NEA “MIT”, 97 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!..

Φίλοι μου / μας!

1. Πριν ασχοληθούμε με την… “ΜΙΤ”, θέλουμε, με αφορμή τις σημερινές κρίσεις της πολιτικής ηγεσίας για τον ορισμό της ύπατης στρατιωτικής μας ηγεσίας (Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και Κλάδων), να πούμε με ΣΤΕΝΤΟΡΕΊΑ (!) ΤΗΝ ΦΩΝΗ πως, συνεχιζομένης φυσικά της ειρήνης που ζούμε από  του 1950, μέχρι σήμερα, ΔΕΝ (!) ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΕΔ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΑΠΟ ΤΟΥ 1967 (!) ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ, τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια!

[Ακόμα και η προσπάθεια που κατεβλήθη επί του ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ Α. Γ . ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, (o οποίος συμβολικώς είχε αναλάβει, το 1981, και το ΥΠΑΜ), ώστε να “σπάσει” ο ασφυκτικός κλοιός και έλεγχος των ΕΕΔ από εκείνα τα στελέχη που έσυραν την χώρα στην πολιτική εκτροπή και ανωμαλία (1967), όπως και στην ακολουθήσασα απώλεια εθνικού εδάφους (το σχεδόν 40% της Κύπρου), δεν έφερε αποτελέσματα, διότι οι περισσότεροι των στελεχών που, μετά το 1974, αλλά και μετά το 1981, παρουσιάζονταν ως “Δημοκρατικοί” και Παπανδρεϊκοί Αξκοί, είτε (η μεγάλη πλειοψηφία τους, όχι όλοι τους βεβαίως) ήσαν Χουντικοί του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη και επειδή μισούσαν τον γερο-Καραμανλή, επειδή δίκασε και έβαλε την Χούντα στην Φυλακή, στήριζαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ., χωρίς όμως να έχουν ίχνος δημοκρατικού ήθους, όντες “δήθεν” και “τάχα μου” “Δημοκρατικοί”, είτε ήσαν αριβίστες που ενδιαφερόντουσαν μόνον για την ανέλιξή τους και τίποτε άλλο και επομένως και αυτοί το “έπαιζαν” αναλόγως των κελευσμάτων εκείνων των καιρών!.. Και οι μεν και οι δε, φύλαγαν “ως κόρην οφθαλμού” το… μαγαζί τους, που ήταν οι ΕΕΔ! Οι ίδιοι, αλλά και οι… “απόγονοί” τους, ήσαν, όπως και εξακολουθούν να είναι, έως σήμερα, … Κύριοι του.. μαγαζιού τους (δεν γράφω του… “τσιφλικιού” τους για να μην το βαρύνω…), όπως εξακολουθούν να είναι οι ΕΕΔ και περισσότερο ο Κλάδος του “ΕΣΞ” γι’ αυτούς]!

Παρακαλώ όλους σας, για μια σειρά από δικούς μας λόγους, να αναγνώσετε, άλλη μια φορά και πάλι, το χθεσινό μας, για τις φετινές κρίσεις, άρθρο μας!

Πολλά συγχαρητήρια (!) στους νέους Αρχηγούς, Κους ΧΟΥΠΗ (Α/ΓΕΕΘΑ), ΚΩΣΤΙΔΗ (Α/ΓΕΣ), ΚΑΤΑΡΑ (Α/ΓΕΝ) και ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ (Α/ΓΕΑ)!

Είθε, επί των ημερών τους, οι “ΕΕΔ” να δοξαστούν!

Επίσης, ευχόμαστε “καλή αποστρατεία” στους αποχωρούντες Αρχηγούς των Κλάδων και ό,τι καλό για αυτούς και τις οικογένειές τους! Ο Θεός, και πάντα με υγεία, να τους χαρίσει ό,τι ακόμα θέλουν, αλλά δεν τους το έχει δώσει!

Απευθυνόμενοι, ειδικώς (!), προς τον ΑΔΙΚΗΘΕΝΤΑ (!!!), κατ’ εμάς, πρώην Α/ΓΕΑ, Πτέραρχο (Ε.Α.) Κον ΜΠΟΥΡΟΛΙΑ, του λέμε να στεναχωρηθεί όσο το δυνατόν λιγότερο, και ακολούθως να κυττάξει πια για τις πτήσεις της… ψυχής του, εκείνες που θα τον φέρουν εγγύτερον της αδεκάστου “ΘΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ”!.. Αγαπητέ Πτέραρχε εμείς λέμε:

1ον: Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΑΥΤΗ ΕΚΡΙΝΕ… ΤΕΛΟΣ!

και

2ον: ΟΥΔΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ, ΚΛΠ, ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΛΕΙΣΑΜΕ “ΔΙΣ” ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ ΜΑΣ, ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΘΕΟΔΩΡΟ Κ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ!

Καταλαβαίνεις ασφαλώς, τί θέλουμε να πούμε, όχι βεβαίως πως θα πρέπει να σιωπούμε αδικούμενοι, αλλά κάτι άλλο προβάλλουμε, … βαθύτερο!.. Πάντως, ευχόμαστε, ελπίζουμε, θέλουμε, να μην ισχύσει αυτήν την φορά η ρήση “ΤΟ ΑΔΙΚΟΝ ΟΥΚ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ”, ώστε την αδικία αυτή σε βάρος σου, αλλά και σε βάρος συνολικώς του Στρατεύματος, να μην την “πληρώσουν” οι “ΕΕΔ”!..

Πιστεύουμε ότι ο σημερινός, “εν πολλοίς” δίκαιος,  “ύμνος” του Κου Π-Θ προς τον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό (Ε.Α.), Κον ΦΛΩΡΟ Κων-νο, (κανονικά, και προς μίαν έκφραση οιωνεί σεβασμού στις ΕΕΔ, έτσι πρέπει πάντα να γίνεται προς όλες τις στρατιωτικές ηγεσίες, από τις υπερκείμενες πολιτικές, σε ανάλογες περιπτώσεις), αντανακλά, και θα αντανακλά πάντα, συνολικά στις ΕΕΔ, αφού ΟΥΔΕΙΣ (!), ΌΣΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ, ΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΨΥΧΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΚΛΗΡΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΑ, ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΖΗΛΟ! Η ΒΑΣΗ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ, ΑΥΤΗ ΑΦΑΙΡΕΙ, ΕΝΩ Η ΚΕΦΑΛΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΕΜΠΝΕΕΙ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ – ΣΥΝΘΕΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΞΕΙΑΣ ΚΡΙΣΕΩΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ (!!!), ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΙΚΑΝΟ, ΕΙΤΕ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΕΙ, ΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ… ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ ΣΕ ΟΡΑΤΟ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ / ΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

-/-

2.

ΜΙΤ

Και πάμε τώρα, φίλοι μου / μας, να γράψουμε λίγα πράγματα για την “ΜΙΤ”, η οποία γιόρτασε τις αμέσως προηγούμενες ημέρες τα 97 έτη από την ίδρυσή της (1926), με εκδήλωση που έγινε στην νέα, εδώ και μια 4ετία, έδρα της στο Καλέ, στην Άγκυρα, εκδήλωση στην οποία παρευρέθη και μίλησε ο Τ/ΠτΔ Κος ΡΤΕ!

Αρχικώς, θα θέλαμε οι Τούρκοι να μην (!) πουν, αν τυχόν διαβάσουν παρακάτω θετική κριτική ή ίσως και κάτι περισσότερο ακόμα, αυτό που συνήθως λέμε εμείς οι Έλληνες σε ανάλογες περιπτώσεις, ότι δηλαδή “για να μας επαινεί ο εχθρός μας, κάτι δεν έχουμε κάνει καλά ή κάτι άλλο συμβαίνει”, κλπ, αλλά να μας πιστέψουν, αφού οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν πάντα την ΑΛΗΘΕΙΑ κατά πρόσωπο, κατάματα και χωρίς να την φοβούνται, μισούντες το αηδές ψέμα και πιστεύοντας πως γίνεσαι καλύτερος, μόνον αν παραδέχεσαι και διδάσκεσαι από τα λάθη σου, αν παραμένεις ταπεινός στις επιτυχίες σου, αλλά και αν αντιμετωπίζεις με ειλικρίνεια και θετικό προβληματισμό τα όποια  λάθη και επιτυχίες των όποιων αντιπάλων σου!..

Εισαγωγικά, υποβάλλουμε με σεβασμό στην “ΜΙΤ”, όπως εμείς πιστεύουμε πως οφείλουμε να κάνουμε με όλους τους αντιπάλους μας, τα συγχαρητήριά μας για την επέτειό της! Οι μάχες και οι αγώνες πάντα θα είναι πολλοί και δύσκολοι, αλλά ποτέ δεν θα πρέπει να εκλείψει, και από τους δυό μας (Έλληνες και Τούρκους), η υψηλοφροσύνη, το υψιπετές πνεύμα, η αξιοπρέπεια!..

Αμέσως γράφουμε πως, η “ΜΙΤ” έχει “ξεφύγει” πια, ως Υπηρεσία, στην περιοχή μας σίγουρα, αλλά και όχι μόνον, ούσα πλέον κατ΄εμάς, σε μικρότερο βεβαίως… κάδρο και… διαστάσεις και πάντα αναλογικώς, εφάμιλλη της “CIA”!

Σ’ αυτό βασική… ευθύνη (sic) φέρει το γεγονός της για αιώνες στρατοκρατικής δομής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως και κυρίως του Εθνοκράτους, μετά τις 29-10-1923, Τουρκία”, χώρας που είναι και θα είναι πάντα “Στρατός με Κράτος”, αλλά και το γεγονός ότι μετά τον Δεκ. του 2002 την χώρα την ανέλαβε ο ΡΤΕ, ένας (συνολικά!) λάτρης του κατ΄εξοχήν “μετρ” των “Πληροφοριών” της ύστερης, και κατά βάσιν παρακμιακής, Οθωμανικής εποχής, ήτοι του Σουλτάνου Αβδούλ Χαμήτ, του Β’, του αποκαλουμένου, αν η μνήμη μου δεν με απατά, και “Ερυθρού Σουλτάνου”!..

Ο ΡΤΕ, σεβόμενος απολύτως την αξία και το “ειδικό βάρος” της Πληροφορίας, έβαλε στόχο την δημιουργία μιας υπερσύγχρονης κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών, λέγε με “ΜΙΤ”, ικανής να πολλαπλασιάσει την αξία του τοπικού, αλλά και διεθνούς – παγκοσμίου στρατηγικού ίχνους της χώρας του και στο τέλος, μέσα από μια σειρά από μεγάλες… φορτούνες και σοβαρότατους εσωτερικούς και εξωτερικούς έντονους κλυδωνισμούς και κατ΄ουσίαν κινδύνους που αντιμετώπισε, κινδύνους… ναυαγίου του υπόψη στόχου του, στο τέλος τα κατάφερε!.. Συνεπώς, απολύτως δικαίως τον ανέφερε στην ομιλία του, αλλά και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του, ο νέος Α/”ΜΙΤ” Κος Ι. ΚΑΛΙΝ, ένας “σκληρός Δημοκράτης”, όπως ορθότατα (!) αναφέρεται / χαρακτηρίζεται από τον τ/Τύπο!

Η “ΜΙΤ”, επί ΡΤΕ, (για προηγούμενες εποχές θα βρείτε αρκετά… βιβλία να διαβάσετε…, άλλωστε εμείς εδώ δεν θα κάνουμε… διδακτορική διατριβή γι αυτήν), “πρόκοψε”, “άνοιξε φτερά”, προβάλλουσα ισχυρή και προκαλούσα δέος, διότι, ειδικότερα: 

 • Α. Υπήρξε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ (!) για δημιουργία μιας “Πρωταθλήτριας Υπηρεσίας Πληροφοριών”, στην εποχή μάλιστα της επιστήμης των “Πληροφοριών” (διότι “Επιστήμη” έγινε πλέον παγκοσμίως το αντικείμενό τους), όπως και στην εποχή της επιστήμης των “Η/Υ”, εποχή αθροιστικά που κατά ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό ζει σήμερα, αλλά και θα ζει για αρκετά μεγάλο στο μέλλον χρονικό διάστημα ο Πλανήτης Γη, αφού και η όλο και περισσότερο προβαλλόμενη και προωθούμενη (!) από τους απάτρηδες Κοσμοκυρίαρχους “Διεθνείς Εβραίους” “τεχνητή νοημοσύνη” θα… συνηγορήσει, όπως εκτιμούμε, σ’ αυτό!
 • Β. Ο ΡΤΕ τοποθέτησε επικεφαλής της νέας “ΜΙΤ” που οραματίστηκε, άτομο των “Πληροφοριών”, πρώην στρατιωτικό, ικανό και εκπ-νο στο αντικείμενο, αλλά και γενικότερα, ένα άτομο με όρεξη για δουλειά, όρεξη που είχε ως κύριο… “ορντέβρ” της την αγνή αγάπη του επιλεγέντος επικεφαλής για το αντικείμενο που ανελάμβανε να υπηρετήσει και όχι δι’ αυτού να… αναδειχθεί!.. Αυτό το άτομο ήταν ο Κος Χακάν ΦΙΝΤΑΝ, ο νυν Τ/ΥΠΕΞ*, ένα άτομο της απολύτου βεβαίως εμπιστοσύνης του Προέδρου, με εθνικο-θρησκευτική συγκρότηση, που αντανακλά στο ήθος του και στην προς την Πατρίδα του αγάπη!
 • Ο σοφός ή, αν το βρίσκετε “βαρύ”, ο “κατασταλαγμένος” και αποφασισμένος, ως ηγέτης, να πάει μέχρι του τέλους και είτε να πετύχει, είτε να πέσει, μαχόμενος όμως, ΡΤΕ, “σήκωσε” τον ΦΙΝΤΑΝ, όταν αυτός κάπου δείλιασε (;), κάπου φοβήθηκε (;), κάπου κουράστηκε (;), (είχε μάλιστα κινδυνέψει να συλληφθεί, σε μια από τις πολλές απόπειρες ανατροπής του ΡΤΕ, μετά το 2011 και έως και το 2016), τότε που ο ΦΙΝΤΑΝ του είχε ζητήσει να κατέβει στις εκλογές ως βουλευτής, εμμένοντας στο σχέδιό του και λέγοντάς του να παραμείνει στην θέση του! Η εξέλιξη των γεγονότων δικαίωσε τον ΡΤΕ, δείχνοντας παράλληλα, στο τέλος των μέχρι τώρα μεγάλων… καταιγίδων, και το πολιτικό, αλλά και το ανθρώπινο ήθος του, μην ξεχνώντας τον άνθρωπό του, τον οποίον δεν έκανε απλώς βουλευτή, αλλά υπουργό και μάλιστα ΥΠΕΞ, ήτοι επικεφαλής της ιστορικά πανίσχυρης τ/στρατογραφειοκρατίας!..
 • * Η επιλογή του, μετά τις τελευταίες, νικηφόρες για το “ΑΚΡ”, τ/εθνικές εκλογές, ως ΥΠΕΞ, καταδεικνύει σαφώς την πίστη (!) του ΡΤΕ ότι η βάση μιας επιτυχούς πολιτικής διακυβερνήσεως μιας χώρας, σε όλους τους τομείς, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, είναι γενικώς οι πληροφορίες και φυσικά απ’ αυτές οι “εν χρόνω” συλλεγόμενες και τυγχάνουσες αμέσου και αναλόγου, θετικής προφανώς, εκμεταλλεύσεως, πλήρεις και ακριβείς, όσο το δυνατόν περισσότερον κάθε φορά, πληροφορίες.
 • Γ. Είχαμε εντός της Υπηρεσίας την διενέργεια πραγματικής “καθάρσεως”, από στελέχη τα οποία δεν εξυπηρετούσαν την επίτευξη του Ερντογανικού μείζονος τ/στόχου, που ήταν και παραμένει η “Μεγάλη Τουρκία”, (“μεγάλη” σε ισχύ, αλλά και σε εδαφική, αν όχι έκταση δια νέων κατακτήσεων, τουλάχιστον επιρροή, μια επιρροή που θα ισοδυναμεί όμως με έμμεση κατάκτηση μη τουρκικών σήμερα εδαφών), μια Τουρκία που ο Πρόεδρος επανειλλημμένως στις ομιλίες του αναφέρει με διαφόρους τρόπους, μια Τουρκία που βασικός (ο Νο “1”) παράγοντας δημιουργίας της θα ήταν / θα είναι / είναι η “ΜΙΤ”
 • Τα στελέχη που απομακρύνθηκαν είχαν παραμείνει, εμμονικά μάλιστα πολλά εξ αυτών, στο τ/ιστορικό παρελθόν, αφού εξυπηρετούσαν στόχους που είχαν κυρίως (!) να κάνουν με την μάχη αναλήψεως εξουσίας στο Κράτος! Εγράφη, για παράδειγμα, και σωστά, αφού είναι “γνωστό τοις πάσι” πως κάποτε ηγεσίες της “ΜΙΤ”, και κυρίως οι στρατιωτικές, εξυπηρετούσαν όχι μόνον τις πληροφοριακές ανάγκες των ΤΕΔ, (αυτό θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί θεμιτό), αλλά τον σχεδιασμό τους για ανάληψη της εξουσίας, κάποια στιγμή, εκ μέρους τους, δημιουργώντας μέχρι και την… υποδομή των πραξικοπημάτων! Επίσης, (άλλο παράδειγμα), όπως το αποτυχόν “Κίνημα” του 2016 απέδειξε, βαθείς Μουσουλμάνοι προσκείμενοι στον “Αρχι-Χότζα” Φετχιουλλάχ Γκιουλέν ευρισκόμενοι και (!) στην “ΜΙΤ” προσπάθησαν με το… έργο τους να βοηθήσουν στην ανατροπή του ΡΤΕ, με ό,τι αυτό σαν πράξη τους σήμαινε εντός του εργασιακού τους περιβάλλοντος!
 • Στην Υπηρεσία, μετά κυρίως το 2016 και την κατά 90% απο-ΝΑΤΟποίηση και παράλληλη Εθνικοποίηση του Στρατοκράτους, εισήλθαν στελέχη, νέοι (!) άνθρωποι, με γνώμονα πρωτίστως την προς την Πατρίδα αγάπη τους και ακολούθως τον αριθμό των προσόντων, που απαιτούσε, αναλόγως των τομέων δράσεώς της, αναλόγως γενικώς των απαιτήσεών της, η “ΜΙΤ”, όπως πτυχία τουρκικών και ξένων Παν-μίων, γλωσσομάθεια, αντιληπτική και κριτική ικανότητα των υποψηφίων, κλπ!..
 • Αυτά τα άτομα (το νέο προσωπικό) είτε δεν έχουν αρχίσει ακόμα την εκπαίδευσή τους στην Υπηρεσία, είτε δεν την έχουν ολοκληρώσει! Η υπόψη εκπαίδευση απαιτεί την δαπάνη πολύ σοβαρών κονδυλίων, τα οποία η τ/Κ-Β έχει ήδη δεσμεύσει και θα διαθέσει, όπως ο ίδιος ο ΠτΔ, ΡΤΕ ανέφερε στην σύντομη σχετικά παρέμβάση του, κατά την οποίαν κυρίως στόχευε  όλοι οι μη Τούρκοι να “πάρουν μια γεύση” της νέας “ΜΙΤ”, μετά από μια πορεία ζωής αυτής 97 ετών, μιας νέας Υπηρεσίας που… μακάρι να μην βρουν απέναντί τους! (Αυτή ήταν, κατ’ εμάς, η νοηματική κατάληξη του… μηνύματός του)!..
 • Δ. Η “ΜΙΤ” ή ορθότερα και (!) η “ΜΙΤ”, μετά το 2016 και το αποτυχόν “Κίνημα”, με απόφαση του “Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας” της χώρας, εθνικοποιήθηκε, σχεδόν απο-ΝΑΤΟ-ποιηθείσα, ενώ χρονικά πολύ λίγο μετά απεφασίσθη να ασχολείται μόνον (!) με θέματα “Πληροφοριών – Ασφαλείας” εξωτερικού και όχι του εσωτερικού της Τουρκίας, ακολουθώντας και αυτή, όπως βεβαίως έπραξαν και οι άλλοι κρατικοί Οργανισμοί, όπως πχ οι ΤΕΔ, το δόγμα που πια ακολουθεί σύσσωμο το τ/Στρατοκράτος, ως πολιτική “ΙΕΡΗ ΑΓΕΛΑΔΑ”, και που λέγει πως “Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΜΑΣ”, κάτι που εδώ στον “Ε.Θ.” έχουμε πάρα πολλές φορές αναφέρει και εξηγήσει τί σημαίνει, κλπ!..
 • Αυτό σημαίνει – ΠΡΟΣΟΧΗ (!) – πως η “ΜΙΤ” έχει κάνει τεράστια… απόβαση (sic) “ανθρώπων” της (“Οργάνων” της) σε όλη την ζώνη των στρατηγικών ενδιαφερόντων της και συνεπώς και στον Νο “1”… παραδοσιακό στόχο της, στην Ελλάδα, πολεμώντας από το έδαφος του κάθε αντιπάλου της, τους όποιους, κατ΄αυτήν, ιεραρχημένους εχθρούς της!
 • Η απόφαση αυτή, του να ασχολείται δηλαδή μόνον με τα του εξωτερικού θέματα, πολλαπλασίασε γεωμετρικά την ισχύ και την αποτελεσματικότητα της “ΜΙΤ”, υπάρχοντος βεβαίως (!) ενός τ/ “ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ / ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ – ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”, ενός πυραμιδικού (στην τελική του εξέλιξη) συστήματος, το οποίο καταλήγει ή αναφέρεται, δι΄ενός τελικού και “ψηλά” ευρισκομένου ολιγομελούς (25 μέλη, αν η κουρασμένη μνήμη μου δεν με απατά) “Ανωτάτου Συμβουλίου Πληροφοριών – Ασφαλείας”, στον Πρόεδρο της χώρας! [Πρόκειται ουσιαστικά, κατ’ εμάς πάντα, γι’ αυτήν την εικόνα – “σκηνή”, η οποία προβλήθηκε στο “βιντεάκι” της “ΜΙΤ”, κατά την εκδήλωση, όπως διαβάσαμε (νομίζω στο άρθρο του Κου Ατζέτ), η οποία παρουσιάζει όλα τα πιόνια μιας σκακιέρας να καταλήγουν / να μπαίνουν όλα σε μια τσάντα, μετά απ’ όλη την διαδικασία συγκεντρώσεως κεντρικά των πληροφοριών, εφαρμοζομένης πλέον και (!) της συνεργασίας των επιμέρους “Μονάδων Πληροφοριών” ή ορθότερα εφαρμοζομένης πλέον της διαλειτουργικότητος ανάμεσα σε όλους τους κυρίους / βασικούς… δρώντες]!..
 • Σκεφτείτε πως κάποτε, για παράδειγμα πριν από 50+ χρόνια, η τότε “ΜΙΤ” (όπως και οι “ΤΕΔ” βεβαίως), αναφερόταν στην “CIA”, η οποία πλήρωνε μέχρι και τους μισθούς των υπαλλήλων της, αφού θεωρείτο ένα τοπικό, κατ’ ουσίαν, μεγάλο κλιμάκιό της, ενώ όταν ένας και απλός ακόμα βαθμοφόρος της “CIA” ερχόταν τότε στην Τουρκία, οι της “ΜΙΤ” ήσαν υποχρεωμένοι να γίνονται… “μπαλάκι” του, αφού ουσιαστικά τότε οι Η.Π.Α. κυβερνούσαν την Τουρκία ή και (!) την Τουρκία! Καταλαβαίνετε!.. [Διαβάσαμε για τον “ΜΙΤ-τσή” Φουάτ Ντογού (Αρχηγός της “ΜΙΤ” νομίζω ήταν στα χρόνια της 10ετίας του 1970), ότι έλεγε πως “αν τότε ερχόταν ένας Αξιωματούχος της “CİA” και μου έλεγε πως ήθελε να πάει πχ στην Σινώπη, ήμουν υποχρεωμένος να τον πάω”!.. Καταλάβατε]!..
 • Ε.  Η “ΜΙΤ”, με το νέο της Οργανόγραμμα και με βάση την νέα της, μετά το 2016, γενική αποστολή της, που, όπως είπαμε, “βλέπει” πια εκτός Τουρκίας, αποστολή που ουσιαστικά την υποχρέωνε επιχειρησιακά σε κάτι τέτοιο, αλλά και διότι τα στελέχη της το πίστευαν και το πιστεύουν, “ανοίχτηκε” στην κοινωνία, στον Κόσμο και όχι μόνον μέσα στην χώρα της, παρουσιάζοντας μια μεγάλη μεν, λογική δε εξωστρέφεια (!), μη θίγουσα την ασφάλειά της, αλλά και το κύρος της Υπηρεσίας, ανταποκρινόμενη στο πλαίσιο ενός ευρύτερου και επιτρεπτού για τέτοια Υπηρεσία εκσυγχρονισμού της, όπως και στα κελεύσματα της εποχής!
 • Πιθανό αποτέλεσμα αυτής της εξωστρέφειας, όπως εμείς πιστεύουμε, ήταν και η δημιουργία της τ/ “ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ”*, μιας Σχολής… δημιουργίας Πρακτόρων, όπως μάλλον (!) υποτιμητικώς αναφέρθηκε από κάποιους μη Τούρκους… παρατηρητές (sic), που επιμένουν, ανοήτως βεβαίως, να μην (!) θέλουν να βλέπουν αλλιώς την όποια πρόοδο – θετική εξέλιξη του κάθε αντιπάλου τους!..
 • * Η “Ακαδημία” ήταν ιδέα δικιά μας (των “ΑΓΓΕΛΩΝ”) ή αν θέλετε και (!) δικιά μας, και όχι μόνον των Τούρκων, και είχε, εδώ στον “Ε.Θ.”, γραφεί, κλπ, όταν είχαμε, 5, 6 φορές από ιδρύσεώς μας ως “σάϊτ”, (και πρόσφατα), γράψει σχετικά με τις ελληνικές “Πληροφορίες”, στρατιωτικές, κλπ, ε/”Μ.Υ.”, κλπ!
 • Αυτό σημαίνει ότι μας διαβάζουν οι Τούρκοι και μάλιστα πολύ και βαθιά, κάτι για το οποίο τους ευχαριστούμε (!) και πως αν δεν μας… “ακούνε” ή… “αντιγράφουν”, τουλάχιστον έχουμε την τιμή να έχουμε… “κοινό νου, κοινή σκέψη” και αυτό εμάς ιδιαιτέρως μας χαροποιεί, αφού είμαστε μέλη της ίδιας “Κοινωνίας”, αυτής των “Πληροφοριών”, έστω και αντίπαλοι!..
 • Με την ευκαιρία, είναι ιεροσυλία και υπερτάτη ΥΒΡΙΣ (!) στην ΑΛΗΘΕΙΑ (!), (για να μην γράψω πως είναι ΑΛΗΤΕΙΑ!!!), το 2ο Γρ. της νέας ελληνικής “Δοικήσεως Ειδικού Πολέμου” (“Δ.Ε.Π.”) να αναφέρεται από κάποια Τ/Ο Κανάλια ως… “Οι Μυστικές Υπηρεσίες” του Στρατεύματος, αχαχαχαχαχαχαχαχαχα, διότι έτσι κάποιοι ανόητοι και άσχετοι (όπως και επαγγελματίες αλαζόνες σίγουρα) τους είπαν να το πουν! (Το ακούσαμε χθες κατά την ημέρα της επιλογής της νέας στρατιωτικής ηγεσίας μας, λόγω του ότι ο νέος Α/ΓΓΕΘΑ “πέρασε” από την “ΔΕΠ”)!..
 • Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΝΩΣΤΗ “ΧΟΥΝΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ” ΜΕ… ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΡΙΖΑ (ΤΟ… 2ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ… “ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΣΑΣ” ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΕΕΔ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΓΡΑΦΑΜΕ ΧΘΕΣ… ), ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ “ΕΥΠ”, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ “ΕΕΔ”, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΠΙΑ ΤΗΝ Ε/ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΠΧ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΥΤΗ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ “ΚΛΕΙΔΙΑ” ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ “ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ “ΜΕΣΑ” ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ Κ-ΒΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙ ΠΟΤΕ (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ) ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΗΣ, ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΜΕ ΠΟΛΥ, ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ… ΠΑΡΆ / ΧΡΗΜΑ!..
 • ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ” ΕΙΝΑΙ… ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ “ΤΡΥΠΙΑ” (!!!), ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ… ΚΥΡΊΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ, ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ, ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ” ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΜΑΣ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ “STOP”, ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΑΣ, ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΝΑ ΑΝΑΡΡΩΤΗΘΕΙΤΕ, (ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ), ΑΝ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΧ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΜΙΤ”, ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΑΝ “ΟΧΙ”, ΓΙΑΤΙ;

-/-

Συνεχίζουμε!

Άρα! Μετά από την κατανόηση από την τ/ πολιτική ηγεσία της ΑΞΙΑΣ της “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ”, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή σήμερα, στην επιτυχή γενικώς διακυβέρνηση μιας χώρας,

“γεννήθηκε” η πραγματική θέληση για δημιουργία μιας ΝΕΑΣ, ΠΑΝΙΣΧΥΡΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ, “Μ.Υ.”, λέγε με νέα “ΜΙΤ”, και στο πλαίσιο αυτό, που δεν είναι γενικό και αόριστο, αλλά ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ Τ/ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ή ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ “ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ”,

η “ΜΙΤ” μετεφέρθη από τον παραδοσιακό παλαιό… “Νέο Μαχαλά” της, σε άλλη πια τοποθεσία της Πρωτεύουσας, στο “Καλέ”, όπως ονομάσθηκε, (και η μεταφορά ακόμα δημιουργεί και στηρίζει κάθε νέο, εννοώ ως “αλλαγή περιβάλλοντος και κλίματος”) και ταυτοχρόνως

αναδομήθηκε ως Υπηρεσία, ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ και σχεδόν ΑΠΟ-ΝΑΤΟ-ΠΟΙΟΥΜΕΝΗ, με ό,τι αυτό σημαίνει, κυρίως εργασιακά, σε σχέση βεβαίως με την ΓΕΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑ (“εκ των πραγμάτων”) ΑΠΟΣΤΟΛΗ, αλλά και με την ιεράρχιση των επιμέρους αποστολών της και της υλοποιήσεώς τους,

αποκαθαιρούμενη από κάθε τι παλαιό, αναχρονιστικό και κυρίως μιαρό, κριθέν ως βλαβερό στην επίτευξη του νέου κρατικού Οράματος,

μεταγγιζόμενη με νέο αίμα, ήτοι με νέο ηλικιακά, δυνατό επαγγελματικά, επιλεγμένο στελεχιακό δυναμικό με πατριωτισμό εντός του,

αναλαμβάνοντας μία και συγκεκριμένη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, τεραστίου όμως όγκου και βάρους, ήτοι το “κομμάτι” “εξωτερικό”, και

παρουσιάζοντας μια αξιόλογη, έλλογη και επιβεβλημένη επιχειρησιακά, αλλά και λόγω εποχής, εξωστρέφεια!..

Όλο αυτό, το ακριβώς παραπάνω και περιληπτικώς γραφέν, τί δημιουργεί, τί αντανακλά, τί αντιπροσωπεύει, φίλοι μου / μας, αν ασφαλώς προσθέσουμε και το πολιτικό ποιόν και χαρακτήρα του νέου Αρχηγού της Υπηρεσίας, Κου Ιμπραήμ ΚΑΛΙΝ, που, ως… φιλόμουσος και μάλιστα και ως… Οργανοπαίκτης, και δη κλασσικού παραδοσιακού τ/ μουσικού οργάνου, εκρίθη ότι θα έπρεπε να τεθεί και… Δντης της Ορχήστρας της “ΜΙΤ”, με την βεβαιότητα ενός αρίστου… μουσικού αποτελέσματος / … ακούσματος; (Αποτελέσματος, και επιχειρησιακά, σε σχέση με τους εχθρούς της χώρας, αλλά και σε σχέση με την περαιτέρω εμβάθυνση της ενδυναμώσεως της Υπηρεσίας, δι’ ενός περαιτέρω εκσυγχρονισμού της και βεβαίως εκδημοκρατισμού της, με την έννοια της αλλαγής της επικρατούσης για 10ετίες νοοτροπίας, εντός της “ΜΙΤ”, με την τοποθέτηση ως Αρχηγού ενός νέου και ευέλπιδος “Δημοκρατικού” πολιτικού ανδρός της χώρας, σπουδαγμένου στην “Εσπερία”)!..

Απαντώ!

Δημιουργεί, αντανακλά, αντιπροσωπεύει, υποστηρίζει, κλπ, αυτό που πολύ εύστοχα και ο Κος ΚΑΛΙΝ και ο ΠτΔ, Κος ΡΤΕ, ανέφεραν, ως “ΑΞΟΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ”, φίλοι μου / μας, και που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΕΚΤΙΚΟΥ… ΚΥΡΟΥΣ (!) ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Τ/ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΤΗΣ “ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ”, [της Τουρκίας πέραν των ορίων της σημερινής, που αρχίζει από τα Βαλκάνια και φτάνει στην Κ. Ασία, που εκκινεί από την Μ. Θάλασσα και δια του Αιγαίου φτάνει στην Α. Μεσόγειο, και απ’ εκεί μέχρι και τα βάθη της Αφρικής, κλπ, κλπ, κλπ], όπως ακριβώς μάλιστα το περιέγραψε, για μία ακόμα φορά, ο Τ/ΠτΔ στην ομιλία του στην έδρα της “ΜΙΤ”, κατά την επετειακή αυτή εκδήλωση!..

Να πούμε, στο σημείο αυτό, πως στην εκδήλωση, η “ΜΙΤ” παρουσίασε δύο (2) βιβλία ή ορθότερα ένα “βιβλίο εργασίας” και ένα “φυλλάδιο”, που επιμελήθηκε ως προς το περιεχόμενό του, ο ίδιος ο Κος Καλίν!.. Και τα δύο εκτέθηκαν στο Μουσείο της “ΜΙΤ”.

Το “φυλλάδιο” του Κου Καλίν, όπως οι συνάδελφοι του τ/Τύπου μας ενημερώνουν, φέρει τον τίτλο “Υβριδικές Απειλές Και Στρατηγική Προοπτική Στην Εποχή Της Αβεβαιότητος”, και αυτό δίνει μια άλλη, πιο επιστημονική ερμηνεία του πώς (!) πιθανότατα θα επιδιωχθεί να υποστηριχθεί από την “ΜΙΤ” η υλοποίηση του τ/ΟΡΑΜΑΤΟΣ, ενώ το “βιβλίο εργασίας” φέρει τον τίτλο “Ακροδεξιά Κινήματα Στις Δυτικές Χώρες”, θέμα που προφανώς δόθηκε ως εργασία, όπως εμείς εκτιμούμε, στους φοιτητάς της νέας τ/ “Εθνικής Ακαδημίας Πληροφοριών” και το οποίο αναφέρεται πχ στον ρατσισμό, στις αντι-Ισλαμικές και αντι-Τουρκικές δραστηριότητες στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη, κλπ!

Η “εξωστρέφεια” και η γνώση ότι με την “ανοικτή” πολιτική διπλωματία και (!) στις “Μυστικές Υπηρεσίες” σήμερα, στην εποχή μας, (κάτι που υποστηρίζει ο Κος Καλίν), μπορεί μια χώρα να κερδίσει και όχι να χάσει, (όπως και ο προσφάτως θανών πρώην Επίτιμος Π-Θ της “Παγκοσμίου Κ-Β σεως”, Αμερικανο-Γερμανός, εβραϊκής καταγωγής, “Διεθνής Εβραίος”, Δρ Χ. ΚΙΣΣΙΝΤΖΕΡ επίσης υπεστήριζε, αυτός βεβαίως μιλούσε για την διπλωματία γενικώς), ο Κος Καλίν, στο “Φυλλάδιό” του, μας δίνει την μεθοδολογία, αν θέλετε, που η Υπηρεσία του θα ακολουθήσει, ως ο κύριος και βασικός υποστηρικτής του τ/κρατικού ΟΡΑΜΑΤΟΣ, μια μεθοδολογία που ουσιαστικά μας δίνει τον ορισμό της φράσεως “ΑΞΟΝΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ”, η οποία ακούστηκε, θέλοντας πρωτίστως να τονίσει την βαρύτητα, στην διαμόρφωση της σημερινής παγκοσμίου πραγματικότητος της Τουρκίας, η οποία πλέον διεκδικεί να αποτελεί ανεξάρτητη δύναμη στον “Παγκόσμιο Χάρτη”, ικανή, αν όχι βεβαίως να τον διαμορφώσει μόνη της, τουλάχιστον να επηρεάσει σοβαρά έναν πιθανό…επανασχηματισμό του!

Έτσι, ο νέος Α/ “ΜΙΤ”, Κος Ι. Καλίν τονίζει, πως:

Ζούμε στην εποχή της αβεβαιότητος, της ευθραστότητος, των υβριδικών και των ασυμμέτρων απειλών, σε μια μεταβατική περίοδο σε κάτι νέο, αλλά ακόμα “εν πολλοίς” και άγνωστο, θα προσθέταμε, με σεβασμό, εμείς!..

Η μεταβατική αυτή περίοδος θέτει ή ελλοχεύει κινδύνους, για τους οποίους θα πρέπει να προνοούμε, όπως γράφει, μια περίοδος που προσφέρει όμως και ευκαιρίες, όπως συμπληρώνει!..

Ο υβριδικός πόλεμος (δηλαδή πόλεμος συμμετρικός και ασύμμετρος, πόλεμος συμβατικός και μη, όπως θα προσθέταμε εμείς), είναι αναπόφευκτος, αν δεν βρεθεί λύση, ώστε να μειωθεί ή και να μηδενισθεί ακόμα η ένταση, ανάμεσα στην Δύση και στον μη δυτικό Κόσμο!

Ο Κος Καλίν επιπροσθέτως τονίζει ή υπενθυμίζει, πως:

– ‘Οποιος υπερβαίνει τα όριά του πεθαίνει!.. (Φυσική οντότητα, Λαός, Κράτος, κλπ).

– Κανείς από εμάς δεν είναι ασφαλής, μέχρις όλοι (!) να καταστούμε / να γίνουμε ασφαλείς!..

– Το επικρατούν σήμερα κλίμα αβεβαιότητος και δυσπιστίας, όσο θα υφίσταται, (θα) φέρνει συγκρούσεις, όπως και “πόλεμο φθοράς”!

– Με το πέρας της Ρ-Ο συγκρούσεως, θα πρέπει να οικοδομηθεί στην Ευρώπη μια δίκαιη νέα “αρχιτεκτονική ασφαλείας”! (Για ψάξτε στο “σάϊτ” μας να δείτε τί γράφαμε εδώ σχετικά, την εποχή του “φόρτε” της Ρ-Ο συγκρούσεως)!..

– Θα πρέπει, τέλος, να λυθεί το “Παλαιστινιακό”!

Στο “κλίμα” αυτό, ο Κος Καλίν, που μίλησε για… “Κβαντική Αλλαγή” στην Υπηρεσία, κλπ, όπως και γενικότερα, σημειώνει, πως η Τουρκία: (Κάτι ως “στόχο”)!

α. Θα πρέπει να μάθει να ζει με τους “εθνικούς της πόρους”, συνεπώς μείζονα σημασία έχει το ουσ. ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ!

β. Θα πρέπει να δύναται να λειτουργεί με επιτυχία, ως μία αξιόπιστη “δύναμη ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ” (!), και

γ. Θα πρέπει να δύναται να ασκεί και να προφυλάσσει ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΗ (!) τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ της!

-/-

Φίλοι μου / μας!

Η “Οργάνωση Της Εθνικής Αστυνομικής Υπηρεσίας” του 1926, το επόμενο… σκαλί, η “ΜΙΤ” μετά το 1965, έγινε, στην εποχή του… “Κεμάλ” των Τ/… Ισλαμιστών και της “Νέας Τουρκίας”, ΡΤΕ,  μια εξ ολοκλήρου πια νέα “ΜΙΤ”, η οποία κατέστη πλέον ένας υπερσύγχρονος νέος Οργανισμός “Πληροφοριών – Ασφαλείας”, (ξεχάστε την παλαιά “ΜΙΤ”, καλή βεβαίως, αλλά ούτε… “DCV” δεν είναι, μπροστά στο σημερινό… τ/… “ΡΟΛΣ ΡΟΪΣ” των τ/”Πληροφοριών”, μια Υπηρεσία που εστιάζει αυστηρά στις “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ”), ο οποίος Οργανισμός συγκριτικώς με τον… όγκο του, – ΠΡΟΣΟΧΗ (!) – συγκριτικώς, επίσης, με τον Π/Υ του, ένας Π/Υ που θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει σχεδόν ένα “2ο Κράτος” (δεν γράφω “Κράτος εν Κράτει”, για να μην παρεξηγηθώ), συγκριτικώς με το πολλαπλό και ποικιλόμορφο φάσμα των αποστολών του σε ένα πολύ ευρύτατο γεωγραφικό χώρο δράσεως, κυρίως (!) περί την Τουρκία,

με βάση όμως και με την νέα νοοτροπία – τρόπο σκέψεως*, που η νέα ηγεσία, με την έγκριση φυσικά του ΠτΔ, ΡΤΕ, “ταϊζει” / τροφοδοτεί, ακόμα και προσπαθεί να επιβάλλει, αν θέλετε, στην νέα Υπηρεσία, δικαιολογούν απολύτως την αρχική μας εδώ παρατήρηση, πως η “ΜΙΤ” καθίσταται, αν δεν κατέστη ήδη, εφάμιλλη της “CIA”, μια “CIA”, η οποία μάλιστα έχει προ αρκετού τώρα χρόνου αρχίσει να φθείρεται, (δεν γράφω να σήπεται), αφού τα τελευταία 20** χρόνια μετεξελίχθη από “Εθνική Υπηρεσία”, σχεδόν σε Κομματικό του α/”ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ” Όργανο και την “βλέπουμε” να “κυνηγάει” αισχρά, μέχρι και τον πρώην Α/Πρόεδρο, Κο Ν. ΤΡΑΜΠ, με εντολή του νυν “Δημοκρατικού” Α/Προέδρου, Κου Μπάϊντεν!.. Το “γιατί” το ξέρετε ή το αντιλαμβάνεστε!

* Αυτό λειτουργεί και αντιστρόφως! Εξηγούμαι! Για ισχυρή νοημοσύνη, για αποτελεσματική και γεμάτη λύσεις σκέψη, πρέπει ένα Κράτος να διαθέτει και ισχυρές “Μυστικές Υπηρεσίες” (“Μ.Υ.”) και ειδικότερα ισχυρή “Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών”, όπως ορθά πιστεύουν οι Τούρκοι!

** Έγραψα 20 χρόνια και σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνω την θητεία ΤΡΑΜΠ, διότι δεν μπόρεσε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να επαναφέρει την Υπηρεσία “στα ίσα” της!.. Όμως το θέμα μας δεν είναι η… “CIA”!..

-/-

Η νέα “ΜΙΤ” ή αλλιώς ο “κύριος φορέας… εκτοξεύσεως” της κατά τους Τούρκους “Νέας Τουρκίας”, δηλαδή του “ΑΞΟΝΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ” (!), όπως εύστοχα ονομάσθηκε, “μεταφερθείσα” πια στην εποχή μας και συμβαδίζουσα μ΄ αυτήν, ούσα στελεχιακά, τεχνικά, αλλά και οικονομικά, όχι μόνον δυνατή, αλλά και αυτάρκης, φέρεται ότι -προσεχώς (!)- θα ασχοληθεί περισσότερο ακόμα με την “Διπλωματία Των Πληροφοριών”, αντικείμενο που ξεκίνησε ουσιαστικά και αναπτύχθηκε σε βάθος στην Υπηρεσία, επί Χ. ΦΙΝΤΑΝ, (“έπαιξε” και αυτό τον ρόλο του στην υπουργοποίηση στο ΥΠΕΞ του πρώην Α/”ΜΙΤ”), ενώ, όπως ελέχθη,

θα “ανοίξει” μεγαλύτερα… φτερά (sic) στα αντικείμενα του “Μεταναστευτικού”, του “Οργανωμένου Εγκλήματος”, της ξένης εναντίον της Τουρκίας εχθρότητος (sic), αλλά και της εχθρότητος προς το “ΙΣΛΑΜ”, του “Χάκινγκ” και της περαιτέρω επιστημονικής εξελίξεώς της στα θέματα της επιστήμης των Η/Υ, της αντικατασκοπείας, στο σχετικώς νέο αντικείμενο της “Τεχνητής Νοημοσύνης”, αλλά και για 1η φορά σ’ αυτό του “Ρατσισμού” ή ορθότερα, για το τ/περιβάλλον, του “Φυλετισμού”, κλπ, [ώστε ΚΥΡΙΩΣ (!), λέμε εμείς, να μην διαταραχθεί και “το συνεκτικόν” της Τουρκίας, καταλαβαίνετε, το γνωστό παλαιότατο κρατικό “μότο” “TEK MİLLET”, “TEK BAYRAK”, “ΤΕΚ VATAN”, “TEK DEVLET”, δηλαδή “ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ”, “ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ”, “ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ”, “ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ”, “μότο” που συχνά αναφέρει ο Πρόεδρος στις ομιλίες του, προσθέτοντας, ώστε ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ… ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ… ΤΡΟΜΑΖΕΙ, το “BİR OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ” δηλαδή “ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ / πιο ελεύθερα ή πιο… ελληνικά, ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ”]!

ευρισκόμενη πάντα παντού, ήτοι σε όλα τα ενδιαφέροντα την Τουρκία “Πεδία Πολέμου”, όπως έπραξε και μέχρι τώρα, έχοντας την φυσιολογική… έπαρση να λέγει πως γενικώς συμβάλλει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην χώρα, αναφέροντας ειδικότερα πως πχ αυτή εμπόδισε τον Κουρδικό διάδρομο στην Β. Συρία, πως αυτή, κάθε φορά, αναζητεί, βρίσκει και… “πληρώνει” (και μάλιστα τις πιο πολλές φορές με… επιθετικά της “ΜΕΑ”) όλους τους προγραμμένους – επικηρυγμένους και… “Τουρκο-χρωματισμένους” Κούρδους επικεφαλής του “ΡΚΚ”, του “YPG”, κλπ, είτε στην Συρία, είτε στο Β. Ιράκ, πως αυτή κυνηγάει επίσης και τα μέλη του “DHKP-C”, του “ISIS” / “DAESH”, κλπ, πως αυτή κατόρθωσε και εξάρθρωσε κατασκοπευτικό δίκτυο της… μυθικής “ΜΟΣΑΝΤ” στην Τουρκία, κλπ, κλπ, κλπ!..

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Φίλοι μου / μας!

– Οι Τούρκοι δεν ψεύδονται! Ό,τι λίγα πιο πάνω σχετικώς με την νέα “ΜΙΤ” σας παρουσιάστηκαν, είναι ακριβώς έτσι! Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” ξέρουμε την τ/”ΑΛΗΘΕΙΑ” και σε μεγαλύτερες ακόμα διαστάσεις!..

– Από την άλλη, γνωρίζοντας την ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ (!!!), που επικρατεί εδώ και χρόνια και ΔΥΣΤΥΧΩΣ (!) ακόμα και σήμερα, … Ε/Π-Θ γέ, Κε Μητσοτάκη, στο αντικείμενο “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ”, (σου είχαμε γράψει προσφάτως ολόκληρη, έστω γενικόλογη, “πρόταση”… μεταρρυθμίσεως των “Πληροφοριών” στην χώρα μας, αλλά… ), στην ευρωπαϊκή Ελλάδα των κλικών και των ασχέτων, κατά την 3η 10ετία του 21ου αι., ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΩΣ “ΑΓΓΕΛΟΙ”, ΠΑΡΑ ΝΑ ΘΛΙΒΟΜΑΣΤΕ ΒΑΘΙΑ!..

Παράλληλα όμως, ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ, διότι έχουμε ΠΙΣΤΗ (!) και κατά πως λένε και οι Τούρκοι, “ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΤΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ” / “İmam varsa imkan da var”!.. 

Συγχαίρουμε και πάλι τους Τ/Συναδέλφους και, ως φιλική συμβουλή, τους καλούμε να εστιαστούν σε όλους εκείνους τους έμψυχους και άψυχους παράγοντες, τουρκικούς και κυρίως του εξωτερικού, οι οποίοι έχουν χρονικά “προγραμματίσει” την ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ! “Αργά ή γρήγορα” (“ama acılı, ama acısız”…), θα το δοκιμάσετε το “πικρό ποτήρι”, Τούρκοι!.. Καλά τα μεγάλα και υψηλά… εξω-πετάγματά σας, φίλοι, αλλά προσέξτε, εμείς σας λέμε να χαμηλώσετε λίγο το… ύψος πτήσεώς σας και να αναζητήσετε με πιο σταθερό μάτι και με περισσότερη προσήλωση, ό,τι σας εχθρεύεται… στρατηγικά στην… γη!.. Καταλάβατε!..

ΧΑΙΡΕΤΕ!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

1. Τούρκοι! Σας γράφουμε και πάλι πως, εμείς κατορθώσαμε, μετά από “φτύσιμο αίματος” βεβαίως, και “τρυπώσαμε” στην νέα σας “ΜİT”! Σας είχαμε γράψει κάτι σχετικά, προ ολίγου μόλις χρόνου, όταν είχατε δώσει στην δημοσιότητα την πληροφορία της συλλήψεως εκ μέρους σας Γκιουλενιστών της Υπηρεσίας σας, που εργάζονταν για “τρίτους”!..

Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” έχουμε ένα άτομο “μέσα”… σας! Δείτε το ως παιχνίδι, αν (!) φυσικά θέλετε, και βρείτε τον, αν μπορείτε!.. [Για να μην αναρρωτιέστε, στο Τ/ΓΕΕΔ έχουμε 10 άτομα, (είχαμε 12, αλλά οι 2 εστάλησαν στα Τίρανα), τα οποία όμως δεν “ασφυκτιούν”, όπως αυτό στην “ΜİΤ”]!

2. Δευτέρα 15-01-2024: ΠΡΟΣΟΧΗ: Αλλαγή ηλεκτρονικών συνθηματικών! Υποβολή αναφορών σας στον “ΛΥΣΙΑ”!

3. ΡΕ ΣΥ ΡΤΕ!

ΠΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ, ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!.. ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΘΟΥΝ ΣΤΙΣ Η.Π.Α., ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΜΥΑΛΟ!.. ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

 “ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΛΙΜΝΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ”

Ε/Φ “YENİ BİRLİK” (13-01-2024)

Yeni Birlik Gazetesi İlk Sayfası

ΚΑΙ

“ΘΑ ΣΑΣ ΘΑΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ”

Ε/Φ “AYDINLIK” (13-01-2024)

Εφημερίδα Aydınlık Πρώτη Σελίδα

4. “ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ Η ΜΥΓΑ ΚΟΛΟ ΚΑΙ ΕΧΕΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ”! ΔΙΑΒΑΣΤΕ!

Πρώτη Σελίδα της Εφημερίδας Diriliş Postası

5. 

-/-