Σύγχυση!..

Φίλοι μου / μας!

1. Μέτωπο Ουκρανίας:

α. Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν στο μέτωπο με τους Ουκρανούς τον δορυφόρο “Star-link”.

β. Διαδήλωση στο Κίεβο υπέρ του εκδιωχθέντος Α/ΓΕΕΔ Ζαλούζνι. Νέος Α/ΓΕΣ (άλλαξε και αυτός μετά τον Α/ΓΕΕΔ / νέος Αρχηγός των “ΟΕΔ” ο Σίϊρσκι), ο Αντγος ΠΑΒΛΙΟΥΚ.

γ. Τα πάντα για να καταλάβουν την Αβντίϊκα οι Ρώσοι! Το ίδιο για να την “κρατήσουν” οι Ουκρανοί, που ρίχνουν εκεί την καλύτερη Ταξιαρχία τους, ενώ εκεί βρίσκεται και το Σύνταγμα των Ουκρανών Ναζί, αυτό του Αζώφ!

δ. Οι Ρώσοι σκέπτονται σοβαρά να προσβάλλουν την Οδησσό με στόχο την κατάληψή της και τον “πνιγμό” των Ουκρανών!

ε. Φορτηγά με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, έμφορτα πυρομαχικών των “ΕΕΔ”, από Ιωάννινα προς σύνορα και εκείθεν για Ουκρανία, μέσω Τσεχίας; Περίεργο δεν είναι; Ειδικά οι… β/πινακίδες!..

στ. Ο επικεφαλής της “Εσθονικής Υπηρεσίας Πληροφοριών” Κάουπο ΡΟΣΙΝ ανέφερε πως οι Ρώσοι ετοιμάζονται για στρατιωτική αντιπαράθεση με την Δύση (ακόμα ένας που “βλέπει” κάτι τέτοιο / είχαμε γράψει σχετικά πρόσφατα) και πως ο Πούτιν διπλασιάζει τον αριθμό των ρ/δυνάμεων στα Ρ-Φινλανδικά σύνορα!

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ, ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ (!) ΕΝΤΟΛΗ, ΝΑ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠ’ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΩΛΕΣΕΙ, (ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ Ο,ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΤΑ “ΣΑΪΤ”), ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΔΑΦΗ! ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΥΣΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ!..

2. Η.Π.Α.

α. Ενοχλήθηκαν οι… “φτηνοί” ευαίσθητοι ηγέτες της “ΕΕ” Μπορέλ, Μισέλ και άλλα “λιμά” – λακκέδες των “Διεθνών Εβραίων”, που έχουν μάθει να τα έχουν όλα και απλώς να κριτικάρουν τους όποιους άλλους, με την δήλωση, (απάντηση σε ερώτηση που δέχθηκε), του τέως Προέδρου, Κου Ντ. Τραμπ, ο οποίος είπε (ουσιαστικά επανέλαβε κάτι που και στο παρελθόν είχε πει, ως Πρόεδρος, αν δεν απατώμαι), πως όποια χώρα του ΝΑΤΟ δεν πληρώνει ό,τι έχει αποφασισθεί ότι της αναλογεί ως μέλος του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να περιμένει και αμερικανική – συμμαχική υπ-ξη!

Και αντί οι αργυρώνητοι, όπως και οι έμμισθοι υπηρέτες των “Διεθνών Εβραίων” να πουν “ΜΠΡΑΒΟ”, διότι εδώ και κάποια αρκετά χρόνια οι χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ ΔΕΝ (!) είναι “ΟΚ” ή συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, όπως έχει συμφωνηθεί από συστάσεως της Συμμαχίας, κλπ, επιτέθηκαν (“αλί” αν δεν τον έκαναν, δεν θα ήταν “άξιοι του μισθού τους”) στον Τραμπ, λέγοντας, οι ανόητοι, πως θα αφήσει τον Πούτιν (δεν το παρατράβηξαν απλώς το σχοινί, το παραγάμ…σαν) να επιτεθεί σε χώρα της Συμμαχίας, [πχ στην Πολωνία και να την καταλάβει (φαίνεται η Πολωνία είναι μια από τις χώρες που δεν… προσφέρει στον κοινό κορβανά / γι’ αυτήν ο Πούτιν είπε βεβαίως πως δεν τους ενδιαφέρει ως χώρα, κλπ, αρκεί αυτή να μην επιτεθεί στην Ρωσία / πρόσφατη συν-ξη στον Κάρλσον, τέως δημ/φο του “FOX NEWS”)] και οι Η.Π.Α. θα μείνει με “σταυρωμένα τα χέρια”!..

Το ίδιο έπραξαν ο νυν Α/Πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν, “φυσικώ τω λόγω”, αφού είναι ο αντίπαλος του, αλλά και η αντίπαλός του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, γοητευτική Κα Χάλεϋ*, και αυτή “φυσικώ τω λόγω” και έτσι αντιπαρερχόμεθα και τους δύο, οι οποίοι “πάτησαν” πάνω -όπως εμείς νομίζουμε- στην άγνοια κυρίως των ακροατηρίων τους!..

* Κρίμα Κα Χάλεϋ και είστε τόσο ελκυστική!.. Αποσυρθείτε της κούρσας και αφήστε τον Τραμπ να προσπαθήσει να κάνει και πάλι την Αμερική “μεγάλη”!.. Αρκετά πια με τις “Η.Π.Α. ξέφραγο αμπέλι”, με τις Η.Π.Α. των ανεξέλεκτων μαύρων που τάχα μόνον οι “Δημοκρατικοί” αγαπούν, με τις Η.Π.Α. των Κομμουνιστών της αριστερής πτέρυγας του “Δ.Κ.”, αρκετά πια με την “Αμερική της φτώχειας”, όπως την έκανε και πάλι ο Μπάϊντεν, αρκετά με τους πολέμους των… δήθεν “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ” Κυβερνώντων τις Η.Π.Α. στον Πλανήτη Γη!.. Αρκετά, ρε σιχάματα “Απάτρηδες” “Κοσμοκυρίαρχοι” “Διεθνείς Εβραίοι”, κάτοχοι του παγκοσμίου χρήματος, αρκετά!..

Και σε ρωτάμε! Διάβασε από κάτω:

Θα διακυβεύεται πχ μια στρατηγική νίκη της Δύσεως, κατά της Ρωσίας (λέμε τώρα) και ο Τραμπ θα πει, πχ αφήστε τους αυτούς, “μην πάτε απ’ εκεί” ή ό,τι άλλο, κλπ, διότι δεν πλήρωναν / δεν πληρώνουν την Συμμαχία το μερίδιό τους, έ; Δηλαδή μας λέτε ότι σας κυβέρνησε ένας προδότης και πως η μισή Αμερική που τον ψήφισε ήσαν / είναι ηλίθιοι, έ;

Είναι τόσο ξεφτίλες οι “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ”, αλλά και τόσο ανοήτους θεωρούν τους λαούς, που τους σερβίρουν ό,τι θέλουν και είναι σίγουροι πως θα το χάψουν, αρκεί να νικήσουν τον Τραμπ!.. “ΟΚ” αυτοί, αλλά και εσείς, Κα; Κρίμα!..

-/- 

β. Ο Τραμπ δήλωσε πως “αν δικαστώ εγώ για κατοχή απορρήτων, τότε και για τον Μπάϊντεν θα πρέπει να συμβεί το ίδιο”! (Θα θυμάστε την υπόθεση με τον Μπάϊντεν)!.. Ρωτάμε! “Έχει ή δεν έχει δίκιο”;

γ. Ακούσαμε για την Μισέλ ως υποψήφια των “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ” στις εθνικές εκλογές! Εμείς λέμε και ρωτάμε τους “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ”!

– Λέμε: Η Προεδρία δεν είναι… ΠΑΣΑΡΕΛΛΑ, εκτός αν ο πραγματικός Κυβερνήτης των Η.Π.Α. είναι άλλος ή άλλοι!..

– Ρωτάμε: Τί σας “χαλάει” με τον ΚΕΝΕΝΤΥ, ρε… “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ”, ρε… “Διεθνείς Εβραίοι” και δεν τον προβάλλετε ως Πρόεδρο;

Φοβάστε άραγε, ακόμα και σήμερα, μήπως σηκωθεί από τον τάφο του και σας… κυνηγήσει ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ Τζον ΚΕΝΕΝΤΥ, που τον “φάγατε”, ρε σκουλήκια;

ΤΖΟΝ ΚΕΝΕΝΤΥ:

“ΕΝDLESS DEEP RESPECT”!

δ. Πώς ανέχεστε, ρε Αμερικανοί, να σας κυβερνάει ένας άνθρωπος με σοβαρά προβλήματα υγείας; Αλλά και πώς μπορείτε να μας τον επιβάλλετε ως Πλανητάρχη, αφού εμείς οι μη Αμερικανοί δεν έχουμε λόγο, όντας εσείς η Νο “1” πλανηταρχική δύναμη;

“Προχθές” μπέρδεψε το Μεξικό, με την Αίγυπτο, χθες κάτι άλλο, αύριο ομοίως, κλπ!.. Ανέχεστε να γελούν με τις Η.Π.Α. οι λαοί, έστω και καλοπροαίρετα; Πού, άραγε, χάθηκε, ο πάντα μέσα σας “ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΑΕΤΟΣ”;

ε. Αίτημα προ ημερών από Αμερικανούς βουλευτές στην “Νομική Επιτροπή Της Βουλής”, για αποχώρηση των “ΑΕΔ” από το Ιράκ; Είναι πράγματι έτσι; Έγινε κάτι τέτοιο και αν “ναι”, από πόσους Α/βουλευτές;

στ. Από την καρδιά μας, ευχόμαστε οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” “ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ” (!) στον ευρισμόμενο στην “Εντατική” Α/ΥΠΑΜ, Κο ΟΣΤΙΝ! ΕΙΣΑΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ!

Τελικώς αυτός ο “Προστάτης” βασανίζει πολλούς!.. (Έτσι διαβάσαμε! Εκτός αν είναι κάτι στην ουροδόχο κύστη, οπότε συγγνώμη για το λάθος μας)!..

3. Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ

α. Ο Ι/Υπ. Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς δήλωσε πως τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι της “XAMAΣ” την 7η Οκτ. 2023 εναντίον του Ισραήλ, “μπήκαν” από την Αίγυπτο !!!

β. Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ Σούκρι δήλωσε πως, αν οι Ισραηλινοί θα επιτεθούν στη Ράφα, τότε θα ανασταλούν οι πρόνοιες της συμφωνίας του “ΚΑΜΠ ΝΤΕΪΒΙΝΤ”!..

Εφημερίδα Aydınlık Πρώτη Σελίδα

Εφημερίδα Milat Πρώτη Σελίδα

 

γ. Οι Ιρανοί (!) φέρεται να συζητούν με τους Σ. Άραβες την εύρεση πολιτικής λύσεως για την Γάζα!..

δ. Το “Ολλανδικό ΕΦΕΤΕΙΟ” απεφάσισε πως πρέπει να σταματήσουν, εντός 7 ημερών, όλες οι εξαγωγές ανταλλακτικών “F-35” στο Ισραήλ, λόγω παραβιάσεως απ’ αυτό του “Διεθνούς Δικαίου!..

ε. Ο ΡΤΕ, από τα Η.Α.Ε., δήλωσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει τον ρόλο της “εγγυητρίας δυνάμεως” στον πόλεμο της Γάζας!.. (Θα ξέχασε πως συνήθως οι… “εγγυητές” θα πρέπει να είναι ουδέτεροι)!..

στ. Μετά τον Φιντάν και η… ουρά των Τούρκων “ΧΑΜΑΣ” (!)* έκανε έκκληση στον Αραβικό (Ισλαμικό) Κόσμο για “αλληλεγγύη”, ώστε οι Μουσουλμάνοι να κατορθώσουν να επιλύσουν όλα τους τα προβλήματα!

* Η “ΧΑΜΑΣ” κατάλαβε πια το τεράστιο, όσο και τραγικό στρατηγικό της λάθος, αυτό της 7ης Οκτ. 2023, και τώρα νοιώθει “να τρέμει, κυριολεκτικά (!), η γη, κάτω από τα πόδια της”! Την λύση της την είχαμε δώσει εδώ εμείς, λίγο μετά από τα γεγονότα της 7ης Οκτ. 2023! Πάτε, ρε Παλαιστίνιοι, και διαβάστε την ξανά!..

4. Πήγε ο Πρόεδρος της Γερμανίας Κος ΣΤΑΪΝΜΑΓΕΡ στην “Κυπριακή Δημοκρατία” επίσημη επίσκεψη και ο ομόλογός του Κύπριος ΠτΔ, Κος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ήταν και πάλι μια μορφική… αηδία! Τί εννοούμε; Εννοούμε πως ήταν και πάλι ΑΞΥΡΙΣΤΟΣ !..

5. Οι Κινέζοι παρουσίασαν , στην παγκόσμιο έκθεση αμυντικού υλικού στην Σ. ΑΡΑΒΙΑ (“WDS”), το δικό τους “F-35”, το “FC-31” της “Shenyang Aircraft Company”.

6. Οι Τούρκοι επιστήμονες απεφάνθησαν! Οι σεισμοί της 6ης Φεβ. 2023 στην χώρα τους, δεν ήσαν… αμερικανικοί, ήτοι δεν προήλθαν ως αποτέλεσμα λειτουργίας του συστήματος “HAARP” (“επίθεσή” του στην Τουρκία), από το αμερικανικό πολεμικό “Νίμιτς” (αν  δεν κάνω λάθος), που ήταν τότε στα μέρη μας!..

7Τουρκία

α. 1900 βολές το λεπτό, το νέο… “Τέρας”, όπως ονόμασαν οι Τούρκοι το “DUAL M2F”, της εταιρείας “CANIK”.

β. Φέρεται ότι 45 “ATMACA” θα πάρουν οι Ινδονήσιοι από την Τουρκία.

γ. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται* πως ο δικός τους Α-Τ πύραυλος “KARA OK” (“Μαύρο Βέλος”), θα αποτελέσει τον πιο σοβαρό αντίπαλο του αντιστοίχου αμερικανικού “ΑΚΟΝΤΙΟΥ” / “JAVELLIN”! Θα είναι το πρώτο Α-Τ τ/βλήμα που θα προσβάλλει από τον ώμο, αλλά και από ψηλά, την κορυφή του Πύργου του άρματος – στόχου, το πιο ευαίσθητο μέρος των αρμάτων!

* Στην πρόσφατη τελετή υπογραφής τ/”Πυραυλικών Συστημάτων Ξηράς”, όπως είναι το παραπάνω βλήμα, αλλά και το “TAYFUN”, το “SUNGUR” και το “TRG-30”!..

δ. Τί πραγματικά έγινε “προχθές” στο Κιουτσούκ-Τσεκμετζέ, ρε Τούρκοι; Πιάσατε τον έναν δράστη, δεν μας τον δείξατε όμως, αλλά δεν μας έχετε ενημερώσεικαι για τον άλλον – άλλους ακόμα! Γιατί αυτή η καθυστέρηση, αυτήν την φορά;

8. Στις 15-02-2015, συνάντηση στις Βρυξέλλες των ΥΠΑΜ της Συμμαχίας.

9. Στο Πακιστάν, όπως το αναμέναμε άλλωστε, κέρδισε τις εκλογές ο αμφιλεγόμενος (ως προς την στάση του προς τις Η.Π.Α. και την Δύση), Ιμράν Χαν του Κόμματος “Πακιστανική Κίνηση Δικαιοσύνης”, αφήνοντας 2η την “Μουσουλμανική Λίγκα”!../ ”Έβαλε μυαλό”; 

10. Τί να έκανε χθες (12-02-2024) ο Ε/Π-Θ στο Βελιγράδι; Πήγε με ελληνικό… καπέλλο ή με… ευρωπαϊκό (καταλαβαίνετε) ή με… αμερικανικό;

11. Ο Χρυσός της Ελλάδος είναι 151 τόνοι, σύμφωνα με δήλωση του “Κεντρικού Τραπεζίτη” μας! Αυτοί οι 151 τόνοι Χρυσού είναι κυρίως ράβδοι χρυσού και μικρά ποσότης λιρών.

Στο κτίριο της “ΤτΕ” φυλάσσεται το 47% του Χρυσού της Ελλάδος, ήτοι οι 71 τόννοι!

Το υπόλοιπο 53% (80 τόννοι !) είναι εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα:

  • Το 29% → Στις Η.Π.Α.
  • Το 20% → Στο Λονδίνο.
  •  Το 4% → Στην Ελβετία.

ΣΧΟΛΙΟ: Το πού ευρίσκεται ο Χρυσός μας, δεν φανερώνει (έστω… ακριβώς) και τον πραγματικό… ιδιοκτήτη του!..

12. Αλβανία

α. Βρέθηκαν 55.000 τόννοι Υδρογόνου (!!!) σε ορυχείο χρωμίου στην Μπουλκίζα της Αλβανίας! (40 χλμ ή 25 μίλια ΒΑ Τιράνων). Οι πωλήσεις χρωμίου έφεραν στην Αλβανία το 2022 302 εκ-ρια Ευρώ.

β. Πρόβλημα με τα ναρκωτικά έξω από τα Σχολεία στην χώρα!

γ. Διαδήλωση (12-02-2024) των Σέρβων του Κοσσόβου για την κατάργηση του Δηναρίου!..

13.

Το PKK εκτέλεσε τον Ντεμιρτάς!

ΝΙΧΑΤ ΝΑΣΕΡ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Το PKK εκτέλεσε τον Ντεμιρτάς!

12.02.2024

ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ 2  ΕΠΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ! ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ! / ΜΕ 1Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

Ίσως θυμάστε, ο τίτλος του άρθρου μου σε αυτή τη στήλη πριν από δύο εβδομάδες ήταν “Ανακαλεί ο Ντεμιρτάς το Καντίλ;” Ήταν…

Σε αυτό το άρθρο, εξέτασε την αίτηση της συζύγου του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, Μπασάκ Ντεμιρτάς, στο Κόμμα DEM για την υποψηφιότητα του υποψηφίου προέδρου του IMM και δήλωσε ότι δεν ήταν μια συνηθισμένη προσπάθεια, αλλά μια προσπάθεια του Σελαχατίν Ντεμιρτάς προς το Καντίλ και την επέκτασή του στο Κόμμα DEM, που τον αγνοούσε για ένα διάστημα. Δηλώσαμε ότι θα μπορούσε να είναι ένα είδος «απειθαρχίας» με την παρακάτω αξιολόγηση.

«Αυτή η έλξη που έκανε ο Ντεμιρτάς μέσω της συζύγου του δεν έχει στόχο να ενισχύσει το χέρι του κόμματος DEM στη διαπραγμάτευση με το CHP, όπως πιστεύεται…

Αυτή η κίνηση σημαίνει άμεσα ότι ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς αμφισβητεί τόσο το κόμμα όσο και το Καντίλ».

Αυτή η πρόβλεψη, η οποία, για να είμαι ειλικρινής, ενέχει κάποιο ρίσκο, επιβεβαιώθηκε με τις σκληρές δηλώσεις του Μουσταφά Καρασού, ενός εκ των ηγετών του PKK, μετά τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Στην αξιολόγησή του για τις συμμαχίες, ο Karasu έδινε κυριολεκτικά εντολές τόσο στο CHP όσο και στο κόμμα DEM και ειδικά στον Ντεμιρτάς.

«Είναι πολύ σημαντικό για τον κουρδικό λαό να είναι σε συμμαχία με τις δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας. Παντού, οι Κούρδοι πάντα σχημάτιζαν συμμαχία με δημοκρατικές δυνάμεις και σοσιαλιστικές δυνάμεις. Αυτά είναι σημαντικά. Αυτά πρέπει να τα προστατεύσουμε. Όλοι πρέπει να είναι ευαίσθητοι για τη συμμαχία. Είναι απαραίτητο να διεξαχθεί αυτός ο αγώνας κοινοποιώντας, ενισχύοντας τις συμμαχίες, αγκαλιάζοντας τις υπάρχουσες συμμαχίες και εκτιμώντας τις υπάρχουσες συμμαχίες».

Ας πούμε πιο ξεκάθαρα τη συμμαχία τους, ο Karasu που με αυτά τα λόγια επέβαλε κυριολεκτικά τη συμμαχία με το CHP, φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην έλξη που έκανε ο Selahattin Demirtaş…

«Οι αντιλήψεις που δυσφημούν τις συμμαχίες και τις συμμαχίες δεν είναι φιλικές προς τους Κούρδους. Δεν είναι αυτοί που θέλουν το καλό των Κούρδων. Δεν είναι αυτοί που θέλουν τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας. «Είναι αυτοί που λένε ότι οι Κούρδοι πρέπει να μείνουν μόνοι τους».

Με αυτά τα λόγια, όσοι στο Κόμμα DEM, συμπεριλαμβανομένου του Selahattin Demirtaş και του Sırrı Sakık, που είπαν, «Πρέπει να μπούμε μόνοι μας στις εκλογές, να είμαστε ο τρίτος δρόμος», και όσοι υιοθέτησαν αυτή την προσέγγιση σε επίπεδο βάσης τέθηκαν στη θέση τους.

Μάλιστα, αμέσως μετά από αυτή τη δήλωση, η Μπασάκ Ντεμιρτάς απέσυρε την υποψηφιότητά της και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς έπρεπε να επαναλάβει ακριβώς αυτό που είπε ο Καράσου και κατά μία έννοια να γλείψει όσα έφτυσε.

Ως αποτέλεσμα, ο Καντίλ υπενθύμισε για άλλη μια φορά ότι ήταν η μόνη αρχή και τόνισε ότι όσοι προσπάθησαν να κερδίσουν έδαφος με τέτοια αξιοθέατα ήταν «Κούρδοι εχθροί, όχι Κούρδοι φίλοι» και ουσιαστικά κήρυξε προδότες αυτούς που υιοθέτησαν διαφορετική στάση.

Για το Κόμμα DEM, που δεν έχει την παραμικρή θέληση, αυτό που θα ακολουθήσει δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά μια θεατρική παράσταση σύμφωνα με τις παραγγελίες που έλαβε. Οι επίσημοι υποψήφιοι έχουν πλέον εξουσιοδοτηθεί να δείχνουν τον İmamoğlu στην Κωνσταντινούπολη και τους υποψήφιους CHP σε άλλα μέρη.

Πρέπει αμέσως να τονίσω ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, δεν θα ήταν έκπληξη εάν το κόμμα DEM αποχωρούσε από τις εκλογές υπέρ των υποψηφίων του CHP την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Εν ολίγοις, το PKK δεν εκτέλεσε μόνο τον Ντεμιρτάς με τη δήλωση του Karasu. Δήλωσε εκ των προτέρων ότι θεωρούσε όλες τις πιθανές εξελίξεις κατά του CHP ως προδοσία.

Το επόμενο πράγμα που ξέρεις είναι το θέατρο…

Ανάρτηση Ανάστασης

ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ!

Εφημερίδα Türkgün Πρώτη Σελίδα

 

14.

Πότε θα παραλάβει η Τουρκία F-16;

ΕΡΚΑΝ ΤΑΛΟΥ
HABER7 ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Πότε θα παραλάβει η Τουρκία F-16;

13.02.2024

Το νομοσχέδιο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ έγινε δεκτό από τη Γενική Συνέλευση της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας (TBMM) στις 23 Ιανουαρίου. Μετά την έγκριση της Στοκχόλμης από την Άγκυρα, αφαιρέθηκε το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επέκταση του ΝΑΤΟ.

Αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έστειλε το έγγραφο στο Κογκρέσο στο οποίο ανέφερε ότι ήταν σκόπιμο να πουληθούν 40 F-16 στην Τουρκία την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου και ξεκίνησε η επίσημη διαδικασία.

Το τελευταίο κρίσιμο όριο για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία ξεπεράστηκε τις προάλλες. Ολοκληρώθηκε η 15ήμερη διαδικασία επανεξέτασης και ενστάσεων στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Εφόσον δεν υπήρχε αντίρρηση, δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο στην πώληση των F-16. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα Τζεφ Φλέικ περιέγραψε την απόφαση ως “ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός”.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ τα F-16S;

Η Τουρκία υπόκειται σε κυρώσεις CAATSA λόγω της αγοράς S-400 από τη Ρωσία και αποκλείστηκε από το πρόγραμμα F-35.

Προκειμένου να αποφευχθούν δυσκολίες για την Πολεμική Αεροπορία μέχρι την άφιξη του εγχώριου αεροσκάφους KAAN, η Άγκυρα ζήτησε 40 F-16 από τη Lockheed Martin και 79 κιτ εκσυγχρονισμού για να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα F-16 στο επίπεδο «Block 70, δηλαδή Viper». .

Η διαδικασία παρατάθηκε επειδή η πώληση των αμερικανικών F-16 συνδέθηκε με την έγκριση της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Καλά τι τώρα; Πότε θα έρθουν τα F-16 στην Τουρκία; Δεν είναι εύκολο να απαντηθούν οριστικά αυτές οι ερωτήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Κογκρέσο, δεν υπάρχει κανένα πολιτικό εμπόδιο για την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Από εδώ και πέρα ​​το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας? Θα έχει συνομιλίες με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) και την εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Lockheed Martin. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα καθοριστούν λεπτομέρειες όπως το εύρος του πακέτου F-16 και ο χρόνος παράδοσης.

Όταν εξετάζουμε τους τυπικούς χρόνους παράδοσης και την ένταση στη γραμμή παραγωγής, «Η παράδοση των F-16 που θα παραχθούν για την Τουρκία θα πραγματοποιηθεί μετά από 3-4 χρόνια». Δεν θα ήταν λάθος να πούμε. Αναμένω τα κιτ εκσυγχρονισμού να έρθουν μέσα σε 1 έως 1,5 χρόνο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 23 ΔΙΣ

Όταν εξετάζεται η ειδοποίηση πώλησης που έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, για την οποία ζήτησε η Τουρκία, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 70, 79 κιτ εκσυγχρονισμού F-16 Block 70, καθώς και πολλά στρατιωτικά.

Αναφέρεται ότι 32 από τα 40 F-16 θα είναι μονά και 8 διπλά.

Εκτός αεροπλάνων.

48 F-110 Turbofan Κινητήρες,

Ραντάρ 149 AN/APG-83 AESA SABR,

168 Ενσωματωμένες Viper Electronic Warfare Suites,

858 LAU-129 Κατευθυνόμενοι Εκτοξευτές Πυραύλων,

44 M61 Vulcan Cannons,

16 AN/AAQ-33 Sniper Advanced Targeting Pods,

952 AMRAAM AIM-120C-8 Πύραυλοι αέρος-αέρος,

96 Ενότητες Καθοδήγησης AMRAAM,

864 μικροσκοπικές βόμβες GBU-39/B,

96 AGM-88B HARM αντι-ακτινοβολικοί πύραυλοι,

96 AGM-88E Advanced Anti-Radiation Missiles (AARGM),

Θα αγοραστούν επίσης 401 AIM-9X Block II Sidewinder πύραυλοι αέρος-αέρος και πολλά πρόσθετα συστήματα.

Μείνε καλά.

15.

Türkiye αιώνας, τοπικές κυβερνήσεις και δημοκρατία

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΓΙΟΥΡΕΚΛΙ
HABER7 ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Τουρκικός αιώνας, τοπικές κυβερνήσεις και δημοκρατία

13.02.2024

Στην ιστορία της πολιτικής σκέψης, η πολιτική βασίζεται στην πόλη-κράτος. Η πόλη κράτος είναι ένας τύπος τοπικής αυτοδιοίκησης. Η διαχείριση της οικογένειας, η διαχείριση της πόλης και η διαχείριση της χώρας θεωρούνται ως αλληλένδετες αρμοδιότητες.

Επομένως, εφόσον η μορφή προσκόλλησης στην εξουσία είναι ουσιαστικά η ίδια, η δικαιοσύνη, δηλαδή η ασφαλής προσκόλληση, αναζητείται στο σπίτι, στη δουλειά, στην πόλη και στην επαρχία, εν ολίγοις, σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης.

ΠΟΛΗ-ΚΡΑΤΟΣ

Σε όλη την ιστορία, οι προφήτες ίδρυσαν πόλεις θέτοντας ως θεμέλιο το ιερό βιβλίο και εξασφάλισαν ασφάλεια και ειρήνη στη διακυβέρνησή τους βάσει νόμου. Στην πολιτική , η οποία επικεντρώνεται στην αλήθεια και στοχεύει στην ευτυχία δύο κόσμων , ο Αλλάχ Ταάλα είναι ο νομοθέτης και οι μουσουλμάνοι άρχοντες διασφαλίζουν τη δικαιοσύνη εφαρμόζοντας τις αρχές στα τρέχοντα γεγονότα. Ο Δαβίδ (ειρήνη σε αυτόν), ο Σολομών (ειρήνη σε αυτόν) και ο Μωάμεθ (ειρήνη σε αυτόν) είναι σύμβολα δίκαιων πολιτικών.

Στο Ισλάμ, οι πιστοί είναι αδέρφια και εμπιστεύονται ο ένας στον άλλον. Ως επάγγελμα προφήτη, η πολιτική σύμφωνα με την αλήθεια σημαίνει ότι η δικαιοσύνη είναι κοινός παρονομαστής, ασφαλής προσκόλληση, συμμόρφωση με το νόμο, τάξη, ασφάλεια και ευτυχία. Η ανασφαλής προσκόλληση είναι εξίσου σκληρότητα και κακία με την τυφλή υποταγή.

Δύο μοντέλα αστικοποίησης και διαχείρισης έχουν εμφανιστεί στην ανθρώπινη ιστορία. Οι κύριες πόλεις είναι οι πόλεις της ασφάλειας και της δικαιοσύνης, που ιδρύθηκαν από τους προφήτες με βάση την αποκάλυψη, όπου ο νόμος είναι υπέρτατος και εκπροσωπείται από την Ιερουσαλήμ. Η δεύτερη είναι οι πόλεις της άγνοιας και της καταπίεσης, βασισμένες στη δύναμη των βασιλιάδων, που αντιπροσωπεύονται από Αθήνα και Ρώμη. Η βασισμένη στην εξουσία μορφή αστικοποίησης και δημοκρατίας του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού θεωρείται η αρχή της πολιτικής κουλτούρας του σύγχρονου κόσμου. Ωστόσο, στην Ευρώπη μέχρι τον 19ο αιώνα, οι φεουδαρχικές πόλεις-κράτη και οι αδαείς κυβερνήσεις ταυτίζονταν με το σκοτάδι, τη σκληρότητα και την τυραννία.

Ο σύνδεσμος της πολιτικής και των πόλεων-κρατών, άρα και των τοπικών κυβερνήσεων, έχει τη βάση του στις διοικήσεις των προφητών. Η οικογένεια και η κοινότητα θεωρούνταν τα κύτταρα της umma κατά την εποχή που οι προφήτες ήταν ανάμεσά τους και έδιναν πάντα το παράδειγμα της ελευθερίας, της ισότητας, της συμμετοχής, της αυτοδιακυβέρνησης και του ελέγχου της εξουσίας ενάντια στην κυβέρνηση.

Ο Προφήτης μας sallahu alaihi wa sallam μετέφερε την umma του σε κρατικό επίπεδο στη Μεδίνα τον 7ο αιώνα και έδειξε δίκαιη κυβέρνηση. Στην εποχή του Saadet στη Μεδίνα, αποκαλύφθηκε ξεκάθαρα η ιδανική πολιτική που βασιζόταν στην αρετή και τη δικαιοσύνη. Η εμπιστοσύνη, η δικαιοσύνη, η αρμοδιότητα, η σούρα (ντιβάνι, το κοινοβούλιο) και η πίστη (συναίνεση των κυβερνώμενων) έχουν γίνει η βάση της πολιτικής. Έτσι, το ενάρετο άτομο, η υγιής κοινωνία και το ασφαλές κράτος παρουσιάστηκαν στις πιο ιδανικές διαστάσεις ως πυλώνες της πολιτικής, έτσι ορίστηκε η τάξη (ενότητα, δικαιοσύνη) και το χάος (αποσχισμός, διχόνοια, διχόνοια).

Ωστόσο, η πολιτική στο ισλαμικό κράτος άρχισε να χάνει τις λειτουργίες της τον 19ο αιώνα μετά το Τανζιμάτ. Οι ισλαμικές πόλεις και οι τοπικές κυβερνήσεις ήταν διεφθαρμένες και έγιναν μέρος της κεντρικής κρατικής διοίκησης. Λόγω της αποδυνάμωσης του κράτους, της επιδείνωσης της υγείας της κοινωνίας και των απωλειών γης, οι πόλεις και οι τοπικές κυβερνήσεις παρέμειναν υπό τον αυστηρό έλεγχο του κεντρικού κράτους.

Στον ισλαμικό πολιτισμό, η γειτονιά είναι αυτόνομη και ο διαχειριστής της είναι ο μουχτάρ. Ως εκ τούτου, καθώς η μετάβαση από την ummah, που είναι η κοινότητα της αρετής και της δικαιοσύνης, στο έθνος, που σημαίνει σύγχυση, πολιτισμός, δηλαδή η κοινωνική δομή και επομένως οι πόλεις, φθαρεί και οι τοπικές κυβερνήσεις έγιναν αδύναμες.

TΟΥΡΚΙΚΟΣ ΑΙΩΝΑΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το δικαίωμα στην αυτοδιοίκηση και στην αυτοδιοίκηση σε τοπική κλίμακα πρωτοεμφανίστηκε στα προφητικά κράτη και η πολιτική ταυτίστηκε με την «πόλη-κράτος» στην ιστορία. Η ιδέα ότι η πολιτική στον ισλαμικό πολιτισμό είναι κοντά στη δημοκρατία έχει προκύψει λόγω του γεγονότος ότι τα όργανα έρχονται στην εξουσία μέσω εκλογών, το διοικητικό προσωπικό είναι συνυφασμένο με τους κυβερνώντες, ο πάτος και το ταβάνι είναι κοντά το ένα στο άλλο, το κοινό συμμετέχει σε και εποπτεύει τη διοίκηση, και είναι δυνατή η λήψη της συγκατάθεσης του διοικούμενου.

Τον τρέχοντα αιώνα, το ενδιαφέρον για τις τοπικές κυβερνήσεις έχει αρχίσει και πάλι να αυξάνεται. Εκτός από το ότι είναι οι πιο σημαντικοί θεσμοί που επιτρέπουν στους ανθρώπους να συμμετέχουν στην κυβέρνηση και τους παρέχουν την ευκαιρία να αυτοκυβερνηθούν, οι τοπικές κυβερνήσεις έχουν σχεδιαστεί ως θεσμοί όπου η δημοκρατία εφαρμόζεται αποτελεσματικά. Είναι ευκολότερο να εφαρμοστούν αξίες όπως η δημόσια συμμετοχή, η αρχή της πλειοψηφίας και η λογοδοσία στους ψηφοφόρους, που είναι οι βασικές απαιτήσεις της έννοιας της δημοκρατίας, στις τοπικές κυβερνήσεις. Η συμμετοχή είναι πιο ενεργή και άμεση στις τοπικές κυβερνήσεις παρά σε επίπεδο χώρας. Για το λόγο αυτό, ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο οι τοπικές κυβερνήσεις συνδέονται με τη δημοκρατία είναι ότι αποτελούν τις πλησιέστερες διοικητικές μονάδες στο λαό. Η συμμετοχή του κοινού, που είναι τα βασικά στοιχεία της έννοιας της δημοκρατίας, η αρχή της πλειοψηφίας και η έμφαση των ηγετών στη διαβούλευση και τη λογοδοσία προς τους ψηφοφόρους γίνονται αποδεκτές ως δημοκρατικές αξίες των τοπικών κυβερνήσεων.

Σε ένα περιβάλλον όπου η μετάβαση από την αντίληψη του έθνους-κράτους της δημοκρατίας που βασίζεται σε μια ενιαία κυρίαρχη εξουσία στην πλουραλιστική δημοκρατία, από τον συγκεντρωτισμό στην αποκέντρωση βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και συζητείται, η τοπική δημοκρατία ή η δημοκρατική τοπική αυτοδιοίκηση αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Διότι η άμεση εκπροσώπηση και διαχείριση είναι ευκολότερη σε μικρές διοικητικές μονάδες.

Σήμερα, οι τοπικές κυβερνήσεις θεωρούνται πολύ σημαντικοί θεσμοί όσον αφορά την υιοθέτηση της δημοκρατικής κατανόησης και τη συμβολή στην ειρήνη της χώρας. Ελπίζεται ότι η επιτυχία αυτών των διοικήσεων θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της δημοκρατικής κατανόησης, στον συμβιβασμό σε θεμελιώδη ζητήματα και στη δημιουργία ενός ειρηνικού περιβάλλοντος σε αυτόν τον τομέα σε επίπεδο χώρας.

Στις αρχές του Τουρκικού Αιώνα, η δυναμική της αναδιάρθρωσης που θα κάνει το έθνος υποκείμενο και θα το τοποθετήσει στη σκηνή της ιστορίας ως πολιτικό παράγοντα είναι η παροχή δημοκρατίας στις τοπικές κυβερνήσεις. Το έθνος κίνημα, χαρακτηριστικό του Τουρκικού Αιώνα, είναι ένα απελευθερωτικό κίνημα που ξεκινά από τις τοπικές κυβερνήσεις, καθώς είναι ένα κίνημα από κάτω προς τα πάνω που αναβιώνει τον ισλαμικό πολιτισμό και τη δίκαιη διαχείριση από τοπικό σε παγκόσμιο. Ο Πρόεδρός μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μείνει στην ιστορία ως ο ηγέτης αυτής της διαδικασίας. Ως εκ τούτου, σκέφτομαι να γράψω ένα άλλο άρθρο που θα εξετάσει τη σχέση του Τουρκικού Αιώνα, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της δημοκρατίας.

ΑΥΤΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΔΙΟΤΙ… ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΙΣΛΑΜΙΚΑ… “DATA”!.. ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΛΟΙΠΟΝ!..

16. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΈ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΑΜΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΣΑΜΕ ΤΙΣ… ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΚΛΠ! (ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ)!.. 

 

Εφημερίδα Yeni Birlik Πρώτη Σελίδα

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-