Το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα πλησιάζουν σε μια συμφωνία που θα προβλέπει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας πολιτιστικής ανταλλαγής, τερματίζοντας μια διαμάχη που χρονολογείται από το 1800.

Μία τέτοια συμφωνία θα προβλέπει την αποστολή στην Αθήνα ενός μέρους των γλυπτών -εκ περιτροπής- για αρκετά χρόνια, όπως γνωστοποιούν άτομα που γνωρίζουν το θέμα και δεν θέλησαν να κατονομαστούν, επειδή η συμφωνία δεν έχει «κλειδώσει», σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

«Οι υπουργοί από την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο συζήτησαν την προσπάθεια της Ελλάδας να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα από το Λονδίνο, αλλά δεν έδωσαν καμία ένδειξη ότι το πιο ακανθώδες ζήτημα της πολιτιστικής κληρονομιάς του κόσμου πλησιάζει στην επίλυση την Τρίτη» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είπε ότι είπε στον υφυπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ευρώπη Leo Docherty ότι η Αθήνα επιδιώκει μια λύση win-win με το Βρετανικό Μουσείο, όπου εκτίθενται αρχαία ελληνικά μαρμάρινα έργα που διακοσμούσαν αρχικά τον ναό του Παρθενώνα στην Ακρόπολη».

8. Οι Κινέζοι έχουν ήδη μπει πολύ βαθιά στην εποχή του Λιθίου, του λεγόμενου “Λευκού Χρυσού”!.. Των μπαταριών, βρε!..

9. Τώρα που οι Τούρκοι, με αφορμή την Κρήτη, μιλάνε, έστω και έμμεσα, για “αιτία πολέμου” και εκεί, αν η Ελλάς… τολμήσει (sic) να επεκτείνει τα ΝΜ της, κλπ, τί έχουν να πουν οι “διεθνιστές” και τάχα μου “ειρηνιστές” “Σορος-Συριζαίοι” που έλεγαν να επεκτείνουμε τα ΝΜ μας στην Κρήτη, στο Καστελλόριζο, κλπ; Άντε να χαθείτε, ρε καραγκιόζηδες! Ποιούς νομίζετε ότι κοροϊδεύετε, ρε πολιτικοί βρωμιάρηδες;

Α! Έχετε καιρό να μιλήσετε για κυρώσεις από την ΕΕ στην Τουρκία!.. Αχαχαχαχαχαχαχαχα!..

10. Μπήκε και η Κροατία στην Ευρωζώνη! (10 χρόνια μετά από την είσοδό της στην ΕΕ)!.. Είναι από την Πρωτοχρονιά το 20ο μέλος της Ευρωζώνης και της ζώνης Σένγκεν!..

11. Κα Βούλτεψη!

α. Η Σομαλία δεν είναι στην ζώνη του “ΣΑΧΕΛ”, όπως είπατε!..

β. Είστε Υφυπουργός του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, κλπ, και δεν ξέρετε πόσοι είναι οι ξένοι “λάθρο” μετανάστες στην Ελλάδα; Ωραίο Κράτος είμαστε τότε, Κυρία μου!.. Αφού και εσείς ως Κ-Β δεν μπορέσατε να βγάλλετε άκρη, ποιός θα μας πει, ο ΣΥΡΙΖΑ; Αχαχαχαχαχαχαχα!..

γ. Οι νόμιμοι μετανάστες (sic) μόνο ένα 1 εκ-ριο είναι Κα Υφυπουργέ; Είστε βεβαία;

δ. Έχετε εσείς προσωπικά ή ο γιός σας σχέση με τον Σόρος και αν “ναι”, ποιά είναι αυτή, πώς “γεννήθηκε”, κλπ; Αν “ναι”, αυτός είναι και ο λόγος που βρεθήκατε στο υπόψη Υπουργείο, ως Υφυπουργός;

ΣΧΟΛΙΟ:

Η Ελλάς έχει πληθυσμό 9,5 (+) εκ-ρια κατοίκους (ούτε καν 10), όπως μας είπε προσφάτως επίσημα η Κ-Β! Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μεγαλώνει και εμείς δεν ξέρουμε πόσοι είναι οι ξένοι εισβολείς στην χώρα, διότι περί αυτού ακριβώς πρόκειται στις 9 των 10 περιπτώσεων!.. Αχαχαχαχαχαχαχαχα!..

Οι “μετανάστες” συνεχίζουν να έρχονται, οπωσδήποτε σε πάρα πολύ μικρότερα νούμερα, σε σύγκριση με την περίοδο των Σοριτών Χουντο-Συριζαίων, όταν τα σύνορά μας ήταν τρύπια, οι ΜΚΟ της… “Αραβικής Ανοίξεως” και των σχεδίων της “CIA”των “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ” συνεχίζουν να κερδίζουν εκ-ρια, πολλές εξ αυτών εργαζόμενες σταθερά για την Τουρκία, είτε από μόνες τους, είτε ως Όργανά της,

Παιδεία πια στην Ελλάδα δεν υπάρχει, παρά μόνον πασαλείμματα (όπως λέμε “ένα ή μία απ’ όλα”, αχαχαχαχαχα), αφού στα Σχολεία μας τα 2/3 των μαθητών είναι ξένοι και κυρίως Αλβανοί Β’ γενιάς (με ε/υπηκοότητα και βαθιά αλβανική συνείδηση), ενώ οι Έλληνες δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι κατά τα 2/3 Κομμουνιστές, άρα καταλάβατε γενικώς τί “παίζει” στο θέμα της διδασκαλίας, αλλά και ειδικότερα αντιλαμβάνεστε το τί γίνεται στο θέμα της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας,

η θρησκεία συκοφαντείται ακόμα και σήμερα που δεν υπάρχει πια κανείς Χριστόδουλος να… προκαλεί τις άθεες κοκκινο – ροζ και (κάποιες) φιλελεύθερες αντεθνικές οχιές,

οι “ΛΟΑΤΚΙ” έχουν κατακτήσει τα πάντα και ουσιαστικά κυβερνούν δυστυχώς πια την χώρα μας,

συν βεβαίως τα 1002 προβλήματα που μας έρχονται κυρίως απ’ έξω, παγκόσμια και μη,

οι ΜΑΦΙΕΣ πια κινούνται ελεύθερα στην χώρα, φυσικά υπό μίαν έννοια πάντα,

τα ναρκωτικά γενικώς κάνουν θραύση και

η συνημμένη, όλων αυτών των παραπάνω… ωραιοτήτων(sic), έλλειψη αρχών και αξιών έχει οδηγήσει και στην επικράτηση της βίας στις καθημερινές μας σχέσεις, γεγονός (βία) που ενισχύεται και από την δεδομένη πλειοψηφία των ξένων στα Σχολεία μας, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στην αναπόφευκτη προοπτική… ομογενοποίηση (καταλαβαίνετε την λέξη, αν “δείτε” την ψυχολογία – DNA των λαών αυτών και τον τρόπο που γίνεται η ώσμωση των λίγων με τους συγκεκριμένους αυτούς… πολλούς) και των λίγων Ελληνόπουλων!..

Οι γνήσιοι Έλληνες συκοφαντούνται συνεχώς, σε συνδυασμό και ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω αναφερθέντα, και σε λίγο αυτός ο κύριος στόχος θα έχει πλήρως επιτευχθεί, αφού έχουμε τους νέους… Έλληνες από τα Βαλκάνια, την Ασία, την Αφρική, τον Καύκασο, κλπ, βαρείς παραβατικούς, ποινικούς, κλπ, των οποίων η εθνική καταγωγή δεν αναφέρεται ποτέ ή σπανίως, μπας και μας πουν -λένε- ρατσιστές, κλπ, τα πρόσωπά τους κρύβονται όταν παρανομούν, ακόμα και όταν σκοτώνουν, διότι υποτίθεται ότι τότε πρέπει να προστατεύονται τα… ανθρώπινα δικαιώματά τους, και όχι αυτά της “κοινωνίας των πολιτών”, κλπ, μιας κοινωνίας που αυτοί που κινούν τα νήματα όλων αυτών που τεκταίνονται στον Πλανήτη προώθησαν και προωθούν, σε βάρος των εθνικών Κρατών και υπέρ τάχα της νέας… σύγχρονης Εποχής!..

Και άλλα πολλά θα μπορούσα να σας γράψω, αλλά σας κούρασα ήδη!.. Θα γράψω μόνον ότι η σημερινή Ελλάδα είναι σαν έναν ναυαγό σε ωκεανό μανιασμένο, που προσπαθεί να σωθεί!.. Φανταστείτε την εικόνα!..

Αυτό όμως δεν θα αφήσει ο Θεός μας να συνεχιστεί! Θα έρθει η στιγμή που όσοι Έλληνες* και Ελληνίδες μείναμε στην χώρα αυτήν θα βγούμε και θα Του κάνουμε ευχαριστιακές ΛΕΙΤΑΝΙΕΣ!.. Θα με θυμηθείτε!.. Θα χυθεί αρκετό αίμα βεβαίως πρώτα δυστυχώς, αλλά η Πατρίδα μας ΔΕΝ(!) θα χαθεί τελικά!.. Η Ιστορία του Κόσμου άρχισε με την Ελλάδα και θα κλείσει μ’ αυτήν!.. ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ “ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ” ΚΥΡΙΩΣ ΟΣΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ Η(ΔΙΑΖ)… ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ!..

* Έλληνας και Χριστιανοσύνη είναι έννοιες ταυτισμένες, όπως αυτό ανεξίτηλα… εμφανίζεται πάνω στο Εθνικό μας σύμβολο, στην ιερή Σημαία μας!.. (Και αυτήν σύντομα θα προσπαθήσουν να αλλάξουν! Ζεις ρε συ Σηφουνάκη;)!..

11. Ρε σεις! Δεν είναι “εν μία νυκτί”, αλλά “εν μιά νυκτί”, βρε! Τί τα θέλετε τα Αρχαία, αφού “δεν τα… ‘χετε”; ΟΚ, την Καθαρεύουσα!..

12. Κε Καρατζαφέρη! Οι Άγιοι δεν είναι θαυματοποιοί, αλλά -ΠΡΟΣΕΞΕ(!)- είναι ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΙ!.. Σε άκουσα πώς ανέφερες τον Άγιο Σεραφείμ του Σαρώφ! Λάθος! Μάγοι και τσαρλατάνοι, ρε συ Γιώργο, είναι οι Άγιοί μας; “Ακούς εκεί” θαυματοποιοί!..

13. Έκανε το θαύμα Του ο ΜΕΓΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ στην Λέσβο και έγιανε το νεαρό παιδί που ήταν κάτι μήνες σε κώμα, κλπ, το ίδιο μίλησε και είπε τί είδε, κλπ, αλλά ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ “ΧΑΛΑΣΕΙ Η… ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ”, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΘΕΗ ΤΗΝ Ε/ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ! Ξεφτίλες!..

Πού είσαι ρε Λιάγκα ή Ρούμπι, όπως θα σε λέμε από σήμερα, που με όλη σου την… Ομάδα, γλείφετε καθημερινά το… πνεύμα της εποχής μας, ήτοι αυτούς όλους τους… αδικημένους της ζωής ΛΟΑΤΚΙ, επειδή κυβερνούν και τα MEDIA και κυρίως αυτά; Όχι, αν μπορείς κάνε και αλλιώς και θα δούμε, αν την επομένη, θα είσαι στην θέση σου, παλιοχλεχλέ!

Αλήθεια εσύ Λιάγκα, ως παιδί, έπαιζες με Μπάρμπι; Είμαστε σίγουροι ότι αν ένας από τους γιούς σου βγει σαν τον… “Τάσο” δεν θα σε πειράξει! Αχαχαχαχαχαχαχαχα!.. Ουστ ρε, ουστ!

Είναι πολύ κρίμα, ειδικά για σένα, διότι “το έχεις” το “πρωϊνό”, να γίνεσαι σκουπίδι των ΛΟΑΤΚΙ, στο όνομα τάχα της… αλήθειας, της… δικαιοσύνης, και παπάρια, που λες για τους χαχόλους, όταν καταλαβαίνεις ότι έχεις “ξεφύγει”, προσπαθώντας τάχα να κρατήσεις ισορροπίες του… κόλου! Μην το κάνεις αυτό ρε! Καλύτερα να είσαι μονόπατος, υπέρ των… Τάσων!..

Αυτά που λες στον Κόσμο, διδάσκεις ρε τα παιδιά σου; Γι’ αυτό σε χώρισε η… Κιλκισιώτισα;

Και κάτι τελευταίο! Με ποιό δικαίωμα λες “η Κυρία” για τον Τάσο ή “η γυναίκα”, κλπ; Από πού προβλέπεται συνταγματικά αυτό; Ακόμα! Πώς εντάσσεις τους… Τάσους στις γυναίκες, τους ρώτησες; Αν όλοι αυτοί εντάσσονται στις γυναίκες τότε… παραβιάζεται η θέση της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητος ότι δεν έχουμε μόνον 2 Φύλα, κλπ!.. Αχαχαχαχαχα!..

Για σκέψου, τί διάβασες μόλις! Δηλαδή εσύ δέχεσαι ότι υπάρχουν μόνον άνδρες και γυναίκες; Τότε γιατί λέμε γονέας 1, 2… Χ, κλπ; Αχαχαχαχαχαχαχαχα!.. Σάλτα ρε συ Ρούμπι και… φιλήσου!.. Σε φαντάζομαι παιδί να παίζεις με κούκλες και να σέρνεις καροτσάκια, όπως είπατε εκεί όλοι, Ρούμπιιιιιιιιιιιιιιι!.. Αχαχαχαχαχαχαχαχα !..

Πού την πάτε ρε την Ελλάδα μας, ρε πλουτο-μπινέδες (δημοσιογραφικοί πάντα μπινέδες και οχετοί), και με ποιό δικαίωμα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ. 

1. ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ “ΚΑΝΑ” 2 ΠΕΝΑΛΤΥ “ΕΠΝΙΞΕ” Ο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΡΧΙΣ, ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ!.. Ο ΣΑΚΙΤΣ ΤΣΑΚΙΣΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΜΟΛΔΑΒΟ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΡΤΑ ΔΕΝ ΕΙΔΕ, ΕΝΩ Ο ΡΕΑΜΠΤΣΙΟΥΚ “ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ”!..

Χάνει η ΑΕΚ, «πιστολίζουν» τον Ολυμπιακό: Τυχαίο θα ήταν…

Χάνει η ΑΕΚ, «πιστολίζουν» τον Ολυμπιακό: Τυχαίο θα ήταν…
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023 

Και κοίτα τώρα, φίλε αναγνώστη, να δεις κάτι… X-Files καταστάσεις. Κάτι πράγματα που συμβαίνουν και σε κάνουν να πιστεύεις στη… μοίρα και στην… τύχη. Γύρω στις 21:30 η ΑΕΚ παραδινόταν στον ΠΑΣ, στα Γιάννενα. Γύρω στις 22:00 ο Διαμαντόπουλος ανακάλυπτε έναν λόγο για να ακυρώσει κανονικό γκολ του Θρύλου, εφευρίσκοντας φάουλ του Σωκράτη. Με τον Έλληνα σέντερ μπακ στο έδαφος και τον παίκτη του Ιωνικού όρθιο και… να διαμαρτύρεται κιόλας*. Κοίτα να δεις κάτι συμπτώσεις…

Τυχαίο θα ήταν… Συνωμότησε το σύμπαν, μάλλον, για να συμβούν αυτά τα πράγματα, με μικρή διαφορά ώρας… Μην πάει ο νους σας στο κακό!..
* Ο ΧΑΜΕΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΦΑΣΗ, ΑΛΛΑ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ!.. (ΕΙΧΕ ΣΦΥΡΙΞΕΙ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΦΑΟΥΛ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ! ΟΥΤΕ Ο “VAR” ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ! ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ)!..

2.

We will not be dictated to by Hamas’ – Netanyahu denies changes made to status quo on Temple Mount

By Atara Beck, World Israel NewsPrime Minister Benjamin Netanyahu’s visit to the United Arab Emirates was postponed, but the Israeli leader denies that it has anything to do with Minister Itamar Ben-Gvir’s ascent to the Temple Mount Tuesday morning.The Internal Security and Otzma Yehudit party leader’s visit to the holy site went peacefully, but condemnation from several countries and entities has been heard throughout the day.The UAE “strongly condemned the storming of Al-Aqsa Mosque courtyard by an Israeli minister under the protection of Israeli forces,” according to a Foreign Ministry statement.The statement urged Israel to “halt serious and provocative violations taking place there” and “called upon Israeli authorities to assume responsibility for reducing escalation and instability in the region.”

The Prime Minister’s Office issued a statement of its own in response to negative reaction from around the world.

“Prime Minister Benjamin Netanyahu is committed to strictly maintaining the status quo, without changes, on the Temple Mount. We will not be dictated to by Hamas.

“Under the status quo, ministers have gone up to the Temple Mount in recent years, including Public Security Minister Gilad Erdan; therefore, the claim that a change has been made in the status quo is without foundation,” the statement read.

Hamas spokesman Hazem Qassem said that Ben-Gvir entering the site on Tuesday was “a continuation of the Zionist’s occupation aggression on our sacred places and war on our Arab identity.”

FRENCH AMBASSADOR: WITH NETANYAHU AS PM, REGION ‘MAY GET MORE VIOLENT’

“Our Palestinian people will continue defending their holy places and Al-Aqsa mosque,” he said.

Palestinian Authority Prime Minister Mohammad Shtayyeh called Ben-Gvir’s visit a “dangerous provocation” and urged Palestinians to “oppose his assaults aimed at turning the Al-Aqsa Mosque into a Jewish house of worship” – although the Isreali minister had never entered the mosque.

‘Unilateral action…unacceptable’: White House

“The United States stands firmly for preservation of the status quo with respect to the holy sites in Jerusalem. Any unilateral action that jeopardizes the status quo is unacceptable,” a White House National Security Council spokesperson stated.

“The United States calls on Prime Minister Benjamin Netanyahu to fulfill his commitment to the status quo,” he added.

“The UK remains committed to supporting the historic Status Quo at the holy sites in Jerusalem. It is important that all actors avoid actions at those sites that inflame tensions,” British Ambassador to Israel Neil Wigan tweeted.

The French Embassy in Israel also issued a statement on Twitter, saying: “France recalls its absolute attachment to the preservation of the status quo on the Holy Places of Jerusalem.

“Any gesture aimed at questioning it carries a risk of escalation and must be avoided.”

Jordan summons Israeli envoy

Israel’s Ambassador to Jordan Eitan Surkis was summoned for a reprimand call at the Ministry of Foreign Affairs in Jordan.

“Jordan condemns in the severest of terms the storming of the Al-Aqsa Mosque and violation of its sanctity,” the Jordanian Foreign Ministry said in a statement, according to Reuters.

The U.S. Embassy in Jerusalem said that Ambassador Thomas Nides “has been very clear in conversations with the Israeli government on the issue of preserving the status quo in Jerusalem’s holy sites. Actions that prevent that are unacceptable.”

A statement from Saudi Arabia’s Foreign Ministry also condemned Ben-Gvir’s ascent to the Mount, as did statements from Kuwait and Qatar, none of which have diplomatic ties with the State of Israel.

Turkey, which has recently been working toward fixing its strained ties with Israel, condemned what it said was “the provocative action” by the Israeli national security minister.

“We call on Israel to act responsibly to prevent such provocations that would violate the status and sanctity of religious sites in Jerusalem and cause an escalation in the region,” the Turkish Foreign Ministry said, the Associated Press reported.

Religious controversy in Israel

Orthodox rabbis are increasingly divided over whether of not Jews should ascend the Temple Mount.

On Tuesday, Israel’s Sephardi Chief Rabbi Yitzhak Yosef criticized Ben Gvir for visiting the Mount as a government minister.

“As a minister representing the government of Israel you should be acting according to Chief Rabbinate instructions, which have long forbidden visiting the Temple Mount,” the rabbi said in a letter to the minister that circulated on the Internet.

Several prominent national religious rabbis, however, have called on Jews to visit the “permitted places” on the Mount and “in purity,” stressing the need to ascend Judaism’s holiest site and proclaim sovereignty.

KAI:

ABD’den İsrail’e Mescid-i Aksa tepkisi: Kabul edilemez!

ABD, İsrail’in aşırı sağcı Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya baskınından derin kaygı duyduklarını ve Kudüs’teki kutsal mekanların tarihsel statükolarını değiştirmeye yönelik tek taraflı adımların kabul edilemez olduğunu açıkladı.

04-01-2023
ABD’den İsrail Güvenlik Bakanı Ben-Gvir’in kışkırtıcı eylemlerine tepkiler geliyor. Ben-Gvir’in Bugün gerçekleştirdiği Mescid-i Aksa baskına ilişkin, Beyaz Saray, “Kudüs’teki kutsal mekanlarla ilgili mevcut statükoyu tehlikeye atan herhangi bir tek taraflı eylem kabul edilemez.” açıklamasını yaptı.

BEYAZ SARAY’IN AÇIKLAMASI

Byaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Kudüs’teki kutsal mekanlarla ilgili mevcut statükoyu tehlikeye atan herhangi bir tek taraflı eylemin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Sözcü Jean-Pierre, düzenlediği günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Jean Pierre, İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına ilişkin kendisine yöneltilen soruya, ABD’nin Kudüs’teki kutsal mekanlarla ilgili mevcut statükonun korunması konusunda net olduğu yanıtını verdi. Jean-Pierre, “Mevcut statükoyu tehlikeye atabilecek herhangi bir tek taraflı eylem kabul edilemez. Bu konuda kararlı ve oldukça net olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bakanlık Sözcüsü Ned Price, günlük basın toplantısında, Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine ilişkin sorulara, “Bu ziyaretin gerilimi artırma ve şiddeti kışkırtma potansiyeli var. Söylediğimiz gibi, bu potansiyele sahip herhangi bir tek taraflı eylemden derin endişe duyuyoruz. Bu ziyaret bizi derinden endişelendiriyor. Tarihi statükoya gelince, tarihi statükonun ne olduğunu buradan tanımlamak bana düşmez. Tarihi statükonun ne olduğunu söylemek ABD’ye düşmez.” yanıtını verdi.

ABD’nin kesin bir şekilde Kudüs’teki kutsal mekanların tarihi statükosunun korunmasından yana olduğunu belirten Price, kutsal yerlerin tarihsel statükolarını değiştirmeye yönelik tek taraflı adımlara karşı olduğunu dile getirdi. Price, “Bu tür adımlar kabul edilemez.” dedi.

Price, ABD’nin Ben-Gvir ile herhangi bir temasta bulunmadığını ancak ABD yönetiminin gün içinde yeni İsrail yönetimi ile konuyu görüştüklerini söyledi.

AŞIRI SAĞCI İSRAİLLİ BAKAN MESCİD-İ AKSAYA GİRMIŞTİ

İsrail’in aşırı sağcı yeni bakanı Ben-Gvir, sabahın erken saatlerinde İsrail polisinin yoğun koruması altında Harem-i Şerif’e girmişti. Provokatif eylemleriyle tanınan Ben-Gvir, 5 yıl sonra Mescid-i Aksa’ya giren görevdeki ilk İsrailli bakan olmuştu.

İsrailli politikacı, Mescid-i Aksa’daki statükoyu ihlal eden ve Filistinlilerce baskın olarak değerlendirilen bu eylemini, İbrani takvimine göre “Tevet” ayının 10’uncu gününde (Asara BeTevet) gerçekleştirmişti. Ben-Gvir’in daha önce Mescid-i Aksa’yı “ziyaret” edeceğini duyurması, işgal altındaki Filistin topraklarında tepkiyle karşılanmış ve gerilimi tırmandırmıştı.

Ben-Gvir, yeni kurulan hükümette bakan olmadan önce milletvekilliği döneminde de Mescid-i Aksa baskınları, Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerini teşvik etmesi ve ırkçı söylemleri nedeniyle sıkça adından söz ettiriyordu. İsrailli Bakan’ın bu baskını başta Türkiye olmak üzere birçok ülke tarafından kınanmıştı.

Enes KılıçHaber7.com – Gece Editörü

3.

U.S. college students protesting against Israel. (Screen grab/YouTube)
campus-anti-semitism-64

Universities have become a hotbed for antisemitism. Have colleges taken sufficient action to combat Jew-hatred?

Many college campuses across the United States have become hotbeds for antisemitism with Jewish students being victims of some of the most disturbing and hateful attacks.

From swastikas painted on dorms to calls for an intifada, Jewish students are clearly not receiving the necessary support and protection from universities.

Universities and colleges must take a stronger stand and fight antisemitism on their campuses.

4.

Israeli soldiers. (Yonatan Sindel/Flash90)
Israeli soldiers
U.S. News & World Report ranked Israel the tenth most powerful country in the world.
By United with Israel StaffIn the U.S. News & World Report‘s 2022 rankings, Israel made an impressive showing, punching well above the tiny nation’s weight class.Despite having only around 9.5 million citizens, Israel ranked tenth in U.S. News‘ rankings, based on the nation’s robust military and the key role it plays in the global economy.

U.S. News gave Israel a scored of 67.3 for “strong international alliances,” 25.8 for leadership, and 35.6 for economic strength

According to U.S. News‘ description, “Israel, the only Jewish nation in the world, is a small country on the eastern shore of the Mediterranean Sea. For its relatively small size, the country has played a large role in global affairs.”

The other countries in the top 10 were:

1. United States
2. China
3. Russia
4. Germany
5. United Kingdom
6. South Korea
7. France
8. Japan.
9. United Arab Emirates

According to U.S. News, “Israel has a technologically advanced market economy with cut diamonds, high-technology equipment and pharmaceuticals among its major exports.”

The report concluded, “The country is very highly developed in terms of life expectancy, education, per capita income and other human development index indicators.”

For the purposes of these rankings, U.S. News defined “powerful” countries as “the ones that consistently dominate news headlines, preoccupy policymakers and shape global economic patterns.”

The report continued, “Their foreign policies and military budgets are tracked religiously. When they make a pledge, at least some in the international community trust they will keep it. These countries project their influence on the world stage.”

5.

John Bolton’dan tehditvari mesaj: Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçilirse…

Trump döneminde ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapan John Bolton, Türkiye’nin Rusya’ya yakınlığından yakınarak; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar seçilmesi durumunda Türkiye’nin NATO üyeliğinin tartışmalı hale geleceğini söyledi.

04.01.2023 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna ile Rusya arasında izlediği politika, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine ilişkin ortaya koyduğu şartlar, Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’u rahatsız etti.

İngiliz gazetesi Daily Telegraph’ta “Batı’nın zayıflığı, Putin’i yenilginin pençesinden zafere taşıyabilir” başlıklı bir yazı kaleme alan Bolton, makalesinin bir bölümünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmemesi gerektiği imasında bulundu.

“NATO ÜYELİĞİ TARTIŞILMALI” MESAJI

Ukrayna’ya daha fazla yardım yapılması gerektiğini söyleyen, Rusya’nın yaptırımlarla yıpratıldığını ancak Moskova gibi Kiev’in de ekonomik olarak zor durumda olduğunu kaydeden Amerikalı siyasetçi Bolton, konuyu Türkiye’nin savaşta takındığı tavra getirerek “…Finlandiya ve İsveç çarpıcı bir karar alarak NATO’ya girmek istediler. Fakat Rusya’nın ticari ve askeri partnerleri, ihtiyaç zamanında onları terk etmedi. Buna maalesef Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar seçilirse 2023’te NATO üyeliği tartışmalı hale gelecek Türkiye de dahil” dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan TaluHaber7.com – Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu
6.Yeni Birlik Gazetesi İlk Sayfası
Yeni Söz Gazetesi İlk Sayfası
Milat Gazetesi İlk Sayfası

7.

HDP/PKK’nın gerçek yüzü ve işbirlikçilerine dair…

NİHAT NASIR
HABER7 YAZARI

HDP/PKK’nın gerçek yüzü ve işbirlikçilerine dair…

04.01.2023

Yayın hayatına başladığı günden beri ‘açılış sayfam’ olan haber7’de yazıyor olmak, benim açımdan memnuniyetten de öte bir anlam taşıyor.

Bu vesile ile bu seçkin sitenin seçkin okurlarını en kalbi hislerimle selamlıyorum.

Esselamualeyküm…

Şimdi, ‘Bismillah’ deyip ilk yazımıza başlayalım inşallah…

Geçtiğimiz günlerde, PKK’nın kurucularından Duran Kalkan, doğal müttefiklerine yönelik bir açıklama yapmıştı hatırlarsanız…

‘Doğal müttefik’ derken, CHP, İYİ P, SP, GP, Deva P ve bu beş benzemez ittifakına hizmet eden fondaş/besleme medya ile bunları destekleyen sermaye unsurlarını kastediyorum tabii ki.

Yaptığı açıklamada şöyle diyor, on binlerce Türk ve Kürt gencinin katili örgütün elebaşı:

“Çok kritik bir dönemdeyiz. Tayyip Erdoğan hep söylüyor ya ‘Daha bunlar iyi günleriniz’ gerçekten de neler olacağını şey etmemiz lazım.

Oldukça kritik bir süreçteyiz. (…)

Bu seçim çalışmalarını kesinlikle böyle bir mücadele olarak ele almak lazım.

Bu siyasi, askeri durumla kesinlikle birleştirmek gerekli…

Bunlardan kopuk, bunların dışında bir seçim kesinlikle yoktur, olamaz.

Tam tersi bu ayrılık, parçalılıklar önlenmeli. Küçük şeyler mesele yapılmamalı.

Daha fazla ittifak, ilişki, birlik…

Tarihe gömmek gerekiyor onu. (Erdoğan’ı) Tarihe gömmek için de ne gerekiyorsa yapmak lazım. Her türlü mücadeleyi birlikte, ortak olarak yürütmek gerekli…”

Doğrusunu söylemek gerekirse şimdiye kadar hiç bu kadar aleni bir biçimde gerçek yüzlerini gösteren bir açıklamada bulunmamışlardı.

Aslında bu, çok açık bir biçimde görüldüğü üzere, bir ittifak çağrısından öte, bir yalvarış ve yardıma çağırma yakarışı.

Özetle; “imdat, bizi bitiriyorlar!” diyor Duran Kalkan

Peki, kimden imdat istiyor?

Tabii ki, yukarıda zikrettiğimiz partilerden ve destekçilerinden…

Duran Kalkan, Erzurum’dan Adana’ya göç etmiş bir aileye mensup…

Etnik kökeni Türk

Şimdi diyeceksiniz ki, ‘Kürtçü bir örgütte bir Türk’ün ne işi var?’

Aslında cevabı belli bu sorunun, zira gâvurluğun etnik kökenle bir ilgisinin olmadığı herkesin teslim edeceği bir hakikat!..

Tıpkı, anası babası Bitlisli, kendisi doğma büyüme Bingöllü olan bu satırların yazarı gibi nice vatanseverin, kendilerini, bu toprakları vatan yapan ‘İslâm idrakine’ nispet edip etnik kökeni referans göstermeye tenezzül etmemesindeki çarpıcı hakikat gibi…

HDP, eli kanlı bu vatan haini örgütün siyasal uzantısı…

Bu partinin tüm milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri, bütün ‘eş başkanları’ ve yönetiminde bulunan unsurları tamamıyla ‘Kandil’ tarafından belirlenir ve atanır!

Bunu da herkes bilir.

İYİ P’ de, SP de, GP de, diğerleri de…

Daha düne kadar bu örgütün vatan hainliğini tartışmaya dahi açmayan bu mezkûr partiler, ne yazık ki, şimdi onlarla yani HDP ile yani PKK ile müttefik!

Bu gerçek, kıyamete kadar yakalarını bırakmayacak!

Kendileri ölüp gitseler bile, torunlarına, torunlarının torunlarına miras kalacak bu kara leke!

Dinsiz-imansız, ateist, LGBT’ci, on binlerce masum insanın katlinden sorumlu bir terör örgütü ve onun siyasal uzantısı ile ittifak edenler, Allah’a nasıl hesap verecekler, doğrusu umurumda bile değil ama ittifak ettikleri yapının ne menem bir şey olduğunu gözlerden kaçırmaya çalışmaları umurumda…

Görülmesini istemedikleri, saklamaya çalıştıkları bu yapının en temel özelliği İslam düşmanı olması elbette.

Sadece İslâm’a düşman değil bunlar.

Türkiye’ye ve bahusus Kürtlere de amansızca düşmanlar!

Tuhaf bir iddiada mı bulundum sizce?

Değil…

PKK’nın, özellikle de Kürtlere düşman olduğunun birçok delili var.

Mesela, Kürtleri temsil iddiasıyla bütün bir dünyaya sanki Kürtler Marksist-Leninist bir dünya görüşüne sahiplermiş, sanki LGBT’yi savunuyorlarmış, sanki kendi ülkelerini kaosa sürüklemek isteyen teröristlermiş gibi yansıtarak, bu halka en büyük düşmanlığı yapmaktadırlar.

Peki ya, 40 yıldan fazla bir zamandır estirdikleri terörle binlerce Kürdü katletmelerine, Kürt çocuklarını dağa kaçırmalarına, tehdit ve şantajla hayatı çekilmez kılmalarına ne demeli?

En önemlisi ne biliyor musunuz?

Osmanlı dönemindeki tehcir hadisesi bağlamında Ermeni komitalarının katlettiği 500. 000. (yazıyla beş yüz bin)’den fazla Kürdün kanı ortada dururken, bu mel’un örgüt, patronu olan ABD’nin emriyle, sözde ‘Ermeni Soykırımını’ savunarak Kürtlere en büyük ihaneti ve düşmanlığı tatbikte tereddüt göstermemiştir!

Son bir örnek daha zikredelim dilerseniz…

Şu bir gerçektir ki, Yavuz Sultan Selim’den sonra Kürtlere en büyük kadirşinaslığı Tayyip Erdoğan yapmıştır!

Diğer meselelerde olduğu gibi Kürt meselesinde de gerçek bir devrimci olan Erdoğan’ı düşmanlaştıran PKK ne yaptı biliyor musunuz?

On binlerce Kürdün katili olan CHP ile aynı çuvala girdi!

Bu, kendini inkârdan da öte ve kelimenin tam manasıyla ‘satılmışlık’, Kürtlere yapılmış büyük bir zulüm, azim bir kötülük ve devasa bir düşmanlık değil de nedir?

Evet, HDP, PKK’nın ta kendisidir ve müttefikleri gibi Joe Biden’ın yeminli askeridir!

Yoluna baş koydukları gaye ise, tam bağımsızlık ülküsüne doğru güçlü ve emin adımlara yürüyen Türkiye’yi durdurmaktır.

Sırf bu yüzden, taban tabana zıt oldukları farklı yapılara işbirliği teklif ediyor ve bunun için de adeta yalvarıyorlar!

-/-