ΕΕΔ: ΦΤΑΝΕΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ… ΚΡΙΣΕΩΝ!..

Φίλοι μου / μας!

Έφτασε η εποχή των κρίσεων στις ΕΕΔ!

Εκείνο που σημειώνει αμέσως κανείς με… κόκκινο “στυλό” (sic) είναι ότι αποχωρεί ο Κος Α/ΓΕΕΘΑ, ο Στρατηγός ΦΛΩΡΟΣ Κων-νος, ένας Αρχηγός ο οποίος ανταποκρίθηκε σχεδόν ΑΠΟΛΥΤΩΣ (!) στα τόσο κρίσιμα καθήκοντά του, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, που ανέλαβε να ηγηθεί του Στρατού μας, Στρατού με την ευρεία βεβαίως έννοια!

Έτσι, πρωτίστως (!), ενδιαφέρει, Έλληνες και ξένους… , το ποιός θα τον αντικαταστήσει!

Ο “Ελληνικός Θρύλος” έχει γράψει το ποιός, κατά την άποψή του, θα πρέπει να είναι ο αντικαταστάτης του, αναφερόμενος στον νυν Α/ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Κο ΜΠΟΥΡΟΛΙΑ!

Γράψαμε για… Μπουρολιά, χωρίς να έχουμε γνώση των διαφόρων σήμερα “κονέ” στην κυβερνώσα ΝΔ των διαφόρων… ενδιαφερομένων (sic) για την θέση, ούτε και τα “κονέ” τους στην αμερικανική Πρεσβεία (ποιά δηλαδή τυχόν να είναι η επιθυμία των Η.Π.Α.), έχοντας μόνον στο μυαλό μας το τί θα συνέφερε, κατά την κρίση μας, αυστηρά την Πατρίδα μας, αλλά και τις ΕΕΔ! (Δεν αναφέρομαι στην επαγγελματική αξία, ούτε στο ήθος του νυν Κου Α/ΓΕΑ, διότι αυτά οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” τα γνωρίζαμε και τα γνωρίζουμε Α-ΡΙ-ΣΤΑ (!), συνεπώς αποτέλεσαν τα αρχικώς ακλόνητα δεδομένα μας, τα ακλόνητα… “στάνταρ” μας)!..

Γιατί ΜΠΟΥΡΟΛΙΑΣ!

Διότι:

α. Στον προσεχή (ίσως και επικείμενο;) Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή σ’ έναν τοπικό Ε-Τ όμοιο, (τις δυνητικές αυτές περιπτώσεις θα πρέπει πάντα να σκέφτεται και να ζυγίζει αυτός που αποφασίζει, “ο κρατών τα κλειδιά”, λέγε με πολιτική ηγεσία, ειδικά σήμερα), το αεροπορικό όπλο θα είναι εκείνο που θα “παίξει” τον κύριο ρόλο στην έκβασή του / τους!..

β. Η “ΕΠΑ” είναι ήδη σε διαδικασία οριστικής της, προς το μέλλον, ριζικής και μάλιστα πολύμορφης αλλαγής, την οποίαν θα πρέπει να παρακολουθήσει μέχρι τέλους και να διευθύνει ο ίδιος ο Α/ΓΕΕΘΑ, μαζί φυσικά με το ΓΕΑ!

Ο ερχομός των “F-35” και μόνον, θα αρκούσε για κάτι τέτοιο, αν και εδώ δεν “μιλάμε” μόνον για “F-35″ ή για τα ε/”ΜΕΑ” ή όποια άλλης εθνικότητος “ΜΕΑ” προμηθευτήκαμε, τον επανασχεδιασμό της Αεραμύνης μας, κλπ, αλλά για την “γέννηση” κυριολεκτικώς ενός νέου… Κλάδου, ενός νέου ΓΕΑ!

γ. Θα… απογειωθεί (sic) ακόμα περισσότερο το ηθικό των αεροπόρων μας, κάτι απολύτως απαραίτητο και αναγκαίο, ειδικά σήμερα, αφού, σε μεγάλο βαθμό, αυτοί είναι υπεύθυνοι πια για την συνολική μας άμυνα, χωρίς να υποτιμώνται οι έτεροι Κλάδοι! (Κάτι που έχουν “τσιμπήσει”, εδώ και κάποια χρόνια τώρα, οι τ/ΜΥ και οι ΤΕΔ/ΜΥ και γι’ αυτό έχουν “κεντράρει” / πολλαπλώς εστιάσει, όπως τόσες και τόσες φορές έχουμε γράψει εδώ, την “ΕΠΑ”).

δ. Είναι πια καιρός να περάσει και σε άλλον Κλάδο, πλην αυτού του ΣΞ, η ηγεσία των ΕΕΔ, κάτι που, από μόνο του, αναζωογονεί (!) τον Οργανισμό των ΕΕΔ!

ε. Θα υπάρξει καλυτέρα προσέγγιση (κάτι που θα έπρεπε να είχε επιδιωχθεί εδώ και καιρό), όπως και πολύ καλύτερες σχέσεις, όχι μόνον με την “USAF” και το αμερικανικό Πεντάγωνο, αλλά και – κυρίως (!) – με την “RAF”, δεδομένης και της γνωστής σε όλους Τ – Βρετανικής σχέσεως, την οποίαν – ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (!) – οι ΕΕΔ (τουλάχιστον αυτές), θα πρέπει όχι μόνον να… διεμβολίσουν, αλλά και να αντλήσουν απτό, όπου δει, όφελος!

στ. Όπως ήδη (!) κατεδείχθη, πρόκειται για ένα “ΔΙΑΜΑΝΤΙ” των ΕΕΔ, στρατιωτικός “χαμηλών τόνων”, αλλά άκρως αποφασιστικός, ικανός να εισηγηθεί στον (κάθε) Κο ΥΠΑΜ και ευρύτερα στην πολιτική μας ηγεσία ευθαρσώς, με παρρησία, με σαφήνεια και με ακρίβεια τις εκάστοτε θέσεις των ΕΔ, αλλά και στρατιωτικός ο οποίος δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη, αλλά “πολλ/τή ισχύος”, στην (κάθε) Κ-Β και τους στόχους της, τους σχετικούς με την Εθνική μας Άμυνα και Ασφάλειά μας!

Κατά τους “ΑΓΓΕΛΟΥΣ” (και αυτό δεν είναι λεκτική υπερβολή ή ρητορικό σχήμα, κλπ), ο νυν Α/ΓΕΑ είναι ο ίδιος το πρώτο… “F-35” που ήδη διαθέτει η χώρα μας, όντας εισέτι επικεφαλής ενός πολύ… “κλειστού ε/κλαμπ”, αυτού του αεροπορικού, ενός δηλαδή Κλάδου που “μιλάει λίγο και δρα πολύ”!

-/-

Κρίναμε ότι έπρεπε να γράψουμε “2 λόγια” και πάλι (!) για τις φετινές κρίσεις, διότι διαβάζουμε τελευταίως στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο κάποια ονόματα και κάποιες δήθεν… πληροφορίες, που προφανώς κάποιοι… νταραβεριτζήδες που λυμαίνονται, ως φαίνεται, τον στρατιωτικό κομματικό… χώρο στην ΝΔ (ω! τί κατάντια αυτός ο Κομματισμός) – ΕΠΙΤΗΔΕΣ (!) – …  πλασσάρουν, ότι “αποστρατεύονται και οι 3 νυν Αρχηγοί των Κλάδων”, ότι “πάει” για Α/ΓΕΕΘΑ ο  Αντγος Χούπης ή ο Στόλαρχος Κατάρας, για Α/ΓΕΣ ο Αντγος Κωστίδης, κλπ!..

Ένα σχετικό κείμενο (“άρθρο γνώμης”) που διαβάσαμε και το οποίο θετικώς (!) ξεχώριζε, ήταν αυτό του Στρατηγού (ε.α.): ΦΛΑΡΗ Νικολάου, (ΣΣΕ:1986), με τίτλο: “Καθαρές Συνειδήσεις, Καθαρές Κρίσεις”, το οποίο περιείχε πολλές αλήθειες, αλήθειες που προφανώς… εμπόδισαν τον υπόψη υψηλόφρονα Στρατηγό από του να γίνει Α/ΓΕΣ! Σας συνιστώ να το βρείτε στο “Διαδίκτυο” και να το διαβάσετε! Πληροφορεί, Επισημαίνει, Κατευθύνει και γενικώς… Α-ΞΙ-ΖΕΙ!..

Η δική μας άποψη είναι η ακόλουθη:

Α/ΓΕΣ: Χούπης. (Συνεπώς… “ΧΑΙΡΕΤΑΙ” ο νυν Α/ΓΕΣ, του οποίου η πορεία στον ΕΣΞ μπορεί να αντιστοιχηθεί με την τύχη εκείνου που πιάνει… το μοναδικό 6άρι στο Τζόκερ και μάλιστα μετά από… διπλό “Τζακ-Ποτ”, όπως το “στήνει” κάθε φορά ο “ΟΠΑΠ”, πριν κυρίως από μεγάλες εορτές! Καταλάβατε)!..

Χωρίς καμμία δόση στρ-κού ρατσισμού, για ΔΒτης, ο Αντγος Χούπης “πολύ προχώρησε” (και ας είναι Αρχηγός της Τάξεως 1987), κάτι που συνέβη χάρη στο εξαίρετο ήθος του και χάρη, κυρίως (!!!), στο ότι “πέρασε” από τις “Ειδικές Δυνάμεις”, που ήσαν και  αυτές που τον “κράτησαν” στις ΕΔ.

 • Πώς θα κάνετε Α/ΓΕΕΘΑ έναν που δεν “πέρασε” από Α/ΓΕΣ;

Α/ΓΕΝ: Κατάρας. (Συνεπώς… “ΧΑΙΡΕΤΑΙ” ο νυν Κος Α/ΓΕΝ, ο οποίος δεν είναι για Α/ΓΕΕΘΑ)!

Αφού είναι τόσο καλός, κλπ, (ελπίζω να μην είναι και αυτός συγγενής ή συμπατριώτης του… Βαρδινογιάννη), και μάλιστα και καλός επχ-κός, (όπως προβάλλεται από την περίοδο του 2020 και την Ε-Τ τότε ένταση σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο),  ας ασχοληθεί τώρα, ως Α/ΓΕΝ, σε βάθος, με το ΠΝ μας και την ποιοτική αναβάθμισή του (“έξυπνες πια επχ-κές λύσεις” και μη… υπερβολικά κοστοβόρες), ένα ΠΝ το οποίο, αν και είμαστε κατ΄εξοχήν ναυτικό Κράτος, έχει μείνει τραγικά “πίσω”, την ίδια στιγμή κατά την οποίαν απέναντι το ΤΠΝ εξοπλίζεται και προγραμματίζει συνεχώς, προτάσσοντας, όπως έχουμε πει, την αρχή, που τείνει να μετατραπεί σε “μότο”, “γεμίστε τις θάλασσες με όσο το δυνατόν περισσότερα πολεμικά μας καράβια γίνεται”!..

Πώς θα κάνετε Α/ΓΕΕΘΑ έναν που δεν “πέρασε” από Α/ΓΕΝ;

Αντγος Κωστίδης.

Έχει μαθηματικό μυαλό, είναι σοβαρότατο στέλεχος, με αδιαπραγμάτευτο ήθος, αλλά θα τον “βλέπαμε” μέχρι Υ/ΓΕΣ (!), αν όχι για αποστρατεία, ώστε να “έρχεται” “σιγά – σιγά”  και η Τάξη 1988!

Κατά την άποψή μας, ακριβώς οι μισοί Αντγοι του σημερινού “Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου” του “ΕΣΞ”, έπρεπε να είχαν αποστρατευθεί εδώ και χρόνια!

Α/ΓΕΑ: Εφ’ όσον ο νυν Α/ΓΕΑ γίνει Α/ΓΕΕΘΑ, τότε ο νυν Διοικητής του “ΑΤΑ” έρχεται φυσιολογικά στην θέση του! Και να γνωρίζετε ότι, στην “ΕΠΑ”, τα τελευταία χρόνια και στα επίπεδα αυτά, οι επιλογές είναι ΑΚΡΩΣ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ!..

Και τώρα, πριν από τον επίλογό μας, ΠΡΟΣΕΞΤΕ (!) την παρακάτω ρηξικέλευθρη (!) πρότασή μας, η οποία, “υπό κανονικάς συνθήκας”, θα μπορούσε να είναι και μακράς (!) πνοής, αν η πολιτική ηγεσία θα ήθελε να… τολμήσει!

Α/ΓΕΕΘΑ: Πτέραρχος ΜΠΟΥΡΟΛΙΑΣ

Α/ΓΕΣ: Αντιστράτηγος ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ +

Α/ΓΕΝ: Αντιναύαρχος ΚΑΤΑΡΑΣ

Α/ΓΕΑ: Αντιπτέραρχος ΦΑΣΟΥΛΑΣ

Είναι ένας “καθαρά” επιχειρησιακός συνδυασμός, ένας συνδυασμός “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” και “ΝΙΚΗΣ”!

-/-

Επίλογος

Ό,τι παραπάνω διαβάσατε είναι μια “καθαρά”… “ΑΓΓΕΛΙΚΗ” θέση, χωρίς (!!!) να έχουν ληφθεί υπόψιν εξωγενείς παράγοντες, (σε εμάς γνωστοί για όλους τους κρινόμενους, αλλά αρκετά σήμερα… διαφωτίσαμε τις ΤΕΔ και γενικώς τους όποιους εχθρούς μας), παράγοντες, όπως:

 • Τί θέλουν οι Η.Π.Α. (Πχ Ο Α/ΓΕΕΦ Τσιτσικώστας* Γ. ήταν επιλογή τους για την “Εθνοφρουρά”).
 • Τί επιθυμούν οι… μανδαρίνοι της κυβερνώσας ΝΔ και πόσο έχουν αληθινά και με ακρίβεια ενημερώσει ή θα ενημερώσουν τον Π-Θ μας.
 • Τί επιθυμεί η γνωστή “υπό σκιήν”… κυβερνώσα (άντε ας το αλλάξουμε σε… “σοβαρώς επηρρεάζουσα”) τις ΕΕΔ κλίκα των Χουντικών, Ιωαννιδικής προελεύσεως, αποστράτων στελεχών, (οι οποίοι ελέγχουν και σήμερα, σχεδόν απολύτως, τις “Ειδικές Δυνάμεις”), με έδρα την Β. Ελλάδα, όπου διαμένει και ο φερόμενος ως Αρχηγός τους!
 • Τί επιθυμούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ποιά είναι αυτά και τί δύναμη έχουν τώρα αυτοί στο Κόμμα της ΝΔ, όπως βεβαίως και πόσο τους “ακούει” ο Κ.Κ.Μ. !
 • (Ο Κος Βαρδής ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ έχει “στέψει” Α/ΓΕΝ τουλάχιστον 3 στελέχη και 1 Α/ΓΕΕΘΑ, τον Ναύαρχο Αποστολάκη, που μάλιστα τον επανέφερε από την αποστρατεία και έφτασε να τον κάνει μέχρι και… Υπουργό Αμύνης! Αχαχαχαχαχαχαχα! Ένας Αποστολάκης που έγινε ο 1ος, “εν ειρήνη” και μετά από το 1974, Έλληνας στρατιωτικός προδότης, ανταλλάξας μια υπογραφή του για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, με μια βρώμικη, όπως ήταν η δική του, υπουργική καρέκλα!..
 • Ο βαθιά Έλληνας Πατριώτης, μεγαλο-επχτίας και Έλληνας Διαχειριστής, στην Πατρίδα μας, πετρελαίων μεγάλων αμερικανικών κολοσσών ενέργειας, … κολοσσοί που πρόσκεινται στο α/”Δημοκρατικό Κόμμα”, ο Κος Β.Β., ήταν πρώην Αξκος του “ΕΠΝ” και “έχρισε” Αρχηγούς συμπατριώτες του, εκ Κρήτης! Μάλιστα! Τώρα όμως τα έχει “σπάσει” με τον Κ.Κ.Μ., κυρίως λόγω του ότι ο Π-Θ “έστρεψε κεφαλήν” προς… Λάτση μεριά, κλπ, αλλ’ όμως έχει άνθρωπό του παρά τον ΥΠΑΜ, Κο Δένδια).
 • Τί επιθυμεί η “Εκκλησία Της Ελλάδος”! (Για σήμερα, φέρεται να έχει μια προτίμηση στον Αντγο Χούπη, αλλά ο λόγος της μάλλον δεν θα βαρύνει πολύ αυτήν την φορά).
 • Τί επιθυμεί ο νυν Κος ΥΠΑΜ, ο οποίος τυχαίνει ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ 2Η, ΜΕΤΑ ΤΟΝ Π-Θ ΜΑΣ, ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΓΝΩΜΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟ Π-Θ, ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ!
 • ΠΡΟΣΟΧΗ:
 • 1. Η επιλογή των στρατιωτικών ηγεσιών θα πρέπει να γίνει μετά από πολύ σκέψη και προβληματισμό και για έναν ακόμα λόγο! Δεν θα πρέπει να επιλεγούν άτομα μη αποδεκτά από την μεγάλη πλειοψηφία της στρατιωτικής μας βάσεως, διότι αυτό θα τραυμάτιζε, εκτός από την ΙΣΧΥ και το ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΚΥΡΟΣ των ΕΕΔ και την ΑΡΙΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ (που είναι και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ), την οποίαν έχει η βάση για τον νυν Κο ΥΠΑΜ! Συνεπώς, και κατά “τρόπον τινά”, οι κρίσεις συνδέονται (πάντα έτσι ήταν) και με την συνοχή των “ΕΕΔ”!
 • 2. Καλούμε όλους τους αναφερθέντες εξωγενείς παράγοντες να απέχουν των… επιλογών, αν αυτές δεν έχουν γίνει ήδη, εδώ και… χρόνια, και αυτές να αποτελέσουν αυστηρά θέμα του Κου Π-Θ!..
 • 3. Καλούμε, τέλος, όλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ (!) τους κρινόμενους να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΝ (!) τον ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟ που έφτασαν μέχρι του σημείου να διεκδικούν το… “ΕΒΕΡΕΣΤ” (!) στον Κλάδο τους, αλλά και το ίδιο στις ΕΕΔ (!), την στιγμή που άλλοι συνάδελφοί τους, πιθανότατα ικανότεροι αυτών, ίσως μάλιστα και κατά πολύ, αποστρατεύθηκαν πολύ νωρίτερα, λόγω ελλείψεως, κυρίως,… ερεισμάτων!..
 • 4. Δυστυχώς (!!!), “Καθαρές Κρίσεις” και επομένως “Καθαρές Συνειδήσεις”, πω, πω, πω τί έγραψε ο Στρατηγός ΦΛΑΡΗΣ, στις ΕΕΔ, ίσως (!) υπάρξουν μετά από 20 ή 30 χρόνια, ίσως (!) όμως και ποτέ, αν συνεχιστεί η ίδια νοσογόνος και υπονομεύουσα το Στράτευμα κατάσταση!
 • Η λύση για την μεγάλη… ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ (!) ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ “ΑΠΟ ΧΕΡΙ”… ΧΑΜΕΝΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΡΕΧΑΜΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΟΥΜΕ ΩΣ “ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ ΜΑΣ”, ΑΦΟΥ ΖΗΤΟΥΜΕ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, … ΠΟΛΕΜΟ!..
 • 5. Ό,τι και να γίνει, όποιοι και να γίνουν, στο τέλος, Αρχηγοί και με όποιον τρόπο, κλπ, ΑΠΑΝΤΕΣ, ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ , ΠΩΣ ΟΙ ΕΕΔ, ΑΝ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ… ΕΚΕΙ… , ΚΑΙ… ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ!.. ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ!..

* Κε Α/ΓΕΕΦ! Με την ευκαιρία, της μνείας που κάναμε στο όνομά σου!

1. Καλή η Ε-Κ συμφωνία που υπεγράφη πρόσφατα, κλπ, αλλά ΟΧΙ (!) ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ, στην εκ νέου, (μετά την Κ/Φ της), κατασκευή της ναυτικής βάσεως στο Ζύγι. Καλές και σεβαστές οι διεθνείς απαιτήσεις, αλλά πρόταξε την… Εθνικοποίηση (sic) των όποιων στην “ατζέντα” σου ενεργειών!..

2. Οι ΤΕΔ γράφουμε ότι, εδώ και καιρό (2022,) έχουν πια τριπλάσια δύναμη αντιπαραθέσεως / αντιπαρατάξεως, απέναντι στην “Εθνική Φρουρά”, ίσως αριθμητικώς και λίγο παραπάνω, πως έχουν κατεβάσει, στο ίδιο χρονικό διάστημα, … υπεραριθμία αρμάτων, και πως είναι ήδη έτοιμες για πόλεμο μαζί… σου (καταλαβαίνεις), με σχέδιό τους την αιφνιδιαστική κατάληψη (σε 3 ημέρες μέσα, όπως γράφουν και λένε) και του υπολοίπου της νήσου μας!

Προσφάτως κατέλαβαν στρατιωτικά (πλήρως, “κανονικά και με τον… Νόμο” και με ΟΥΔΕΜΙΑ (!) αντίδραση της “Κ.Δ.”, εκτός αν κάτι μας… ξέφυγε) και την περιοχή της Αμμοχώστου, όπου κατέβασαν πυροβόλα “Fırtına” 155 χλστ, με βεληνεκές 40 χλμ, που είναι και το πραγματικό βεληνεκές που έχει -ΠΡΟΣΟΧΗ (!)- με αποτελέσματα “πιάσει” ο ΤΣΞ! (Πρόκειται για την είδηση που ανέφερε ο καλός Ε-Κ δημ-φος, κλπ)!.. Αυτή η τ/μείζων δράση, ασφαλώς, κάτι σημαίνει, έ);

Βάλλε έναν δικό σου να κάνει… βόλτα στο “σάϊτ” μας, αν θες (!), ώστε να διαβάσεις τί γράφαμε για τις 2 πιο πάνω υποπαραγράφους της παρ. 2!..

3. Επειδή προέρχεσαι από τις “Ε.Δ.”, θα θέλαμε να σου θυμίσουμε πως, «Στρατός δεν είναι μόνον οι “Ε.Δ.”»!

4. Τελείωνε με το Α-Α Σύστημα που θα εισηγηθείς στην πολιτική εκεί ηγεσία! (Αλήθεια! Ο Ι/“Σιδηρούς Θόλος”… εξέπνευσε και εάν “ναι”, γιατί);

5. Οποιαδήποτε Ε-Τ σύγκρουση (ενν. πολεμική αναμέτρηση) θα αρχίσει από το “ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΧ-ΣΕΩΝ “της ΚΥΠΡΟΥ!..

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΠΟΤΈ (!) ΠΩΣ,

ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

ΒΑΛΛΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΡΡΩΤΗΘΟΥΝ:

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ… ΧΘΕΣ”;

ΟΧΥΡΩΣΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ, ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ!

ΧΑΙΡΕ!.. 

-/-

ΕΛΛΗΝΑΣ  

-/-

ΥΓ.

1. Διαβάσαμε για την “ΜΙΤ” και τα όσα διεμείφθησαν στην νέα της έδρα, στο “Καλέ” της Άγκυρας χθες (10-01-2024), με αφορμή τα 97 χρόνια από της ιδρύσεώς της και δακρύσαμε!.. Αύριο περισσότερα, “πρώτα ο Θεός”!..

2. Προσπαθήσαμε σήμερα το μεσημέρι (11-01-2024) να μπούμε στο “σάϊτ” του “Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας” (“ΑΤΑ”) και “έπεσε” το σύστημα!..

Αυτό, κατ΄εμάς, σημαίνει πως, είτε το “ΑΤΑ” έχει αναπτύξει “και γαμώ τις άμυνες” στον τόσο κρίσιμο τομέα της “Ηλεκτρονικής Ασφαλείας”, (καταλαβαίνετε), και αν αυτό συμβαίνει ΜΠΡΑΒΟ (!!!) του, είτε οι Τούρκοι προσπαθούσαν “να μπουν κάπου εκεί στα του “ΑΤΑ” (ειδικά μετά τις ανακοινωθείσες μετεστεγάσεις πληγέντων γενικώς αεροπορικών Μονάδων μας στην περιοχή, αλλά και λόγω της παρουσίας των Η.Π.Α., όλο και ισχυρότερα, στην περιοχή, οι Τούρκοι “καίγονται” για να μάθουν… “πράγματα”), με αποτέλεσμα να… “πέσουμε”!.. Προσοχή λοιπόν! (Η περίπτωση του τυχαίου δεν φαντάζει πιθανή)!..

3. Ορθότατα οι Η.Π.Α. μετέτρεψαν την Ελλάδα (και με την δική μας ασφαλώς βούληση), σε μια μεγάλη τους στρατιωτική Βάση, από την στιγμή μάλιστα που οι Τούρκοι αυτονομήθηκαν αμυντικά σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, (αυτό θα έπρεπε για λόγους που σχετίζονται με την ασφάλεια της Συμμαχίας να συνέβαινε, ακόμα και αν η Τουρκία ήταν και σήμερα έμπιστη της Δύσεως), όπως και ορθότατα, όπως πληροφορούμαστε, σχεδιάζουν οι Η.Π.Α.(ως “η αόρατος χειρ”), να ολοκληρώσουν στην Αλβανία τις εργασίες για το α/δ της Αυλώνος (VLORE), (είναι σήμερα στο 32% η πρόοδος του έργου), ενώ επίσης πολύ ορθά θα προχωρήσουν και σε δημιουργία νέου α/δ στο Αργυρόκαστρο, όπως και ναυτικής Βάσεως, στο Πόρτο Ρομάνο! Η Αλβανία σε μια σύγκρουση στα Στενά της Πόλεως θα αποτελέσει για την “Συμμαχία” (κατ΄ελάχιστον) την πιο προκεχωρημένη Βάση / Περιοχή “Δοικητικής Μερίμνης” της!..

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ!

-/-