Τουρκία… Τώρα!..

Φίλοι μου!

1. H πρόσφατη δήλωση του ΡΤΕ, ότι θα αυξήσει τις δυνάμεις των ΤΕΔ στα Κατεχόμενα, της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημαίνει εκβιασμό! «Θα επέμβω στρατιωτικά, αν δεν με βάλλετε και εμένα στο ενεργειακό “κόλπο”»! (Επικειμένων και των αρχικών γεωτρήσεων, του Οκτ. του 2018).

– Είχε προηγηθεί, στις 01-09-2018, η πεντακάθαρη δήλωση του Τ/ΥΠΕΞ, Τσαβούσογλου, στην συνέντευξή του στην ε/φ τα ΝΕΑ, η οποία έλεγε πως η Τουρκία θα κάνει και αυτή γεωτρήσεις στην Μ. Θάλασσα (ήδη έχει ξεκινήσει εκεί και ψάχνει για κάρβουνο), καθώς και στην Α. Μεσόγειο!

– Τέλος, ο γαμπρός του ΡΤΕ, Υπ. “Ενεργείας και Φυσικών Πόρων” Μπεράτ Αλμπαϊράκ, σήμερα, 20-09-2018, ανακοινώνοντας την νέα τ/οικονομική πολιτική, δήλωσε: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα στην Α. Μεσόγειο! Καταλάβατε!..

– Η Χίλαρυ και οι “Δημοκρατικοί” είχαν πράγματι υποσχεθεί -αυτή είναι η αλήθεια (σας το έχουμε ξαναγράψει)- από το 2010 ακόμα, στην Τουρκία του ΡΤΕ, μερίδιο από την… ενέργεια στην Α. Μεσόγειο! (Δεν ξέρω, αν τους έταξαν “πράγματα” και για άλλες ακόμα… μη τουρκικές περιοχές, όπως πχ Νως Κρήτης, Ιόνιο, ναι, όπως σας το γράφω, και Ιόνιο, -θυμάστε την Τσιλέρ που ενδιαφερόταν μέχρι και για την υφαλοκρηπίδα στο Ιόνιο; , κλπ, κλπ, κλπ)!..

Μην ξεχνάτε τα ακόλουθα και έχετέ τα στο νου σας, κατά τις όποιες αναλύσεις – εκτιμήσεις σας!..

α. Την τεράστια -ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ- ΑΞΙΑ του σημερινού τ/Οικοπέδου! (Αυτή είναι που “σώζει”, ακόμα τουλάχιστον, την Τουρκία).

β. Τις τεράστιες ενεργειακές ανάγκες σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο της Τουρκίας, οι οποίες την έχουν εδώ και πολλά χρόνια καταστήσει “ενεργειακό δούλο” της Ρωσίας!.. (Ό,τι ακριβώς, και πιθανώς και σε χειρότερη κατάσταση, ισχύει και με την Ευρώπη)!..

γ. Το με ποιό Κόμμα (“Δημοκρατικούς” ή “Ρεπουμπλικάνους”) είναι παραδοσιακά (εννοώ πρόσκειται / ελέγχεται) η κάθε μεγάλη ενεργειακή εταιρεία των Η.Π.Α. (έτσι θα τις λέμε πλέον, “ενεργειακές εταιρείες”, αφού αυτές δεν ασχολούνται -πλέον- μόνον με το πετρέλαιο), (πχ οι Ν. Υορκέζικες εταιρείες είναι με τους Δημοκρατικούς”, αυτές του Τέξας με τους Ρεπουμπλικανούς, κλπ, ενώ υπάρχουν και οι mix ή οι περίπου mix), όπως και το συνακόλουθο, δηλαδή το ποιοί είναι οι κάθε φορά Κυβερνήτες των Η.Π.Α., ήτοι “Δημοκρατικοί” ή “Ρεπουμπλικανοί”! (Σήμερα πχ τις Η.Π.Α. -θεωρητικά έστω- τις κυβερνούν οι Ρεπουμπλικανοί)!

δ. Την συνεχή διαπάλη μεταξύ των παραπάνω «ενεργειακών κολοσσών – εταιρειών»! (Σ’ αυτές συμπεριλαμβάνω και τις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές, όπως πχ την γαλλική TOTAL, την ιταλική ENI, κλπ, οι οποίες είναι και αυτές -κάθε φορά- σε κάποιο άρμα “πιασμένες”)!

ε. Το πού πρόσκεινται οι κάθε φορά Κυβερνήτες σε ΕλλάδαΤουρκία, (σε ποιό ενεργειακό… άρμα είναι προσδεδεμένοι, κλπ), αλλά και οι Κυβερνήτες στον ευρύτερο γεωγραφικό περίγυρο των χωρών αυτών! Πχ ο ΡΤΕ είναι υπό τους “Δημοκρατικούς” και υπό την Παγκοσμιοποίηση, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που οι -σε γενικές γραμμές- αποτυχημένες πολιτικά Η.Π.Α. του Ομπάμα, προσπάθησαν να τον “ρίξουν”, το 2016, από την εξουσία! [Αλλ’ που αυτός όμως, με τον μάγκα Α/ΜΙΤ ΦΙΝΤΑΝ, (γειά σου… Χακαν-ούλη μας), που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… “εγγόνι” του Αβδούλ Χαμήτ, του Β‘, που είχε δημιουργήσει το “Οθωμανικό Κράτος των… Πληροφοριών ή των… Κατασκόπων”, (διαλέχτε και πάρτε), το “τσίμπησαν” εγκαίρως το θέμα και έτσι χειραγώγησαν το Πραξικόπημα, κάνοντάς το “Πραξικόπημα”].

Σήμερα, ο διεθνώς “περικυκλωμένος” ο ΡΤΕ, και “χαροπαλεύοντας” (στην Τ. αναφέρομαι βεβαίως, ευρύτερα), ο ΡΤΕ συνεχίζει (και σίγουρα και λόγω των “Μυστικών Πρωτοκόλλων” της Λωζάννης) να είναι “παρά -τον Αγγλικό- πόδα”, ένας αγγλικός… “πους”, ο οποίος -στην παρούσα φάση- μάλλον γέρνει ελαφρώς προς την Παγκοσμιοποίηση, κάνοντας όμως προσπάθεια απαγκίστρωσής του, άνευ… εχθρικής πιέσεως και ορθότερα μερικής ανεξαρτητοποιήσεώς του, (μέσω του ΒΡΕΧİT), προκειμένου κάποια στιγμή στο μέλλον, να κυριαρχήσει και πάλι γεωπολιτικά!..

– Οι Άγγλοι όμως, (σε ό,τι αφορά την Τουρκία), ως μετρ της Διπλωματίας, παραδοσιακά μέσα στην Ιστορία, ποτέ δεν ήταν (και δεν είναι ούτε και σήμερα) με κάποιον ή κάποιους συγκεκριμένα, αλλά πάντα στάθμιζαν “καιρούς”, “συγκυρίες” και “καταστάσεις” και αναλόγως έκριναν και αποφάσιζαν!.. Γι’ αυτό, η Τουρκία… αιθεροβατεί σήμερα και προσπαθεί (δια της… Ρωσίας !!!) να πατήσει στην… γη και να νοιώσει ασφαλής πολιτικά, … θωπεύοντας παράλληλα και την Αγγλία!..

ΑκόμαΡΤΕ + Τραμπ είναι σε αντίπαλα πολιτικά και ενεργειακά στρατόπεδα! Η σύγκρουση επομένως Η.Π.Α. – Τ. δεν είναι… “μούφα”, όπως άκουσα να… υποπτεύονται κάποιοι, αλλά πραγματική, απλώς ο Τραμπ πολεμιέται από την… Παγκοσμιοποίηση της Ευρώπης και των Η.Π.Α., ήτοι από τους ζάμπλουτους -σχεδόν- Κοσμοκράτορες και δήθεν δημοκρατικούς, αριστερούς “Διεθνείς Εβραίους” και γι’ αυτό δεν έχει επιβληθεί ακόμα! Άλλωστε, γι’ αυτό ο ΡΤΕ ξαναπαίζει τώρα ξανά το ευρωπαϊκό “χαρτί, ξανακλείνοντας το μάτι” σε Γερμανία (ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, πρώην Καγκελλάριος μιλάει κρυφά, εδώ και καιρό, με τους Τούρκους, στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης και εξομάλυνσης των Τ-Γ σχέσεων, ακολουθώντας την λεγόμενη διπλωματία της “πίσω πόρτας”), σε Γαλλία (οι συζητήσεις έχουν φτάσει μέχρι και το επίπεδο των ΥΠΕΞ, ενώ έχουν “βρεθεί” και συζητήσει, αυτοί των Οικονομίας και Ενέργειας), Ολλανδία (έστειλε νέο Πρέσβη ο ΡΤΕ, τον Ντισλί) κλπ, γνωρίζοντας ότι η ΕΕ ελέγχεται από την Παγκοσμιοποίηση, των Ρότσιλντ και λοιπών ομοίων… Κων, μία Παγκοσμιοποίηση, η οποία ξέρουν πως μπορεί να λειτουργήσει ως αντίβαρό τους, στις νυν τεταμένες σχέσεις της χώρας τους, με τις Η.Π.Α.!..

– Συνεχίζοντας!.. Έτσι, έχει παρατηρηθεί πως, όταν οι Κυβερνήτες στην Ελλάδα και στην Τουρκία ήσαν, (αλλά και είναι), υπό την ίδια ενεργειακή… σκέπη, οι σχέσεις των 2 χωρών ήσαν (και είναι) από πολύ καλές, έως και άριστες (όπως πχ την εποχή των ζεϊμπέκικων, των κουμπαριών, κλπ)! Τα προβλήματα στις ΕΤ σχέσεις, από το 1950 κυρίως και μετά, παρουσιάζονται ιστορικά, όταν οι πολιτικές ηγεσίες των 2 χωρών είναι / ανήκουν σε αντίπαλα ενεργειακά στρατόπεδα!

ΛΥΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΦΙΛΟΙ ΤΟΝ… ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΤ… ΓΡΙΦΟ (πχ ΠΟΛΕΜΟΣ και ΑΝ “ΝΑΙ” Πότε;)

ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!

ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑ!

ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ! Άρα;

(Προβείτε όμως πρώτα  -υποχρεωτικά- σε μία ιστορική αναδρομή, σχετική με το περιεχόμενο της αμέσως προηγουμένης παραγράφου, για να δείτε, τί θα… δείτε / τί θα διαπιστώσετε, ως προς την μορφή των σχέσεων πάντα, των 2 χωρών, με γνώμονα την διεθνή ενεργειακή – πολιτική εξάρτηση των κατά καιρούς ηγετών τους)!..

στ. Την πάγια τ/πολιτική “τακτική Πεδίου” (λίγο περισσότερο… στρ-κού Πεδίου), αυτήν της ΥΑΙΝΑΣ”, αυτό που στην τ/λογική αποκαλείται τακτική της σίγουρης ή “βεβαίας νίκης”, όπως και την επίσης “τακτική Πεδίου” (λίγο περισσότερο… πολιτικού Πεδίου), αυτήν του “Μαστιγίου και του Καρότου”, (πολλές φορές, ακόμα και εκεί που “δεν την παίρνει”, λόγω της γεωγραφικής της… ασπίδας), πολιτική τακτική βασισμένη στην παλαιά, αλλά επανακάμψασα στα Ερντογανικά χρόνια, Οθωμανική διπλωματική αίγλη, άξια πράγματι συγχαρητηρίων, αν -έστω- λογαριάσει κανείς σήμερα το μέγεθος του τουρκικού… καραβιού! Και τέλος,

ζ. Την στάση της “Παγκοσμιοποίησης”, που εκφράζει σήμερα κυρίως η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ στην Ευρώπη, (αυτήν την Ευρώπη της… διαλύσεως και όχι των Σουμάν, Ντε Γκολ, Καραμανλή, κλπ), όπως και την στάση της Ιαπωνίας, που είναι και αυτή μέλος της γνωστής Τριμερούς Επιτροπής! (Της κτύπησε ήδη την… πόρτα η Τουρκία και αυτής, δια κτυπήματος της… πόρτας της Ιαπωνίας, αφού κατάλαβε πχ ότι τα περί “Ισλαμικών Δημαρίων”, κλπ, κλπ, κλπ, είναι παπαριές! Πού είσαι Κα Αυλωνίτου; Αχαχαχαχαχαχα)!..

2. Επιτέλους, δικαιωθήκαμε (θα το γράφουμε πάντα, για να μας… βρίζετε) και από τον ίδιο προσωπικά τον Τ/ΠτΔ! Ο ΡΤΕ το παραδέχθηκε! Είπε σήμερα (19-08-2018):

Είμαστε υπό μία πολύ σοβαρή διεθνή περικύκλωση“!

(Γι’ αυτό και σας είχα γράψει τη δήλωση που είχε κάνει παλιότερα ο ΡΤΕ, που έλεγε:

Διεξάγουμε έναν 2ο Αγώνα Ανεξαρτησίας)!.. / “Ήλθε + έδεσε” η δήλωση αυτή, με την παραπάνω!

(Για να μην… ξεχνιόμαστεΤα περί “τουρκικής διεθνούς περικυκλώσεως”, σας τα γράφουμε από την αρχή του “σάϊτ” μας, εδώ και 3 χρόνια, όταν “ζούσε” ακόμα ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ“)!..

 • Ο ΡΤΕ βεβαίως… ξέχασε να αναφέρει και(!) το ΤΕΡΑΣΤΙΟ εσωτερικό του πρόβλημα, αυτό του “ΡΚΚ”, κυρίως στην ΝΑ Τ. [Σημειώνω, πως, μόλις πρόσφατα, το τ/ΥΠΕΣ και ο νέος Τούρκος… Χούβερ, Σοϊλού, (κυνηγός επικυρηγμένων Κούρδων στο τ/WEST ή ορθότερα, στο τ/EAST και τ/S. EAST), ανέφερε πως “το ΡΚΚ της Μ. Θάλασσας “πέθανε”, αφού εκκαθαρίστηκε” από τις δυνάμεις ασφαλείας του τ/Κράτους]!..

Τα 2 παραπάνω τεράστια τ/προβλήματα (και “εντός” και “εκτός” Τ.)… αθροιζόμενα συνθέτουν “την Τουρκία της… ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ” ή αλλιώς “το τ/χαροπάλεμα”, που σας γράφουμε εδώ και 3 χρόνια! (Στα 3 αυτά χρόνια της… εντατικής, ο ασθενής βαίνει συνεχώς “επί τα χείρω”)!..

 • Προχωράμε!..

Φανταστείτε λοιπόν, πόσο ανειλικρινής είναι ο ΡΤΕ στις διεθνείς σχέσεις του γενικώς, αλλά και ειδικώς και εξηγούμαι, με βάση ότι περικύκλωση σημαίνει περιβάλλομαι από εχθρούς και από τα 4 σημεία του Ορίζοντος!

 • Από ποιούς είναι περικυκλωμένος; (Ενν. η χώρα του βεβαίως / εξωτερικά)! “Χονδρικά” από τις παρακάτω μείζονες δυνάμεις! (Διότι υπάρχουν και μικρότεροι / ελλάσσονες “παίκτες” / “δρώντες” αντίπαλες ή εχθρικές προς την Τουρκία δυνάμεις και στα… 4 σημεία του τ/Ορίζοντος)!
 • –  Από Β. από τη Ρωσία! (Νυν υποτιθέμενος φίλος! Πρόκειται για Λυκοφιλία! Βαθειά ιστορική έχθρα! Γράφω και πάλι κάτι εδώ, και πιο κάτω)!..
 • –  Από Ν. από το Ισραήλ και από το μείζον(!) του Αραβικού Κόσμου!
 • –  Από Δ. από τις Η.Π.Α. και
 • – Από Α. από το Ιράν και από την Αρμενία! (Νυν υποτιθέμενος φίλος το Ιράν. Πρόκειται για Λυκοφιλία, αφού η βάση του μίσους είναι κυρίως θρησκευτική. (Σουνίτες – Σιϊτες) ! Η πραγματικότητα είναι πως οι σχέσεις τους είναι όπως αυτές των Αλβανών, με τους Σέρβους ή των Σέρβων με τους Κροάτες! Καταλάβατε)!..

–  Αν θεωρούσε η Τουρκία και ο ΡΤΕ φίλο του την Ρωσία ή το Ιράν, τότε γιατί δήλωσε / δηλώνει ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΣ; Γιατί άραγε να νοιώθει ότι απειλείται και από τους νυν -υποτιθέμενους- … φίλους του;

– Απλώς αγαπητοί, προσπαθεί, όντας πολιτικά ένας πολύ καλός… “Φαναριώτης”, με τις όποιες σχέσεις του, όπου μπορεί, να μειώσει τις πιέσεις από τα 4 σημεία του Ορίζοντος, προς την χώρα του! Έτσι (γι’ αυτόν τον λόγο):

 • Προσέγγισε τη Ρωσία, που είναι παραδοσιακά(!) ΕΧΘΡΟΣ της χώρας του (έχει 13 ήττες από την “αρκούδα”, από τον 19ο αι. έως σήμερα η Τ. / ο ΡΤΕ ξέρει ότι ο Πούτιν “τον περιμένει στην γωνία” ό,τι και να κάνει πολιτικά προς αυτόν, γι’ αυτό πχ και έστειλε 2 φορές, σε διάστημα ούτε 2 εβδομάδων, προ καιρού, στην Μόσχα, τους ΥΠΑΜ, Α/ΜΙΤ και ΥΠΕΞ, για συνομιλίες, κλπ), λόγω του ότι:
 • * Απειλείται από την Ρωσία (Πλησιάζει άλωστε και το 2023 και τα 100 χρόνια ζωής της λεγόμενης  Τ. Δ. και κατά τον Ισμέτ Ινονού” το τέλος του βίου του τουρκικού Κράτους), μία χώρα (Ρωσία) που “ζει” την Τ. ενεργειακά και έτσι -ουσιαστικά – την ελέγχει!.. Η Ρωσία, η οποία σχεδόν μονοπωλειακά νέμεται την Ευρώπη ενεργειακά, όπως και σε μεγάλο βαθμό την Μ. Ανατολή και τον Καύκασο, έχουμε πει πως περιμένει για την μεγάλη “κατεβασιά” και προς Τουρκία και προς Ιράν μεριά, έχοντας βασικό στόχο και στρατηγική επιδίωξη να φτάσει στα εξωτερικά σύνορα του πραγματικού της, λόγω της ενεργείας, εχθρού της Ισραήλ, (όπως να φτάσει και στο Δ. Ιράν), σύνορα με το Ισραήλ, στα οποία εμμέσως βρισκόταν και μέχρι τώρα, δια της φιλικής, (για 10ετίες ολόκληρες), προς αυτήν Ασαντικής Συρίας! [Πατρός Άσαντ (Χαφέζ Αλ Άσαντ) και Υιού (Μπασάρ Αλ Άσαντ)].
 • * Η Ρωσία είναι ο Νο “1” αντίπαλος των Η.Π.Α., με τις οποίες η Τ. είναι σε διαμάχη! (Θυμίζοντας βεβαίως η Τ. -περίπου- το ανέκδοτο του γαμιστερού… λαγού, με το λιοντάρι!.. “Πού και πού Βασιλιά μου, λέω και καμμιά μαλακία να περνάει η ώρα”)!..

–  Με την τουρκική προσέγγιση της Ρωσίας, ο ΡΤΕ προσπαθεί επομένως να δώσει λύση στο από Β. και στο από Δ. κυκλωτικό” πρόβλημά του!

Προσέγγισε την ΕΕ ξανά, αλλά και την Κίνα, όπως και την Ιαπωνία τώρα(!), για να δώσει λύση στο προκύψαν τεράστιο πρόβλημα των σχέσεών του με τις Η.Π.Α., λύση στο εκ Δυσμών δηλαδή μείζον πρόβλημά του, που έχει γι’ αυτόν, ως κύριο… τίτλο του, το τεθέν, από τις Η.Π.Α. προς την Τουρκία, “Οικονομικό Εμπάργκο! (Λόγω της μη απελευθερώσεως του Πάστορος Άντριου ΜΠΡΑΝΣΟΝ).

– Προσφάτως ο ΡΤΕ προσέγγισε και κάλεσε στην Τουρκία και Αμερικανούς SEO, όπως και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη αμερικανικών εταιρειών επικοινωνιών, (συνάντηση στην Άγκυρα με τον ΡΤΕ, στις 19-09-2018), των οποίων οι εταιρείες επηρεάζονται, ως ένα βαθμό, από την πολιτική του οικονομικού προς αυτήν “εμπάργκο”, του Προέδρου Τραμπ, ενώ είχε και αυτή – αρχικά / κατά την 1η φάση δηλαδή του αμερικανικού οικονομικού αποκλεισμού – επιβάλλει “εμπάργκο” σε ό,τι και όποιο πιθανώς υπάρχον περιουσιακό στοιχείο στην Τουρκία, των αντιστοίχων Αμερικανών Υπ. Εσωτερικών και Δικαιοσύνης!

– Πάντα μας έλεγε και επιχειρηματολογούσε ο “θανών” ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ πως η Τουρκία δεν πεθαίνει ποτέ από έναν οικονομικό πόλεμο, λόγω του ότι ΑΠΑΝΤΕΣ οι πολιτικοί της ιστορικά (από το 1923 και μετά) παίζουν” πάντα το “χαρτί”, με τον… ΜΕΣΙ ή -άντε- τον … Κριστιάνο ΡΟΝΑΛΝΤΟ, όποιον εσείς θέλετε, δηλαδή στηρίζονται πάντα στην γεωγραφική τους θέση, όπως και στο Α-Ρ αντίπαλο δίπολο, αλλάζοντας ή… θεατρινίζοντας / προσποιούμενοι πως αλλάζουν… “αφεντικό”, ενώ κοινωνιολογικά εξεταζόμενοι είναι πολύ σκληρός λαός και θα μπορούσε να αντέξει σε έναν τέτοιον πόλεμο, με αποτέλεσμα να υποκύπτουν οι όποιοι μεγάλοι της -κατά καιρούς- αντίπαλοι! Ίσως και(!) γι’ αυτό να… προκρίθηκε για την Τουρκία η οιωνεί Στρατοκρατία, καθώς και τα συνεχή Πραξικοπήματα, ανάλογα με τα… παλαμάκια (λέγε με συμφέροντα) του επικυρίαρχου “αφεντικού”! (Το γεγονός του τοπικού νομίσματος ερχόταν πάντα ως άλλο ένα -δήθεν βεβαίως- επιχείρημα,… τελευταίο και… καταϊδρωμένο)!..

Φανταστείτε λοιπόν, πώς μπορεί να σκέφτεται η Τουρκία σήμερα, τί γίνεται τώρα που η Παγκοσμιοποίηση” (λοιπή -κυρίως Ευρωπαϊκή- Δύση) πολεμά τον ΕΘΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ Τραμπ, με αποτέλεσμα η Δύση να μην είναι ΣΥΜΠΑΓΗΣ, ως προς την στάση της προς την Τουρκία, ενώ εσχάτως μοιάζει να αλλάζει στάση και να παρουσιάζει μια -τουλάχιστον- συμπαθή(!) προς την Τ. στάση!

– Έχει δίκιο λοιπόν ο ΡΤΕ (ως ένα βαθμό φυσικά), όταν λέει:

Bu tehditlerle aldırmayın! Dolarla, molarla bu milleti asla çöktüremezler“!

Δηλαδή

Μην δίνετε σημασία σ’ αυτές τις απειλές! Με δολάρια, ξεδολάρια, αυτό το Έθνος δεν μπορούν αυτοί να το γκρεμίσουν“!

– Σίγουρα πάντως είναι ότι οι Η.Π.Α., με τον οικονομικό αυτό πόλεμο, θα “ανοίξουν” μια μεγάλη πληγή στην Τουρκία ή θα διευρύνουν την διάμετρο ήδη υπαρχουσών, στην χώρα αυτή!.. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!..

 • Σημειώστε πως και τον Μπράνσον-α να επιστρέψει η Τουρκία, στις Η.Π.Α., οι σχέσεις των 2 χωρών θα παραμείνουν … “βαριές και ασήκωτες”, για μια σειρά από λόγους, με πρώτιστο την εσωτερική στην Τουρκία τρομοκρατία, αλλά και την απ’ έξω προερχόμενη (εξωτερική) τρομοκρατία, (τρομοκράτες αποκαλούν οι Τούρκοι, κυρίως τους Γκιουλενιστές και τους Κούρδους μαχητές των διαφόρων Κ/Οργανώσεων, που μάχοναι για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…, στην ΝΑ, Ν. και Α. Τουρκία, καθώς και στην Συρία και στο Β. Ιράκ), όσο φυσικά ο ΡΤΕ θα είναι στο τιμόνι της χώρας του!
 • Στην χρονική αυτή στιγμή έγινε μάλιστα τουρκικό…  “release”, αχαχαχαχαχα, “απελευθέρωση” δηλαδή και της πληροφορίας ότι ο Γκιουλέν, επί “Δημοκρατικών”, στις Η.Π.Α., αύξησε με γεωμετρική πρόοδο την περιουσία του Κινήματός του, φτάνοντάς την στα 50 δις $ Η.Π.Α., χρηματοδοτώντας παράλληλα και την… παρθένα, εννοώ πολιτικά, αχαχαχαχαχαχα, ΥΠΕΞ Χ. Κλίντον, ισχυρότατο Όργανο και “Εργαλείο” της Παγκοσμιοποίησης, μια Χ. Κλίντον, όπως και ένας Κέρρυ, οι οποίοι αν και… Τουρκόφιλοι, όπως ήταν και ο πρώην Πρόεδρος Χ. Μ. Ομπάμα, (συγκριτικά με τους Ρεπ/νούς, οι Δημοκρατικοί των Η.Π.Α. ήταν πάντα οι περισσότερο Τουρκόφιλοι), σχεδίασαν, ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ όμως τελείως, την απόπειρα γκρεμίσματος του… φίλου τους ΡΤΕ, από την εξουσία, το 2016!
 • Η παραπάνω, είναι μια πληροφορία που σίγουρα θα… “τεντώσει” και άλλο τις σχέσεις των 2 χωρών!

Ξαναπροσεγγίζει (σε ό,τι αφορά το εκ Νότου πρόβλήμά του) το Ισραήλ, όπως έγραψε (σας το “πέρασα” χθες σε άρθρο – αναδημοσίευση), η Ι/ε/φ “Γεντιότ Αχρονότ”, με ανταλλαγή και πάλι διπλωματικών αποστολών και κυρίως Πρέσβεων, κλπ!

 • Σχετικά με τον Αραβικό Κόσμο, συνεχίζει να στηρίζει και να στηρίζεται στο και από το “αδελφό” και πολιτικά βρώμικο Κατάρ, των Εμίρηδων, και μόνον(!) απ’ αυτό, ενώ βεβαίως στηρίζει την τρομοκρατία, (λέγε με “Χαμάς”, “Χιζμπαλλάχ”, “ISIS”, κλπ), ώστε να φοβίζει τα αραβικά κράτη, αλλά και να πολεμά το ΡΚΚ στη Συρία, λέγε με PYD/YPG!.. [Λίγο… δύσκολο πλέον, αφού οι Η.Π.Α. ετοιμάζουν 3 Κουρδικά Σ.Σ., δυνάμεως 40.000 ανδρών, στη Ράκκα, στο Καμισλί και στην Αγϊνσάνς, αν την λέω σωστά την πόλη αυτή, (μάλλον όχι), από τα Αραβικά! Τους έχουν ήδη εξοπλίσει, οι Αμερικανοί τους Κούρδους, με 105.000 όπλα, παντός είδους, ενώ “πέρασαν” και στην “γραμμή” του “YPG”, όλα τα Ραντάρ τους / Οι Η.Π.Α. εδώ “παίζουν μπάλα” και ορθώς, και(!) για το Ισραήλ και την ασφάλειά του! Το έχουμε αναλύσει αυτό παλιότερα εδώ)!
 • Τέλος, για την περαιτέρω μείωση της Ι/πιέσεως, έχει εισβάλλει, πάντα “στα σίγουρα” (!), στη Συρία και στο Β. Ιράκ, χωρίς η “Διεθνής Κοινότητα” να την έχει καταδικάσει γι’ αυτό, αλλ’ αντιθέτως να την… νταντεύει, λόγω της τεράστιας σπουδαιότητος της γεωγραφικής θέσεώς της, ενώ προέβη, σε συνεργασία με μέλη του ISIS, της Al Nusra και με μέλη και άλλων τρομοκρατικών Οργανώσεων, όπως επίσης, και κυρίως(!), [με μια άκρως… περίεργη(!) αμερικανο-ρωσική ανοχή], σε 2 στρ-κές επχσεις, στην Ασπίδα του Ευφράτη και στον Κλάδο Ελαίας, χωρίς χειροπιαστά όμως (τουλάχιστον ακόμα) στρατηγικά, θετικά γι΄αυτήν, αποτελέσματα!.. (Εκτιμούμε, τουλάχιστον για την έως τώρα περίοδο, πως ο τοίχος που έχτισε η Τουρκία, στα Τ-Σ σύνορα, ίσως να είναι η πιο… σοβαρή της κίνηση)!..

Για την μείωση της πιέσεως από Ανατολάς, προσέγγισε «το Ιράν των Μουλάδων και της κρατικής διεθνούς τρομοκρατίας», με πρόσχημα τη Συρία!

– Κανόνισε με το Ιράν και το θέμα του PJAK, του αντιστοίχου στο Ιράν, ΡΚΚ, το οποίο (πριν από χρόνια όμως), προσέβαλλε -ενίοτε και σποραδικά- και εντός της Α. Τουρκίας στόχους (πλην των Ιρανικών), αλλά που κανείς δεν μπορεί να ξέρει, αν θα επανέλθει κάποια στιγμή ή όχι!..

– Για τον ίδιο λόγο, (μείωση της Ιρανικής πιέσεως, αλλά και μείωση της Αρμενικής απειλής), έχει άριστες σχέσεις με το “αδελφό” της Κράτος Αζερμπαϊτζάν, τον ενεργειακό… ημιπαράλυτο γίγαντα, της Κασπίας, τον οποίον επίσης και χρησιμοποιεί -όποτε απαιτηθεί- και ως “μοχλό πίεσης” προς την Αρμενία!.. [“Προχθές” ο ΡΤΕ είχε πάει με τον ΥΠΑΜ (!!!) Ακάρ, στον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της χώρας αυτής].

– “Έρχεται” τέλος ο ΡΤΕ, και μετά απ’ όλη αυτή την εκτεθείσα παραπάνω καταβολή προσπάθειάς του να μειώσει την και από τα 4 σημεία του Ορίζοντος συνολική γεωστρατηγική πίεση που δέχεται και(!) στην παρούσα χρονική περίοδο η χώρα του, (δεδομένου μάλιστα και του εκ των Η.Π.Α. σκληρού “Οικονομικού Πολέμου” που δέχεται) και προβαίνει στην εκβιαστική δήλωση της παρ.”1, του παρόντος, η οποία περικλείει ξεκάθαρα “απειλή πολέμου” (είναι φανερό πως ο “στόχος – σάκκος” είναι η Ελλάδα), σε μια μορφή αντεπίθεσης προς τις Η.Π.Α. και Ισραήλ (2 νυν εχθροί της Τουρκίας σε 2, από τα 4 “Σημεία Του Ορίζοντος”) “πατώντας”, ουσιαστικά, πάνω στην Γεωγραφία της χώρας, (τα ‘παμε και σήμερα πάλι, εδώ και πιο πάνω), στις… παγκοσμιοποιημένες ευρωπαϊκές πλάτες (γράψαμε πιο πάνω), στο ρωσικό επιλεγέν… αντίβαρο, αλλά και στην τ/υπερεκτίμηση των αντοχών του τ/λαού, όπως και στην αποφασιστικότητα της τ/διπλωματίας, που τα τελευταία χρόνια είναι ή έγινε -εκ των πραγμάτων- μια “πολιτική συνεχούς ρίσκου” ή αλλιώς μια “πολιτική συνεχούς σχοινοβασίας, με επίδικο / με ζητούμενο, την ίδια την ύπαρξη της Τουρκίας!..

– Αν με ρωτάτε, αν η Τουρκία θα κάνει πράξη την απειλή της αυτή (δήλωση ΡΤΕ στο α/φ του, όταν γύριζε από το Αζερμπαϊτζάν, την οποία μόλις σας παρουσίασα και μόλις ακροθιγώς παραπάνω ανέλυσα), αν δεν ικανοποιηθεί ενεργειακά και ενώ… χαροπαλεύει, όπως ακριβώς ένα ξεψυχόν θηρίο, όπως σας έγραφα από παλιά (χαροπάλεμα οφειλόμενο όχι μόνον στον υπογραφέντα στην Λωζάννη, το 1923, θάνατό της, για μετά από 100 χρόνια από τότε, ήτοι το 2023), όπως επί 3ετία εξηγώ και αναλύω, μαζί με το πρώην… “ΣΤΑΦ” μας εδώ, θα σας έλεγα πως ΝΑΙ“, ένα “ΝΑΙ” εδραζόμενο στην “μη λογική” του “ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ, ΜΕΙΧΘΗΤΩ!!!

– Μερικά “κρίσιμα σημεία” (μερικοί κρίσιμοι “ενδείκτες”) για κάτι τέτοιο, για μια εκβιαστική δηλαδή Ε-Τ πολεμική εμπλοκή, για μια εκβιαστική πολεμική… κατάσταση, εκβιαστική προς τους πέραν του Ατλαντικού ισχυρούς πλανητικούς άρχοντες, πιο απλά για έναν Ε-Τ πόλεμο, που ασφαλώς δεν θα ήθελαν οι εμπλεκόμενοι στην Κύπρο, ενεργειακοί Κολοσσοί να συμβεί, όπως αυτό είναι αυτονόητο, για έναν πόλεμο που η Τουρκία ή η τουρκική πλευρά θα πυροδοτήσει, είναι ή θα είναι τα ακόλουθα ή οι ακόλουθοι:

– α.  Να μην δεχθούν οι “κρατούντες τα κλειδιά” να παράσχουν ενεργειακό μερίδιο και στην Τουρκία! (Οι Τούρκοι θα ζητήσουν τέτοιο, από Κύπρο, Κρήτη, Αιγαίο και… Ιόνιο)! Δύσκολο, έως πολύ δύσκολο!

β. Να επικρατήσει τελικά ο εθνοκεντρικός Τραμπ, των παγκοσμιοποιημένων Ευρωπαίων, στην μεταξύ τους διαμάχη – πόλεμο! Πολύ δύ”σκολο, αλλά πιθανό!

γ.  Να επικρατήσει το σημερινό “δεξιό” Ισραήλ, των αριστερών – παγκοσμιοποιημένων “Διεθνών Εβραίων”, αν και η συνεχής χρήση του 25ου Μεσημβρινού, από τους Ισραηλινούς, και σήμερα, όπως και η ιδιωτικοποίηση των λιμένων Αλεξ-πολεως – Καβάλας καταδεικνύουν, [μαζί και με τις δηλώσεις για το Σκοπιανό, του Ι/ΠτΔ στη Θεσσαλονίκη, δηλώσεις οι οποίες ήσαν στην “καθαρά” ιστορική Σιωνιστική γραμμή, (όταν είχε μεταβεί σχεδόν πρόσφατα στην Συμπρωτεύουσα)], καταδεικνύουν λοιπόν πως “πάμε για διαμοίραση” του Αιγιακού ενεργειακού πλούτου! (Σε 1ο χρόνο, αυτού, του Β. Αιγαίου)! Άρα οι Τούρκοι, εκ των πραγμάτων, θα έλθουν στο μέσον του Αιγαίου, αν τους δώσουν μερίδιο στο Αρχιπέλαγος ή θα επιχειρήσουν να το πράξουν, αν δεν τους δοθεί μερίδιο και άρα θα πρέπει να… αναρρωτηθούμε από τώρα, για τα… Αιγιακά -παρά τις Μ. Ασιατικές ακτές- νησιά μας!..

– Η σημερινή, αλλά και η επόμενη Ε/Κ-Β θα πρέπει να “ξηγηθούν” “στα ίσα”, κυρίως με το Ισραήλ, και τους ηγέτες του! (Βεβαίως και με τις Η.Π.Α., όπως και με τους εκπροσώπους της Παγκοσμιοποίησης, καθώς και με τις όποιες εμπλεκόμενες ενεργειακές εταιρείες)! Είναι δε μεγάλη ευκαιρία να μάθουμε, τώρα που στο Ισραήλ κυβερνάται από μια πολύ μεγάλη, διεθνούς και όχι μόνον τοπικού βεληνεκούς, πολιτική προσωπικότητα, ήτοι από τον Β. Νετανιάχου, αν το Ισραήλ τελικά “θα μας… πουλήσει” ουσιαστικά, στο πλαίσιο εφαρμογής υλοποίησης του σχεδίου του, που είναι, παράλληλα με τον “EAST-MED”, (που μόνον ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ, από το 2008 είχε “βρει”, “δει” και μας είχε “εξηγήσει”), να δημιουργήσει και έναν 2ο ενεργειακό άξονα και μια 2η “ενεργειακή διαδρομή, η οποία θα είναι / θα διέρχεται Νως Κύπρου – Μέσον Αιγαίου, (δια της “καμπής” του συμπλέγματος Μεγίστης, που γι’ αυτό “συζητείται” τόσο), και απ’ εκεί θα πηγαίνει προς Β. και Α. Ευρώπη)!

δ.  Να βάλλει / να ωθήσει, (αν έτσι εκτιμήσει ότι την συμφέρει, ως τελική δηλαδή υπέρ αυτής λύση), η Ρωσία την Τουρκία σε έναν Ε-Τ πόλεμο, αν δει ότι ηττάται στην Μ. Ανατολή και πρωτίστως στην Συρία ή αν διαπιστώσει ότι προχωρούν τα σχέδια του ενεργειακού ανταγωνιστή και απειλούντος να “σπάσει” το ενεργειακό της μονοπώλειο Ισραήλ, στην Μεσόγειο και στην Ν. Κρήτη!.. Κάτι τέτοιο απαιτεί, ως βασική προϋπόθεση, η Τουρκία να εξακολουθήσει να έχει κάκιστες σχέσεις με τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη!

ε. Να μην τα βρουν” Ελλάδα και Τουρκία!

[Γι’ αυτό επείγεται ο Τσίπρας, (αλλά και ο Κοτζιάς), αφού έχει τέτοια εντολή, απ’ τους “Διεθνείς του Πάτρωνες”, όντας πάρα πολύ εύκολος, ως πρώην Κομμουνιστής και Διεθνιστής και νυν Νεο-κομμουνιστής Νεο-Διεθνιστής και Άπατρης, να δώσει τα πάντα ή τέλος πάντων ό,τι του ζητηθεί, όπως απέδειξε και με τη “Συμφωνία των Ψαράδων”!

Η παρουσία του Καμμένου διευκόλυνε το έργο των κυβερνώντων ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ, των ελληνικής καταγωγής Διεθνιστών, διότι ως πολιτικός νεο-δοσίλογος και πολιτικός νεο-μαυραγορίτης (με μία φράση, ως πολιτικός νεο-τσουτσές) συγκρατούσε την λαϊκή… εθνική πλέμπα (πλέμπα, κατά τους “Διεθνιστές” βεβαίως) μέχρι την στιγμή που η ΝΔ προσέφυγε στην Βουλή, με αφορμή το Σκοπιανό, και ζήτησε την πτώση της Κ-Β, ώστε να μην πηγαίναμε στις… Πρέσπες! Καταλάβατε!

Ο πολιτικά εθνο-δοσίλογος ΥΠΑΜ Π. Καμμένος, έναντι της Υπουργοποίησής του και πιθανώς και άλλων -μη γνωστών- ανταλλαγμάτων, (τώρα, αυτός ο κάποτε μέγας ακροδεξιός της ΝΔούλας, Εθνικιστής, κλπ, θα γλείψει ή γλείφει ήδη τον Τσίπρα, για να τον βάλλει αυτός στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας” του ΣΥΡΙΖΑ), λειτουργούσε, και θα λειτουργεί μέχρι του τέλους της… τρομερής αυτής Κ-Β, ως το χαλί, που σκέπαζε ή επιχειρούσε να σκεπάζει πάντα τα κυβερνητικά παχιά, βρωμερά και τρομερά δύσμοσμα κυβερνητικά σκατά, στις συνεχείς μάλιστα, επί σχεδόν 4 χρόνια τώρα, βρώμικες κυβερνητικές… κενώσεις]!.. 

Οι παραπάνω είναι μερικοί μόνον “ερυθροί… ενδείκτες”, για μία ΕΤ… ανάφλεξη!..

Μήπως λοιπόν (μετά απ’ όλα τα εκτεθέντα) ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ τώρα (είναι ρητορική και όχι με διάθεση μείωσής σας, η χρήση του υπόψη ρήματος) το πώς η Τουρκία καταφέρνει κάθε φορά και “βγαίνει από πάνω” γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά, σε σχέση πχ με εμάς, κλπ, κλπ, κλπ;

-/- 

 • Τί άλλο να Σας γράψω πια, βρε απαιτητικοί (και θα έλεγα δικαίως) αναγνώστες (οι περισσότεροι βεβαίως)!..
 • ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΑΪΤ!
 • ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ!

 

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ“!

-/-

ΥΓ.

 1. Υπομονή βρε! Θα γράψω και για τις ΤΕΔ! Πώς κάνετε έτσι; Δεν σας είπα; Έμεινα μόνος, αφού οι Συνάδελφοι έφυγαν στην εγγύς και μακράν… αλλοδαπή! Απ’ τους 16 μαχίμους συνολικά συναδέλφους, μόνον ο ΕΛΛΗΝΑΣ και ο φιλοξενών τις συγκεντρώσεις μας βαζελ0-ΛΑΜΟΓΙΑΣ είναι σήμερα στην χώρα, ενώ η προ των πιέσεών σας πρόθεσή μας, για κλείσιμο του “σάϊτ”, συνέτεινε στο να μην… αναζητήσουμε νέους… συνεργάτες! Υπομονή λοιπόν!..
 2. Μην ξεχνάτε, ΟΛΟΙ ΣΑΣ: Τουρκία: Ξεψυχόν Θηρίο“! Και τέλος,
 3. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΕΟΝ, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ -ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΠΑΛΑΙΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΚΕΙΝΟ… ΔΟΓΜΑ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ(!) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ“!..

-/-

ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ, ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ… ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: 

 • 250.000 ξένους έκανε Έλληνες, δίνοντάς τους ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, η αρσενική… -φτωχή- Αυλωνίτου, ο φτωχός γαμπρός του Λαιμού και νυν ΓΓ/ ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, πριν από την… φυγή του από το ΥΠΕΣ! Ό,τι ακριβώς σας έγραφα! Και ρωτάω τώρα εγώ:
 • “Κε Μητσοτάκη είσαι σίγουρος ότι θα βγεις Π-Θ; ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΕΙΣ ΤΩΡΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΤΣΟΓΛΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ, ΓΡΑΦΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΚΑΙ(!) ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΣΥ ΚΥΡΙΑΚΕ, ΠΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, (ΜΕΤΑ ΑΠ’ ΑΥΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018), ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ… ΤΕΛΟΣ“!.. ΑΡΑ: 

 

ΑΠΟΤΣΟΓΛΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ!!!

– Και επειδή με ρώτησαν, διότι τάχα δεν καταλαβαίνουν τί σημαίνει το αποτσογλανοποίηση τώρα απαντώ:

ΣΗΜΑΙΝΕΙ (στην πράξη) ΜΑΖΙΚΗ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΝΔούλας!

ΚΑΙ 

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ

ΣΗΜΑΙΝΕΙ 

ΤΕΛΟΣ

ΤΟΥ 

ΝΕΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΕΟ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ)

ΚΟΚΚΙΝΟ-ΦΑΣΙΣΜΟΥ (!!!),

ΟΠΩΣ

ΚΑΙ 

ΤΕΛΟΣ 

ΤΟΥ 

ΔΗΘΕΝ

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ, ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΘΕΙΑ ΜΑΥΡΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΕΟ-ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ και ΝΕΟ-ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΣΜΟΥ!!!

-/-