ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΩΡΑ!..

Φίλοι μου / μας!

Τώρα(!), όλοι ασχολούνται με την Ουκρανική Κρίση, όπως την ονόμασαν!

Απ’ εδώ, εγκαίρως σας είχαμε ενημερώσει σχετικά και μάλιστα πρόσφατα! Πάτε και ξαναδιαβάστε μας! Αξίζει!..

Σήμερα και μετά από την χθεσινή (21-02-2022), παρέμβαση του Ρ/Προέδρου Β. Πούτιν διαβάστε, αμέσως παρακάτω, 2, 3 επισημάνσεις μας, πριν από την τελική μας… παράγραφο!..

α. Ο Πούτιν χθες, με ό,τι είπε, μας “απάντησε” σε ό,τι γράψαμε σχετικώς με τον απαραίτητο σεβασμό της ανεξαρτησίας όλων των Κρατών, συνεπώς και της Ουκρανίας (!), πως ουσιαστικά ΔΕΝ(!) αναγνωρίζει την χώρα αυτή!..

Αυτήν την διαπίστωσή μας την ανέλυσε, αναπτύσσοντας μέχρι και ιστορικές… σελίδες της εμφανίσεως της Ουκρανίας στους “Δέλτους” της παγκοσμίου Ιστορίας, ενώ ακολούθως και “στα ίσα” τόνισε πως, η Ρωσία θέλει “Ζωτικό Χώρο” (“Ζ.Χ.”), γεγονός που σημαίνει πως τα περί… αναγνωρίσεως του ΝΤΟΝΜΠΑΣ (Ντονέτσκ + Λουχάνσκ), από την Ρωσία, για την οποία μας ενημέρωσε, όπως και μια πιθανή ή και σίγουρη ακόμα επόμενη προσάρτησή τους στην Ρ/Ομοσπονδία, είναι… “του κόλου τα εννιάμερα”, αφού ο υπόψη Ρ/ σχεδιασμός δεν είναι τωρινός, ούτε… αόριστος, αλλά υπαρκτός εδώ και πολύ καιρό, όπως και αυστηρά συγκεκριμένος και τώρα -απλώς- ξεκίνησε η υλοποίηση της τελικής του φάσεως!..

Ο Πούτιν, τόνισε, ώστε να “αντ-απαντήσει” στις Η.Π.Α. / Δύση, που αναφέρεται συνέχεια το τελευταίο διάστημα σε επικείμενη ρ/επίθεση στην Ουκρανία, … από ώρα σε ώρα και από στιγμή, σε στιγμή…, κλπ, πως η Δύση, εδώ και μερικά χρόνια, έχει ήδη αυτή(!) πρώτη αρχίσει την επίθεση εναντίον της Ρωσίας, με όσα κάνει και συνεχίζει να κάνει, τονίζοντας πως η Δύση είχε, από το 1990 ακόμα, βεβαιώσει την χώρα του πως δεν θα αναπτυχθούν δυνάμεις της πέραν του π. Έλβα, ούτε ίντσα, λέγοντας επιπροσθέτως πως η απόφαση για επέκταση προς Ανατολάς των Δυτικών είναι ήδη ειλημμένη!..

Αναφέρθηκε στην “Πορτοκαλί Επανάσταση”, κατά την οποίαν, όπως είπε, οι Η.Π.Α. δαπάνησαν δεκάδες εκ-ρια $ Η.Π.Α., για να “πάρουν” ουσιαστικά, (με όχημα αυτήν), κάτι που δεν τους ανήκε, ήτοι την Ουκρανία, ενδυναμώνοντας και φέρνοντας στην εξουσία τους παλαιούς “ΕΛΙΤΕΣ” Ολιγάρχες, μη σεβόμενη (η Δύση) τους τότε Ουκρανούς νεκρούς, όπως και το γεγονός ότι η χώρα αυτή είχε φτάσει τότε στα πρόθυρα ενός “εμφυλίου πολέμου”!..

Έτσι, θέλοντας να τονίσει την ύπαρξη υπαρκτής απειλής προς την χώρα του, αναφέρθηκε πχ στην τοποθέτηση πυραύλων “Κρουζ” και “Τόμαχοκ” στην Ρουμανία, τα οποία είπε πως είναι επιθετικά όπλα και τα οποία στοχεύουν την Ρωσία, λέγοντας πως αν κάτι ανάλογο συνέβαινε και στην Ουκρανία, (η οποία, κατ’ αυτόν, έχει την δυνατότητα αναπτύξεως και πυρηνικών όπλων, λόγω κειμένης εκεί τεχνογνωσίας), τότε οι πύραυλοι αυτοί θα μπορούσαν, μέσα σε 5′, 6′, 7′, να προσβάλλουν την ρ/ενδοχώρα, ακόμα και πέραν των Ουραλίων Ορέων!..

Επίσης, τόνισε και το περιεχόμενο της διακήρυξης της Πόλης (1999), το οποίο απαγορεύει την ανάπτυξη της αμύνης μιας χώρας, (“εν προκειμένω” της Ουκρανίας), σε βάρος της ασφαλείας των γειτονικών της χωρών, και για την περίπτωσή μας της Ουκρανίας, έναντι της Ρωσίας!.. (Δηλαδή η “Διακήρυξη”, ουσιαστικά, απαγορεύει η άμυνα μιας χώρας να λαμβάνει διαστάσεις επιθετικές)!..

Ήταν η πιο ατυχής, αν όχι αστεία, αναφορά των δηλώσεών του αυτή η συγκεκριμένη, αφού η αμυντική Ρ/ΙΣΧΥΣ είναι, σε σχέση με αυτή των Ουκρανών, παρασάγγας πολλαπλασία, όπως πχ είναι η ισχύς ενός… Τιτάνος της ε/Μυθολογίας, με αυτήν ενός… μυρμηγκιού)!..

Τέλος, ο Ρ/Πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί, (ώστε να ενισχύσει την θέση του), και στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι, το 2008, όπου η Δύση (ο τότε Α/Πρόεδρος Τζώρτζ Μπους “Τζούνιορ” και λοιποί ηγέτες δυτικών χωρών), είχε δηλώσει τότε απεριφράστως, πως ναι μεν δέχεται την είσοδο στο ΝΑΤΟ νέων χωρών, αλλά με τον… όρο της έκφρασης απ’ αυτά, και σε όλα τα Πεδία, μιας “καθαρά” αντι-Ρωσικής πολιτικής!..

Στο σημείο αυτό να πούμε πως, για τις επικείμενες δυτικές, προς την Ρωσία, κυρώσεις, μετά από την ρ/αναγνώριση των 2 αποσχισθεισών από την Ουκρανία, αυτόνομων μέχρι σήμερα, περιοχών, (μια Ουκρανία για την οποία ο Ρ/Πρόεδρος τόνισε πως η χώρα του έχει δώσει, έως σήμερα, 250 δις $ Η.Π.Α., ως ενίσχυση, καθώς και πως είχε αναλάβει προς το “ΔΝΤ” το 100 δις $ Η.Π.Α. συνολικό Ουκρανικό χρέος), ο Πούτιν ήταν λίγο… “Πυθία”, (δεν θέλησε να “ανοιχτεί”), στο αν αυτές οι κυρώσεις θα “αγγίξουν” την χώρα του ή μόνον την χώρα του και όχι και την Δύση, την ίδια στιγμή, που μόλις προ ολίγου χρόνου, πηγαίνοντας στην Κίνα (σας θυμίζουμε εμείς), υπέγραψε συμφωνία μαζί της, για διενέργεια των όποιων Ρ-Κ εμπορικών και λοιπών, μεταξύ τους, συναλλαγών, εκτός της ζώνης του $ των Η.Π.Α. !.. (Ρωσία – Κίνα – Ιράν – Τουρκία θυμίζω ότι είναι “στρατηγικοί εταίροι”, δι’ εγγράφων συμφωνιών και όχι μόνον “λόγοις”)!..

Επομένως, εννόησε πως, όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα μη(!) εμπιστοσύνης, μεταξύ Ρωσίας και Δύσης (το είπε ευθέως αυτό) και συνεπώς η Ρωσία ήταν / είναι υποχρεωμένη να δράσει(!..), παρ’ ότι ο ίδιος, όπως είπε, αντιλαμβάνεται την ευθύνη της χώρας του, στην παγκόσμιο ασφάλεια!..  (Αυτό ήταν το νόημα…)!.. [Τώρα, το πώς αντιλαμβάνεται (sic) ο Πούτιν αυτήν την όντως(!) υφιστάμενη ρ/ΕΥΘΥΝΗ, απέναντι στην “Παγκόσμιο Κοινότητα”, ούσα η χώρα του μία των λεγομένων “Μεγάλων Παγκοσμίων Δυνάμεων”, είναι ένα άλλο… ζήτημα]!..

 

β Συμπερασματικά, η θέση της Ρωσίας, σε “στυλ”… λεζαντών παλαιών… “Κόμικς”: 

  • Εσείς, οι Δυτικοί, μας επιτεθήκατε και επιτίθεστε, όχι εμείς, εμείς απλώς αμυνόμασταν και αμυνόμαστε, αλλά πλέον είμαστε αποφασισμένοι να ορίσουμε την μοίρα μας!.. 
  • Δεν αναγνωρίζουμε το συγκεκριμένο(!) Κράτος Ουκρανία, (παλαιόθεν ρωσικό έδαφος, που ο Λένιν το μετασχημάτισε σε Κράτος, κλπ), όπως αυτό τείνει να διαμορφωθεί, σχηματισθεί, “βαπτισθεί”, κλπ, από την Δύση, εντός του ευρύτερου δυτικού “στρατιωτικού σχεδιασμού”! (Και ας μην είπε το ρήμα “αναγνωρίζω”). 
  • Δυτικοί, ενοχλείτε πολύ πιά τον “Ζωτικό μας Χώρο”!.. “Δεν πάει άλλο”!.. 
  • Δυτικοί, κινδυνεύουν οι δικοί μας στον “ΝΤΟΝΜΠΑΣ” και θα τους βοηθήσουμε! (Αυτό δείχνει ότι θα μπουν στις 2 αυτές, μέχρι σήμερα “ΑΥΤΟΝΟΜΗΜΕΝΕΣ”, Επαρχίες της Ουκρανίας, κάτι τέτοιο θα έκανε ένας έξυπνος Στρατηγός ή θα αναμένουν να μπουν οι Ουκρανοί, ώστε να αφαιρέσουν από πάνω τους και το τελευταίο “Φύλλο Συκής”, έχοντας -demek- μετά, “το πάνω χέρι” στα όποια τυχόν “Φόρα”, διαπραγματεύσεις, κλπ, ακολουθήσουν).

γ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΤΕΛΕΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ! (Χωρίς υπογραμμίσεις και “μπολντ”, τα οποία να τα βάλλετε, όπου τυχόν εσείς κρίνετε, μόνοι σας)!..  

Οι Ρώσοι έκαναν το τελευταίο σοβαρό(!) βήμα τους και πλέον το μπαλάκι “περνάει” στην Δύση (άντε μόνον εδώ τα “μπολντ” και τα “ιτάλικς” από εμάς), η οποία – ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΓΗΣ / COMPACT, ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε και… οικονομικά και αυτό είναι το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ, ΑΦΟΥ ΑΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ “ΚΡΑΤΗΣΕΙ” ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ, ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΔΡΑ -ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΙΑ- ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ(!) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ, ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ… “ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ” ή ΚΑΙ… “ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ”, σε αντίθεση με τους ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!..

Αν οι Δυτικοί επιτεθούν, είτε ως… Ουκρανοί, κάτι που ακούγεται μόνον ως αστείο, είτε ως “Ενωμένη Δύση” [αυτό το 2ο δεν τεκμαίρεται από πουθενά, διότι οι τεράστιας σημασίας -στρατηγικές (δηλαδή του μέλλοντος)- επιχειρήσεις προετοιμάζονται και δοκιμάζονται και στην τελευταία τους ακόμα λεπτομέρεια και δεν γίνονται “στο πόδι”], τότε οι Ρώσοι θα επιχειρήσουν να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορέσουν απ’ τα εδάφη της σημερινής Ουκρανίας!..

Φίλοι μου!

“Τρίζουν, τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα κόκκαλα” του τεράστιου “ΑΪΚ”, του επίσης ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ παρεξηγημένου ΠΑΤΟΝ, αλλά και της πραγματικής βρετανικής “Αλεπούς”, λέγε με Μοντγκόμερυ!.. Τί να λέμε τώρα!.. (Αυτή η εμβόλιμη παράγραφος, για… λίγους)!

Τέλος, αν οι Δυτικοί περιοριστούν στην όποια μορφής έκφραση Διπλωματίας, (οικονομική και άλλη), καταλαβαίνοντας ότι θα πρέπει να δράσουν ως Δύση (συγκεκριμένη στρατιωτική Δύναμη, υπό συγκεκριμένη κοινή ηγεσία, κλπ, καταλαβαίνετε, να μην σας κουράζω) και πάντα μαζί με τους Ουκρανούς και κατόπιν συγκεκριμένων επίσης στρατιωτικών Σχεδίων, με απολύτως σαφή και ξεκάθαρα “end states”, κλπ, κλπ, κλπ, τότε και πάλι οι Ρώσοι θα αναμένουν και πιθανότατα θα προσαρτήσουν πιο άμεσα, ως απάντηση, τις 2 Ουκρανικές Επαρχίες, επιζητώντας την δυτική… επίθεση εναντίον τους και εξήγησα το “ΓΙΑΤΙ”!.. (Πιο απλά! ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ! ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΘΑ… “ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ”)!..

Συνεπώς, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ, (“ΓΥΡΩ – ΓΥΡΩ” ΑΠ’ ΑΥΤΑ), ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΩΡΑ – ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙ (ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ), ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΑΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΕΙ, ΠΛΗΝ ΚΑΠΟΙΩΝ… ΕΚΠ-ΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ!..

ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΧΡΟΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ 2022, ΑΦΟΥ Η ΛΩΖΑΝΝΗ ΤΟ 2023 “ΚΛΕΙΝΕΙ” ΤΑ 100 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ… ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ… ΠΟΛΕΜΙΚΑ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ή ΚΑΙ(!) ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, … ΙΣΩΣ!..

ΟΨΟΜΕΘΑ!..

ΕΛΛΗΝΑΣ” 

-/- 

 

ΥΓ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ “ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ” ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ, … ΙΣΩΣ!.. 

 

-/-