Ο ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ ΧΙΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ… ΤΑΡΤΑ ΣΚΕΨΕΩΝ!..

ΚΥΡΙΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ “ΑΡΘΡΟ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”!

Απευθυνόμαστε στον φέροντα τον τίτλο του δημοσιογράφου, όπως και “ΝΕΟ-ΤΣΑΤΣΟ” των Κων Σαββίδη – Μελισσανίδη, Χίο και τον καλούμε να μην αναφερθεί ξανά στον νυν Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κο ΦΛΩΡΟ Κων-νο, πόσο μάλλον να τον υβρίσει και πάλι σκαιότατα!

Η τελευταία ύβρις του προφανώς ψυχασθενούς και σχετικώς νέου μέλους της υφιστάμενης εδώ και περίπου 10 χρόνια Χουντο-Συριζαίϊκης ανίερης, ανόσιας, βρωμερής και ιταμής Συμμαχίας,  ήταν ο χαρακτηρισμός του Κου Α/ΓΕΕΘΑ, ως “Όνειδος” του Στρατεύματος, διότι τάχα είχε “μη  αναπτυγμένα” τα Α-Α μας, κλπ, κατά την πρόσφατη χρονικά στιγμή, κατά την οποίαν η ΤΠΑ προέβη σε πολεμική κατά της χώρας μας δοκιμή, ήτοι δοκιμή του τρόπου με τον οποίον αυτή θα λειτουργήσει επιχειρησιακά, με την έναρξη ενός λίαν πιθανού Ε-Τ πολέμου, πετώντας ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΑ και ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ πάνω από τα νησιά μας, κυρίως αυτά παρά τα Μ. Ασιατικά παράλια, κλπ, κλπ, κλπ!..

Ενημερώνουμε τον Χίο, πως οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” συναντήθηκαν (μετά από συνεννόηση των εκατέρωθεν “Συνδέσμων” τους), με τους εχθρούς τους, ήτοι με τους αντιστοίχους “ΜΑΥΡΑΓΓΕΛΟΥΣ” της Κολάσεως και συμφώνησαν(!!!) μαζί τους στο παρακάτω!

Αν το τσανάκι και πρόσφατος δημοσιογραφικός λακές των Σαββιδο-Μελισσανίδηδων, Χουντο-Συριζο Λακές Στέφανος Χίος ασχοληθεί και πάλι με τον Κο Α/ΓΕΕΘΑ, (πόσο μάλλον να τον υβρίσει, κλπ), τότε οι μαύροι “ΑΓΓΕΛΟΙ” της Κολάσεως, αιφνιδιαστικά θα τον πιάσουν (όσους μπράβους και να του έχουν δώσει τα νέα του αφεντικά) και “εν μέση οδώ” θα τον ανασκολοπήσουν, βιντεοσκοπώντας την όλη τους ενέργεια, την οποίαν και ακολούθως θα στείλουν σε όλον τον Τύπο, στα σπουδαιότερα των υφισταμένων “σάϊτς”, καθώς στην… οικογένειά του, στον “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” και στο σοβαρότερο ίσως – γνωστό – παρακρατικό Όργανο του κόμματος αυτού, στον “Ρουβίκωνα”!..

Με την ενέργεια αυτή, ο Χίος θα γίνει, όπως εκτιμούμε, και ανδρική πόρνη, αφού γενικώς (και) η αυτο-εκπόρνευση είναι σύμφυτη του αρρώστου συνολικά χαρακτήρος του!..

Αυτά λοιπόν για σήμερα και τον… Χίο, και πάμε παρακάτω να θυμηθούμε κάποια πραγματάκια, πιθανώς ενδιαφέροντα!..

1. Οι Τούρκοι φέρεται να ζήτησαν από τους Ρώσους, μετά από δυτικές πιέσεις που δέχθηκαν, να μην περνάνε ρ/α/φ πάνω από τον ΤΕΧ, πηγαίνοντας για την Συρία. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, … έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους Τούρκους!.. Αχαχαχαχαχαχαχαχα!..

2. Η σύλληψη του Άραβα (;) (από ποιά άραγε χώρα είναι συγκεκριμένα;) που εισήλθε, την Παρασκευή 15-04-2022, στον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος, (Αχαρνών), κατά την διεξαγωγή επικαίρου εκεί (λόγω του επικειμένου τότε Πάσχα) εκδηλώσεως των ψαλτών και της χορωδίας του Ναού, διετάχθη από τον Υπ. “ΠΡΟ-ΠΟ” 4 ολόκληρες ημέρες μετά από το γεγονός, ενώ το “σύστημα” έσπευσε να καλύψει τον δράστη, λέγοντας πως το άτομο αυτό ήταν υπό την επήρεια ουσιών!

Το γεγονός αυτό της εισβολής, κλπ, που δεν(!) καλύφθηκε από τα Κανάλια, στο πλαίσιο των επικρατουσών… αρχών (sic) της εποχής μας, με πρώτη αυτήν του ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΥ μίσους προς την Χριστιανική Ορθοδοξία, θυμηθείτε πως θα το βρούμε μπροστά μας!.. (Είθε όχι, αλλά θα το βρούμε)!..

Σκέφτεστε τί θα είχε συμβεί, αν κάποιος Χριστιανός είχε εισβάλλει σε ένα από τα χιλιάδες παράνομα τζαμιά των Αθηνών και βιαίως είχε διακόψει εκδήλωση ή προσευχή των σ’ αυτό τροφίμων Μουσουλμάνων;

3. Μαζί με τον Τ/ΥΠΕΞ, στο πρόσφατο ταξίδι του, στην Λ. Αμερική (επίσκεψη σε 6 χώρες) μετέβη και ο πράκτορας της ΜΙΤ, δημοσιογράφος Μεχμέτ ΑΤΖΕΤ! Ναι, αυτός που φοράει ειδικά μυτερά παπούτσια, για να κτυπάει κατσαρίδες στις γωνίες!.. Αχαχαχαχαχαχα!.. Στο τέλος, ο Τ/ΥΠΕΞ του έδωσε σχετική συνέντευξη, στην οποίαν ο “Γιός του Λοχία” προέβη και πάλι σε φανφαρονικές δηλώσεις, κάτι σύνηθες στους Τ/Πολιτικούς, ειδικά όταν αυτοί είναι στην Κ-Β!..

Διαβάστε, παρακάτω, τί έγραψε ο Μεμέτης, για την επίσκεψή τους (και!) στην Κολομβία!.. (Στην Κολομβία, όλο και κάποια κουβέντα θα έγινε για το θέμα της παραγωγής και κυρίως της μεταφοράς και εμπορίου των ναρκωτικών, από την Κολομβία στην Τουρκία, κλπ, όπως στην Βενεζουέλα, για την διακίνηση του χρυσού από την Βενεζουέλα, στην Τουρκία ή για το “ξέπλυμα” μαύρου χρήματος, στον Παναμά, κλπ!

Τουρκική πολιτική και ΜΑΦΙΑ (ΜΙΤ) είναι έννοιες παραδοσιακά αλληλένδετες)!..

Kolombiya Cumhurbaşkanı’nın Tayyip Erdoğan hatırası

30.04.2022

Uçağımızın tekerleri Panama’nın başkenti Panama City’den Venezüela’nın başkenti Karakas için dönmeye başladığında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Özel Kalemi Sait Uyanık saatini gösterdi.

12.34’ü gösteriyordu.

Programda da kalkış saatimiz 12.35 olarak gözüküyordu.

6 ülkeyi kapsayan 7 günlük Latin Amerika çıkarmasının nasıl bir dakiklik içinde ilerlediğini ifade etmek için bunu yazdım.

Gezi süresince bu uzak coğrafyadaki izlenimlerimi aktarmak üzere kaleme aldığım üçüncü yazı oluyor bu.

Siz bu yazıyı okuduğunuz saatlerde bizim uçağımız, gezinin son ayağı olan ve birkaç yıl önce yaşadığı ekonomik ve siyasi çalkantılarla ülkemizde de gündem olan Venezüela’dan Türkiye’ye doğru hareket halinde olacak.

Şimdi bandı biraz geri sarıp gezinin Kolombiya ayağına dönelim.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Latin Amerika çıkarmasında en verimli görüşmelerden biri, Kolombiya’nın başkenti Bogoto’da gerçekleşti.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Duque, Türkiye’den gelen heyete olan ilgisini, Çavuşoğlu ile basın toplantısına bizzat katılarak gösterdi.

Konuşmasında, “Kolombiya’ya birçok alanda daha fazla Türk yatırımı gelmesine değer veriyoruz” dedi.

Çavuşoğlu ise, yapılan toplantıların çok verimli ve sonuç odaklı olduğunu belirterek üzerinde müzakere edilen anlaşmaların iki ülke arasındaki ticareti hızlandıracağını vurguladı.

Öğrendiğime göre, Kolombiya Cumhurbaşkanı, Çavuşoğlu ile görüşmesinde 15 yıl öncesine ait bir hatırasını anlatmış.

Erdoğan, 2007 yılında Başbakan iken, Harvard’da, her zamanki gibi ‘kitabın ortasından’ bir konuşma yapmış.

Bu konuşma o dönem doktora öğrencisi olarak Harvard’da bulunan Kolombiya Cumhurbaşkanı’nı bayağı etkilemiş.

Duque, konuşması bittikten sonra Erdoğan’ın yanına gidip imzasını almış.

BİR BÜYÜK BAŞARI HİKÂYESİ-MAARİF VAKFI

Gezinin Kolombiya ve Venezüela ayağında Bakan Çavuşoğlu, Maarif Vakfı’nın okullarının açılışına katıldı.

Maarif Vakfı, 15 Temmuz’dan sonra büyük işler yaptı, yapmaya devam ediyor.

Dünya’nın dört bir tarafında bir taraftan FETÖ’ye ait okulların Türkiye’ye ait vakfa devri için gayret sarf edildi, öbür taraftan açtığı yeni okullarla Türkiye’nin uluslararası arenada boy gösteren yüz akı kurumları arasına dâhil oldu.

Dünya genelinde 67 ülkede faaliyet yürüten Maarif Vakfı, 49 ülkede 427 eğitim kurumuna, toplam 48 bin 687 öğrenciye hizmet veriyor.

Son yıllarda yaygınlaşan okullarıyla dünyanın en büyük 5’inci eğitim kurumu konumuna ulaştı.

Kolombiya’da ve Venezüela’da Maarif Vakfına yaptığımız ziyaret beni bir başka bakımdan daha mutlu etti.

15 gün kadar önce Vakıf Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün telefonla arayıp, Etiyopya ve Somali’deki eğitim kurumlarında iftar yapmaya davet etmiş, Kovid nedeniyle karantinada olduğum için o davete icabet edememiştim.

Kısmette burası varmış işte.

Afrika’ya gidemedik ama hiç aklımızda yokken, Kolombiya’da, Venezüela’da Maarif Okullarını görmüş olduk.

PANAMA’DA KARA PARA AKLAMAK İÇİN İNŞA EDİLEN UCUBE GÖKDELENLER

Bu gezide duyduklarımız arasında aklımda en fazla kalacak olan hikâyelerden birini Panama’da dinledim.

Başkent Panama City’de Manhattan izlenimi veren gökdelenler bölgesini uzaktan izlerken, çok enteresan bir bilgi fısıldandı kulağımıza.

Meğer o gökdelenlerin büyük bölümü boş durumda imiş.

Gerekçesi ise hayli ilginç.

Birileri o gökdelenleri kara para aklama amacıyla oraya dikmiş.

Haliyle talep oluşmadığı için, dev kulelerin büyük bölümü boş kalmış.

Gelelim Venezüela’ya…

Bir şehirle ilgili uçaktan aldığınız ilk görüntü, bazen yanıltıcı olsa da size bir fikir veriyor.

Uçağımız Venezüela’nın başkenti Karakas’a şehrin üzerinden süzülerek iniş yaparken aşağıdaki fakirliğin kokusunu havadan almanız mümkündü.

Zenginler ve fakirler var ülkede.

Orta sınıf diye bir grup yok yani anlayacağınız.

Malum, 2019 yılında büyük bir ekonomik ve siyasi kriz yaşanmıştı ülkede.

Enflasyon yüzde 10 binlere kadar çıkmış, ülkenin para birimi gerçek anlamda pula dönmüştü.

“Sonra ne oldu” diye sorunca, akla en kestirmeden gelebilecek bir cevap aldım:

“Son 3,5 senede para biriminden 11 sıfır atıldı.”

Alışverişlerde para olarak dolar ve alışveriş kartı kullanılıyormuş.

Değeri kaybolmuş olan Venezüala Bolivarı ise piyasada pek bulunmuyormuş.

YENİ ŞAFAK

4. Πολύ κρίμα! Το εξοχικό του τέως Βασιλέως Κων-νου στο Πόρτο Χέλι “πέρασε” σε Βούλγαρο επιχειρηματία!..

5. Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” λυπούνται πραγματικά και υποβάλλουν τα θερμά συλλυπητήριά τους, στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ εύχεται ταχείαν την ανάρρωσιν στους τραυματίες, κατά την πρόσφατη φωτιά – έκρηξη, που ξέσπασε σε εργοστάσιο χημικών, στην Τούζλα της Πόλης!..

Τούρκοι! Σκέφτεστε και σχεδιάζετε πολλά με τα χημικά, αλλά θυμηθείτε, όχι πως αυτά είναι πάρα πολύ επικίνδυνα, αυτό το ξέρετε άριστα, αλλά κυρίως πως συνήθως “αυτός που σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει αυτός μέσα”!..

Έχουμε αναφερθεί ξανά στο θέμα, ενώ έχουμε τονίσει πως (κυρίως) η ιστορική τ/Ταξ-χία – “Πόρνη” – (λόγω του ότι πάει… παντού), Κομάντος του Μπολού είναι ειδικά εκπ-νη σ’ αυτά!..

Με αφορμή την μόλις… “ΡΒΧΠ” τουρκο-αναφορά μας, να γράψουμε… Τούρκοι, πως οι Ρώσοι φέρεται να έκαναν επίθεση με δηλητηριώδη αέρια σε Ουκρανούς, τα οποία εκτοξεύθηκαν από επιθετικό τους “ΜΕΑ”!.. Και μιας και ο λόγος για ΜΕΑ, επιθετικά και μη, οι Ρώσοι τα “ξέσκισαν” Τούρκοι αυτά που πουλήσατε στους Ουκρανούς και που αυτοί επιχείρησαν να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον τους!..

Tuzla’da patlamanın yaşandığı fabrikayla ilgili gerçek ortaya çıktı

Tuzla’da, 3 işçinin öldüğü 9 işçinin yaralandığı 3 katlı vernik ve boya fabrikasının 2021 yılının sonunda çalışma ruhsat olmadığı gerekçesiyle mühürlendiği ortaya çıktı.

29-04-2022

 

 

 

Tuzla Orhanlı sanayi bölgesinde 3 katlı vernik ve boya fabrikasında 13.00 sıralarında yaşanan patlama sonrası yangın çıktı ve 9 işçi yaralanırken 3 işçi ise hayatını kaybetti. Patlamanın etkisiyle birçok iş yeri ve araçta hasar meydana geldi.

DAHA ÖNCE MÜHÜRLENMİŞ

Patlamada hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri ambulansla adli tıp kurumuna sevk edildi. Patlamanın yaşandığı fabrikanın çalışma ruhsatı olmadığının belirlenmesi üzerine  2021 yılının sonunda mühürlendiği öğrenildi.

KAYNAK: DHA

6. Θυμάστε που σας γράφαμε εδώ, ανάμεσα στ’ άλλα, πως οι ΤΕΔ έχουν πάρα πολύ καλά αλεξίσφαιρα γιλέκα και πως πια ο σύγχρονος Τούρκος στρατιώτης, αν έρθει ποτέ εναντίον μας, θα είναι… εξοπλιστικά άλλος;

Οι Τούρκοι, λοιπόν, πούλησαν, σχεδόν πρόσφατα, ικανό αριθμό τέτοιων γιλέκων στις Ουκρανικές ΕΔ!..

7. ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ… 1453 ΤΩΝ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΩΝ!.. ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΝΟΝ!..

Takvim Gazetesi İlk Sayfası

ΕΜΒΟΛΙΜΟ ΚΑΙ… ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ!

Yeni Söz Gazetesi İlk Sayfası

8.Ρίξτε μια       και στο ακόλουθο!

The Zionist Plan for the Middle East

Translated and edited by

Israel Shahak

The Israel of Theodore Herzl (1904) and of Rabbi Fischmann (1947)

In his Complete Diaries, Vol. II. p. 711, Theodore Herzl, the founder of Zionism, says that the area of the Jewish State stretches: “From the Brook of Egypt to the Euphrates.”

Rabbi Fischmann, member of the Jewish Agency for Palestine, declared in his testimony to the U.N. Special Committee of Enquiry on 9 July 1947: “The Promised Land extends from the River of Egypt up to the Euphrates, it includes parts of Syria and Lebanon.”

from

Oded Yinon’s

“A Strategy for Israel in the Nineteen Eighties”

Published by the

Association of Arab-American University Graduates, Inc.

Belmont, Massachusetts, 1982

Special Document No. 1

(ISBN 0-937694-56-8)

Table of Contents

Publisher’s Note

1

The Association of Arab-American University Graduates finds it compelling to inaugurate its new publication series, Special Documents, with Oded Yinon’s article which appeared in Kivunim (Directions), the journal of the Department of Information of the World Zionist Organization. Oded Yinon is an Israeli journalist and was formerly attached to the Foreign Ministry of Israel. To our knowledge, this document is the most explicit, detailed and unambiguous statement to date of the Zionist strategy in the Middle East. Furthermore, it stands as an accurate representation of the “vision” for the entire Middle East of the presently ruling Zionist regime of Begin, Sharon and Eitan. Its importance, hence, lies not in its historical value but in the nightmare which it presents.

2

The plan operates on two essential premises. To survive, Israel must 1) become an imperial regional power, and 2) must effect the division of the whole area into small states by the dissolution of all existing Arab states. Small here will depend on the ethnic or sectarian composition of each state. Consequently, the Zionist hope is that sectarian-based states become Israel’s satellites and, ironically, its source of moral legitimation.

3

This is not a new idea, nor does it surface for the first time in Zionist strategic thinking. Indeed, fragmenting all Arab states into smaller units has been a recurrent theme. This theme has been documented on a very modest scale in the AAUG publication, Israel’s Sacred Terrorism (1980), by Livia Rokach. Based on the memoirs of Moshe Sharett, former Prime Minister of Israel, Rokach’s study documents, in convincing detail, the Zionist plan as it applies to Lebanon and as it was prepared in the mid-fifties.

4

The first massive Israeli invasion of Lebanon in 1978 bore this plan out to the minutest detail. The second and more barbaric and encompassing Israeli invasion of Lebanon on June 6, 1982, aims to effect certain parts of this plan which hopes to see not only Lebanon, but Syria and Jordan as well, in fragments. This ought to make mockery of Israeli public claims regarding their desire for a strong and independent Lebanese central government. More accurately, they want a Lebanese central government that sanctions their regional imperialist designs by signing a peace treaty with them. They also seek acquiescence in their designs by the Syrian, Iraqi, Jordanian and other Arab governments as well as by the Palestinian people. What they want and what they are planning for is not an Arab world, but a world of Arab fragments that is ready to succumb to Israeli hegemony. Hence, Oded Yinon in his essay, “A Strategy for Israel in the 1980’s,” talks about “far-reaching opportunities for the first time since 1967” that are created by the “very stormy situation [that] surrounds Israel.”

5

The Zionist policy of displacing the Palestinians from Palestine is very much an active policy, but is pursued more forcefully in times of contlict, such as in the 1947-1948 war and in the 1967 war. An appendix entitled “Israel Talks of a New Exodus” is included in this publication to demonstrate past Zionist dispersals of Palestinians from their homeland and to show, besides the main Zionist document we present, other Zionist planning for the de-Palestinization of Palestine.

6

It is clear from the Kivunim document, published in February, 1982, that the “far-reaching opportunities” of which Zionist strategists have been thinking are the same “opportunities” of which they are trying to convince the world and which they claim were generated by their June, 1982 invasion. It is also clear that the Palestinians were never the sole target of Zionist plans, but the priority target since their viable and independent presence as a people negates the essence of the Zionist state. Every Arab state, however, especially those with cohesive and clear nationalist directions, is a real target sooner or later.

7

Contrasted with the detailed and unambiguous Zionist strategy elucidated in this document, Arab and Palestinian strategy, unfortunately, suffers from ambiguity and incoherence. There is no indication that Arab strategists have internalized the Zionist plan in its full ramifications. Instead, they react with incredulity and shock whenever a new stage of it unfolds. This is apparent in Arab reaction, albeit muted, to the Israeli siege of Beirut. The sad fact is that as long as the Zionist strategy for the Middle East is not taken seriously Arab reaction to any future siege of other Arab capitals will be the same.

Khalil Nakhleh July 23, 1982

Foreward

1

The following essay represents, in my opinion, the accurate and detailed plan of the present Zionist regime (of Sharon and Eitan) for the Middle East which is based on the division of the whole area into small states, and the dissolution of all the existing Arab states. I will comment on the military aspect of this plan in a concluding note. Here I want to draw the attention of the readers to several important points:

2

 1. The idea that all the Arab states should be broken down, by Israel, into small units, occurs again and again in Israeli strategic thinking. For example, Ze’ev Schiff, the military correspondent of Ha’aretz (and probably the most knowledgeable in Israel, on this topic) writes about the “best” that can happen for Israeli interests in Iraq: “The dissolution of Iraq into a Shi’ite state, a Sunni state and the separation of the Kurdish part” (Ha’aretz 6/2/1982). Actually, this aspect of the plan is very old.

3

 1. The strong connection with Neo-Conservative thought in the USA is very prominent, especially in the author’s notes. But, while lip service is paid to the idea of the “defense of the West” from Soviet power, the real aim of the author, and of the present Israeli establishment is clear: To make an Imperial Israel into a world power. In other words, the aim of Sharon is to deceive the Americans after he has deceived all the rest.

4

 1. It is obvious that much of the relevant data, both in the notes and in the text, is garbled or omitted, such as the financial help of the U.S. to Israel. Much of it is pure fantasy. But, the plan is not to be regarded as not influential, or as not capable of realization for a short time. The plan follows faithfully the geopolitical ideas current in Germany of 1890-1933, which were swallowed whole by Hitler and the Nazi movement, and determined their aims for East Europe. Those aims, especially the division of the existing states, were carried out in 1939-1941, and only an alliance on the global scale prevented their consolidation for a period of time.

5

The notes by the author follow the text. To avoid confusion, I did not add any notes of my own, but have put the substance of them into this foreward and the conclusion at the end. I have, however, emphasized some portions of the text.

Israel Shahak June 13, 1982

A Strategy for Israel in the Nineteen Eighties

by Oded Yinon

This essay originally appeared in Hebrew in KIVUNIM (Directions), A Journal for Judaism and Zionism; Issue No, 14–Winter, 5742, February 1982, Editor: Yoram Beck. Editorial Committee: Eli Eyal, Yoram Beck, Amnon Hadari, Yohanan Manor, Elieser Schweid. Published by the Department of Publicity/The World Zionist Organization, Jerusalem.

1

At the outset of the nineteen eighties the State of Israel is in need of a new perspective as to its place, its aims and national targets, at home and abroad. This need has become even more vital due to a number of central processes which the country, the region and the world are undergoing. We are living today in the early stages of a new epoch in human history which is not at all similar to its predecessor, and its characteristics are totally different from what we have hitherto known. That is why we need an understanding of the central processes which typify this historical epoch on the one hand, and on the other hand we need a world outlook and an operational strategy in accordance with the new conditions. The existence, prosperity and steadfastness of the Jewish state will depend upon its ability to adopt a new framework for its domestic and foreign affairs.

2

This epoch is characterized by several traits which we can already diagnose, and which symbolize a genuine revolution in our present lifestyle. The dominant process is the breakdown of the rationalist, humanist outlook as the major cornerstone supporting the life and achievements of Western civilization since the Renaissance. The political, social and economic views which have emanated from this foundation have been based on several “truths” which are presently disappearing–for example, the view that man as an individual is the center of the universe and everything exists in order to fulfill his basic material needs. This position is being invalidated in the present when it has become clear that the amount of resources in the cosmos does not meet Man’s requirements, his economic needs or his demographic constraints. In a world in which there are four billion human beings and economic and energy resources which do not grow proportionally to meet the needs of mankind, it is unrealistic to expect to fulfill the main requirement of Western Society,1 i.e., the wish and aspiration for boundless consumption. The view that ethics plays no part in determining the direction Man takes, but rather his material needs do–that view is becoming prevalent today as we see a world in which nearly all values are disappearing. We are losing the ability to assess the simplest things, especially when they concern the simple question of what is Good and what is Evil.

3

The vision of man’s limitless aspirations and abilities shrinks in the face of the sad facts of life, when we witness the break-up of world order around us. The view which promises liberty and freedom to mankind seems absurd in light of the sad fact that three fourths of the human race lives under totalitarian regimes. The views concerning equality and social justice have been transformed by socialism and especially by Communism into a laughing stock. There is no argument as to the truth of these two ideas, but it is clear that they have not been put into practice properly and the majority of mankind has lost the liberty, the freedom and the opportunity for equality and justice. In this nuclear world in which we are (still) living in relative peace for thirty years, the concept of peace and coexistence among nations has no meaning when a superpower like the USSR holds a military and political doctrine of the sort it has: that not only is a nuclear war possible and necessary in order to achieve the ends of Marxism, but that it is possible to survive after it, not to speak of the fact that one can be victorious in it.2

4

The essential concepts of human society, especially those of the West, are undergoing a change due to political, military and economic transformations. Thus, the nuclear and conventional might of the USSR has transformed the epoch that has just ended into the last respite before the great saga that will demolish a large part of our world in a multi-dimensional global war, in comparison with which the past world wars will have been mere child’s play. The power of nuclear as well as of conventional weapons, their quantity, their precision and quality will turn most of our world upside down within a few years, and we must align ourselves so as to face that in Israel. That is, then, the main threat to our existence and that of the Western world.3 The war over resources in the world, the Arab monopoly on oil, and the need of the West to import most of its raw materials from the Third World, are transforming the world we know, given that one of the major aims of the USSR is to defeat the West by gaining control over the gigantic resources in the Persian Gulf and in the southern part of Africa, in which the majority of world minerals are located. We can imagine the dimensions of the global confrontation which will face us in the future.

5

The Gorshkov doctrine calls for Soviet control of the oceans and mineral rich areas of the Third World. That together with the present Soviet nuclear doctrine which holds that it is possible to manage, win and survive a nuclear war, in the course of which the West’s military might well be destroyed and its inhabitants made slaves in the service of Marxism-Leninism, is the main danger to world peace and to our own existence. Since 1967, the Soviets have transformed Clausewitz’ dictum into “War is the continuation of policy in nuclear means,” and made it the motto which guides all their policies. Already today they are busy carrying out their aims in our region and throughout the world, and the need to face them becomes the major element in our country’s security policy and of course that of the rest of the Free World. That is our major foreign challenge.4

6

The Arab Moslem world, therefore, is not the major strategic problem which we shall face in the Eighties, despite the fact that it carries the main threat against Israel, due to its growing military might. This world, with its ethnic minorities, its factions and internal crises, which is astonishingly selfdestructive, as we can see in Lebanon, in non-Arab Iran and now also in Syria, is unable to deal successfully with its fundamental problems and does not therefore constitute a real threat against the State of Israel in the long run, but only in the short run where its immediate military power has great import. In the long run, this world will be unable to exist within its present framework in the areas around us without having to go through genuine revolutionary changes. The Moslem Arab World is built like a temporary house of cards put together by foreigners (France and Britain in the Nineteen Twenties), without the wishes and desires of the inhabitants havin

having been taken into account. It was arbitrarily divided into 19 states, all made of combinations of minorites and ethnic groups which are hostile to one another, so that every Arab Moslem state nowadays faces ethnic social destruction from within, and in some a civil war is already raging.5 Most of the Arabs, 118 million out of 170 million, live in Africa, mostly in Egypt (45 million today).

7

Apart from Egypt, all the Maghreb states are made up of a mixture of Arabs and non-Arab Berbers. In Algeria there is already a civil war raging in the Kabile mountains between the two nations in the country. Morocco and Algeria are at war with each other over Spanish Sahara, in addition to the internal struggle in each of them. Militant Islam endangers the integrity of Tunisia and Qaddafi organizes wars which are destructive from the Arab point of view, from a country which is sparsely populated and which cannot become a powerful nation. That is why he has been attempting unifications in the past with states that are more genuine, like Egypt and Syria. Sudan, the most torn apart state in the Arab Moslem world today is built upon four groups hostile to each other, an Arab Moslem Sunni minority which rules over a majority of non-Arab Africans, Pagans, and Christians. In Egypt there is a Sunni Moslem majority facing a large minority of Christians which is dominant in upper Egypt: some 7 million of them, so that even Sadat, in his speech on May 8, expressed the fear that they will want a state of their own, something like a “second” Christian Lebanon in Egypt.

8

All the Arab States east of Israel are torn apart, broken up and riddled with inner conflict even more than those of the Maghreb. Syria is fundamentally no different from Lebanon except in the strong military regime which rules it. But the real civil war taking place nowadays between the Sunni majority and the Shi’ite Alawi ruling minority (a mere 12% of the population) testifies to the severity of the domestic trouble.

9

Iraq is, once again, no different in essence from its neighbors, although its majority is Shi’ite and the ruling minority Sunni. Sixty-five percent of the population has no say in politics, in which an elite of 20 percent holds the power. In addition there is a large Kurdish minority in the north, and if it weren’t for the strength of the ruling regime, the army and the oil revenues, Iraq’s future state would be no different than that of Lebanon in the past or of Syria today. The seeds of inner conflict and civil war are apparent today already, especially after the rise of Khomeini to power in Iran, a leader whom the Shi’ites in Iraq view as their natural leader.

10

All the Gulf principalities and Saudi Arabia are built upon a delicate house of sand in which there is only oil. In Kuwait, the Kuwaitis constitute only a quarter of the population. In Bahrain, the Shi’ites are the majority but are deprived of power. In the UAE, Shi’ites are once again the majority but the Sunnis are in power. The same is true of Oman and North Yemen. Even in the Marxist South Yemen there is a sizable Shi’ite minority. In Saudi Arabia half the population is foreign, Egyptian and Yemenite, but a Saudi minority holds power.

11

Jordan is in reality Palestinian, ruled by a Trans-Jordanian Bedouin minority, but most of the army and certainly the bureaucracy is now Palestinian. As a matter of fact Amman is as Palestinian as Nablus. All of these countries have powerful armies, relatively speaking. But there is a problem there too. The Syrian army today is mostly Sunni with an Alawi officer corps, the Iraqi army Shi’ite with Sunni commanders. This has great significance in the long run, and that is why it will not be possible to retain the loyalty of the army for a long time except where it comes to the only common denominator: The hostility towards Israel, and today even that is insufficient.

12

Alongside the Arabs, split as they are, the other Moslem states share a similar predicament. Half of Iran’s population is comprised of a Persian speaking group and the other half of an ethnically Turkish group. Turkey’s population comprises a Turkish Sunni Moslem majority, some 50%, and two large minorities, 12 million Shi’ite Alawis and 6 million Sunni Kurds. In Afghanistan there are 5 million Shi’ites who constitute one third of the population. In Sunni Pakistan there are 15 million Shi’ites who endanger the existence of that state.

13

This national ethnic minority picture extending from Morocco to India and from Somalia to Turkey points to the absence of stability and a rapid degeneration in the entire region. When this picture is added to the economic one, we see how the entire region is built like a house of cards, unable to withstand its severe problems.

14

In this giant and fractured world there are a few wealthy groups and a huge mass of poor people. Most of the Arabs have an average yearly income of 300 dollars. That is the situation in Egypt, in most of the Maghreb countries except for Libya, and in Iraq. Lebanon is torn apart and its economy is falling to pieces. It is a state in which there is no centralized power, but only 5 de facto sovereign authorities (Christian in the north, supported by the Syrians and under the rule of the Franjieh clan, in the East an area of direct Syrian conquest, in the center a Phalangist controlled Christian enclave, in the south and up to the Litani river a mostly Palestinian region controlled by the PLO and Major Haddad’s state of Christians and half a million Shi’ites). Syria is in an even graver situation and even the assistance she will obtain in the future after the unification with Libya will not be sufficient for dealing with the basic problems of existence and the maintenance of a large army. Egypt is in the worst situation: Millions are on the verge of hunger, half the labor force is unemployed, and housing is scarce in this most densely populated area of the world. Except for the army, there is not a single department operating efficiently and the state is in a permanent state of bankruptcy and depends entirely on American foreign assistance granted since the peace.6

15

In the Gulf states, Saudi Arabia, Libya and Egypt there is the largest accumulation of money and oil in the world, but those enjoying it are tiny elites who lack a wide base of support and self-confidence, something that no army can guarantee.7 The Saudi army with all its equipment cannot defend the regime from real dangers at home or abroad, and what took place in Mecca in 1980 is only an example. A sad and very stormy situation surrounds Israel and creates challenges for it, problems, risks but also farreaching opportunities for the first time since 1967. Chances are that opportunities missed at that time will become achievable in the Eighties to an extent and along dimensions which we cannot even imagine today.

16

The “peace” policy and the return of territories, through a dependence upon the US, precludes the realization of the new option created for us. Since 1967, all the governments of Israel have tied our national aims down to narrow political needs, on the one hand, and on the other to destructive opinions at home which neutralized our capacities both at home and abroad. Failing to take steps towards the Arab population in the new territories, acquired in the course of a war forced upon us, is the major strategic error committed by Israel on the morning after the Six Day War. We could have saved ourselves all the bitter and dangerous conflict since then if we had given Jordan to the Palestinians who live west of the Jordan river. By doing that we would have neutralized the Palestinian problem which we nowadays face, and to which we have found solutions that are really no solutions at all, such as territorial compromise or autonomy which amount, in fact, to the same thing.8 Today, we suddenly face immense opportunities for transforming the situation thoroughly and this we must do in the coming decade, otherwise we shall not survive as a state.

17

In the course of the Nineteen Eighties, the State of Israel will have to go through far-reaching changes in its political and economic regime domestically, along with radical changes in its foreign policy, in order to stand up to the global and regional challenges of this new epoch. The loss of the Suez Canal oil fields, of the immense potential of the oil, gas and other natural resources in the Sinai peninsula which is geomorphologically identical to the rich oil-producing countries in the region, will result in an energy drain in the near future and will destroy our domestic economy: one quarter of our present GNP as well as one third of the budget is used for the purchase of oil.9 The search for raw materials in the Negev and on the coast will not, in the near future, serve to alter that state of affairs.

18

(Regaining) the Sinai peninsula with its present and potential resources is therefore a political priority which is obstructed by the Camp David and the peace agreements. The fault for that lies of course with the present Israeli government and the governments which paved the road to the policy of territorial compromise, the Alignment governments since 1967. The Egyptians will not need to keep the peace treaty after the return of the Sinai, and they will do all they can to return to the fold of the Arab world and to the USSR in order to gain support and military assistance. American aid is guaranteed only for a short while, for the terms of the peace and the weakening of the U.S. both at home and abroad will bring about a reduction in aid. Without oil and the income from it, with the present enormous expenditure, we will not be able to get through 1982 under the present conditions and we will have to act in order to return the situation to the status quo which existed in Sinai prior to Sadat’s visit and the mistaken peace agreement signed with him in March 1979.10

19

Israel has two major routes through which to realize this purpose, one direct and the other indirect. The direct option is the less realistic one because of the nature of the regime and government in Israel as well as the wisdom of Sadat who obtained our withdrawal from Sinai, which was, next to the war of 1973, his major achievement since he took power. Israel will not unilaterally break the treaty, neither today, nor in 1982, unless it is very hard pressed economically and politically and Egypt provides Israel with the excuse to take the Sinai back into our hands for the fourth time in our short history. What is left therefore, is the indirect option. The economic situation in Egypt, the nature of the regime and its panArab policy, will bring about a situation after April 1982 in which Israel will be forced to act directly or indirectly in order to regain control over Sinai as a strategic, economic and energy reserve for the long run. Egypt does not constitute a military strategic problem due to its internal conflicts and it could be driven back to the post 1967 war situation in no more than one day.11

20

The myth of Egypt as the strong leader of the Arab World was demolished back in 1956 and definitely did not survive 1967, but our policy, as in the return of the Sinai, served to turn the myth into “fact.” In reality, however, Egypt’s power in proportion both to Israel alone and to the rest of the Arab World has gone down about 50 percent since 1967. Egypt is no longer the leading political power in the Arab World and is economically on the verge of a crisis. Without foreign assistance the crisis will come tomorrow.12 In the short run, due to the return of the Sinai, Egypt will gain several advantages at our expense, but only in the short run until 1982, and that will not change the balance of power to its benefit, and will possibly bring about its downfall. Egypt, in its present domestic political picture, is already a corpse, all the more so if we take into account the growing Moslem-Christian rift. Breaking Egypt down territorially into distinct geographical regions is the political aim of Israel in the Nineteen Eighties on its Western front.

21

Egypt is divided and torn apart into many foci of authority. If Egypt

falls apart, countries like Libya, Sudan or even the more distant states will not continue to exist in their present form and will join the downfall and dissolution of Egypt. The vision of a Christian Coptic State in Upper Egypt alongside a number of weak states with very localized power and without a centralized government as to date, is the key to a historical development which was only set back by the peace agreement but which seems inevitable in the long run.13

22

The Western front, which on the surface appears more problematic, is in fact less complicated than the Eastern front, in which most of the events that make the headlines have been taking place recently. Lebanon’s total dissolution into five provinces serves as a precendent for the entire Arab world including Egypt, Syria, Iraq and the Arabian peninsula and is already following that track. The dissolution of Syria and Iraq later on into ethnically or religiously unqiue areas such as in Lebanon, is Israel’s primary target on the Eastern front in the long run, while the dissolution of the military power of those states serves as the primary short term target. Syria will fall apart, in accordance with its ethnic and religious structure, into several states such as in present day Lebanon, so that there will be a Shi’ite Alawi state along its coast, a Sunni state in the Aleppo area, another Sunni state in Damascus hostile to its northern neighbor, and the Druzes who will set up a state, maybe even in our Golan, and certainly in the Hauran and in northern Jordan. This state of affairs will be the guarantee for peace and security in the area in the long run, and that aim is already within our reach today.14

23

Iraq, rich in oil on the one hand and internally torn on the other, is guaranteed as a candidate for Israel’s targets. Its dissolution is even more important for us than that of Syria. Iraq is stronger than Syria. In the short run it is Iraqi power which constitutes the greatest threat to Israel. An Iraqi-Iranian war will tear Iraq apart and cause its downfall at home even before it is able to organize a struggle on a wide front against us. Every kind of inter-Arab confrontation will assist us in the short run and will shorten the way to the more important aim of breaking up Iraq into denominations as in Syria and in Lebanon. In Iraq, a division into provinces along ethnic/religious lines as in Syria during Ottoman times is possible. So, three (or more) states will exist around the three major cities: Basra, Baghdad and Mosul, and Shi’ite areas in the south will separate from the Sunni and Kurdish north. It is possible that the present Iranian-Iraqi confrontation will deepen this polarization.15

24

The entire Arabian peninsula is a natural candidate for dissolution due to internal and external pressures, and the matter is inevitable especially in Saudi Arabia. Regardless of whether its economic might based on oil remains intact or whether it is diminished in the long run, the internal rifts and breakdowns are a clear and natural development in light of the present political structure.16

25

Jordan constitutes an immediate strategic target in the short run but not in the long run, for it does not constitute a real threat in the long run after its dissolution, the termination of the lengthy rule of King Hussein and the transfer of power to the Palestinians in the short run.

26

There is no chance that Jordan will continue to exist in its present structure for a long time, and Israel’s policy, both in war and in peace, ought to be directed at the liquidation of Jordan under the present regime and the transfer of power to the Palestinian majority. Changing the regime east of the river will also cause the termination of the problem of the territories densely populated with Arabs west of the Jordan. Whether in war or under conditions of peace, emigrationfrom the territories and economic demographic freeze in them, are the guarantees for the coming change on both banks of the river, and we ought to be active in order to accelerate this process in the nearest future. The autonomy plan ought also to be rejected, as well as any compromise or division of the territories for, given the plans of the PLO and those of the Israeli Arabs themselves, the Shefa’amr plan of September 1980, it is not possible to go on living in this country in the present situation without separating the two nations, the Arabs to Jordan and the Jews to the areas west of the river. Genuine coexistence and peace will reign over the land only when the Arabs understand that without Jewish rule between the Jordan and the sea they will have neither existence nor security. A nation of their own and security will be theirs only in Jordan.17

27

Within Israel the distinction between the areas of ’67 and the territories beyond them, those of ’48, has always been meaningless for Arabs and nowadays no longer has any significance for us. The problem should be seen in its entirety without any divisions as of ’67. It should be clear, under any future political situation or mifitary constellation, that the solution of the problem of the indigenous Arabs will come only when they recognize the existence of Israel in secure borders up to the Jordan river and beyond it, as our existential need in this difficult epoch, the nuclear epoch which we shall soon enter. It is no longer possible to live with three fourths of the Jewish population on the dense shoreline which is so dangerous in a nuclear epoch.

28

Dispersal of the population is therefore a domestic strategic aim of the highest order; otherwise, we shall cease to exist within any borders. Judea, Samaria and the Galilee are our sole guarantee for national existence, and if we do not become the majority in the mountain areas, we shall not rule in the country and we shall be like the Crusaders, who lost this country which was not theirs anyhow, and in which they were foreigners to begin with. Rebalancing the country demographically, strategically and economically is the highest and most central aim today. Taking hold of the mountain watershed from Beersheba to the Upper Galilee is the national aim generated by the major strategic consideration which is settling the mountainous part of the country that is empty of Jews today.l8

29

Realizing our aims on the Eastern front depends first on the realization of this internal strategic objective. The transformation of the political and economic structure, so as to enable the realization of these strategic aims, is the key to achieving the entire change. We need to change from a centralized economy in which the government is extensively involved, to an open and free market as well as to switch from depending upon the U.S. taxpayer to developing, with our own hands, of a genuine productive economic infrastructure. If we are not able to make this change freely and voluntarily, we shall be forced into it by world developments, especially in the areas of economics, energy, and politics, and by our own growing isolation.l9

30

From a military and strategic point of view, the West led by the U.S. is unable to withstand the global pressures of the USSR throughout the world, and Israel must therefore stand alone in the Eighties, without any foreign assistance, military or economic, and this is within our capacities today, with no compromises.20 Rapid changes in the world will also bring about a change in the condition of world Jewry to which Israel will become not only a last resort but the only existential option. We cannot assume that U.S. Jews, and the communities of Europe and Latin America will continue to exist in the present form in the future.21

31

Our existence in this country itself is certain, and there is no force that could remove us from here either forcefully or by treachery (Sadat’s method). Despite the difficulties of the mistaken “peace” policy and the problem of the Israeli Arabs and those of the territories, we can effectively deal with these problems in the foreseeable future.

Conclusion

1

Three important points have to be clarified in order to be able to understand the significant possibilities of realization of this Zionist plan for the Middle East, and also why it had to be published.

2

The Military Background of The Plan

The military conditions of this plan have not been mentioned above, but on the many occasions where something very like it is being “explained” in closed meetings to members of the Israeli Establishment, this point is clarified. It is assumed that the Israeli military forces, in all their branches, are insufficient for the actual work of occupation of such wide territories as discussed above. In fact, even in times of intense Palestinian “unrest” on the West Bank, the forces of the Israeli Army are stretched out too much. The answer to that is the method of ruling by means of “Haddad forces” or of “Village Associations” (also known as “Village Leagues”): local forces under “leaders” completely dissociated from the population, not having even any feudal or party structure (such as the Phalangists have, for example). The “states” proposed by Yinon are “Haddadland” and “Village Associations,” and their armed forces will be, no doubt, quite similar. In addition, Israeli military superiority in such a situation will be much greater than it is even now, so that any movement of revolt will be “punished” either by mass humiliation as in the West Bank and Gaza Strip, or by bombardment and obliteration of cities, as in Lebanon now (June 1982), or by both. In order to ensure this, the plan, as explained orally, calls for the establishment of Israeli garrisons in focal places between the mini states, equipped with the necessary mobile destructive forces. In fact, we have seen something like this in Haddadland and we will almost certainly soon see the first example of this system functioning either in South Lebanon or in all Lebanon.

3

It is obvious that the above military assumptions, and the whole plan too, depend also on the Arabs continuing to be even more divided than they are now, and on the lack of any truly progressive mass movement among them. It may be that those two conditions will be removed only when the plan will be well advanced, with consequences which can not be foreseen.

4

Why it is necessary to publish this in Israel?

The reason for publication is the dual nature of the Israeli-Jewish society: A very great measure of freedom and democracy, specially for Jews, combined with expansionism and racist discrimination. In such a situation the Israeli-Jewish elite (for the masses follow the TV and Begin’s speeches) has to be persuaded. The first steps in the process of persuasion are oral, as indicated above, but a time comes in which it becomes inconvenient. Written material must be produced for the benefit of the more stupid “persuaders” and “explainers” (for example medium-rank officers, who are, usually, remarkably stupid). They then “learn it,” more or less, and preach to others. It should be remarked that Israel, and even the Yishuv from the Twenties, has always functioned in this way. I myself well remember how (before I was “in opposition”) the necessity of war with was explained to me and others a year before the 1956 war, and the necessity of conquering “the rest of Western Palestine when we will have the opportunity” was explained in the years 1965-67.

5

Why is it assumed that there is no special risk from the outside in the publication of such plans? Such risks can come from two sources, so long as the principled opposition inside Israel is very weak (a situation which may change as a consequence of the war on Lebanon) : The Arab World, including the Palestinians, and the United States. The Arab World has shown itself so far quite incapable of a detailed and rational analysis of Israeli-Jewish society, and the Palestinians have been, on the average, no better than the rest. In such a situation, even those who are shouting about the dangers of Israeli expansionism (which are real enough) are doing this not because of factual and detailed knowledge, but because of belief in myth. A good example is the very persistent belief in the non-existent writing on the wall of the Knesset of the Biblical verse about the Nile and the Euphrates. Another example is the persistent, and completely false declarations, which were made by some of the most important Arab leaders, that the two blue stripes of the Israeli flag symbolize the Nile and the Euphrates, while in fact they are taken from the stripes of the Jewish praying shawl (Talit). The Israeli specialists assume that, on the whole, the Arabs will pay no attention to their serious discussions of the future, and the Lebanon war has proved them right. So why should they not continue with their old methods of persuading other Israelis?

6

In the United States a very similar situation exists, at least until now. The more or less serious commentators take their information about Israel, and much of their opinions about it, from two sources. The first is from articles in the “liberal” American press, written almost totally by Jewish admirers of Israel who, even if they are critical of some aspects of the Israeli state, practice loyally what Stalin used to call “the constructive criticism.” (In fact those among them who claim also to be “AntiStalinist” are in reality more Stalinist than Stalin, with Israel being their god which has not yet failed). In the framework of such critical worship it must be assumed that Israel has always “good intentions” and only “makes mistakes,” and therefore such a plan would not be a matter for discussion–exactly as the Biblical genocides committed by Jews are not mentioned. The other source of information, The Jerusalem Post, has similar policies. So long, therefore, as the situation exists in which Israel is really a “closed society” to the rest of the world, because the world wants to close its eyes, the publication and even the beginning of the realization of such a plan is realistic and feasible.

Israel Shahak

June 17, 1982 Jerusalem

About the Translator

Israel Shahak is a professor of organic chemistly at Hebrew University in Jerusalem and the chairman of the Israeli League for Human and Civil Rights. He published The Shahak Papers, collections of key articles from the Hebrew press, and is the author of numerous articles and books, among them Non-Jew in the Jewish State. His latest book is Israel’s Global Role: Weapons for Repression, published by the AAUG in 1982. Israel Shahak: (1933-2001)

Notes

 1. American Universities Field Staff. Report No.33, 1979. According to this research, the population of the world will be 6 billion in the year 2000. Today’s world population can be broken down as follows: China, 958 million; India, 635 million; USSR, 261 million; U.S., 218 million Indonesia, 140 million; Brazil and Japan, 110 million each. According to the figures of the U.N. Population Fund for 1980, there will be, in 2000, 50 cities with a population of over 5 million each. The population ofthp;Third World will then be 80% of the world population. According to Justin Blackwelder, U.S. Census Office chief, the world population will not reach 6 billion because of hunger.
 1. Soviet nuclear policy has been well summarized by two American Sovietologists: Joseph D. Douglas and Amoretta M. Hoeber, Soviet Strategy for Nuclear War, (Stanford, Ca., Hoover Inst. Press, 1979). In the Soviet Union tens and hundreds of articles and books are published each year which detail the Soviet doctrine for nuclear war and there is a great deal of documentation translated into English and published by the U.S. Air Force,including USAF: Marxism-Leninism on War and the Army: The Soviet View, Moscow, 1972; USAF: The Armed Forces of the Soviet State. Moscow, 1975, by Marshal A. Grechko. The basic Soviet approach to the matter is presented in the book by Marshal Sokolovski published in 1962 in Moscow: Marshal V. D. Sokolovski, Military Strategy, Soviet Doctrine and Concepts(New York, Praeger, 1963).
 1. A picture of Soviet intentions in various areas of the world can be drawn from the book by Douglas and Hoeber, For additional material see: Michael Morgan, “USSR’s Minerals as Strategic Weapon in the Future,” Defense and Foreign Affairs, Washington, D.C., Dec. 1979.
 1. Admiral of the Fleet Sergei Gorshkov, Sea Power and the State, London, 1979. Morgan, cit. General George S. Brown (USAF) C-JCS, Statement to the Congress on the Defense Posture of the United States For Fiscal Year 1979, p. 103; National Security Council, Review of Non-Fuel Mineral Policy, (Washington, D.C. 1979,); Drew Middleton, The New York Times, (9/15/79); Time, 9/21/80.
 1. Elie Kedourie, “The End of the Ottoman Empire,” Journal of Contemporary History, Vol. 3, No.4, 1968.
 1. Al-Thawra, Syria 12/20/79, Al-Ahram,12/30/79, Al Ba’ath, Syria, 5/6/79. 55% of the Arabs are 20 years old and younger, 70% of the Arabs live in Africa, 55% of the Arabs under 15 are unemployed, 33% live in urban areas, Oded Yinon, “Egypt’s Population Problem,” The Jerusalem Quarterly, No. 15, Spring 1980.
 1. Kanovsky, “Arab Haves and Have Nots,” The Jerusalem Quarterly, No.1, Fall 1976, Al Ba’ath, Syria, 5/6/79.
 1. In his book, former Prime Minister Yitzhak Rabin said that the Israeli government is in fact responsible for the design of American policy in the Middle East, after June ’67, because of its own indecisiveness as to the future of the territories and the inconsistency in its positions since it established the background for Resolution 242 and certainly twelve years later for the Camp David agreements and the peace treaty with Egypt. According to Rabin, on June 19, 1967, President Johnson sent a letter to Prime Minister Eshkol in which he did not mention anything about withdrawal from the new territories but exactly on the same day the government resolved to return territories in exchange for peace. After the Arab resolutions in Khartoum (9/1/67) the government altered its position but contrary to its decision of June 19, did not notify the U.S. of the alteration and the U.S. continued to support 242 in the Security Council on the basis of its earlier understanding that Israel is prepared to return territories. At that point it was already too late to change the U.S. position and Israel’s policy. From here the way was opened to peace agreements on the basis of 242 as was later agreed upon in Camp David. See Yitzhak Rabin. Pinkas Sherut, (Ma’ariv 1979) pp. 226-227.
 1. Foreign and Defense Committee Chairman Prof. Moshe Arens argued in an interview (Ma ‘ariv,10/3/80) that the Israeli government failed to prepare an economic plan before the Camp David agreements and was itself surprised by the cost of the agreements, although already during the negotiations it was possible to calculate the heavy price and the serious error involved in not having prepared the economic grounds for peace.

The former Minister of Treasury, Mr. Yigal Holwitz, stated that if it were not for the withdrawal from the oil fields, Israel would have a positive balance of payments (9/17/80). That same person said two years earlier that the government of Israel (from which he withdrew) had placed a noose around his neck. He was referring to the Camp David agreements (Ha’aretz, 11/3/78). In the course of the whole peace negotiations neither an expert nor an economics advisor was consulted, and the Prime Minister himself, who lacks knowledge and expertise in economics, in a mistaken initiative, asked the U.S. to give us a loan rather than a grant, due to his wish to maintain our respect and the respect of the U.S. towards us. See Ha’aretz1/5/79. Jerusalem Post, 9/7/79. Prof Asaf Razin, formerly a senior consultant in the Treasury, strongly criticized the conduct of the negotiations; Ha’aretz, 5/5/79. Ma’ariv, 9/7/79. As to matters concerning the oil fields and Israel’s energy crisis, see the interview with Mr. Eitan Eisenberg, a government advisor on these matters, Ma’arive Weekly, 12/12/78. The Energy Minister, who personally signed the Camp David agreements and the evacuation of Sdeh Alma, has since emphasized the seriousness of our condition from the point of view of oil supplies more than once…see Yediot Ahronot, 7/20/79. Energy Minister Modai even admitted that the government did not consult him at all on the subject of oil during the Camp David and Blair House negotiations. Ha’aretz, 8/22/79.

 1. Many sources report on the growth of the armaments budget in Egypt and on intentions to give the army preference in a peace epoch budget over domestic needs for which a peace was allegedly obtained. See former Prime Minister Mamduh Salam in an interview 12/18/77, Treasury Minister Abd El Sayeh in an interview 7/25/78, and the paper Al Akhbar, 12/2/78 which clearly stressed that the military budget will receive first priority, despite the peace. This is what former Prime Minister Mustafa Khalil has stated in his cabinet’s programmatic document which was presented to Parliament, 11/25/78. See English translation, ICA, FBIS, Nov. 27. 1978, pp. D 1-10.

According to these sources, Egypt’s military budget increased by 10% between fiscal 1977 and 1978, and the process still goes on. A Saudi source divulged that the Egyptians plan to increase their militmy budget by 100% in the next two years; Ha’aretz, 2/12/79 and Jerusalem Post, 1/14/79.

 1. Most of the economic estimates threw doubt on Egypt’s ability to reconstruct its economy by 1982. See Economic Intelligence Unit, 1978 Supplement, “The Arab Republic of Egypt”; E. Kanovsky, “Recent Economic Developments in the Middle East,” Occasional Papers, The Shiloah Institution, June 1977; Kanovsky, “The Egyptian Economy Since the Mid-Sixties, The Micro Sectors,” Occasional Papers, June 1978; Robert McNamara, President of World Bank, as reported in Times, London, 1/24/78.
 1. See the comparison made by the researeh of the Institute for Strategic Studies in London, and research camed out in the Center for Strategic Studies of Tel Aviv University, as well as the research by the British scientist, Denis Champlin, Military Review, Nov. 1979, ISS: The Military Balance 1979-1980, CSS; Security Arrangements in Sinai…by Brig. Gen. (Res.) A Shalev, No. 3.0 CSS; The Military Balance and the Military Options after the Peace Treaty with Egypt, by Brig. Gen. (Res.) Y. Raviv, No.4, Dec. 1978, as well as many press reports including El Hawadeth, London, 3/7/80; El Watan El Arabi, Paris, 12/14/79.
 1. As for religious ferment in Egypt and the relations between Copts and Moslems see the series of articles published in the Kuwaiti paper, El Qabas, 9/15/80. The English author Irene Beeson reports on the rift between Moslems and Copts, see: Irene Beeson, Guardian, London, 6/24/80, and Desmond Stewart, Middle East Internmational, London 6/6/80. For other reports see Pamela Ann Smith, Guardian, London, 12/24/79; The Christian Science Monitor 12/27/79 as well as Al Dustour, London, 10/15/79; El Kefah El Arabi, 10/15/79.
 1. Arab Press Service, Beirut, 8/6-13/80. The New Republic, 8/16/80, Der Spiegel as cited by Ha’aretz, 3/21/80, and 4/30-5/5/80; The Economist, 3/22/80; Robert Fisk, Times, London, 3/26/80; Ellsworth Jones, Sunday Times, 3/30/80.
 1. P. Peroncell Hugoz, Le Monde, Paris 4/28/80; Dr. Abbas Kelidar, Middle East Review, Summer 1979; Conflict Studies, ISS, July 1975; Andreas Kolschitter, Der Zeit, (Ha’aretz, 9/21/79) Economist Foreign Report, 10/10/79, Afro-Asian Affairs, London, July 1979.
 1. Arnold Hottinger, “The Rich Arab States in Trouble,” The New York Review of Books, 5/15/80; Arab Press Service, Beirut, 6/25-7/2/80; S. News and World Report, 11/5/79 as well as El Ahram, 11/9/79; El Nahar El Arabi Wal Duwali, Paris 9/7/79; El Hawadeth, 11/9/79; David Hakham, Monthly Review, IDF, Jan.-Feb. 79.
 1. As for Jordan’s policies and problems see El Nahar El Arabi Wal Duwali, 4/30/79, 7/2/79; Prof. Elie Kedouri, Ma’ariv 6/8/79; Prof. Tanter, Davar 7/12/79; A. Safdi, Jerusalem Post, 5/31/79; El Watan El Arabi 11/28/79; El Qabas, 11/19/79. As for PLO positions see: The resolutions of the Fatah Fourth Congress, Damascus, August 1980. The Shefa’amr program of the Israeli Arabs was published in Ha’aretz, 9/24/80, and by Arab Press Report 6/18/80. For facts and figures on immigration of Arabs to Jordan, see Amos Ben Vered, Ha’aretz, 2/16/77; Yossef Zuriel, Ma’ariv 1/12/80. As to the PLO’s position towards Israel see Shlomo Gazit, Monthly Review; July 1980; Hani El Hasan in an interview, Al Rai Al’Am, Kuwait 4/15/80; Avi Plaskov, “The Palestinian Problem,” Survival, ISS, London Jan. Feb. 78; David Gutrnann, “The Palestinian Myth,” Commentary, Oct. 75; Bernard Lewis, “The Palestinians and the PLO,” Commentary 75; Monday Morning, Beirut, 8/18-21/80; Journal of Palestine Studies, Winter 1980.
 1. Yuval Neeman, “Samaria–The Basis for Israel’s Security,” Ma’arakhot 272-273, May/June 1980; Ya’akov Hasdai, “Peace, the Way and the Right to Know,” Dvar Hashavua, 2/23/80. Aharon Yariv, “Strategic Depth–An Israeli Perspective,” Ma’arakhot 270-271, October 1979; Yitzhak Rabin, “Israel’s Defense Problems in the Eighties,” Ma’arakhot October 1979.
 1. Ezra Zohar, In the Regime’s Pliers (Shikmona, 1974); Motti Heinrich, Do We have a Chance Israel, Truth Versus Legend (Reshafim, 1981).
 1. Henry Kissinger, “The Lessons of the Past,” The Washington Review Vol 1, Jan. 1978; Arthur Ross, “OPEC’s Challenge to the West,” The Washington Quarterly, Winter, 1980; Walter Levy, “Oil and the Decline of the West,”

Foreign Affairs, Summer 1980; Special Report–“Our Armed Forees-Ready or Not?” U.S. News and World Report

10/10/77; Stanley Hoffman, “Reflections on the Present Danger,” The New York Review of Books 3/6/80; Time 4/3/80; Leopold Lavedez “The illusions of SALT” Commentary Sept. 79; Norman Podhoretz, “The Present Danger,” Commentary March 1980; Robert Tucker, “Oil and American Power Six Years Later,” Commentary Sept. 1979; Norman Podhoretz, “The Abandonment of Israel,” Commentary July 1976; Elie Kedourie, “Misreading the Middle East,” Commentary July 1979.

 1. According to figures published by Ya’akov Karoz, Yediot Ahronot, 10/17/80, the sum total of anti-Semitic incidents recorded in the world in 1979 was double the amount recorded in 1978. In Germany, France, and Britain the number of anti-Semitic incidents was many times greater in that year. In the U.S. as well there has been a sharp increase in anti-Semitic incidents which were reported in that article. For the new anti-Semitism, see L. Talmon, “The New Anti-Semitism,” The New Republic, 9/18/1976; Barbara Tuchman, “They poisoned the Wells,” Newsweek 2/3/75.

9. Γιατί δεν είπαν τίποτα οι Άγγλοι, (όχι απαραίτητα οι ΜΥ τους), για την σχετικά πρόσφατη πληροφορία, σύμφωνα με την οποίαν τα Η.Α.Ε. (!) παρακολουθούσαν το αγγλικό Π-Θ κό Γραφείο, χρησιμοποιώντας το λογισμικό “ΠΗΓΑΣΟΣ”, το οποίο… εξέλιξε (sic) μια των πολλών στο αντικείμενο Ισραηλινών εταιρειών;

Με την ευκαιρία! Τί έγινε με τους 2 Άγγλους “ένστολους” (sic), που συνέλαβαν οι Ρώσοι στην Ουκρανία; Ναι, αυτοί που πιθανώς θα ανταλλάσσονταν με τον Μέντιαβτσουκ!..

10. Γράψαμε για την πληροφορία των αγγλικών “TIMES” της Πόλεως, περί προσφάτου τουρκικού “ανοίγματος” των Στενών σε ρωσικό ή ρωσικά Υ-Β, κάτι που οι Τούρκοι το χαρακτήρισαν αγγλική εναντίον τους προβοκάτσια, χωρίς να το διαψεύσουν!

Όμως, για να είμαστε… δίκαιοι, (κάτι για το οποίο αγωνιζόμαστε, σε σχέση με τους αναγνώστες μας και την ενημέρωσή τους, όσο και γενικότερα), με την πληροφορία της προσβολής από Ουκρανικό (;) πύραυλο “ΠΟΣΕΙΔΩΝ” της Ρ/Ναυαρχίδος “ΜΟΣΧΑ”, “πέρασε” και η πληροφορία ότιι ο ΡΤΕ είχε “ανοίξει” τα Στενά (και) σε Αμερικανικό Υ-Β, προκειμένου αυτό να προσέβαλλε, όπως φέρεται με βάση την ίδια πληροφορία να έκανε, το “ΜΟΣΧΑ”!..

Αμερικανοί! Δεν μπορεί εσείς να είστε πιο πόρνη, από την πόρνη*!

Ρώσοι! Σας θυμίζουμε! Η πόρνη παραμένει πάντα πόρνη! (Τουλάχιστον στην συμπεριφορά)!..

Τούρκοι! Θα είστε εκείνοι, στην… πλάτη των οποίων θα καταρριφθεί(!), θα καταπέσει(!) η γενική αξιολογική κρίση, πως “στην πουτάνα δεν χωράνε πουτανιές” και σύντομα!..

* Πόρνη=Τουρκία.

11. Οι Ρώσοι προσβάλλουν το Ουκρανικό εδαφικό… βάθος, όπως πχ την πόλη του Λβίβ (Λβώφ λέγεται κανονικά), για τον λόγο ότι εκεί είναι “Κέντρο Υποδοχής και Παραλαβής”, ξένου προσωπικού, που πάει στην Ουκρανία, για να πολεμήσει κατά των Ρώσων, όπως και μέσων, εφοδίων και υλικών, και ασφαλώς των σημαντικοτέρων όλων αυτών, λέγε με πυρομαχικών!..

12. Η πρόσφατη συνέντευξη του Α/Πρέσβεως στην Αθήνα, (στην ε/φ “ΤΟ ΒΗΜΑ”, αν δεν απατώμαι), κακώς πιστεύουμε πως εξόργισε τους Τούρκους, καθ’ όσον η “Κεντρική Ιδέα” της δεν ήταν φιλελληνική, όπως εσκεμμένως έτσι χαρακτηρίσθηκε και παρουσιάστηκε από τους Τούρκους, αλλά καθαρά ΝΑΤΟΪΚΗ / ΣΥΜΜΑΧΙΚΗ, με έμφαση ότι ενέργειες σαν αυτές που το οιωνεί τ/”ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ” προβαίνει κατά της Ελλάδος, προσβάλλουν καίρια και στην βάση τους, όλες τις κοινές ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, τις οποίες και(!) η Τουρκία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, έχει αποδεχθεί και μάλιστα συν-υπογράψει, από το 1952 και την είσοδό της σ’ αυτό! Πώς λοιπόν, για παράδειγμα, οι Η.Π.Α. και “εν προκειμένω” ο εξαιρετικά σοβαρός, μετρημένος και νουνεχής Κος ΠΑΪΑΤ (όσο και να μην γουστάρουμε τους “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ”) να έλεγαν κάτι άλλο, κάτι εκτός συμμαχικής γραμμλης, όπως πχ πως υποστηρίζουν τις συνεχείς τ/ παραβιάσεις και παραβάσεις του ΕΑΧ και του FIR Aθηνών, και γενικά την παγίως αντι-συμμαχική στην περιοχή μας τουρκική στάση και συμπεριφορά στο Πεδίο, μια στάση που μπορεί πολύ εύκολα, αν κάποιος… “δεν κάνει τον μαλάκα” (λέγε με Ελλάδα), να μετατραπεί σε Ε-Τ συμπλοκή και ίσως και πόλεμο, σε μια τόσο ιδιαιτέρως κρίσιμη εποχή για την Συμμαχία και την Δύση ευρύτερα;

Καλά λοιπόν ο πολιτικά “λίγος” Κος Τσαβούσογλου, κλπ, αλλά πχ ο Κος ΚΑΛΙΝ, (ειδικά αυτός), και γενικώς οι έμπειροι και διεισδυτικοί Τούρκοι διπλωμάτες του Τ/ΥΠΕΞ και της Τ/Προεδρίας, δεν αντιλαμβάνονται πως η αναφορά Πάϊατ σε στήριξη της Ελλάδος, αν η Τουρκία, κλπ, κλπ, κλπ, δεν αποτελούσε στην ουσία της φιλελληνική στάση του, αλλά πρωτίστως Συμμαχική, ούσα απολύτως συμβατή και σεβόμενη τις ΑΡΧΕΣ και ΑΞΙΕΣ της Συμμαχίας; 

Ο πραγματικά έξυπνος Ε/Π-Θ που το “τσίμπησε” αμέσως, διαβάζοντας την συνέντευξη Πάϊατ, προσπάθησε να το “περάσει” με δήλωσή του στους κακώς… ανησυχήσαντες Τούρκους, αλλά “εις μάτην”!..

Παράλληλα, μετά από την τ/αεροπορική πολεμική δοκιμή, (που το… ΌΝΕΙΔΟΣ Φλώρος, κατά τον βρωμιάρη Χίο** και την όζουσα παρέα του πάντα, “σήμανε”, και ορθότατα, ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ στις ΕΕΔ), ο Ε/Π-Θ απευθύνθηκε Ο-ΡΘΟ-ΤΑ-ΤΑ στον “ελάχιστο” πολιτικά και “λίγο”… εγκεφαλικά Κο ΓΓ/ΝΑΤΟ και του επεσήμανε ακριβώς το ίδιο, ήτοι πως ενέργειες σαν αυτές τις άκρως προκλητικές, συνεχιζόμενες  και εσχάτως προς τα άνω κλιμακούμενες των ΤΕΔ, δεν κινδυνεύει μόνον η… συνηθισμένη στους τ/τραμπουκισμούς Ελλάς, αλλά η ΙΔΙΑ η ΣΥΜΜΑΧΙΑ, αφού και η Τουρκία, πλην της Ελλάδος είναι μέλος του ΝΑΤΟ! (Η ε/Κ-Β υπέβαλε διαμαρτυρίες / διαβήματα και στον Ο.Η.Ε. και στον “ICAO”)!..

Και μετά επανήλθαν οι Τούρκοι και τί είπαν; Πώς όλα ήσαν προβοκάτσια των Ελλήνων και πως η ΕΠΑ “πέταξε”, παραβιάζοντας τον ΤΕΧ, πάνω από συγκεκριμένες περιοχές της επικράτειάς της, κυρίως των Μ. Ασιατικών παραλίων!..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Türk hava sahasını ihlal eden Yunanistan’a karşılık verildi

Türk hava sahasını 3 günde toplam 30 defa ihlal eden Yunan uçaklarına, Türk Hava Kuvvetleri unsurları misliyle karşılık verdi.

 29.04.2022 

 

Türk hava sahasını üç gün içinde toplam 30 defa ihlal eden Yunanistan savaş uçaklarına, Türk Hava Kuvvetleri misliyle karşılık verdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yunanistan, Ege’de hukuk dışı, provokatif, saldırgan eylem ve söylemlerine devam ediyor.

Türkiye’nin sorunların barışçıl yol, yöntem ve diyalogla çözülmesine yönelik çağrılarına kulak tıkayan Yunanistan’ın, Ege’de gerilimi artırmayı, tansiyonu yükseltmeyi sürdürdüğü belirtiliyor.

3 GÜN İÇİNDE 30 İHLAL

Bu kapsamda Yunanistan Hava Kuvvetlerine at uçaklar ilk olarak 26 Nisan’da Türk hava sahasını 6 defa ihlal etti. Bununla kalmayan Yunan uçakları Türkiye kıyılarına yakın provokatif uçuşlarına 27 Nisan’da da devam etti. Çarşamba günü gerçekleşen ihlallerde Yunanistan Hava Kuvvetleri unsurları Didim, Datça ve Dalaman dahil Türk hava sahasında 22 ihlal gerçekleştirdi.

Dün de ihlallerine devam eden Yunan unsurlarına Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklar tarafından misliyle karşılık verildi. Radar kayıtlarıyla sabit olan Yunanistan’ın son üç günlük yoğun ihlallerinin, ilgili makamlarla da paylaşıldığı öğrenildi.

“KURGULANMIŞ BİR PROVOKASYON”

Türkiye’nin Yunanistan ile olan ilişkilerinde daima uluslararası hukuk ve iyi komşuluk kapsamında sorunların barışçıl yol, yöntem ve diyalogla çözülmesinden yana olduğunu vurgulayan güvenlik kaynakları, Yunanistan ise Türkiye’nin uzattığı dostluk elini tutmak yerine her fırsatta yaptığı provokasyonları sürdürdüğüne dikkati çekti.

Her üç günde de ihlalleri başlatan ve agresif tavırlar sergileyen tarafın Yunanistan olduğuna dikkati çeken kaynaklar, “Yunanistan’ın, provokasyon ve dezenformasyon maksatlı faaliyetlerine devam ettiği açıkça görülmektedir” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin son dönemde Ukrayna bağlamındaki gelişmeler başta olmak üzere uluslararası alanda çok daha etkin hale gelmesinin Yunanistan tarafında büyük rahatsız oluşturduğunu aktaran kaynaklar, “Türkiye’nin her başarısını kendi başarısızlığı olarak gören Yunanistan kurgulanmış bir provokasyonu hayata geçirmeye çalışmaktadır” diye konuştu.

“YUNANİSTAN’IN İDDİALARINI RADAR KAYITLARI YALANLAMAKTADIR”

Ege’de gerilimi artırmaya çalışan tarafın Yunanistan olduğunu bir kez daha dile getiren kaynaklar, “Türkiye’yi saldırgan göstermeye çalışan Yunanistan’ın iddialarını radar kayıtları yalanlamaktadır. Her üç günde de ihlalleri başlatan ve agresif tavırlar sergileyen taraf Yunanistan’dır. Bununla birlikte hava sahamızın güvenliği ile hak, alaka ve menfaatlerimizi uluslararası hukuk çerçevesinde, hiçbir oldubittiye müsaade etmeden, azim ve kararlılıkla korumaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır” vurgusunu yaptı.

‘KARŞILIK VERİLDİ’

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, ” Yunanistan Hava Kuvvetleri, 26-28 Nisan 2022 tarihleri arasında ülkemiz kıyılarına yakın provokatif uçuşlar gerçekleştirmiş, Didim, Datça ve Dalaman’da ülkemiz hava sahasını defalarca ihlal etmiştir. Hava Kuvvetlerimiz, bu provokatif uçuşlara ve ihlallere, angajman kuralları gereği karşılık vermiştir.” açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü  Bilgiç: “Yunanistan Dışişleri Bakanlığının 27 Nisan 2022 tarihinde Ege Denizi’nde iki ülke hava kuvvetleri arasında yaşanan hadiselerle ilgili olarak yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Τί να πει κανείς!.. Ίσως μόνον το ελληνικότατο, “πιάσε λύκο και καβάλα”, αφού ο χαρακτήρας του Μογγόλου είναι γνωστότατος από αιώνων, από της εμφανίσεώς του!..

** Ο Χίος, όπως και οι πλείστοι των δημοσιογραφούντων και παριστανόντων των δημ/φων, με βάση πάντα την επικαιρότητα, εμφανίζονται ως στρατιωτικοί, ως ιατροί, ως αστυνομικοί και ντετέκτιβ, ως τα… πάντα, “για να μην το κουράζω”!.. Είναι πια… γενική ΑΛΗΘΕΙΑ πως οι μη δημ/φοι, αλλά αυτοί που τους υποδύονται, οι λεγόμενοι γενικώς “δημοσιογραφούντες”, είναι ΠΑΝ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ και με πολύ μεγάλη, όσο και βρώμικη γλώσσα!..

Τούρκοι, όπως και εσύ Κε ΥΠΑΜ και Α/ΓΕΕΔ ταυτόχρονα, σεβαστέ Στρατηγέ ΑΚΑΡ!

Πειστείτε πως θα πάθετε τεράστια ζημιά από τις ΕΕΔ (και δη από το σύνολον της ΕΠΑ, ως αεροπορικού, σε έδαφος και αέρα, Οργανισμού, ΕΠΑ που θελήσατε συνολικά να δοκιμάσετε τις μόλις… προάλλες), ΑΝ(!) αποφασίσετε το απονενοημένον εναντίον μας εγχείρημα να μας προσβάλετε!.. Μάλλον όμως, δεν θα προλάβετε, αφού θα σας προλάβουν οι νυν φίλοι σας… Ρώσοι, με την αποστολή να σας συνετίσουν!.. 

Βιαστείτε λοιπόν και πάτε σε εκλογές τώρα, διότι το 2023 δεν θα είναι ένα απλό, σαν τα άλλα, έτος!.. Μάλλον γι αυτό και οι θρασύδειλοι της Αντιπολιτεύσεώς σας, δεν αποφασίζουν στο ποιός θα είναι ο αντίπαλος του ΡΤΕ στις ερχόμενες εκλογές, (αν φυσικά πάτε σε τέτοιες και αν θα ζει ο ΡΤΕ τότε), διότι μάλλον όντες πολιτικές “κότες”, δεν θέλει στην πραγματικότητα κανείς τους να “προκριθεί” για επόμενος ΠτΔ, (ούτε ακόμη και το πολύ φωνασκών, κουρδικής καταγωγής, πολιτικό μηδενικό, που λέγεται Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου), ίσως διότι δεν θέλουν να γίνουν οι σύγχρονοι… ΒΑΧΙΝΤΕΝΤΙΝ, και στην υποψία ακόμα σκέψεως, να αναλάβουν αυτοί να είναι (κάποιος / κάποια εξ αυτών), η τελευταία ηγεσία της μέλλουσας να διαλυθεί Τουρκίας! Δεν είμαστε πχ στην 10ετία του 1960, ούτε του 1970, ώστε κάποιος εξ αυτών να κοροϊδέψει τον τ/λαό, αλλά στο 2022 και όπως πολύ ορθά είπε ο Πρόεδρος ΡΤΕ διεξάγεται ο 2ος ουσιαστικά τ/”Πόλεμος Ανεξαρτησίας”, μετά απ’εκείνον του 1919-1922!..

Μετά τα παραπάνω, καταλάβατε όλοι σας, όπως συνηθίζει να σας λέει ο “ΕΛΛΗΝΑΣ”, και όχι μόνον οι Τούρκοι και ο σεβαστός Κος ΑΚΑΡ, ένας ΑΚΑΡ που υπεδύθη τον… “ΑΛΕΚΟ”, όταν του τηλεφώνησε ο Ε/ΥΠΑΜ Κος ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ζητώντας του να σταματήσει, ουσιαστικά τις… μαλακίες, (του “ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ” μάλιστα “εν εξελίξει”), λέγοντάς του πως “θα το ψάξει το θέμα” και… παπάρια!..

13. Όταν ο Κος Π-Θ είχε κάνει ανασχηματισμό τοποθετώντας τον “γάτο” ΧΑΡΔΑΛΙΑ ως ΥΦΑΜ, κλπ, είχαμε “τσινίσει”, γράφοντάς σας πως έπρεπε να τον έχριζε ΥΠΟΥΡΓΟ στο “ΠΡΟ-ΠΟ”!

Μετά απ’ όσα μας ανέλυσαν όμως, σχετικά με το τί σχεδιάζουν κάποιοι για το εσωτερικό της χώρας μας, σε περίπτωση ενός Ε-Τ πολέμου ή μιας άλλης, ευρύτερης στην περιοχή μας, πολεμικής εμπλοκής,  οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” εσωτερικού, στο πρόσφατο συνέδριό τους, στης “ΝΤΑΙΖΗ”, γνωρίζοντας παράλληλα και την ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΞΙΑ του ΧΑΡΔΑΛΙΑ στο εσωτερικό Πεδίο, λέμε σήμερα πως η απόφαση τότε του Ε/Π-Θ ήταν ΟΡΘΗ!..

14. Κε ΜΠΛΙΝΚΕΝ!

Με την πρόσφατη έκκλησή σας προς τον Α/Πρόεδρο και το Α/Κογκρέσο, να άρουν ουσιαστικά το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία και να της δώσουν ό,τι ζητά, για να μην πάει τάχα προς το Ρ/Στρατόπεδο, έδειξε (δεν απέδειξε, αφού ήταν μια πρώτη σας θέση και όχι κάποια ίδια και επαναληφθείσα), πως: (Προς προβληματισμό)!..

– Χάσατε την ψυχραιμία σας;

– Σας πανικόβαλαν σύμβουλοί σας και ποιοί άραγε;

– Δεν γνωρίζετε καλά την τ/διπλωματική Ιστορία και τον τουρκικό τρόπο δράσεως, στο Πεδίο;

– Σας πλεύρισαν και σας κέρδισαν οι του τ/λόμπι στις Η.Π.Α., πείθοντάς σας και πώς ακριβώς, αν συνέβη κάτι τέτοιο;

– Σας ζητήθηκε από κάποιο συγκεκριμένο “Κέντρο Παγκοσμίου Εξουσίας”, πχ απ’ αυτό που δεν θέλει να σταματήσει με μια επέμβαση Μπάϊντεν, ο πόλεμος στην Ουκρανία;

ΑΦΟΥ ΠΕΙΣΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΠΛΩΝ, ΟΥΣΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ “ΑΣΤΑΚΟΣ”, ΟΠΩΣ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ Α/ΥΠΕΞ, ΣΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΕΥΟΥΣΑΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΝΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ ΙΣΩΣ, ΟΡΓΑΝΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΞΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

ΚΕ ΥΠΕΞ ΤΩΝ Η.Π.Α.!

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ, ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΚΡΑΔΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΣΑΣ, (ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ “ΔΙΚΟΥ” ΜΑΣ ΚΟΥ ΠΟΜΠΕΟ), ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ ΕΝΑ “ΚΛΕΙΣΤΟ” ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ “ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ”, (ΜΕ ΣΤΟΧΟ-ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ “ΣΗΜΕΡΑ”) ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΧΘΕΙΤΕ, ΠΙΘΑΝΩΣ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ!..

Και κάτι σαν ΥΓ, Κε Α/ΥΠΕΞ! F-35 ΣΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ -ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ- ΛΑΚΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΡΩΣΟ; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’den Kongre’ye son dakika Türkiye çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Kongre’ye çağrı yaparak Türkiye ve Hindistan gibi ülkelere ABD’nin yabancı askeri satış süreçlerinin daha hızlı ve verimli şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

29.04.2022 

Blinken, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesindeki bütçe oturumunda Amerikan dış politikasını değerlendirirken ülkesinin, yabancı ülkelere silah satışlarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

“BU BÜROKRASİYİ NASIL AŞABİLİRİZ?”

Anadolu Ajansı’nın aktardığı bilgiye göre Blinken, Güney Carolina Vekili Joe Wilson’ın, “Bana göre bizim yabancı askeri satışlarımız gereksiz bürokrasiyle sekteye uğruyor. Mesela Türkiye ve Hindistan gibi müttefiklerimize yardım edip onlarla çalışmamız için bu bürokrasiyi nasıl aşabiliriz?” şeklindeki sorusuna yanıt verdi.

Türkiye'ye uygulanan savunma yaptırımları kalkıyor: ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya

Türkiye’ye uygulanan savunma yaptırımları kalkıyor: ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya

ABD Kongresi Türkiye'ye F-16 satışına 'hayır' derse... Dikkat çeken analiz

ABD Kongresi Türkiye’ye F-16 satışına “hayır” derse… Dikkat çeken analiz

ÖZELLİKLE ACİLİYETİ OLANLARDA”

ABD’li bakan, “Sizinle aynı fikirdeyim, bizim yabancı satışlarda daha iyisini yapmamız gerekiyor, özellikle aciliyeti olanlarda. Bu durum dürüst olmak gerekirse yürütme erkini ilgilendiriyor, tabii Kongre’yi de. Bu önemli bir nokta çünkü eğer biz bu ülkelere ortak olabilme pozisyonunda olursak Rusya ile öteden beri savunma ilişkisi olan pek çok ülke bu ilişkilerini yeniden gözden geçirir.” ifadelerini kullandı.

“SÜREÇ DAHA HIZLI YÜRÜTÜLMELİ”

ABD’nin müttefikleriyle savunma iş birlikleri alanında bıraktığı boşluğun “Rusya tarafından doldurulduğuna” işaret eden Blinken, ABD’nin bu ülkelere silah satış süreçlerinin daha hızlı yürümesi noktasında Kongre ile daha yakın çalışmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye gereken bedeli ödedi

ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye gereken bedeli ödedi

ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına yeşil ışık

ABD’den Türkiye’ye F-16 satışına yeşil ışık

TÜRKİYE’NİN F-16 TALEBİ

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından kısa süre önce Kongreye gönderilen bir mektupta, Türkiye’ye F-16 satılmasının ABD çıkarlarına uygun olduğu değerlendirmesi yapılmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, geçen haftaki bir konuşmasında, Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alan Hindistan’a CAATSA (ABD’nin Hasımlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası) yaptırımlarının uygulanıp uygulanmamasına ilişkin henüz nihai kararı vermediklerini açıklamıştı.

KAYNAK: AA

15. Ποιοί τελικώς εστάλησαν από το Ε/ΓΕΕΘΑ, (ασφαλώς και δεν εννοούμε ονόματα), στην Βουλγαρία, για την δημιουργία του περίφημου Συμμαχικού “Σχηματισμού Μάχης”; (Η “ΔΚΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ”/ ΓΕΕΘΑ, για παράδειγμα, πώς τελικώς συμμετέχει, αν συμμετέχει);

16.

How Obama and Biden Destroyed the Greatest Military the World Has Ever Seen

A new Freedom Center pamphlet reveals the worst, most humiliating, and most dangerous defeat in the history of American warfare.

Read the whole PDF version: HERE.

To order the pamphlet: CLICK HERE.

*

Introduction
by David Horowitz and Daniel Greenfield

Joseph R. Biden is directly responsible for the worst, most humiliating, most dangerous – yet completely avoidable – defeat in the history of American warfare. He has betrayed the country that elected him and that he is sworn to serve. Yet Biden has shown no remorse and taken no responsibility for the damage he has done. Instead, he has brazenly lied and called his own disaster a “success.”

Every tyrant and terrorist watched the humiliating retreat from Afghanistan and knew we were weak.

false

A few months after the fall of Kabul, Communist China completed its takeover of Hong Kong with rigged parliamentary elections. Right around the same time, Vladimir Putin began the military buildup for the invasion of Ukraine.

None of that was a coincidence.

Biden has weakened our military while arming and empowering terrorists. He has emboldened Iran, China, and Russia leading to threats and conflicts around the world.

The question is, what will Republicans do about it?

Republicans are favored to take the House and even the Senate in the upcoming elections. If they do, will they hold Biden and his cabinet members and military leaders accountable? Or, just like Benghazi and so many other betrayals, will they back away instead of confronting the culprits and beginning America’s climb back to greatness.

Joe Biden and Kamala Harris are not going to resign. Will Republicans have the guts to impeach them over decisions that were so bad that former British prime minister and staunch American ally Tony Blair has called them “imbecilic”? (No former head of state has ever used such an extreme – but accurate – term to describe the decisions of an American president.)

Biden is not going to fire the generals who should have gone to the wall to oppose his brainless decisions and resigned when they failed to reverse them. Will Republicans call for their firing?

The Taliban held a victory parade to display the American military equipment that Biden simply abandoned and left for them to take. These weapons include Black Hawk helicopters, thousands of armored vehicles, and countless numbers of assault rifles.[1] Enough to arm numerous terrorist groups all over the world. There’s no telling how many Americans or allies these weapons will kill.

Thanks to Biden’s lack of interest in American security and as a consequence of his decisions, the Taliban now control nine air bases including one at Bagram, which we spent hundreds of millions of dollars turning into a state-of-the-art complex. [2] Adjoining Bagram was the country’s largest prison which housed thousands of Taliban, al-Qaeda, and ISIS-K prisoners who have been unleashed to kill more innocents. Those nine air bases will now become assets not only for the Taliban, but for China, Iran, Pakistan, and other Taliban allies.

Massive amounts of intel data have also fallen into enemy hands. The Taliban are using hand-held biometric scanners to hunt down and kill former American allies. And the Chinese and other enemy intel officers that go over what we left behind will learn a lot about American methods and neutralize the technical advantages America once had on the battlefield. There were thousands of state-of-the-art night vision goggles left in Afghanistan. These provided a decisive military advantage to the Afghan government forces allowing them to see at night while the Taliban could not. Now the Taliban and every terrorist group with access to its vast store of American loot will share that advantage.[3]

An American president and commander-in-chief loyal to his country and its citizens would never have made the decisions that Joe Biden did, which have put the lives of all Americans at risk. A loyal general staff would never have gone along with them. A decent set of leaders would have hung their heads in shame at the result of their decisions and been grateful that treason is no longer punished by firing squads, and then departed political and military life forever.

The first days of Biden’s misbegotten term in office should have warned everyone of what was to come when he began surrendering American interests to our enemies. Thus, the Biden administration scuttled the Trump administration probe into the Chinese lab origins of the coronavirus pandemic. Worse still, the Wuhan Institute of Virology, the likely source of the lab leak, has once again become potentially eligible for taxpayer funding.[4]

While President Trump designated China’s persecution of Muslims as genocide, Biden squeamishly told CNN, “Culturally, there are different norms that each country and their leaders are expected to follow.”[5]

Under Biden, genocide and terrorism have become cultural norms that we are bound to accept.

Biden not only desperately pursued a renewal of the suicidal nuclear deal with Iran, he allowed the Islamic terrorist state to receive billions. He also ended the campaign against Iran’s Houthi terrorists in Yemen whose motto is, “Death to America,” and who had fired missiles at the USS Mason.

America’s enemies read these gifts as proof of America’s weakness under the leadership of an American coward who as Vice President had been the lone vote against killing Osama bin Laden and who had abandoned Iraq to ISIS.

The Taliban knew they had nothing to fear from Biden so they tested him by offering to let America control Kabul. Instead of protecting our withdrawal and exit, Biden declined their offer – an act so suicidal it was itself worthy of impeachment. He let the Taliban take Kabul and surround the airport to provide security, with deadly consequences to 13 American military personnel as well as Afghan civilians.

Al Qaeda’s allies, the Haqqani Network, controlled the checkpoints and surrounded the Kabul airport. American refugees trying to reach the airport were beaten by these terrorist thugs who didn’t let them get to the airport but opened the door for ISIS-K to come bearing rockets, machine guns, and suicide bomb vests. That’s how the thirteen brave Americans were murdered in Kabul.

And these decisions seemed not to be absent-minded mistakes, but calculated and deliberate.

Thus, in advance of the coming evacuation, Secretary of State  Antony Blinken scrapped the Contingency and Crisis Response Bureau created by Trump to evacuate Americans. He invited the terrorist-supporting UN to investigate American “systemic racism” while abandoning our people to the real systemic racism of the Taliban.

The Biden administration is a disloyal government that over and over has genuflected to America’s enemies and betrayed the American people, endangering their lives and the security of the nation. But while the whole Democrat Party goes along with these anti-America policies and the catastrophes they create, instead of holding them to account Republican leaders are playing their usual feckless roles, wasting their opportunity to nail the incompetent and disloyal president, along with his entire rotten administration to the wall.

Thus, House Minority Leader McCarthy has refused to move forward on Biden’s impeachment.

McCarthy admitted that the Afghanistan rout was “probably the biggest failure in American government on a military stage in my lifetime.” “Probably”? McCarthy also called for “accountability.”[6] But what kind of accountability does he have in mind if he won’t hammer home the horrific actions Biden has taken? And what kind of accountability is he seeking if he won’t move to remove Biden and his enablers from office?

Every Republican should be shouting “Impeach Biden! Impeach Harris! Impeach Blinken, Pelosi and Schumer!” Also: “Court Martial the Joint Chiefs of Staff!” who were busy imposing Critical Race Theory on the troops and witch-hunting conservatives in the ranks, when they should have been planning the Afghanistan retreat.

Many Republicans, including their leaders, who don’t understand the political war that Democrats are waging against them, think this is a bad idea. They think: even if Biden could be impeached, that would leave America in the cackling grip of President Kamala Harris. This is the type of thinking that accounts for the passivity of Republicans while Democrats are always fighting an aggressive war against them.

Nancy Pelosi spent four years attempting to impeach Trump on transparently bogus charges. Did this hurt Democrat polling despite its embarrassments, or did it help Democrat efforts to tar and feather Republicans and increase Democrat support? Nancy Pelosi is not going to impeach Biden or anyone else. But the American people need to hear what these Democrats are guilty of and calling for their impeachment is the way to do it. Impeach them for betraying the American people, endangering their lives and the lives of their children. This is how Democrats would conduct their political war if the roles were reversed. Republicans need to wake up and take the war to the enemy camp.

Meanwhile, as Minority Leader Kevin McCarthy sleeps, American patriots are on the move.

Dozens of flag officers have signed a letter by “Flag Officers 4 America” calling on Secretary of Defense Lloyd Austin and Chairman of the Joint Chiefs of Staff Gen. Mark Milley to resign.

Republican leaders did nothing to protect some of our finest officers, like Lt. Colonel Matt Lohmeier, from being sacrificed on the altar of critical race theory when the incompetent military brass fired them.

Will they re-think the costs of their silence?

Where are the GOP leaders willing to fight for our soldiers and our nation by taking the fight to Biden, to his cronies and stooges, from Kamala Harris to Lloyd Austin, Anthony Blinken, and Mark Milley? What’s House Minority Leader McCarthy risking? A few corporate donations? The respect of the D.C. establishment?

Joseph R. Biden is the worst president and the worst human being to ever occupy the White House. Patriots should never forget this, and never let Americans forget as well. Afghanistan is a holograph of America’s future if Democrat policies prevail. It fell because of the treachery of the Democrat Party in selecting a dementia case and judgment-challenged politician to be president. Afghanistan fell because of the lack of patriotic concern by the entire Biden White House and the military chiefs, the lack of concern for the welfare of the people, the first responsibility of those who hold these offices. The military chiefs who are a product of Barack Obama’s politicized military were busily pushing a Marxist ideology on their troops – one that indicts America as a hopelessly racist country – while the Taliban terrorists were preparing their victory march to Kabul.

Americans who love this country need to heed the call to defend it because the hour is late and the nation they love is under attack.

Read the whole PDF version: HERE.

Notes:


[1] “Taliban’s Haul of US Military Gear Includes 2,000 Armoured Vehicles and 40 Aircraft.” The Independent, Independent Digital News and Media, 19 Aug. 2021, https://www.independent.co.uk/news/world/americas/taliban-afghanistan-us-military-equipment-b1905470.html.

[2] Nazmi, Vikas Pandey & Shadab. “Afghanistan: Black Hawks and Humvees – Military Kit Now with the Taliban.” BBC News, BBC, 28 Aug. 2021, https://www.bbc.com/news/world-asia-58356045.

[3] Taliban has billions in US weapons, including Black hawks and up to 600K rifles. (2021, August 20). New York Post. https://nypost.com/2021/08/20/us-left-billions-in-weapons-in-afghanistan-with-black-hawks-in-talibans-hands/

[4] Johnson and Biden appeasing China has a human cost. (2021, March 19). Reaction. https://reaction.life/johnson-and-biden-appeasing-china-has-a-human-cost

[5]  Biden dismisses Uighur genocide as part of China’s ‘different norms’. (2021, February 17). New York Post. https://nypost.com/2021/02/17/biden-says-uighur-genocide-is-part-of-chinas-different-norms/

[6]  McCarthy calls Biden’s handling of Afghan evacuation “biggest” U.S. failure “in my lifetime”. (2021, August 31). Newsweek. https://www.newsweek.com/mccarthy-calls-bidens-handling-afghan-evacuation-biggest-us-failure-my-lifetime-1624709.

“ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ”!

“ΕΛΛΗΝΑΣ”

-/-