ΗΔιάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου έλαβε την απόφαση να αποκλείσει το Ισραήλ λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησαν στο ισραηλινό Channel 12 οι διοργανωτές της Διάσκεψης.

Έκπληκτο το Ισραήλ

Η εφημερίδα Jerusalem Post ανέφερε ότι αυτή η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, επειδή το συνέδριο θεωρείται ένα από τα πιο διάσημα στον τομέα της εθνικής ασφάλειας και το Ισραήλ έχει ιστορικά συνεισφέρει σε αυτό, σημειώνοντας ότι μέχρι πέρυσι το συνέδριο έδωσε στους Ισραηλινούς εκπροσώπους μια σημαντική θέση στη διάσκεψη, καθώς παραχώρησε στον πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου και στους υπουργούς Άμυνας Benny Gantz, Yoav Gallant και Moshe Ya’alon κεντρικές θέσεις στη διάσκεψη.

Απορρίφθηκε αίτηση του υπουργού άμυνα του Ισραήλ

Ωστόσο, πριν από τη διάσκεψη η οποία αναμένεται να διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες, η διοίκηση του συνεδρίου αποφάσισε να απορρίψει όλες τις αιτήσεις συμμετοχής του Ισραήλ.

Ένα αίτημα από το γραφείο του υπουργού Άμυνας Yoav Gallant να μιλήσει στη διάσκεψη απορρίφθηκε. Ο ίδιος προσφέρθηκε να συμμετάσχει ως πανελίστας.

Απορρίφθηκε αίτημα των οικογενειών των ομήρων

Ακόμη, οι οικογένειες των ομήρων δέχονται επίσης πιέσεις από τη διοίκηση του συνεδρίου. Το αίτημά τους να πραγματοποιηθεί μια τελετή για να τιμήσουν τους ομήρους που είναι ακόμη αιχμάλωτοι, απορρίφθηκε. Η εναλλακτική που προσφέρθηκε στις οικογένειες ήταν να πραγματοποιήσουν μια «παράπλευρη εκδήλωση», που σημαίνει ότι θα συμμετείχαν λιγότεροι συμμετέχοντες στο συνέδριο και το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων θα ήταν επίσης περιορισμένο.

Στη συνέντευξη αναφέρθηκε ότι διοργανωτής της διάσκεψης του Μονάχου είναι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της Γερμανίας Christoph Heusgen, ο οποίος φέρεται να έχει«παρελθόν» με το Ισραήλ.

ΣΧΟΛΙΟ:

ΔΥΣΤΥΧΩΣ (!) ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ” ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!..