ΤΡΑΜΠ! 3ο ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ!..

Φίλοι μας!

Λόγω ελλείψεως χρόνου, ολοκληρώνουμε σήμερα (Μέρος “3ο”) την “παρέμβασή” μας για τον Α/Πρόεδρο ΤΡΑΜΠ! Η παρούσα παράγραφος είναι το τελικό συμπλήρωμα στα 2 προηγούμενα άρθρα, με τον τίτλο [καθ’ υπερβολήν φυσικά, διότι “Ανδρέας” ήταν μόνον ένας(!)], Ντόναλντ ΤΡΑΜΠ, Ένας Σύγχρονος Αμερικανός Ανδρέας Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ”!..

“Πάμε” λοιπόν, απ’ εκεί που είχαμε μείνει και… περιληπτικά!

1.

Η υπόθεση με την περίφημη “Halk Bank” δεν άρχισε επί Τραμπ, ο οποίος την “παρέλαβε”! Αν “ψάξετε” εδώ, θα βρείτε τα πάντα!

Η υπόθεση ξεκίνησε επί “Ομπάμα”, περίοδο κατά την οποία είχαμε και την κορύφωσή της!

Η υπόθεση έχει να κάνει με το “σπάσιμο” του α/εμπάργκο στο Ιράν και τον τρόπο με τον οποίον “ξεπλυνόταν” το χρήμα (κυρίως χρυσός), χρήμα και ενέργεια που ήταν αυτά που αντάλλασσαν Τουρκία και Ιράν!..

Στην υπόθεση, από πλευράς Τουρκίας, άμεση / κυρία και αρχηγική εμπλοκή είχε ο ίδιος ο ΡΤΕ! Οι λοιποί Τούρκοι εμπλεκόμενοι, όπως πχ ο εις κυρίως των υιών του, τα διευθυντικά στελέχη της Τραπέζης (Δντης – Υδντης – στελέχη της Τραπέζης), μέλη του Οικονομικού Επιτελείου της Κ-Β, κλπ, ενεπλάκησαν με εντολή ΡΤΕ!

Συνεπώς ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ είναι ο Τ/ΠτΔ απέναντι στην Δύση και εννοούμε ως πολιτικός και δη ως Αρχηγός Κράτους, ενός από τα σημαντικότερα μάλιστα, λόγω της Γεωγραφίας του, του “Δυτικού Συνασπισμού”, απ’ την στιγμή που αυτός δεν παραλληλίστηκε με την αποφασισθείσα “γραμμή” των εταίρων του, σχετικάμε το Ιράν!..

Παράλληλα, βεβαίως, ο ΡΤΕ είναι και ο 1ος και ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ, αν δει κανείς την υπόθεση, απλώς ως μια υπόθεση, μακράν της πολιτικής της… χροιάς!..

Α! Και για να μην θεωρήσετε ότι τον ξεχάσαμε! Ο “Σύνδεσμος” των Ιρανών στην Τουρκία για την διεξαγωγή όλης αυτής της εξαιρετικά βρώμικης υποθέσεως, η οποία είχε και ως ένα(!) από τα αποτελέσματά της να κάνει ακόμα πλουσιότερο τον ΡΤΕ (ακόμα δεν έχει μάθει η παγκόσμιος κοινότητα το ύψος των καταθέσεών του στις Ελβετικές Τράπεζες, οι οποίες τον “καλύπτουν”, προφανώς με “διεθνή -άνωθεν- εντολή”, όπως κάλυπταν κάποτε και τον Χίτλερ), ήταν ο Τούρκος “επιχειρηματίας”, Ιρανικής (!) καταγωγής, άντρας της κορυφαίας Τ/τραγουδίστριας Εμπρού ΓΚΙΟΥΝΤΕΣ* , ο Ρεζά ΖΑΡΡΑΜΠ*, (είναι τακτική ΜΥ, το πώς αυτός ο Κος, που αρχικά χρηματοδοτείτο από τις Ι/ΜΥ της Τεχεράνης, απέκτησε φήμη “διεθνούς” τάχα… “Παραλή”, αναδυόμενος ουσιαστικά μέσα από την τ/”νύχτα”, από την οποίαν… πήρε για γυναίκα του και ως “ασπίδα” του στην Τουρκία, την Εμπρού,  με αποτέλεσμα στο τέλος να “απασχολήσει” και τις Τ/ΜΥ, με την γνωστή συνέχεια), ο οποίος και συνελήφθη -εμμέσως φυσικά- από τις Α/ΜΥ και μετεφέρθη από την Τουρκία στις Η.Π.Α., (με έξυπνο, προσχηματικό, αλλά “ομιλούντα”, τρόπο εκλήθη στις Η.Π.Α.), μαζί με τον Δντη της Τραπέζης, όπου και ορθώς – ορθότατα και παραμένουν ακόμα και σήμερα και οι δύο!

* Rıza Sarraf (Farsça: رضا ضراب, Reza Zarrab; d. 12 Eylül 1983, Tebriz)

Reza Zarrab accused of raping cellmate in Manhattan prison

O Τ-Ιρανός πράκτορας και στην κάτω “φωτό” με την γυναίκα του Εμπρού ΓΚΙΟΥΝΤΕΣ, η οποία είχε γυρίσει κυριολεκτικά από τον άλλον κόσμο, αφού είχε υποστεί βαρύτατο εγκεφαλικό!

Trump's deal with the mysterious Turkish-Iranian gold trader Reza Zarrab - kodoom.com - Kodoom

Την υπόθεση την “έβγαλαν” οι Αμερικανοί “Οικονομικοί Πράκτορες” του Α/Προξενείου, της Πόλης!.. Εμείς πιστεύουμε ότι η μεταφορά των 2 παραπάνω Κων στις Η.Π.Α. έγινε κατόπιν Τ-Α συμφωνίας, όταν πλέον οι Τούρκοι δεν είχαν άλλες σχετικές… “Άμυνες” απέναντι στους Αμερικανούς, δηλαδή όταν δεν είχαν οι Τούρκοι να τους… πλασάρουν ή… “πουλήσουν” άλλα ψέματα!..

Σημειωτέον ότι, κυρίως στην τ/”Λαϊκή Τράπεζα”, (όπως και σε άλλες τ/Τράπεζες φυσικά και πάντα σε ειδικούς λογαριασμούς), κατέληγαν και χρήματα και από την παράνομη ομοία… ναρκωτικο-ενεργειακή (sic)  ΤΙρακινή “σχέση”, η οποία κυρίως επικεντρωνόταν στις υπόψη σχέσεις των Τούρκων με τον “ISIS”, (λέγε με κυρίως πρώην Σανταμικά στελέχη / τα 8 στα 10 μη στρατολογημένα μέλη του “ISIS” ήσαν και είναι, “εν υπνώσει” πλέον, οπαδοί του Σαντάμ, στρατιωτικοί και μη)!

Θυμίζουμε ότι την συγκεκριμένη αυτή σχέση (Τ-Ιράκ-“ISIS”) την παρουσίασαν “εκτενώς” και οι Ρώσοι, με αεροφωτογραφίες, κλπ, λίγο μετά την πρώτη κατάρριψη ρ/πολεμικού αεροσκάφους, στην Β. Συρία!

“Για την ιστορία”, όπως λέμε: Ο ένας γιός του ΡΤΕ, αλλά και ο άλλος, που έκανε διδακτορικό νομίζω τότε, στην Ιταλία και οι σημερινοί “φίλοι” των Τούρκων Ιταλοί, τον είχαν ψάξει οικονομικά (για αναφορές “ξεπλύματος χρημάτων” στην χώρα τους), λόγω βεβαίως του πατρός του, καταλαβαίνετε, δημιουργώντας πρόβλημα στις Τ-Ι σχέσεις εκείνη την περίοδο, είχαν άμεση προσωπική εμπλοκή στο τρίγωνο της πιο πάνω… παρενθέσεως αυτής της… παραγράφου, όπως όμως και η αγαπημένη κόρη του Τ/Προέδρου Σουμεγιέ, η οποία περιέλθαπε τραυματίες Τζιχαντιστές, σε τουρκικά νοσοκομεία, πλησίον των Τ-Σ συνόρων, νοσοκομεία ειδικά… “επιστρατευμένα” για τους… Κους αυτούς, συμμετείχε σε πρωτοβουλίες οικονομικής ενισχύσεως των Σύρων στρατιωτικών και του στρατού της Σ/Αντιπολιτεύσεως, υποτίθεται, και στην πραγματικότητα των Τζιχαντιστών, κλπ!.. (Κε… Ομπάμα, δεν μπορεί όλο και κάτι θα άκουσες και εσύ, έ);

Συνεπώς, καμία σχέση δεν είχε ο Τραμπ ή ο γαμπρός του με το θέμα αυτό και την “καρδιά” του, την ουσία του!..

Συνεχίζουμε!

Ο ΤΡΑΜΠ, ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ, ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΝ ΤΙρανό πράκτορα και τον Δντή της τ/Τραπέζης, όπως δεν έκανε το ίδιο και με τον Αρχι-Χότζα Γκιουλέν, τον οποίον… σκύλιασαν οι Τούρκοι να ζητούν την έκδοσή του, επί 4 χρόνια Τραμπ, λαμβάνοντας όμως μονίμως και σε σταθερή βάση τους… γεννητικούς αδένες του Τραμπ!

Ο γαμπρός του Τραμπ ενεπλάκη εσκεμμένως από τους “Διεθνείς Παγκοσμιοποιητές Εβραίους” στο θέμα και εμείς τον… ακούγαμε να τον εμπλέκουν, στα ε/Κανάλια, πολλοί “πληρωμένοι” “δικοί μας”, όπως πχ ο Κύπριος, “Όργανο” των Α/”ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ” και της “ΚΥΠ” της “Κυπριακής Δημοκρατίας”, Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ, επειδή αφ’ ενός είναι γαμπρός του Τραμπ και αφ’ ετέρου επειδή είναι “φίλα προσκείμενος”, για να μην γράψω “Φαν”, όπως και ο πεθερός του, του Ι/Προέδρου Κου Νετανιάχου, τον οποίον επίσης ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Η “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ”, προκειμένου να τον “ρίξει” από την εξουσία, ακριβώς επειδή είναι “ΕΘΝΟ-ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ” και όχι “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΗΣ”, όχι τουλάχιστον της μορφής που θα επιθυμούσαν οι κυρίαρχοι “Διεθνείς Εβραίοι”!..

ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΕΒΑΛΑΝ [ΔΙΑ ΤΩΝ “ΟΡΓΑΝΩΝ” ΤΟΥΣ, ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ”, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΝ “ΡΙΞΟΥΝ”, ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ, ΟΠΟΥ ΔΕΙ, ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ], ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΡΑΜΠ – ΡΤΕ, ΓΙΑΤΙ Ο Α/ΠΡΟΕΔΡΟΣ, [ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ, ΟΤΑΝ “ΕΘΙΓΕΤΟ” ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ, ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ -ΠΡΟΣΕΞΤΕ-, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΓΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ “ΣΧΕΣΕΙΣ Η.Π.Α.-ΤΟΥΡΚΙΑΣ“, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Ο ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΔΕ Η(ΔΙΑΖ) ΔΕΙΝΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑ(!) ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Α/”ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ” Η(ΔΙΑΖ) ΤΟΥ Α/”ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ” (ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ), ΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Ο ΚΑΘΕ Α/ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ… ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ Η(ΔΙΑΖ) ΜΗ, ΟΝΤΑΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥΣ],

Α.    ΔΕΝ ΕΞΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙ-ΧΟΤΖΑ ΦΕΤΧΙΟΥΛΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ; 

Β. ΔΕΝ “ΕΚΛΕΙΣΕ” ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΞΕΘΕΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ… ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΤΗΣ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ” ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΕΚΚΡΕΜΕΙ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ;

ΓΙΑΤΙ, ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α., ΩΣΤΕ ΝΑ “ΚΛΕΙΣΕΙ” ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟΝ… ΡΤΕ; (ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΙΘΑΝΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ… ΦΙΛΟ ΤΟΥ);

Ο Τραμπ φίλοι μας, στα 4 χρόνια της εξουσίας του, είδε την Τουρκία, σε σχέση με τα ΕΤ πάντα, ως ένα από τα 2 παιδιά του, που ναι μεν “έσφαλε” και “σφάλλει” (Τουρκία) απέναντι στο άλλο (Ελλάδα), αλλά δεν παύει να είναι… παιδί του και να μην θέλει γι’ αυτό να το διώξει από την Οικογένειά του (“Δύση”)! Καταλαβαίνετε!

Δυστυχώς οι “πουλημένοι” των ε/ΜΜΕ (και όχι μόνον), “πούλησαν”, επί Τραμπ, το όποιο “χειροπιαστό” τυχόν ελληνικό όφελος θα μπορούσε να υπάρξει στα Ε-Τ, βάζοντάς-το στο διεθνές “παιχνίδι” κατά του Τραμπ, προτάσσοντας τον στόχο για τον οποίον πληρώνονταν και ήταν η συνεχής πολεμική, πάσης φύσεως, κατά του Α/Προέδρου (χωρίς καμία αντίδραση του εδώ Α/Πρέσβεως, αφού αυτός ανήκει στουςΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ), προκειμένου ο Τραμπ, δια του συνεχούς επηρεασμού της αμερικανικής και λοιπής κοινής (διεθνούς) γνώμης να απωλέσει στο τέλος την εξουσία!..

Και άλλα, και μάλιστα αρκετά, “γιατί”, θα μπορούσαμε να θέσουμε, ώστε να ισχυροποιήσουμε περαιτέρω επιχειρηματολογικά την θέση μας, πως τα περί φιλίας ΡΤΕ – ΤΡΑΜΠ, κλπ, ήταν και παραμένουν φτηνή προπαγάνδα των Α/”ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”, που ελέγχουν απολύτως οι “Παγκοσμιοποιητές”, προπαγάνδα απευθυνόμενη στην πλέμπα και απ’ αυτήν στους πλέον ασχέτους, στους αρνούμενους να… σκεφτούν, στους αδιάφορους, και λοιπούς ομοίους!.. Πχ: (Σταχυολογώ από ευρέως μόνον γνωστές υποθέσεις)!..

Γιατί επί Τραμπ (για να “πιάσουμε” το “αγαπημένο” θέμα, κάποιων αναλυτών και όχι μόνον, όταν αναφέρονται στην Τουρκία, την Οικονομία, με την οποία πιστεύουν αυτοί οι… ανόητοι, ότι μπορεί να “πέσει” γενικώς η Τουρκία), η ισοτιμία $ – ΤΛ έφτασε σχεδόν στο 1 προς 10,5, συμπαρασύροντας, περίπου στο αυτό, και την ισοτιμία Ευρώ – ΤΛ, και κάνοντας την Γερμανία, την Ολλανδία, την  Ουγγαρία, την Πολωνία, και άλλες φιλικές προς την Τουρκία ευρωπαϊκές χώρες, περίπου να… τρελαθούν, με “πρώτη και καλύτερη” την… αιώνια προστάτιδα (αλλιώς και… “τσατσά”) της Τουρκίας Γερμανία;

Γιατί έπρεπε ο Τραμπ να απειλήσει “πολύπλευρα” τον δήθεν… φίλο του ΡΤΕ, για να πάρει τελικά πίσω τον Α/Πάστορα Μπράνσον, τον οποίον μάλιστα οι Τούρκοι παρουσίαζαν ως έναν… επικίνδυνο Α/κατάσκοπο, ο οποίος δρούσε για αρκετά χρόνια στην χώρα τους;

Γιατί τώρα, λίγο πριν από την πιθανολογούμενη αποχώρηση του Τραμπ από την εξουσία, μετά από την πρωτοφανή νοθεία στις α/εκλογές, το Α/ΥΠΕΞ και το Α/ΥΠ.ΟΙΚ. συνεργάστηκαν και “πέρασε” στον Π/Υ της Κ-Β ΤΡΑΜΠ, για το 2021, το ποσόν που αντιστοιχεί στο ύψος των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, λόγω των S-400, κλπ; Καταλαβαίνετε!.. Το κείμενο του Π/Υ δεν θα φέρει την υπογραφή του Προέδρου των Η.Π.Α. Τραμπ, Προέδρου έστω μέχρι τις 20-01-2021;

Γιατί οι Τούρκοι δεν τόλμησαν επί Τραμπ να αναπτύξουν, στα μέρη όπου μας είπαν ότι θα τους εγκαταστήσουν, τους S-400, που πήραν από την Ρωσία, κάτι που έλεγαν πως θα έκαναν από τον Απρ. του 2020[Πληροφορίες φέρουν να τους έχουν μεταφέρει στα μέρη όπου θα τους εγκαταστήσουν (Γ2) ΚΑΙ να έχουν έντονη εκεί δραστηριοποίηση, ενώ απασχολεί, επίσης έντονα, την τ/ηγεσία η αεράμυνα της Άγκυρας (Γ2)! Τούρκοι να γνωρίζετε, διότι εμείς σας ενημερώνουμε πάντα και σε όλα, πως οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” “πετάνε” στην περίφημη “κρίσιμη” πλατεία, της Πρωτεύουσάς σας! Προσοχή λοιπόν]!..

Και ρωτάμε!

Είναι ψέμα ή αλήθεια ότι ο ΡΤΕ είχε άριστες σχέσεις με τον Μουσουλμάνο Ομπάμα, που όταν εξελέγη πήγε πρώτα στην Τουρκία*, αφού θα εξελίσσετο το περίφημο “ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ”, της “CIA”, (με κύριο Κεφάλαιο, αυτό με τον τίτλο “Αραβική Άνοιξη”), στο οποίο υπήρχε και Κεφάλαιο “Τουρκία”, με βασική συμμετοχή και ενεργό ρόλο του ΡΤΕ;

* Την Ελλάδα την “θυμήθηκε” ο Ομπάμα, όταν απέτυχε στην Τουρκία το “Κίνημα” ανατροπής του ΡΤΕ, που αυτός σχεδίασε, και λίγο πριν “φύγει” από την εξουσία, την / μας επισκέφτηκε για να δρέψει δάφνες Δημοκρατίας, από την ίδια της την πηγή, ενδιαφερόμενος για την υστεροφημία του, ξεχνώντας όμως ότι ή αδιαφορώντας για το ότι, (διαλέξτε εσείς), ήταν αυτός ο οποίος ΕΠΝΙΞΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΝ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ και την Β. ΑΦΡΙΚΗ, (κυρίως αυτές τις τεράστιες σε έκταση περιοχές), με όλες τις συνέπειες και τα αποτελέσματα (παράλληλα και μη) που ζούμε σήμερα και εμείς στην Ευρώπη!

Είναι ψέμα ή αλήθεια οι στενότατες σχέσεις του Ομπάμα (και του ΡΤΕ  βεβαίως), με τους “Αδελφούς Μουσουλμάνους” (φίλους και συνδαιτημόνες όλων των Τρομοκρατών, από Καύκασο, έως Αλγερία και Μαρόκο, όπως και από Καύκασο, έως Σουδάν και Σομαλία), όπως και του Μ. Κλίντον, προ Ομπάμα, με τον ΡΤΕ και τους “Μ. Α.”, αλλά και της Χ. Κλίντον, η οποία ως ΥΠΕΞ στην Κ-Β Ομπάμα συνέχισε την πολιτική του ανδρός της;

Θα ήθελε κάποιος απ’ τα “πουλητάρια” “Κατευθυντήριους Νόες” των Καναλιών (Αμερικανο-“ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ” Παπαχελάδες, τέως Κομμουνιστές και μη, κλπ), να τοποθετηθεί στις λίγες παραπάνω επισημάνσεις μας, που ο Ομπάμα (σε ό,τι τον αφορά), τις… προσπερνά στο προσφάτως εκδοθέν βιβλίο του;

(Όλοι αυτοί οι “ΕΛΙΤΕΣ”, διότι οι τάχα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ”, οι “LİBERALS”, όπως λέγονται στις Η.Π.Α., και “ΕΛΙΤΕΣ” είναι, και ζάμπλουτοι είναι, και τους πλούσιους εκφράζουν, “πουλώντας” βεβαίως “Λαό” και “Δημοκρατία”, που περιλαμβάνει τα σημερινά απάνθρωπα στην βάση τους “Αντι-Πρότυπα” της “Παγκοσμιοποιήσεως”, κλπ! Αντιθέτως, τους “ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΥΣ” ψηφίζουν παραδοσιακά κυρίως οι “μεσαίοι” και η πλατιά φτώχεια!.. Πώς λοιπόν μπορεί να είσαι “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ” και να μην εκδίδεις βιβλία, που σου γράφουν άλλοι και για την δόξα σου και για την επιπλέον “κονόμα”, που είναι πάντα “γλυκιά”, όσα και αν έχει κανείς; Ξεχάσατε ότι λίγο καιρό πριν, μας είχαν “πρήξει” με το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα);

Επίσης, να μας πουν, αν θέλουν / αν… ευαρεστούνται, τα ίδια παραπάνω πρόσωπα, πότε και ποιός αιματοκύλισε τα Βαλκάνια, αλλά και ποιός έριξε πυρηνικά στην χερσόνησο του Αίμου; Μήπως λεγόταν Κλίντον, των… παρθένων “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”;

Ας μας πουν ακόμα, πόσα χρόνια κυβερνούν τις Η.Π.Α., μετά το 1950, συνολικά οι “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ” και ειδικά πόσα χρόνια κυβερνούν, ξανά οι “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ”, από το 1995 και δώθε, που εμφανίστηκε… “δυνατά” η “Παγκοσμιοποίηση“!..

Και τελικά, ας μας πουν! Επειδή ο Μπάϊντεν θα βάλλει, όπως λέγεται εκπρόσωπο Τύπου μια Αμερικανίδα ελληνικής καταγωγής, έγινε… Έλληνας και… Μπαϊντενόπουλος, όπως  μας είπε ότι τον είχε πει κάποιος Έλληνας εκεί λεφτάς, που ήθελε να προωθήσει τότε τις δουλειές του;

Ναι, αλλά η ανύπαρκτη, η άγνωστη πολιτικά, νέα Α/Αντιπρόεδρος, (αν φυσικά όλα πάνε Ο.Κ. μέχρι τέλους για τους “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ”), Μουσουλμάνα Καμάλα Χάρις, (που λίαν πιθανώς να “ανοίξει” τον προεδρικό δρόμο για την… Μισέλ… ),  πήρε δύο Τουρκάλες δίπλα της (γυναίκες είναι και οι δύο, αν δεν σφάλλω), ως συμβούλους της σε θέματα εσωτερικής πολιτικής!

Άρα, να υποθέσουμε, τί, ρε γελοίοι; Ότι ο Μπάϊντεν και η Κ-Β του θα είναιΔευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη με την Ελλάδα, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο με την Τουρκία και την Κυριακή θα έχουν… “Αργία”;

Τί είναι αυτά ρε Καραγκιόζηδες, που, για να βοηθήσετε και εσείς, τους διεθνείς εντολείς σας, στο να “πέσει” ο Τραμπ, βάλατε σ’ αυτό το “τρυπάκι”, μέσω των Καναλιών (και όχι μόνον*), τον ε/λαό, ένα “τρυπάκι” το οποίο είμαστε σίγουροι, αφού τόσο λίγο είναι το “ΙQ” σας, πως το ασπάζεστε, και μάλιστα πλήρως, 100%;

* Επί Τραμπ, μέχρι και διπλωμάτες μας (εε και εα), μιλούσαν ευθέως(!) και δημοσία(!) οι ανόητοι, αν όχι αδιάφοροι εθνικά, κατά του Τραμπ, ενώ τα εθνικά μας θέματα “έτρεχαν”, και μετά ήθελαν να μας υπερασπιστούν οι Η.Π.Α., κλπ!.. Ασφαλώς το έκαναν επίτηδες, αδιαφορούντες πλήρως γαι το εθνικό όφελος, απλώς για να φτάσει στα αυτιά των “Διεθνών Εβραίων”, δια στόματος των ντόπιων ρουφιάνων τους πολιτικών και άλλων, ότι τους… “γλείφουν” οι… Α, Β, Γ, κλπ, Κοι, είτε αυτοί είναι πολιτικοί, είτε διπλωμάτες καριέρας, είτε δημοσιογράφοι, κλπ, ώστε να πάρουν -τυχόν- απ’ αυτούς κάποιο… κοκκαλάκι, ως αντάλλαγμα, όπως πχ μια προαγωγή, μια καλύτερη θέση κάπου αλλού, μια καλύτερη οικονομική αμοιβή, κλπ, κλπ, κλπ!…

Ποιοί νοήμονες πολιτικοί, ρε σεις, αλλά και ποιοί αναλυτές και όποιοι άλλοι κατέχουν σχετική με τα εθνικά μας θέματα “θέση ευθύνης” στο Κράτος, (και όχι μόνον στην Ελλάδα βεβαίως), σκέπτονται έτσι;

Σε καφενεία ίσως κάποιοι ακόμα να σκέπτονται κατ’ αυτόν τον τρόπο! Και γράφουμε “ακόμα”, διότι η μεγάλη μάζα των Ελλήνων, ξύπνησε πια!.. Εσείς ακόμα… “κοιμάστε” και εμείς οι… ανόητοι πληρώνουμε “κοιμισμένους” να κρατούν τα ηνία της τύχης μας, στα βρώμικα χέρια τους / σας;

Είχαμε κάποτε, θα τον θυμάστε, … ολόκληρο Τζορτζ Στεφανόπουλο, “φοβερό και τρομερό”, όπως τον παρουσίαζαν, δίπλα ακριβώς στον Κλίντον, αν δεν απατώμαι! Τί πήρε τότε η Πατρίδα μας; Απολύτως τίποτα!

Αντιθέτως μάλιστα, ο Κλίντον… μερίμνησε (sic) τότε, πλην των άλλων σε βάρος μας… δράσεών του ή και(!)… δράσεών του (Μαδρίτη, Ελσίνκι, παράδοση Οτζαλάν, κλπ), και για την δημιουργία των “γκρίζων ζωνών” (μέσω των “στημένων” Ιμίων), έκανε δηλαδή τα εγκαίνια (“έκοψε την κορδέλα”) του διαχωρισμού του Αρχιπελάγους μας!..

“Ούτε καν και τον Δουκάκη Πρόεδρο των Η.Π.Α. να “βγάζαμε”, δεν θα κέρδιζε κάτι η Ελλάδα, αν τα τότε “κόζια” άλλα θα επέβαλαν!

Με τον άλλον Α/Πρόεδρο, επίσης των “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”, αυτόν τον μαύρο… πολυγόη, τον Ομπάμα, η Ελλάδα χρεοκόπησε και υποθηκεύτηκε μέχρι το 2115! “Σήμερα” ο Κος αυτός, ένας στυγνός δολοφόνος λαών, σαν τον Κλίντον, βγάζει βιβλία και μας λέει, αναφερόμενος σε εμάς, ότι οι Γαλλο-Γερμανοί μας χρεοκόπησαν, και πως αυτός έκανε τα πάντα και στο τέλος μας διέσωσε! “Δεν το προσέξαμε”! Αχαχαχαχαχα!..

Από το 1950 και μετά, μόνον μία φορά η Ελλάδα “πήρε” από τις Η.Π.Α.! (Αν εξετάσουμε τις Ε-Α σχέσεις, μετά από τον Β’ Π. Π., κάτι που δεν πρέπει βεβαίως, σε σχήμα “δούναι και λαβείν”, και αφαιρουμένων του “Δόγματος Τρούμαν” και του “Σχεδίου Μάρσαλ”, που ήταν μόνον “λαβείν” από εμάς… )!..

Ήταν την 10ετία του 1960, με το περίφημο σχέδιο του τότε Α/ΥΠΕΞ Ντιν Άτσεσον, το γνωστό “Σχέδιο “ΑΤΣΕΣΟΝ”, με το οποίο ουσιαστικά εδίνετο η Κύπρος στην Ελλάδα, αφού πλην ενός τμήματος της Καρπασίας, το οποίο εδίνετο “επ’ ενοικίω” στους Τούρκους, για 50 χρόνια και κατόπιν και αυτή θα ενσωματούτο στην λοιπή νήσο, η υπόλοιπη Κύπρος ενώνετο με την Ελλάδα!..

Δυστυχώς η τεράστια αυτή επιτυχία του Γεωργίου ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, παρέμεινε στα “χαρτιά”, δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα, αφού την υπονόμευσαν εκουσίως και ακουσίως 3 άτομα! Ποιοί;

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ο Γ’, (εκουσίως / “άνθρωπος των Άγγλων”, μετά από την εξορία του στις Σεϋχέλλες), στον οποίον ο τότε ΜΕΓΑΣ Π-Θ μας είπε την ιστορική φράση “άλλα συμφωνούμε Μακαριότατε εις τας Αθήνας και άλλα πράττετε εις την Λευκωσίαν”, καθώς και την επίσης ιστορική ομοία “μας δίδουν όλη την πολυκατοικίαν και κρατούν το δώμα, και αυτό επ’ ενοικίω, και αρνείστε”;

Το επίσης “Όργανο” των Βρετανών Σπύρος ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, εκουσίως!.. (Είναι αυτός που για να εκλεγεί κάποια χρόνια αργότερα ΠτΔ σκηνοθέτησε απόπειρα δολοφονίας του γιού του Μάρκου)!..

Και τέλος, ο Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ο οποίος ήταν ακόμα τότε υπέρ της θεωρίας του “ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΟΛΟΥ” και αν και αμφιταλαντευόμενος αρχικά, τελικώς φέρεται να επείσθη ότι το σχέδιο αυτό δεν ευνοούσε την λύση του “Κυπριακού”, σύμφωνα πάντα με τα ελληνικά συμφέροντα!

Ήταν η μοναδική μας ευκαιρία για την Κύπρο τότε, με αυτήν την άκρως ενεργητική πολιτική που ακολούθησε τότε ο ΜΕΓΑΣ “ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΗΣ” Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στα εθνικά μας θέματα, αλλά που δυστυχώς δεν ευδοκίμησε!

Ήταν και η μοναδική φορά που οι Η.Π.Α. μεταπολεμικά “μίλησαν”… ελληνικά!

“Για την ιστορία” απλώς, όπως λέμε, (μιας και το “πιάσαμε” το θέμα, ας το “κλείσουμε”), όταν μετά ο τότε Ε/Π-Θ θέλησε να “ισοφαρίσει” το στρατηγικό αυτό λάθος, που έγινε με την μη αποδοχή του “Σχεδίου ΑΤΣΕΣΟΝ”, στέλνοντας “έξυπνα”(!!!)* μια Μεραρχία στο νησί, ένα νησί το οποίο απειλείτο συνεχώς, από την 10ετία του 1950 ακόμα, με τ/απόβαση, ώστε να το κρατήσει τουλάχιστον με την πλαστή μορφή που του είχαν δώσει οι συνθήκες Ζυρίχης – Λονδίνου, (1959-1960), αλλά και να κρατήσει ζώσα ακόμα την ελπίδα μιας πιθανής μελλοντικής ενώσεώς του με την “ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ”, ήρθε η Χούντα του Σχη Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (1967-1973) (“Άνθρωπος” των Άγγλων, στρατολογημένος από την εποχή της Μ. Ανατολής), και με εντολή των “Διεθνών Εβραίων”, κοινοποιηθείσης σ’ αυτήν δια της τότε αμερικανικής Κ-Β, την “πήρε” πίσω, για συγκεκριμένους λόγους, λόγοι οι οποίοι άπτοντο αυστηρά της ασφαλείας του Ι/Κράτους! Αγγλία, ακόμα σήμερα, παραμένει “Προστάτης” του Ισραήλ, έστω και κρυφός, μια Αγγλία που βοήθησε “τα μέγιστα” στην ίδρυση του Ισραήλ, από την τελευταία 10ετία του 19ου αι. ακόμα, κάτι που καταγράφεται ασφαλώς στα απολύτως θετικά επιτεύγματα της εξωτερικής της πολιτικής, ιστορικά εξεταζόμενης)!..

* Έχουμε γράψει εδώ το “πώς” εστάλη αυτή η Μεραρχία στο νησί μας!..

Τέλος, το 1974, με την Χούντα του Ταξίαρχου Δ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ή “Αόρατου” και… παπαριές (1973-1974), “έδεσε το γλυκό”, και οι Έλληνες χάσαμε από τους Μογγόλους, σχεδόν ΑΜΑΧΗΤΙ*, περίπου το 1/2 νησί και συγκεκριμένα το πιο εύφορο κομμάτι του, το Βόρειο, μετά από την εφαρμογή τότε μιας πρωτοφανούς, σε βάρος του “ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ”, “Διεθνούς Συνωμοσίας”, η οποία είχε πολλά… “end states”, με κυριότερα, αυτήν την φορά, και την ασφάλεια του Ισραήλ και πάλι, αλλά και την όμοια της Δύσεως!.. /  Ο Δ. Ιωαννίδης ήταν “Όμηρος” του Ελληνο-Εβραίου “Οργάνου” της “ΜΟΣΑΝΤ”, παιδικού του φίλου, γείτονά του από τα παιδικά του χρόνια στα Πατήσια και αργότερα και γαμπρού του, (αφού αυτός παντρεύτηκε την αδελφή του), μεγαλο-γιατρού Ζακ ΑΛΖΑΡΑΚΗ, ιδιοκτήτη της Κλινικής των Αθηνών “ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ” (απέναντι από την Α/Πρεσβεία των Αθηνών / Και το όνομα ακόμα της Κλινικής… “μιλούσε”)! Ο Ιωαννίδης, που πολλοί των ερευνητών τον αναφέρουν και ως Έλληνα εβραϊκής  καταγωγής (Ρωμανιώτης / Ιωάννινα), ίσως επειδή η αδελφή του πεθαίνοντας, άφησε όλη της την περιουσία στο “Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο” (“Κ.Ι.Σ.”) Αθηνών, (εμείς δεν επιθυμούμε να αναφέρουμε την θέση μας σχετικά), ήταν ένας Ελληνόψυχος Αξκός μεν, “Ιδιώτης” δε, με ποσοστό ιδιωτίας λίαν υψηλό, πιθανώς και εγγίζοντα το 90%!..

* Κάποιοι λίγοι… ρομαντικοί και ιδεαλιστές… ένστολοι(!), όπως λένε σήμερα υποτιμητικά τους Έλληνες στρατιωτικούς (όπως δηλαδή ακριβώς λένε και τους λοιπούς… ένστολους, από γκρουμ ξενοδοχείων, μέχρι Σεκιουριτάδες και Υπηρέτες πλουσίων, οι οποίοι φορούν ίσως ακόμα τις γνωστές λιμπρέες ή λιβρέες), όπως τους λένε κυρίως τα εναπομείναντα σε Ελλάδα και Κύπρο Κομμούνια, όπως επίσης και κάτι πιο λίγοι μη ένστολοι, “είδαν πρόσωπο” τότε την Τουρκιά και έδωσαν την ζωή τους για την Γαλανόλευκη, ενώ κάτι άλλα… ένστολα και “στο κόλπο” / “μιλημένα” ελλαδικά καθίκια, (με νωπό οι περισσότεροι στα χέρια τους το αδελφικό αίμα, αφού είχαν οι βρωμιάρηδες σκοτώσει Έλληνες Κυπρίους, στην “στημένη” προσπάθειά τους να ρίξουν τάχα τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ στην πραγματικότητα, με τον τρόπο αυτόν, έλεγαν στις ΤΕΔ “σας ανοίξαμε τον δρόμο, ελάτε”), … ένστολα καθίκια, που αργότερα έγιναν μέχρι και Αρχηγοί των… ΕΕΔ, “πουλώντας”, και πολύ μάλιστα, … “ΛΑΟ” και “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, αντί να είχαν “στηθεί” στα 6 μέτρα, όπως τους έπρεπε, έπαιρναν τις οικοσκευές τους και “την έκαναν”… τρέχοντας από το νησί!..

(Για να γίνουν τα όσα έγιναν στην Κύπρο το 1974, έπρεπε, αρχικώς, να “βγει” από την μέση ο τότε… Ρεπουμπλικανός Α/Πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον, ο οποίος αντιτίθετο σφόδρα σε τ/απόβαση στο νησί, όπως και “βγήκε”, αφού εκτός του θέματος της Κύπρου, αντιδρούσε γενικώς προς τα τότε… κελεύσματα της “Λέσχης Μπίλντεμπεργκ”! Μερίμνησε για την αποπομπή του, αλλά και για όλα… γενικώς που αφορούσαν στην δημιουργία νέου “STATUS” στην Κύπρο μας, ο τότε ΑΝΘΡΩΠΟΣ του “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ” και σημερινός ΕΠΙΤΙΜΟΣ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ Π-Θ” του, καταλάβατε, ο Νομπελίστας Δόκτορας, ο Αμερικανός, Γερμανο-Εβραϊκής καταγωγής και στην πραγματικότητα “Διεθνής Εβραίος”, ο Χένρυ ΚΙΣΣΙΝΤΖΕΡ)!..

-/-

ΑΡΑ, “ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ”, ΟΣΟΙ “ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ”, ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΤΑΧΑ ΤΑΔΕ “ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ” Α/ΠΡΟΕΔΡΟΥ Η(ΔΙΑΖ) ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΔΕΙΝΑ “ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΥ” Α/ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΜΜΕΣΩΣ “ΠΕΡΝΑΓΑΤΕ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ, ΚΑΙ… “ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΕΝΤΟΛΕΣ”, ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΗΚΟΥΣΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΟΥΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ, ΚΑΙ “ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ” ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΙΚΟΣ… ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΕΝ “ΠΕΤΑΕΙ” ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙ Η(ΔΙΑΖ) ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ, ΤΥΧΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΣΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ… “ΑΣΟΡΤΙ”(SIC)!..

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΕΛΟΣ… ΑΝΟΗΤΟΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ, ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟ “ΣΑΪΤ” ΜΑΣ ΟΙ “ΑΓΓΕΛΟΙ”, ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ, Ο Ε/Π-Θ Κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΕΝΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ Η.Π.Α., ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ… ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΑΣ, ΩΣ ΧΩΡΑΣ! “ΝΑΙ, ΚΕ ΤΡΑΜΠ, ΚΛΠ, ΑΛΛΑ ΕΑΝ, ΚΛΠ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ”!.. (ΟΠΟΥ ΤΡΑΜΠ, ΒΑΛΤΕ ΟΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ)!..

ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ*, ΑΛΛΑ ΑΝ Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΒΟΥΘΟΥΛΑ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ… ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΜΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΣΧΥΡΟΣ, Η(ΔΙΑΖ) ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΚΑΤΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΣΤΕΙ / “ΔΟΥΛΕΨΕΙ”; ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ; 

* ‘Ηδη ο ΡΤΕ “τα γύρισε” και είναι πλέον στην γραμμή Μπάϊντεν, ήτοι συμπεριφέρεται πολιτικά, με βάση το γνωστό πια και στο ευρύ κοινό “Σχέδιο Μπάϊντεν”, το οποίο έχουμε μνημονεύσει εδώ και αναφερθεί στο περιεχόμενό του! “ΜΕ ΛΕΝΕ, OXI ΡTE, ΑΛΛΑ… ΡΙΖΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΤΑ ΓΥΡΙΖΩ”!

2. Ο Τραμπ, πλην της Α/Οικονομίας που… ανέστησε(!), μια Οικονομία που φυσικά διέλυσαν μετά οι “Παγκοσμιοποιητές”, μαζί με τους συνεργάτες τους Κινέζους (λέγε με «Σχέδιο “COVID-19″»), ώστε και τον Τραμπ να “ρίξουν”, αλλά και τα λεφτά τους να πάρουν πολλαπλάσια πίσω, (τα λεφτά που είχαν χάσει επί Τραμπ, μιλάμε για δις και δις $ Η.Π.Α.), “έφτιαξε” και το Α/”Εθνικό Σύστημα Υγείας” (“ΕΣΥ”), διαλύοντας αυτό το απάνθρωπο έκτρωμα, που ονομάστηκε “Obama care”! (Φανταστείτε πόσο αλαζόνας είναι ο Ομπάμα, που έδωσε το όνομά του, σ’ αυτό που υποτίθεται ότι έφτιαξε, ως Πρόεδρος, και αφορούσε την υγεία του α/λαού)!..

Ο Τραμπ είπε “ΟΧΙ” και στο “Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, (“Σ.Α..Δ.”), αφού διεπίστωσε ότι… κάτω από τα χαλιά του “Σ.Α.Δ.” (καταλαβαίνετε), υπήρχαν πολλά και… δύσοσμα κόπρανα, κοινώς σκατά, με το συμπάθιο!..

Ο Τραμπ είπε “ΟΧΙ” στην “Παγκόσμιο Συμφωνία για την Μετανάστευση”, όπως την ονόμασαν οι “Σορίτες” πρωτεργάτες της, μια συμφωνία που στοχεύει ξεκάθαρα και πρωτίστως στην δημιουργία μιας σύγχρονης “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΒΑΒΕΛ” και της οποίας τα πρώτα στάδια, τα ζήσαμε και τα ζούμε και εμείς οι Έλληνες – Ευρωπαίοι, τα τελευταία χρόνια! (Την συμφωνία που υπεγράφη, στο Μαρόκο νομίζω, διότι τώρα είναι κουρασμένη η μνήμη μου, ο… τάχα μου ελληνικός “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”, την ψήφισε ως Κ-Β, αφού ήταν και είναι, ως “Νέος Δυτικο-Διεθνιστής”, της νοοτροπίας που είχε και ο τότε… προϊστάμενός του Ομπάμα, ήτοι της αθρόας αμερικανοποιήσεως αλλοδαπών [ελληνοποιήσεως “εν προκειμένω” / θυμηθείτε την “Σκηνή ΒΙΤΣΑ”, αυτού του Χαϊδαριώτη Κομμουνιστή, που έκανε και ΥΦΑΜ(!), να λέει στους Πακιστανούς, που θα μας πολεμήσουν μαζί με τους Τούρκους κάποια στιγμή, τί πουστιά -μας συγχωρείτε- να κάνουν, ώστε να τους ελληνοποιήσει αμέσως], ώστε να “βγαίνουν” πάντα Κ-Β!..

Ο Τραμπ είπε “ΟΧΙ” στον “Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας” (“ΠΟΥ”), έναν “Οργανισμό”, που όπως οι 9 στους 10 (δεν γράφω 10 στους 10, όπως είναι η αλήθεια, για να μην είμαστε απόλυτοι, κάτι που δεν μας αρέσει), ελέγχεται απόλυτα από τους “Παγκοσμιοποιητές”, με πρώτον και καλύτερο τον Κο Μ. ΓΚΕΪΤΣ!.. Καταλάβατε!.. (Ρωτάμε! Ο Κος Γκέϊτς είναι μέτοχος και χρηματοδότης της “Pfizer”; Επίσης ρωτάμε! Η περιουσία του Κου Μπουρλά, ανέρχεται, “ναι” ή “όχι”, μεταξύ 1/2 δις $ Η.Π.Α. και 1 δις);

Ο Τραμπ είπε “ΟΧΙ” στο “Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο”, το οποίο κατηγόρησε “στα ίσα”, ως ελεγχόμενο από τους “Διεθνείς ή Παγκόσμιους Εβραίους”!.. Έχει ή όχι, δίκιο; Τί λέτε; Εμείς λέμε “ΝΑΙ”!..

Ο Τραμπ είπε “ΟΧΙ” στην συμφωνία για το κλίμα, ξεσκεπάζοντας τις βρωμιές (κυρίως οικονομικής φύσεως) των Ευρωπαίων, σε βάρος των Η.Π.Α. και όχι μόνον!..

 

Ο Τραμπ είπε “ΟΧΙ” στην συμφωνία για τα πυρηνικά, των 6 (5+1) χωρών, με το Ιράν και “έφυγε” απ’ αυτήν, ξεσκεπάζοντας το Ιράν και την πολιτική υπουλία του και αποκαλύπτοντας την… ηλιθιότητα των υπολοίπων!..

Το Ιράν δεν απείχε τότε πολύ από την δημιουργία πυρηνικής βόμβας, (όπως πάνω σε εκείνο το χαρτόνι είχε δείξει στο ακροατήριό του, σε εκείνη την ιστορική ομιλία του στον Ο.Η.Ε., ο  Ι/Π-Θ Κος Νετανιάχου, προ ολίγων μόλις ετών), και αμέσου κατόπιν προσβολής του Ισραηλινού Κράτους, που από της ιδρύσεώς του, το 1948, “παλεύει να ζήσει”, αλλά όλα τα ΜΜΕ της “Παγκοσμιοποιήσεως” (μέσα σ’ αυτά και τα ελληνικά, που στην ειδησιογραφία και στον πολιτικό σχολιασμό προϊστανται τέως Κομμουνιστές / “Κόκκινοι Φασίστες”), θέλουν να μας πείσουν ότι είναι ΠΑΝΤΑ(!) “ΕΝ ΑΔΙΚΩ”, ενώ οι… φτωχοί και… κατατρεγμένοι Παλαιστίνιοι ή οι της ίδιας μοίρας Άραβες, κλπ, και μπλα, μπλα, μπλα!.. Καταλάβατε!..

Ο Τραμπ προσπάθησε (εμμέσως βεβαίως) να αναβαθμήσει το ΝΑΤΟ, λέγοντας πως πρέπει να πληρώνουν άπαντες και όχι μόνον οι Η.Π.Α. την νόμιμη συμπεφωνημένη συνεισφορά τους, ώστε να καθίστατο δυνατή και η… απολιθοποίησή του, ο εκσυγχρονισμός του, αλλά και η επιβεβλημένη(!) για εμάς ανάπτυξή του, πέραν των σημερινών του ορίων, με αποτέλεσμα και την προσθήκη νέων αποστολών, απολύτως επιβεβλημένων και προσαρμοσμένων στα ζητούμενα των καιρών! (Τα όσα πχ εσχάτως… διέρρευσαν, περί ενεργειών για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της “Κυπριακής Δημοκρατίας”, είναι απολύτως στην σωστή κατεύθυνση, όπως και οι αναφορές σε δημιουργία ενός αραβικού ΝΑΤΟ, ακόμα περισσότερο σε σωστή κατεύθυνση! / Ήταν, χρονικά, λίγο μετά που, το αγαπημένο παιδί των πρώτων πιθανώς των “Διεθνών Εβραίων”, των Ρότσιλντ, ο Γάλλος Πρόεδρος ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ, απεκάλεσε το ΝΑΤΟ “ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΟ”! Γιατί άραγε);

Φίλοι μας!

Ο Τραμπ γενικώς “τα έβαλε” με τους “ΕΛΙΤΕΣ” και εντός και εκτός Η.Π.Α. και πάντα υπέρ του λαού του!..

Ο Τραμπ “τράβηξε” στις Η.Π.Α. την πλειοψηφία των α/στρατευμάτων από τον Πλανήτη (ακόμα και τώρα που φεύγει, έδωσε εντολή και θα γυρίσουν στις Η.Π.Α. στρατεύματα, όπως πχ από Σομαλία, Ιράκ, κλπ, αν θυμάμαι καλά), και ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ρε… Δημοκράτες “του κόλου”, ρε… φανατίλα… Καιρίδη, ρε… “κρυφέ”… Φίλη της Παντείου, και λοιπά ντόπια Όργανα της “Παγκοσμιοποιήσεως” στην Ελλάδα!..

Ο Τραμπ ανέπτυξε σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με την Ρωσία, (κάτι που τώρα με τον Μπάϊντεν θα χαλάσει “στα σίγουρα”), μην… ξεχνώντας ο Πρόεδρος να την περισφίξει περαιτέρω περιορίζοντάς την, σε μια μικρή σχετικά… εμφάνισή της (sic) στην Συρία!..

Ο Τραμπ “πάτησε” στον λαιμό τους άθλιους Κινέζους Κομμουνιστές, σε όλους τους τομείς, με κυριότερον αυτόν της Οικονομίας (της παγκοσμίου εμπορικής τους δράσεως, αν θέλετε), υποχρεώνοντάς τους να βάλλουν το χέρι στην… αριστερή τους -υποτίθεται- τσέπη και να αρχίσουν να πληρώνουν, κάτι που δεν… γνώριζαν πιο πριν οι Σίνες, ξέροντας μόνον να εισπράττουν, …. γενικώς!..

Ο Τραμπ “αγκάλιασε” τους Ισραηλινούς, χωρίς να αδικήσει τους Παλαιστινίους, οι οποίοι κυρίως τον μίσησαν, διότι έτσι τους είπαν οι δικτάτορες επικεφαλής τους, Αμπάς (Δ. Όχθη) και Μεσάλ (Λωρίδα Της Γάζας), αφού ο ΤΡΑΜΠ είχε τα πολιτικά “γκατς” να ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ την ΙΣΤΟΡΙΑ και να μεταφέρει την Α/Πρεσβεία στην ιστορική πρωτεύουσα των Ισραηλιτών Εβραίων, ήτοι στα Ιεροσόλυμα! (Για να δούμε τώρα ο Μπάϊντεν, αν ανακοινωθεί, στις 14-12-2020, από τους εκλέκτορες, ως ο Νικητής των τελευταίων α/εκλογών, θα την πάει και πάλι πίσω στο Τελ Αβίβ; Ντροπή!..

Τολμάμε, εδώ και καιρό τώρα, και γράφουμε στο παραπάνω θέμα την ΑΛΗΘΕΙΑ!

Οι ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ στην Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ, ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ!..

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗ ΔΙΕΝΕΞΗ- ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΡΙΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ (ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ “ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ”, ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ “ΞΥΠΝΗΣΑΝ” ΤΑ 9 ΣΤΑ 10 ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ -ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ- ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ, ΑΝ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ), ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ Ι/ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΤΕΧΕΙ, ΗΤΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ… ΚΟΛΟΒΩΜΕΝΗ!..

Ο Τραμπ, σε ό,τι αφορά εμάς τους Έλληνες*, μας στήριξε και στηρίζει, όπως έδειξε η πολιτική του να μας ισχυροποιήσει πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτικά στην γειτονιά μας και εμμέσως στην ΕΕ, ενισχύοντάς μας και υποστηρίζοντάς μας και στους 3 αυτούς κρισίμους τομείς, αντιλαμβανόμενος στην πράξη, και μάλιστα πλήρως, αυτό που του γράφαμε και γράφουμε ακόμα απ’ εδώ, πως δηλαδή ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΙΣΧΥΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ Η.Π.Α.!..

* Μέχρι και ο “Δυτικο-Διεθνιστής” πια “Σόρος-Τσίπρας” … ύμνησε τον Τραμπ, μέσα στον “Λευκό Οίκο”, το νέο αυτό, αμέσως μετά… σφραγισθέν, … “πουλέν” των “Διεθνών Εβραίων”, όταν τότε εκλήθη στο Παρίσι απ’ αυτούς (Ρότσιλντ) και… υποχρεώθηκε να πάει τα παιδιά του… στην “Disney-Land”!..

Στην παραπάνω συμπεριφορά προς εμάς του Τραμπ, μείζονα ρόλο ασφαλώς “έπαιξε” και “παίζει”, η ενεργητική, πολύπλευρη και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική του Π-Θ μας Κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ο οποίος πλέον (μαζί με τον νέο ΝΕΣΤΟΡΑ της ε/”Διπλωματίας” βεβαίως, που ακούει στο όνομα ΔΕΝΔΙΑΣ και του οποίου η συνολική δράση θυμίζει στο Πεδίο πολύ, τον Μιχαλακόπουλο), έχει μετατρέψει την εξωτερική πολιτική της χρεοκοπημένης και υποθηκευμένης Ελλάδας που παρέλαβε, από παρία, ουραγό, επαίτη και απλό εκτελεστή εντολών των αφεντικών της διεθνούς σκηνής, σε βασικό παράγοντα των διεθνών εξελίξεων! Αν κάποιοι μας πουν / μας χαρακτηρίσουν, λανθασμένα ασφαλώς, υπερβολικούς, ας μας πουν, αν συμφωνούν έστω στο ότι η Ελλάδα έγινε, με τον νυν Π-Θ μας, ένα… ζουζούνι, ένας… οίστρος, τουλάχιστον, στο σώμα της διεθνούς εξουσίας, όπως αυτή εκφράζεται από τα βασικότερα των εκτελεστικών της Οργάνων, ήτοι από τις Η.Π.Α. και την ΕΕ!..

Ακολούθως!

Ο Τραμπ δεν “τα έβαλε” με καμία Ευρώπη, όπως κάποιοι εγχώριοι και ξένοι… μεγαλοσχήμονες, όψιμοι και μη, Νεο-Φιλελεύθεροι, μας λένε ακόμα τώρα… Κε Καιρίδη, … για παράδειγμα!..

Αντιθέτως, η Ευρώπη των “Παγκοσμιοποιητών – Διεθνών Εβραίων” τον πολέμησε, όσο δεν φαντάζεστε, από την πρώτη στιγμή που κάθησε στην προεδρική καρέκλα, όταν κατάλαβε ότι αυτός ο Α/Πρόεδρος ήταν εκτός του “συστήματος ελέγχου” των αφεντικών της, όπως ήσαν οι προηγούμενοι Α/Πρόεδροι, ακόμα και Ρεπουμπλικανοί, όπως πχ ο Τζορτζ  Μπους Τζούνιορ και για εμάς Τζορτζ Μπους, ο ”Βλαξ”!.. Αναρωτηθείτε πχ γιατί άραγε αυτός ο Τεξανός “βλαξ” φωτογραφίζεται μαζί με τους Κλίντον και Ομπάμα, όταν οι δύο αυτοί… Κοι, δεν θέλουν να δουν τον Ρεπουμπλικανό Τραμπ, ούτε ζωγραφιστό, που λέει ο λόγος;

Ο ΤΡΑΜΠ “ΣΗΜΑΔΕΨΕ” ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟΥ / ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, ΝΑ ΖΗΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΟΥ, … ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!..

Όμως!..

Όμως ο Τραμπ δεν(!) μπόρεσε να νικήσει το ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ! Πώς άλλωστε; “Μπήκε” “ως ταύρος εις υαλοπωλείον” στα αμερικανικά πολιτικά πράγματα και αντιλαμβάνεστε ότι “πόνεσε” πολλούς!.. Ίσως θα έπρεπε να λειτουργούσε με λίγο περισσότερο φρένο, αν και η άλλη άποψη αντιτείνει πως γνώριζε ποιοί ήσαν οι αντίπαλοί του, το ποιόν τους και τη δύναμή τους και πως ακριβώς γι’ αυτό έπραξε έτσι, ακολουθώντας δηλαδή την γραμμή του Μ. Αλεξάνδρου, πως “ό,τι δεν λύεται, κόβεται”! (Σαν ακριβώς τον δεσμό, που είχε να αντιμετωπίσει ο Έλληνας Αυτοκράτορας τότε, στον Γόρδιο! Όπου “δεσμός”, βλέπε εγχώριοι και ξένοι αντίπαλοι του Τραμπ)!..

Δεν μπόρεσε όμως ο Τραμπ να “κόψει” αυτόν τον δεσμό, τον δικό του δεσμό, έστω και αν ακόμα λάβουμε υπόψη μας ότι οι εκλογές ήσαν “στημένες” από τους “Παγκοσμιοποιητές”!..

Παρ’ όλα αυτά, ΔΕΝ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ! ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΠΑΝΩ ΣΕ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ και γι’ αυτό, παρά και την γενικευμένη εκλογική μαφιοζο-νοθεία, τον ψήφισε η 1/2 Αμερική, η οποία έχει / περιλαμβάνει τους πάντες στο σύνολό της Κε… Καιρίδη, που είπατε ότι τον Τραμπ ψήφισαν λευκοί χαμηλού μορφωτικού επιπέδου!..

Ντροπή σας και για τον ρατσισμό σας, διότι εδώ είναι σε ράτσα “καθαρά” η αναφορά σας, και συγκεκριμένα στην “Λευκή”, (πιστεύετε σε Φυλετικές θεωρίες… Κε Καιρίδη;), αλλά και συνολικά ΝΤΡΟΠΗ σας! Ίσως, για τους δικούς σας λόγους, να έχετε ροπή προς την… μαύρη ράτσα, αλλά σας βεβαιώ ότι το 35% των εγχρώμων στις Η.Π.Α. (και αναφέρομαι στους μαύρους μόνον), ψήφισαν, στις τελευταίες εκλογές, Τραμπ!..

Είχατε μήπως και εσείς… Κομμουνιστικό παρελθόν Κε Καιρίδη (γι’ αυτό στον “ΣΚΑΪ” είχατε την Κανέλλη προ καιρού, Λιάνα μου και Λιάνα μου, ενώ αυτή σας… έκλανε;), όπως οι περισσότεροι των… εντίμων και κυρίως… ανεξαρτήτων (τί ώρα;) Ακαδημαϊκών μας ή ήλθατε από τις Η.Π.Α., για να μας παρουσιάσετε μιαν άλλη δική σας Αμερική;

Κάτι ξέρουμε και εμείς από Η.Π.Α., … Κε… Καθηγητά, εμείς οι… “ουτιδανοί”, που σας συμβουλεύουμε να ΚΑΤΕΒΕΤΕ ΠΑΡΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ… ΑΛΟΓΟ, ΔΙΟΤΙ… ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΑΣ ΣΤΟ… ΔΑΦΝΙ, ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΗΣΗ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΑΣ ΞΕΠΕΡΝΑ KAI H ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ!.. 

Φίλοι μας!

Ο ΤΡΑΜΠ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΜΗ “ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ” ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΟΝΟΣ, ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ!.. ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΚΟΜΑ “ΣΗΜΕΡΑ”, ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Α/ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΟΝ ΚΕΝΝΕΝΤΥ!..

Για να το ευθυμήσουμε και λίγο, η εξουσία Τραμπ και ο ίδιος προσωπικά, θυμίζουν τον ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ και ΗΘΟΠΟΙΟ Σωτήρη ΜΟΥΣΤΑΚΑ, στην ταινία “Ο ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ”!.. Να την δείτε, όσοι δεν την έχετε δει και να την ξαναδείτε, όσοι την έχετε δει!.. Πρόκειται για έναν κινηματογραφικό… κλαυσίγελο!..

Σε κάθε περίπτωση, με τον ΤΡΑΜΠ οι Αμερικανοί Κα… Μπακογιάννη, είχαν ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Ε-ΛΕΥ-ΘΕ-ΡΙ-Α, ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΤΟΥ… ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΣΕΙΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑΤΕ, ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΣΤΗΜΕΝΗ” ΕΙΚΟΝΑ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΤΑΛΑΝΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ, ΠΟΥ ΣΤΟ… ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΝΑΛΙ, ΣΤΟ “CNN”, ΤΗΝ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΩΝ Α/”ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ “ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ”, ΜΑΣ ΕΙΠΕ… ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΠΑΪΝΤΕΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΑΥΤΟ, ΠΩΣ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΥ… “ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ” Η(ΔΙΑΖ) ΑΛΛΙΩΣ “ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ”, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ Α/ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ 10ΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α., ΣΑΝ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ “ΚΑΛΗ ΩΡΑ”, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΠΩΣ, Ο ΤΡΑΜΠ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΒΑΘΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΦΙΛΟΠΑΤΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΥΠΕΣΧΕΘΗ ΣΤΟΝ Α/ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ!

Ο ΤΡΑΜΠ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ “ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΕΝΟΣ”, ΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ “CLEAR CRYSTAL” ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΥΝΗΘΕΣ ΣΤΗΝ Α/ΠΟΛΙΤΙΚΗ! (ΜΟΝΟΝ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ “ΑΪΚ”, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ, ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΚΑΤΙ, ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟ! ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΚΕΙΝΟΣ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΩΣ… ΠΡΟΕΔΡΟΣ)!..

ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΑ Η ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟΝ Α/ΛΑΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΙΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ… ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΜΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΜΕ… ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΘΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!..

ΑΥΤΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΝΤΟΝΑΛΝΤ! ΕΝΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ 3 ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ “ΕΙΚΟΝΑ” ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ [(;) / ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ] 45ΟΥ Α/ΠΡΟΕΔΡΟΥ!..

 

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

1.

Ο ΤΡΑΜΠ ΥΠΕΒΑΛΕ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΖΟΡΤΖΙΑ-ΕΝΟΡΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ

Τα μέλη της εκστρατείας επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσαν ότι υπέβαλαν αγωγή στο πολιτειακό δικαστήριο της Τζόρτζια, επιδιώκοντας να ακυρώσουν τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στην Πολιτεία, στην τελευταία σε μια σειρά ανεπιτυχών, μέχρι στιγμής, προσφυγών, που αποσκοπούν στο να διαγράψουν την ήττα του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η κυβέρνηση Τραμπ δήλωσε ότι η αγωγή περιλαμβάνει ένορκες καταθέσεις κατοίκων της Τζόρτζια που καταγγέλλουν νοθεία.

Το στρατόπεδο Τραμπ έχει καταθέσει πολυάριθμες αγωγές σε δικαστήρια σε αμερικανικές Πολιτείες σε μια προσπάθεια ανατροπής των αποτελεσμάτων. Σχεδόν όλες οι προσφυγές έχουν απορριφθεί από τα δικαστήρια.

2.

ABD 2021 yılı savunma bütçesinde, Türkiye’ye yaptırım kararı

ABD’de Senato ve Temsilciler Meclisi, 2021 yılı savunma bütçesine 740 milyar dolar ayıran Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa Tasarısı’na son şeklini verdi. Tasarıda, Türkiye için “S-400 alımına müdahil olanlara yaptırım” öngörülüyor. Trump kendisine sunulan bütçeyi onaylarsa, Türkiye’ye yaptırımın önü açmış olacak. Peki yaptırım süreci nasıl işleyecek? Yaptırımları Trump mı yoksa Biden mı uygulayacak? İşte cevaplar.

04.12.2020 

Kongrenin iki kanadının Konferans komitesinde kendi versiyonlarını tek yasa tasarısında birleştirdiği Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa Tasarısı (NDAA), önümüzdeki günlerde ABD Başkanı Donald Trump’ın imzasına sunulacak.

2021 BÜTÇESİNE 740 MİLYAR DOLAR AYRILDI

Tasarının nihai halinde, Savunma Bakanlığı (Pentagon) için 635,5 milyar doları temel bütçe, 69 milyar doları savaş fonu olarak bilinen “Denizaşırı Muhtemel Operasyonlar Fonu”, 8.9 milyar doları ise tasarının yetki alanları dışındaki savunmaya ilişkin harcamalar olmak üzere 713,4 milyar dolar bütçe ayrıldı. Bunun yanı sıra, Enerji Bakanlığı bütçesi altında nükleer kapasiteye ilişkin savunma harcamaları için ise  26.6 milyar dolar bütçe belirlendi.

TÜRKİYE‘YE YAPTIRIM İSTENDİ

Savunma bütçesi tasarısında Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını öngören bir bölüm de yer aldı. Tasarıda, Türkiye’nin S-400‘leri teslim almasının ABD Hasımlarına Yaptırım Yoluyla Mücadele Yasası (CAATSA) kapsamında Rusya ile önemli bir işlem olarak kabul edildiği ve NDAA’nın yasalaşmasından sonra 30 gün içinde Türkiye’de S-400 alımına müdahil olanlara CAATSA yaptırımlarının uygulanması talep edildi.

ABD BAŞKANI 12 YAPTIRIMDAN EN AZ 5’İ SEÇECEK

Tasarıda, başkanın CAATSA kapsamında belirtilen 12 maddeden en az 5’ini uygulaması, yaptırımların “ithal edilen malları” kapsamaması istendi. Bu mallar da “doğal, ya da insan eliyle yapılmış maddeler, imal edilmiş erzak ve bunlara ilişkin denetim ekipmanı” şeklinde sıralandı.

YAPTIRIMLARIN NASIL KALDIRILACAĞI DA AÇIKLANDI

Yaptırımların kaldırılmasının şartları ise şu şekilde belirtildi: “Başkan yaptırım uyguladıktan sonra 1 yıl içinde Kongre’nin gerekli komitelerine, Türkiye’nin veya yaptırım uygulanan kişilerin artık S-400’leri veya bunların yerine herhangi bir Rus sistemini uhdesinde bulundurmadığını, Türk topraklarında Rus hükümeti veya şirketleri adına herhangi bir Rusya vatandaşının S-400’leri çalıştırmadığını teyit ettikten sonra; Türkiye’den Türk Hükümetinin veya hükümet adına başka bir tarafın S-400 veya onun yerini alabilecek bir sistemi tekrar edinmek için CAATSA’nın 231’inci bölümünün kapsamına girecek herhangi bir faaliyete girmeyeceğine dair taahhüt aldıktan sonra yaptırımları kaldırabilir.”

  1. For #TurkeyNDAA FY 2021 “Not later than 30
    24 days after the date of the enactment of this Act, the President shall impose five or more of the #sanctionsdescribed in section 235 of the CAATSA with respect to
    each person that knowingly engaged in the acquisition of
    the S-400″ pic.twitter.com/QfxI9GfIVC

— Elina Ribakova (@elinaribakova) December 3, 2020

F-35‘E PARÇA ÜRETEN TÜRK ŞİRKETLERİNİN YERİNE YENİ ÜRETİCİLERİN BULUNMASI

Ayrıca tasarının 159. bölümünde ise tasarının yasalaşmasından sonra 15 gün içerisinde Türk şirketlerinin yerine F-35 için parça üretecek ortakların tespit edilmesi ve gerekli işlemlerin başlatılması istendi.

2020 YILI TASARISINDA DA BENZER BİR DURUM YAŞANMIŞ, ANCAK TRUMP TÜRKİYE’YE YAPTIRIM YOLUNU AÇMAMIŞTI

Benzer bir durum 2020 yılı bütçesinde de yaşanmıştı. Trump tasarıyı onaylamış ve yasalaşmıştı. Ancak Türkiye’ye yaptırımları uygulama konusunda resmi bir adım atmamıştı.

TRUMP İSTERSE EN HAFİF YAPTIRIMLARI SEÇEBİLİR YA DA KONUYU BIDEN’A BIRAKABİLİR

ABD Başkanı Trump tasarıyı onayladıktan sonra, isterse, Türkiye’ye uygulanması gereken 5 yaptırımı seçip işleme koyabilir. Trump bu konu hakkında bir adım atmak istemezse, yaptırımları uygulayıp uygulamamak Joe Biden’a kalacak.

KAYNAK: HABER7, AA

3.

Obama, Bush ve Bill Clinton’dan ortak korona kararı!

ABD’nin eski başkanları, kamera karşısında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olmaya gönüllü olduklarını açıkladı. 3 eski başkanın kamera karşısında aşı olarak halk arasında farkındalığı arttırmayı ve aşının güvenilir olduğunu kanıtlamayı hedeflediği ifade edildi.

05.12.2020

4.

AB yetkilisinden küstah sözler: Yunan televizyonunda Türkiye’yi tehdit etti

Avrupa Birliği’nin (AB) çifte standartlı kararları devam ediyor. Yunan televizyonunda konuşan AB yetkilisi Margaritis Schinas, Türkiye’ye karşı uygulanacak olan yaptırımların Avrupa Birliği liderler zirvesinde görüşüleceğini söylerken, “Bu uygulamalar yalnız kısa vadeli değil; orta ve uzun vadeli olacak” ifadelerini kullandı.

5.

İstanbul’da İHA Merkezinde 2’si Rus 3 kişi gözaltına alındı

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, İstanbul’da bulunan İnsansız Hava Aracı(İHA) AR-GE Merkezi’nin bulunduğu alanı izinsiz bir şekilde görüntüledikleri belirlenen 2’si Rusya uyruklu 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Olayla ilgili yapılan soruşturma detaylarının daha sonra açıklanacağı belirtildi.

İHA’ları izinsiz görüntülerken yakalanmışlardı: Rus kanalı muhabirlerin salınması için yardım istedi

Rus NTV kanalının Müdür Yardımcısı Vadim Takmenev Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar’dan kanalın kamera ekibinin serbest bırakılmasına yardım etmesini istedi. Gazetecilerin casusluk faaliyeti olarak adlandırılabilecek çekimini göz ardı eden Takmenev “Neden parmaklıklar ardında tutuluyorlar ?” diye sordu.

Haber Merkezi  06 Aralık 2020, 11:26  Son Güncelleme: 06 Aralık 2020, 11:35  Yeni Şafak

İki Rus gazeteci Aleksey Petruşko ve kameraman İvan Malişkin, 3 Aralık’ta, BAYKAR’ın İstanbul’daki İHA üretim tesisleri yakınlarında çekim yaparken yakalanmıştı.

Rus NTV kanalının Müdür Yardımcısı Vadim Takmenev Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar’dan kanalın kamera ekibinin serbest bırakılmasına yardım etmesini istedi.

“NEDEN GÖZALTINDALAR?”

TASS haber ajansının haberine göre Takmenev cumartesi günü yaptığı açıklamada casusluk faaliyeti olarak adlandırılabilecek olayı görmezden gelerek “Görev başındaki gazetecilerimiz belirli kuralları çiğnemiş olsalardı, ülkenizin yetkilileri hemen onları sınır dışı ederlerdi. Ama ülkenizdeki yetkililer, biriyle temas kurma şansı olmadan onları hangi gerekçelerle parmaklıkların arkasında tutuyor? ” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Rus haber kanalı NTV’ye bağlı muhabir Aleksey Petrushko ve kameraman Ivan Malyshkin, İstanbul’da İHA üretim tesislerinin çevresinde izinsiz çekim yaparken gözaltına alınmıştı. Dışişleri Bakanlığı, gazetecilerin akreditasyon olmadan izinsiz bir şekilde çekim yaptığını ifade etmişti.

6.

Uzakdoğu’da yeni salgın kabusu! Bir şehre daha sıçradı…

Yüzyılın kabusu koronavirüs dünyaya diz çöktürmeye devam ediyor. Havaların da soğumasıyla dünya çapında vaka sayılarında korkunç bir artış eğilimi dikkat çekiyor. Sağlık yetkilileri uyarı üstüne uyarı yaparken, “en kötüsünün henüz gelmediği” konusunda ortak görüş paylaşıyorlar. Dünyada her gün bildirilen yeni vaka sayılarının üçte birini ABD oluştururken, uzmanlar tarafından yapılan son açıklama dünyayı dehşete düşürecek türden. Öte yandan dünyanın mücadele ettiği tek salgın koronavirüs de değil

7.

Kırklareli’nin gelinine Beyaz Saray’da kritik görev!

Kırklareli doğumlu yazılım mühendisi Özkan Sedat Kösoğlu ile evli Rohini KosogluABD Başkan Yardımcısı seçilen Kamala Harris’in İç Siyaset Danışmanı oldu.

8.

ABD ‘Stratejik Türk Üçgeni’ni konuşuyor

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut, Joe Biden dönemiyle birlikte Türkiye ile yaşanabilecek çatışma ve gerginlik noktaları hakkında Beyaz Saray’ın masasındaki ‘Stratejik Türk Üçgeni’ne ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

 03.12.2020

Yeni ABD yönetiminin Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit eden Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü PKK/PYD’yi destekten vazgeçmeyeceğini aktaran Turgut, Türkiye’nin uzun yıllardır yatırım yaptığı Sudan, Katar ve Somali’nin (Türk Üçgeni) ABD’ye karşı bir koz olacağını ifade etti.

ABD’NİN ÇİN’LE GERİLİMİ AFRİKA’YA KAYACAK

Turgut, Türkiye’deki muhalif çevrelerin hükümetin Sudan, Katar ve Somali’ye uzun yıllardır neden yatırım yaptığını sorguladıklarını ancak ABD’nin ise Türkiye’nin bölgedeki stratejik vizyonunu fark ettiğini söyleyerek “Biden yönetimi Amerika’nın yeniden oluşturacağı global güç yolunda Türkiye’nin de önemli bir rolü olabileceğini düşünüyor.” dedi.

İşte Serdat Turgut’un “Biden’ın yeni dış ilişkiler kadrosu içinde Türkiye’nin ‘Stratejik Türk Üçgeni‘ konuşuluyor” başlıklı yazısı;

Yeni Amerikan yönetiminin Türkiye ile potansiyel gerginlik noktalarının ve olası diplomatik çatışma alanlarının öncelik sıralamasını çıkarmak için bazı kaynaklar ile yazışıp konuşuyorum.

Herkes gibi ben de Amerika ile ilk karşı karşıya geleceğimiz bölgenin Suriye’nin kuzeyi olacağını düşünürken, uzmanların konuşmalarında Türkiye bağlamında sıkça Somali’nin adı geçmeye başladığından dikkatlerimizin genelde fazla çevrilmediği Afrika kıtasında Amerika’nın Türkiye ile çıkarlarının nasıl çatışabileceğine/çakışabileceğine bakmaya başladım.

STRATEJİK BAKIŞ

ABD’nin Suriye’nin kuzeyi ve PYD ile bağlantıları Türkiye’nin en önde gelen ulusal güvenlik sorunu olmayı gayet tabii ki sürdürecek ama yeni Amerikan yönetimine hazırlanan insanların ABD’nin Türkiye ile ilişkilerine çok daha geniş ve global bir perspektiften bakmakta olduklarını bilelim.

Biden’ın, Trump döneminde ABD’nin global prestijinden ve gücünden çok kaybettiğini düşündüğünü söyleyen, yeni başkanın nasıl düşündüğünü bilen çevreler Biden yönetiminin ABD’ye global hakimiyet imkanlarını yeniden açmak için çalışacağını söylüyorlar.

Bu uzmanlara göre Amerika’nın global güç yarışı ve hakimiyet savaşında Afrika kıtasının önemli bir yeri var. Amerikan devletinin ilgili birimlerinde Afrika’da artan Çin gücü ve bunun ABD açısından orta ve uzun vadedeki anlamı üzerine çalışılıyor ve bu bölgede verilecek bir hakimiyet savaşında Türkiye’nin konumunun ne olabileceği de düşünülüyor.

TÜRKİYE’NİN STRATEJİK VİZYONU

Bu aşamada dış politikadan zorunlu çıkıp iç politikaya kısa süreliğine de olsa dönmek zorundayım. Muhalif çevreler uzunca süredir Türkiye yönetimine özelikle bazı ülkelere yapılan ekonomik ve askeri yatırımların anlamını sorup duruyorlar.

Muhalif çevreler Türkiye’nin Katar ve Somali gibi ülkelerde ne işi olduğunu sorguluyorlar ve bu ülkelerle kurulan ilişkinin temelinde gizli tutulan amaçların olması gerektiğini ima ediyorlar.

Gerçekten de Türkiye uzunca bir süredir örneğin Somali’ye hem ekonomik hem de askeri yatırımlar yaptı. THY bu ülkeye düzenli uçuşlar başlattı ve Türkiye’nin dünyadaki en büyük elçiliklerinden bir tanesi bu ülkeye açıldı. Orada kurulan askeri üste Türk askerleri eğitim veriyor ve hatta Somali ordusunda Türkçe konuşan bir birlik bile oluşturuldu.

Bu tür konularda muhalefetle yönetimin anlamlı bir diyaloğu bulunmuyor ve belki de bu nedenle muhalefet Türkiye’nin bu adımlarına bir türlü anlam veremiyor.

Şimdi Amerika’daki kaynaklardan aldığım son bilgiye göre Türkiye’de muhalefetin anlayamadığını yeni Amerikan yönetimin anlamaya başladığını gösteriyor.

Biden yönetimi Amerika’nın yeniden oluşturacağı global güç yolunda Türkiye’nin de önemli bir rolü olabileceğini düşünüyor.

STRATEJİK TÜRK ÜÇGENİ

Beyaz Saray’ı yakında devralacak yeni yönetim şu anda Afrika ve Ortadoğu’daki hamleleriyle Kızıldeniz, Basra Körfezi ve Hint Okyanusu’nda stratejik bir üçgen oluşturmuş Türkiye ile ilgili yürütülecek stratejiyi konuşuyor.

Bu stratejik üçgen Sudan, Katar ve Somali arasında kurulduğundan yönetimin Katar ile ilişkisinin anlamını sorgulayanların konuya bir de buradan bakmalarının yararı var sanıyorum.

O ÜÇGEN STRATEJİK BİR KOZ OLACAK

Gayet tabii ki Türkiye’nin ulusal güvenliğine tehdidi Suriye’nin kuzeyinden beklemesi değişmeyecek çünkü yeni ABD yönetimi bu bölgede bir Kürt devleti oluşturma projesinden vazgeçmediği gibi neokonların yönetimde artan gücüyle birlikte bu yönde yeni adımlar da atacak.

Bu aşamaya gelindiğinde Türkiye’nin bugüne kadar bazı Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde atmış olduğu diplomatik ve askeri adımları elinde ilerde stratejik koz olarak kullanma ihtimalinin olacağı düşünülüyor. ABD’nin Somali ve diğer ülkelerde hedeflediği stratejik amaçlarını daha rahat gerçekleştirebilmesi Türkiye’nin işbirliğine bağlı olabilir düşüncesi var yeni yönetimde. Eğer o noktaya gelinirse Türkiye’nin kuzey Suriye’de adım atacak ABD’ye karşı elindeki Kızıldeniz ve Basra Körfezi’nin etkin kontrolü kartını devreye sokmasının sırası gelebileceği de düşünülüyor yeni yönetimde yapılan beyin fırtınalarında.

ABD’NİN TÜRKİYE’YE GLOBAL BAKIŞI

Anlayacağınız Amerika’nın yeni yönetimi Türkiye’yi ele alırken sadece Suriye bağlantılı olarak tek boyutlu değil, global düzeyde çok yönlü bir strateji çerçevesinde düşündüğü sinyallerini veriyor. Türkiye’nin de bunu görüp çıkarlarına uygun stratejiyi yine global düşünerek buna uyumlu oluşturması gerekiyor.

9.

Erdoğan CHP’li vekile çok sert tepki: Ahlaksız adam, pişmiş kelle gibi sırıtıyor

04.12.2020 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilişinin 86. yıl dönümü programında konuştu. TSK hakkındaki sözleri nedeniyle tepki çeken CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a sert sözlerle yüklenen Erdoğan, Başarır’ın 2019 yılında bir şehit cenazesinde çekilen fotoğrafını hatırlattı.

“CENAZE NAMAZINDA BİLE PİŞMİŞ KELLE GİBİ SIRITIYOR”

Bu fotoğraf üzerinden CHP’li vekile yüklenen Erdoğan, “Gördünüz, cenaze namazında bile bu ahlaksız, terbiyesiz adam yanında birisiyle konuşurken pişmiş kelle gibi sırıtıyor” dedi.

10.

Mustafa Yürekl

05.12.2020

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Mustafa Öztürk’ün Kur’an-ı Kerim ile ilgili yaptığı açıklamaların yer aldığı bir videoyla sosyal medyada karşılaşmıştım..

Videoyu baştan sona izledim.

*********

ÇAP MESELESİ

Mustafa Öztürk, bu videoda Kur’an-ı Kerim’i mana ve lafız olarak ikiye ayırıyor, anlamın Allah’a ait, lafız ve üslubun  Hz.Peygamber’e  (s.a.v.) ve döneminin koşullarına ait olduğunu söylüyor.

“Hicaz bölgesine indirilen, muhtevasında dönemin koşullarından etkilendiğini iddia ettiği ‘Kuran’daki çap Allah’ın çapı olabilir mi?” dedi. “Kur’an-ı Kerimdeki bu dil Allah’ın dili olabilir mi?” ifadelerini kullandı.

Tarihselcilerin başı olan Öztürk’ün sözleri, tevhid inancıyla, Ehl-i Sünnet ve’l Cemaat akidesiyle bağdaşmaz..

Açıklamaları büyük tepki topladı.

Mustafa Öztürk, bu videonun ortaya çıkmasının hemen ardından, kendi sosyal medya hesabından M. Ü. İlahiyat Fakültesi dekanlığına emeklilik dilekçesini verdiğini duyurdu.

Mustafa Öztürk, paylaşımına ilişkin değerlendirmesinde ise, “Bugün itibariyle akademiye, akademisyenliğe ve ilahiyat alemine veda ediyorum. Artık yeter. Benden bu kadar.” ifadesini kullandı.

Mustafa Öztürk, kelam ilmindeki “Kur’an mahluk mudur değil midir?”  tartışmasını gereksiz yere tefsir ilmine taşıdı. İlmi bir konuyu, seküler tarihselcilik doktrini üzerinden kahvehanelerdeki geyik muhabbetine dönüştürmenin faturasını ödedi.

Böylece çap meselesinin “Mustafa Öztürk’ün çap meselesi” olduğu ortaya çıktı.

TARİHSELCİLİK SAPIKLILTIR

Önce tarihselciliğin ne olduğunu kısaca açıklayalım..

Tarihsel/tarihî olma, bir zamana, bir tarihe ait olma, mutlak olmama, zaman ve mekân üstü olmama demek. Tarihselcilik 19.yüzyılda Hegel ile başlayan pozitivist bir öğretidir. Tarihin zihinsel bağlamda izahıdır.

Tarihselcilik, başta Kitab-ı Mukaddes olmak üzere özellikle vahye ait metinlerin sadece varoluşlarının değil, içerdikleri değerlerin ve hükümlerin dahi sırf var oldukları zamana ve şartlara ait olduğu, ilerleyen zamanlar için geçerli olmayacağı varsayımıyla yorumlanmasıdır.

Tarihselciliği somut bir şekilde ortaya koymak için ahkam ayetlerine ya da İslam hukukuna yaklaşımı ele alınabilir. Örneğin Kur’an-ı Kerim ilk İslam toplumunda hırsızın elinin kesilmesini istemişse, bu sadece o şartlar için geçerli bir hükümdür. O şartlar bir daha aynen tekrarlanmayacağına göre sonraki zamanlarda yapılacak hırsızlıklar sebebiyle hırsızın elinin kesilmesi gerekmez. Yani bu evrensel bir hüküm değildir.

“(Modernleşme sürecinin başlamasından itibaren) Hıristiyan kutsal metinlerinin anlaşılması çalışmalarında tarih veya tarihsellik, başvurulan en önemli “teknik” olmuştur… (Yani tarihselci okuyuş önce Kitab-ı Mukaddes’i anlaşılır kılmak için(!) doğmuştur. MY).

(Bu yolla) kutsal metin artık kutsallığı içinde, yaşanan ve ritüelin bir parçası olarak okunan bir kitap olmaktan çıkmış, ilk dönem Hıristiyanlarının veya tabiri caizse tanrının psikanalizinin yapılmasına imkân veren ipuçlarının koleksiyonuna dönüşmüştür. Kutsal metnin bilimsel bir okuması metin ile metni okuyan arasına bir mesafe konulabileceğini, dolayısıyla metnin nesnel bir biçimde anlaşılabileceğini varsayıyordu. Metni nesnel olarak anlamaya çalışan modern insanın selefleri ise ilk etapta İncil’deki olağanüstü anlatımların akıldışılığına karar verdiler. Bunun sonucunda dinden vazgeçemeyenler için bile din, hâkim olan ve daha olumlu bir statüsü olan düşünce açısından negatif bir değer olarak, hayat içinde alakasız bir unsur olarak hayatiyetini sürdürdü”. (Yasin Aktay, 1996)

Tarihselciler, seküler yaklaşımla kutsal kitabı bile bir olgu olarak değerlendiriyor. Tarihselci yaklaşım, İslam’ı protestanlaştırma projesinin bir bölümüdür. Elbette bunu kabul edilebilir bir tarafı yok.

Zaman ve mekandan münezzeh olan Allah’ın kelam sıfatı ve onun bir tecellisi olan vahiy tarihsel olamaz.  Kur’an ‘tarihsel bir kitaptır’ dediğin zaman onu Allah’ın kitabı saymamış olursunuz. Allah (c.c.) kıdem ve beka sıfatlarıyla zaman dışı olduğundan ilim ve kelamı da zaman dışıdır, evrenseldir..

İSLAMOFOBİYE HİZMET

Batı’da şöyle bir sapık anlayış var:

“Hz. Muhammed’i Allah’ın nebisi saymadıkları için İslam’a Muhammedilik, Kur’an’ı Kerim’e de Muhammed’in yazdığı kitap derler. Kur’an tarihsel bir kitap ve zamanla değişime uğradığını iddia ederler. Mustafa Öztürk de Türkiye’de o tarihselcilerin başında yer alır.

Ömer Nasuhi Bilmen, Muvazzah İlm-i Kelam kitabında der ki ‘Cenabı Hakkın zat ve sıfatı zamani olmadığından ilmi ezelisi mazi ile, hal ve istkbal ile mukayyet olamaz. Kuran-ı Mübin kelamullahtır; Zatullah ile kaim bir sıfatı ezeliye olması itibariyle bir kelam-ı zati-i ilahidir. Mushaf-ı Şerife’de mektup, hafızamızda mahfuz, lisanımızla makruv olan elfaz ve kelimatı itibariyle de bir kelam-ı lafzi-i ilahidir.’ (s.150 -151)

Mustafa Öztürk, Allah’a, meleklere ki özellikle Cebrail’e, peygamberlere, kitaplara imana, kısaca inanç esaslarına saldırmıştır.

Dünya güçleri, oryantalizm ile İslam dininin kaynakları olan Kuran-ı Kerim’i ve Hz. Peygamber’in (s.a.v.) sünnetini tartışılır hale getirmeye çalışmaktadır.

İslam’ı bozuk bir din, Müslümanları da barbar ve şiddete eğilimli göstererek İslamofobiyi meşrulaştırıyorlar. Mustafa Öztürk, İslamofobiye hizmet ediyordu.

BEYAZ CASUS

Mustafa Öztürk, Kuran- Kerim’i tartışmaya açma cinayetini işlemiştir; İslam’ın kaynaklarını tartışmalı hale getirme, birikimini itibarsızlaştırma seferberliğine destek vermiştir; bir beyaz casus olarak akademik hayatı boyunca bu oryantalist paradigmaya çalışmıştır.

Mustafa Öztürk, akademik meseleler ile niçin popilizm yapıyor? İyi niyetli mi? CHP milletvekilliğini garantiledi mi? Yaşar Nuri Öztürk’ün kopyası, bilginin rantını yeme telaşında olabilir mi? Bu soruları zaman cevaplayacak..

Gerçek şudur: Mustafa Öztürk’ün İslami mücadelede pozisyonu yok, İslami hareketin dışında durup gazel okuyor, hatta hariçten küfür ediyor; oryantalist yaklaşımlarla İslam’ın kaynaklarına saldırıyor, ama milletin vergisinden maaş alıyor..

İslami düşüncenin suç olduğu, laikliğin İslamofobi şiddetinde uygulandığı bu ülkede, düşünce özgürlüğü İslam’a saldırıda var ama resmi ideolojiyi eleştiride yok..

Üniversiteler Avrupa merkezli bilim anlayışına teslim edilmiş; pozitvizmle, pragmatizmle, konformizmle, hedonizmle, tüketim çılgınlığıya problemsiz ilahiyatçı, çağın ruhundan en küçük rahatsızlığı yok.. Adliyeler, çeviri Batı hukukuna teslim, adaletin adı yok.. Beyefendi  ilahiyat profesörü! Fıkıh yargının dışında tutuluyor, bu ülkede gerçek hukukçular adliyeye giremiyor en küçük rahatsızlığı yok..

Samimi değil; çünkü İslam’ın ezildiği bir ülkede İslam’a saldırıyor..

Mustafa Öztürk, Kamalizm’e ilişkin değerlendirmelerini, hilafet, şeriat, ümmet ve darülislam görüşünü açıklasın da kendisini tanıyalım.

Mustafa Öztürk’ü ve küstahlığını destekleyenleri kınıyorum..

11.

Για το 0-4-10 και 13-31 γκολ, θα διαβάσουμε, ρε γλίτσες;

Για το 0-4-10 και 13-31 γκολ, θα διαβάσουμε, ρε γλίτσες;
Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020

Τα 14 συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια χωρίς νίκη σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης έφτασε η ΑΕΚ, μετά την σημερινή τεσσάρα από την Μπράγκα. Κοινώς, μετράει 4 ισοπαλίες και 10 ήττες. Αλλά για αυτά λογικά δεν θα διαβάσετε κάπου. Μόνο για τον Ολυμπιακό. Αυτός τους πονάει, άλλωστε.

Άραγε τώρα θα συνεχίσουν να μετρούν τα όποια σερί κάνει ο Ολυμπιακός; Τελικές θα μετρήσουν; Σέντρες, κόρνερ, οφσάιντ, σε λίγο θα μετρούν και το πόσες φορές γίνεται χρήση VAR (αν δεν το έχουν κάνει ήδη). Αλλά να μας πείτε πώς θα μαζέψουν τα ασυμμάζευτα;

Το γράψαμε και πιο πριν η ΑΕΚ είναι με διαφορά η χειρότερη ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Το αποδεικνύει άλλωστε με κάθε ευκαιρία δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς. Και για να μιλήσουμε και με τέρματα σε αυτό το διάστημα έχει δεχθεί 31 γκολ και έχει πετύχει μόλις 13.

Μία ομάδα που έχει να κερδίσει 10 χρόνια στην έδρα της χλευάζει τον Ολυμπιακό, όταν χάνει στην Ευρώπη.

Δεν πειράζει, πάντα η αλήθεια βγαίνει στο φως η ΑΕΚ έχει γίνει περίγελος σε όλη την Ευρώπη. Αλλά ξέρουμε… ήταν Πέμπτη και ξημέρωσε Παρασκευή.

Κωδικός… 0-4-10 και 13-31 γκολ. Μην ξεχάσετε να το κάνετε θέμα, ρε γλίτσες!

ΦΙΛΑΚΙΑ!..