Απαντήσεις, Σχόλια Και Λίγα… Άλλα!..

1. Τί άλλο μεγάλο ετοιμάζει και πάλι η “ΜΙΤ” στην Ελλάδα, με στόχο να πληγεί και άλλο καίρια η νυν Κ-Β; Πλέον, τόσο και πολύ σας είναι… εκεί στην “Π. Κανελλόπουλου”!.. (Οι αναφορές σας να υποβάλλονται με τον τρόπο που έχουμε αποφασίσει για την Άνοιξη)!..

2. Παρακολουθείστε το όχημα (μαύρο WW “Polo”), με αριθμό κυκλοφορίας ΙΕΒ 2568! Ο οδηγός (και ιδιοκτήτης;) είναι “κεντρικό βαποράκι” και ταμίας της συμμορίας των νεαρών Αλβανών στον Άγιο Παντελεήμονα! Τον προμηθεύουν κάποιοι (δείτε διακριτικά συναντήσεις του, μήπως και “βγει” κάτι… καλύτερο) και αυτός ακολούθως με αυτό το ΙΧ κάνει τις παραδόσεις και πιθανότατα όχι μόνον στην συμμορία που ανήκει!..

Στην συμμορία που ανήκει, παραδίδει συνήθως το “υλικό” στον νεαρό Αλβανό ιδιοκτήτη του ΟΒΟ 649 (αρχι-διακινητής της συμμορίας και Νο “3” της συμμορίας / “Μικ”) ή στον Αλβανό επικεφαλής της συμμορίας (Νο “1” / “Αφεντικό”), ιδιοκτήτη του ΟΙΡ 387! (Τέλος τρέχοντος μηνός αναμένω πλήρεις αναφορές σας και για τα 2 αυτά άτομα, με “πλάγια”… κρούση)!..

Το “υλικό” το βάζουν στο γωνιακό “Μίνι Μάρκετ” του χαμένου (;) Μπαγκλαντεσιανού Τσακίρ (έφυγε στην χώρα του; / έμεινε ο γιός του, όπως τον παρουσίαζε, τριπίθαμος Μεχμεντί), όπως μπαίνετε όλο ευθεία (τέρμα τοίχος) και όπως κυττάτε τον πάγκο του πωλητή δεξιά και κάτω!

Ο οδηγός του “Polo” είναι περίπου 26 ετών, 1.78 – 1.80 “καθαρό”, ξανθωπός και κανονικού πάχους.

Προσοχή:

Δεν (!!!) θα προβείτε σε καμία ενέργεια κατά των παραπάνω 3 ατόμων, ούτε κατά του “Μίνι Μάρκετ”! 

3. Έχεις δίκιο! Ο Κος Σνόουντεν είχε πράγματι πάρει την ρωσική υπηκοότητα, αλλά αυτό δεν καταρρίπτει την θέση μας που την διάβασες εδώ φίλη μας, σχετικώς με τις διαρροές από το Α/Πεντάγωνο, τώρα (ενν. τις πρόσφατες) και παλιότερα, αντιθέτως, θα έλεγα, την ενισχύει, αφού τα άτομα αυτά, όπως ο Σνόουντεν ή ο νυν Αμερικανός Αεροπόρος… “Χάκερ”, (ας τον πούμε έτσι), δεν είναι τυχαία και επίσης δεν επιλέγονται τυχαία για γενικότερη και όχι αυστηρά και μόνον κατασκοπευτική δράση, “ανοικτή” στο τελικό της στάδιο!..

Άτομα με “IQ” μεγαλύτερο και από το “ΑΡΙΣΤΑ” (160), εφ’ όσον ασφαλώς υπάρχουν, ανήκοντα σε μια χώρα και εργαζόμενα στο αντικείμενο “Πληροφορίες – Ασφάλεια”, προκαλούν και το μέγιστο ενδιαφέρον του εχθρού, και μετά ακόμα και από μια πιθανή αποκάλυψή τους πολύ δύσκολα (!!!) “καταστρέφονται” απ’ αυτόν και ας έχουν θεωρητικά “καεί” από τους φίλιους!..

Αυτή η παραδοχή (ας την πούμε έτσι), διευκολύνει την εξ αρχής σκοπούμενη διείσδυση ενός πράκτορος της μορφής / του τύπου, πχ ενός Σνόουντεν, στο εχθρικό στρατόπεδο, (σ’ αυτόν ακολουθήθηκε το σενάριο “προδίδω και φεύγω”), έστω και αποκαλυφθέντος (!), αλλά φυσικά, με άλλη πια (στην περίπτωση αυτή) δοσμένη σ’ αυτόν επιχειρησιακή ατζέντα!..

Κατάλαβες;

4. Ναι, ισχύει! Τα Καταριανά “Ραφάλ” προσγειώνονται στην Τουρκία, από την Άνοιξη του 2022.

5. Δεν έχουν ακόμα φθάσει στα χέρια μας φωτογραφίες, σχέδια, κλπ, της προσφάτως εγκαινιασθείσης τ/νέας αεροπορικής βάσεως, κλπ, πλησίον της στρατηγικής (για την ΤΠΑ κυρίως), πόλεως του Εσκί Σεχήρ / Δορύλαιον! Είναι μόνον 3 “ΑΓΓΕΛΟΙ” στην περιοχή και χρειάζεται να περιμένουμε λίγο!

6. Οι Όμηρος και Αριστοτέλης είχαν μιλήσει και γράψει για Έλληνες και Ελλάδα 3 Ηπείρων και 7… εποχών!..

7. Ναι, είναι αλήθεια “Ήφαιστε”! Ο ΡΤΕ είχε καλέσει πέρυσι τις Ισλαμιστικές χώρες να στηρίξουν την Τουρκία στο θέμα της… τουρκικότητος (sic) της ελληνικής Δ. Θράκης!..

8. Αυτό που πρόσφατα είπε ο Καλίν και… τρομάξανε κάποιοι εδώ, σχετικά με το ότι η Τουρκία πρέπει να εξαπλωθεί (για να το πω όσο το δυνατόν πιο σύντομα), και στα 4 σημεία του Ορίζοντος, κλπ, δεν είναι τίποτα άλλο, από το ουσιαστικά νέο και [μετά από το 2016 (!), αποτυχημένο και χειραγωγηθέν στο τέλος από την τ/Κ-Β τ/στρατιωτικό “Κίνημα”, αμερικανικής εμπνεύσεως και απολύτως… ερασιτεχνικής υλοποιήσεως], σε ισχύ στρατηγικό δόγμα της Τουρκίας! [Είχε αποφασισθεί, το 2016, σε τ/”ΣΕΑ” η αλλαγή του “ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΑΜΥΝΗΣ”* της χώρας και η -ΠΡΟΣΟΧΗ(!)- αμυντική απο – ΝΑΤΟ-ποίησή της, αφού μέχρι τότε προηγείτο στους σχεδιασμούς της αμύνης της χώρας, η άμυνα της Τουρκίας ως ενταγμένης στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια, μια Άμυνα που κάλυπτε απολύτως και αυτήν της χώρας]!..

-/-

* Ο όρος “ΔΟΓΜΑ ΑΜΥΝΗΣ” ουδέποτε υπήρξε ως κρατικός όρος, είτε στην πρόγονο, της νέας μετά τον Οκτ. του 1923 Τουρκίας, “Οθωμανική Αυτοκρατορία”, αλλά ούτε και στην νέα Τουρκία, μέχρι ουσιαστικά και τις αρχές του 21ου αι., όταν πια, για ευνοήτους λόγους, κυρίως διευκολύνσεως της υλοποιήσεως από τις τ/Κ-Β των μορφών της σύγχρονης διπλωματίας, απεφασίσθη να έχει η Τουρκία… “γεμάτα” πια (ενν. τελεσίδικα) ΥΠ.ΑΜ. και όχι ΥΠ.ΠΟΛΕΜΟΥ, όπως παλιά!

Ο όρος αυτός δεν υπήρχε, διότι η φιλοσοφία είτε του Οθωμανικού στρατού, είτε των ΤΕΔ ήταν πάντα ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ, με βάση την προσχεδιασμένη κάθε φορά ΑΡΙΣΤΗ(!) απόπειρα αρπαγής ολοένα και νέων – ξένων εδαφών, νέων κατακτήσεων!..

Ο όρος όμως “ΑΜΥΝΑ”, ως η μία από τις 4 βασικές κατηγορίες / μορφές Πολέμου – Μάχης (το απλοποιώ λίγο), ασφαλώς και υπήρχε και(!) στον “Οθωμανικό Στρατό”, όπως και(!) στις νέες μετέπειτα ΤΕΔ και μάλιστα σ’ αυτήν (στην Άμυνα δηλαδή) ιστορικά ο ΤΣΞ ήταν ιδιαιτέρως δυνατός!

Τέλος αστερίσκου!

-/- 

Αυτό το νέο στρατηγικό δόγμα με κύρια (!) 2 σκέλη το στρατιωτικό και το πολιτικό ή διπλωματικό (το οικονομικό ακολουθεί 3ο και… καταϊδρωμένο, αφού για την Τουρκία δεν έχει καμιά σημασία η Οικονομία, σε ό,τι αφορά να λειτουργήσει αυτή υπονομευτικά του Καθεστώτος, ήτοι του οιονεί βαθέως στρατιωτικού Κράτους), λέγει “εν ολίγοις” (και για τα 2 σκέλη του), ότι “Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (με στόχο την προστασία των νυν ορίων του τ/Στρατοκράτους) ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ”! (Πάτε στο “σάϊτ” μας στο 2016 και διαβάστε τί γράφαμε τότε σχετικά)!..

Στρατιωτικά το δόγμα αυτό πχ με την Ελλάδα εφαρμόζεται με την τ/”Γαλάζια Πατρίδα”, που πάντα υπήρχε μετά το 1975 και δεν είναι ένα νέο τ/ “γέννημα”, απλώς στις ημέρες μας έλαβε την οριστική της μορφή και “πετάχτηκε” στην… αρένα, στη Συρία με την γενιτσαροποίηση της “Συριακής Αντιπολιτεύσεως” και την εισβολή επίλεκτων τ/ειδικών στρατιωτικών τμημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές της Β. Συρίας, για υλοποίηση απολύτως και πάλι συγκεκριμένων  στρατηγικών στόχων της τ/Κ-Β, στο Ιράκ, με εισβολή στο βόρειο τμήμα του, για κυνήγι του “ΡΚΚ” κλπ, κλπ, κλπ!..

Πολιτικά το δόγμα αυτό εφαρμόζεται πχ με την Ελλάδα, όταν έτσι κρίνεται, (όπως πχ τώρα), με επιθέσεις φιλίας (ψευδούς στην βάση της), με επιθέσεις πολιτισμού παλαιότερα, με προσεγγίσεις υψηλόβαθμων στελεχών ξένων Πρεσβειών στην Αθήνα, τα οποία συνήθως είναι πράκτορες, αλλά και με προσπάθεια δεισδύσεως πρακτόρων πλησίον υψηλών έμψυχων πολιτικών στόχων μας, κάτι στο οποίο η “ΜΙΤ” τα τελευταία χρόνια είχε πράγματι πολύ μεγάλες επιτυχίες, αλλά και μέσω συνεργαζόμενων με την “ΜΙΤ” άλλων ξένων Υπηρεσιών, (κυρίως Βαλκανικών χωρών, όπως πχ αυτών της Αλβανίας και των Σκοπίων), πλησίον και υψηλών στρατιωτικών εμψύχων στόχων, πχ δια δοτών “Ελλήνων” στρατιωτικών, που πρόσκεινται πχ στα Σκόπια, έχουν δηλαδή Σκοπιανή συνείδηση και υπηρετούσαν / υπηρετούν ως γνώστες του γλωσσικού των Σκοπιανών ιδιώματος, πχ στο ΓΕΣ / 2ο ΕΓ, κλπ, κλπ, κλπ! (Σας έγραψα ένα παράδειγμα μόνον, υπάρχουν πολλά, τα οποία οι ΕΕΔ τα παρακολούθησαν και παρακολουθούν, όπως εκτιμάται, με ιδιαίτερη… λεπτότητα πάντα)!..

Έτσι, αν… μολυνθεί η οποιαδήποτε “αλυσίδα πληροφοριών”, τότε αυτή σπάει και ο Στρατός γίνεται έρμαιο των ορέξεων του κάθε αντιπάλου μας!.. Η διαδικασία αυτή ελέγχεται από πολιτικά κέντρα, γι΄αυτό και σας την ανέφερα στο σκέλος “πολιτικό” και όχι στο “στρατιωτικό”!..

Θα μπορούσα να σας γράψω το πώς πολιτικά εφαρμόζεται σε άλλες όμορες ή απλώς γειτονικές μας χώρες από τους Τούρκους, αλλά εκτιμώ πως τα γνωρίζεται!.. Κρατείστε όμως ότι ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ 9 ΣΤΙΣ 10 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ 1 ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!..

Με το δόγμα “η άμυνα αρχίζει από το έδαφος του αντιπάλου”, ο εχθρός των Τούρκων τελικώς… παρασύρεται και… μαθαίνει να σκέφτεται μόνον το πώς θα κρατήσει την γη του και πέραν αυτού ουδέν, “σκοτώνοντας” τις όποιες πιθανώς θετικές για το Στρατό του προοπτικές στο “Πεδίο της Τιμής” (αν αυτό… επέλθει τελικώς) και στο τέλος οι πολιτικοί του συζητούν μόνον για το πώς θα χάσουν, στα όποια διπλωματικά τραπέζια, (σε ειρήνη ή πόλεμο, διότι οι λογικές αυτές είναι λογικές ήττας, στις 9 των 10 περιπτώσεων), το λιγότερο δυνατόν, από το όλον που προηγουμένως κατείχαν!..

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΝ ΕΣΠΑΣΕ ΣΤΙΣ ΤΕΔ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΣ ΣΤΗΝ Τ/Κ-Β Η ΝΥΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΕΔ (Α/ΓΕΕΘΑ), ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΟ) ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΕΚΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ, “ΧΕΙΡΩΝ ΑΔΙΚΩΝ”, (ΚΑΙ ΜΕ ΣΗΜΕΙΑΚΗ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ), ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΠΩΣ, ΑΝ ΠΡΟΣΒΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ “ΑΝΟΙΓΟΥΝ” ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ… ΜΕΤΩΠΑ (SİC) ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΛΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ!..

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΑΛΛΟ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΘ’ ΗΜΩΝ ΡΗΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Τ/ΥΠΑΜ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΚΟΝΗ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ “ΕΝ ΙΣΧΥΕΙ” Τ/ΔΟΓΜΑΤΟΣ,ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΝΕΧΗ ΟΠΛΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ, ΦΑΝΕΡΗ ΚΑΙ ΚΡΥΦΗ, ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ…!…

ΣΥΝΕΠΩΣ, ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΥΣΑ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΠΩΣ ΘΑ… ΑΦΟΠΛΙΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ (!!!) ΠΧ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΝ “ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ”, ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΩΔΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΩΝ Τ/Τ ΚΑΙ Τ/Κ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ “ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ”, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ, ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ, Τ/ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ!..

Σημ. : Για να μπορεί κάποιος να έχει άποψη για τέτοια μάλιστα θέματα, θα πρέπει να παρακολουθεί καθημερινά και σε βάθος τα τεκταινόμενα στην εχθρική, αλλά και στην φίλια χώρα, κάτι υπερβολικά επίπονο, ακόμα και για άτομα που ασχολούνται 10ετίες με τον όποιον αντίπαλο της χώρας τους και υπηρετούν σε κρίσιμες θέσεις, θέσεις… τεράστιας ευθύνης!.. (ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΠΑΝ-ΜΙΟΥ)!..  / Αν οι Κοι που… τρόμαξαν με τις δηλώσεις Καλίν θυμόντουσαν τα παραπάνω του 2016 στην Τουρκία, που εσείς μόλις ξαναδιαβάσατε, τότε θα ήταν λιγότερο… κότες!..

9. Ρωτάμε την… “ΜΙΤ”! Ο νυν ψευδο-Πρέσβης της Τουρκίας στα “Κατεχόμενα” της “Κυπριακής Δημοκρατίας” εύμορφος δικηγόρος Κος Μετίν ΦΕΪΖΙΟΓΛΟΥ, είναι πειθαρχικός απέναντι στην νυν τ/Κ-Β ΡΤE ή μήπως θυμήθηκε παλιές… κακές, για εκείνον, … ημέρες, στις σχέσεις του με τον ΡΤΕ; (Μήπως τελικώς δεν είχε μετανοήσει ειλικρινά);

Ειδικότερα ρωτάμε!

Τον εμπιστεύεται η τ/Κ-Β (τί πληροφορίες, άραγε, φτάνουν στην Άγκυρα για αυτόν) και περισσότερο, τον εμπιστεύονται οι στρατιωτικοί (κυρίως οι Τ/Τ) που υπηρετούν στα στρατεύματα “Κατοχής” στη νήσο;

Μην βιαστείς να απαντήσεις, φίλε Χακάν!..

ΥΓ. Ξέρεις πολύ καλά, διότι μας έχεις… “ψάξει” πολύ και δυνατά, ότι οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” δεν παίζουμε “παιχνίδια”, όπως κάνουν με τις “Επχσεις Επιρροής” οι στρατιωτικοί, ένθεν κακείθεν! Άρα, ψάξτο, διότι και σ’ εμάς κάνει κακό η όλη αυτή επικρατούσα σήμερα στα “Κατεχόμενα” κατάσταση και στο γράφουμε στα “ίσα”, διότι έτσι δυσκολεύεται το έργο μας, ήτοι αυτό της “συλλογής πληροφοριών”, αφού όπως έχουμε παρατηρήσει, έχουν “σφίξει τα λουριά” στις Μονάδες σας, (που ήταν σχεδόν “Κολοχανείο” / πραγματικά “Kerhane”), λόγω του φόβου διαρροής πληροφοριών προς τον… Κο Πρέσβη* σας, που μοιάζει παραδόξως να νοιάζεται, πλην της εκτοξεύσεως τινών εντόνως αιχμηρών αντι-Ερντογανικών σχολίων, και για τα των Τ/Τ και Τ/Κ στρατευμάτων θέματα στο νησί!..

* Τελικά, πόσο εύκολο είναι ένας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χαλκηδόνα / Kadıköy (και δη στο “Kızıl Toprak”), να μην είναι ακραιφνής Κεμαλιστής, αλλά… Ισλαμιστής; Το ερώτημα είναι γιατί επελέγη από το στρατιωτικό σας “Βαθύ Κράτος” να σταλεί στα “Κατεχόμενα” ο Φεϊζίογλου και όχι κάποιος άλλος! Μήπως διότι τα “Κατεχόμενα” ελέγχονται από τους Κεμαλιστές; Θα θέλαμε να διαβάσουμε σε κάποια από τις ε/φ που ανήκουν στην “ΜΙΤ” Χακάν μια σχετική απάντησή σου / σας!

Και κάτι … εκτός θέματος! Θα κατέβεις τελικά για βουλευτής με το “ΑΚΡ”; Θα είναι η 1η φορά, αν “κατέβεις”, που θα περιμένουμε, για μια σειρά από λόγους, με πραγματική αγωνία, να δούμε τότε, το ποιός θα είναι ο διάδοχός σου!..

10.

‘Türkiye Yüzyılı’na yakışır projeler bir yanda, çökmek üzere olan toplu taşım durakları bir yanda

HASAN ÖZTÜRK
HABER7 YAZARI

Türkiye Yüzyılı’na yakışır projeler bir yanda, çökmek üzere olan toplu taşım durakları bir yanda

19.04.2023

“Türkiye Yüzyılı” perspektifi ile 2023’e “selam veren” AK Parti ve hükümet, 14 Mayıs öncesi peş peşe uzun zamandır devam eden dev projelerin açılışını yapıyor.

Geçtiğimiz haftalarda yerli otomobil TOGG’un ilk talihlilerinin kuraları çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Hanım, otomobillerini teslim aldı. TOGG, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Bakü caddelerinde boy gösterdi.

TCG Anadolu dünyanın ilk İHA-SİHA gemisi olarak inşa edildi ve Donanma’ya teslim edildi. Görmek isteyenler için İstanbul Sarayburnu’nda ziyaretçilerini bekliyor.

İMECE uydumuz Türk Silahlı Kuvvetlerinin gözü kulağı olmak için uzaya fırlatıldı.

Ve önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar bölümü hizmete açıldı.

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ’NDEKİ İFTARDAN İZLENİMLER

Dün iftarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un davetlisi olarak İstanbul Finans Merkezi’ndeydi.

İftarda Bakan Kurum ile birlikte, Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli, İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük, Türkiye Varlık Fonu Başkanı Arda Ermut da vardı.

***65 Milyar TL harcanan İstanbul Finans Merkezi açılıyor - Paraanaliz

Hem iftar ettik hem sohbet. Sohbetimizin konusu elbette öncelikli olarak İstanbul Finans Merkezi’ydi.

Emlak Konut Genel Müdürü Gedikli, Ataşehir’deki finans merkezinin özelliklerini anlatırken üç konu dikkatimi çekti.

Bunlardın ilki, kocaman bir ada şeklindeki finans merkezinin altı tamamen otopark yapılmış. Toplam 26 bin 500 araçlık bir otoparkı var finans merkezinin.

İkinci olarak, mimarisinden söz edereken, “Türk-İslam mimarisi ile modern mimari iç içe geçti burada” dedi. Son olarak da binaların tamamın otomasyon sistemiyle birbirine entegre yani finans merkezinin binaları akıllı bina.

İller Bankası Başkanı Yusuf Büyük ise sunumunda, projenin alt yapı işlerini üstlendiklerini anlattı. Viyadüklerin, bağlantı yollarının ana sorumluluğunu İller Bankası üstlenmiş.

Finans Merkezi’nin yönetimi Varlık Fonu’na aitFon Başkanı Arda Ermut, “Küresel çaptaki finans kuruluşlarının burada olmasını istiyoruz” diye söze başladı. Bunun için gerekli fiziki ortamın sağlandığını anlattı. Türkiye’ye doğrudan yatırım için doğu ve batı arasında bir yeni merkez olarak İstanbul Finans Merkezi’ni öne çıkartacaklarından söz etti. İstanbul Finans Merkezi A.Ş’nin bir çok finansal kuruluşa kiralama yöntemiyle ev sahipliği yapacağını belirtti.

MURAT KURUM: GÖZ BEBEĞİMİZ İSTANBUL’UMUZA FİNANSAL BÜYÜK DEĞER KATACAK

Bürokratların sunumu sonrası konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul Finans Merkezi’nin doğrudan 50 bin, dolaylı 100 bin istihdam imkanı sunacağını söyledi. Hem finans sektörüne hem de finansın alt yapısına hizmet verecek bir projenin hayata geçirildiğini anlattı.

“Göz bebeğimiz İstanbul’a finans anlamında büyük değeri katacak. İstanbul’un finansal olarak değeri  artacak” dedi.

65 milyar liralık projenin fiziki özelliklerini anlatırken “Avlulu düzen”den söz etti. Sonra dikkatimi çeken şu özelliğinden bahsetti. “Batı’daki avlu Ayasofya’ya; Doğu’daki avlu Anadolu’ya bakıyor. Bu da medeniyetimizin perspektifini yansıtıyor” dedi.

KANGREN OLAN FİKİRTEPE ÇÖZÜLME AŞAMASINA GELDİ

İstanbul Finans Merkezi’nin karşısında yer alan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nden de söz eden Bakan Kurum, “İki yıl öncesine kadar kangren haline dönüşmüş olan projeyi Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın ‘Çözün’ talimatıyla önemli bir aşamaya getirdik. İlk etabın anahtarlarını teslim ettik” dedi. Biliyorsunuz, Kadıköy Belediyesi’nin eline yüzüne bulaştırdığı “Fikirtepe Projesi” Erdoğan’ın talimatıyla çözülme noktasına geldi.

Kurum, kentsel dönüşümle ilgili bilgileri de paylaştı.

İstanbul’da şu ana kadar 690 bin bağımzıs bölümün dönüşümünü yaptıklarını söyledi.

1 milyon 500 bin riskli konudun dönüşmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasında 500 bin konutluk rezerv alan belirlendiğini Ramazan Bayramı’nın birinci günü ilk temellerin atılacağını anlattı. Geri kalan 500 bin konutun ise yerinde dönüşüm ile yenileneceğinden bahsetti.

Bayramın birinci günü rezerv konutlarının temeli atılacak. Aynı gün Cumhurbaşkanımız, kentsel dönüşüm için finans desteği ve yapım desteği konusunda vatandaşlarımıza müjde verecek” dedi.

Açıkçası, Bakan Kurum’un, bu sözleri İstanbul’da acil dönüşüm bekleyen konutların sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Erdoğan’ın vereceği müjde ile birlikte seçim sonrası kentsel dönüşüm konusunda çok daha hızlı mesafe alınacağını düşünüyoruz.

Zaten, “Yasal düzenlemeler” de dönüşümün önündeki engelleri kaldıracak.

Kurum, İstanbul’da rezerv alanlara taşınacak konutların yerine yeşil alan ve donatıların yapılacağını da hatırlattı ve önemli bir bilgiyi de paylaştı. Nisan sonunda seçimden önce Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin ilk etabının açılacağını söyledi.

Deprem bölgesindeki çalışmalara da değilen Kurum, ilk günden bu yana yapılanları özetledi ve bayrama Dulkadiroğlu ile Nurdağı’ndaki köy evlerinin teslim edileceğini… Kalıcı konutların da hızla temellerinin atılıp, inşaatlarının devam ettiğini anlattı.

Dün gece İstanbul Finans Merkezi’ndeki iftardan zihnimizde kalanlar bunlardı.

İSTANBUL’UN ULAŞIM SORUNUNA NEŞTER ATMAK HÜKÜMETİN BAŞLICA GÖREVİ HALİNE GELİYOR FARKIDA MISINIZ?

Son bir meseleyi de kayıtlara geçirerek bitirelim.

İstanbul çok kalabalıklaştı. Kalabalık şehrin en önemli sorunlarının başında ulaşım geliyor. Ataşehir yep yeni bir ilkçe ve İstanbul Finans Merkezi ile birlikte oranın ana aksını oluşturan TEM-E-5 bağlantı yolunun bir alternatifi de yok. Dolayısıyla trafik yükü daha da artacak. Bu konuda, hem hükümete hem de özellikle İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ne sorumluluk düşüyor.

Belediyenin açıkçası kendine bile faydası yok. Bırakın yeni bir bulvar açmayı, yeni bir yol yapmayı mevcudu bile koruyamıyor. Metrobüs, tranvay ve metro kullanan biri olarak söylüyorum. Allah muhafaza yakın gelecekte toplu taşım duraklarındaki merdivenler çürüme nedeniyle çökecekYeni yol, yeni bulvar açmak gibi bir derdi de olmayan belediyeden artık bir şey beklenemez.

Bu iş yine tıpkı Çam ve Sakura Hastanesi’nin yolu ile metrosunu yapan hükümete kalıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı İstanbul’un trafik sorununa el atsa iyi olur.

Seçim vaadi olarak biz İstanbullulara “Bir umut verin” Allah aşkına..!

Ne dersiniz?

11. Ό,τι γράφαμε εδώ προ καιρού και μετά την επίσκεψη του Κιλιτσντάρογλου στο Λονδίνο! Οι Άγγλοι τον στηρίζουν απολύτως ή ορθότερα και(!) οι Άγγλοι, μετά από τις Η.Π.Α. και τους “Διεθνείς Εβραίους“!..  

Takvim Gazetesi İlk Sayfası
Dünya Gazetesi İlk Sayfası
Yeni Birlik Gazetesi İlk Sayfası
Yeni Akit Gazetesi İlk Sayfası
Akşam Gazetesi İlk Sayfası
ΕΛΛΗΝΑΣ
-/-