ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ … ΣΧΟΛΙΟ

«İzmirli Anna»/ « Άννα η Σμυρνιά»

                                      Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

– Ένα πρωτοφανές σε έκταση σκάνδαλο κατασκοπείας συγκλονίζει τη γειτονική χώρα, µε επίκεντρο µια Ελληνίδα κατάσκοπο … αλλά και µε την εµπλοκή µεγάλου αριθµού Τούρκων αξιωματικών. Μια μυστηριώδης γυναίκα, ελληνικής καταγωγής, από τη Σµύρνη, µε το όνοµα (ή ψευδώνυµο;) Άννα, έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβληµα στις τουρκικές ένοπλες δυνάµεις, οι οποίες συγκλονίζονται από το µεγαλύτερο σκάνδαλο κατασκοπείας στην ιστορία τους. Αφορµή οι υπόγειες δραστηριότητες της περίφηµης Άννας, που υπέκλεπτε απόρρητα στρατιωτικά µυστικά και τα έστελνε … στην Ελλάδα. Εξαιτίας αυτής της γυναίκας, εδώ και περίπου τρεις µήνες έχει εξαπολυθεί ένα όργιο συλλήψεων Τούρκων αξιωµατικών και όχι µόνο, που εµπλέκονται στο µεγάλο αυτό σκάνδαλο.

 

ΤΟ 2010 ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

– Το θέµα είχε έρθει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα πριν από περίπου δυο χρόνια, όταν στις 29 Οκτωβρίου του 2010 έγινε γνωστή, µέσα από δηµοσίευµα της τουρκικής εφηµερίδας «Σταρ», η εµπλοκή µιας µυστηριώδους Ελληνίδας κατασκόπου σε ένα σκάνδαλο κατασκοπείας. Η τουρκική εφηµερίδα είχε αποκαλύψει ότι τότε είχαν συλληφθεί δύο ναύαρχοι, ενώ µια άλλη τουρκική εφηµερίδα, η «Ταράφ», ανέφερε την εµπλοκή τριών γυναικών, µέσω των οποίων διέρρεαν µυστικά έγραφα του τουρκικού στρατού.

–  Συγκεκριµένα, σύµφωνα µε τις αποκαλύψεις του τουρκικού Τύπου,απόρρητα έγραφα, τα οποία µεταξύ άλλων περιείχαν και σχέδια πολεµικών επιχειρήσεων στο Αιγαίο, καθώς και σχέδια διεξαγωγής ελληνοτουρκικού πολέµου, διέρρευσαν σε ξένες µυστικές υπηρεσίες. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι στην υπόθεση εµπλέκονταν γυναίκες «ελαφρών ηθών», µεταξύ των οποίων και µια Ελληνίδα την οποία αναζητούσε η τουρκική ασφάλεια, που είχαν σχέση µε Τούρκους αξιωµατικούς και υψηλόβαθµα στελέχη της «TUBITAK» (τουρκική πολεµική βιοµηχανία), από τους οποίους έπαιρναν τα µυστικά έγραφα τα οποία στη συνέχεια διοχέτευαν σε ξένες µυστικές υπηρεσίες. Για το θέµα συνελήφθησαν τότε οι δυο Τούρκοι ναύαρχοι, ενώ τις επόµενες µέρες ακολούθησαν οι συλλήψεις τεσσάρων ακόµη αξιωµατικών καθώς και τριών στελεχών.

– Ο τουρκικός Τύπος έκανε λόγο και για άλλες συλλήψεις καθώς ξετυλίγονταν το κουβάρι του µεγάλου αυτού σκανδάλου κατασκοπείας.

 

ΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑ 2.500 ΑΤΟΜΩΝ

 

– Έκτοτε και για ένα µεγάλο διάστηµα δεν υπήρξε καµία αναφορά στον τουρκικό Τύπο σχετικά µε το σκάνδαλο, ούτε για το αν τελικά οι τουρκικές αρχές εξάρθρωσαν το κύκλωµα της κατασκοπείας. Ξαφνικά, όµως, τον περασµένο Μάιο ξέσπασε ένα νέο µεγάλο κύµα συλλήψεων µε επίκεντρο τη δράση αυτής της περίφηµης «Μάτα Χάρι», η οποία σύµφωνα µε τους Τούρκους ονοµάζεται Άννα η Σµυρνιά, «İzmirli Anna». Αυτή η Άννα κατεύθυνε το µεγάλο κύκλωµα κατασκοπείας, που όπως αποκαλύφτηκε είχε διαλύσει ουσιαστικά τον τουρκικό στρατό στην περιοχή του Αιγαίου, µε επίκεντρο τη Σµύρνη.

– Έτσι, στις 10 Μαΐου γίνεται γνωστό πως µε εντολή του γενικού εισαγγελέα Σµύρνης οι στρατιωτικές αρχές προχώρησαν σε αθρόες συλλήψεις διαφόρων στρατιωτικών, που ενέχονται στο µεγάλο σκάνδαλο της κατασκοπείας. Μέχρι τις 25 Μαΐου είχαν συλληφθεί 45 άτοµα, µεταξύ των οποίων 13 µόνιµοι αξιωµατικοί, και γινόταν λόγος για ένα τεράστιο κύκλωµα, που αριθµούσε περί τα 300 άτοµα, ενώ ο ευρύτερος κύκλος της πρωτοφανούς κατασκοπείας άγγιζε περί τα… 2.500 άτοµα, αριθµός πράγµατι υπερβολικός, που ωστόσοπαρουσίαζε το µέγεθος της διάβρωσης που είχε επιτευχθεί στους κόλπους των τουρκικών ενόπλων δυνάµεων στην περιοχή της Σµύρνης και όχι µόνο.

– Όπως αναφέρθηκε, είχε στηθεί ένα έξυπνο κύκλωµα πορνείας, που καθοδηγείτο από την περίφηµη Άννα τη Σµυρνιά, και µέσω διάφορων επαφών γινόταν υποκλοπή στρατιωτικών µυστικών, τα οποία στη συνέχεια παραδίδονταν εντός της ελληνικής επικράτειας στους παραλήπτες, χωρίς ωστόσο να δίνονται συγκεκριµένες λεπτοµέρειες. Το εντυπωσιακό είναι πως από την ελληνική πλευρά φυσικά δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό. Μάλιστα, σύµφωνα µε την εφηµερίδα «Σαµπάχ», η ίδια η Αννα η Σµυρνιά είχε ζητήσει ραντεβού µε ανώτατο πράκτορα της ΜΙΤ, µε προφανή σκοπό την υποκλοπή και άλλων στρατιωτικών µυστικών.

 

 

ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ

 

–  Αλλά η πολύκροτη αυτή υπόθεση είχε και συνέχεια. Από την εφηµερίδα «Τζουµχουριέτ», στις 16 Ιουνίου, γίνεται γνωστό ότι συνελήφθησαν άλλα 25 άτοµα, µεταξύ των οποίων 10 µόνιµοι αξιωµατικοί του τουρκικού στρατού, ενώ οι έρευνες και οι ανακρίσεις είχαν επεκταθεί σε 16 επαρχίες της ευρύτερης περιοχής της Σµύρνης, καθώς το κύκλωµα είχε απλωθεί και σε άλλες περιοχές.

–  Δύο µέρες µετά, στις 18 Ιουνίου, η εφηµερίδα «Σαµπάχ» απεκάλυπτε νέο κύµα συλλήψεων 24 αποστράτων αξιωµατικών, 9 µονίµων και άλλων 19 ατόµων που υπηρετούσαν σε στρατιωτικές υπηρεσίες, όλοι τους κατηγορούµενοι για εµπλοκή στο ίδιο κύκλωµα κατασκοπείας.

– Σύµφωνα µε την τουρκική εφηµερίδα, ο συνολικός αριθµός των συλληφθέντων εκείνες τις ηµέρες έφτασε τους 69, από τους οποίους οι περισσότεροι µόνιµοι αξιωµατικοί του τουρκικού στρατού.

–  Στις 23 Ιουνίου, η φιλοκυβερνητική εφηµερίδα «Ζαµάν» αναγγέλλει τη σύλληψη ενός ανώτερου µόνιµου αξιωµατικού µε τα αρχικά Ε.Κ., ο οποίος, µάλιστα, υπηρετούσε σε τουρκική µονάδα εκτός Τουρκίας µε την ίδια κατηγορία για συµµετοχή στο κύκλωµα κατασκοπείας σε βάρος της Τουρκίας.

–  Την 1η Ιουλίου, από την εφηµερίδα «Τζουµχουριέτ» µαθαίνουµε για τη σύλληψη άλλων 26 µονίµων αξιωµατικών, από τους οποίους όµως µόνο οι δυο κρατήθηκαν για να οδηγηθούν στο στρατοδικείο. Την ίδια µέρα, όµως, η «Σαµπάχ» αποκάλυπτε ότι είχαν πραγµατοποιηθεί άλλες 28 συλλήψεις. Αυτή τη φορά ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι µεταξύ των συλληφθέντων ήταν και δύο αξιωµατικοί που υπηρετούσαν στη µεγάλη τουρκική αεροπορική βάση του Εσκί Σεχίρ.

–  Μάλιστα, σύµφωνα µε τα στοιχεία που έδωσε στη δηµοσιότητα η ίδια τουρκική εφηµερίδα, επρόκειτο για δυο πιλότους της τουρκικής πολεµικής αεροπορίας, για τον Evren T. και για τον Ersin. K. Οι δυο αυτοί πιλότοι πήγαιναν τακτικά στη Σµύρνη, όπου όπως φαίνεται είχαν πέσει και αυτοί στα «δίχτυα» της Άννας της Σµυρνιάς, δηλαδή της περίφηµης Ελληνίδας «Μάτα Χάρι», και είχαν αποκαλύψει διάφορα µυστικά της πολεµικής αεροπορίας. Παράλληλα, όπως έγραψε η «Σαµπάχ», άλλοι 26 µόνιµοι αξιωµατικοί είχαν συλληφθεί µε την ίδια κατηγορία. Οι δηµοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν για επέκταση του κυκλώµατος και σε άλλες πόλεις πλην της Σµύρνης, όπως στην Κωνσταντινούπολη, την Αγκυρα και το Ντιαρµπακίρ. Τέλος, στις 3 Ιουλίου, ακολούθησε ένα πέµπτο, όπως αναφέρθηκε, κύµα συλλήψεων, που αφορούσε άλλα 35 άτοµα από τους οποίους οι 13 ήταν στρατιωτικοί.

 

 

 

Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΕΦΘΑΣΕ ΩΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

 

– Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι, σύµφωνα µε εκτενές ρεπορτάζ της εφηµερίδας «Ζαµάν», στις 15 Ιουνίου, ότι όλο αυτό το κύκλωµα, που είχε ως επίκεντρο την Ελληνίδα Άννα, είχε καταφέρει να φτάσει σε απόρρητα στρατιωτικά µυστικά τα οποία µετέφερε εκτός Τουρκίας.

– Μεταξύ των απορρήτων στοιχείων που διέρρευσαν, αναφέρονται πληροφορίες για τα τουρκικά ραντάρ στο Αιγαίο, τα οποία έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Σµύρνης και επιτηρούν µε τα τελειότερα τεχνολογικά µέσα όλο τον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

– Παράλληλα, από το κύκλωµα είχαν υποκλαπεί σχέδια στρατοπέδων, αποθηκών πυροµαχικών της στρατιάς του Αιγαίου, στοιχεία για τα στρατιωτικά αεροδρόµια της περιοχής, όπως αυτό του Νταλαµάν απέναντι από τη Ρόδο, από όπου εφορµούν τα τουρκικά F-16 µε περιοχή δράσης το νότιο Αιγαίο, ακόµα και για τις ναυτικές βάσεις που βρίσκονται στην εποπτεία της στρατιάς του Αιγαίου και για διάφορες µαρίνες οι οποίες βρίσκονται κατά µήκος των τουρκικών ακτών και εποπτεύονται από την τουρκική ακτοφυλακή.

–  Σύµφωνα µε την τουρκική εφηµερίδα, στο µεγάλο αυτό σκάνδαλο εµπλέκονταν και στελέχη της ΜΙΤ (!!!), ακόµα και στελέχη του τουρκικού Γενικού Επιτελείου (!!!), γεγονός που καθιστά ακόµα µεγαλύτερη τη σηµασία της όλης υπόθεσης, η οποία έχει δηµιουργήσει σάλο στις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάµεων.

–   Η δράση του κυκλώµατος γίνονταν συνήθως µέσω ερωτικών ραντεβού και στη συνέχεια, όπως αποκαλύπτει η «Ζαµάν», οι αξιωµατικοί έπεφταν στην παγίδα της φωτογράφησής τους σε τρυφερές στιγµές, οπότε γίνονταν θύµατα εκβιασµού και για να ξεφύγουν παρέδιδαν διάφορα µυστικά, ενώ άλλοι πάλι γίνονταν ουσιαστικά «πελάτες» καθώς εξαγοράζονταν από το κύκλωµα. Το εντυπωσιακό είναι πως όλες οι πληροφορίες διαχειρίζονταν από το κεντρικό πρόσωπο του κυκλώµατος, που είναι η περίφηµη, όπως αναφέραµε, «Αννα η Σµυρνιά», χωρίς όµως να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτοµέρειες για το πρόσωπο αυτό.

–  Επίσης, εντυπωσιακό είναι πως δεν είχε γίνει καµία µνεία για κάποια διαµαρτυρία εκ µέρους της Τουρκίας προς κάποια ελληνική αρχή, παρόλο που όλες οι αναφορές αλλά και οι έµµεσοι υπαινιγµοί που έγιναν για το κύκλωµα έδειχναν προς την ελληνική πλευρά.

 

Ένας ακήρυχτος πόλεµος κατασκοπείας

 

–  Η καταπληκτική αλλά και περίεργη αυτή υπόθεση της Ελληνίδας «Μάτα Χάρι», µας θύµισε κάποια άγνωστα επεισόδια ενός ακήρυκτου πολέµου κατασκόπων που εδώ και χρόνια διεξάγεται υπογείως στις δυο ακτές του Αιγαίου.

– Το Μάιο του 2006, όπως έγινε τότε γνωστό, τρεις Τούρκοι συνελήφθησαν κοντά στη βάση της Σούδας να φωτογραφίζουν τις εγκαταστάσεις της βάσης. Ο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι µετά την ανάκριση, χωρίς να δοθεί έκταση στο συµβάν.

–   Ένα χρόνο πριν, και συγκεκριµένα τον Μάιο του 2005, συλλαµβάνονται έξω από ένα τουρκικό στρατόπεδο στο Αϊδίνιο, ανατολικά της Σµύρνης, οι Έλληνες υπάλληλοι της ΕΥΠ, Ευάγγελος Πολύζος και Κωνσταντίνος Τοπούλογλου, να φωτογραφίζουν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Οι δύο Έλληνες αφού ανακρίθηκαν και εξετάστηκαν, τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα (προφανώς επρόκειτο για υποθέσεις αµοιβαιότητας).

–   Όλα αυτά δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου ενός µυστικού πολέµου που διεξάγεται εδώ και πολλά χρόνια µεταξύ των δύο χωρών στον τοµέα της κατασκοπείας και της συγκέντρωσης πληροφοριών. Στον πόλεµο αυτό επιστρατεύονται συχνά και τα τουρκικά ΜΜΕ για να στηρίξουν τις τουρκικές προσπάθειες διείσδυσης στα απόκρυφα σηµεία της ελληνικής άµυνας του ανατολικού Αιγαίου, ενώ συχνά εµπλέκουν και επώνυµα πρόσωπα.

 

Δημοσιεύτηκε Στο «ΧΩΝΙ» της Κυριακής, 08-07-2012

 

—————————————————————————————————————————

ΣΧΟΛΙΟ:

 

Γενικόλογα

 

  1. Το όλο σχέδιο, (ό,τι λέμε «project»), φοβερό σε επινόηση, όπως αποκαλύπτεται σιγά – σιγά, φαίνεται ότι εξυφάνθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 (1993), από συνεργαζόμενες μεταξύ τους ΜΥ ενδιαφερομένων χωρών. Ο εγκέφαλος εκτιμάται ότι ήταν στο Ισραήλ!

     Η … καϋμένη η Ναρίν Κορκμάζ δήλωσε πρόσφατα με … παράπονο, μετά τα 2,5 χρόνια στη φυλακή, πως όταν άρχισε η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν 7 ετών!..

 

  1. «Κτυπήθηκαν» στόχοι κυρίως μέσω … της πορνείας («πυρ, γυνή και θάλασσα» / προσωπικά πάθη) και μέσω … της προσβολής μελών των οικογενειών των στόχων (σύζυγοι και παιδιά / ό,τι πιο αγαπητό των στόχων / οι ΜΥ ως ΜΑΦΙΑ ή οι ΜΥ χωρίς … συναισθήματα θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος) και των ακολουθούντων εκβιασμών των στόχων, προς προσπορισμό προφανούς οφέλους.

 

  1. Στην πορεία του χρόνου, με … αρχική άγνοια των παραπάνω … θυτών για την ύπαρξή του, το κύκλωμα του γνωστού Φετχιουλλάχ Γκιουλέν, το οποίο είχε αναπτύξει ανάλογη δραστηριότητα κατασκοπείας στην Τουρκία, το οποίο και αυτό «αποκαλύφτηκε», διασταυρώθηκε στο … πεδίο με το παραπάνω κύκλωμα της … Άννας της Σμυρνιάς.

      Η Οργάνωση «Hizmet» του Γκιουλέν είχε και αυτή τα δικά της «κορίτσια συνοδούς», που αποδείχτηκαν το ίδιο αποτελεσματικά και δρούσαν και αυτά και (!) την ίδια περίοδο, ενώ ως γνωστόν είχαμε «Κέντρο Ακροάσεως» της … «Τρομοκρατικής Οργάνωσης του Φετχιουλλάχ» / «Fethullah / –çilar Terrör Örgütü» («FETÖ»), όπως την αποκαλεί η Ερντογανική προπαγάνδα, στον Καναδά, … «Εκπαιδευτικό Κέντρο» στη Νέα Υερσέϋ / New Jersey, στις Η.Π.Α. και τον … ηγέτη της στην Πενσυλβάνια.

      Οι … Γκιουλενίστες φέρεται ότι κατά την … εργασία τους, «έπεσαν πάνω» στη … «Βαριά» και στην «Εργκενεκόν», που την ξεκίνησε ο … Προύσαλης Ραβίνος, ο οποίος κατέληξε και αυτός στον … Καναδά, όπου ζούσε επίσης, (είχε καταφύγει στην πραγματικότητα), ο αντίπαλος για την αρχηγία στη ΜΙΤ και καλύτερος φίλος του, που έγινε άσπονδος μετά, του τότε Αρχηγού της υπόψη Υπηρεσίας, Σενκάλ Ατασαγκιούν.

 

  1. Τα αποτελέσματα της όλης υπόθεσης, (που είναι ένα θέμα), ας την πούμε της … «δικής μας υπόθεσης», που ήταν άκρως σπουδαία και απέδειξαν ότι κάποιοι και στην Ελλάδα, με Ελλάδα στην ψυχή τους (!), «έπαιξαν τη ζωή» τους για την άμυνά μας ως χώρας, καθώς και για την ειρήνη και ησυχία του λαού μας, δεν είναι της παρούσης!

 

  1. Το τί ζημιά έπαθαν οι ΤΕΔ από την … «υπόθεσή» μας, (άλλο θέμα), επίσης δεν είναι της παρούσης, ούτε πόσοι Τούρκοι στρατιωτικοί και μη, όπως πχ πολιτικοί υπάλληλοι πολεμικών βιομηχανιών, κλπ ξεφτιλίστηκαν, διαπομπεύτηκαν, διαλύθηκαν οι οικογένειές τους, αυτοκτόνησαν, δολοφονήθηκαν, παρακολουθούνταν ακόμα και μέσα πχ στα στρατόπεδά τους ή στις Βάσεις τους, όπως πχ στο Ακσάζ, κλπ, επίσης δεν είναι της παρούσης!

      Να σας γράψω μόνον ότι ο πιθανός Α/ΓΕΝ το 2016 και νυν «Νο 2» Ναύαρχος Κιοσελέ ήταν μπλεγμένος στην υπόθεση «Κατασκοπείας και Πορνείας» (Αν θυμάμαι καλά, με εκβιασμό βασισμένο στην κόρη του)!

 

  1. Επίσης δεν είναι της παρούσης, το άκρως ενδιαφέρον θέμα της όλης διαχείρισης του τόσο σοβαρού αυτού θέματος από τις ΤΕΔ! Είναι αντικείμενο σοβαρής μελέτης, μιας υπόθεσης που τώρα -ΠΡΟΣΕΞΤΕ- μοιάζει να κλείνει στην Τουρκία.

 

  1. Την ίδια περίοδο που ξέσπασε το υπόψη σκάνδαλο στην Τουρκία, (η … δική μας υπόθεση που σας έγραψα παραπάνω), ανάλογη επιχείρηση με παιδιά (κόρες) πολύ … ανωτάτων και όχι μόνον στελεχών, ξέσπασε στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω συγκεκριμένης πολεμικής για συγκεκριμένους, μη δυνάμενους εδώ, ούτε ως εκτίμηση ή και ως σκέψη ακόμα, να αναφερθούν λόγους!

       Ο γράφων ΔΕΝ (!) θέλει να πιστέψει ότι πχ ο Έλληνας (!) ή οι όποιοι Έλληνες συμμετέχοντες στην «ιστορία» στη γείτονα ήταν και … πνευματικοί νονοί ή κοινοί … «κουμπάροι» στην απόφαση … προσβολής των Ελλήνων ανωτάτων κυρίως, αλλά και ανωτέρων στελεχών, όντας πράκτορες ή εκτελεστές ορθότερα και πως εργάζονταν για 2 ή και για 3 ΜΥ, εξυπηρετώντας ξένα συμφέροντα πέραν του Ατλαντικού!..

 

  1. Θα ήθελα  να  πληροφορηθώ  την  τύχη  της  Ελληνίδας στη Σμύρνη που ήταν παντρεμένη με Τούρκο Υπαξιωματικό και «περίμενε» – πριν από χρόνια – και το παιδί του, καθώς και της φίλης της στην Άγκυρα! Είναι το μόνο που ΔΕΝ έχει βγει ή ορθότερα δεν έχει … «διαρρεύσει» στο Διαδίκτυο, ελληνικό ή τουρκικό ή … διεθνές.

 

  1. Το  βιβλίο  «Η Ιστορία της Πληροφορίας» και άλλα πολλά του είδους, αναγράφουν πολλά ευφάνταστα σενάρια, για … «ανάποδα» σκεπτόμενα μυαλά, όχι όμως τακτικές … «ΜΑΦΙΑ» που ακολουθήθηκαν στις παραπάνω αναφερθείσες υποθέσεις!

                             Αλλά φίλοι μου, «νέοι Καιροί, νέα ήθη»!

  • /     –          

                                                 «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ»