ΔΕΚΑ (10) ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ… “ΤΙΚ”!..

Φίλοι μου!

Δεν υπάρχει κανένας πόλεμος στην Ουκρανία! (Μέχρι τούδε, τουλάχιστον)!..

Πόλεμος θα υπήρχε, αν η Δύση, σε όποια κανονική και όχι… μισθοφορική της μορφή (πχ οι Η.Π.Α. μόνες τους ή οι χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ και οι Η.Π.Α. μαζί ή οι Αγγλοσάξωνες ενωμένοι, μαζί με το ΝΑΤΟ ή οι Η.Π.Α., η ΕΕ και το ΝΑΤΟ ή όλοι μαζί αυτοί, κλπ, καταλάβατε τί εννοώ), πολεμούσε / – σαν με τις ΡΕΔ!

Τί έχουμε όμως “σήμερα” στην Ουκρανία;

Έχουμε μια στρατιωτική… παρέλαση της Ρ/ “Αρκούδας” και προσπάθεια του Ουκρανικού… ποντικού, λαγού, ελαφιού, κλπ, ό,τι θέλετε εσείς, (αφού λίγη σημασία έχει πια), να ξεφύγει από τα… χέρια και τα… δόντια της!..

Τυπικά βεβαίως, ΟΚ(!), λέγεται πόλεμος, ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία!

[Είναι, κατ’ εμάς, βέβαιον ότι ο επαγγελματίας Κωμικός, Πρόεδρος Ζελένσκι, αν και όταν όλα τελειώσουν και επιβιώσει της μήνης του ίδιου του λαού του, (αφού πάντα κάποιος ή κάποιοι -ιστορικά- πρέπει να θυσιάζονται, ώστε να ικανοποιείται η λαϊκή συνείδηση και να ηρεμεί, αλλά και να σβήνει και η οργή της επίσης), πως θα το γυρίσει από την… κωμωδία, στην… τραγωδία]!..

Για τον αλητήριο που μας ειρωνεύεται, τον καλούμε να προσέξει ότι εμφανιστήκαμε “δις” για το θέμα “Ουκρανία” και ακριβώς χρονικά, ελάχιστα λίγο πριν από τις όποιες εξελίξεις, με την σημασία που αυτό “μεταφέρει”, καθώς -και κυρίως- τον καλούμε να μας διαβάζει καλύτερα και προσεχτικότερα, και να πάει και πάλι στα “Συμπεράσματα” του άρθρου μας, με τίτλο “Ουκρανία τώρα” και να διαβάσει το τί γράφαμε πως θα έκανε ένας έξυπνος… Ρ/Στρατηγός, ώστε να μας πει μετά, αν πιστεύαμε και το γράφαμε(!), “ναι” ή”όχι”, ότι οι ΡΕΔ θα έμπαιναν στην Α. Ουκρανία (ό,τι βιώνεται τώρα) και αν, ακολούθως, πολιτικο-στρατιωτικής ευκαιρίας δοθείσης, θελήσουν να επεκτείνουν την αρχική τους… σκέψη (sic), (ναι, αυτήν την σκέψη που πολύ έξυπνα κοινοποίησαν οι Ρώσοι, με τον δήθεν… χαζό Αρχηγό των Ρ/ΜΥ που… πρόδωσε τάχα, από “τρακ”, μπροστά στον Πούτιν, την επομένη Ρ/κίνηση, λανθάνων δήθεν στον λόγο του, κατά το τελευταίο “ανοικτό” Ρ/”ΣΕΑ”, αναφέροντας την λέξη “προσάρτηση”, για τις 2 αυτόνομες ρωσόφωνες επαρχίες του ΝΤΟΝΜΠΑΣ, αντί της τότε εξεταζομένης “αναγνώριση”), και έτσι στη συνέχεια οι ΡΕΔ “ανοιγούν”, δίκην ριπιδίου, εντός της “ΚΑΡΔΙΑΣ” της Ουκρανίας, (εντός δηλαδή της Ουκρανικής ενδοχώρας), μέχρι η Δύση να θελήσει να τους σταματήσει… διπλωματικά, όπως είπε ο Α/Πρόεδρος, με το να ικανοποιήσει όμως τότε αναγκαστικά, όλες ή σχεδόν όλες τις επιθυμίες των Ρώσων!..

Σε κάθε περίπτωση όμως αλητάκο, εμείς τολμάμε και εκτιθέμεθα, γράφοντας και αναλύοντας, χωρίς να είμαστε η Βουλγάρα Βάγκα, ούτε Προφήτες, ούτε Μάντεις!.. Εσύ και οι όμοιοί σου, γιατί δεν κάνετε το ίδιο, ώστε να τύχετε και της δεούσης κριτικής, ημών και όποιων άλλων, αλλά περιορίζεστε μόνον στο να “ζητάτε” απ’ τους άλλους, (λέγε-με όποιους τρίτους) ή απλώς και μόνον να… κρίνετε, ό,τι διαβάζετε;;;

Ούτε για εισβολή μπορούμε να μιλάμε, αν(!) οι Ρώσοι έχουν μπει μόνον(!) στις 2 ρωσόφωνες ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ(!) επαρχίες του ΝΤΟΝΜΠΑΣ (αυτόνομο είναι ένα τεράστιο κομμάτι γης του Ντονμπάς, μέσα στο οποίο ζει και ένα μικρό ποσοστό ατόμων Ουκρανικής καταγωγής, επαρχίες μη αναγνωρισμένες φυσικά από την “Διεθνή Κοινότητα”), αφού μέχρι σήμερα οι επαρχίες αυτές ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΝ(!), ΧΩΡΙΣ ΝΑ EIXE – NA ΕΧΕΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥΣ, είχαν και έχουν κοινά σύνορα με την Ρ/Ομοσπονδία, όπως επίσης και δικό τους “Σύνταγμα”, Αρχές, κλπ, ενώ ζήτησαν, με τον πιο επίσημο δυνατό τρόπο, και την είσοδο στο έδαφός τους των ΡΕΔ, κλπ!..

Εισβολή τυπικά(!) στο έδαφος της Ουκρανίας, γενικώς, ΝΑΙ(!) υπάρχει, αφού ο Ο.Η.Ε. / “Διεθνής Κοινότητα”, ΔΕΝ(!) έχει αναγνωρίσει τις 2 αυτές αυτόνομες περιοχές, ουσιαστικά όμως όχι!..

Αν όμως οι ΡΕΔ προχώρησαν και… παραπέρα της αρχικής τους… σκέψης, όπως φέρεται* (λέγεται ότι “Κομμάτια” των ΡΕΔ επιχειρούν στην Οδησσό και πως έτερα επιχειρούν βορείως Κιέβου και εντός του Ουκρανικού εδάφους), τότε “ΝΑΙ(!), ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ!..

* Προσοχή! ΑΠΑΝΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΑΜ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΙ “ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ” ¨ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ… ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ… ΙΣΧΥΕΙ!..

ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΩΝΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ,ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ: 

  • TIΣ – ΤΙ -ΠΟΥ – ΠΟΤΕ – και ΠΏΣ

Και μετά να επιχειρείται και(!) “επιβεβαίωση” – “διασταύρωση”, με ατομική – προσωπική των όποιων αναλυτών σκέψη του “ΔΙΑΤΙ”!..

Η Ρωσία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΙΤΟΒΟΛΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

(Αυτό σχετικά με τις κυρώσεις)!..

Ήταν στρατηγικό λάθος της Δύσεως να μην ικανοποιήσει τα ρ/αιτήματα την δεδομένη στιγμή, από την στιγμή μάλιστα που δεν είχε πρόθεση να αμυνθεί της Ουκρανίας, για μια σειρά από λόγους, που εδώ, στον “Ε.Θ.” “αγγίξαμε” (με πρώτιστο την μη προετοιμασία της Δύσεως, στο να αντιμετωπίσει την Ρωσία), και έτσι τώρα η Ρωσία, από μόνη της και “έργοις”(!) -και με πολύ -πιθανότατα- αίμα, θα πάρει ό,τι ζητούσε απ΄αυτήν!..

√  Μεγαλύτερο όμως λάθος ήταν η εμμονή του Ζελένσκυ, στο να αρνείται συνεχώς τα ρωσικά προς την χώρα του αιτήματα, (πχ για την μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, για την μη εγκατάσταση βαλλιστικών πυραύλων στο Ουκρανικό έδαφος, κλπ, κλπ, κλπ), ξέροντας ότι ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ένας Ζελένσκι, ο οποίος, προφανώς(!), δεν υπολόγισε την πιθανότητα, η Δύση να “τραβηχτεί” από την Ουκρανία, και να την αφήσει μόνη της στο Πεδίο!..

ΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΚΑΙ Η ΟΔΗΣΣΟΣ, “ΧΑΙΡΕΤΑΙ”(!), ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΕΥΡΥΤΕΡΑ! (ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ)!..

Καλώ τους πολιτικούς μας, τους… “ειδικούς” και ειδικούς, κλπ, να πάψουν να ταυτίζουν τώρα τα όσα γίνονται στην Ουκρανία, με τα της Κύπρου, το 1974! Σύγκριση ναι, ώστε να βρεθούν κάποια κοινά σημεία, αλλά ταύτιση όχι!..

Το 1974, στην Κύπρο η Τουρκία ήταν “εγγυήτρια δύναμις”, δεν υπήρχε καμία αυτόνομη τ/περιοχή στο νησί, ει μη μόνον κάποιοι, “δώθε – κείθε”, Τ/Κ “θύλακες”, η Ελλάς είχε 2η συνεχόμενη δικτατορία, ήτοι “βαρεία εκτροπή δημοκρατικής ομαλότητος” και το θέμα ήταν “καθαρά” εσωτερικό της Δύσεως, στην οποία ΣΧΕΔΙΑΣΘΗΚΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΘΗ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ “ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ” TON 20o AI., ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΕΝΑ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΟ “ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΕΞΙΛΕΩΣΕΩΣ” / “ΓΙΟΜ ΚΙΠΟΥΡ”, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ!.. (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ)!..

Στην περίπτωσή μας, ο ΕΧΘΡΟΣ είναι το “αντίπαλον δέος” της Δύσεως, ήτοι η ετέρα ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΙΣ Ρωσία, κλπ, κλπ, κλπ!.. (Τα έχουμε γράψει πιο πάνω τα… λοιπά, να μην επανέρχομαι)!.. 

Καμμία αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας δεν ζήτησε ο Πούτιν!

Ο Πούτιν, όταν πια όλα είχαν τελειώσει, με τις συνεχείς κάθετες αρνήσεις των Ουκρανών και της Δύσεως, προς το σύνολο των ρ/αιτημάτων, ζήτησε μη άσκοπη χρήση των όπλων από πλευράς Ουκρανών, δηλαδή ουσιαστικά τους είπε “ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ”, διότι αυτό θα είναι άσκοπο, μάταιο και… θανατηφόρο! 

ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ, ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ!.. (Κάποιοι έφτασαν να λένε πως ό,τι ζήτησε ο Πούτιν, μιλώντας τάχα για “αποστρατικοποίηση”, το ίδιο ζητάει και ο ΡΤΕ από εμάς! Αυτά δεν είναι μόνον ανακριβή, είναι ταυτόχρονα και επικίνδυνα)!.. 

Η ΔΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΕΙΤΕ ΩΣ Η.Π.Α., ΕΙΤΕ ΩΣ ΝΑΤΟ, ΕΙΤΕ ΩΣ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΕΙΤΕ ΩΣ ΕΕ (ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΠΟΡΕΛ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ;), ΕΙΤΕ ΩΣ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!..

ΟΨΟΜΕΘΑ!.. 

 

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-