ΝΕΑ Τ/ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! (1) / ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ!

Φίλοι μου / μας!

Nokta atışlarıyla yeni kabine notları

Εξελέγη ο ΡΤΕ ως ο 13ος ΠτΔ της Τουρκίας, έκανε μια πομπώδη ορκωμοσία και μια φαραωνική ανάληψη καθηκόντων, ενώ και ανέφερε την νέα του Κ-Β, “κλείνοντας” έτσι όλες τις μετεκλογικές τυπικές υποχρεώσεις του!

“Πάμε” σύντομα να “δούμε” τις πιο βασικές επιλογές του στα κρισιμότερα, όπως είθισται να λέγεται, Υπουργεία, με 2, 3 σχόλιά μας γι’ αυτές!

1ΥΠΕΞ: Χακάν ΦΙΝΤΑΝ!

Έγινε, επιτέλους (!), το όνειρό του πραγματικότητα και μάλιστα σε… “τριπλή δόση” , ήτοι να γίνει πολιτικός, αλλά και Υπουργός και μάλιστα όχι ένας οποιοσδήποτε Υπουργός, αλλά το Νο “1” της τ/Γραφειοκρατίας, δηλαδή ΥΠΕΞ της χώρας του!

– Όλα αυτά μαζί ήταν η επιβράβευσή του (!), από τον πολιτικό του μέντορα ΠτΔ ΡΤΕ, για την συνολικά ΑΡΙΣΤΗ (!)* παρουσία του ως επικεφαλής των ΜΥ του Κράτους για 13 χρόνια, μια  επιβράβευση που έχει ως Νο “1” επιτυχία της το “εν χρόνω” “τσίμπημα”, από την “ΜΙΤ”, του αμερικανοκίνητου Γκιουλενικού στρατιωτικού “Κινήματος” το 2016, αλλά και την ακολουθήσασα απ’ την Υπηρεσία αυτή χειραγώγησή του, επιτυχίες που αρχικώς έσωσαν πιθανότατα και την ίδια την ζωή του Τ/ΠτΔ ΡΤΕ, αλλά και μετά, όχι μόνον τον εδραίωσαν στην εξουσία, αλλά και τον ισχυροποίησαν “έτι περαιτέρω” σ’ αυτήν!..


* “Αρίστη”, όσο τέτοια θα μπορούσε, ασφαλώς “καθ’ υπερβολήν”, να χαρακτηρισθεί η τόσο σύνθετη, η τόσο πολύπλοκη εργασία – αποστολή μιας οποιασδήποτε ΜΥ, πόσο μάλλον μιας ΜΥ μιας χώρας σαν την στρατοκρατική μουσουλμανική πολυεθνική Τουρκία, σε μια τόσο κρίσιμη παγκόσμια γειτονιά του Πλανήτη, μάλλον την κρισιμότερη, αφού πρόκειται για το “Κέντρο της Γης” ή άλλως το “Κέντρο Της Παγκοσμίου… Σκακιέρας”, όπως ίσως να έλεγε ή να έγραφε ο “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ” Αμερικανός Πολωνικής καταγωγής Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, το… “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ” αντίστοιχο του 100ετούς (+) πλέον “ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΥ”… Δρος Χ. ΚΊΣΣΙΝΤΖΕΡ!..


– Ως διατελέσας Α/”ΜΙΤ” για τόσα πολλά χρόνια, σημαίνει (λόγω και του χαρακτήρος, όπως και του “IQ” του ανδρός), πως γνωρίζει απολύτως και άριστα τους πάντες και τα πάντα στην “κρατική μηχανή”, τα τελευταία 23 χρόνια… , αλλά και γενικότερα τους πάντες και τα πάντα στην χώρα, οπότε, δεδομένου και του υψηλού υπηρεσιακού του ζήλου, όπως και των προσωπικών του διπλωματικών** ικανοτήτων, που τόσα χρόνια παρά τον ΡΤΕ και την “Ομάδα” του (από τότε που ο Κος Χ. ΦΙΝΤΑΝ σπούδαζε στο Παν-μιο “Μπιλκέντ” γνωρίζεται με τον ΡΤΕ), σίγουρα πολλαπλασιάστηκαν, εκτιμήθηκε (ΡΤΕ)

[δια της ορθής λογικής, ενός ορθολογισμού που στην εποχή μας αρέσει πολύ στην Δύση (!) και που δείχνει να επανακυριαρχεί στην τ/πολιτική ηγεσία, σ’ αυτήν την νέα τ/Κ-Β και μάλιστα να την χαρακτηρίζει, φυσικά όμως ακόμα “λόγοις”(!)],

πως όχι μόνον το ΥΠΕΞ θα αναβαθμιστεί, (κάτι που και μόνον η εκεί τοποθέτηση Φιντάν υποδηλοί),

ένα ΥΠΕΞ που πλέον θα αποτελέσει ΑΦΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ(!) το Νο “1” Υπουργείο της χώρας,

αλλά και πως η χώρα, δια του υπόψη ανδρός, έχει βάσιμες πιθανότητες να επιτύχει την όποια κείμενη ή νεο-τεθείσα στην εξωτερική πολιτική της στοχοθεσία!..


** Το γεγονός ότι η “ΜΙΤ”, με την “εκ βάθρων” αναδιοργάνωσή της επί ΦΙΝΤΑΝ, ασχολείται πλέον μόνον με το “ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ”(!), [συλλογή πληροφοριών, αμυντικές και επιθετικές επχ-σεις “πληροφοριών -ασφαλείας”, κλπ και μόνον “υψηλή εποπτεία”(!) του “ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ” της χώρας, δια του θεσμικού “Κονκλάβιου Των 25 Αρίστων”, των Υπηρεσιών Πληροφοριών Του Κράτους], και με δεδομένη την εκ του γεγονότος αυτού παρουσία του ανδρός, και πρώην Αρχηγού της, σε μια σειρά από συνεχείς, στο εξωτερικό, πολιτικές επαφές, (μόνος του ή με τον ΡΤΕ), έχουν πολλαπλασιάσει την διπλωματική εμπειρία του νέου ΥΠΕΞ, ο οποίος πλέον έχει “όλο το πακέτο”, όπως λαϊκιστί και αδόκιμα, λέγεται, για την θέση που ορίσθηκε, όπως και “όλο το πακέτο” για την προσδοκώμενη, στο έργο του, επιτυχία!..

Υπό την έννοια αυτήν και με μια προβολή… λογικής, θα μπορούσαμε ευλόγως να ισχυριστούμε πως η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΑΥΤΟΝΟΜΗ λειτουργικά και επιχειρησιακά και σταθερά πάντα υπό τον ΠτΔ “ΜΙΤ” (υπό τον Π-Θ παλαιότερα και συγκεκριμένα προ της αλλαγής του κυβερνητικού συστήματος από τον ΡΤΕ), πλέον ατύπως (!) και λόγω της συγκυρίας που λέγεται ΦΙΝΤΑΝ, θα αποτελέσει γνήσιο υποσύνολο και “τρόπον τινά” “κομμάτι” του… Οργανογράμματος του τ/ΥΠΕΞ, κάτι που, αμφίδρομα ή ορθότερα ανταποδοτικά, θα βοηθήσει και την “ΜΙΤ” να ισχυροποιηθεί “έτι περαιτέρω”, ενταγμένη σ’ αυτό το… “μίξερ” της “καρδιάς” της τ/εξωτερικής πολιτικής, που λέγεται τ/ΥΠΕΞ!

Μια ακόμα πιο προχωρημένη σκέψη, συνέχεια – συνέπεια της προηγουμένης αμέσως πιο πάνω σκέψεως, είναι η άποψη, αν όχι η θέση(!) των “ΑΓΓΕΛΩΝ”, πως, πια, το τ/”ΥΠΕΞ” θα ευρίσκεται πιθανότατα και πίσω από κάθε πράξη – ενέργεια της “ΜΙΤ” στο Πεδίο, αφού όπως γνωρίζουμε η Υπηρεσία αυτή, πλέον, έχει (και όχι… ατύπως αυτήν την φορά, αλλά ουσιαστικότατα), … στρατικοποιηθεί επχ-κά!

Η “ΜΙΤ” επιχειρούσε και – ρεί στο Πεδίο με στρατιωτικό τρόπο και με την… σφραγίδα της (!) πια, βεβαίως μετά από έγκριση του ΡΤΕ, όπου εκτιμούσε / εκτιμά ότι επιβαλλόταν / επιβάλλεται, όπως πχ στα Βαλκάνια, στην Β. Συρία, στην Β. Αφρική, στον Καύκασο, στην… Ελλάδα, ναι, (και!) στην… Ελλάδα, κλπ, κλπ, κλπ!..

“Πάμε” ακόμα πιο πέρα τώρα την σκέψη μας, αφού… δικιά μας είναι και την κάνουμε ό,τι θέλουμε! Η “ΜΙΤ” στις όποιες στρατιωτικής φύσεως δράσεις της στο Πεδίο, πληροφορούσε και πληροφορεί τις ΤΕΔ, αν δεν συνεργαζόταν και αν δεν συνεργάζεται μαζί τους!

Αυτό σημαίνει πως ο ορισμός ΦΙΝΤΑΝ στο ΥΠΕΞ, θα “ενώσει” περισσότερο τις ΤΕΔ με το ΥΠΕΞ, ενώ μάλλον με τις νέες εκεί… συνθήκες, ήτοι με τον ορισμό της “στρατιωτικής μαριονέτας” Γιασάρ ΓΚΙΟΥΛΕΡ ως ΥΠΑΜ, οι ΤΕΔ και το ΥΠΑΜ πιθανότατα θα ποδηγετούνται, “όπου δει” και “όποτε… δει”, από το ΥΠΕΞ και τον [τέως και(!) στρατιωτικό (Υπξκός)] Χακάν ΦΙΝΤΑΝ!

Ως συμπέρασμα ή αλλιώς, ως λογική κατάληξη των πιο πάνω εκτεθέντων, σε κάθε περίπτωση, ΥΠΕΞ, ΜΙΤ και ΥΠΑΜ θα έρθουν πιο κοντά, η δύναμίς τους θα γίνει πιο… “ΜΑΣΙΦ” και η τ/ΙΣΧΥΣ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας  εκφράζουν αυτοί οι 3 βασικοί θεσμοί του Κράτους, θα αυξηθεί πολλαπλασιαστικά, με αποτέλεσμα το κυβερνητικό έργο του ΠτΔ να διευκολυνθεί παρασάγγας, (συγκριτικώς πάντα με το “τώρα” και το “σήμερα”), με το να καταστεί έτσι, και κατ’ ουσίαν, όπως περιεγράφηκε, ο Κος ΦΙΝΤΑΝ… ΥΠΕΡ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ! 

Γι΄αυτό και πιστεύουμε πως, ο Τ/ΠτΔ, ΔΕΝ(!) θα τοποθετήσει τον Κο Ι. ΚΑΛΙΝ ως Α/”ΜΙΤ”, όχι διότι ένας τέτοιος διορισμός θα υποτιμούσε τον υπόψη πολιτικό πάρα πολύ (βεβαίως και θα συνέβαινε κάτι τέτοιο), ούτε διότι πιθανότατα να τον καταστούσε, ατύπως βεβαίως, υφιστάμενο του νέου Τ/ΥΠΕΞ (ομοίως και αυτό θα συνέβαινε), αλλά διότι ο ευφυής ΡΤΕ θέλει να έχει έναν πολιτικό υψηλής νοημοσύνης, κρίσεως και αντιλήψεως, όπως και άριστο γνώστη του τοπικού και παγκόσμιου πολιτικο-οικονομικού κυρίως επιστητού, σαν τον Καλίν, στο πλάϊ του, έναν πολιτικό αποδεδειγμένα της απολύτου εμπιστοσύνης του, τουλάχιστον ως… “αποσβεστήρα – συνεχιστή” των όποιων μελλοντικών Προεδρικών…  κραδασμών, αλλά και ως προσωπικό σύμβουλό του, ως μια άλλη άποψη, διάφορο αυτής της επισήμου, της νέας, ορισθείσης απ’ αυτόν, … Γραφειοκρατίας, ως ένα, “τρόπον τινά”, πολιτικό “μαξιλαράκι ασφαλείας”!.. (Θα πούμε για την “ΜΙΤ” και το “προφίλ” του νέου Α/”ΜΙΤ”, κατά την άποψή μας, προσεχώς και συγκεκριμένα, όταν αυτός διορισθεί)!..


Ο νέος Τ/ΥΠΕΞ είναι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ, αλλά και…  ΕΥΡΩ-ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΣ (Γερμανία), με ό,τι αυτό σημαίνει, (στον Στρατό έχει ασχοληθεί μέχρι και με τα “Πυρηνικά”), για τα νέα -πιθανότατα- πολιτικά “θέλω” του ΡΤΕ και του βαθέως τ/Κράτους, σε σχέση με την Δύση και ειδικότερα με τις… ατμάμαξές της, ήτοι τις Η.Π.Α. και την Γερμανία!..

Προ της αναλήψεως εκ μέρους του της Αρχηγίας της “ΜΙΤ”, ο ΦΙΝΤΑΝ είχε διατελέσει σύμβουλος του ΡΤΕ, επομένως γνωρίζει και απ’ αυτήν την θέση τα πολιτικά, αλλά και λοιπά… “χούγια” του Τ/ΠτΔ!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΝ ΟΙ… ΑΜΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΩΣ (!)… ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ… ΤΙΤΛΟ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Ο ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ ΥΠΕΡ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΚΑΙ

ΥΠΕΡ-ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΤΗΣ Τ/ΣΤΡΑΤΟΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ“!

ΝΑΙ, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!

Ο ΚΟΣ ΦΙΝΤΑΝ, ΕΝΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ(!) ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ Τ/ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η(ΔΙΑΖ) ΟΡΘΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΦΟΥ ΜΟΛΙΣ… “ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ” (SİC), Ο,ΤΙ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ, ΗΤΟΙ Ο… “ΑΡΧΙ-ΒΕΛΗΓΚΕΚΑΣ” ΤΗΣ 3ΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΚΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ, ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ… “ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ” ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, (ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ), ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ… ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!..

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ!

ΤΟ Τ/ΥΠΕΞ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ “ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ” ΚΑΙ (!) ΩΣ “ΜΙΤ”, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η “ΜΙΤ” ΩΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ… “ΥΠΕΞ”, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΤΕΔ ΘΑ “ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ” “ΚΑΘΑΡΑ” ΚΕΜΑΛΙΚΕΣ, ΗΤΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ, ΘΕΛΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΧΕ***, ΟΣΟ ΕΖΗΣΕ, Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΚΤ. ΤΟΥ 1923, Τ/”ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”, ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ / “ΑΤΑ-ΤΟΥΡΚ”!.. (Ο ΚΟΣ ΓΚΙΟΥΛΕΡ ΟΝΤΑΣ ΜΙΑ… ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ, ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ, ΤΟΥ ΤΕΩΣ “ΚΑΘΑΡΟΥ” / “ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΥ” ΚΕΜΑΛΙΣΤΗ Α/Τ/ΓΕΕΔ, Κου Ν. ΟΖΕΛ, ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ)!..


*** Θα πούμε κάποια στιγμή για το “πώς” ακριβώς ήθελε τις ΤΕΔ ο “Ατα-Τούρκ” και αυτό θα το συνδέσουμε και με το σημερινό Ερντογανικό “θέλω” για τις ΤΕΔ, όπως και με την ισχύουσα σήμερα σ’ αυτές πολιτική “ΤουρκοΙσλαμική” “χρυσή τομή”, μια “ΤουρκοΙσλαμική” πολιτική που κυριαρχεί πλέον στο Κράτος, ως μια πολιτική “έξυπνης ισορροπίας”-του και αποφυγής του διχασμού του! Είναι ένα πολύ “ωραίο” για ανάλυση θέμα!..


Καταληκτικά!

Ο διορισμός του Κου Χακάν ΦΙΝΤΑΝ ως ΥΠΕΞ αποτελεί -κρινόμενος- πολύ μεγάλο μέρος της απαραίτητης… καυσίμου ύλης για την “Τουρκία του 21ου Αι.”, κατά το Ερντογανικό όραμα, που και αυτό στο άμεσο μέλλον θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε!..

Σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα του Κου ΦΙΝΤΑΝ, να θυμάστε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι κατ’ εξοχήν ΔΟΛΙΟΣ, ΔΕΝ ΟΡΡΩΔΕΙ προ ουδενός εμψύχου ή αψύχου και προ ουδεμιάς καταστάσεως, περιστάσεως, κλπ!..

Αν, ως Έλληνες, δεχτούμε (και ορθώς!) ότι υπάρχει ΗΘΙΚΗ (!)**** στην πολιτική και ειδικότερα στις διεθνείς σχέσεις, τότε ο Κος Χ. ΦΙΝΤΑΝ δύναται ευκόλως να χαρακτηριστεί πολιτικά ΑΝΗΘΙΚΟΣ και σίγουρα πολιτικά ΑΝΕΝΤΙΜΟΣ!..

[Θυμίζω παραδειγματικώς και προς επίρρωσιν αυτού, την περίφημη φράση του – παρέμβαση, σ’ εκείνη την υπό τον τότε Π-Θ Αχμέτ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ σύσκεψη, για το αν θα έπρεπε εκείνη την περίοδο και αν “ναι” “πώς”, να εισβάλλει η Τουρκία στην Συρία, όταν πήρε τον λόγο και είπε, “έχω δικούς μου στην Β. Συρία, θα βάλλω να μας προσβάλλουν και έτσι θα μας δοθεί αληθοφανής δικαιολογία για την εισβολή στην χώρα αυτή”!…

Αυτό ήταν και το κύριο νόημα της παρεμβάσεώς του, που αν δεν σφάλλω αφορούσε το εντός της Β. Συρίας ευρισκόμενο τάφο του Σουλτάνου Ορχάν (αν η γέρικη πια μνήμη μου δεν με γελάει ως προς το όνομα του Σουλτάνου που “αναπαύεται” εκεί), περιοχή που θεωρείται τ/έδαφος και όπου υπάρχει τ/Φυλάκιο!

Για την “ιστορία”, όπως λέμε, αυτός που είχε καταγράψει την όλη συνομιλία ή που και(!) αυτός την είχε καταγράψει ήταν ο τότε Δντης της τ/”ΥΣΠ” σημερινός νέος Τ/ΥΠΑΜ, [Αξκός των (ΔΒ) / Σχολή Αξκών “ΤΣΞ”: 1974], ο οποίος φέρεται να ήταν και αυτός που είχε καταγράψει και πολλούς άλλους, όταν αυτοί μιλούσαν, συζητούσαν, κλπ, ιδιωτικώς ή δημοσία, στο προσωπικό τους, κλπ, όπως πχ τον τέως Α/ΓΕΕΔ Στρατηγό, … Πρώσσο στην νοοτροπία, “Ειδικο-Δυμαμίτη” Σεμπαχαττίν Ισίκ ΚΟΣΑΝΕΡ, ίσως τον πιο ΑΓΑΠΗΤΟ Α/ΓΕΕΔ στο προσωπικό των ΤΕΔ, τα τελευταία 40+ χρόνια, μετά φυσικά από τον Αρχι-Χουντάρχη Στρατηγό και “Σωτήρα” της τ/επχ-σεως το 1974 στην Κύπρο, Κενάν ΕΒΡΕΝ, όταν ο Κοσανέρ είχε μιλήσει μέσα στο ΓΕΕΔ στο προσωπικό και ακολούθως ο λόγος του κυκλοφόρησε σε όλη την… Άγκυρα! Τον Κο ΓΚΙΟΥΛΕΡ όμως θα τον εξετάσουμε και αυτόν ξεχωριστά]!.. 

Τέλος, ο Κος ΦΙΝΤΑΝ, εκτός από δόλιος, είναι άτομο με υψηλό “Δείκτη Ευφυίας”, εξαιρετικά λιγομίλητο και αρκούντως θρησκευόμενο!..


**** Η υπερηφάνεια της χώρας μας εστιάζεται, αλλά και στηρίζεται στο ότι η εξωτερική μας πολιτική πίστευε ανέκαθεν, όπως και συνεχίζει να πιστεύει, στην ύπαρξη ΗΘΙΚΗΣ σ’ αυτήν, μια ΗΘΙΚΗ που αυτή κυρίως μεταφράζεται, αλλά και εδράζεται στην εφαρμογή του “ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ”, όπως και στην απαρέγκλιτη τήρηση των υπογραφομένων από εμάς, κάθε φορά, διεθνών συμφωνιών!

Θυμίζω την θετική προεξάχουσα ιστορική δήλωση του Εθνάρχη μας ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, εκείνη την περίφημη ρήση του, “η Ελλάς είναι τόσο μικρά, για να διαπράξει μια τόσο μεγάλη ατιμία”, φράση που αφορούσε την Σερβία, κλπ, στις αρχές της 2ης 10ετίας του 20ου αι., αν δεν απατώμαι, αλλά και την αρνητική προεξάχουσα,  και επίσης ιστορική, πράξη – εξαίρεση του ελληνικού αυτού κανόνος, όπως ήταν και όπως ως τέτοια κατεγράφη, η επί Π-Θγίας Κων-νου Σημίτη (ΑΒΟΥΡΙ), συμφωνηθείσα και υλοποιηθείσα παράδοση του πολιτικο-στρατιωτικού Αρχηγού – Ηγέτου του “Εργατικού Κόμματος Του Κουρδιστάν” (“ΡΚΚ”) Αμπντιουλλάχ ΟΤΖΑΛΑΝ, στην τ/Κ-Β, του -κατά τους Τούρκους- “Πορθητή της Κύπρου” Μπουλέντ Ετσεβίτ! (“Τριπλή” συμφωνία Κλίντον / Η.Π.Α. – Σημίτη / Ελλάς – Ετσεβίτ / Τουρκία).


Το άλλο μεγάλο μέρος – “κομμάτι” της καυσίμου αυτής ύλης, ήτοι ο Κος Ι. ΚΑΛΙΝ, μάλλον θα αναλάβει κάτι ως ο Νο “1” υπό τον Πρόεδρο πολιτικός συντονιστής του κυβερνητικού έργου (κάτι ως ένας αντίστοιχος -κάποτε- Τάκης ΛΑΜΠΡΙΑΣ του Κ. Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ), προοριζόμενος, και πάλι, ως το Νο “1” “Φαρί” για την Προεδρία του “ΑΚΡ”, μετά από τον τεράστιο, στην σύγχρονη τ/πολιτική Ιστορία, Ισλαμιστή πολιτικό ΡΤΕ, έναν πολιτικό “φαινόμενο”, που τόσο πολύ… αγάπησε και (!) η Θεά “Τύχη”!..

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

1. ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ…ΜΥΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ (!) ΤΟΥ ΡΤΕ ΣΟΥΛΤΑΝΟ, ΑΒΔΟΥΛ ΧΑΜΗΤ ΤΟΝ Β’ Η(ΔΙΑΖ) ΑΛΛΙΩΣ “ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ”, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΌΠΟΙΑ… ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ “ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ” ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ… “ΡΟΥΦΙΑΝΑΤΟ”, ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ… ΦΙΝΤΑΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ!.. (Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ – ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ” ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ)!..

2. Οι Κοι Ακάρ, Τσαβούσογλου, Σοϊλού δεν “πετάχτηκαν” στα πολιτικά “σκουπίδια”, κλπ “όμορφα”, όπως κάποιοι βιάστηκαν να πουν! Πέρασαν απλώς στον πολιτικό… “πάγκο”, μετά από πολύχρονη και ουσιώδη προσφορά στο τ/Κράτος και στο “ΑΚΡ”! Στελέχη σαν αυτά δεν πετιούνται στα πολιτικά “αζήτητα”, αλλά παραμένουν “ΧΡΥΣΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ” για τον ΡΤΕ, το Κόμμα τους, αλλά και κυρίως, ευρύτερα, για την ίδια την Τουρκία!..

hakan-fidan_mak

3. Κε ΦΙΝΤΑΝ! Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” δεν θα πουν ψέματα! Παραμένουμε ακόμα στο… ισόγειο των νέων σας εγκαταστάσεων (“ΜΙΤ”) στην Άγκυρα (όμορφο, πράγματι, το δωράκι σου με τις εγκαταστάσεις της “ΜΙΤ” στον Πρόεδρο), όπως τις προάλλες σε είχαμε απ’ εδώ ενημερώσει! Το “παλεύουμε” πάντως!

Όλοι είναι ορκισμένοι στο όνομά σου (εμείς λέμε “πίνουν νερό”), με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη σ’ εμάς η όποια… βαθύτερη προσέγγιση των… χώρων σας εκεί, ενώ εκτιμούμε ως πολύ δύσκολη για εσάς την περίοδο από της αναγγελίας του νέου Αρχηγού της Υπηρεσίας σας αυτής, μέχρι και της… “εγκαταστάσεώς” του / τοποθετήσεώς του, αλλά και -πρωτίστως(!)- μέχρι της… αποδοχής του από το προσωπικό της “ΜΙΤ”, αφού η δική σου σφραγίδα θα μείνει ανεξίτηλη και θα πάρει πάρα πολλά χρόνια για να… θαμπώσει!.. Στο διάστημα αυτό, ευελπιστούμε να πετύχουμε κάτι περισσότερο!..

Τέλος, σου ευχόμαστε να ΜΗΝ (!) γίνεις εσύ, ως ΥΠΕΞ, μια από τις βασικές αιτίες ή και αφορμές της διαλύσεως της Τουρκίας, όπως αυτή έχει προσχεδιασθεί προ 100 ετών στην “Συνθήκη της Λωζάννης”! ΘΑ ΗΤΑΝ, ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ !!!..

Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ”, Κε Υπουργέ, όσο ημερολογιακά θα είμαστε ακόμα στο 2023, ήτοι στα 100 χρόνια από την Λωζάννη, θα εξακολουθούν να φοβούνται, για να μην γράψω θα τρομάζουν(!), για την διάλυσή σας, μια διάλυση όμως που αναγκαστικά θα έρθει με κάτι “πολύ μεγάλο” και ευρύτερο στην γειτονιά μας και σίγουρα όχι μόνον με μια δική μας -εννοώ αναμεταξύ μας- πολεμική εμπλοκή!.. Είθε να διαψευστούμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Τ/ΥΠΕΞ!

HAKAN FİDAN KİMDİR? Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan aslen nerelidir, kaç yaşında ve hangi önemli görevlerde bulundu? İşte, Hakan Fidan’ın hayatı ve biyografisi

Güncelleme Tarihi: 

HAKAN FİDAN KİMDİR Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan aslen nerelidir, kaç yaşında ve hangi önemli görevlerde bulundu İşte, Hakan Fidan’ın hayatı ve biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2023 09:142dk okuma

Hakan Fidan’ın hayatı ve daha önce hangi görevlerde bulunduğu Kabine’nin belli olmasıyla merak edilen konu başlıklarından birisi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni dönem kabinesini açıkladı. Daha önce Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanı olan Hakan Fidan yeni kabinede Dışişleri Bakanı oldu. Hakan Fidan’ın hayatı ve biyografisi de vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Hakan Fidan kimdir, kaç yaşında, nereli ? İşte Hakan Fidan’ın hayatı ve kariyeri

Hakan Fidan KİMDİR?

Hakan Fidan, 1968 yılında Ankara’da doğmuştur. Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu (1986) ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu mezunudur.

Hakan Fidan 1986’dan 2001’e kadar Türk Silahlı Kuvvetlerinde astsubay olarak görev aldı. KK Muhabere Okulu ve KK Dil Okulunda eğitim almıştır.

Askerliği kendi isteğiyle bırakıp Maryland Üniversitesi’ne bağlı University of Maryland University College’den Yönetim ve Siyaset Bilimi alanından lisans dereceleri aldı.

Bilkent Üniversitesi’nde “Dış Politikada İstihbaratın Yeri” isimli teziyle master yaptı. Aynı üniversitede 2006’da da “Bilgi Çağında Diplomasi: Antlaşmaların Doğrulanmasında Enformasyon Teknolojilerinin Kullanımı” başlıklı tez ile doktora yaptı.

Viyana’da Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunda, Cenevre’de Birleşmiş Milletler Silahsızlanma Enstitüsünde ve Londra’da Verification Technologies Research Center’da akademik çalışmalarını sürdürdü.

Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinde akademisyenlik yaptı.

Almanya’daki NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu Karargahı’nda da çalışan Fidan 2001’den itibaren iki yıl Avustralya Türkiye Büyükelçiliği’nde kıdemli siyasi ve ekonomik danışman olarak görev yaptı.

2003’te Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) Başkanlığına atandı.

14 Kasım 2007’de Başbakanlık müsteşar yardımcılığı görevine gelen Fidan, 2008 Kasım ayında Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

8 Mart 2008’de de Uluslararası Ahmet Yesevi Üniversitesi mütevelli heyeti üyesi oldu ve bu görevinden Şubat 2011’de istifa etti.

15 Nisan 2010’da Millî İstihbarat Teşkilatı müsteşar yardımcılığına getirildi.

Emre Taner’in görev süresinin dolmasının ardından, 25 Mayıs 2010 tarihinde MİT Müsteşarlığı görevine atandı. Böylece Türkiye Cumhuriyeti devletinde, en genç MİT Müsteşarı olarak tarihe geçmiştir.

Fidan, 3 Haziran Cumartesi günü Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı karara göre Dışişleri Bakanlığı görevine getirildi.

4. Τις επιλογές του Τ/Προέδρου για τις υπουργικές θέσεις θα τις κρίνουμε στο τέλος και συνολικά, με μια σχετική μικρή αναφορά μας! Όχι τώρα!..

5. Συμφωνούμε με το μεγαλύτερο μέρος της προσεγγίσεως του Κου Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, σχετικώς με την νέα τ/Κ-Β, την οποίαν ακούσαμε στα ε/ Τ/Ο Κανάλια!

6.

ABD’den Hakan Fidan mesajı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Hakan Fidan’ı kutladı.

05.06.2023 

Blinken, Twitter hesabından “Türkiye’nin yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı tebrik ediyorum.” paylaşımında bulundu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile çalışmaya devam etmeyi dört gözle beklediğini belirten Blinken, Türkiye’nin NATO müttefiki ve ortağı olarak değerli olduğunu kaydetti.

Dünyada büyük yankı uyandırdı! Hakan Fidan'a yurt dışından ilk davet!

Dünyada büyük yankı uyandırdı! Hakan Fidan’a yurt dışından ilk davet! (Azerbaycan’dan)

Mehmet Küçükkahveci .Haber7.com – Gece Sorumlusu

7.

İngiliz istihbaratının bir numaralı isminden Hakan Fidan gafı! Dalga konusu oldu

Birleşik Krallık Gizli İstihbarat Servisi (SIS/MI6) Başkanı Richard Moore, Dışişleri Bakanı olarak atanan eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ı tebrik etmek isterken sosyal medya hesabından sahte bir hesabı etiketledi.

04.06.2023
İngiltere’nin eski Ankara Büyükelçisi ve Birleşik Krallık Gizli İstihbarat Servisi (SIS), “Halk arasında bilinen adıyla (MI6)” Başkanı Richard Moore, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dışişleri Bakanı olarak atanan eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ı tebrik etmek isterken umulmadık bir hata yaptı.

HAKAN FİDAN’I KUTLAYAN İNGİLİZ İSTİHBARAT BAŞKANI’NDAN TARİHİ HATA

Moore, Twitter’daki hesabından, İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly’nin Türkiye Dışişleri Bakanlığını etiketlediği kutlama mesajını alıntılayarak, Hakan Fidan zannettiği sahte bir hesabı etiketledi.

Moore paylaşımında, “Dost ve eski meslektaşıma yeni görevinde başarılar dilerim.  Hayırlı olsun, bakanım! @hakanfidan_tr” ifadelerini kullandı.

TWITTER’DAKİ TÜRK KULLANICILAR, RICHARD MOORE’U YORUM YAĞMURUNA TUTTU

Türkiye’de, Ocak 2013- Aralık 2017 arasında yaklaşık 5 yıl gibi bir süreyle Ankara Büyükelçisi görevinde bulunan Birleşik Krallık Gizli İstihbarat Servisi Başkanı, yaptığı dijital gaf sonrası Türk sosyal medya kullanıcıları tarafından ti’ye alındı.

Türk kullanıcılar, yaptığı gaf nedeniyle Türkiye’yi yakından tanıyan eski diplomat Richard Moore’un paylaşımına yüzlerce yorum yazarak eleştirilerde bulundu.

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΤΟ 1964, ΤΟΥΡΚΟΜΑΘΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

MOORE HATASINI FARK ETTİ: UTANÇ VERİCİ

Tebrik mesajına yanlışlıkla Hakan Fidan ismiyle açılmış bir hesabı ekleyen Moore, yaptığı bir sonraki paylaşımda, “Hay aksi, bu utanç verici! ama hesap bir parodi olsa bile iyi dileklerim gerçek!” ifadesine yer verdi.

YAKLAŞIK 3 YILDIR İNGİLİZ DIŞ İSTİHBARATININ BAŞINDA

Türkiye’de, Ocak 2013- Aralık 2017 arasında yaklaşık 5 yıl gibi bir süreyle görevde bulunan İngiltere’nin eski Ankara Büyükelçisi Richard Moore, 1 Ekim 2020’de Birleşik Krallık Gizli İstihbarat Servisi’nin(SIS) başına getirilmişti.

15 TEMMUZ’DAKİ KANLI DARBE GİRİŞİMİNİ FETÖ’NÜN YÖNETTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

2 darbe girişimi ve Gezi ayaklanmasının yaşandığı bu zaman diliminde Türkiye’de etkin olarak görev yapan Moore, 15 Temmuz 2016’daki Fetullahçı Terör Örgütü’nün başarısız darbe girişiminin arkasında “elinde kanıtlar olmamakla” birlikte FETÖ’nün bulunduğunu açıklamış ve “kabul edilemez” olduğunu belirtmişti.

“TÜRKİYE ÜZERİNDE OYUNLAR OYNUYOR MUSUNUZ?”

Türkiye’deki yıllarında sosyal medya hesabını aktif kullanan Moore, netameli konularda alaycı bir üslup kullanarak Türk kullanıcıları ti’ye alıyordu.

FETÖ’cü kanlı darbe girişiminden kısa bir süre sonra bir kullanıcının, “Başkanım Türkiye üzerinde oyunlar oynuyor musunuz?” sorusuna, “Evet. Golf oynuyorum. Belek üzerinde.” yorumunda bulunmuştu.

İNGİLİZLER İÇİN “İKİYÜZLÜ VE SİNSİ” NİTELENDİRMESİNE, “KOMPLO TEORİSİ HAYRANLARINI ÖZLEDİM” YANITINI VERMİŞTİ

Koyu Beşiktaş tarafı olduğu bilinen Moore, 1987 yılından itibaren SIS’da görev almasından dolayı Türkiye’de sık sık “İngiliz derin devletinin adamı” ithamlarına muhatap olmuştu.

Moore, Dışişleri, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi’nde Siyasi Genel Müdür olduğu dönemde bu konuda atılan bir tweete, “ikiyüzlü ve sinsi“, “Türkiye’nin İngiltere konusunda komplo teorisi hayranlarını çok özledim” sözleriyle dalga geçmişti.

KİBİRLİ VE KIŞKIRTICI BİR DİL KULLANIYOR

Başka bir kullanıcının, “Sayın Moore bir şey soracağım Türkçeyi nasıl bu kadar iyi biliyorsunuz? Google çeviriden mi yardım alıyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Moore, “Yok, Google’yi kullanmıyorum.  Gençken dilinizi öğrendim. İngiliz Derin Devleti dil okulunda.” diyerek kibirli bir dil kullanmıştı.

DİKKAT ÇEKEN “ARABİSTANLI LAWRANCE” VURGUSU

Moore 2017 tarihinde, “Arabistanlı Lawrance Süpermarket” görselini, “İngiliz derin devletinin perakende satış mağazası olabilir mi?” ifadeleriyle paylaşmıştı.

KAYNAK: HABER7
Erhan CeylanHaber7.com – Editör
8. ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ / ΜΑΣ!
ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΡΤΕ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ… ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΥ ΚΑΛΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ, ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ 05-06-2023, ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Α/ ΜΙΤ””!.. 
 
ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΧΡΗΣΗ, ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΩΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΑΥΤΟΝ Τ/ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ… ΟΨΟΜΕΘΑ!..  

MİT Başkanlığına İbrahim Kalın atandı

İletişim Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na İbrahim Kalın’ın atandığını duyurdu.

MİT Başkanlığına İbrahim Kalın atandı
05.06.2023

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, ”Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na Sayın İbrahim Kalın’ı atamıştır.” denildi

MİT Başkanı İbrahim Kalın kimdir ve aslen nerelidir? İbrahim Kalın'ın eğitimi

İbrahim Kalın Biyografisi

İbrahim Kalın
Doğum Yeriİstanbul / Türkiye
Doğum Tarihi: 15.9.1971

İbrahim Kalın Kimdir ?

İbrahim Kalın, 15 Eylül 1971 (52), İstanbul Türk tarihçi, bürokrat ve diplomat.

Erzurum – Ispir kökenli bir ailenin çocuğu olarak 1971 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünden 1992 yılında lisans eğitimini tamamladı.Yüksek lisans tahsilini sürdürmek için Malezya’ya gitti. 1996 yılında doktora çalışmaları için ABD’deki George Washington Üniversitesi’ne girdi.College of the Holy Cross, Georgetown Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi’nde İslam düşüncesi ve İslam-Batı ilişkileri üzerine dersler verdi.

Felsefe, İslam düşüncesi ve İslam felsefesi üzerine akademik çalışmalarda bulundu. Doktora öğrenimi sırasında “Mulla Sadra’nin Bilgi Teorisi ve Anti-Subjektivist bir Epistemolojinin İmkanı” konusu üzerine çalıştı.Japon araştırmacı Toshihiko Izutsu’nın ‘İslamda Varlık Düşüncesi’ kitabını ve Şazeli tarikatının Darkaviyye kolunun kurucusu olan Mulay El-Arabi Ed-Darkavi’nin “Bir Mürşidin Mektupları” adlı kitaplarını Türkçeye çevirdi. Halil İnalcık’ın makalesini “İstanbul: Bir İslâm Şehri” başlığıyla tercüme etti.

2005-2009 yılları arasında Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) kurucu başkanlığını yaptı. 2011 yılında Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliğine atandı. 2007 yılında “İslam ve Batı” adlı kitabı yayımlandı. Bu çalışmasıyla Türkiye Yazarlar Birliği Fikir Ödülü’nü kazandı. Macmillan Encyclopedia of Philosophy, Encyclopedia of Religion ve Oxford Dictionary of Islam gibi ansiklopedik eserlere katkılarda bulundu. 2014 yılında “Akıl ve Erdem”, 2015 yılında “Varlık ve İdrak”, 2016 yılında ise “Ben, Öteki ve Ötesi: İslam-Batı İlişkileri Tarihine Giriş” adlı çalışmaları yayınlandı.

Bürokratik hayatı

2009 yılında Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı olmasıyla boşalan Dış Politikadan Sorumlu Başbakan Başdanışmanlığı görevine getirildi. Ocak 2010’da kurulan Başbakanlık Kamu Diplomasisi
Koordinatörlüğü’nün ilk Koordinatörü oldu. 2012 yılında Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevini üstlendi. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. Son olarak 11 Aralık 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olarak atandı.

Kişisel hayatı
Evli ve 3 çocuk babasıdır. Akademi ve bürokrasideki çalışmalarının yanı sıra İbrahim Kalın’ın halk müziği başta olmak üzere sanata yakın bir ilgisi vardır. Bestelediği eserler arasında “Seni Mene Vermez İse” ve “Elif Bacı” adlı çalışmalar bulunmaktadır.

-/-