ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ!..

Φίλοι μου / μας!

1. Πρέπει να είναι πολύ μαλάκας, όποιος πιστεύει ότι δώσαμε… κόλο στους Σκοπιανούς με την ονομασία ή θα(!) δώσουμε… κόλο στους Αλβανούς για την είσοδό τους στην ΕΕ και αυτές οι χώρες θα είναι ουδέτερες, σε περίπτωση Ε-Τ πολέμου!.. Μην πιστεύετε, όσοι είστε άσχετοι ή έστω καλοπροαίρετοι, τα όσα ακούτε!..

Οι Τούρκοι ΕΛΕΓΧΟΥΝ 100% ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, έχοντας υπογεγραμμένες συγκεκριμένες συμφωνίες που αφορούν την ασφάλεια της Ελλάδος και τώρα και σε Ε-Τ πόλεμο!..

Χθες, 29-06-2022, οι τ/ε-φ είχαν μέχρι και πρωτοσέλιδες αναφορές για την δήθεν… “Γενοκτονία των Τσάμηδων*”, που κυνήγησε μέχρι και ο Κομμουνιστής Γενιτσαρο-ηγέτης της Αλβανίας για σχεδόν 40 χρόνια, ελληνογενής Εμβέρ ΧΟΤΖΑ, λόγω του ότι ήσαν δοσίλογοι, λέγε με ρουφιάνοι των Ιταλο-Γερμανών, επί Κατοχής, έχοντας γίνει αιτία για μαζικές σφαγές ελληνικών πληθυσμών στην Ήπειρο, μια Ήπειρο, αυτήν που κακώς λέμε Βόρειο, μειώνοντας τα προς Β. σύνορά της, και στην οποίαν ο πράκτορας του ΡΤΕ Α/Π-Θ ΣΟΡΟΣ-ΡΑΜΑ, έστειλε, με εσωτερική… μετανάστευση, πλην ξένων Τζιχαντιστών και(!) Αλβανούς του Βορρά να ζήσουν και να πολιτογραφηθούν εκεί, ώστε να αλλαγούν τα εκεί πληθυσμιακά δεδομένα, οριστικά σε βάρος της ε/μειονότητος και υπέρ των Αλβανών!..

Πείτε, ρε οχιές του ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσοι… πρόθυμοι της ΝΔούλας, πχ για τις στρατιωτικές, κατά της Ελλάδος, συμφωνίες Σκοπιών και Αλβανίας, με την Τουρκία!..

* Τσάμηδες: Ελληνικό, εξισλαμισθέν φύλλο (όπως τόσα άλλα), παρά τον Θύαμη ποταμό (Καλαμά)! (Θύαμις, Τιάμης, Τσάμης)!

Θα θέλαμε σελίδες, επί σελίδων, για να γράψουμε για την βρώμικη ανθελληνική σχέση Αλβανίας – Τουρκίας και την αυτή Σκοπίων – Τουρκίας, σε όλα τα επίπεδα! Στα Σκόπια, σε όποιο μέρος και να πας, συναντάς έκδηλο μίσος κατά των Ελλήνων! Για να καταλάβετε, πιο πολύ μας… αγαπάνε οι Τούρκοι, από τους Σκοπιανούς!..

2. Ρωτάμε! Και η κρίση, που λέει ΟΡΘΩΣ(!)  ο ΣΥΡΙΖΑ πως ξεκίνησε πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά την αποκαλεί “κρίση Μητσοτάκη”, δεν ήταν διεθνής (ενεργειακή και ό,τι αυτή έφερε ως ακολούθημά της και κυρίως την ακρίβεια), ρε απατεώνες Νεο-Διεθνιστές, πολιτικές πεότριχες του ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑ;

Δεν ήταν διεθνής και αποτέλεσμα της ενεργειακής… μαγκιάς που πήγε να πουλήσει ο Μπάϊντεν στους Σαουδάραβες, με άστοχη επέμβαση στα… πετρελαϊκά τους, ένας Γερο-Τζο, ο οποίος τώρα θα πάει να τους επισκεφθεί και να τους παρακαλέσει να αλλάξουν… ρότα; Γιατί πάντα είστε με το ψέμα στο στόμα ή ακόμα χειρότερα, με την μισή αλήθεια σ’ αυτό;

3. Κα Μπακογιάννη! Κόψτε πια, επιτέλους, το διεθνιστικό παραμύθι των λαών που αγαπιούνται και των Κ-Β που… μισιούνται! Πάλιωσε πια και “δεν περνάει”!..

Εκτός από το κόκκινο χρώμα, σας πάει και το γαλάζιο (πετρόλ νομίζω) που φοράγατε στον “ΣΚΑΪ”, προχθές, αλλά και το κοντό μαλλί!.. Είστε ανανεωμένη, που σημαίνει ότι πάει καλά ο… πόλεμός σας με την επάρατο!.. Είθε!..

4.  Μπορεί να μου πει κάποιος, ποιό είναι αυτό το περίφημο σχέδιο “IMAGINE” (ξεκίνησε το 2017) και κυρίως τί περιλαμβάνει, … Κε Ανα(ν)στασιάδη;

Φέρεται ότι εκπονήθηκε με συνεργασία Άγγλων και “Κυπριακής Δημοκρατίας”, πως χρηματοδοτήθηκε από την Γερμανία και πως υπήρξε και υπάρχει πολύ μεγάλη αντίδραση της Τουρκίας, η οποία πια το λέει “ανοιχτά” πως στοχεύει σε 2 Κράτη στην Κύπρο, ως λύση του “ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ”!..

Υπάρχει ως σχέδιο ακόμα και μέλλει σύντομα να επανέλθει, με αποτέλεσμα να “βγει” μέχρι και ο παλιός Σύμβουλος του Ραούφ ΝΤΕΝΚΤΑΣ, Ισμαήλ ΣΑΜΠΑΧΕΤΙΝ και να ζητήσει την άρση του, τονίζοντας πως αυτό “αποτελεί το όχημα των Ιμπεριαλιστών για την διάλυση της Β. Κύπρου”;

5. Έγραψαν επιτέλους προχθές τα “Διεθνή Πρακτορεία” ότι έπεσε το Σεβεροντονέτσκ!.. Από πότε σας γράψαμε εδώ ότι είχε κατακτηθεί απ’ τους Ρώσους;

6. Για να αναφερθεί, “εν αιθρία”, ο Μεντβέντεφ στην Κριμαία, φαίνεται ότι οι Ρώσοι έχουν πληροφόρηση για ΝΑΤΟΪΚΗ επέμβαση σ’ αυτήν!..

Ο Ρώσος πρώην Π-Θ, αλλά και πρώην… Πούτιν ήταν σαφής, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε Γ’ Π. Π. και σε πυρηνικό ολοκαύτωμα!

Αγαπητοί αναγνώστες! Οι Ρώσοι, όπως όλα δείχνουν, αλλά και όπως σας έχουμε εδώ, εγκαίρως, γράψει και τονίσει, μέχρι το τέλος Αυγ. του 2022, θα έχουν τελειώσει με τα σχέδιά τους στην Ουκρανία και κυρίως με την φύλαξη των νώτων τους και θα στραφούν πια ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟΙ, όπως ελπίζουν, προς τα Στενά! Ξαναδιαβάστε μας!..

Όσο και να περιμένουν οι Κ-Β Ελλάδος και Τουρκίας να δουν τί θα γίνει στην Ουκρανία, στο τέλος δεν θα αποφύγουν και οι 2 να πάνε σε πρόωρες εκλογές!.. Ειδικά η Τουρκία… καίγεται πολιτικά, αφού το κρίσιμο για την ζωή της έτος 2023 έρχεται… οργίλο! Έτσι, εκτιμούμε πως θα προηγηθεί της Ελλάδος, μια Ελλάς, η οποία μπορεί να περιμένει και μέχρι τον Μάρτιο του 2023 για εκλογές, αν η Ρωσία δεν τελειώσει τις επχ-σεις της στην Ουκρανία, στις αρχές Σεπ. του 2022!..

Τέτοια θερμή πολιτική περίοδο, έχει να ζήσει η κεντρική εξουσία στην γείτονα, από το 1919-1922 και τον τότε λεγόμενο τ/”Πόλεμο της Ανεξαρτησίας”!..

7. Τίποτα ουσιαστικό, ουσιαστικά,  δεν πήρε η Τουρκία στην “Σύνοδο Κορυφής” του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη, παρά μόνον υποσχέσεις, αφού η επίθεση που θέλει πλέον να παίξει πολιτικά, όπως είπε ο ΡΤΕ, λέγοντας πως κουράστηκε η Τουρκία να “παίζει” συνεχώς στο Κέντρο, για να κρατήσει τον κάθε φορά αντίπαλό της, … “βγήκε οφ σάϊντ”!..

Προεδρικές υποσχέσεις για τα F-16, Σουηδικο-Φινλανδικές (κυρίως Σουηδικές) υποσχέσεις για το ΡΚΚ και τα μέλη του που ζουν εκεί!..

Α! Ναι! Ο ΡΤΕ είδε τον Μπάϊντεν για λίγο και… ξεκάβλ… !..

Ο Μπάϊντεν είπε το ΟΚ για τα F-16, αλλά υπάρχει και το Κογκρέσσο (!), ενώ φαίνεται να μην αναφέρθηκε στους τ/S-400,  ζητώντας από τον ΡΤΕ… σταθερότητα (sic) στο Αιγαίο και στην Συρία!..

Και όλα αυτά τα… άθλια, (άθλια, διότι η… πολιτισμένη ΜΑΚΙΑΒΕΛΙΚΗ Δύση αρνείται να δει το δράμα ενός ολόκληρου λαού, όπως είναι ο Κουρδικός, αλλά και τα δικαιώματά του), για να μπουν στο ΝΑΤΟ προοπτικά(!) και όσο το δυνατόν γρηγορότερα, οι Σκανδιναβικές χώρες Σουηδία και Φινλανδία, με ξεπέρασμα του τ/VETO, ένα VETO, για το οποίο, όπως γράφει σήμερα (30-06-2022), ο τ/Τύπος, κλπ, “η Τουρκία εξακολουθεί να κρατάει στο τσεπάκι της”!..

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, δεν δέχθηκε στην Μαδρίτη τ/επίθεση, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι!.. Πλέον η Τουρκία θα έπεται των εξελίξεων, σε σχέση με την χώρα μας, την οποίαν και σταθερά θα ακολουθεί! Η Ελλάς προέβη παράλληλα και την ίδια στιγμή, σε αίτημα για αγορά από τις Η.Π.Α. 20+20 F-35, κάτι που θα επισημοποιηθεί στις 18-07-2022, με την επίσκεψη στις Η.Π.Α. των Κων Ε/ΥΠΑΜ και Ε/Α/ΓΕΕΘΑ!..

Διαβάστε παρακάτω!

Yunanistan, F-35 savaş uçağı için resmi talepte bulunacak

Yunanistan 40 adet F-35 savaş uçağı tedariki için resmi talepte bulunacak.

Yunanistan, F-35 savaş uçağı için resmi talepte bulunacak
30.06.2022 

 

Yunanistan merkezli SKAİ tarafından aktarıldığı üzere Yunanistan, 40 adet F-35 savaş uçağı tedariki için ABD’ye resmi talepte bulunacak. Bu kapsamda Yunanistan Savunma Bakanlığı yetkililerinin süreci hızlandırmak için ABD’yi ziyaret edeceği aktarıldı. Yunanistan’ın F-35 savaş uçağı alacağına dair iddialar geçtiğimiz senelerde ortaya çıkmıştı.

Bu bağlamda Estia Gazetesi’ne dayandırılan habere göre Yunanistan’ın, Amerika Birleşik Devletleri’nden 20 adet F-35 Müşterek Taarruz Uçağı alacağı iddia edilmişti. Haberde Yunanistan’ın F-35 savaş uçaklarına sahip olacağı iddiası kadar şaşırtıcı olan bir başka önemli nokta ise, teslim edileceği iddia edilen uçaklardan altısının Türkiye’ye teslim edilmeyen uçaklar olmasıydı.

ABD’DEN F-35 SAVAŞ UÇAKLARI HAKKINDA AÇIKLAMA GELMİŞTİ

ABD’nin Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey R. Pyatt, F-35 savaş uçaklarının talebi hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu. Büyükelçi Pyatt, ”Amerika Birleşik Devletleri, en üst düzeyde, Yunanistan’ın Yunan Hava Kuvvetleri için F-35’i edinme konusundaki ilgisini memnuniyetle karşıladı. Satın alma konusundaki desteğimizin sinyalini verdik ve Yunanistan’ın savunma kabiliyetlerini artıracak, ABD Silahlı Kuvvetleri ile birlikte çalışabilirliği sağlayacak ve bölgesel istikrarı artıracak gelecekteki bir satın alma programı üzerinde birlikte çalışıyoruz. Aksine yapılan tüm raporlar yanlıştır ve ABD politikasının yanlış beyanıdır.

ABD-Yunanistan savunma ilişkisi tüm zamanların en yüksek seviyesinde ve Amerika’nın Avrupa’daki en güçlü askeri ilişkilerinden biridir. Yunanistan ile savunma ve güvenlik ortaklığımızdan büyük gurur duyuyoruz ve bunu, Yunanistan’ın gelecekte F-35’i satın alması da dahil olmak üzere, her geçen gün daha da güçlü hale getirmek için çalışıyoruz. F-35’i satın alma yolu, doğal olarak Yunanistan’ın F-16 Viper yükseltme programında elde edilen başarıların üzerine inşa edilecek çok yıllı bir süreçtir.” ifadelerini kullanmıştı.

YUNANİSTAN HAVA KUVVETLERİ’NİN SON DÖNEMDEKİ ALIMLARI

Yunanistan, Fransa’dan 18 adetlik Rafale savaş uçağı için sözleşmeyi 25 Ocak 2021 tarihinde imzalamıştı. Daha sonrasında bu sayı ek 6 adetlik alım ile 24’e çıkarıldı. Ek siparişlerle Yunan Hava Kuvvetleri için 2025 yılına kadar 40 adet Dassault Rafale savaş uçağı tedarik edilmesi planlanıyor. Yunanistan, AESA radarlı 4.5 nesil Rafale uçaklarının yanında SCALP Seyir Füzesi, Exocet Gemisavar Füzesi, MICA Havadan Havaya Füze ve METEOR RamJet İtkili Havadan Havaya Füze de tedarik etti.

Yunanistan, geçtiğimiz yıl 82 adet F-16 savaş uçağını Blok 70 konfigürasyonuna yükseltme kararı almıştı. Bu doğrultuda ABD’li Lockheed Martin şirketi, Yunan F-16 Blok 70 Modernizasyonu için çalışmalarını sürdürüyor. Yunanistan, bir yandan da Blok 70 konfigürasyonuna yükseltilen Blok 52+ konfigürasyonundaki uçaklardan çıkan parçalar ile Blok 50 savaş uçaklarını modernize ediyor.

Συνεχίζουμε!

Σε ό,τι αφορά το “Στρατηγικό Κόνσεπτ” του ΝΑΤΟ, αφήστε τα! Μας είπαν όλοι τους, ότι ο… απόλυτος εχθρός είναι η Ρωσία!.. (Αυτοί που το συνέταξαν, αντέγραψαν το παλαιό υπάρχον, το οποίο όμως αφορούσε την ΕΣΣΔ, κάνοντας τις αναγκαίες κατάλληλες αλλαγές)!..

8. ΑΝ ΗΘΕΛΕ Η ΔΥΣΗ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΧΙΖΕ ΚΑΝ, ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ Ρ/ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΙΣΩΣ(!) ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ(!) ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ Ρ/ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ!

ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ Η(ΔΙΑΖ) ΝΑ ΓΙΝΕΙ! ΤΙ;

ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο Α/ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕ ΣΤΟΝ ΡΩΣΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΘΕΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΕΩΣ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ, ΠΡΑΞΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ, ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ)!..

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ Ο “ΓΕΡΟ-ΤΖΟ” ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΣ ΤΟ ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΡΗΔΕΣ “ΚΟΣΜΟΚΥΡΙΑΡΧΟΙ” “ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΙ”!

Α. ΕΡΙΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ, ΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΟΥ, ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ” ΚΑΙ ΔΙ’ ΕΝΟΣ ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΑΤΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΚΥΡΙΑ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ “COVID 19” KAI TA ΕΜΒΟΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ “ΕΝΑΣ ΣΜΠΑΡΟΣ, … ΠΟΛΛΑ ΤΡΥΓΟΝΙΑ”, ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΡΕΦΑΡΙΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ (ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ) ΣΤΟ ΠΟΛΥ… ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ, ΕΠΙ ΤΟΥ… ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΡΑΜΠ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, “ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΟΙ” ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΟΥΣ Η.Π.Α. ΞΑΝΑ Σ’ ΑΥΤΟΝ!

Β. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ… ΡΟΚΦΕΛΕΡΙΚΗΣ “ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ ΕΠΙ ΤΡΑΜΠ!

ΕΤΣΙ, ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ (2 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ “ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ” “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ” ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ Η.Π.Α., 2 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ… ΤΥΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ / ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΥΣ), Ο ΠΟΛΥΘΡΥΛΗΤΟΣ “ΓΕΡΟ ΤΖΟ” ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΩΣ ΟΙ Η.Π.Α. ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ (ΤΟ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΚΛΠ, ΤΟΤΕ), ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ, ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΒΑΣΙΚΟΙ / ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ Η ΡΩΣΙΑ, ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ Η Σ. ΑΡΑΒΙΑ, ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Νο “1” ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!..

Η Σ. ΑΡΑΒΙΑ “ΚΤΥΠΗΘΗΚΕ” ΜΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ Η.Π.Α. (ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ… “ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΙΑΣ”) ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΕΝΩ ΠΥΡΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΧΕΔΟΝ… ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΕΝΩ Η ΥΕΜΕΝΗ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ, ΝΑ ΤΗΝ… ΤΣΙΓΚΛΑΕΙ!.. Η Σ. ΑΡΑΒΙΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕ ΤΙΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!..

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, “ΚΤΥΠΗΘΗΚΕ” ΤΟ ΙΡΑΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΞΕΠΕΜΠΕ… ΦΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ “ΔΙΕΘΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ”, ΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΠΟΥ, (ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ Α/ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ “5+1” ΓΙΑΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ), ΤΟ ΙΡΑΝ… ΗΣΥΧΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΡΟΣΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΤΟΥΣ ΡΟΚΦΕΛΕΡΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α/ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ! ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΣΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ… ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, “ΕΠΕΣΕ” ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ “ΨΟΦΙΟ ΚΟΡΙΟ” ΤΟ ΙΡΑΝ, ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΤΗΝ “ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.!.. (ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ Α/ΠΛΕΚΤΑΝΗΣ ΤΩΝ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”, ΜΑΛΛΟΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ “”Ρ-Ο” ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ”, ΠΑΡ’ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ / ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ “ΕΧΘΡΟΣ” ΤΟΥ)!..

ΠΟΙΟΣ ΕΜΕΝΕ ΛΟΙΠΟΝ; Η ΡΩΣΙΑ!

Η ΡΩΣΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΞΑΓΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΠΩΛΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥ 70%  ΤΗΣ ΠΑΓΚΣΟΜΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΗΤΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΠΧ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΡΚΤΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ!.. ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ Η ΡΩΣΙΑ, ΘΑ ΕΠΑΥΕ, ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΧΩΡΑ, ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΠΟΤΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ… ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ 1ΟΥ “ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥ” ΡΟΚΦΕΛΕΡ; (ΑΝΤΕ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΕΣ ΤΟ 85% ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ). ΠΟΤΕ!

ΕΤΣΙ, ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ “ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΡΙΑ”, ΜΗΝ(!) ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ (ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ Π/ΚΕΦΑΛΩΝ Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ Η.Π.Α.), ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ Νο “1” ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΙΤΟΒΟΛΩΝΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΑΪΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ 5 ΗΠΕΙΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΣΠΡΩΞΟΥΝ 100% ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ “PROXY” TΟΥΣ (“ΟΥΡΑ” ΤΟΥΣ) ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΔΟΘΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΚΕΙ Ρ-Ο ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ Ρ-ΔΥΤΙΚΟΥ ή Ρ-Α ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΖΗΤΕΙΤΟ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ “ΦΟΡΑ” ΕΠΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΩΝ 2 Ο/ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΤΟΥ “ΝΤΟΝΕΤΣΚ”, ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟ ΕΚΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΕ Ρ/ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΩΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, (“ΕΙΠΕ Ο Α/ΓΑΪΔΑΡΟΣ” ΤΟΝ Ρ/”ΠΕΤΕΙΝΟ” ΚΕΦΑΛΑ)!

Η ΡΩΣΙΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ (!) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ, (ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΙΣ 2 ΑΥΤΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΑΡΧΙΕΣ / 14.000 ΆΤΟΜΑ ΡΩΣΙΚΉΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΝΑΖΙ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ 2024, ΕΩΣ ΤΟ 2022), ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ Α. ΟΥΚΡΑΝΙΑ! (ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ρ/ΕΙΣΒΟΛΗ)!

ΧΘΕΣ, ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ, ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΜΠΗΚΕ Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” ΤΩΝ “ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ”, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΗΔΗ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΗΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΡΧΗΣ, “ΜΕ ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ… ΠΟΛΛΑ ΤΡΥΓΟΝΙΑ”!

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;

ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΡΗΝΗ (ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ Π.Π. ΘΑ ΝΙΚΗΘΟΥΝ, ΑΝ ΝΙΚΗΘΟΥΝ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΩΝ “ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ”, ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΥΞΗ” ΤΩΝ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ, ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ”, ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α. ΤΩΝ… “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”, ΤΙΣ ΜΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ Η.Π.Α., ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ, ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ, ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ Γ/Β, ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΧΑΪΒΑΝΙΑ;

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ, ΑΣ ΜΗΝ ΣΠΕΥΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΑΝΤΙ-ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΝΤΙ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ… ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ!

ΓΙ’ ΑΥΤΟ, ΕΞ ΑΡΧΗΣ, ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΗΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, (ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΑ), ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ “ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΓΜΗ ΤΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ! ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΑΣ ή ΤΗΝ ΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ή ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ή ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΕΤΥΧΕ!..

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ, ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΔΟΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΗΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ, ΕΣΤΩ(!) ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΙΡΗΝΗ, ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΥΘΕΩΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΠΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ… ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ(!) ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ “ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΙ”, ΔΙΑ ΗΛΙΘΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ! ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ 1 – 0 ΥΠΕΡ ΤΗΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΗΣ!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ 2-0 ΥΠΕΡ ΤΗΣ (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ… ΓΚΟΛ, ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΥΝΕΧΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΛΑΠΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΡΔΟ ΕΛΓΙΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ!..

ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΗ! ΑΣ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΥ ΑΡΧΑΙΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ, ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΤΡΕΒΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΑΣ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ… “ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ” ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1955-1960, ΚΛΠ, ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ… ΑΜΕΤΡΟΕΠΗΣ!

ΔΕΙΞΤΕ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΗ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ(!) ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΨΥΧΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ, ΟΙ 2 ΛΑΟΙ ΜΑΣ, ΣΚΟΡΑΡΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΣΑΣ ΚΕΪΝ, ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ, ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΡΟ ΕΤΩΝ, ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ… “ΠΕΤΕΙΝΟΥΣ”!..

ΤΕΛΟΣ, ΜΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΡΑ(!) ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ, ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ, (ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΛΑΝΗΤΗ), ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟ ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΙΩΒΗΛΑΙΟ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΦΕΤΟΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΝΟΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ!..

Διαβάστε παρακάτω!

NATO tarihine geçecek karar! Liderler yeni ‘Stratejik Konsept’ belgesini kabul etti

NATO liderlerinin Madrid Zirvesi’nde kabul ettiği yeni Stratejik Konsept belgesinde Çin ilk defa tehdit unsuru olarak zikredilirken, stratejik ortak sayılan Rusya ise bu kez “en önemli ve doğrudan tehdit” olarak sınıflandırıldı.

NATO tarihine geçecek karar! Liderler yeni 'Stratejik Konsept' belgesini kabul etti
29.06.2022

İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen zirvenin ilk gününde liderler, NATO’nun yeni Stratejik Konsept belgesini kabul etti.

Belgede Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaşın, NATO’nun güvenlik ortamını ciddi şekilde değiştirdiği ve bu çerçevede hazırlanan konseptte NATO’nun temel amacının 360 derecelik bir yaklaşıma dayalı kolektif savunmayı sağlamak olduğunun teyit edildiği belirtildi.

İttifak’ın üç temel görevinin “caydırıcılık ve savunma, kriz önleme ve yönetimi ile iş birlikçi güvenlik” olduğunun altı çizilen belgede “Birbirimizi savunmaya yönelik 5. Madde taahhüdümüzün bel kemiği olarak caydırıcılık ve savunmamızı önemli ölçüde güçlendirme ihtiyacının altını çiziyoruz.” ifadesi kullanıldı.

RUSYA EN BÜYÜK TEHDİT OLARAK KABUL EDİLDİ

“Rusya, müttefiklerin güvenliğine yönelik en önemli ve doğrudan tehdittir. Zorlama, yıkma, saldırganlık ve ilhak yoluyla etki ve doğrudan kontrol alanları oluşturmaya çalışıyor.” değerlendirmesine yer verilen belgede Rusya’nın bu amaçlarına ulaşmak için NATO müttefiklerine ve ortaklarına karşı geleneksel yöntemlerin yanı sıra siber ve hibrit araçlar kullandığı kaydedildi.

Belgede “NATO çatışma istemiyor ve Rusya için hiçbir tehdit oluşturmuyor. Rusya’nın tehditlerine ve düşmanca eylemlerine birleşik ve sorumlu bir şekilde yanıt vermeye devam edeceğiz. Ancak, riskleri yönetmek ve azaltmak için Moskova ile iletişim kanallarını açık tutmaya istekliyiz.” ifadelerine yer verildi.

Avrupa-Atlantik bölgesinde ve NATO ile Rusya arasında istikrar ve öngörülebilirlik istendiğine işaret edilen belgede, “İlişkimizdeki herhangi bir değişiklik, Rusya’nın saldırgan davranışlarını durdurmasına, uluslararası hukuka tam olarak uymasına bağlıdır.” ifadesi kullanıldı.

ÇİN İLK KEZ TEHDİT OLARAK SINIFLANDIRILDI

Yeni Stratejik Konsept belgesinde Çin’e ilk kez yer verilerek, “Çin’in hırsları ve zorlayıcı politikaları, çıkarlarımıza, güvenliğimize ve değerlerimize meydan okuyor. Çin küresel ayak izini ve proje gücünü artırmak için geniş bir yelpazede siyasi, ekonomik ve askeri araçlar kullanırken, stratejisi, niyetleri ve askeri birikimi hakkında belirsizliğini koruyor.” değerlendirmesi yapıldı.

Çin’in kötü niyetli hibrit ve siber operasyonları, çatışmacı söylemi, dezenformasyonuyla müttefikleri hedef aldığının belirtildiği belgede, böylece NATO’nun güvenliğine zarar verdiği vurgulandı.

Belgede şunlar kaydedildi:

“Çin, kilit teknolojik ve endüstriyel sektörleri, kritik altyapıyı ve stratejik malzemeleri ve tedarik zincirlerini kontrol etmeye çalışıyor. Ekonomik gücünü stratejik bağımlılıklar yaratmak ve etkisini artırmak için kullanıyor. Uzay, siber ve denizcilik alanları da dahil olmak üzere, kurallara dayalı uluslararası düzeni yıkmaya çalışıyor. Çin ile Rusya arasında derinleşen stratejik ortaklık ve kurallara dayalı uluslararası düzenin altını oymak için karşılıklı olarak güçlendirici girişimleri, değerlerimize ve çıkarlarımıza aykırıdır.”

Çin ile diyalog kanallarının açık olduğunun belirtildiği belgede, “İttifak’ın güvenlik çıkarlarını korumak amacıyla karşılıklı şeffaflık oluşturmak da dahil olmak üzere, Çin ile yapıcı ilişkilere açığız.” ifadesine yer verildi.

Belgede müttefiklerin Çin’den yönelen tehditlere karşı daha yüksek farkındalık ve sorumlulukla birlikte çalışacağı bildirildi.

RUSYA, İRAN, SURİYE’DEKİ ESED REJİMİ, KUZEY KORE’NİN NÜKLEER VE KİMYASAL TEHDİDİ

Belgede İran ve Kuzey Kore’nin nükleer ve füze programlarını geliştirmeye devam ettiği, Suriye’deki Esed rejiminin, Kuzey Kore ve Rusya’nın devlet dışı aktörlerin yanı sıra kimyasal silah kullandığına değinildi.

Çin’in de nükleer cephaneliğini hızla genişlettiği ve şeffaflıktan uzak tutum içinde olduğu kaydedildi.

TERÖRİZM ‘EN DOĞRUDAN TEHDİT’ OLARAK ZİKREDİLDİ

Belgede terörizmin, tüm biçimleri ve tezahürleriyle NATO ülkelerinin vatandaşlarının güvenliğine ve uluslararası barış ve refaha yönelik en doğrudan asimetrik tehdit olduğuna işaret edildi.

Stratejik Konsept belgesinde şunları kaydedildi:

“Terör örgütleri müttefiklere saldırmaya veya saldırıları teşvik etmeye çalışıyor. Ağlarını genişlettiler, yeteneklerini geliştirdiler ve erişimlerini ve ölümcüllüklerini artırmak için yeni teknolojilere yatırım da yaptılar. Uluslarötesi terör ağları ve devlet destekli aktörler de dahil olmak üzere devlet dışı silahlı gruplar, saflarına katmak, harekete geçirmek ve etki alanlarını genişletmek için çatışma ve zayıf yönetişimden yararlanmaya devam ediyor.”

Afrika ve Orta Doğu’daki çatışma, kırılganlık ve istikrarsızlığın NATO’nun ve ortaklarının güvenliğini doğrudan etkilediği ifade edilerek, “NATO’nun güney komşusu, özellikle Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Sahel bölgeleri, birbirine bağlı güvenlik, demografik, ekonomik ve siyasi zorluklarla karşı karşıya. Bunlar, iklim değişikliğinin, kırılgan kurumların, sağlıkla ilgili acil durumların ve gıda güvensizliğinin etkisiyle ağırlaşıyor. Bu durum, terör örgütleri de dahil olmak üzere devlet dışı silahlı grupların yayılması için verimli bir zemin sağlıyor.” tespitinde bulunuldu.

SİBER VE HİBRİT SALDIRILAR, NATO’NUN 5. MADDESİ’NİN UYGULANMASINI TETİKLEYEBİLİR

Belgede, NATO’nun, uzayda ve siber uzayda etkin şekilde çalışma yeteneğini geliştireceğinin altı çizilerek, “Tek veya kümülatif bir dizi kötü amaçlı siber etkinlik veya uzaya yönelik düşmanca operasyonlar, silahlı saldırı düzeyine ulaşabilir ve NATO’yu Kuzey Atlantik Antlaşması’nın 5. Maddesini uygulamaya sevk edebilir.” denildi.

Enerji güvenliğinin artırılacağına işaret edilen belgede, istikrarlı ve güvenilir enerji arzına, tedarikçilere ve kaynaklara yatırım yapılacağının altı çizildi.

Müttefiklere yönelik hibrit operasyonların silahlı saldırı düzeyine ulaşabileceği ve NATO’nun Kuzey Atlantik Antlaşması’nın 5. Maddesi’ni gündeme getirmesine yol açabileceğine işaret edilen belgede, “Ortaklarımızı hibrit zorluklara karşı koymaları için desteklemeye devam edeceğiz ve AB gibi diğer ilgili aktörlerle sinerjileri en üst düzeye çıkarmaya çalışacağız.” ifadesine yer verildi.

Belgede, NATO’nun nükleer kapasitesinin temel amacının barışı korumak ve saldırganlığı caydırmak olduğu vurgulanarak şunlar kaydedildi:

“Nükleer silahlar benzersizdir. NATO’nun nükleer silah kullanmak zorunda kalabileceği koşullar son derece uzak. NATO’ya karşı herhangi bir nükleer silah kullanılması, bir çatışmanın doğasını temelden değiştirecektir. İttifak, bir düşmana kabul edilemez ve herhangi bir düşmanın elde etmeyi umabileceği faydalardan çok daha ağır basan maliyetler getirme yeteneğine ve kararlılığına sahiptir.”

NATO, KRİZLERİ VE ÇATIŞMALARI ÖNGÖRMEK VE ÖNLEMEK İÇİN ÇABALARINI ARTIRACAK

Belgede, NATO’nun, nükleer caydırıcı misyonun güvenilirliğini, etkinliğini ve güvenliğini sağlamak için gerekli tüm adımları atacağı bildirilerek, “NATO, güvenilir caydırıcılığını sürdürmeye, stratejik iletişimini güçlendirmeye, tatbikatlarının etkinliğini artırmaya ve stratejik riskleri azaltmaya devam edecektir.” ifadesine yer verildi.

NATO’nun, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehditlere karşı savunmasına yatırım yapmayı sürdüreceği belirtilen belgede, ittifakın amacının, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Antlaşması’nın hedefleriyle tutarlı, nükleer silahların olmadığı bir dünya için güvenlik ortamı yaratmak olduğu kaydedildi.

İttifakın, “krizleri ve çatışmaları öngörmek ve önlemek için çabalarını artıracağı” ifadesine yer verilen belgede, önlemenin, istikrara ve müttefik güvenliğine katkıda bulunmanın sürdürülebilir bir yolu olduğu vurgulandı.

NATO’NUN GENİŞLEMESİ “TARİHİ BİR BAŞARI” OLARAK KAYDEDİLDİ

Belgede, NATO’nun genişlemesinin tarihi bir başarı olduğuna dikkat çekilerek, bu durumun, ittifakı güçlendirdiği, milyonlarca Avrupa vatandaşının güvenliğini sağladığı ve Avrupa-Atlantik bölgesinde barış ve istikrara katkıda bulunduğu belirtildi.

NATO’nun açık kapı politikasına atıfta bulunulan belgede, şu ifadeler yer aldı:

“Avrupa-Atlantik barışı ve istikrarına yönelik temel değerlerimizin ve stratejik çıkarımızın bir ifadesi olarak, Kuzey Atlantik Antlaşması’nın 10. Maddesiyle uyumlu açık kapı politikamızı yeniden teyit ediyoruz. İttifakımızın değerlerini paylaşan, üyeliğin sorumluluklarını ve yükümlülüklerini üstlenmeye istekli ve muktedir olan, ittifakımızın değerlerini paylaşan, üyelik ortak güvenliğimize katkıda bulunacak tüm Avrupa demokrasilerine kapımız açıktır. Üyelik kararları, NATO müttefikleri tarafından alınır ve bu süreçte hiçbir üçüncü tarafın söz hakkı yoktur. İttifaka üye olmak isteyen ülkelerin güvenliği bizimkilerle iç içedir. Bağımsızlıklarını, egemenliklerini ve toprak bütünlüklerini kuvvetle destekliyoruz.”

NATO İÇİN BATI BALKANLAR VE KARADENİZ BÖLGESİ “STRATEJİK” ÖNEME SAHİP

Belgede, “AB’nin NATO için benzersiz ve temel bir ortak” olduğu vurgulanarak, uzun süredir devam eden iş birliğine dayanarak, NATO-AB stratejik ortaklığının geliştirileceği, siyasi istişarelerin güçlendirileceği ve askeri hareketlilik, dayanıklılık, iklimin etkisi gibi ortak çıkar konularında iş birliğinin artırılacağı kaydedildi.

Batı Balkanlar ve Karadeniz bölgesinin NATO için stratejik öneme sahip olduğuna işaret edilen belgede, ittifakın, bu bölgelerdeki ilgili ülkelerin karşılaştıkları tehditleri ve zorlukları ele alma yeteneklerini güçlendirme ve kötü niyetli üçüncü tarafların müdahalelerine karşı dayanıklılıklarını artırmak için çabalayacağı bildirildi.

İttifakın, Orta Doğu ve Kuzey Afrika dahil ittifakın stratejik çıkarlarına sahip bölgelerin yanı sıra Sahel bölgelerinin ortak güvenlik tehditlerini ve zorluklarını ele almak için ortaklarla birlikte çalışacağına değinilen belgede, şu ifadeler kullanıldı:

“Hint-Pasifik, bu bölgedeki gelişmelerin Avrupa Atlantik güvenliğini doğrudan etkileyebileceği düşünüldüğünde NATO için önemlidir. Yeni ve mevcut kuruluşlarla, bölgeler arası zorluklar ve ortak güvenlik çıkarlarıyla mücadele etmek için Hint-Pasifik’teki ortaklarla diyalog ve iş birliğini güçlendireceğiz.”

NATO’NUN AVRUPA-ATLANTİK GÜVENLİĞİ İÇİN “VAZGEÇİLMEZ” OLDUĞU VURGULANDI

Belgede, iklim değişikliği konusuna da değinilerek, “Sera gazı emisyonlarını azaltarak, enerji verimliliğini artırarak, temiz enerji kaynaklarına geçişe yatırım yaparak ve askeri etkinlik ve güvenilir bir caydırıcılık ve savunma duruşu sağlarken yeşil teknolojilerden yararlanarak iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunacağız.” denildi.

NATO üyelerinin, savunma ve güvenliği için sorumluluk ve risklerin adil şekilde paylaşılacağına işaret edilen belgede, şunlar kaydedildi:

“Temel görevlerimizi tam olarak yerine getirmek ve kararlarımızı uygulamak için gerekli tüm kaynakları, altyapıyı, yetenekleri ve güçleri sağlayacağız. NATO, Avrupa-Atlantik güvenliği için vazgeçilmezdir. NATO, barışımızı, özgürlüğümüzü ve refahımızı garanti eder. Müttefikler olarak güvenliğimizi, değerlerimizi ve demokratik yaşam tarzımızı savunmak için birlikte durmaya devam edeceğiz.”

KAYNAK: AA
και

Türkiye Madrid’de ne kazandı?..

  • 30.06.2022

Salı günkü yazımızda, Türkiye’nin itiraz ve talepleri olumlu karşılık bulana kadar, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine katiyen yeşil ışık yakmayacağını belirtmiştik. Öyle oldu. Madrid zirvesi dönüm noktası…

Türkiye’nin Madrid’de gerçekleşen NATO zirvesinde, ne kazandığına geçmeden evvel, bir hususa dikkat çekmek gerekiyor. Kaybetmemek! Elbette Batı medyası bizim için tek ölçü değil. Ama önemli bir referans kaynağı olduğu da muhakkak…

İşte bu Batı medyasının önde gelen organları, genel olarak Türkiye’nin “KAZANAN” ülke olduğunu işliyor. Economist dergisi “Erdoğan eve zaferle dönüyor” başlığı altında, onun futbol geçmişine atıfta bulunarak; “uluslararası meselelerde istediğini alabilmek için profesyonel faul yapmaktan çekinmiyor…” şeklinde bir değerlendirme yaptı. Tabiatıyla bu yaklaşımda Batı bakışının klasik sinsiliği hemen kendini gösteriyor. Bir devletin kendi millî menfaatini savunmasından daha tabii ne olabilir?

Ama terörle mücadele ve ulusal güvenliğine yönelen tehdit karşısındaki haklı itiraz ve taleplerini bile kural dışı bir davranış olarak göstermeye çalışıyor! Bunun bir adım ötesini, her zamanki kaypak ve küstah tavrıyla Yunan Başbakanı Miçotakis dışa vurdu. Şöyle diyor: “Her türlü fırsatçı ve faydacı davranışın üstesinden gelindi…” 1980’de, Yunanistan’ın NATO’nun askerî kanadına dönmesi için herhangi bir yazılı garanti almayan (istemeyen…) Türkiye, Yunan Yöneticilerini ne kadar memnun etmişti ki?

Bırakalım Miçotakis kuyruk acısıyla boş teneke gibi gürültü çıkarmayı sürdürsün. Onun karakteri her fırsatta, ilgili ilgisiz kapılarda Türkiye’yi şikâyet etmek. Bir gün AB, bir gün ABD…

Erdoğan’ın görüşmeyi reddetmesi fena dokunmuş.

Türkiye’ye bakışı öteden beri belli olan New York Times gazetesi de yine kendine yontmuş ve İsveç ile Finlandiya için üyelik yolunun açılmasını, “Biden’ın zaferi” diye tanımlamış. BBC daha temkinli bir yaklaşımla şöyle demiş: “Şimdi iki ülke Türkiye’nin bazı taleplerini kabul etti.” Newsweek ise şöyle bir yorum getirmiş: “Putin’in NATO’nun genişlemesini engelleme hamlesine darbe… Putin’in Ukrayna’yı işgal için öne sürdüğü gerekçelerden bazıları da NATO’nun genişlemesini önleme arzusu idi.” Nitekim İngiltere Başbakanı Boris Johnson da bu noktaya işarete ederek, Bundan sonra Finlandiya sınırı sebebiyle, Putin’in daha çok NATO’yu göreceğini hatırlattı…

İsrail gazetesi Haaretz de şöyle bir başlık atmış: “Türkiye istediğini aldı…” Evet, genel bir değerlendirme yapıldığında, öncelikle Madrid Zirvesinde bir mutabakatın sağlanamamış olması hâlinde; Batı medyasında, Türkiye aleyhine atılması muhtemel çirkin manşetleri düşünün!.. Elbette Türkiye’nin haklı davasını savunması, bu tarz manşetlerin atılması veya atılmamasına bağımlı bir konu değildir. Ama ülke imajına suikast için alesta bekleyenlerin ne kadar çok olduğunu da hep hatırda tutmak durumundayız. Dünyanın hâli böyle…

Haklıların hakkını müdafaa etmesi, ne yazık ki kolay olmuyor. Birileri, Türkiye’nin yerden göğe kadar haklı olduğu davasını kuvvetle savunmasını, saçma sapan biçimde, “Batı ittifakını önleyen, tıkayan bir davranış” olarak lanse etme gayretinde. Neyse ki buna fırsatları olmadı.

NATO’nun gözetiminde, Madrid’de; Türkiye ile İsveç ve Finlandiya arasında sağlanan mutabakat, önemli bir uluslararası metindir…

Burada PKK’nın Suriye kolu PYD’nin ve FETÖ örgütünün en net biçimde terör örgütü olarak kayda geçirilmesi ve bundan böyle her iki devletten himaye görmeyeceğinin kayıtlara geçirilmiş olması daha geniş yorumlanmalıdır. Zira bu tespit sadece İsveç ve Finlandiya’yı ilgilendirmiyor. Erdoğan-Biden görüşmesinde gündeme geldiği üzere, ABD’yi de çok yakından ilgilendiriyor. Bahse konu mutabakat (memorandum), NATO’nun kabul ve tasdik ettiği bir metin olduğuna göre, bu teşkilatın bir numaralı üyesi olan Amerika’yı da sonuna kadar bağlayıcıdır!..

ABD’nin NATO bütçesinin üçte ikisini karşılıyor olması, (Parayı veren düdüğü istediği gibi çalar!..) sonucunu getirmez. Getirmediği özellikle bu metinde de tescil edilmiştir. NATO kriterlerine göre, resmen terör örgütü olarak ilan edilmiş olan PYD’nin, SDG (Suriye Demokratik Güçleri) gibi isimler altında, ABD tarafından kamufle edilmesi hiçbir şekilde meşru değildir. ABD’nin kuralları zorlayarak veya hiçe sayarak böyle bir şeyi sürdürmekte ısrar etmesi, orta ve uzun vadede kendi politikalarına çok büyük zarar verecektir. Öyle zannediyoruz ki, Madrid Zirvesinden sonra ABD bu sakil durumu gözden geçirecektir.

Türk-Amerikan ilişkilerinin mantıksız biçimde gerilmesi, terör örgütü PKK ve türevleri ile Yunanistan’ın yersiz talep ve şikâyetlerinden ötürü, olumsuz istikametlere girmesi her iki tarafa da zarar verir. Biden ve ekibinin artık bu hususu fark ettiğini görmek isteriz…

TÜRKİYE GAZETESİ

και

İngiliz Genelkurmay Başkanından flaş açıklama: Rusya ile savaş vurgusu!

İngiltere Genelkurmay Başkanı Sir Patrick Sanders, NATO’nun devasa birlik genişlemesini duyurduğu sırada İngiltere’nin Rusya ile savaşa hazır olması gerektiğini söyledi.

İngiliz Genelkurmay Başkanından flaş açıklama: Rusya ile savaş vurgusu!
29.06.2022

 

İngiltere Genelkurmay Başkanı Sanders, yaptığı açıklamada, İngiltere’nin “1937 anıyla” karşı karşıya olduğunu ve Rusya’dan gelen tehdidi dikkate alarak “savaşmaya ve kazanmaya” hazır olunması gerektiğini söyledi.

RUSYA’NIN İŞGALİNİ NAZİ ALMANYASI’NA BENZETTİ

Rus yayılmacılığını kontrol altına almak için “hızlı hareket etmeye” hazır olunması gerektiği konusunda uyaran Sanders, Rusya’nın işgalini Nazi Almanyası’nın yükselişine benzetti.

Sir Patrick, “Savaşta değiliz, ancak hızlı hareket etmeliyiz ki, bölgesel genişlemeyi kontrol altına alamama nedeniyle savaşa sürüklenmeyelim.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7

9. Οι Παλαιστίνιοι, που τάχα θέλουν την ειρήνη, κλπ, κλπ, κλπ, διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς την Κ-Β του Μαρόκου, για το “άνοιγμα” Ισραηλινής Πρεσβείας εκεί! (Ραμπάτ).

10. Προσοχή! Διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις Ιορδανών, το τελευταίο διάστημα, στην Ιορδανία, για την ομαλοποίηση των σχέσεων της χώρας τους, με το Ισραήλ!

Καταλαβαίνετε, για το πόσο συνεννόηση και ειρήνη θέλουν γενικώς κάποιοι Άραβες, και σήμερα, με το Ισραήλ!..

11. Ούτε ξέρουμε πώς σε λένε και ούτε ποιός είσαι, νέε Δντά Ασφαλείας Αττικής, της “ΓΑΔΑ”! Σε καλούμε όμως ΑΜΕΣΑ να διατάξεις ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙΣ, ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ! ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΔΚΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ “ΠΡΟΧΘΕΣ” ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ ΣΕ ΕΝΕΔΡΑ Ο 42 ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ!.. ΚΑΙ ΟΙ 2 ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 3 ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥΣ, ΗΣΑΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙ, ΑΛΛΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ… ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΗΣ! ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ! Η ΕΛΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ!..

Προηγουμένως όμως ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΑΡΘΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΑΣ! ΠΟΛΛΟΙ ΤΩΝ ΑΤ ΕΥΘΥΝΗΣ “ΓΑΔΑ” ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ “Τ.Α.” ΣΑΣ, “ΤΑΪΖΟΝΤΑΙ” ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ!..

Είναι κρίμα, ρε Στρατηγέ, να χάνονται άνθρωποι τζάμπα και ενώ θα μπορούσαν όλα αυτά (αλλά και άλλης μορφής των ιδίων) εγκλήματα να είχαν αποφευχθεί, με προληπτικά μέτρα της “ΕΛΑΣ”!..

12. Δύο είναι… οι παραλλαγές!

Ή η Ρωσία θα επιτεθεί στην Τουρκία, σχετικά σύντομα μπροστά μας, με κάποια αφορμή που θα της δοθεί (πχ η αποναρκοθέτηση της Μ. Θάλασσας), όταν αυτή θα θελήσει να κυριαρχήσει στα Στενά, μετά το πέρας των επχσεων της στην Ουκρανία, χωρίς η Τουρκία να έχει επιτεθεί στην Ελλάδα, ή θα της επιτεθεί στα νώτα της, όταν η Τουρκία θα μας…. “κτυπήσει”, … πρώτη!..

NATO’da kritik görev! 441.04’ün komutası Türkiye’ye geçti

NATO’nun mayın harbine yönelik deniz harekat ve eğitim faaliyetlerinden sorumlu çok yüksek hazırlıklı görev kuvveti görev grubu 441.04’ün komutası İspanya’dan Türkiye’ye geçti.

 29.06.2022 

 

Komutası üstlenilen dönemde CTG-441.04’te Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Belçika, Bulgaristan, Fransa, İspanya, İtalya, Portekiz ve Romanya Deniz Kuvvetlerinden gemiler görev yapacak.

Planlı faaliyetler kapsamında NATO üyesi ülkelerin ev sahipliğinde icra edilecek mayın harbi tatbikatlarına iştirak edilecek ve kıyıdaş ülkeler ile ikili deniz eğitimleri gerçekleştirilecek.

Komuta Görevi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 1 Temmuz 2023’e kadar icra edilecek.

Türkiye’nin, faaliyetlerine en fazla katkı sağlayan ülkelerden biri olduğu Görev Grubunun Komuta Değişim töreni Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üs Komutanlığında gerçekleştirildi.

Törende, NATO Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 Komutanı Albay Yusuf Karagülle görevi devraldı.

SNMCMG-2 Komodorunun forsu Sancak Gemisi TCG Yüzbaşı Güngör Durmuş’a bando eşliğinde toka edildi.

Komutayı devralan Deniz Albay Yusuf Karagülle’nin biyografisinin okunmasının ardından konuşan Harp Filosu ve Türk Yüksek Hazırlık Seviyeli Deniz Görev Kuvveti (TURMARFOR) Komutanı Tümamiral Yalçın Payal, Türkiye’nin NATO’nun misyon ve operasyonlarına büyük katkı sunduğunu belirterek sorumluluklarını her zaman yerine getirdiğini kaydetti.

Görev ve sorumluluklarının her zaman bilinci olduklarını belirten Payal, “Bu taahhüdümüzün açık bir göstergesi olarak Daimi Deniz Kuvvetlerini sürekli olarak desteklemekte, birlik sağlamakta ve rotanın planına uygun olarak komutayı üstlenmekteyiz.” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN NATO’YA KATKILARINI BİR ADIM DAHA İLERİYE TAŞIYACAK’

Türkiye’nin NATO görev ve operasyonlarına verdiği sürekli desteğin bir başka göstergesi olarak beşinci Yüksek Hazırlık Kuvvetleri Deniz Kuvvetleri Karargahı olan TURMARFOR’un başlangıcından itibaren NATO Mukabele Kuvvetleri Deniz Komponent Komutanlığı rolünü alacağını hatırlatan Payal, bu üst düzey deniz karargahının konuşlandırılmasının Türkiye’nin NATO’ya katkılarını bir adım daha ileriye taşıyacağını dile getirdi.

Payal, Türkiye’nin komuta dönemindeki tüm görevlerin, komutanın, personelinin ve mürettebatın bilgi birikimi, profesyonelliği ve özverisiyle büyük bir başarıyla yürütüleceğine inancının tam olduğunu ifade etti.

NATO Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 Komutanı Albay Yusuf Karagülle ise SNMCMG-2’ye ikinci kez komuta etme fırsatına sahip olmaktan onur duyduğunu, kendisini ayrıcalıklı hissettiğini söyledi.

SNMCMG-2’nin İttifak’a, tatbikatlar ve gerçek dünya operasyonları dahil olmak üzere çok çeşitli görevleri yerine getirmek için sürekli ve tam entegre olmuş değişim yeteneği sağladığını belirten Karagülle, “SNMCMG-2, İttifak varlığını kurar, dayanışma gösterir, üye, ortak ve NATO üyesi olmayan ülkelere rutin liman ziyaretleri yapar ve devam eden faaliyetlere çeşitli deniz askeri yetenekleri sağlar.” diye konuştu.

‘AKDENİZ VE KARADENİZ’DE FAALİYET GÖSTERECEĞİZ’

Görev grubunda iki gemi olduğuna dikkati çeken Karagülle şöyle konuştu:

“Türkiye’den amiral gemisi TCG Yüzbaşı Güngör Durmuş ve mayın avlama gemisi TCG Edincik var. Ancak Türk Komutanlığı döneminde Belçika, Bulgaristan, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, İspanya ve Romanya gibi farklı müttefiklere ait MCM Gemileri farklı dönemlerde SNMCMG-2’de yer alacak ve NATO’nun gücünü artırmak için Akdeniz ve Karadeniz’de faaliyet göstereceğiz. Bu bölgelerde dayanışma ve hazırlık içinde olacağız. NATO ve NATO dışı liman ziyaretlerinin yanı sıra tatbikatlara katılacağız ve bu tatbikatları düzenli olarak yürütmenin toplu olarak eğitilmiş, birlikte çalışabilir bir yetenek sağladığını biliyoruz. Personelimin profesyonelliğine ve bağlılığına gemilerin kıvraklığına inanıyorum. Personelim ve ben iyi hazırlandık, önümüzdeki görevlere hazırız.”

NATO Deniz Komutanlığı (MARCOM) Temsilcisi Philippe Manderlier ise görevi başarıyla tamamlayıp Türkiye’ye devrettikleri için mutlu ve gururlu olduklarını bildirdi.

Manderlier, bir yıl görev yapacak NATO Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 Komutanı Albay Yusuf Karagülle ve komutasına başarılar diledi.

KAYNAK: AA
ΕΛΛΗΝΑΣ
-/-