ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

1. Ο Ι. Ναός της Αγίας ΤΡΙΑΔΟΣ (οδός Αχαρνών), Κε Λιάγκα, όπου συνέβη το… επεισόδιο με την Κα Μουτάφη και το σκυλί της, δεν είναι ακριβώς… Καθολικός! Πρόκειται για Ι. Ναό που ανήκει στους Ουνίτες*!..

Αμφιβάλλω λοιπόν για το αν η Κα Μουτάφη το γνώριζε αυτό, διότι μάλλον νόμιζε πως πρόκειται για Ορθόδοξη εκκλησία (“δική” μας) και θέλησε και αυτή, όπως ενήργησε, να δείξει μάλλον την… αριστεροσύνη της, κλπ, και να ακουστεί!.. Πιστεύω πως, αν γνώριζε τους πραγματικούς… ιδιοκτήτες και την… αναφορά τους (Πάπας Ρώμης), δεν θα έκανε καμία καταγγελία!.. Στόχος της ήταν να πλήξει την Ορθόδοξη Εκκλησία και να “ακουστεί”!

Τέλος, ο προαύλιος χώρος του υπόψη Ι. Ν. χρησιμοποιείται αρκετές φορές και από πάσης φύσεως… περιθωριακά άτομα, ενώ “κλείνει” από μια ώρα και μετά (Δύση Ηλίου), και γι΄αυτό της είπαν να φύγει, διότι σε άλλη περίπτωση θα έμενε εντός του προαυλίου και προκειμένου να… απελευθερωθεί θα έπρεπε να πηδήξει τα αρκετά υψηλά κάγκελα!..

 

* Ελληνόρρυθμοι Καθολικοί ή Ουνίτες αποκαλείται η κοινότητα των ρωμαιοκαθολικών του βυζαντινού λειτουργικού τύπου (Ritus Graecus). Το τελευταίο όνομα προέρχεται από τη λατινική λέξη unitus, δηλαδή «ενωμένος» και εννοεί την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία που ενώθηκε με τη Δυτική Εκκλησία κατ’ εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Φεράρας-Φλωρεντίας (1439).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι Ελληνόρρυθμοι Καθολικοί (Ουνίτες**) έχουν πλήρη κοινωνία με την Εκκλησία της Ρώμης και τον Πάπα, αλλά διατηρούν τις λειτουργικές παραδόσεις και το εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αναγνωρίζουν ως ΑΡΧΗΓΟ τους τον Πάπα της ΡΩΜΗΣ, κοινωνούν με την Όστια, όπως όλοι οι Καθολικοί, αναγνωρίζουν όλα τα δόγματα και την θεολογία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ενώ τιμούν όλους τους ορθοδόξους αγίους, εκτός όσων αναγνωρίστηκαν από τους ορθοδόξους (Ανατολικούς / εμάς δηλαδή) μετά από την Σύνοδο Φεράρας-Φλωρεντίας (1439)!..

ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ “ΟΥΝΙΑΣ” ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ, ΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!

** Ακριβώς επειδή το ουσιαστικό “ΟΥΝΙΑ” ιστορικά “μεταφέρει” πάρα πολύ βρώμικο φορτίο,  άλλαξαν το όνομά τους από “Ουνίτες” (που το έκρυβαν στην… άσχετη μάζα), σε “Ελληνόρυθμοι Καθολικοί”, αναφέροντας πια έτσι ΞΕΚΑΘΑΡΑ την ταυτότητά τους!..
2.
Καταγγελίες Μαρινάκη: «Η ΕΠΟ μαστίζεται από συμμορίες και παιχνίδια σκιών»

Καταγγελίες Μαρινάκη: «Η ΕΠΟ μαστίζεται από συμμορίες και παιχνίδια σκιών»

Συντάκτης: Agones team

Agones team
20/3/2023 
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση στην ΕΠΟ μέσω επιστολής και χρησιμοποιεί πολύ «σκληρούς» χαρακτηρισμούς.

Η αιτία που ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού και πρόεδρος της Super League Stoiximan επιτίθεται στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τάκη Μπαλτάκο, αφορά την ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Παράλληλα ξεκαθαρίζει για ακόμα μία φορά τη θέλησή του για απομάκρυνση του Άγγλου διαιτητή Στιβ Μπένετ και του Σταύρου Μάνταλου.

Αναλυτικά η “ανοικτή” επιστολή του προέδρου της Super League:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για να γνωρίζει επιτέλους ο φίλαθλος κόσμος τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στο ποδόσφαιρό της, έχω να δηλώσω τα παρακάτω:

Σε ένα προγραμματισμένο από την Παρασκευή που μας πέρασε ραντεβού, στα γραφεία της ΕΠΟ, σε συνέχεια μιας (δυστυχώς για το ποδόσφαιρο μας) προφητικής ανακοίνωσης, τόνισα στον Πρόεδρο της ΕΠΟ ότι ο κ. Μπένετ και ο κ. Μάνταλος πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα αφού έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Είδαμε τι έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά και τί συνέβη στις προηγούμενες αγωνιστικές, με όλες σχεδόν τις ομάδες να βγάζουν ανακοινώσεις κατά του κ. Μπένετ!

Στην 1η κιόλας αγωνιστική των “πλέϊ οφς” δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν και προχώρησαν σε ορισμούς που “τίναξαν” δυο παιχνίδια στον αέρα.

Ταυτόχρονα ενημέρωσα τον Πρόεδρο της ΕΠΟ ότι η “Super League” προτίθεται να βοηθήσει, ως ένας σοβαρός οργανισμός με προσβάσεις και με δεδομένη εκτίμηση σε UEFA και μεγάλες Ομοσπονδίες και όχι σαν τους άχρηστους Μπένετ και λοιπούς της ΕΠΟ, ώστε να βρεθούν “ελίτ” διαιτητές για τα ντέρμπι και διαιτητές από το πάνω ράφι, για να μην τιναχτεί στον αέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο στην συνέχεια των “πλέϊ οφς”.

Οι ορισμοί φυσικά και πάντα με την καθοδήγηση των UEFA/FIFA θα γίνονταν από την ΕΠΟ και όχι από την Super League, ούτε τέθηκε κάποιο τέτοιο ζήτημα στην κουβέντα μας.

Στην συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες και ο κύριος Κώστας Καραπαπάς και ο κύριος Λεωνίδας Θωμαΐδης (μέλος της ΕΕ και εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην SL2) συνεπώς υπάρχουν μάρτυρες των όσων διημείφθησαν, ο πρόεδρος της ΕΠΟ μου είπε ότι συμφωνεί απολύτως με τη θέση αυτή και να ανακοινώσουμε από κοινού ότι ΕΠΟ και Super League θα συνεργαστούν για την έλευση “ελίτ” διαιτητών.

Επίσης μου τόνισε ότι ο αρχιδιαιτητής Μπένετ δεν μπορεί μέχρι και σήμερα να βρει και να φέρει καλούς διαιτητές.

Αμέσως μετά την συνάντηση και μετά από πιέσεις (που ίσως ήταν ασφυκτικές), η ΕΠΟ έβγαλε μια ανακοίνωση με διαφορετικό περιεχόμενο και αναφορές σε θέματα που δεν συζητήθηκαν.

Σε ένα βαθμό κατανοώ τον κ. Μπαλτάκο, αφού όπως μας δήλωσε απειλήθηκε απο τον Δ. Μελισσανίδη ότι θα φορέσει «μαύρη γραβάτα», ότι δηλαδή θα θρηνήσει μέλη της οικογενείας του (!) και μάλιστα ζήτησε ήδη αστυνομική προστασία για την οικογένειά του!

Αυτή είναι η Ελλάδα, εδώ βρίσκεται σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΕΠΟ και η ΚΕΔ.

Αυτό θέλετε κύριοι; Έτσι θέλετε να συνεχίσουμε;

Κάποιοι, δυστυχώς, θέλουν Νταμπάνοβιτς, Ιρακινούς, Αφγανούς, Αλβανούς διαιτητές και βαρίστες από το κάτω ράφι οι οποίοι θα κάνουν εγκλήματα στους αγωνιστικούς χώρους! Διαιτητές και βαρίστες πιόνια, τους οποίους θα παραλαμβάνει από το αεροδρόμιο ο κάθε Σιδηρόπουλος, που όλοι γνωρίζουν, μαζί με τον κάθε Διακοφώτη (πρόεδρο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου), άτομα τα οποία όλη την ημέρα ασχολούνται με διαιτητές, με εκλογές σε ενώσεις, με παιχνίδια σε Β’ και Γ’ Εθνική και με το παραποδόσφαιρο.

Από εδώ και στο εξής, αν θέλετε να τελειώσει καθαρά και σωστά το πρωτάθλημα (το οποίο έχει ήδη αλλοιωθεί) πρέπει να τηρηθεί ό,τι συμφωνήθηκε ήδη από τις ομάδες της Super League.

“Ελίτ” διαιτητές σε όλα τα ντέρμπι και “τοπ” διαιτητές από τα 6 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης σε όλα τα “πλέϊ οφς”. Δεν χωράει καμμιά έκπτωση και καμμιά δικαιολογία. Και από την στιγμή που είναι ομόφωνη απόφαση της “Super League”, δεν χρειάζομαι και εξουσιοδότηση από κανέναν για να ενεργήσω, ώστε να γίνει πράξη η απόφαση των ομάδων και όχι να μείνει κενό γράμμα στα πρακτικά της Λίγκας.

Τέλος, όσοι θέλουμε το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου χρειαζόμαστε την UEFA η οποία πρέπει να μας βοηθήσει και να βάλει μια τάξη στο συνονθύλευμα που λέγεται ΕΠΟ και μαστίζεται απο την ύπαρξη συμμοριών, παιχνίδια σκιών και απο μια δυαρχία ανέκδοτο (ΜπαλτάκουΦιλιππούση) που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση και διάλυση του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Πρωταθλητής

3.

 

4.

Son seçim anketinde çarpıcı sonuçlar! Fark açıldı…Beklenmedik atak

Seçimler için geri sayım devam ederken partiler ve ittifakların oy oranlarında ise değişkenlik devam ediyor. GENAR Araştırma Merkezi Başkanı İhsan Aktaş, yapılan son seçim anketini paylaştı.

21.03.2023 
Türkiye Genel Seçimler için 14 Mayıs 2023 Pazar günü sandık başına gidiyor. Seçim anketi sonuçları 2023 son dakika gelişmeleri hem seçmenler hem de adaylar tarafından yakından takip ediliyor.

Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı önde, fark yüzde kaç, seçim ikinci tura kalır mı gibi sorular yanıt arıyor. Peki son anketler ne gösteriyor? Hangi partinin oy oranı ne kadar?

İhsan Aktaş, A Haber‘de yayınlanan Melih Altınok ile Sebep Sonuç’ta son verileri duyurdu.

Bugün bir MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ yapılacak olsa kime oy verirsiniz?

AK PARTİ- 40,7

AK Parti’nin oy oranını açıklayan Aktaş, “AK Parti’nin ekonominin hararetini düşürmesiyle, enflasyonu dengelemesiyle ve vatandaşın sorunu olan 10 tane her biri 1-3 milyon insana karşılık gelen meselede adım attı. Konut hamlesi, ihracat rakamları, işsizliğin azalması, esnafın borcunun silinmesi, TOGG’un açılışı, EYT’nin açıklanmasıyla birlikte AK Parti’nin oy oranı yüzde 40 ile 42 arası bir banda geldi” ifadelerini kullandı.

CHP 23,1

CHP’nin oy oranı hakkında konuşan Aktaş, “CHP’nin oy oranı yüzde 21 ile 23 arasında. Geçen ay oy oranları yüzde 22’ydi. İYİ Parti’nin allak bullak olmasından dolayı CHP İYİ Parti’den 1 puan oy aldı” dedi.

MHP 7,6

Aktaş MHP’nin oyunun bugün itibariyle İYİ Parti’nin oyundan fazla olduğunu da sözlerine ekledi.

İYİ PARTİ- 7

Son anketlere göre İYİ Parti’nin oyu yüzde 7 olarak paylaşıldı.

HDP-10,8

Aktaş’ın paylaştığı bilgilere göre HDP’nin oy oranı yüzde 10,8.

MEMLEKET PARTİSİ-4,7

Anketlere göre Memleket Partisi’nin oyu ise yüzde 4,7.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalsa ve ikinci turda yalnız RECEP TAYYİP ERDOĞAN ve KEMAL KILIÇDAROĞLU olsa siz oyunuzu kime verirdiniz?

Cumhur İttifakı adayı RECEP TAYYİP ERDOĞAN- YÜZDE 52,3

Millet İttifakı adayı KEMAL KILIÇDAROĞLU-YÜZDE 47,7

ÖzgürBayrakHaber7.com – Editor

5.

Takvim Gazetesi İlk Sayfası