2, 3 Πινελιές!..

Φίλοι μου / μας!

1. Ρωτάμε το Ε/ΥΠΑΜ! “Ξέρετε αν ο “Βουλγαρικός Εναέριος Χώρος” είναι διαθέσιμος στην ΤΠΑ, σε περίπτωση Ε-Τ πολέμου ή ακόμα και σε περίπτωση μιας σοβαράς Ε-Τ κρίσεως, όπως οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” πληροφορούμαστε από εγκυρότατη πηγή;

2. Όταν ακούτε για “στρατηγική συμμαχία” ανάμεσα σε 2 χώρες, τότε αυτό συνδέεται απ’ ευθείας, αρχικώς με την ύπαρξη των χωρών αυτών που πιθανώς να διακυβεύεται ή με το να επιθυμούν τα έθνη αυτά να “δέσουν” έτι περαιτέρω την ασφάλειά τους και ακολούθως με τα όποια άλλα εθνικά τους συμφέροντα και επιδιώξεις στην περιοχή που αυτά ευρίσκονται ή και όχι και τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων στρέφονται κατά τρίτων χωρών και σε περίοδο ειρήνης και σε αντίστοιχη πολέμου!..

Μια τέτοια συμφωνία επιβεβαιώθηκε επισήμως και στο τ/έδαφος, μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας, με την πρόσφατη επίσκεψη ΡΑΜΑ στην Άγκυρα! Να θυμίσω ότι η “στρατηγική συμφωνία” Αλβανίας – Τουρκίας με ένα πολύ μεγάλο στρατιωτικό… κεφάλαιο, είχε προ ολίγων μηνών εγκριθεί από την αλβανική Βουλή!..

Να θυμίσω ότι, ιστορικά, ανάλογη συμφωνία είχε συνάψει και ο Κεμάλ με την Αλβανία από τα χρόνια ακόμα του λεγόμενου, από την τ/Ιστορία, τ/”Αγώνος Ανεξαρτησίας”!..

Συνεπώς, ανεξαρτήτως της διπλωματικής γλώσσας, αλλά και με βάση τα όσα η διπλωματία επιβάλλει, πάντα κατά την κρίση των κάθε φορά ηγετών μιας χώρας, πολιτικοί ηγέτες που πολλές φορές μεταχειρίζονται την διπλωματία όπως πιστεύουν ότι θα έπρεπε παρά τους όποιους ορισμούς εννοιών και φράσεων, για τους στρατιωτικούς (που δεν πρέπει να χρησιμοποιούν διπλωματική γλώσσα) και “εν προκειμένω” για τους Έλληνες, η Τ-Α “στρατηγική συμφωνία” θα πρέπει “ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ” (εξηγήθηκε πιο πάνω), να εκλαμβάνεται ως εχθρική κίνηση προς την Ελλάδα και τις “ΕΕΔ”, οι οποίες οφείλουν να έχουν και ανάλογους σχεδιασμούς για όποια πιθανά και μη, σενάρια!..

Κομπρανεβού;

3. Επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία, μετά τις τ/δημοτικές εκλογές; Πιθανώς!

4. Αν ο ΡΤΕ πάρει την Πόλη, το ήδη χωρίς πυξίδα “ΡΛΚ”, που πραγματικά έχει χάσει την… πυξίδα του, θα κάνει να συνέλθει τουλάχιστον μια 5 ετία… και βάλε!.. Αυτό, εφ’ όσον θα υπάρχει ειρήνη στον κόσμο, θα σημαίνει πως στην Τουρκία το Κόμμα του ΡΤΕ (“ΑΚΡ”), αλλά και ο ίδιος, αν θα ζήσει, θα είναι ο απόλυτος πολιτικά κυρίαρχος στην Τουρκία, έχοντας να ανταγωνιστεί μόνον με… το μέλλον για μια άλλη Τουρκία! Ποιά; Αυτήν του 21ου αι. , όπως συνηθίζει να λέγει!..

Μόνον το “ΡΛΚ” θα μπορούσε, θεωρητικώς πάντα, να σταθεί απέναντι στο “ΑΚΡ” και τον ΡΤΕ, αλλά αυτό, και ενώ ο νέος Αρχηγός του, (από παλαιά “Δελφίνος”, αλλά και “Σφετεριστής”), έχει μόνον κάτιο μήνες στην Αρχηγία του Κόμματος του Κεμάλ, το Κόμμα έχει εισέλθει σε μια πραγματική δίνη εσωστρέφειας, ενώ και πάλι επαναφέρει παλαιές πολιτικές του, σε όλα τα θέματα πολιτικής και κυρίως στις σχέσεις του με τους Κούρδους, με τους οποίους επιζητεί… ασθμαίνον συνεργασία, μπας και κατορθώσει να φτάσει δημοσκοπικά και να απειλήσει την Κ-Β και την συμμαχία ΡΤΕ – Μπαχτσελί!..

Εμείς, που παρακολουθούμε και το “ΡΛΚ” από πολύ κοντά, λέμε πως σε λίγο χρόνο το “ΡΛΚ”, ουσιαστικά, θα είναι μόνον… ταμπέλα, ελλείψει, όπως φαίνεται, ικανής ηγεσίας, αλλά και ελλείψει θελκτικών προτάσεων προς τον τ/λαό!

Ο ΡΤΕ ορθώς ανέφερε πως το “ΡΛΚ” έχασε την ρότα του!

Το κέρδος για την Τουρκία, απ’ όλη αυτήν την “ιστορία” που λέγεται “ΡΛΚ”, [ένα Κόμμα που καμία σχέση δεν έχει με το γνωστό παλαιό Κόμμα του Κεμάλ, (ούτε καν με… τα βέλη του), ένα Κόμμα που από την… κουζίνα του Κιλιτσντάρογλου, κατεβαίνει τώρα με… όπλα και… παλάσκες, αχαχαχαχαχαχα, να… συμπολεμήσει ουσιαστικά με τους Κούρδους που έχουν Κουρδική ψυχή (διότι έχουμε και τους Γενίτσαρους Κούρδους, που είναι, όπως και οι περισσότεροι Κούρδοι του πλούτου, του Κεφαλαίου, άτομα τουρκικής συνειδήσεως και Όργανα του τ/Κράτους), εναντίον του ΡΤΕ], είναι ο διχασμός, για άλλη μια φορά, των Κούρδων με Κουρδική ψυχή, αφού ήδη ο εισέτι στην Φυλακή ευρισκόμενος Ντεμιρτάς έχει έλθει σε ρήξη, με την νυν ηγεσία του “DEM”, που την καταγγέλει ευθέως ως Μηδίσασα!..

Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” ζώντας στην Τουρκία (το αντίστοιχο Τμήμα μας βεβαίως), λέμε πως η Πόλη θα “περάσει” και πάλι στο “ΑΚΡ”, εκτός φυσικά συγκλονιστικού απροόπτου, ενώ σοβαρή πιθανότητα να συμβεί κάτι ανάλογο εμφανίζεται και στην Άγκυρα!.. Η Σμύρνη μοιάζει να ανλεχει ακόμα… Κεμαλικά!.. (“ΡΛΚ”).

5. Για τον σεισμό και το τσουνάμι, που χρόνια τώρα ακούμε να έρχεται στην Πόλη, φαίνεται πως προετοιμάζεται ή δη το τ/Κράτος και το… Καντιλί!.. Το περίεργο είναι πως μιλάνε μέχρι και για νέο κτίσιμο περιοχών που αναμένουν οι Τ/Επιστήμονες να πληγούν, χωρίς (!) όμως να κάνουν λόγο για το τί θα γίνει ώστε πχ να σωθούν οι κάτοικοι αυτών των οικοδομικών συγκροτημάτων, κλπ!..

Θυμίζω! Από τα χρόνια της Αρχαίας Ελλάδος ακόμα, ό,τι κλιματολογικώς, και όχι μόνον, γινόταν στην περιοχή της Πόλεως, “μεταφερόταν” με μια μικρή ή λιγότερη μικρή χρονική διαφορά και στην μητροπολιτική Ελλάδα και ειδικώς στο τρίγωνο Δήλος – Δελφοί – Αθήνα, με επίκεντρο τις περισσότερες φορές την “Πόλη – Κράτος” των Αθηνών!..

Ίσως, Κε… Λέκκα και όποιοι άλλοι, δεν ξέρω, θα έπρεπε να δώσετε ένα σχετικό θέμα για διδακτορική διατριβή σε κάποιους των φοιτητών σας!..

Επίσης και με τη ευκαιρία! Ποιό είναι αυτό το “νέο σεισμικό τόξο από Προύσσα”, που βρήκαν οι Τούρκοι συνάδελφοί σας;

6. Παρακολουθείστε την συμμετοχή του “TCG” “ANAFARTALAR” και γενικώς των Τούρκων, στην ΝΑΤΟϊκή άσκηση, η οποία διεξάγεται στις Σικελικές ακτές!

7. Δεν θα πρέπει να παρεξηγείται το ΟΡΘΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ  ΚΟΥ ΥΠΑΜ, προφανώς κατόπιν σχετικώς εισηγήσεων, για ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΙΣΧΥΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣ, ή για να μην… ερεθίζονται κάποιοι, ΜΙΑΣ ΙΣΧΥΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑΣ!.. Το θέμα δεν είναι τωρινό, είναι, αντιθέτως, αρκετά παλιό!..

Δεν είναι κακό που οι ΕΕΔ γυρίζουν και πάλι σε στρατιωτικά μέτρα και… αντίστοιχους κανόνες, που κάποτε ίσχυαν στην Ελλάδα μας και δη στην ε/Ύπαιθρο!.. Μην ενοχληθείτε κάποιοι, αν αναφερθούμε στην Χωροφυλακή ή στα “ΤΕΑ”, κλπ!..

ΤΩΡΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ, ΕΠΕΙΓΕΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ “ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑΣ”! ΣΤΟΠ!..

Συνεπώς, πολύ καλά έκανε ο οξύνους Κος ΔΕΝΔΙΑΣ να “πεταχτεί” μέχρι την Φινλανδία, η οποία φέρεται στο θέμα αυτό να λειτουργεί υποδειγματικώς, να δει “ιδίοις όμμασι”… “τί παίζει”!..

Παντού στα όμορα Βαλκανικά Κράτη, αλλά και στην… φίλη, γείτονα και σύμμαχό μας Τουρκία*, υφίστανται ανάλογα “στρατιωτικά τμήματα” (άντε και πάλι για να μην ενοχληθούν κάποιοι… δημοκράτες της ημεδαπής), ας τα πούμε “Ειδικά Τμήματα Ασφαλείας” ή όπως αλλιώς εσείς θέλετε και όχι “στρατιωτικά τμήματα”!..

* Το σχετικό ισχύον σύστημα στην Τουρκία, ίσως θα έχρηζε μιας συγγραφής μελέτης, αν όχι μιας διατριβής για “master”!.. Μένει ενεός πραγματικά κανείς, με το πώς λειτουργεί η Τουρκία και (!!!) στο θέμα αυτό!.. Στην Ελλάδα που διοικούν ακόμα οι διεθνιστές, ήτοι τα πάσης φύσεως Κομμούνια και οι αναρχικοί… παγκοσμιοποιητές… του μπάχαλου και… της πάρτης τους, πρέπει στα εθνικά θέματα να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι μπορεί να παρεξηγηθούν και να μας καταγγείλουν (όπως προσφάτως στην ΕΕ), για ανελευθερία και μη Κράτος Δικαίου στην χώρα μας, κλπ!.. Όχι, ακόμα δεν σηκώθηκαν από μόνες τους οι πέτρες να κτυπήσουν όλα αυτά τα πολιτικά και “εν πολλοίς” και ανθρώπινα σκουπίδια!..

8. Κε Υπουργέ της “ΠΡΟ-ΠΟ”! Λέγοντας, στην συνέντευξή σας στην… Σορίτισσα (!) συγγενή της Οικ-νείας του Π-Θ μας Κ.Κ.Μ., Κα Λυμπεράκη (!), ότι η επχ-ση της “ΕΛΑΣ” στην οικία ΙΝΤΑΡΕ στο Κουκάκι ήταν εξ αρχής ΑΥΤΟ-ΥΠΟΝΟΜΕΥΜΕΝΗ (!) από την “ΕΛΑΣ”, έχετε την καλοσύνη, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ (!), να μας εξηγήσετε τί ακριβώς εννοούσατε ή εννοείτε;

9. Αν, Κε ΡΤΕ, όπως είπες, είστε πλέον χώρα παραγωγής πολεμικών α/φ 5ης Γενιάς, τότε κακώς δείχνετε πως ακόμα (!), ενοχλείστε με τον αποκλεισμό σας από τα “F-35”!..

Οπότε, σεβαστέ Πρόεδρε, ούτε τα ήδη 6 έτοιμα στις Η.Π.Α., που ήταν για εσάς, θα τα θέλετε φαντάζομαι!.. Μάλλον μόνον τα χρήματα που είχατε δώσει θα θέλετε ακόμα πίσω ή έστω να τα συμψηφίσετε με τα ανταλλακτικά και όχι α/φ “F-16”, που ακούμε τις τελευταίες ώρες ότι τελικώς θα πάρετε!.. Φαντάζομαι Πρόεδρε, ότι κάπου στην μέση είναι η αλήθεια… για εσάς και τα “θέλω” της “ΤΠΑ”!..

10. Δεν είναι άξιον αναφοράς, αλλά και προσοχής, ότι η τέως Π-Θ Κα Τανζού ΤΣΙΛΛΕΡ, στηρίζει για Δήμαρχο της Πόλεως τον υποψήφιο του “ΑΚΡ”, Μουράτ ΚΟΥΡΟΥΜ;

11. 600 εκ-ρια πήρε (ή παίρνει) η Τουρκία προσφάτως από την “Παγκόσμιο Τράπεζα”!..

12. Κε… Ανδρουλάκη!

α. Αποκαλύφτηκε “προχθές” πως, το Ισραήλ (“ΜΟΣΑΝΤ”) είχε βάλλει κατασκοπευτικό λογισμικό στα τηλέφωνα 2 μελών της “Υπο-Επιτροπής Αμύνης Και Ασφαλείας” του “Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” (“Ε.Κ.”)! Αυτό διαπιστώθηκε, σε “Κυβερνο-Έλεγχο” που έγινε, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του “Ε.Κ.”, Κα Δελφίνη ΚΟΛΑΡΝΤ!

Με αφορμή αυτό, δεν “κυττάς” τα τηλέφωνά σου και ό,τι άλλο εσύ νομίζεις, μπας και αυτός ο… Ρασπούτιν Μητσοτάκης, αυτός ο εκ Χανίων Ε/Π-Θ και συμπατριώτης σου, σου έβαλε τίποτα και σε παρακολουθεί ξανά, κατά πως έλεγες ότι έκανε στο παρελθόν; Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!..

β. Κε Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ!

Ακούσαμε πως είπατε ότι οι σύντροφοι του Κου ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ στο “ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ” τον αποκαλούν ΓΙΔΟΒΟΣΚΟ! Λάθος! Η πηγή σας έσφαλε! ΓΙΔΟΓΆΜΗ τον αποκαλούν, Κε Πρόεδρε, ΓΙΔΟΓΑΜΗ!..

13.

Χάρτινοι μέχρι το μεδούλι!

Χάρτινοι μέχρι το μεδούλι!
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 – 12:00
Τίποτα δεν μπορεί να φρενάρει τελικά την ακόρεστη «δίψα» του συλλόγου με σήμα το τριφύλλι για χάρτινες επιτυχίες σε κάθε επίπεδο. Ακόμα και το τραγικό περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, αποτέλεσε ευκαιρία για μία «χάρτινη» πράσινη πρόκριση στο λιγκ καπ του βόλεϊ ανδρών, παρότι μέσα στο γήπεδο ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 1-0 σετ, στον αγώνα που διεξήχθη στις 07/12/2023 στο Ρέντη και διεκόπη οριστικά.

Τα επεισόδια συνέβησαν εκτός γηπέδου χωρίς την παραμικρή ευθύνη του ερασιτέχνη Ολυμπιακού και οι εκθέσεις διαιτητών και παρατηρητών δεν απέδωσαν την παραμικρή ευθύνη στους Ερυθρόλευκους,

Οι εκθέσεις του διαιτητή Επαμεινώνδα Γεροθόδωρου, του κομισάριου Θέμη Καλπάκτσογλου και του παρατηρητή της ΔΕΑΒ, δεν απέδωσαν καμία ευθύνη στον Ολυμπιακό και ξεκαθάρισαν ότι δεν συνέβη το παραμικρό εντός αγωνιστικού χώρου. Παρόλα αυτά, το πολιτικό κλίμα επηρέασε ξεκάθαρα την έκδοση μίας παράλογης νομικά απόφασης που στηρίχθηκε στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στον Παναθηναϊκό!

Χαρακτηριστικό της πράσινης λαχτάρας για τη χάρτινη νίκη, είναι ότι ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός εμφανιζόταν εξοργισμένος με την καθυστέρηση της κλήρωσης για την επόμενη φάση του λιγκ καπ, ενώ εκκρεμούσε η απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Δεν τηρούσαν ούτε τα προσχήματα από τη «δίψα» τους να προκριθούν άνευ αγώνος επί του Ολυμπιακού. Ακόμα και σε αυτή την υπόθεση που επισκιάστηκε από ένα τραγικό συμβάν, η χάρτινη «ψύχωση» κυριάρχησε στις τάξεις τους.

ΟΙ ΣΠΑΘΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΤΙΝΟΙ

Όσο και αν ψάξει κανείς στην ιστορία του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, δεν θα βρει ούτε ένα χάρτινο επίτευγμα, ούτε μία χάρτινη πρόκριση, ούτε έναν χάρτινο τίτλο. Και αυτό είναι το σωστό και πρέπει να το ακολουθούν όλοι οι σύλλογοι.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός διατηρεί κάποια ρομαντικά στοιχεία, τα οποία δεν υπάρχουν για παράδειγμα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όπου διακυβεύονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα και αν παραμερίσουμε λοιπόν χάρτινες βρωμιές, όπως την υπόθεση Χουάνκαρ, είναι εύλογο να μας προκαλεί εντύπωση το πόσο μεγάλη ψύχωση έχουν ορισμένοι με τις χάρτινες επιτυχίες στα ερασιτεχνικά αθλήματα.

Θα σας θυμίσουμε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, από τις οποίες προκύπτουν οι αξίες των δύο συλλόγων.

2018
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: «ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΥΠΕΡ ΣΑΣ»

Τη σεζόν 2018/19, ο Παναθηναϊκός είχε ένα συγκεκριμένο παράπονο από τη διαιτησία του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Κυψέλη για τη δεύτερη αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Με το σκορ 12-11 υπέρ του τριφυλλιού στο πέμπτο σετ, ο Ράπτης του Παναθηναϊκού πήγε στο service και παρότι σημείωσε «άσσο», οι διαιτητές θεώρησαν ότι η μπάλα βγήκε άουτ και κατακύρωσαν τον πόντο υπέρ του Ολυμπιακού. Έτσι, αντί για 13-11, το σκορ ισοφαρίστηκε σε 12-12.

Ο Παναθηναϊκός υπέβαλε ένσταση και εξέδωσε επιθετική ανακοίνωση:

Αμέσως μετά, ο Ολυμπιακός απέδειξε τις αξίες του για μία ακόμα φορά. Δεν κρύφτηκε πίσω από τη νίκη, αλλά ζήτησε επίσημα να συνεχιστεί ο αγώνας από το σημείο που διακόπηκε με τον πόντο να μετρήσει υπέρ του Παναθηναϊκού και το σκορ να διαμορφωθεί σε 13-11! Πότε έκαναν εκείνοι κάτι αντίστοιχο;

2023
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ

Σε λίγες ημέρες, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τα έκτροπα στον Άγιο Θωμά πριν από τον ευρωπαϊκό ημιτελικό Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο Challenge cup. Οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν προκαλέσει σοβαρά επεισόδια και είχαν έρθει σε σύγκρουση με δυνάμεις της Αστυνομίας. Από τα επεισόδια, είχαν τραυματιστεί 4 αστυνομικοί που είχαν βρεθεί στο έλεος των χούλιγκανς. Δύο αστυνομικοί χτυπήθηκαν με πέτρα στο κεφάλι, ένας με πέτρα στον ώμο και ένας είχε χτυπήματα στο πρόσωπο και υπέστη εξάρθρωση ώμου.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, ο χουλιγκανισμός δεν έχει χρώμα. Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε καταφερθεί επισήμως εναντίον της Αστυνομίας, κάνοντας λόγο για «εγκληματική ενέργεια», παρότι τέσσερις αστυνομικοί είχαν υποστεί τραύματα από τη μανία των οπαδών τους:

Ωστόσο, όταν συνέβησαν αυτά τα έκτροπα, ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός δεν προσπάθησε να πάρει τον αγώνα στα χαρτιά, παρότι διακυβευόταν η πρόκριση σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Μπήκε την επομένη και έπαιξε, κερδίζοντας μέσα στο γήπεδο με το σπαθί του την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, η οποία απέφερε τελικά ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

Σε πολύ κοντινή απόσταση από το κλειστό του Αγίου Θωμά βρίσκεται το ιατρικό κέντρο που είναι χορηγός του ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Το πιο εύκολο για τη διοίκηση θα ήταν να πάρει τους αθλητές, να διαγνωστούν ανήμποροι για ένα 48ωρο και όλα να τελείωναν εκεί. Δεν το έκανε όμως…

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει επανειλημμένα, ιδιαίτερα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ότι διαφέρει από τους άλλους και θέλει να κρίνονται οι αναμετρήσεις μέσα στα γήπεδα. Το ζήτησε επίσημα το 2018, το έκανε και πέρυσι στον Άγιο Θωμά.

Ειδικά σε σχέση με τον Παναθηναϊκό έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικούς κόσμους. Άλλωστε, μιλάμε για έναν σύλλογο που υποβιβάστηκε αγωνιστικά το 2013 και τελικά σώθηκε, χάρη σε μία χάρτινη απόφαση με ψηφοφορία στην ΕΣΑΠ…

Οι αξίες όλων σε αυτή τη χώρα είναι γνωστές. Μία ακόμα «χάρτινη» επιτυχία του Παναθηναϊκού απέναντι στον κυπελλούχο Ευρώπης και πρωταθλητή Ελλάδας δεν πρόκειται να αλλάξει την ιστορία. Και η ιστορία είναι αμείλικτη:

Ευρωπαϊκά: 3 – 0
Πρωταθλήματα:
 31 – 20.
Κύπελλα: 17 – 6.
Λιγκ καπ: 6 – 3
Σούπερ καπ: 2 – 2

Σύνολο: 59 – 31.

14.

Οι «στρακαστρούκες» της προπαγάνδας…

Οι «στρακαστρούκες» της προπαγάνδας...
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 
23/10/2023 – 23/02/2024

ΠΟΣΟ ΑΛΛΑΞΕ ΜΙΑ ΚΡΟΤΙΔΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ…

Στις 23/10/2023 και ώρα 19:37, η κροτίδα της υπόθεσης Χουάνκαρ είχε «τρομακτικό κρότο» και «λάμψη ορατή σε απόσταση 70-80 μέτρων». Ίσως να ήταν ορατή και από τη Σελήνη, όπως το Σινικό τείχος. Μικρή λεπτομέρεια ότι είχε σκάσει στο γήπεδο Καραϊσκάκη:

Χθες, 23/02/2024 και ώρα 18:18, ακριβώς 4 μήνες μετά, η κροτίδα μεταμορφώθηκε σε «στρακαστρούκα». Μικρή λεπτομέρεια, ότι είχε σκάσει στο γήπεδο της Τούμπας:

Χθες διαβάσαμε επίσης ότι δεν έγιναν «συλλήψεις εγκληματικών οργανώσεων» για την υπόθεση του Ρέντη:

Όλη η Ελλάδα γνωρίζει όμως ότι, στην υπόθεση του Ρέντη, υπάρχουν συλλήψεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν επίσημα κατηγορίες ως αυτουργοί και οι οποίες έγιναν άμεσα.

Στην υπόθεση της Ν. Φιλαδέλφειας θα μάθουμε ποτέ τον αυτουργό; Θα μάθουμε ποιοι έφεραν τους Κροάτες στην χώρα; Θα πληροφορηθούμε ποιος οργάνωσε τη μετακίνηση και διαμονή τους στην Αθήνα; Ισχύει ότι είναι θεσμικός μεγάλης ομάδας; Ισχύει ότι εμπλέκεται πολιτικό κόμμα;

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ

Δεν θα ασχοληθούμε περισσότερο με τους κωλοτούμπες και προχωράμε στα ακόμα πιο σοβαρά:

Στις 11/12/2023, η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει το γήπεδο Καραϊσκάκη στον κρίσιμο αγώνα Ολυμπιακού-Μπάτσκα Τόπολα για την έκτη αγωνιστική των ομίλων του UEFA Europa League και ταυτόχρονα να παραμείνουν ανοιχτά για τον κόσμο τα γήπεδα στην Λεωφόρο και την Τούμπα για τους ευρωπαϊκούς αγώνες Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.

Με λίγα λόγια, η Ελληνική κυβέρνηση παρενέβη στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, τιμωρώντας ουσιαστικά μία συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ομάδα και μάλιστα για γεγονότα άσχετα με το ποδόσφαιρο, τα οποία συνέβησαν εκτός γηπέδου σε αγώνα βόλεϊ! Καμία ΕΠΟ δεν συγκινήθηκε, καμία ΟΥΕΦΑ δεν παρενέβη, κανείς δεν μίλησε για πρόβλημα με το αυτοδιοίκητο.

Δύο μήνες μετά, η ΔΕΑΒ τιμώρησε την έδρα του ΠΑΟΚ για το σκάσιμο της κροτίδας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, εφαρμόζοντας τις νέες διατάξεις του νόμου. Και ξαφνικά, η ΕΠΟ του Μπαλτάκου εξοργίστηκε, ενώ η ΟΥΕΦΑ του Θ. Θεοδωρίδη, ετοιμάζεται για «απόβαση» στην Αθήνα:

Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όταν τιμωρείται ο Ολυμπιακός, είναι όλοι ευχαριστημένοι, όταν τιμωρούνται ομάδες της «εξυγίανσης», ξεκινάει αντάρτικο!

Ο οργανισμός του Ολυμπιακού δικαιώθηκε εξ αρχής για τη στάση του απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα, αλλά οι υπόλοιποι τηρούσαν σιγή ιχθύος. Όσο ήταν ο Ολυμπιακός στο στόχαστρο, ήταν όλοι ευχαριστημένοι. Τώρα που διαπιστώνουν ότι ο παραλογισμός θα αγγίξει μοιραία τους πάντες, ξυπνάνε και αντιδρούν.

Σηκώνουν μπαϊράκι, επειδή μία κροτίδα κλείνει για μία αγωνιστική το γήπεδό τους. Φανταστείτε να τους στερούσε βαθμούς και να τους καταδίκαζε σε «χάρτινα» αποτελέσματα και περισσότερες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών πώς θα αντιδρούσαν…

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ»;

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αντέδρασε για την τιμωρία της ΔΕΑΒ, ισχυριζόμενη ότι ο παρατηρητής είναι οπαδός άλλης ομάδας. Και πράγματι, μία βόλτα στα social media, αποδεικνύει ότι είναι οπαδός του Παναθηναϊκού, αν δεν υπάρχει θέμα συνωνυμίας:

Έχουμε να θέσουμε μία απορία:

– Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι δηλωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού και πατέρας πρώην προέδρου του ερασιτέχνη ΠΑΟ.

– Ο γιατρός του ντέρμπι που κρίθηκε στα χαρτιά, δήλωσε οπαδός του Παναθηναϊκού.

– Αναφορικά με αθλητικό δικαστή που έκρινε ντέρμπι στα χαρτιά, διαβάσαμε ότι είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού.

– Για τον παρατηρητή της ΔΕΑΒ διαβάσαμε ότι είναι οπαδός του Παναθηναϊκού.

– Στο μπάσκετ, ο επικεφαλής της Euroleague υπήρξε παίκτης του Παναθηναϊκού, όπως και ο, επί δεκαετίες, πρόεδρος της ομοσπονδίας στην Ελλάδα.

-Στα ΜΜΕ περιττεύει κάποια αναφορά. Ειδικά στην κρατική τηλεόραση, σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο… Τι κάνει «νιάου νιάου» στην ΕΡΤ;

– Πρόσφατα διαβάσαμε για φερόμενες αναρτήσεις ενός παρατηρητή διαιτησίας, στις οποίες εμφανιζόταν να βρίζει τον Γ. Μπαρτζώκα και να αποθεώνει τον Δ. Γιαννακόπουλο.

Εμείς δεν τα υιοθετούμε, ούτε υπαινισσόμαστε κάτι για την αντικειμενικότητά τους. Ειδικά, ο γιατρός κ. Γώγος κυνηγήθηκε ανελέητα από τους «πράσινους» στοχοποιητές. Ωστόσο, αναρωτιόμαστε:

Υπάρχει κάποια «πράσινη λέσχη Μπίλντερμπεργκ»; Πώς γίνεται όσοι βρίσκονται στις θέσεις-κλειδιά του αθλητισμού, να συνδέονται πάντα κάπως με τον Παναθηναϊκό;

15.

Το αγιάτρευτο «πράσινο» κόμπλεξ με τα σερί και τα ρεκόρ

Το αγιάτρευτο «πράσινο» κόμπλεξ με τα σερί και τα ρεκόρ
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 

Η μεγαλειώδης διαχρονική επιβολή του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, έχει προκαλέσει πόνο και κόμπλεξ. Η αγωνία τους να απαντήσουν είναι εμφανής, αλλά πέφτουν σε γκάφες. Δείτε τα αυθεντικά ρεκόρ και τα imation…

Όσο περνούν τα χρόνια, το κόμπλεξ των πράσινων «ιστορικών», γιγαντώνεται και λαμβάνει δυσθεώρητες διαστάσεις.

Ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια που αντιμετωπίζουν, είναι αυτό της ερυθρόλευκης επιβολής με δυσθεώρητα σερί επιτυχιών. Θυμίζουμε το 50-0 σερι νικών του ερασιτέχνη Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού σε όλα τα αθλήματα στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη, το 52-0 σερί νικών στο πόλο από το 2001, το 14-0 στο μπάσκετ, κτλ.

Η αγωνία τους να βρουν μια απάντηση, είναι εμφανής. Διαβάσαμε λοιπόν χθες στη στήλη «Οδός Καλαφάτη» του SDNA ότι ο Παναθηναϊκός έχει επίδοση 10-3 στο βόλεϊ ανδρών και 11-4 στο βόλεϊ γυναικών επί του Ολυμπιακού:

– Προσπερνάμε ότι έχει ληφθεί υπόψη στον υπολογισμό η χάρτινη νίκη στο λιγκ καπ ανδρών τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ ο Ολυμπιακός νικούσε στον αγωνιστικό χώρο με 1-0 σετ.

– Προσπερνάμε ότι υπολογίζονται 1-1 οι νίκες στον ευρωπαϊκό ημιτελικό του Challenge cup, όπου προκρίθηκε ο Ολυμπιακός στον τελικό, νικώντας στο χρυσό σετ του επαναληπτικού! Εμφανίζεται δηλαδή ως ισοδύναμο αποτέλεσμα μεταξύ των δύο ομάδων, η πρόκριση του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκό τελικό στην πιο μαύρη μέρα της ιστορίας του ερασιτέχνη ΠΑΟ!

Ωστόσο, θα εστιάσουμε σε κάτι άλλο: Την περασμένη σεζόν, ο Ολυμπιακός κατέκτησε πρωτάθλημα Ελλάδας στο βόλεϊ, καθώς και ευρωπαϊκό τίτλο. Με λίγα λόγια η «παναθηναϊκή ψυχή» των πράσινων «ιστορικών» πανηγυρίζει επιδόσεις νικών σε αποτυχημένες χρονιές από πλευράς τίτλων.

Αντίθετα, τα σερί νικών του Ολυμπιακού (50-0 ερασιτέχνη, 53-0 πόλο, 14-0 μπάσκετ, κτλ) περιλαμβάνουν ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΤΙΤΛΩΝ!

Για παράδειγμα, το σερί 50-0 νικών του ερασιτέχνη Ολυμπιακού επί του ερασιτέχνη ΠΑΟ ξεκίνησε στα τέλη της σεζόν 2014/15 και έφτασε μέχρι τα μέσα της σεζόν 2019/20.

Από τη μέρα που ξεκίνησε το σερί, έως τη μέρα που ολοκληρώθηκε, οι τίτλοι των δύο αιωνίων στον ερασιτέχνη, είχαν ως εξής:

Βόλεϊ ανδρών:
Ολυμπιακός: 9 τίτλοι (2 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, 5 λιγκ καπ).
Παναθηναϊκός: 0 τίτλοι.

Βόλεϊ γυναικών:
Ολυμπιακός: 11 τίτλοι (5 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, 1 ευρωπαϊκό).
Παναθηναϊκός: 0 τίτλοι.

Μπάσκετ γυναικών:
Ολυμπιακός: 8 τίτλοι (4 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα).
Παναθηναϊκός: 0 τίτλοι.

Πόλο ανδρών:
Ολυμπιακός: 12 τίτλοι (5 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, 2 σούπερ καπ, 1 ευρωπαϊκό).
Παναθηναϊκός: 0 τίτλοι.

Πινγκ πονγκ ανδρών:
Ολυμπιακός: 3 τίτλοι (3 πρωταθλήματα).
Παναθηναϊκός: 0 τίτλοι.

Πινγκ πονγκ γυναικών:
Ολυμπιακός: 1 τίτλος (1 πρωτάθλημα).
Παναθηναϊκός: 0 τίτλοι.

Σύνολο ερασιτέχνη την περίοδο του 50-0:
Ολυμπιακός: 44 τίτλοι
Παναθηναϊκός: 0 τίτλοι.

Όπως βλέπετε, από τη μέρα που άρχισε το σερί του ερασιτέχνη (27/04/2015) μέχρι τη μέρα που έφτασε στο 50-0 (11/02/2020), οι τίτλοι του Ολυμπιακού ήταν 44 και του Παναθηναϊκού μηδέν! 50-0 στις νίκες και 44-0 στους τίτλους, χωρίς να υπολογίζουμε πόλο γυναικών και χάντμπολ που δεν λειτουργεί τμήματα ο Παναθηναϊκός.

Αντίστοιχα στο μπάσκετ, το σερί του Ολυμπιακού 14-0 που πλέον έχει διαμορφωθεί σε επίδοση 19-3, συνοδεύεται από 7/7 τίτλους για τον Ολυμπιακό και μηδέν για τον Παναθηναϊκό!

Επίσης, στο πόλο το τρέχον σερί νικών του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, ανέρχεται σε 52-0 και διαρκεί από το 2001 μέχρι σήμερα. Μάλιστα, αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε υποβιβαστεί κάποιες χρονιές, θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Την περίοδο αυτή, ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 46 τίτλους και ο Παναθηναϊκός κανέναν! 52-0 οι νίκες, 46-0 οι τίτλοι!

Με λίγα λόγια, το να επικαλείται κάποιος ένα σερί ή μια πρόσκαιρη επίδοση νικών, χωρίς αυτό να συνοδεύεται από αντίστοιχη κυριαρχία στους τίτλους κατά την ίδια περίοδο, είναι αστείο, αν όχι γελοίο!

Προσπαθεί λοιπόν ο συντάκτης του κειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις που δεν στέκουν στην κοινή λογική, καθώς πέρυσι ο Ολυμπιακός έζησε μια από τις πιο επιτυχημένες σεζόν της ιστορίας του στο βόλεϊ, κατακτώντας πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό. Ο Παναθηναϊκός πότε θα κατακτήσει ευρωπαϊκό στο βόλεϊ ή γενικά σε οποιοδήποτε άθλημα του ερασιτέχνη;

Λέτε να προτιμούν το 10-3 από το ευρωπαϊκό που σήκωσε ο Ολυμπιακός;

ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Η εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο βόλεϊ το βράδυ του Σαββάτου, αποτέλεσε το έναυσμα για το προαναφερθέν άρθρο, ωστόσο η συνέχεια ήταν εφιαλτική για το τριφύλλι.

Η Κυριακή ξεκίνησε με συντριβή από τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ γυναικών με 74-61 που έδωσε ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας στις πρωταθλήτριες.

Ακολούθησε η συντριβή και από τη Λαμία στο βόλεϊ γυναικών με 3-0 σετ και το κλείσιμο ήρθε με την ισοπαλία-σοκ με την Κηφισιά στη Λεωφόρο για την ποδοσφαιρική Super League 1.

Στο μπάσκετ, η πράσινη «dream team» έχασε το κύπελλο, όπως είχε χάσει και το σούπερ καπ, αλλά ο Κωστάκης τους παίρνει τα λεφτά για να χορεύει «χόρτο μαγικό».

Στο ποδόσφαιρο ανατέλλει η 14η συνεχόμενη σεζόν χωρίς πρωτάθλημα, όταν άλλοι βάζουν πλώρη για ευρωπαϊκή οκτάδα.

Οι δε οπαδοί βρίσκουν ψυχοθεραπεία στις ύβρεις κατά του Αλαφούζου. Από την άλλη, ο Αλαφούζος τη μία μέρα δίνει πριμ και την άλλη βάζει πρόστιμα!

Επίσης, δίνουν και παίρνουν τα στοιχήματα ποιος Τούρκος θα μας εγκαταλείψει πρώτος. Ήδη Τερίμ και Αταμάν δέχονται απανωτά επικοινωνιακά χτυπήματα:

Το πράσινο αθλητικό οικοδόμημα τρέμει σε κάθε επίπεδο και η επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, είναι γεγονός…

Ευτυχώς όμως υπάρχει η Β’ εθνική του σκάκι και ο ανώμαλος δρόμος!

ΥΓ: Πήρε ρεπό την Κυριακή η «Παναθηναϊκή ψυχή»;

 

 

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-