Νέα Τ/Κυβέρνηση! (4)

Φίλοι μου / μας!

Εκθέσαμε, με κάποιους λίγους πρώτους σχολιασμούς, τις αλλαγές των πολιτικών προσώπων στις ύπατες κυβερνητικές και κρατικές θέσεις, πρόσωπα που διόρισε ο νικητής, για μια ακόμα φορά, των τ/εκλογών ΡΤΕ, μετά από την 2η και τελική νίκη του, αυτήν της 28-05-2023!.. (Από τον Δεκ. του 2002 είναι στην εξουσία ο ΡΤΕ, ήτοι σχεδόν 21 χρόνια και “προχωράει”!..)

Ο ΡΤΕ άλλαξε σχεδόν τους πάντες, ενώ από τους πιο κοντινούς του στο “Λευκό Παλάτι”, ο Δντης Επικοινωνίας της τ/Προεδρίας, Κος Φαχρεττίν ΑΛΤΟΥΝ , ο οποίος εργάστηκε αφανώς, αλλά με σχεδόν απόλυτο επιτυχία στο έργο του, παρέμεινε στην θέση του!

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ” ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΕΑ Τ/Κ-Β:

α. Η εντύπωση που δίδει η νέα Κ-Β, εξετάζοντας κανείς κυρίως τους υπόψη παραπάνω διορισμούς του ΡΤΕ, είναι ότι ο Τ/Πρόεδρος θέλει, σε ό,τι αφορά την εξωτερική του πολιτική, να στρέψει το… πρόσωπο της χώρας του προς την Δύση (Η.Π.Α. – ΝΑΤΟ – ΕΕ), στοχεύοντας στην μεγάλη πια και πολυσχιδή βοήθειά της ή έστω στο να “κρατήσει” καλύτερα (με τον καλύτερο δηλαδή δυνατό τρόπο και όχι όπως μέχρι τώρα), τις όποιες μέχρι σήμερα εκ μέρους του εφαρμοσθείσες… “ισορροπίες… τρόμου”, ανάμεσα στις σχέσεις της χώρας του, παράλληλα με την Ρωσία και με τις Η.Π.Α. !

Η θέση της χώρας του στον Χάρτη θα τον κάνει όμως να συνεχίζει να αναφέρεται, παράλληλα με την μεγάλη προσπάθεια επαναπροσεγγίσεως της Δύσεως που θα καταβάλλει, στην “ανεξάρτητη τ/πολιτική”, μια “πολιτική ανάλογη της… Τουρκίας του 21ου αι.”, που τόσο διαφήμισε ειδικώς προεκλογικώς, υπαινισσόμενος την πιο ενεργό πολιτικά Τουρκία, και τελικώς υπαινισσόμενος την “Τουρκία Υπερδύναμη”, ώστε να “κρατάει” δυνατή την μορφή του στην συλλογική τ/μνήμη, πράγμα απαραίτητο, αν όχι αναγκαίο, ώστε αν κάτι δεν πάει καλά στον επαναδυτικισμό (sic) της χώρας, να μην χαθεί και το εσωτερικό “κουμάντο”, αλλά και να ακούγεται έτσι στον Κόσμο το συνεχώς διαφημιζόμενο μεγάλο… “brand name” Τουρκία!..

Η νέα προσπάθεια στην γειτονιά μας θα εστιαστεί αρχικώς στο να τα “ξαναβρεί” η “Ερντογανική Τουρκία” (μπορούμε πια να μιλάμε γι’ αυτήν), με όσες κυρίως χώρες της περιοχής έχασε αυτή, μετά που τις “αγκάλιασε” η Ελλάδα, μαζί φυσικά με την πλήρη, ολική θα έλεγα και ορθώς (!), στροφή της ε/πολιτικής πυξίδος προς τις Η.Π.Α. και γενικώς προς την Δύση, θέτοντας την πάντα μεγαλόσχημη πολιτικά Τουρκία στην πολιτική… “γωνία”!..

Αυτό εκτιμήθηκε ότι μπορεί καλύτερα να το πετύχει (και ίσως και γρηγορότερα) ο νέος ΥΠΕΞ, “ΥΠΕΡ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ” Χακάν ΦΙΝΤΑΝ, γι’ αυτό και τοποθετήθηκε ΥΠΕΞ, διότι αυτός, όντας Α/”ΜΙΤ”, διατηρούσε πάντα σχέσεις (κυρίως υπόγειες και σε γενικές γραμμές “καλές”), με όλα τα Κράτη της εγγύς (sic)… γειτονιάς μας, (αλλά και μ’ αυτά ειδικά της Μ. Ανατολής, όπως και της “Νέας Μ. Ανατολής”), που η Τουρκία “τα είχε σπάσει” πολιτικά, σχέσεις σε επίπεδο “Πληροφοριών – Ασφαλείας”, έχοντας ακόμα, να μην το ξεχνάμε, και σχέσεις – επαφές και με όλες τις δραστηριοποιούμενες τρομοκρατικές Οργανώσεις σε όλες αυτές τις περιοχές!

Με τις Η.Π.Α., που κατά μεγάλο ποσοστό η εξωτερική της πολιτική εδράζεται στο δικό της πολυπλόκαμο και πολυδαίδαλο “Βαθύ Κράτος”, οι σχεδιασμοί του οποίου εξυφαίνονται κατόπιν εντολών της “Διεθνούς Εξουσίας” στην “CİA”, (σ’ αυτόν τον ΝΑΟ, σ’ αυτήν την ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ των παγκοσμίων πληροφοριών και της “πολιτικής πληροφοριών”, όπως επίσης και όλων των παραγομένων παγκοσμίως “πολιτικών ασφαλείας”), επίσης ένας τέτοιος “πολιτικός άνθρωπος”, σαν τον ΦΙΝΤΑΝ, ένας άνθρωπος που “ζυμώθηκε” για χρόνια με τον χώρο των ΜΥ, που γνωρίζει επίσης τις Η.Π.Α. ευρύτερα, αφού σπούδασε και έζησε “επ’ αρκετόν” εκεί, μάλλον καλύτερη πολιτική συνεννόηση θα έχει, όπως και καλύτερους διαύλους επικοινωνίας θα αναπτύξει, στοχεύοντας στην αλλαγή στάσεως της ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΣ απέναντι στην χώρα του! 

β. Ο “Ευρασιανισμός” (αυτή η τόσο δυνατή πολιτική έκφραση αντι-αμερικανισμού στην Τουρκία) μάλλον θα χάσει από την μέχρι τώρα… λάμψη (sic) της στην χώρα, ίσως ακόμα και να πέσει σε “χειμερία νάρκη”, αλλά θα είναι πάντα εκεί, ως η πρώτη τ/εναλλακτική… απειλή προς την Δύση, αναλόγως φυσικά πάντα των εκάστοτε τότε δεδομένων!.. Αν συμβεί κάτι στον κύριο εκφραστή του, παλαιό ΜΑΟΪΚΟ και πράκτορα της “ΜΙΤ” και σημερινό Πρόεδρο του Κόμματος “Πατρίδα” Ντογού ΠΕΡΙΝΤΣΕΚ, ο “Ευρασιανισμός”, ως θεωρία, μάλλον θα περάσει “κρίση υπάρξεως”, ελλείψει του βασικού του πολιτικού εκφραστή και μέχρι της αναδείξεως του διαδόχου του, αν φυσικά θα συμβεί κάτι τέτοιο!

γ. Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ, και όχι ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ και παπαριές, ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ Ρωσία, αν και “τα έχουμε πει” εδώ χιλιάδες φορές, θα συνεχίσει να περιμένει την ευκαιρία για να κατέλθει στα τ/παράλια της Μ. Θάλασσας, όπως στην Πόλη και στα Στενά της!.. (Δείτε το ΥΓ του άρθρου μας)!

ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ! ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΣΤΑ “ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ” ΤΗΣ “ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ” ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥΣ, (2023) … “ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΝΤΑΙ” ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ Η ΒΕΛΟΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΥΞΙΔΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ Η(ΔΙΑΖ) ΑΚΟΜΑ, ΑΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ “ΜΗ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ”! ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ “ΒΓΕΙ” ΤΟ 2023 ΠΡΕΠΕΙ / ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ “ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ 14”!..

Ο τελικός δε… προοπτικός στόχος της “Αρκούδας” είναι η “Υπερ-Καυκασία” και κυρίως τα σύνορα του ΙΣΡΑΗΛ!.. Δεν πήρε τυχαίως την Κριμαία ο Πούτιν, ούτε “άνοιξε” τα δυτικά σύνορά της η χώρα του, εισβάλλοντας στην κάποτε “Μικρά Ρωσία” Ουκρανία και καταλαμβάνοντας τις ανατολικές Ρωσόφωνες Ουκρανικές επαρχίες “για πλάκα”, αλλά ούτε και μετέφερε πυρηνικά όπλα τυχαία και για… “βόλτα” (sic), στα ΒΔ της σύνορα και στην Λευκορωσία (Λ/Ρ), μετά από την σχεδόν πρόσφατη ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ!.. 

* Ανησυχητικές είναι οι δηλώσεις του Αμερικανού Α/ΓΕΕΔ για, ας το πούμε εμείς, πολεμικές εξελίξεις… εμπρός μας!.. Διαβάστε!

Mark Milley: Dünya çok ciddi krizlerle karşı karşıya kalacak!

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, dünyada Soğuk Savaş dönemindeki gibi iki süper gücün değil, üç süper gücün olduğunu belirtti. Milley, “Çok kutuplu bir ortamda yaşadığımız giderek daha açık hale geliyor” dedi.

11.06.2023
ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Ulusal Savunma Üniversitesi mezunlarına yaptığı konuşmada, bugün dünya’ da Batı’nın iddia ettiği gibi bir değil üç süper güç olduğunu söyledi.

ABD ve Rusya’nın yanı sıra Çin’in de dünyanın siyasi haritasında yerini aldığına dikkat çeken Milley, Artık en az üç süper gücün (ABD, Çin ve Rusya) bulunduğu çok kutuplu bir uluslararası ortamda bulunduğumuz giderek daha açık hale geliyor ifadelerini kullandı.

Sovyetler Birliği’nin çöküşünden sonra ABD’nin uzun bir süre tek süper güç olduğunu, ardından Rusya ve sonra da Çin’in geldiğini belirten Milley, 10 ila 15 yıl içinde dünyanın ‘çok ciddi’ zorluklar ve krizlerle karşı karşıya kalacağına işaret etti.

Bunun yanında ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki çatışmanın ciddiyetsiz kalacağını dile getiren Milley, Üç süper güç iki süper güçten çok daha zordur dedi.

Milley, Bazı bölge ülkelerinin kendi bölgelerinde oynadığı rolü artırmaya başlaması ve ön plana çıkması durumu daha da karmaşık hale getiriyor**. İlerleyen dönemde bazıları süper güç statüsü talep edebilecek diye ekledi.

Bahadır ALEMDARHaber7.com – Editör
** Η κοκκινισμένη γραμμή στο παραπάνω κείμενο (τελευταία του παράγραφο), δεν σας θυμίζει ΡΤΕ ή άντε και (!) πρόσφατη ρητορική ΡΤΕ;  / Σε ό,τι αφορά τώρα την ουσία της αναφοράς του Αμερικανού Κου Αρχηγού του Α/ΓΕΕΔ, εμείς διαφωνούμε, όπως το έχουμε αναφέρει άλλωστε στο παρελθόν εδώ, ισχυριζόμενοι πως οι Κινέζοι ΔΕΝ (!) επιθυμούν, ΔΕΝ (!) θέλουν, (εμείς επιπροσθέτως λέμε πως και δεν μπορούν, έστω ακόμα, στρατιωτικά να απειλήσουν Η.Π.Α. και Ρωσία), να εμπλακούν σε όποιους παγκόσμιους ανταγωνισμούς, μέσω πολέμων, έχοντας και στο υποσυνείδητό τους τον φόβο να μην γίνουν η σύγχρονη Ιαπωνία του 1945, μετά από έναν νέο Παγκόσμιο Πόλεμο (Π.Π.)!
Οι Κινέζοι “ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ” και “ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ”! ΧΡΗΜΑ ΘΕΛΌΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΘΕΙΣΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ, ΣΕ ΜΑΟΪΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΚΔΟΣΗ, ΒΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ, ΗΤΟΙ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟΥ “ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ… “ΚΟΝΤΕΡ” ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ “ΜΕΜΙΑΣ” ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟ, ΑΛΛΑ Η ΒΕΛΟΝΗ ΤΟΥ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΡΙΘΜΗΣΕΙΣ, 10, 20, 30, ΚΛΠ! ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ, ΓΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ 10ΕΤΙΕΣ ΑΚΟΜΑ, ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ, ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ… ΕΥΡΕΙΑΣ ΧΡΟΝΙΚΑ “ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΡΑΣΤΩΝΗΣ” ΤΟΥΣ! (Για να μην παρεξηγηθούμε ο Κομμουνισμός ΔΕΝ “έπεσε” βεβαίως στην Κίνα, αλλά σίγουρα άλλαξε, γενόμενος ένας, “τρόπον τινά”…, “Καπιταλιστικός Κομμουνισμός”, μια “προωθημένη” / “προχωρημένη” μορφή Κομμουνισμού… Κύπρου)! 
Οι Κινέζοι όμως, τί δεν θέλουν;
ΔΕΝ (!) θέλουν απλώς να εμπλέκονται “στα πόδια τους” στην νότια Κινεζική θάλασσα, όχι μόνον οι Η.Π.Α., αλλά άπαντες οι… “επί της Γης”, αχαχαχαχαχαχα, όπως και λόγω του ότι έχουν μια ιδιαίτερη… αδυναμία στο θέμα της… “Εθνικιστικής Κίνας”, αχαχαχαχαχαχα, ως απόρροια του κάποτε εμφυλίου τους και της νίκης του ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ, κλπ, δεν θέλουν όποιοι “τρίτοι” να τους… τσιγκλάνε μ’ αυτό!.. Οι Η.Π.Α. δεν χρειάζεται να λειτουργούν στο θέμα ερασιτεχνικά, ήτοι βιαστικά και… άναρχα!.. Έλεος πια!.. 
—————————————————————————————————————————————–

γ. Η τ/Κ-Β, σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, θα εμπεδώσει στην κοινωνία (εκτός των ΤΕΔ που ήδη αναφέραμε πως και εκεί θα πράξει το ίδιο) τον “Τουρκο-Ισλαμισμό”, και την δημιουργία στην πράξη αυτού του νέου Τούρκου… ανθρώπου (!), αχαχαχαχαχαχα, απομονώνοντας ή και εξουδετερώνοντας, αν απαιτηθεί, τους όποιους ακραίους / βαθείς εναπομείναντες των δύο πλευρών, Κεμαλιστές και Ισλαμιστές!

Ο Μπαχτσελί, πολιτικά ομφαλοκομμένος τα τελευταία κάποια χρόνια, εκτιμάται ότι θα βοηθήσει (τουλάχιστον όσο τυχόν απαιτηθεί και φυσικά όσο, και αν, θα ζήσει, εννοούμε βιολογικά, ο “ευνούχος”), στην κατεύθυνση του κρατήματος των… ηνίων των όποιων “εξτρίμ” Κεμαλιστών, ενώ ο ΡΤΕ ελέγχει απολύτως το σύστημα “Ισλάμ” σε όλη την Τουρκία, σε ό,τι αφορά τους Ισλαμιστές, την μεγάλη αυτή “κοινωνική πλειοψηφία” στο Κράτος.

Γενικώς η τ/κοινωνία θα συνεχίσει να ζει με ένα τουρκικό… είδος ”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ με… όρια”, όρια που 100% θεωρητικώς και μερικώς / ολίγον πρακτικώς εδράζονται στις τ/”Αρχές και Αξίες” (μια τ/εποχή περισσότερο προσιτή ή προσομοιάζουσα πχ στην Ελλάδα της 10ετίας των αρχών του 1970 ή άντε και των αρχών του 1980), ενώ περισσότερο πρακτικώς τα αναφερόμενα αυτά όρια θα συνεχίσουν να εδράζονται στον κρατικό αυταρχισμό και στην δια της βίας επαναφορά στην τ/”ορθή τάξη”, όσων θα ήθελαν και να δοκιμάσουν ακόμα να ξεφύγουν, και σε επίπεδο ακόμα προβληματισμού, απ’ αυτήν, μια “ορθή τάξη”, όπως την γνώρισε η παγκόσμιος κοινότητα και βεβαίως πρώτη, και κυρίως, η τ/κοινωνία, από το 1950, έως και σήμερα!..

Σε ό,τι αφορά τις ΤΕΔ, όπως ήδη είπαμε, θα υπάρχει με τον νέο ΥΠΑΜ, αλλά και με τον νέο Α/ΓΕΕΔ (αυτόν τον… “Αρχιφύλακα Των… Φυλακών”), μια ακόμα πιο “ελεγχόμενη συνέχεια” σ’ αυτές (στην γραμμή του “Τουρκο-Ισλαμισμού”), από πλευράς φυσικά του ΡΤΕ!

Έτσι, μελλοντικά, όπως είναι λογικό, ο ΡΤΕ προσβλέπει στον μεγαλύτερο και καλύτερο βεβαίως πολιτικό έλεγχο των ΤΕΔ από την πλευρά του, από την Κ-Β του!.. (Ευκταίο, αλλά αρκετά δύσκολο, κάτι τέτοιο, κάτι που σε απόλυτο βαθμό θα σήμαινε αλλαγή της μορφής του Κράτους, δύσκολο επίσης, αφού οι “ΤΕΔ” διατηρούν πάντα στο εσωτερικό τους, … ανακλαστήρες, … δικλείδες ασφαλείας και… “αμορτισέρ” πάσης φύσεως, που δεν επιτρέπουν τα πολλά… “λίφτινγκ”, “μπότοξ”, κλπ, στο… σώμα τους, στο… κορμί τους)!..

δ. Ο ΡΤΕ και το “Βαθύ Κράτος” (στον βασικό του πυρήνα στρατιωτικό) είναι πια ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΙ στην γείτονα Τουρκία και όλα μοιάζουν πλέον από ευνοϊκά, έως και θετικά γι΄αυτούς, αν πράγματι σκέπτονται να δράσουν, όπως παραπάνω περιεγράφη, εκτιμήθηκε!.. Βεβαίως, πχ οι Η.Π.Α. (ο “κεντρικός άξονας” της Δύσεως) δεν “μίλησαν” ακόμα, ούτε και το υποσύνολό τους, λέγε με ΕΕ, πλην του ΝΑΤΟ και του ΓΓ του, ο οποίος μίλησε ήδη με τον ΡΤΕ, για χάρη της εντάξεως της Σουηδίας στην Συμμαχία!.. Τα πρώτα “δείγματα γραφής” όλων, ήτοι Η.Π.Α. , ΕΕ και Τουρκίας, θα φανούν και θα καταγραφούν μετά από τις 12 – 07 – 2023 και την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Λιθουανία.

AYDINLIK Gazetesi 11 Haziran 2023, Pazar Günü Manşeti

 

Μακάρι, όπως έγινε στην Τουρκία, (διότι αυτό θα αφορά την έτι περαιτέρω ενίσχυση της “Συμμαχίας”), να εκλεγεί και στην Ελλάδα μια πανίσχυρη Κ-Β 100% “δυτικής αποκλίσεως” χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, όπως “προς ώρας” είναι αυτή του Κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, λέγε με μια Κ-Β “ΝΔ”! (Μια Ελλάδα που αδιαμφισβητήτως αποτελεί το αριστερό πλευρό του ΝΑΤΟΪΚΟΥ “ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΟΓΚΟΥ” στην πλέον κρίσιμη περιοχή του Πλανήτη μας, δηλαδή στην περιοχή μας, ενός… “ΟΓΚΟΥ” που το δεξιό του πλευρό ήταν και είναι η Τουρκία, κάτι που δεν επιτρέπει στο ΝΑΤΟ – ΔΥΣΗ να έχει οποιασδήποτε μορφής “πληγές” στον “ΟΓΚΟ” αυτόν που ορθώς ακόμα ΣΥΝΕΞΕΤΑΖΕΙ(!), ειδικώς αυτήν την τόσο κρίσιμη περίοδο, κρίσιμη, όπως άλλωστε και προσωπικά ο ίδιος ο Αμερικανός Α/ΓΕΕΔ, Στρατηγός Κος Μίλεϊ την χαρακτήρισε, μια περίοδο που η “Αρκούδα” έχει ήδη ξεκινήσει τον επόμενο πόλεμό της, ανεξαρτήτως του εάν εισήλθε σ’ αυτόν από μόνη της ή υποχρεώθηκε, θέμα που είναι πολιτικό και όχι στρατιωτικό φυσικά)!..  

Φίλοι μου / μας!

– Να κάνετε ένα ακόμα “ταξίδι” στο “σάϊτ” μας και να αναζητήσετε και να βρείτε, τί γράφαμε για το “πώς”, “πού” και “πότε” θα μπορούσε να εκκινήσει ένας Ε-Τ πόλεμος, αν αυτός θα είναι αποτέλεσμα / απόρροια, κλπ, ενός μεγαλύτερου θεωρητικά γεγονότος, όπως πχ θα ήταν μια κάθοδος των ΡΕΔ στην Τουρκία, και κάτω από ποιές συνθήκες θα μπορούσε να συμβεί αυτή η κάθοδος, να βρείτε το “πώς” θα διελύετο και “γιατί” η Τουρκία, κατά την “Λωζάννη” του 1923 πάντα (αναφορά Ισμέτ / “ΙΝΟΝΟΥ” στον Μ. ΚΕΜΑΛ / “ΑΤΑ-ΤΟΥΡΚ”), κλπ, κλπ, κλπ! (Με τον καφέ σας, να έχετε χρόνο και πνευματική διαύγεια και όχι να κάνετε ένα “ταξίδι” δίκην αγγαρείας, ένα υποχρεωτικό ταξίδι, ώστε να έχετε… αποτελέσματα)!..

“Κλείνοντας”, πιστεύουμε ότι με αυτήν σε 4 τμήματα / μέρη αναφορά μας στην νέα τ/Κ-Β του πολιτικά “αειθαλούς” ΡΤΕ, τουλάχιστον σας προβληματίσαμε, αν δεν σας… “φωτίσαμε”!.. Η σκυτάλη τώρα περνάει στα χέρια σας και ορθότερα στο… μυαλό σας, αφού είναι πνευματική! (Η σκυτάλη)!.. / Πρόταση: Διαβάστε σε… ροή πια και τα 4 ¨κομμάτια¨ του άρθρου μας μαζί!..

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

1. Για τα Στενά που… λέγαμε!.. 

Boğaz geçişlerinde yeni düzenleme

Türk Boğazlarından uğraksız bir şekilde geçen uluslararası gemilerden alınan ücretlerde 1 Temmuz itibariyle yeni bir güncelleme yapıldı.

11.06.2023 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Boğazlarından herhangi bir limana uğramaksızın geçen gemilerden alınan ücretlerin yeniden düzenlendiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu Geçtiğimiz yıl, 39 yıl sonra ilk kez yaptığımız Boğazlardan ülkeye döviz girişini artıracak ücret artışına 1 Temmuz itibariyle yeni bir artış daha getiriyoruz. Yeni fiyat güncellemesiyle birlikte uluslararası gemiler Türk Boğazlarını geçerken yeni belirlenen rakamlar üzerinden artırılmış fiyatlardan geçecek.” dedi.

İLK GÜNCELLEME 39 YIL ARADAN SONRA 2022’DE YAPILDI

Bakan Uraloğlu, Boğaz geçiş ücretlerinde Montrö Sözleşmesi ile belirlenen kuralların uygulandığını belirterek “1983 yılından 7 Ekim 2022 yılına kadar Boğazlardan geçen uluslararası gemilerden gemilerin net tonu başına 0,8063 dolar alınıyordu. 39 yılın ardından 7 Ekim 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararı ile bu ücretlerde güncelleme yaparak gemilerden net ton başına alınan ücreti 4,08 dolara çıkardık. Bu ücreti 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren 4,42 dolar olarak yeniden güncelliyoruz” ifadelerini kullandı.

BOĞAZ GEÇİLERİ MONTRÖ İLE DÜZENLENDİ

Montrö Sözleşmesine göre Türk Boğaz’larından uğraksız geçecek gemilerden sağlık denetimi hizmeti, fener hizmeti ve tahlisiye hizmeti olmak üzere 3 kalem üzerinden ücret alındığını aktaran Bakan Uraloğlu, Ücretlerin hesaplanmasında, gemilerin net tonajı (NRT) baz alınırken, birim olarak da “Altın Frank” esas alınıyor. Geçen yıla kadar bu fiyatlar sabit kalıyordu. Cumhurbaşkanlığı Kararı ile artık bu fiyatları her sene güncelleyeceğiz” açıklamasını yaptı.

“BOĞAZLARIMIZDAN SAĞLADIĞIMIZ GELİR ARTACAK”

Son fiyat güncellemesine ilişkin bir örnek paylaşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ”10 bin net tonajlı bir gemiyi düşündüğümüzde; 7 Ekim 2022 yılından önce fener, tahlisiye ve sağlık hizmetleri kalemlerinden bir gemi toplam 3 bin 240 dolar ücret ödüyordu. Bu ücret ilk fiyat düzenlemesi yapılan 2022 Ekim ayında 16 bin 393 dolara yükselmiş oldu. 1 Temmuz’da geçilecek yeni tarife ile ise 10 bin ton net tonajlı bir gemi 17 bin 760 dolar ödemek zorunda kalacak. Yapılan bu artışla ülkeye döviz girişini artıracak tarihi bir adım atıyoruz.” dedi.

Emrullah KoçinHaber7.com – Editör
2. ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑ! ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΦΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΙ!.. 

MİT PKK’nın Yunanistan kolunu kesti! Yas tutan HDP’den skandal mesaj

Terör örgütü PKK/KCK’nın Yunanistan’daki koordinasyonunu sağlayan sözde Lavrion kampı sorumlularından olduğu belirtilen Hüseyin Arasan’ın etkisiz hale getirilmesinin ardından HDP’den skandal bir mesaj yayımlandı.

10.06.2023
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), yeni bir operasyona daha imza attı.

Irak’ın Süleymaniye kentinde yürüttüğü çalışmalar sonucu MİT, terör örgütü PKK/KCK’nın Yunanistan’daki koordinasyonunu sağlayan sözde Lavrion kampı sorumlularından olduğu belirtilen Hüseyin Arasan’ı etkisiz hale getirdi.

HDP’DEN SKANDAL MESAJ

Düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilen terörist elebaşı Arasan’ın ölümü HDP’yi yasa boğarken skandal bir mesaj yayımlandı.

Terörist Arasan için “Kürt yurt sever” ifadesi kullanıldığı mesajda şu skandal ifadeler kullanıldı:

Federe Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde Mezopotamya İşçiler Derneği üyesi Hüseyin Arasan’a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı Nagihan Akarsel’e ve onlarca Kürt yurtseverine yönelik gerçekleştirilen katliamların devamıdır. Bu alçakça cinayetin sorumlularının bir an önce açığa çıkarılması bölge yönetiminin görevidir.”

KAYNAK: HABER7

Nurullah AlpayHaber7.com – Editör
Η ΠΡΩΤΗ “DEMEK”/ “ΔΗΘΕΝ” ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Α/ “ΜΙΤ” ΚΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΚΑΛΙΝ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΖΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ! (ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ “ΦΩΤΟ” ΩΣ Α/ “ΜΙΤ”)!.. 
TI EINAI AYTOΣ Ο ΣΤΑΥΡΌΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ ΚΕ ΚΑΛΙΝ;
3. ΣΤΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ!
ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗΝ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023!.. ΚΑΙ ΑΛΛΑ… , ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ!..
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΡΥΛΟ” ΛΟΙΠΟΝ!..
-/-