Διάφορα!..

Φίλοι μου / μας!

1. Είναι να γελάει πραγματικά κανείς με το ένα, κυρίως, από τα τέσσερα θέματα, που φέρεται, κατά τον τ/Τύπο, να συζήτησαν, χθες (06-01-2024) στην Τουρκία, ο Α/ΥΠΕΞ, Κος Μπλίνκεν, με τον ομόλογό του, Κο Φιντάν και με τον Κο ΡΤΕ! Θα τα διαβάσατε παρακάτω, στα πρωτοσέλιδα που ενδεικτικώς σας επέλεξα!

Ποιό είναι όμως αυτό το “ένα” που μνημονεύω;

Είναι το ότι “η αυξανόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ (sic), δημιουργεί / είναι απειλή για την περιοχή”! (Επιλέγουμε την ε/φ “Akşam”).

Να υπενθυμίσουμε απλώς στους Τούρκους, ότι το “Εθνικό Δόγμα” του οιωνεί Στρατοκράτους τους, (μετά το 2016 και το αποτυχόν στρ-κό αντι-Ερντογανικό “Κίνημα”, που εξυφάνθη στις Η.Π.Α. σε συνεργασία “CIA” και Γκιουλέν), πλην της “καθαρά” πλέον Εθνικοποιήσεώς του (κάτι που μέχρι τότε ερχόταν σε 2η μοίρα), από 100% ΝΑΤΟϊκό που ήταν, περιλαμβάνει και το δικαίωμα (“άκουσον – άκουσον”) της Τουρκίας, στο πλαίσιο της ΑΜΥΝΗΣ της (!!!), να επεμβαίνει και να επιχειρεί (πολιτικο-στρατιωτικά και κυρίως στρατιωτικά), όπου αυτή εκτιμά ότι υφίσταται ή γεννάται απειλή, εκτός των συνόρων της, καθιερώνοντας μάλιστα και το “μότο” ότι “η Άμυνα ξεκινάει από τα εδάφη των όποιων αντιπάλων – εχθρών μας”!..

Αυτό φυσικά η Τουρκία το έκανε, αλλά χωρίς (!) να το είχε επισημοποιήσει, και πριν από το 2016, αφού επιχειρούσε με τις ΤΕΔ και την ΜΙΤ, πχ στο Β. Ιράκ και στην Συρία, χωρίς να έχει δεχθεί επίθεση ή επιθέσεις στο έδαφός της από καμμία χώρα και πάντα με την δικαιολογία της “Τρομοκρατίας” του “ΡΚΚ” ή του… κλάδου του “YPG” στην Β. Συρία, κλπ, την ίδια ώρα που “καθηγίαζε” κυρίως τον “ISIS” (“DAEŞ”, όπως τον λένε οι Τούρκοι και έχουμε γράψει το “γιατί”) και άλλες Τζιχαντιστικές τρομοκρατικές Ομάδες – Οργανώσεις, στο ίδιο αυτό παραπάνω πλαίσιο της αμύνης της (δες και την επόμενη παράγραφο), προκειμένου αυτές να πολεμούν, όπου και εναντίον όποιων εκείνη ήθελε, αλλά και θέλει!

Μάλιστα οι Τούρκοι, στο πλαίσιο του νέου “Εθνικού τους Δόγματος” (2016), επισημοποίησαν το να πολεμούν άλλοι γι’ αυτούς, όπου αυτό θα ήταν εφικτό, και έτσι, για παράδειγμα, … “ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ”(!) τον “Στρατό” της λεγόμενης “Συριακής Δημοκρατικής Αντιπολιτεύσεως”, έναν “Στρατό” που οργάνωσαν και επί περισσότερο από 2 έτη εκπαίδευσαν, “έντυσαν”, πλήρωσαν και πληρώνουν, περιθάλπουν, κλπ!.. Πρόκειται για έναν σύγχρονο Γενιτσαρισμό ή έστω μια μορφή του!..

Σ’ εμάς τους Έλληνες, “εισέβαλαν” στο έδαφός μας με την αναφορά της “Γαλάζιας Πατρίδος” και την “κατάμουτρη” πλέον διεκδίκηση εκ μέρους τους, του ημίσεως του Αρχιπελάγους ΑΙΓΑΙΟΥ, ενώ παράλληλα εισέδυσαν και στην Λιβύη πολιτικο-στρατιωτικώς, με ένα τουλάχιστον 70% του εκεί σχεδίου τους να μας αφορά ως Ελλάδα!.. Θυμάστε, πιστεύω, που τότε γράφαμε, εδώ στον Ε.Θ., πως ήδη “είμαστε σε πόλεμο με την Τουρκία”, κλπ!..

Όταν λοιπόν, ρε αλαζόνες, δόλιοι και διαστροφείς της Τούρκοι, εισβάλλετε και επιχειρείτε σε εδάφη άλλων Κρατών σε περίοδο / σε καιρό ειρήνης, χωρίς ΟΥΔΕΙΣ να σας απειλεί ή να έχει εισβάλλει στα νυν εδάφη σας, απλώς και μόνον διότι έτσι κρίνατε ότι ευνοούνται κατ΄ουσίαν τα συμφέροντά σας και πως ευνοούνται και οι παράγοντες πραγματικότητος καλυτέρας σας αμύνης, με βάση πάντα το νέο σας Δόγμα, τότε:

α. Γιατί και με ποιό ηθικό (sic) ή άλλο έρεισμα (“που λέει ο λόγος”) εγκαλείτε το Ισραήλ, το οποίο, σε καιρό ειρήνης (!!!), …θεωρητικής έστω, δέχθηκε ξαφνική επίθεση (!!!) στο έδαφός του, από την τρομοκρατική Οργάνωση των βαθέων Ισλαμιστο-Ριζοσπαστών Παλαιστινίων της “Χαμάς” και είχε πάνω από 1200 νεκρούς και σχεδόν 300 απαχθέντες, ένα Ισραήλ, το οποίο αμύνθηκε και συνεχίζει να ΑΜΥΝΕΤΑΙ, της ίδιας της υποστάσεώς του, ήτοι των εδαφών του, αλλά και του λαού του;

β. Γιατί λοιπόν, ρε σεις Τούρκοι, και το Ισραήλ, στου οποίου τα εδάφη εισέβαλαν εχθροί του, να μην εφαρμόσει το ίδιο με εσάς δόγμα, επιτιθέμενο εκεί όπου αυτό έκρινε και κρίνει, ώστε να “ικανοποιηθεί” αμυντικώς

Αυτός ήταν και ο λόγος αναφοράς, από πλευράς Ισραηλινών, σε 7, αν δεν σφάλλω, δυνητικά μέτωπα πολέμου του, ήτοι αυτά της Γάζα, της Δ. Όχθης, του Λιβάνου, της Συρίας, του Ιράκ, του Ιράν και της Υεμένης, στα οποία, κατά πάσα πιθανότητα, και στο πλαίσιο της Αμύνης του, (… βοηθούντων και των αποδεδειγμένα ανοήτων πολιτικά Παλαιστινίων και των λοιπών… συμμάχων τους), αυτό, δηλαδή το Ισραήλ, και πάντα στο πλαίσιο της αμύνης του και κυρίως της ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΤΟΥ (!!!), πιθανότατα θα εισβάλλει και σ’ αυτά!..

Μια τέτοια Ισραηλινή συμπεριφορά είναι για εσάς… “ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΟΣ” και “ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ”, ενώ η ίδια δική σας, και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΦΑΝΗ ΛΟΓΟ, εδώ και πολλά χρόνια, στάση, τί ακριβώς είναι, ρε Τούρκοι; Για πείτε μας!..

Τώρα, επειδή είστε έξυπνοι και ξέρετε ότι το Ισραήλ δεν είναι μια οποιαδήποτε δύναμη, και επειδή αντιλαμβάνεστε άριστα το τί έχετε μόλις διαβάσει πιο πάνω, αρχίσατε να φοβάστε και ένα… όγδοο (8ο) μέτωπο πολέμου του Ισραήλ, που θα έχει το… κωδικό όνομα… “Τουρκία” και στόχο, όπως λέτε, την δημιουργία ΧΑΟΥΣ στο εσωτερικό της χώρας σας, με εστίαση στην περίοδο των επικειμένων αυτοδιοικητικών σας εκλογών, σε 80 και κάτι ημέρες από σήμερα!..

Στην θέση αυτήν οδηγηθήκατε, μετά από τις πρόσφατες συλλήψεις που πραγματοποιήσατε στην χώρα σας, πραγματικών ή δήθεν Οργάνων της “Μοσάντ”, αλλά και ομοίων του “ISIS”/ “DAEŞ”, αναφέροντας μάλιστα ότι ψάχνετε μια πιθανή διασύνδεση – συνεργασία των ΜΥ του Ισραήλ, με τους Ιρακινούς Τζιχαντιστές του “ISIS”, προκειμένου για την προσφορότερη υλοποίηση του Ισραηλινού αυτού στόχου στα εδάφη σας!.. (Δεν παραλείπεται βεβαίως από τους Τούρκους και η αναφορά στην πιθανή χρησιμοποίηση και του “ΡΚΚ”, από το Ισραήλ, σε βάρος τους ενέργειες το επόμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο του περί ΧΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, προεκλογικά, υποτιθέμενου Ι/στόχου)!..

Και εμείς σκεπτόμαστε… δυνατά και λέμε: Διαβάστε τί!

Γιατί όχι λοιπόν να μην στραφεί και εναντίον σας το Ισραήλ, αν εκτιμήσει ότι έτσι απαιτούν οι ανάγκες καλυτέρας και αποτελεσματικοτέρας αμύνης του, αφού και το Ισραήλ ακολουθεί, και μάλιστα δικαίως, διότι του επετέθησαν και δεν “ήρξατο αυτό χειρών αδίκων”, το ίδιο με εσάς δόγμα (δεν έχει βεβαίως ακόμα “ανοίξει” πλήρως την… βεντάλια του), την στιγμή που έχετε ταχθεί 100% εναντίον του και μάλιστα με βρώμικο τρόπο, ήτοι με συνεχείς ύβρεις, απειλές, κατάρες, κλπ, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να λέει ο ΡΤΕ πως θα στείλει μέχρι και… στρατεύματα στην Γάζα, κλπ; (Ασφαλώς το Ισραήλ δεν ξεχνάει πως η “ΧΑΜΑΣ” έτυχε και τυγχάνει πιθανώς καλυτέρας από εσάς μεταχειρήσεως, σε σχέση με τους Σύρους της Σ/Αντιπολιτεύσεως μέσα στην χώρα σας, όπου τους πληρώνετε / τους χρηματοδοτείτε*, τους παρέχετε οικήματα και γενικώς χώρους διαμονής, ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη, όπλα και γενικώς στρατιωτική υπ-ξη, πληροφοριακή ομοία, κλπ, κλπ, κλπ, όπως και δεν ξεχνάει ότι η 7η Οκτ., ήταν μια μεάλου μεγέθους εγκληματική πράξη – ενέργεια, την οποίαν, αν δεν οργανώσατε εσείς, μαζί με τους Ρώσους και τους Ιρανούς, τουλάχιστον ήσασταν ενήμεροι αυτής, όπως και οι Κινέζοι)!..

* Οι Η.Π.Α. φέρεται να επικύρηξαν 10 από τους πιο βασικούς χρηματοδότες της “ΧΑΜΑΣ”!..

“Τα δικά μας γλυκά και του άλλου… ξυνά”, με το Ισραήλ, αλλά και με κάθε άλλο με αξιοπρέπεια και εθνική υπερηφάνεια Κράτος και λαό, (και Ισραήλ σημαίνει ένα πανάρχαιο ομοιογενές εθνικό υποκείμενο), δεν παίζει, ρε Τούρκοι, όπως το αυτό, δηλαδή ομοίως δεν “παίζει”, το “τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας”!..

Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” , αναλύοντας τα δεδομένα, εκτιμούν πάντως, πως, προς στιγμήν (!), το Ισραήλ σας γράφει… στα παπάρια του και πως από εσάς και μόνον εξαρτάται, το αν θα αντιμετωπίσετε στα εδάφη σας προσεχώς, προβλήματα με ισραηλινή… υπογραφή και σφραγίδα!

Λέμε πως, το Ισραήλ έχει αντιληφθεί και το πόσο γενικώς ΦΟΒΑΣΤΕ (!), αλλά και το πόσο πολύ έχει (τί ντροπή, ρε Τούρκοι), φθινίνει η πάλαι ποτέ κραταιά, Φαναριώτικης… καταγωγής, μεγαλοπήβολος εξωτερική σας πολιτική!

Anladınız mı?

Συζητήθηκαν τα εξής, κατά την ε/φ:

α. Η επιθετικότης του Ισραήλ.

β. Το θέμα των F-16.

γ. Η ένταξη της Σουηδίας* στο ΝΑΤΟ και 

δ. Η μη επιθυμία της Τουρκίας για επανέναρξη θεμάτων στην Μ. Θάλασσα.

* Η Τουρκία φέρεται να “ψάχνει”, ως πιθανή εναλλακτική των αμερικανικών “F-35, τα σουηδικά α/φ, αντιστοίχου γενιάς, “Γκρίπεν”!.. (Έχουν πάθει πια… “ΒΕΡΤΙΓΚΟ” στην ΤΠΑ και γενικότερα στην γείτονα, για το θέμα αυτό)!..

 

2. Δείτε, παρακαλώ, τα άκρως ενδιαφέροντα θέματα που προβάλλει σήμερα η ε/φ “AYDINLIK” του Ευρασιανιστή και πρώην πράκτορος της “ΜΙΤ”, Ντογρού ΠΕΡΙΝΤΣΕΚ, ο οποίος “μοιάζει” πια να έχει αποστασιοποιηθεί από την Κ-Β του ΡΤΕ, στην οποίαν (τ/Κ-Β) ο Κος Περιντσέκ, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, ουσιαστικά επέβαλε τις απόψεις του, για θέματα τ/ενδιαφέροντος, εντός και εκτός Τουρκίας!..

Εφημερίδα Aydınlık Πρώτη Σελίδα

Θέματα:

Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης οικειοποιείται, κατά την τ/… φυλλάδα του Περιντσέκ, τον… Γκιουλέν, αφού θέλει την συνέχιση του “Διαθρησκευτικού διαλόγου”!.. (sic).

Την υποδοχή Μπλίνκεν (“στημένη” Κ-Β κή ενέργεια)!.. Διαδηλωτές με πανό να γράφει: «Δολοφόνε Μπλίνκεν, “στον διάολο” από την Τουρκία»!.. 

Την Α-Τ συζήτηση για την ένταξη της Σουηδίας και 

Την… αήθη συμμαχική στάση, απέναντι στους Τούρκους, σε ΝΑΤΟΪΚΗ Άσκηση**, κλπ, με την μορφή υπενθυμήσεως!

** Αναφορικά με την άσκηση “ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ”-2024 / “DENİZ-KURDU”-2024, αυτή ξεκίνησε στις 06-01-2024 και θα λήξει στις 16-01-2024.

Στην άσκηση συμμετέχουν 117 τ/πολεμικά πλοία και θα διεξαχθεί στο Αιγαίο, στην Μ. Θάλασσα (Εύξεινος Πόντος) και στην Α. Μεσόγειο!.. (Έχουμε αναφερθεί στο ότι, το τ/σχέδιο -περισσότερο “κόνσεπτ”- στο Αιγαίο, είναι να το γεμίσει η Τουρκία με ναυτικές πολεμικές Μονάδες της, ώστε να μην μπορεί να κουνηθεί το “ΕΠΝ”! Αυτό είναι και το πνεύμα του προσφάτως ανακοινωθέντος νέου τ/εξοπλιστικού προγράμματος, για το “ΤΠΝ”)!

3. Ανακρίνεται για σχέσεις με την “ΜΟΣΑΝΤ”, ο Αρχηγός του τ/Κόμματος “ΝΙΚΗ”, Ουμίτ ΟΖΝΤΆΓ ;

4. Ρώσοι Χάκερς φέρεται να κατέστρεψαν την καλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ουκρανίας!..

5. Ποιό σημαντική και από την δήλωση, χθες (06-01-2024) στα Χανιά (Σούδα), του Κου ΜΠΛΙΝΚΕΝ για τα “F-35”, πως δηλαδή “η Ελλάς θα πάρει ό,τι έχει συμφωνηθεί”, (έστω και 12, λέμε εμείς), ήταν η δήλωση του ιδίου πως, “ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η.Π.Α. ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΈ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ”!

ΟΡΘΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΒΑΡΥΝΟΥΣΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΔΗΛΩΣΗ!.. 

Στους “ΑΓΓΕΛΟΥΣ” όμως ειδικότερα (!), μας άρεσε περισσότερο και από τις 2 παραπάνω δηλώσεις του Α/ΥΠΕΞ, (ας μας το… επιτρέψει αυτό ο Κος Μπλίνκεν), η δήλωση του Α/Πρέσβεως στην Αθήνα, Κου Τσούνη, ο οποίος αναφέρθηκε ΣΕ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟ (!) σήμερα, ανάμεσα σε Ελλάδα και Αμερική, εννοώντας βεβαίως του ενός, προς τον άλλον και μάλστα, όπως τόνισε ο Κος Πρέσβης, υπάρχει σεβασμός σε πολύ υψηλό επίπεδο!..

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ

ΚΑΙ

ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙ’ ΑΥΤΟ

ΚΑΙ

ΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ

ΟΙ

“ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ”!

6. Είναι λίαν σημαντική η αναφερθείσα παραλαβή από τις ΤΕΔ, του συστήματος “Η/Π” “MİLKAR”, και η επιτευχθείσα (;) δι αυτού διαλειτουργικότης, ανάμεσα στα τ/”drones”, στα ΕΕ/Π και στα τ/ πολεμικά α/φ!

7. Στο τ/ΥΠΕΣ είχαμε προχθές (05-01-2024) σύσκεψη “ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ”! Αναρρωτιόμαστε! Στο ε/ΥΠΕΣ τέτοιες συσκέψεις λαμβάνουν χώρα και αν “ναι” κάθε πότε; Δεν αναφερόμαστε στην κάθε φορά “ατζέντα”, ούτε στο ποιοί ακριβώς συμμετέχουν!..

8. Ας σκεφτούν σύντομα και ας αποφασίσουν ακόμα συντομότερα εκεί στο ΓΕΕΦ (“ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”), για το ποιό ακριβώς Α-Α σύστημα θέλουν να αγοράσουν (καλύτερο, όπως διαβάζουμε και από τον Ι/”ΣΙΔΗΡΟΥ ΘΟΛΟ”), διότι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και αν… μηδενιστεί και δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα, τότε η ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΥΡΙΩΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ!..

9. Οι Ρώσοι ανέφεραν μετά λεπτομερείας (και!!!) τα ε/”Όπλα” που δώσαμε στους Ουκρανούς και των “ΑΓΓΕΛΩΝ” “σηκώθηκε… η τρίχα”, μόλις διάβασαν το είδος τους, αλλά και τον αριθμό τους, κατά κατηγορία… προσφοράς!..

Η άποψή μας πλέον είναι πως θα πρέπει να υπάρξει μια θέση του ε/ΓΕΕΘΑ, εννοούμε σχετική με το θέμα, καθώς, ως… συνημμένο, και το αν αυτά τα όπλα τα ΣΤΕΡΗΘΗΚΕ / – ΜΕ!.. (Δηλαδή δεν τα αναπλήρωσε / – με τουλάχιστον με άλλα ισοδύναμα). / Ό,τι μπορεί να πει φυσικά!..

10. Η Κων-πολη πλην του φόβου του μεγάλου σεισμού, ζει και υπό τον συνεχή φόβο… ραδιενεργού ομίχλης και αν “ναι”, από πού ακριβώς προέρχεται αυτή;

11. Αύξηση στις τιμές των καυσίμων και του αλκοόλ στην Τουρκία, με το νέο έτος!..

12. Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Τουρκία με την είσοδο του 2024 είναι 64,77%!..

13. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως υπάρχουν στην χώρα τους (σε Α. Θράκη και ΝΑ Ανατολία), 679 δις μ³ αποθεματικό σχιστολιθικό φυσικό αέριο, αξίας 350 δις $ Η.Π.Α., ικανό να καλύψει τις ανάγκες τους για 14 χρόνια, καθώς και 4,7 δις βαρέλια πετρέλαιο, στις ίδιες περιοχές!

14. Θα θέλαμε μια πιο εμπεριστατωμένη απάντηση στο ερώτημα, γιατί η Ν. Αφρική μάχεται τόσο έντονα το Ισραήλ!..

15. Τα “LEO-2”, κλπ, κατά κάποιους των Γερμανών ειδικών, αλλά και πολιτικών, κολλάνε στις λάσπες του Ουκρανικού Πεδίου και τίθενται εύκολα εκτός μάχης!

Αυτό το γεγονός, ΑΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΦΥΣΙΚΑ, πόσο άραγε έχει απασχολήσει τους Έλληνες ΤΘ-νους, στο πλαίσιο της δικής μας άμυνας, πχ στο “Θέατρο Επχ-σεων” ΘΡΑΚΗΣ, αλλά και ευρύτερα την ε/ηγεσία, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου αμύνης της;

Υπάρχει για εμάς θέμα ή όχι;

16. ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ

Οι αποδείξεις για το ανελέητο σπρώξιμο του ΠΑΟ από τη Euroleague του Μποντιρόγκα

Οι αποδείξεις για το ανελέητο σπρώξιμο του ΠΑΟ από τη Euroleague του Μποντιρόγκα
Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2024

Η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει πίνακες-σοκ που αποκαλύπτουν την τρομερή διαιτητική εύνοια του Παναθηναϊκού φέτος στην Ευρωλίγκα που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο…

Χθες βράδυ, ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Ισπανία τη Βαλένθια με 81-82 για τη 19η αγωνιστική της Euroleague και πέτυχε την πρώτη του νίκη επί Ισπανικού εδάφους μετά από μισή δεκαετία και 18 αγώνες. Για να κάνετε τις συγκρίσεις με τον Ολυμπιακό, μόνο πέρυσι οι Ερυθρόλευκοι έκαναν 4/4 στην Ισπανία, νικώντας Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια και Βαλένθια σε μία σεζόν!

Η νίκη του Παναθηναϊκού προκάλεσε για μία ακόμα φορά αντιδράσεις, λόγω των σφυριγμάτων που ουσιαστικά χάρισαν τη νίκη στο τριφύλλι. Οι βολές ήταν 15-29 υπέρ του, ενώ στο τέλος ένα ανεξήγητο σφύριγμα στην εκπνοή, χάρισε δύο ακόμα βολές στον Παναθηναϊκό που οδήγησαν στη νίκη. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Βαλένθια δεν κατάφερε να πάει στη γραμμή των βολών στην τέταρτη περίοδο, παρότι ο ΠΑΟ κυνηγούσε το σκορ και έπαιζε πιο σκληρή άμυνα!

Σήμερα, το Ισπανικό μέσο Superdeporte αναφέρθηκε στα απίστευτα διαιτητικά φαινόμενα, κάνοντας λόγο για άδικη ήττα της Βαλένθια και «ανεξήγητο σφύριγμα» στο τέλος, ενώ αναφέρθηκε και στη χαοτική διαφορά των ελεύθερων βολών:

Πλέον έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, αλλά και οι δύο πρώτες αγωνιστικές του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου. Θα σας παρουσιάσουμε λοιπόν ορισμένους αποκαλυπτικούς πίνακες με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Euroleague που αποδεικνύουν την τρομερή εύνοια του Παναθηναϊκού από τη διαιτησία.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ

Το πρώτο στοιχείο αφορά τις εκτελέσεις ελεύθερων βολών. Είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, παρότι δεν θα εστιάσουμε μόνο εκεί. Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος μεταξύ των 18 ομάδων της λίγκας.

Στον πίνακα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τους 12 πρώτους. Η κορυφή έχει πράσινο χρώμα, η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ρεάλ είναι έκτη και καταϊδρωμένη στις εκτελέσεις βολών, η δεύτερη της βαθμολογίας Μπολόνια είναι 10η στις εκτελέσεις βολών, η τρίτη της βαθμολογίας Μπαρτσελόνα είναι 11η στις εκτελέσεις βολών. Ο δε Ολυμπιακός ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, αλλά είναι 12ος στις εκτελέσεις βολών!

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΟΛΕΣ;

Περνάμε στα επόμενα στοιχεία της έρευνάς μας. Θα δούμε λοιπόν κατά πόσον είναι δικαιολογημένο να εκτελεί ο Παναθηναϊκός βολές πιο γρήγορα και από τη σκιά του.

Στον πίνακα που ακολουθεί, διαπιστώνουμε ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πολύ χαμηλά στις εκτελέσεις διπόντων και τριπόντων. Αυτός ο δείκτης είναι πολύ σημαντικός, καθώς αν μία ομάδα επιχειρεί πολλά σουτ, είναι λογικό να κερδίζει συχνά φάουλ και να εκτελεί πολλές βολές. Όμως ο Παναθηναϊκός είναι ένατος στα επιχειρούμενα δίποντα και δωδέκατος στα επιχειρούμενα τρίποντα. Είναι όμως πρώτος στις βολές, όπως είδαμε παραπάνω!

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ

Επόμενο σημείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον, είναι ότι η ομάδα με σήμα το τριφύλλι, βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα με τα κερδισμένα φάουλ! Η πρωτοπόρος Ρεάλ είναι 10η, η δεύτερη της βαθμολογίας Μπολόνια είναι 11η και η τρίτη της βαθμολογίας Μπαρτσελόνα είναι 12η!

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ;

Όπως είδαμε πιο πάνω, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πολύ χαμηλά στα επιχειρούμενα δίποντα και τρίποντα, συνεπώς είναι αδικαιολόγητο να είναι πρώτος στα κερδισμένα φάουλ. Πέραν τούτου, βρίσκεται χαμηλά και στον πίνακα με τα επιθετικά ριμπάουντ που οδηγούν σε δεύτερες επιθέσεις, άρα σε μεγαλύτερες πιθανότητες για κερδισμένα φάουλ. Στον πίνακα με τα επιθετικά ριμπάουντ, το τριφύλλι βρίσκεται στην 11η θέση της λίγκας:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΦΑΟΥΛ!

Σε ό, τι αφορά τα διαπραχθέντα φάουλ, ο Παναθηναϊκός είναι 18ος! Είναι δηλαδή τελευταίος από όλες τις ομάδες της Euroleague στον σχετικό πίνακα!

Ταυτόχρονα, ο Παναθηναϊκός έχει την έκτη καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα. Πώς γίνεται να έχει τόσο καλή άμυνα, ενώ είναι τελευταίος στα φάουλ που καταλογίζονται εναντίον του και χωρίς να έχει αντικειμενικά καλούς αμυντικούς παίκτες; Μα φυσικά γιατί οι παίκτες του παίζουν στην άμυνα αγνό, ατόφιο ξύλο, αλλά μένουν ατιμώρητοι!

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΒΟΛΕΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ

Μέχρι στιγμής, ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει 1.551 πόντους. Από αυτούς, οι 299 έχουν προέλθει από βολές. Το ποσοστό ανέρχεται σε 19,27% και είναι το υψηλότερο της Ευρώπης.

Έπονται η Παρτιζάν με 18,26%, η Μακάμπι με 18,14%, η Βαλένθια με 17,39% και ο Ολυμπιακός που είναι πέμπτος με 16,87%.

ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός παλεύει με καθαρά μπασκετικά όπλα. Ο πίνακας με τις ασίστ δείχνει ξεκάθαρα ποιες είναι οι περισσότερο δουλεμένες ομάδες. Το μπασκετικό μοντέλο του Ολυμπιακού βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι 13ος σε ασίστ! Οι βολές να είναι καλά όμως…

Είναι ξεκάθαρη η διαφορά φυσιογνωμίας και αξιών της κάθε ομάδας.

– Από τη μία πλευρά, η υπεροχή στις ασίστ, από την άλλη η υπεροχή στα κερδισμένα φάουλ και στις εκτελεσμένες βολές.

– Από τη μία, διαιτητικές σφαγές, από την άλλη εύνοια δίχως έλεος.

– Από τη μία, ένα δουλεμένο σύνολο, από την άλλη κακομαθημένοι εγωιστές αθλητές που παίρνουν την μπάλα και μετατρέπουν κάθε αγώνα σε διαγωνισμό τριπόντων.

– Από τη μία, ο πολυβραβευμένος Μπαρτζώκας να δουλεύει με σεβασμό και από την άλλη ο υπερφίαλος Αταμάν να λέει ότι θα πάνε στον τελικό…

Πρόκειται για δύο διαφορετικούς κόσμους!

Οι πίνακες όμως δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης. Το διαιτητικό σπρώξιμο που έχει ο Παναθηναϊκός φέτος από την Euroleague, είναι σοκαριστικό. Δεν γνωρίζουμε αν σχετίζεται αυτό με το ότι διοικεί τη λίγκα ο πρώην παίκτης τους Ντέγιαν Μποντιρόγκα, πάντως το θράσος του Δ. Γιαννακόπουλου χθες, ξεπέρασε κάθε όριο μιλώντας για «Μποντιρόγκα mafia»! Η τακτική συνεχίζεται απτόητη: Όσο περισσότερο μας ευνοούν, τόσο περισσότερο θα γκρινιάζουμε!

Ο Παναθηναϊκός παραμένει λοιπόν το ευνοημένο παιδί της διαιτησίας, όπως συνέβαινε πάντα, από τη συγγνώμη της FIBA στην Μπαρτσελόνα το 1996 για την αντικανονική τάπα του Βράνκοβιτς, μέχρι το ρεκόρ βολών στον τελικό του 2007 στην Αθήνα. Φέτος όμως η κατάσταση ξεφεύγει επικίνδυνα…

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-