να διεξαγάγουν, σε ικανοποιητικό βαθμό, επχ-σεις για 1 μήνα!.. (Σταματάμε εδώ, αφού από την εισαγωγή ακόμα του Νο “1” άρθρου μας, σχετικού με την… “Τουρκία… τώρα”, σας είχαμε αναφέρει πως θα γράψουμε μόνον όσα εμείς κρίνουμε ότι πρέπει και αφορούν γενικώς την γείτονα χώρα και το… “τώρα” της, ενώ σήμερα προσθέτουμε πως , σε ό,τι ακολουθήσει, μέχρι το τέλος της… σειράς αυτής των άρθρων, θα αναφερθούμε αυστηρά στην Τουρκία και πως δεν θα προβούμε σε καμία σύγκριση, στρατιωτική ή άλλη, ανάμεσα στις 2 χώρες)!.. 

Κανείς σοβαρός Στρατός, Στρατός που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του (και τέτοιος είναι ο τουρκικός σίγουρα), δεν θα ξεκίναγε ποτέ έναν πόλεμο με τέτοια Αεροπορία, σαν αυτήν που έχουν σήμερα οι ΤΕΔ, ανάλυση φυσικά της ισχύος της οποίας δεν θα κάνουμε ποτέ εδώ, στον “Ε.Θ.”! Όμως!…

Όμως τώρα, όπως πολλάκις έχουμε πει και εξηγήσει εδώ, στην παρούσα χρονική συγκυρία, (ιστορική θα την χαρακτήριζα), τα τοπικά και παγκόσμια δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην και η Τουρκία θα πολεμήσει, ΑΝ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ (!), (λίαν πιθανό πιά), με αυτήν την συγκεκριμένη, κατ’ ελάχιστον, προβληματική Πολεμική Αεροπορία!..

δ.  Τ/Σ-Χ (ΥΠΕΣ)

Gendarmerie General Command.png

 

 

Orgeneral Arif ÇETİN

Αρχηγός Σ-Χ: Αντγος (“Or”) Αρίφ ΤΣΕΤΙΝ

ΥΔΚΤΕΣ

a.                                                                             b.                                                                               c.
Orgeneral Ali ÇARDAKCI
Korgeneral Musa ÇİTİLKorgeneral Halis Zafer KOÇ
a.  Αντγος (4 Αστέρων): Αλί ΤΣΑΝΤΑΡΚΤΖΙ.b. Αντγος (3 Αστέρων): Χαλίς Ζαφέρ ΚΟΤΣ.c. Αντγος (3 Αστέρων): Μουσά ΤΣΙΤΙΛ.

Είναι σε… ημιθανή κατάσταση και άρα είναι… ασύμμετρη και… επικίνδυνη! Φυσικά οι μόνοι που “στέκονται όρθιοι” είναι μόνον οι “Ειδικο-Επιχειρησιακοί” της, ένα “Σώμα” που συνεστήθη από τον ΡΤΕ, με ό,τι αυτό σημαίνει!

Η Σ-Χ υφίσταται ακόμα μάλλον για ιστορικούς λόγους! Δεν θα μας προκαλέσει όμως καμία έκπληξη, αν ακούσουμε κάποια χρονική στιγμή στο μέλλον, ακόμα και στο άμεσο, πως ο Κος ΣΟΪΛΟΥ (“Τοπάλ Οσμάν, ο 2ος”), εργάζεται έστω στην… κατεύθυνση αυτή, αφού επχκά δεν θα αλλάξει αρνητικά κάτι (αντιθέτως μια συγχώνευσή της με την τ/Αστυνομία θα ενίσχυε την τουρκική, στο Πεδίο, … “γροθιά” του τ/ΥΠΕΣ), ενώ και η Τουρκία θα εκσυγχρονιστεί, θα λέγαμε, στο θέμα αυτό, αφού θα “τέλειωνε” με τον… αναχρονιστικό πιθανότατα θεσμό της Σ-Χ!.. 

ε. τ/ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (ΥΠΕΣ):

“Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας” / “Emniyet Genel Müdürlüğü”

 

EGM Yeni Logo.png

 

  • ΜΕΧΜΕΤ ΑΚΤΑΣ: ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΝΤΗΣ (ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΝΣΕΩΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) / ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.  

 

Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Mehmet AKTAŞ

Σε σχεδόν ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση, με… “πρώτους και καλύτερους”, τους 100% Ερντογανικούς “Ειδικο-Επιχειρησιακούς” της!..

Έχουμε τέλος και τους τουλάχιστον 80.000 “Χωριοφύλακες” (επιμένουμε εμείς να τους λέμε έτσι), τους οποίους μέχρι πρότινος, με βάση και τις βασικές αποστολές των “Σωμάτων Ασφαλείας”, χειριζόταν αποκλειστικά η τ/Σ-Χ, ενώ τώρα (με βάση και τα νέα επχκά δεδομένα, όπως πχ αυτό των “Μεικτών Επχκων Ομάδων”, κλπ), τυγχάνουν ευρύτερου… χειρισμού!.. Αχαχαχαχαχα!…  

στ. τ/ΛΣ (ΥΠΕΣ) 

Αρχείο:Sahil Güvenlik Komutanlığı logo.png - Βικιπαίδεια

 

Sahil Güvenlik Komutanlığı: Yunanistan tarafından botları patlatılan 97 sığınmacı kurtarıldı | Independent Türkçe

Αρχηγός: Υποναύαρχος (2 Αστέρων) Αχμέτ ΚΕΝΤΙΡ

Το τ/ΛΣ ή ορθότερα η τ/”ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ” είναι σε κάτασταση… “ΗΜΙ-ΜΑΦΙΑΣ”, χρήσουσας επειγόντως γενικής… αναδομήσεως!.. 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ

1.

Ankara’dan Atina’ya

10.01.2022 

Bir anekdotla başlayalım.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, önemli bir Avrupa ülkesinin Savunma Bakanı ile görüşmesinde enteresan bir diyalog gelişir.

Muhatap bakan “Türkiye’yi yayılmacı bir politika izlemekle” suçlayınca, Bakan Akar, buna bir harita ile cevap verir.

Harita, 1820’lerden itibaren Yunanistan’ın nasıl bir yayılmacı politika izlediğini, zaman içerisinde Ege’de burnumuzun dibine kadar nasıl genişlediğini göstermektedir.

“Al sana yayılmacı politika” cevabını harita üzerinden alan ilgili Avrupa ülkesinin Savunma Bakanı, bu cevabı aldıktan sonra lafı geveleyerek konuyu kapatmak zorunda kalır.

ÖNE ÇIKAN GÜNDEM KONUSU: YUNANİSTAN

Cumartesi günü Milli Savunma Bakanı Akar’la 2021 değerlendirme toplantısı için bir araya geldik.

Soru ve cevaplarla birlikte üç saat süren bir toplantı oldu bu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, son dönemde cumhuriyet tarihinin en yoğun faaliyet dönemini yaşıyor.

Bakan Akar bu durumu, Türkiye’nin dış politikada artan etkisine, uluslararası ilişkilerde bir ‘özne’ haline gelmesine, üç kıtada ‘etkinlik’ gösteren, neredeyse bütün dünyayı da ilgi alanına dâhil eden bir ülke haline dönüşmesine bağlıyor.

Cumartesi günkü buluşmamızda çok çeşitli konulara değinmesine rağmen Bakan Akar’ın sözlerinde öne çıkarmayı en fazla hak eden başlık, Yunanistan’la ilgili olan kısmıydı.

Yunanistan’ın özellikle 15 Temmuz’dan sonraki süreçte, Türkiye ile bir çarpışmaya girmeyi göze alıp alamama meselesini kafasında tarttığına dair işaretler geliyor.

Bunda şaşılacak bir şey de yok.

Yunanistan derken, Türkiye fobisini savunma politikasının merkezine yerleştirmiş bir ülkeden söz ediyoruz.

YUNANİSTAN’I ‘VEKİL’ OLARAK KULLANMAK İSTEYEN GÜÇLERE DİKKAT!

Tabi bir başka önemli faktör daha var.

Başka bazı büyük aktörlerin Yunanistan’ı tarihte olduğu gibi proxy/vekil olarak kullanmak istemeleri.

Fransa ve ABD ile yapılan güvenlik anlaşmalarını Atina yönetimi, bu gelişmeleri kendilerine verilmiş bir tür “Yürü, arkandayız” mesajı olarak yorumluyor olabilir.

Başta Dışişleri ve Savunma Bakanları olmak üzere Türkiye’ye ‘dayılanan’ Yunan yetkililere böyle bir sufle verilmiş olabilir.

Nereden nasıl bir hareketle karşı karşıya kalabiliriz sorusunun cevabı ise, bizi karasuları meselesine götürüyor.

Yunanistan’ın son dönemde Ankara’nın Casus belli (Ka:zus beli diye okunur), Türkçeye “savaş nedeni” olarak çevrilebilecek Latince bir uluslararası ilişkiler terimi. Bir ülkenin savaşa girme nedenini belirtmek için kullanılır. Kaynak: Vikpedia) kararını hiçe sayarak karasularını 6 milden 12 mile çıkarmayı tartıştığı biliniyor.

Bir meslektaşımız bu soruyu kendisine yönelttiğinde Bakan Akar önce, “Bu bir Milli Güvenlik Kurulu konusudur” cevabını verdi.

“BU TAKSİMİ KURT YAPMAZ KUZULARA ŞAH OLSA”

Akar, bu sözlerinin devamında Türkiye’nin böyle bir karara neden karşı çıktığını şu sözlerle dile getirdi:

“Karasularınızı 12 mile çıkarırsanız biz, Ege’de uluslararası sulara çıkarken izin isteyeceğiz yani? Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa. 6 mil yapmışsın öyle veya böyle, haline şükret otur oturduğun yerde. Bizim söylediğimiz şey barış, huzur olsun, iki taraf zenginliklerden istifade etsin. ’12 milin zamanıdır’ gibi yanlış bir hesap yapmasınlar.”

Milli Savunma Bakanı’nın Yunanistan’la ilgili değerlendirmelerinde içinde ‘zaafiyet’ ve ‘tehdit’ geçen cümleler kurması dikkat çekiciydi.

Mesela, “İki ülke arasındaki sorunları barışçıl yöntemlerle diyalog ile çözmek istiyoruz. Tüm provokatif yaklaşımlara rağmen ‘görüşelim’ diyoruz.” Dedikten sonra “Bu bir zafiyet olarak algılanmasın” diye eklemede bulunuyor.

“15 Temmuz’dan sonra bu ordu bir şey yapamaz’ dediler, bu ordu bir ay sonra Fırat Kalkanı Harekatı’nı icra etti. Herhangi bir şekilde bizi test etmesinler, bir maceraya girişmesinler.” Dedikten sonra da “Bu bir tehdit değil” diye ilave ediyor.

Bu yaklaşım, Ankara’nın Yunanistan meselesinde özgüvenle hareket ettiğine işaret ediyor.

Ama her durumda, Yunanistan’ın son dönemdeki hareketlerini dikkatle izlemekte fayda var.

2.

 

-/-