Όπως Θα Τραγούδαγε Και Ο Κώστας ΚΑΦΑΣΗΣ, … “Και Τώρα, Τί Γίνεται Τώρα”;

Φίλοι μου!

Οδεύουμε, όπως φαίνεται, ολοταχώς προς την απόλυτη… τρέλα, όπως και μόνον έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένας νέος Παγκόσμιος Πόλεμος, τον… 21ο αι. , εποχή που υποτίθεται πως ο κόσμος είναι και(!) προηγμένος καθ’ όλα και(!) μορφωμένος (σχεδόν έχει κατακτήσει το επιστητόν) και κυρίως, υποτίθεται πάλι, πως έχει διδαχθεί από το παρελθόν και τα δεινά που επισώρευσαν 2 αιματηρότατοι, φονικότατοι και καταστροφικότατοι παγκόσμιοι πόλεμοι!..

– Οι Δυτικοί (ΝΑΤΟ, κλπ), με πρώτες τις Η.Π.Α. (με αφορμή την ρωσική εισβολή, το 2014, στην Κριμαία και ευρύτερα στην και (!) ρωσόφωνη  Α. Ουκρανία και την ακολουθήσασα προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρ/Ομοσπονδία, προετοίμαζαν, όπως όλα κατατείνουν στην θέση αυτή, την απάντησή τους, για 7 χρόνια τώρα, και φτάσαμε σήμερα να μοιάζουν να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν ένα οποιοδήποτε νέο ρωσικό εγχείρημα στην περιοχή του Πλανήτη, όπου ευρίσκεται και το πραγματικό “Στρατηγικό Κέντρο Του Κόσμου”, που “περιέχει” και την παγκόσμια… πόλη, την Κωνσταντινούπολη, την αλύτρωτη ακόμα από εμάς τους Έλληνες πρωτεύουσά μας!..

Όπως εδώ, στον “Ε.Θ.”, έχουμε γράψει και εξηγήσει, οι Ρώσοι “κατέβηκαν” και πάλι στην Κριμαία (κάτι που έπρεπε να είχε προλάβει η Δύση, αλλά Ο.Κ. “δεν ωφελεί να κλαίει κανείς πάνω από χυμένο γάλα”), με στόχο το 2ο… άλμα τους να είναι τα σημερινά τ/εδάφη και κυρίως τα Στενά και η Πόλις, και ακολούθως ο νότιος Καύκασος (“Υπερκαυκασία”), βεβαίως το Ιράν και τελικώς τα σύνορα του Ισραήλ(!!!..), κάτι που ο Κος… Ομπάμα τους έδωσε ως μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, ώστε να την προετοιμάσουν καλύτερα, με την δίκην “Προωθημένου Διεκδικήσιμου Πολεμικού Πεδίου” πλέον παρουσία τους στην Συρία και όχι απλώς με μια εκεί Βάση, όπως μόνον ήταν παλαιότερα, μια Συρία  όπου αντιστοίχως ο έτερος… πόλος, ήτοι οι Η.Π.Α. επιχείρησαν ανεπιτυχώς, μέσω τελικώς (!) ενός… “διεθνούς(sic) πολέμου” στα εδάφη της, και αρχικώς(!) δι’ ενός εμφυλίου, να ανατρέψουν τον Πρόεδρό της, Ρωσόστροφο (sic) Δικτάτορα Άσαντ, αλλά παράλληλα και μέσω ενός αποτυχημένου, απολύτως ανοήτου και ερασιτεχνικά υλοποιηθέντος, τ/στρατιωτικού “Κινήματος” (με στελέχη προσκείμενα στον Αρχι-Χότζα Φ. ΓΚΙΟΥΛΕΝ, στρατολογημένο, εδώ και χρόνια, από τις Α/ΜΥ), με το οποίο (“Κίνημα”) ο Ομπάμα και οι Η.Π.Α. επεχείρησαν να ανατρέψουν τον Τ/Πρόεδρο ΡΤΕ, κινήσεις (και οι 2) που η αρνητική τους εξέλιξη ουσιαστικά υπονόμευσαν το λογικό και σαφώς αποδεκτό… δυτικό και συγκεκριμένα αμερικανικό (μόνιμο για την περιοχή)… “end state”!..

Έτσι, τα τελευταία χρόνια, η Δύση και οι Η.Π.Α. περισφίγγουν όλο και περισσότερο την Ρωσία στην Μ. Θάλασσα, ήτοι στον… λαιμό τους “τρόπον τινά”, με την δημιουργία στρατιωτικών τους Βάσεων σε στρατηγικά σημεία, Βάσεων περιμετρικών της Μ. Θάλασσας και όχι μόνον, όπως στην Βουλγαρία, στην Ρουμανία και τώρα και στην Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη), μια Ελλάδα στην οποίαν, ευτυχώς, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, ο δυτικός λεγόμενος παράγοντας έσωσε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και έτσι αυτό δεν περιήλθε στα χέρια των Ρώσων (και ευρύτερα των Σλάβων, θα γράφαμε ως Έλληνες), παρά την αγορά μέρους του, αν δεν απατώμαι, από τον Ρώσο πράκτορα… Ρ/Πόντιο Ιβάν ΣΑΒΒΙΔΗ!..

Παράλληλα, έχει πλέον “λάβει σάρκα και οστά” η ΝΑΤΟΪΚΗ “NRF”, ενώ συχνότατα στρατιωτικές ασκήσεις, πάσης φύσεως, λαμβάνουν χώρα στην Μ. Θάλασσα, αλλά και στις όμορες της Ρωσίας, όπως και της συμμάχου της Λευκορωσίας, δυτικόστροφες πλέον, χώρες, όπως πχ στην Εσθονία, στην Πολωνία, στην Ουκρανία του Ζελένσκι*, μια χώρα που η Δύση πολλαπλώς έχει ενισχύσει τα τελευταία χρόνια και ορθώς, κλπ!..

* Ο Κος Ζελένσκι, όπως εμείς εκτιμούμε, θα πρέπει να καθορίσει τα όριά του, σε ό,τι αφορά την πολιτική συμπεριφορά του απέναντι στην Τουρκία, διότι, Ο.Κ. “καλή καγαθή” η στρατιωτική του απ’ αυτήν ενίσχυση, αλλά η Τουρκία, την χρονική αυτή συγκυρία, είναι στρατηγικά άκρως επαμφοτερίζουσα, παρουσιάζοντας μια σύγχρονη, αρρωστημένη όμως, έκδοση του “Επιτήδειου Ουδέτερου”, ενός χαρακτήρος που ανέπτυξε (sic) ευρέως κατά τον Β’ Π. Π. !..

ΤΕΛΟΣ 1ΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥ.

-/-

Πρόσφατα ο Α/ΥΠΑΜ Κος Όστιν επισκέφθηκε χώρες της Μ. Θάλασσας, “περνώντας… μηνύματα” στους Ρώσους και κυρίως στον Δικτάτορα ή άντε ουσιαστικά “αιώνιο Ρ/Πρόεδρο” Πούτιν!

Οι Αμερικανοί φαίνεται να έστειλαν πίσω στην Γεωργία τον κάποτε Πρόεδρο της χώρας Σαακασβίλι, άτομο καθ’ όλα χαμηλής νοημοσύνης, αλλά όπως εκτιμούμε απολύτως πια πειθαρχικό στα κελεύσματα των Η.Π.Α.! Η κίνηση αυτή απαιτείτο και ορθώς έγινε (προφανώς δεν υπήρχε άλλος πλην του Σαακασβίλι, ο οποίος αμέσως με το που πάτησε στην χώρα του συνελήφθη και φυλακίστηκε… ), διότι η σημερινή Γεωργιανή Κ-Β έχει, προ πολλού χρόνου, αρχίσει… ερωτοτροπίες με την Μόσχα και τον σημερινό της… Αρλεκίνο, λέγε με Άγκυρα και Τουρκία!..

Επίσης, και πάλι ορθότατα, οι Η.Π.Α. και η Δύση “παλεύουν” να μην απωλέσουν την Τουρκία και το ρήγμα που δημιουργήθηκε εκεί με το α/… ατόπημα του Ιουλίου του 2016, (ατόπημα, αφού το εγχείρημα απέτυχε, ήτοι η πτώση του ΡΤΕ, ο οποίος είχε τότε κριθεί πως είχε αρχίσει να γίνεται “προβληματικός” στον κείμενο Α/”Στρατηγικό Σχεδιασμό”), αφού αμέσως μετά η Τουρκία… έστρεψε προς Ρωσία, άλλο που δεν ήθελε το Κρεμλίνο, ώστε να δημιουργήσει ρωγμή στην “Δυτική Συμμαχία” και μάλιστα στο θεωρητικά στρατηγικότερό της έδαφος!

Οι Βάσεις στην Τουρκία, όχι μόνον δεν θα πρέπει να χαθούν για την Δύση, αλλά και να ενισχυθούν και άλλο, εφ΄όσον οι Η.Π.Α. και η Δύση θα ήθελαν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την νίκη στο στρατιωτικό Πεδίο, απέναντι στην Ρωσία, σ’ έναν πιθανότατο πια Γ’ Π.Π., στο… “Κέντρο Της Γης”, ένα “Κέντρο” που όποιος ελέγχει, προφανώς και κυριαρχεί στον Πλανήτη ή έστω στο μείζον αυτού!..

Για να συμβεί όμως αυτό, πράγματι, θα πρέπει να ανατραπεί ο ΡΤΕ και εφ’ όσον δεν υπάρχει (και δεν υπάρχει) αξιόπιστη άλλη πολιτική λύση, η εξουσία στην Τουρκία θα πρέπει να αναληφθεί και πάλι από τις ΤΕΔ, είτε από μια Κ-Β “Συνασπισμού” (εκτός του “ΑΚΡ” φυσικά), μια Κ-Β που όμως θα είναι πειθαρχική στα δυτικά κελεύσματα, “κατανοούσα τους καιρούς”, μια Κ-Β η οποία, προς τούτο, θα πρέπει να ελέγχεται και αυτή από τις ΤΕΔ! (Θα μπορούσε να είναι και η σημερινή ηγεσία του ΥΠΑΜ, λέγε με Ακάρ, αφού το άτομο αυτό εκτός της βεβαιωθείσας πλέον θρασυδειλίας του είναι λίαν οπουρτουνιστής, όπως η μέχρι τώρα πορεία του απέδειξε, με κάποιες μικρές, ίσως, αλλαγές στην ηγεσία του Τ/ΓΕΕΔ και των 3 Κλάδων)!..

Ακόμα! Πλην της αναγκαίας τουρκικής… συμμόρφωσης, αφού αυτήν την στιγμή η Τουρκία είναι πιόνι των Ρώσων, ένα απολύτως ρ/ενεργούμενο, (άντε να το γράψω πιο… απαλά, είναι σοβαρότατος “Στρατηγικός Εταίρος” των Ρώσων), τα… εσωτερικά Βαλκάνια, επίσης, θα πρέπει απολύτως να ηρεμήσουν**, να ειρηνεύσουν, ώστε όλη η δυτική προσοχή να στραφεί στον στόχο της Άμυνας της Δύσης, απέναντι στην… “κρυφή” και… “ξαφνική” Ρωσία και στους επιμέρους… πονηρά εκδηλούμενους κάθε φορά επιμέρους στόχους της, οι οποίοι αθροιστικά εξυπηρετούν τον έναν και μοναδικό, το να φτάσει δηλαδή, κάποια στιγμή στο μέλλον, στα Ι/σύνορα!

Μην γελιέστε φίλοι μου και αυτή είναι η Ρ/επιδίωξη, κάτι που προϋποθέτει ασφαλώς ρ/επιβολή στα Στενά Βοσπόρου – Δαρδανελίων, κατοχή της Πόλης και του μείζονος -έστω- μέρους του σημερινού τ/εδάφους, όπως και υπερίσχυση στην Συρία!..

** Και πάλι ένας μικρός… χαμός επικρατεί στα Βαλκάνια, χαμός που, όπως σχεδόν παντού στον κόσμο, επιτείνεται και από την κρατούσα -δυστυχώς- πανδημία! Περιληπτικά, διαβάστε παρακάτω:

Το Όργανο των Τούρκων Ελληνο-γενίτσαρος Αλβανός Π-Θ Έντι ΡΑΜΑ ομιλεί περί ενώσεως της Αλβανίας, με το Κόσοβο, το οποίο έχον ακόμα ένα πλήρως ασαφώς “στάτους”, ακόμα δεν έχει ηρεμήσει με την ένταση που προ καιρού ξέσπασε με την Σερβία, για το θέμα -δήθεν- των πινακίδων των ΙΧ,

Σέρβοι που στο εσωτερικό τους δεν έχουν ακόμα οριστικά αποφασίσει για το ποιό στρατόπεδο θα τους συνέφερε να συμμαχήσουν, δηλαδή αν θα πάνε… ολοψύχως και σχεδόν… ομοθύμως με το Δυτικό ή αν με τον ίδιο τρόπο με το Ρωσικό, την στιγμή που οι φερόμενοι ως δυτικόστροφοι Σέρβοι στρέφουν προς την ρέπουσα προς την… Ρωσία Τουρκία,

όπως φέρεται να κάνει και ο ηγέτης των Σερβο-Βόσνιων Ντόντικ, που έστω και αχνά απείλησε και πάλι για αποκοπή των Σερβο-Βοσνίων από το δυτικό / ΝΑΤΟΪΚΟ ακόμα “μόρφωμα” που λέγεται “Β-Ε”, πεισθείς ακολούθως “να… ανακρούσει πρύμναν”, από το πολύ, κατά τα φερόμενα, υπεσχεθέν προς αυτόν τ/χρήμα, για την δημιουργία δημοσίων εθνικών οδών στο Σερβικό “κομμάτι” της “Β-Ε” και μάλλον, λέμε εμείς, ρέον χρήμα και προς… αυτόν και προς την… κλίκα του!..

Οι Σκοπιανοί, παρ’ ότι πήραν το όνομα της Μακεδονίας είναι εσωτερικά διχασμένοι, σε ένα υποτιθέμενο Κράτος, το οποίο όμως ελέγχουν το επίσημο Αλβανικό Κράτος, καθώς και από το 30% των Αλβανο-Σκοπιανών υπηκόων του!

Το σύνολο σχεδόν των Υπηρεσιών του Κράτους των Σκοπίων ελέγχουν οι Αλβανικής συνειδήσεως Αλβανο-Σκοπιανοί, ενημερώνοντας κατά τα πάντα την Αλβανία, ενώ και το Αλβανικό Κράτος, με την σειρά του, ελέγχεται και αυτό πολιτικά από την Τουρκία, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%!..

Η Αλβανία στο εσωτερικό της πένεται σε βαθμό χειρότερο της… αφεντικίνας της Τουρκίας, ενώ ανθεί η ΜΑΦΙΑ, (στην οποίαν προϊσταται, και πάλι σήμερα, η πολιτική ηγεσία της χώρας), ΜΑΦΙΑ, η οποία σε πολύ λίγο χρόνο, όπως εμείς εκτιμούμε, θα μπορεί να συγκριθεί με την… παγκόσμιο Ιταλική(!), ενώ υπάρχει σε τεράστια άνθηση η παραγωγή και το εμπόριο ναρκωτικών στην χώρα, με… αγαστή συνεργασία των Αλβανών πολιτικών, (δια των… Οργάνων τους φυσικά), με τους ομοίους τους στο Κόσοβο (δίνει / παρέχει τους μπράβους και τους εκτελεστές στην όλη… εργασία) και μ’ αυτούς στο Σκοπιανό Κράτος, ένα Κράτος εργοστασιακό παραγωγό ηρωϊνης, ένα Κράτος με το παρωνύμιο, επίσης, “Κράτος Τζόγος”!

Η Βουλγαρία διεκδικεί ουσιαστικά το Σκοπιανό Κράτος, (αίφνης δεν του αναγνωρίζει, ό,τι του ανεγνώρισε η Ελλάδα δια του “ΣΟΡΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΛΟΠΑΙΔΟΥ” “ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑ”), ένα Σκοπιανό Κράτος που μόλις πρόσφατα κλονίστηκε η Κ-Β του, μετά τις δημοτικές εκλογές όπου καταψηφίστηκε μαζικά ο Ζάεφ, που τους κέρδισε -υποτίθεται- το όνομα που ήθελαν, ώστε να έπαυαν να είναι ένα πρώην… Κράτος (πΓΔΜ), ένας Ζάεφ που όμως, προς ώρας, διεσώθη, από έναν Αλβανό-Σκοπιανό πολιτικό… εξωμότη βουλευτή!..

Στην ρηθείσα Βουλγαρία υπάρχει και εκεί σοβούσα μείζων πολιτική αναταραχή, κεκαλυμμένη στην παρούσα φάση, ενώ  στο Μαυροβούνιο επικρατεί μια φαινομενική… πολιτική ηρεμία, με τουρκικό… αέρα στην παρούσα στιγμή, στην Ρουμανία η κατάσταση είναι πολιτικά πιο… ομαλή, ενώ μάλλον σταθερή και για την Δύση αρκετά καλή, μοιάζει να είναι  η πολιτική κατάσταση στην ελεγχόμενη από την Γερμανία Κροατία, αλλά και στην Σλοβενία, μια Σλοβενία η οποία διεκδικεί με βάσιμες… ελπίδες να γίνει μεσο-μακροπρόθεσμα ένα ακόμα… αστέρι (και μπράβο της, αν αυτό πραγματικά επιθυμεί) στην Σημαία των Η.Π.Α. !..(Αντιλαμβάνεστε την… υπερβολή μας)!..

Την Μολδαβία (και την Υπερ-Δνειστερία), μόλις πρόσφατα απείλησε και πάλι η Ρωσία, αυτήν την φορά δια της λήξασας πια ενεργειακής της χώρας συμφωνίας μαζί της, συμφωνία που αυτή συνήψε πια με την Πολωνία, χώρα η οποία θα της δίνει πια (όχι τζάμπα βεβαίως) φυσικό αέριο!..

Μετά τις παραπάνω αναφορές, καταλάβατε, πιστεύω, και για τα Βαλκάνια, την σημασία για την Δύση του να είναι αυτά ήσυχα και ήρεμα και να παύσουν να αποτελούν οι λαοί τους και τα Κράτη τους, τα συστατικά της γνωστής από πολλές 10ετίες τώρα (ίσως και από 1, 2 αιώνες θα υπεστήριζα), “Βαλκανικής Σαλάτας”!..

ΤΕΛΟΣ 2ΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥ.

-/-

Φίλοι μου!

Οι Ρώσοι, σε κοινή σχεδίαση με την Τουρκία και την Λευκορωσία, όπως εκτενώς, όπως εκτιμούμε, γράψαμε και σας εξηγήσαμε “προχθές”, δημιούργησαν το θέμα των μεταναστών, (λάθρο και προσφύγων), στα σύνορα της Πολωνίας με την Λευκορωσία, θέμα ακόμα σε εξέλιξη!.. (Ίσως μερικώς  το πρόβλημα να… μεταφερθεί και στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Λιθουανία)!

Προηγουμένως (αμέσως πριν), και μετά από την επίσκεψη Όστιν σε χώρες της Μ. Θάλασσας, ο Ρ/ΥΠΕΞ Κος Λαβρώφ διαμαρτυρήθηκε προς τις Η.Π.Α. για τις αμερικανο-δυτικές, “εν γένει”, … δράσεις στο συγκεκριμένο ρωσικό στρατηγικό… υπογάστριο!..

Προ ολίγων μόλις ημερών, Ρώσοι αλεξιπτωτιστές μετέβησαν στην Λευκορωσία, ενώ μόλις χθες πληροφορηθήκαμε την ΟΡΘΟΤΑΤΗ (κατ’ εμάς πάντα), αποστολή 600 Βρετανών αλεξιπτωτιστών στην Α. Ουκρανία!..

Τέλος, οι Αμερικανοί μοιάζουν να τα βρίσκουν με τους Κινέζους, όπως διεφάνη από την τελευταία, και κατ’ εμάς αρκούντως επιτυχημένη, μέσω… “SKYPE”, Αμερικανο-Κινεζική επικοινωνία!..

Το πράγμα μοιάζει να… “κλιμακούται” επικίνδυνα, ανάμεσα στις 2 “Μεγάλες Δυνάμεις”, ήτοι μεταξύ των Η.Π.Α. – Ρωσίας, δια των πολλών, φανερών και μη, “proxy” τους, ειδικά αυτών των Ρώσων!..

Παράλληλα, στην “διπλανή” μας Συρία, όπου από το 2011 βιώνεται ένα απύθμενα… ανόητο, Κε… Ομπάμα, δράμα, (ένα δράμα που εκκίνησε και αυτό με βάση το άλλο ερασιτεχνικό σχέδιο, ναι αυτό με τον βαρύγδουπο τίτλο “Αραβική Άνοιξη”, το οποίο απέτυχε 100%), ένα “ματς” στο οποίο ακόμα η Δύση δεν έχει καταφέρει έστω να… ισοφαρίσει την Ρωσία, έχουμε σήμερα περιληπτικά, την εξής εισέτι δαιδαλώδη κατάσταση!

Διαβάστε παρακάτω μια πολύ μικρή περίληψη των δυνάμεων στο σημερινό Συριακό πολεμικό Πεδίο:

Το ΡΚΚ (YPG), το οποίο εκπαιδεύεται και υποστηρίζεται από τις Η.Π.Α. είναι σε σύγκρουση με την Τουρκία (και) στην Β. Συρία, μια Τουρκία η οποία έχει μαζί της τον φερόμενο ως ενωμένο πια Στρατό της “Συριακής Αντιπολίτευσης”, τον οποίον αυτή οργάνωσε, εκπαίδευσε, εξόπλισε, πλήρωσε και πληρώνει, καθώς και τον νέο (ας τον πούμε έτσι) “ISIS”, τον οποίον μάλιστα, όπως οι Τούρκοι ισχυρίζονται, τον “έστησαν” (και πάλι) οι Η.Π.Α., ενώ είναι γνωστό “τοις πάσι” πως είναι εκτελεστικό Όργανο της ΜΙΤ στο Πεδίο, εδώ και χρόνια, εκτός αν για τον “νέο” “ISIS”  και εσκεμμένως “DEAS” κατά τους Τούρκους, η ΜΙΤ “δεν ξέρει τίποτε”!..

O Άσαντ και η Συριακή Κ-Β έχουν απέναντί τους τον σημερινό στρατηγικό εταίρο των Ρώσων Τουρκία, (η οποία ενώ τα έχει καλά με το Ιράν και είναι θεωρητικά στο ίδιο αντι-αμερικανικό μέτωπο, μαζί με την Ρωσία, στην Συρία είναι αντίπαλοι), την Συριακή Αντιπολίτευση, τον “ISIS” και περιοδικώς, έως τώρα, το ΡΚΚ (YPG) / (Αρκετές φορές).

Στο πλάϊ τους, οι του Άσαντ, έχουν το Ιράν και την Ιρανική (Σιϊτική) τρομοκρατική Οργάνωση “Χιζμπολάχ”, περιοδικώς το ΡΚΚ (YPG) (ελαχιστότατες έως τώρα φορές !!!) και τους Ρώσους, [Ρώσοι, οι οποίοι είναι σε θεωρητική πάντα αντιπαλότητα με τις Η.Π.Α., αλλά και σε αντιπαλότητα και με το ΡΚΚ (YPG), το οποίο έχουμε εξηγήσει εδώ γιατί δεν το θέλουν, ασχέτως του τί υποχρεούνται πολλές φορές να δηλώνουν].

Ακούστηκε τελευταίως, αλλά μάλλον εσφαλμένα (πιθανώς από κάποιους να γράφηκε επίτηδες), ότι προσέγγισαν -οι του Άσαντ- το Ισραήλ!.. (Εσφαλμένα ή εσκεμμένα, αφού οι Ιρανοί φέρεται να έχουν αγοράσει, στην σημερινή Συρία του Άσαντ, περιοχές, τις οποίες σκοπεύουν να μετατρέψουν σε στρατιωτικές Βάσεις, που θα χρησιμοποιηθούν κατά του Ισραήλ! Θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη και θα άλλαζε τα πάντα στην Συρία και στα εκεί τεκταινόμενα, η περίπτωση, όχι ίσως(!) απίθανη, αν ο Άσαντ νοιώσει πια ότι εγγίζει το τέλος του, αυτού και της παρατάξεώς του στην χώρα, και αποφάσιζε να συμμαχήσει με τους Ισραηλινούς)!..

Οι Η.Π.Α., στην Συρία, είναι σε αντίθεση με την θεωρητική πια σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ Τουρκία, λόγω του ΡΚΚ, ενώ και οι 2 είναι κατά του Άσαντ, είναι θεωρητικά υπέρ της “Συριακής Αντιπολίτευσης”, η οποία όμως είναι τ/ “proxy”, Τούρκους με τους οποίους οι Η.Π.Α. είναι “στα μαχαίρια”, “είναι βεβαίως σε αντίθεση με την Ρωσία και την “Χιζμπολλάχ”, και σε άγνωστη μέχρι τώρα θέση – διάθεση (λογικά, “προς τα έξω”, θα πρέπει να είναι αρνητική) προς τον υπαρκτό ή όχι (δεν τον έχουμε δει ακόμα πλήρως, στο Πεδίο, … ανεπτυγμένο), νέο “ISIS”.

Τέλος, να πούμε ότι στην Συρία σήμερα και γενικώς στην Α. Μεσόγειο, όπως βεβαίως και σε ολόκληρη την Μ. Ανατολή, διεξάγεται, εδώ και χρόνια τώρα, ένας ανηλεής πόλεμος ΜΥ και όχι μόνον δυνάμεων – χωρών της Δύσεως!..

Φίλοι μου!

Δεν μπορεί κάποιος, με την ησυχία του, σε ένα φύλλο χαρτί, να γράψει ευκρινώς και “καθαρά” τους αντιπάλους στο Συριακό Πεδίο, με την τόσο μεγάλη και περίεργη υφιστάμενη σήμερα διαπλοκή και σχέση των διαφόρων εκεί “παικτών”! Φανταστείτε λοιπόν τί γίνεται στην πραγματικότητα στο Πεδίο, ένα Πεδίο το οποίο πολύ ορθότατα ο προηγούμενος Α/Πρόεδρος ΤΡΑΜΠ είχε αποκαλέσει “έλος”, αποφασίζοντας τότε και(!) την απ’ εκεί αποχώρηση της πλειοψηφίας των Αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων!..

Στην παραπάνω ενδεικτική αναφορά μας στο Συριακό Πεδίο δεν αναφέραμε τον Ιρακινό Στρατό και αυτόν των “Πεσμεργκέ” της “Αυτόνομης Δκσεως Του Β. Ιράκ” και τον όποιον -κατά καιρούς- ρόλο τους, τα 10 αυτά χρόνια που η Συρία δονείται συθέμελα, έχοντας γίνει Πεδίο “Διεθνούς -σχεδόν-Αντιπαράθεσης”, ούτε και τον ρόλο της πιθανότατα ιστορικά εχούσης τον “1ο λόγο” Γαλλίας, διότι θα χάναμε και κυρίως “θα… χάνατε(!) την μπάλα”!..

Συμπερασματικά!

Αμέσως Βως της Ελλάδος (Βαλκάνια) πολλά και σοβαρά σε εξέλιξη προβλήματα, πολύ πιο βόρεια της χώρας μας (Βαλτική – Β. Θάλασσα) καινούργια, γεννηθέντα προσφάτως προβλήματα, ΒΑ της Πατρίδος μας (Μ. Θάλασσα – Ουκρανία / Κριμαία) προβλήματα και εντάσεις, ΝΑ μας (Συρία) ένας συνεχής “χαμός” και όλα αυτά στο πλαίσιο του Ρ-Α ανταγωνισμού!

Αν προσθέσει κανείς τα τεκταινόμενα στην Μ. Ανατολή, τα οποία εσκεμμένως δεν αγγίξαμε, (και τί δεν γίνεται εκεί, μετά την ανάληψη της εξουσίας στο Ισραήλ από το γνωστό πολιτικό δίδυμο, με σημερινό συμφωνηθέντα Π-Θ τον πολύ Πατριώτη, όπως δείχνει, Μπένετ), αν προσθέσει κανείς κανείς και τα τεκταινόμενα στην Β. Αφρική, (που επίσης δεν “αγγίξαμε”), μια περιοχή στην οποία η Ρωσία “έβαλε πόδι” στην Λιβύη (και μάλιστα γερό θα έλεγε κανείς), “πόδι” που… άπλωσε δια της Τουρκίας και της εσκεμμένης έμμεσης βοήθειάς της προς αυτήν, και τέλος αν προσθέσει κάποιος και την Ε-Τ σημερινή… εικόνα, (επίσης εσκεμμένα δεν την “ανοίξαμε”, για να μην… “χαθείτε”), θα διαπιστώσει ή ορθότερα θα συμπεράνει σίγουρα πως μια σύγκρουση μεταξύ Η.Π.Α. και Ρωσίας στο στρατιωτικό Πεδίο, δεν είναι μακριά από της αρχής της, σύγκρουση των 2, που όπως έχουμε πει, γράψει και αναλυτικά εξηγήσει, θα εκκινήσει από την ερχόμενη πολεμική, και τελική, Ε-Τ σύγκρουση, μια σύγκρουση από 2 χώρες θεωρητικά σύμμαχες, οι οποίες κατέχουν σχεδόν το σύνολο του στρατηγικότερου μέρους της Γης, αυτού του Κέντρου της!..

Το αστείο ή η ειρωνεία σ’ αυτήν την ιστορία αγαπητοί είναι πως η Ρωσία σήμερα έχει τον 1ο λόγο στην εκκίνηση αυτής της παγκόσμιας σύγκρουσης και κατά πως φαίνεται θα πυροδοτήσει την… βόμβα, “στέλνοντας”***, όπως έχουμε προ πολλού γράψει, την στρατηγική της εταίρο Τουρκία εναντίον της Ελλάδος, θέλοντας να προσβάλλει τα στρατηγικά πλευρά της “Δυτικής Συμμαχίας”, ανοίγοντας τον προς τον Νότο δρόμο της, την ώρα που  η Συμμαχία θα αντιμετωπίζει εσωτερικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα την δυτική -συνολικά- επέμβαση και την διεξαγωγή Α-Ρ αγώνος μέσα στην παγκόσμια πρωτεύουσά μας!..  (Πάτε εδώ στο “σάϊτ” μας βρείτε και διαβάστε τί κατά το παρελθόν έχουμε σχετικά γράψει)!..

Ας μας βοηθήσει λοιπόν όλους ο Θεός!..

*** Ο Ε-Τ πόλεμος έχουμε πει τί θα περιλάβει!..

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/- 

ΥΓ. 

Άσχετο, για “ξελαμπικάζ”! Διαβάστε:

Τους κάνει πλάκα ο Καραπαπάς! «Δώστε τους πίσω την ανοχή τους» (photos)

Τους κάνει πλάκα ο Καραπαπάς! «Δώστε τους πίσω την ανοχή τους» (photos)
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021
Τους κάνει πλάκα ο Καραπαπάς… Λίγες λέξεις γράφει στα social media και… κοκκινίζουν. Γιατί; Γιατί γράφει αλήθειες… Ο ΠΑΟΚ νομίζει ότι η ποδοσφαιρική Ελλάδα έχει… κοντή μνήμη. Αλλά ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού τους αποδεικνύει ότι αυτό… δεν ισχύει! Με ανάρτησή του στα social media, ο Κώστας Καραπαπάς βάζει στη θέση τους τον ΠΑΟΚ και σκορπίζει τις εντυπώσεις που πήγε ξανά να δημιουργήσει, σηκώνοντας εκ νέου σκόνη…
Περί… ανοχής λοιπόν, ο Αντιπρόεδρος του Θρύλου γράφει: «Αυτοί έχουν πλάκα τελικά, έτσι; Αντί να λένε ‘ευχαριστώ’ που τους έσωσαν, τελείωσε και η ανοχή τους… Ε, αφού ξεπεράστηκαν τα όρια της ανοχής, όπως διαβάζουμε, ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ… Δώστε τους πίσω την ανοχή τους».

Βλέπετε οι καιροί κατά τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση γινόταν… «μπαλάκι» στα χέρια εκείνων που… διψούσαν για να πάρουν ένα πρωτάθλημα, να έχουν κάτι να δείχνουν, πέρασε. Ανεπιστρεπτί, ελπίζουμε. Φαίνεται πως αυτό δεν το έχουν ακόμη αποδεχθεί και δεν μπορούν να το ξεπεράσουν… Αλλά ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού τους θυμίζει τι… βίωσε η (ποδοσφαιρική) Ελλάδα, από εκείνους… Και ότι δεν ξεχνά…

-/-