ΣΥΝΤΟΜΑ!

Φίλοι μου / μας!

1. Καλόν είναι από τώρα (!) και όχι μετά το τέλος της συγκρούσεως Ισραήλ – τρομοκρατών της “ΧΑΜΑΣ”, όταν και “βγαίνουν” τα “lessons learned”, να ασχοληθούν, όσοι φυσικά ενδιαφέρονται, με τον “αγώνα σε κατοικημένο τόπο” στην λωρίδα της Γάζας και ειδικά στην περιοχή της “Χαν Γιουνούς”!

2. Φέρεται ότι ο Κούρδος ηγέτης Ντεμιρτάς βρίσκεται σε κόντρα με την ηγεσία του “ΡΚΚ”-“YPG”! Το παρακολουθούμε!

3. Με ό,τι διαβάζουμε στις ε/αντιπολιτευόμενες ε/φ για τα “F-35” και την… “κραυγή” τους για τα επιπλέον χρήματα και δεν ξέρω και εγώ τί άλλο, σκεπτόμαστε κατά σειράν τα παρακάτω:

α. Το σαράκι της φυλής μας, ήτοι την διχόνοια, που τόσο εύστοχα ο Δ. Σολωμός αναφέρει στον “Ύμνο Στην Ελευθερίαν”!

β. Την φρίκη να είχαμε Π-Θ τον Σόρος-Τσίπρα, τον Κασσελάκη ή τον “Γιδογάμη”! Η Ελλάδα μας θα ήταν αμνός εμπρός στα δόντια του λύκου, αφού ΔΕΝ (!) θα παίρναμε τίποτα από όπλα ικανά να μας κρατήσουν ελευθέρους για τουλάχιστον 50 με 60 χρόνια μπροστά!..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΘΙΚΑΚΙΑ!

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ Α/Φ ΑΥΤΑ, ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ, Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΓΩΘΕΙ, ΝΑ ΜΑΤΩΣΕΙ ΚΑΙ Ό,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ, ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ, ΤΟΥ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΈ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ “ΣΟΡΟΣ” ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!..

ΥΓ. ΟΙ “ΑΓΓΕΛΟΙ” ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΥΝ Ε/Π-Θ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ / ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΓΙΑ 1Η ΦΟΡΑ Π-Θ!.. ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ Η.Π.Α. ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΞΟΥΝ ΚΑΙ “ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ” ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ΤΟΥΣ!.. (20 + 20)

4. Είπε και κάτι ακόμα ο Υπ. Δικαιοσύνης Κος ΦΛΩΡΙΔΗΣ, για την ποιότητα και το ήθος και αυτού, αλλά και της πατρικής Οικογενείας του, πρέπει να είμαστε υπερήφανοι ως Έλληνες! “Όσοι τιμωρούνταν μέχρι 8 έτη φυλάκιση, δεν πήγαιναν ποτέ Φυλακή”! Ο Κος Υπουργός δήλωσε πως αυτό θα αλλάξει!.. Άντε να δούμε, … ρε πολιτικό κολοπαίδι “Σόρος-Τσίπρα” και οι όποιοι όμοιοι πολιτικοί επίγονοί σου!..

5. Και το “Χαμόγελο Του Παιδιού” και το… “Χαμόγελο Του Παιδιού”, Κύριοι της “ΑΑΔΕ”!..

6. Πρόεδρε του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Π. , αγαπημένε μας Ε. ΜΑΡΙΝΑΚΗ!

“Έφυγε” αυτή η μεγάλη Κυρία (!!!) της Ελλάδος, η γλυκειά αγκαλιά όλων των παιδιών και μάλιστα / και κυρίως των θεωρητικώς ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΩΝ (!), η Κα Μαριάννα Βαρδή ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ και ξέχασες την “ΕΛΠΙΔΑ”, ρε συ Πρόεδρε;

Κάθε χρόνο πήγαινε σύσσωμη η ομάδα μας και έδινε δώρα, αγάπη και ΗΘΙΚΟ στα παιδάκια εκεί, αλλά και σε όσους τα υπηρετούν με αφοσίωση και αγάπη! Φέτος όμως; Δεν είδαμε κάτι στον Τύπο! Αν όμως κάνουμε λάθος (δύσκολο, αλλά πιθανό βεβαίως) και πήγε / – τε και φέτος, τότε ειλικρινώς απολογούμαστε Πρόεδρε! “Το σφάλλειν ανθρώπινον!”

7.  Αυτό που έγινε χθες (28-01-2024) στο Σαριγιέρ της Πόλης, στην εκεί “Καθολική Εκκλησία” με τους 2 ενόπλους τους “İSİS”, οι οποίοι μέσα από την είσοδο του Ναού (πρόναος) “άνοιξαν πυρ” (όντας προφανώς φοβισμένοι, όπως τεκμαίρεται από την όλη τους στάση – συμπεριφορά στο Πεδίο) κατά την ώρα της λειτουργίας και μετά έφυγαν, κλπ, ως γεγονός δεν… απέχει πολύ από του να συμβεί και στην Πατρίδα μας, όπου μέχρι στιγμή, σας θυμίζω πως 1,2  Σύροι (Σύροι νομίζω ήταν), είχαν μπει (δις!) φωνάζοντας, κλπ, στον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, χωρίς ευτυχώς να συμβεί το παραμικρό!

Απ’ εδώ θέλουμε να ευχηθούμε στον Θεό μας, να αναπαύσει την ψυχή του πνευματικά ανάπηρου (κατά δήλωση του γιού του), Τούρκου πολίτη, ο οποίος μετέβαινε στον χώρο, περί την εκκλησία αυτήν, κάνοντας την βόλτα του και σκοτώθηκε από τους 2 ενόπλους, οι οποίοι λογικά , όντας και φανατικοί Ισλαμιστές, θα έπρεπε να ΣΕΒΟΝΤΑΙ την ώρα εκδηλώσεως λατρείας προς τον Θεό, όχι μόνον των Καθολικών, αλλά όλων των ανθρώπων και όλων των υπαρχόντων θρησκευτικών δογμάτων!

Εδώ, να πούμε ένα αντικειμενικό ΜΠΡΑΒΟ στον Τ/ΠτΔ ΡΤΕ, ο οποίος με την άμεση επέμβασή του στο θέμα και με τα όσα δήλωσε, έδειξε κάτι που και οι Έλληνες Ρωμιοί της Πόλεως, επί ημερών του λέγουν, πως δηλαδή το τ/Κράτος δεν ενοχλεί τους πολίτες του που δεν είναι Μουσουλμάνοι, και οι οποίοι μπορούν πια ελέυθερα να ασκούν τα λατρευτικά τους καθήκοντα!

Και κάτι ακόμα! Πάψτε στην Ελλάδα να “βλέπετε” πάντα… αρκούδες (sic), πίσω από τις όποιες επιτυχίες των τ/”Υπηρεσιών Ασφαλείας” (“ΜΙΤ”, “Κρατική Ασφάλεια”, κλπ), και να υπονοείτε ότι όλα είναι “στημένα”! Αυτό κάνατε κάποιοι και μετά από την άμεση (ουσιαστικά) σύλληψη των 2 ενεχομένων ενόπλων στο χθεσινό συμβάν!

Μετά από 22 σχεδόν χρόνια εξουσίας του ΡΤΕ, ενός ανθρώπου “ερωτευμένου” με τον Σουλτάνο Αβδούλ Χαμήτ τον Β’ , τον Σουλτάνο των… “Πληροφοριών – Ασφαλείας”, όπως τον λέμε εμείς, το τ/Κράτος (και σας το λένε οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” αυτό, οι οποίοι μέχρι και σήμερα πολεμούν μέσα στην Τουρκία), έχει γίνει πληροφοριακά “ΑΣΤΑΚΟΣ”, που και το πιο καλύτερο και… εξυπνότερο χταπόδι δεν μπορεί να το κάνει καλά!..

Προσέξτε!

Η Τουρκία ήταν και είναι πάντα ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΣ (!!!),

είχε παραδοσιακά (επί “Οθωμανικής Αυτοκρατορίας”), … “κακή νοοτροπία” (sic) πληροφοριών, (ο ρουφιάνος του ρουφιάνου, κλπ, καταλάβατε),

νοοτροπία όμως που άλλαξε άρδην και έγινε επί τ/Κράτους (1923 – …), και ιδιαιτέρως επί ΡΤΕ, “ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ (!!!) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ – ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”, κάτι που ελάχιστα Κράτη διαθέτουν (εμείς όχι βεβαίως και ασφαλώς δυστυχώς),

μια “ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ” που από “ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ” κατέστη στις μέρες μας “ΕΠΙΣΤΗΜΗ”,

η οποία -σημειωτέον- έχει (πλειοψηφικά), ως “υπηρέτες” της, Πατριώτες (!!!) επιστήμονες ή “επιστήμονες” και όχι οποιουσδήποτε, όχι τυχάρπαστους απλούς επαγγελματίες!..

Συνεπώς, βεβαίως και να σκέφτεστε τα πάντα, άλλωστε είστε υποχρεωμένοι, ειδικώς αν είστε του “Αντικειμένου”, αλλά να ΜΗΝ  (!) τους υποτιμάτε!

8.

Οι ΗΠΑ παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν;

H. AKIF KÜÇÜKAL
HABER7 ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Οι ΗΠΑ παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν;

  • 27.01.2024

Περνάμε την εβδομάδα ακολουθώντας μια πολυάσχολη ατζέντα. Η Τουρκία έδωσε το πράσινο φως στη Σουηδία για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Σε αντάλλαγμα, η Αμερική επιτάχυνε τη διαδικασία πώλησης F-16 στην Τουρκία. Στην ημερήσια διάταξη ήταν η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία και το Ιράκ. Τελικά, το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης αποφάσισε να δικάσει το Ισραήλ με την κατηγορία της γενοκτονίας.

Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

Ας ξεκινήσουμε με την έγκριση ένταξης στο ΝΑΤΟ που δόθηκε στη Σουηδία. Παρόλο που η Αμερική έχει δηλώσει συχνά εδώ και μήνες ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ των πωλήσεων F-16 και της συμμετοχής της Σουηδίας, βλέπουμε ότι υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ αυτών των δύο ζητημάτων. Η Σουηδία έλαβε έγκριση από την Τουρκία για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά η Ουγγαρία είναι η επόμενη στη σειρά. Η Βουδαπέστη θέλει να εφαρμόσει τη στρατηγική που εφαρμόζει η Άγκυρα. Βλέπουν δηλαδή το θέμα με τη νοοτροπία «Ό,τι μπορούμε να πάρουμε από τη Δύση είναι κερδοφόρο».

Μετανιώνουν που ενέκριναν τη Φινλανδία. Η διοίκηση του Ελσίνκι ενεπλάκη στις υποθέσεις που κατατέθηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ουγγαρίας, η οποία είναι κατά της διαστροφής των LGBT. Για το λόγο αυτό, οι Ούγγροι δεν αμελούν να δώσουν ένα μήνυμα στη Σουηδία. Θα εμποδίσουν ή δεν θα εμποδίσουν τη Σουηδία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ; Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να επεκτείνουν τη διαδικασία διαχρονικά και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως η Τουρκία.

ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΗ Ο ΜΟΝΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ;

Καταρχάς, πιστεύω ότι η προσέγγιση «μόνο κέρδος της δύσης» στην έγκριση που δόθηκε στη Σουηδία δεν θα ήταν υγιής. Αυτή η διαδικασία οδήγησε τη Σουηδία να θεσπίσει νόμο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ίσως εξακολουθούν να υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις, είναι αλήθεια. Εάν το κάνουν, θα το κάνουν παραβιάζοντας τους δικούς τους νόμους, και η υποκρισία που επιδεικνύουν εδώ και χρόνια θα οδηγήσει τώρα σε αμφισβήτηση του σουηδικού λαού.

Ας έρθουμε στο θέμα των F-16Φυσικά, η Αμερική δεν είναι αληθινός σύμμαχος. Ας το δούμε όμως επεκτείνοντας λίγο το πλαίσιο. Η Ουάσιγκτον γνωρίζει ότι η κύρια προσοχή της πρέπει να στρέφεται στην περιοχή του Ειρηνικού μέρα με τη μέρα. Για τον λόγο αυτό, θέλουν να αφήσουν μια τάξη υπέρ τους στη Συρία, το Ιράκ και την Μέση Ανατολή.

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ φαίνεται να προηγείται του διαδόχου του Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές, όπου έχουμε ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση. Ο ίδιος Τραμπ λέει ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή και υποστηρίζει ότι η αμερικανική παρουσία στην περιοχή βλάπτει τις ΗΠΑ λόγω του κόστους της. Ας θυμηθούμε ότι ο Τραμπ κήρυξε τη νίκη κατά του ISIS το 2018 και αποφάσισε να αποσυρθεί από τη Συρία. Υπογραμμίζει το ζήτημα του κόστους στις προεκλογικές του ομιλίες σε τέτοιο βαθμό που η πλευρά Μπάιντεν άρχισε να διαδίδει φήμες ότι «Σκεφτόμαστε να αποσυρθούμε από τη Συρία».

Θα πρέπει να εκπλαγούμε εάν η Ουάσιγκτον αύριο παραδώσει το έργο της αποσταθεροποίησης της περιοχής με την οικοδόμηση θρησκευτικών συγκρούσεων στη Συρία, όπως στο Ιράκ, στο Ιράν και επικεντρωθεί στην Κίνα;

Υπάρχουν πλέον προσδοκίες ότι η βοήθεια που παρέχεται στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG θα κοπεί μακροπρόθεσμα, όπως συμβαίνει σήμερα με την ΟυκρανίαΦυσικά, όταν η Αμερική φεύγει από τη Μέση Ανατολή, ονειρεύεται μια Τουρκία που να είναι συμβατή μαζί της από κάθε άποψη. Για το λόγο αυτό, η συμφωνία για τα F-16 μπορεί να είναι δείκτης των προσπαθειών να κερδίσει την Τουρκία.

ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Στον κόσμο, όπου η επιρροή της Αμερικής, της οποίας το χάρισμα έχει γεμίσει τρύπες από το Ισραήλ, μειώνεται και νέα κέντρα εξουσίας αρχίζουν να διαμορφώνονται, η Τουρκία έχει κάνει όνομα με τις αξιοσημείωτες κινήσεις της. Ανέλαβε το ρόλο του διαπραγματευτή στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και πρόσφερε έναν τρόπο κάλυψης των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης τόσο από την Ανατολική Μεσόγειο, όσο και από την Κεντρική Ασία. Η Δύση γνωρίζει τώρα ότι η σύγκρουση με την Τουρκία δεν έχει καμία χρησιμότητα. Στον ευρωπαϊκό Τύπο, γίνονται σχόλια, όπως ότι “οι σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ δεν μπορούν να νοηθούν χωρίς τον Ερντογάν. Η Ουάσιγκτον και το Βερολίνο το γνωρίζουν αυτό, όσο και η Άγκυρα”.

Όταν υπήρχε αδιέξοδο στη συμφωνία για τα F-16, ήρθαν προσφορές Su-35 και Su-57 από τη Ρωσία και η Άγκυρα έδειξε ότι προτιμούσε το ΝΑΤΟ με την εκτόξευση του Eurofighter. Με το σουηδικό βήμα, η Τουρκία υπενθύμισε για άλλη μια φορά στο ΝΑΤΟ ότι είναι «φιλική και σύμμαχος χώρα». Τώρα είναι η σειρά των μελών του ΝΑΤΟ να “ανταποδώσουν”.

ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΗΠΑ;

Το προβάδισμα της Αμερικής στην εκλογική διαδικασία είναι στην πραγματικότητα πολύ γεμάτο.

Πρέπει να επικεντρωθεί στις εκλογές, θα πρέπει να βιαστεί να προστατεύσει την κεντρική εξουσία, όταν 25 από τις 50 πολιτείες είναι σε εξέγερση εναντίον του κράτους;

Θα έπρεπε να αμφισβητήσει την Κίνα, την Ρωσία και την Βόρεια Κορέα;

Είναι ο Έπσταϊν, είναι οι σήραγγες κάτω από τη συναγωγή, πρέπει να ασχοληθεί με τη Μοσάντ, να συνεχίσει να μαζεύει μετά το Ισραήλ στη Γάζα;

Πρέπει να προσπαθήσει να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην Μέση Ανατολή ή πρέπει να προσπαθήσει να προσελκύσει στο πλευρό της τις κυβερνήσεις που αλλάζουν μετά από πραξικόπημα στην Αφρική;

Εκτός από όλα αυτά, θα έπρεπε να ασχοληθεί και με την Τουρκία στη Συρία και το Ιράκ;

Αν πεις, «Όλη η Αμερική τα αντιμετωπίζει όλα και παίρνει αυτό που θέλει σε κάθε γεωγραφία», έχουμε δει πώς δεν μπόρεσε να ελέγξει το Ισραήλ στη Γάζα… Πώς άφησε την Ουκρανία στη Ρωσία… Πώς άφησε το Αφγανιστάν … Τώρα, δεν άλλαξε στάση με τη συμφωνία των F-16. Αν ψάχνει για κρίση στο ΝΑΤΟ, ξέρει τί θέλει, τί να πούμε.

H. Akif Küçükal / Ειδήσεις 7

9.

 

μίσος για τη δημοκρατία

İSMAIL ÖZ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Μίσος για τη δημοκρατία

29.01.2024

Φυσικά, η Δύση είναι εκεί που γεννήθηκε η ιδέα της δημοκρατίας. Αλλά και ο λόγος για το μίσος κατά της δημοκρατίας είναι η Δύση.

Δεν είναι περίεργο;

Ναι, οι λόγοι για αυτό το μίσος είναι πολύ βαθείς, γεμάτοι πόνο και δάκρυα.

Διότι η Δύση έκανε όλες τις κατακτήσεις της και τα όσα εκμεταλλέυτηκε πίσω από τη μάσκα του «φέρνουμε δημοκρατία και πολιτισμό».

Σήμερα, όσοι είναι αποδέκτες βίας, σφαγών και γενοκτονιών έχουν αρχίσει να μισούν την ιδέα της «σημαία δημοκρατίας».

Η αληθινή δημοκρατία, που η Δύση δεν την θεωρεί κατάλληλη για κανέναν, παρά μόνο για τον εαυτό της -και όχι για όλους, ακόμη και μέσα της- δυστυχώς δεν έφτασε ποτέ σε άλλα μέρη.

Ακόμα και ο Αριστοτέλης, που υπερασπίστηκε την «Καλή Δημοκρατία» (“Δημόσιο Καλό”), δεν θα αρνιόταν την πνευματική του κληρονομιά, αν έβλεπε αυτό το κράτος της Δύσης, που ισχυριζόταν ότι τρέφεται από αυτό;

Ενώ η Δύση αποκαθιστούσε την εξουσία σε πολλές γεωγραφίες με κινήματα που αποκαλούσε «επανάσταση» ή «αλλαγή», οι εκπρόσωποι της νέας εξουσίας που θα έφερνε την δημοκρατία ήταν πάντα δεσπότες/καταπιεστές.

Μπορείτε να το δείτε αυτό σε κάθε τετραγωνικό μέτρο της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, όπου ο πόλεμος και τα δάκρυα συνεχίζονται για εκατό χρόνια.

Η δημοκρατία, η οποία έχει γίνει έννοια μίσους για πολλούς ανθρώπους σε αυτές τις περιοχές, έχει γίνει πολύ βαθύτερη με την τελευταία γενοκτονία του Ισραήλ.

Το γεγονός ότι η Δύση υποστήριξε τη γενοκτονία, πόσο μάλλον την αντιτάχθηκε, έκανε αυτό το μίσος να βαθύνει.

Ποιός μπορεί να πει ότι οι κάτοικοι της Γάζας που φωνάζουν «Πάρτε τη δημοκρατία σας και ρίξτε τη στο κεφάλι σας» κάνουν λάθος;

Ποιός μπορεί να τους πείσει ότι η δημοκρατία είναι πια «αρετή»;

Μια φυλή που σφάζει ακόμη και αθώα μωρά και τραγουδάει τραγούδια και χορεύει από χαρά δεν σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη ζωή ή τον θάνατο όσο οι πρωτόγονες φυλές, ακόμη και σε αυτήν την εποχή. Φυσικά, οι απόστολοι της δημοκρατίας είναι δυτικοί άρχοντες.

Ακόμη και οι πρωτόγονες φυλές, όταν σκότωναν τους «εχθρούς» τους, έκαναν τελετές που ονομάζονταν «συμφιλίωση», θυσίαζαν και έκαναν ειρήνη με την ψυχή τους.

Ο Σκωτσέζος ανθρωπολόγος Τζέιμς Τζορτζ Φρέϊζερ μεταφέρει τις λεπτομέρειες αυτών των τελετών «συμφιλίωσης» στο έργο του σε μια φυλή που ζει στα νησιά Τιμόρ.

Μερικές από τις προτάσεις λύπης που εκφράστηκαν σε αυτές τις τελετές ήταν οι ακόλουθες. Τραγουδούν τραγούδια που ρίχνουν δάκρυα και ζητούν συγχώρεση για τον εχθρό που νίκησαν, «Θυσιασθήκαμε για να σε κατευνάσουν. Να είναι ευτυχισμένη η ψυχή σου τώρα και να μας αφήσεις ήσυχους. Γιατί ήσουν εχθρός μας; Δεν θα ήταν καλύτερα να παραμείναμε φίλοι; Λέγοντας αυτό ήθελαν η ψυχή του νεκρού να τους αφήσει ήσυχους.

Ναι, όταν υπάρχει τέτοια διαφορά μεταξύ των πιο πρωτόγονων και των πιο πολιτισμένων, ποιός θα ζητήσει συγχώρεση από τις ψυχές εκείνων των αθώων μωρών από τη Γάζα;

Αν νομίζουν ότι μπορούν να απαλλαγούν από τις ψυχές εκείνων των αθώων μωρών που πετούν στον παράδεισο, θα δουν αργά ή γρήγορα ότι κάνουν πολύ λάθος σε αυτό.

Θα δουν επίσης πώς θα μεγαλώσουν οι σπόροι του μίσους που έσπειραν και θα στραφούν εναντίον τους στις πιο ευνοϊκές συνθήκες που θα βρουν και σε ένα έδαφος που δεν περίμεναν ποτέ.

Η Hannah Arendt, μια φιλόσοφος εβραϊκής καταγωγής που είπε «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μια ψευδαίσθηση» και πολέμησε έναν πνευματικό αγώνα για το Ολοκαύτωμα, φαίνεται τώρα να εννοεί τον δολοφόνο Ισραήλ με τις λέξεις «τύραννοι που έδιωξαν αθώους ανθρώπους από τα σπίτια και τις χώρες τους».

Νομίζω ότι δεν έχουμε κάνει ακόμη ούτε το ένα τοις εκατό των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν εναντίον των Ευρωπαίων από τον Ζαν-Κλοντ Μίλνερ, ο οποίος είπε ότι «η Ευρώπη γεννήθηκε από τη γενοκτονία» στο βιβλίο του «Τάσεις Εγκληματικότητας της Δημοκρατικής Ευρώπης».

Όπως αποδείχθηκε από το θεώρημα Lindermenn-Weierstrass το 1882 ότι ένας κύκλος δεν μπορεί να παράγει ένα τετράγωνο με την ίδια περιοχή, πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει έλεος και ειρήνη από το Ισραήλ και την δυτική και αμερικανική δημοκρατία που στέκεται πίσω από αυτό.

Φυσικά, το “Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης” μπόρεσε να δημιουργήσει μια μικρή σπίθα ελπίδας με την απόφασή του – αν και κάπως έκπληξη.

Ωστόσο, παρά τα ισχυρά στοιχεία, δεν μπορούσε να πει «να σταματήσει αμέσως η γενοκτονία». Ακόμη και η ζωή ενός μωρού το απαιτεί αυτό.

Δυστυχώς, όσο είναι εκεί τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑΗΕ, που θα εφαρμόσουν την απόφαση, δεν υπάρχει δύναμη που να μπορεί να διαταράξει τον ύπνο του Ισραήλ, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Ο λόγος της κακομάθιας του δολοφόνου Ισραήλ, που συνεχίζει να διαπράττει γενοκτονία, παρά την προληπτική απόφαση, δεν είναι άλλος από αυτή την πεντακομματική δομή.

Γιατί αν δεν ξέρουμε από ποιον και πού περιμένουμε δικαιοσύνη και έλεος, θα απογοητευτούμε.

Ποιός ξέρει, ίσως μια μέρα εκδημοκρατίσουμε και την δυτική δημοκρατία.

Ακριβώς, όπως στην ιστορία, -αν και ο κύκλος τους δεν παρήγαγε τετράγωνο με το ίδιο εμβαδόν- ο κύκλος της δικαιοσύνης μας θα επεκταθεί περαιτέρω και θα τους συμπεριλάβει…

10. “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ”!

Ο λαός του Ολυμπιακού βλέπει, κρίνει και ετοιμάζεται!

Ο λαός του Ολυμπιακού βλέπει, κρίνει και ετοιμάζεται!
Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 
  • ΤΙ ΗΤΑΝ, λοιπόν ; Θα μάθουμε ποτέ, κύριε Χρυσοχοϊδη, ή … δεν επιτρέπεται ; ***

*** Δεν έπεισε κανένα ο υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης με τα επιχειρήματά του για την ορθότητα των διατάξεων του αθλητικού νόμου. Αλλά και τι … έγινε ; Δεν τρέχει τίποτα. Δουλειά του δεν είναι να πείθει. Να εκτελεί τις εντολές πού του δίνουν, είναι ***

*** Θα ήθελε πολύ ο Παπαπέτρου να οριστεί στη ρεβάνς Κυπέλλου της Τετάρτης Ατρόμητος – Πάο. Το ερώτημα όμως είναι αν θα τον δεχτεί ο Ατρόμητος, λόγω της γνωστής επαγγελματικής σχέσης της συζύγου του με το κανάλι του Αλαφούζου. Αν δεν δεχτεί, τότε βλέπω Σιδηρόπουλο. Ε ρε γλέντια ! ***

Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΛΕΠΕΙ, ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ !

Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ 2,7 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΙΟΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΓΩÏΣΜΟΥΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ, ΑΝΟΗΤΟΙ

*** Για πρώτη φορά, από την ημέρα πού ανέλαβε τα ηνία της χώρας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμφάνισε αισθητή πτώση στο ποσοστό αποδοχής και υποστήριξής της από τον λαό.

*** Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της έγκυρης Metron Analysis για τη MEGA TV, από το 30,9 στην πρόθεση ψήφου, πού είχε στην προηγούμενη καταμέτρηση έπεσε στο 28,2. Δηλαδή, έπεσε κατά 2,7 μονάδες, πού σημαίνει κάποιες ΕΚΑΤΟΣΤΑΡΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ερωτηθέντων πολιτών.

*** Στην ίδια δημοσκόπηση, ως κυριότερες αιτίες οι οποίες προκάλεσαν και προκαλούν την φθορά της κυβέρνησης, εμφανίζονται η ακρίβεια και κατά δεύτερον ο νόμος για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Ακολουθούν και δύο – τρία άλλα προβλήματα πού δεν αναφέρονται.

*** Σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη, ένα στοιχείο πού έπαιξε και παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην αρνητική εικόνα της κυβέρνησης, πού δείχνει να έχει περάσει σε αρνητική πορεία, είναι οι ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΙ, οι ΘΩΠΕΙΕΣ και οι ΠΡΟΣΤΑΣΙΕΣ πού παρέχονται ΑΦΕΙΔΩΣ στην εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου, από τους υπουργούς και υφυπουργούς πού επιλέγονται στα αρμόδια πόστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

*** Επιδεικνύοντας μία ανεξήγητη συμπεριφορά «σύμπνοιας», «κατανόησης» και υποχωρητικότητας, απέναντι σε παράγοντες και ιδιοκτήτες ΠΑΕ πού ανταγωνίζονται τον Ολυμπιακό του Βαγγέλη Μαρινάκη, η κυβέρνηση φαίνεται τον τελευταίο ειδικά καιρό, να έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο.

*** Παρακολουθούμε ένα αδιάκοπο, ανηλεές και χωρίς προσχήματα «κυνηγητό» του Ολυμπιακού, σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, σε συνδυασμό με την παγερή αδιαφορία και απραξία στη συνεχή εγκληματική δράση της λεγόμενης (και επισήμως πλέον ! ) «ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ». Η εγκληματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν εξαντλείται σε κάποια (ΑΝΑΝΔΡΑ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ σε κάθε περίπτωση) επεισόδια σε βάρος προσώπων, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΦΕΊΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ οργανωμένη από την ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ.

*** Η βία στην πιο χειρότερη μορφή της ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ και ΞΕΚΙΝΑΕΙ από την ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, την ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ και την ΚΑΚΟΠΟΙΟ ΔΡΑΣΗ στοιχείων πού διοικούν, διαχειρίζονται, καθορίζουν, κινούν τα νήματα, ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ και ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ για κάθε ποδοσφαιρική δράση. Από ΣΤΗΜΕΝΑ αποτελέσματα αγώνων, έως ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ορισμούς διαιτητών.

*** Η διαιτησία, είναι το δημοφιλέστερο και πιο προσοδοφόρο πεδίο δράσης και επίδειξης δυνάμεως των μελών της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ. Όχι μόνο αποκομίζουν διαφόρων ειδών οφέλη με τους χειρισμούς τους, αλλά κρατάνε αιχμάλωτο ολόκληρο τον οργανισμό του λαοφιλούς αθλήματος. Πάντα με τη «βοήθεια» δια της αδράνειας, απραξίας και αδιαφορίας, της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

ΤΟ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΑΡΔ

ΠΕΡΙ … «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

*** Δεν ξέρω αν ο πρωθυπουργός προτίθεται να συνεχίσει αυτή την τακτική εναντίον του Ολυμπιακού, ούτε βέβαια και τους ΛΟΓΟΥΣ πού τον οδηγούν στη συγκεκριμένη ΕΧΘΡΙΚΗ αντιμετώπιση του ΛΑΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΥ, ΕΝΔΟΞΟΤΕΡΟΥ και ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

*** Δεν ξέρω άλλωστε και ΑΠΟ ΠΟΥ προέρχεται αυτός ο εναγκαλισμός της κυβέρνησής του με πρόσωπα πού όχι μόνο δεν έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, αλλά και υπήρξαν λίγα χρόνια πριν, ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ της Νέας Δημοκρατίας, με δηλώσεις όπως π.χ. αυτή του Ρώσου επενδυτή, προσωπικά εναντίον του κ. Μητσοτάκη, ότι «αυτός δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πρωθυπουργός»

*** Σήμερα, ο κ. Σαμπίντι είναι ένα από τα «χαϊδεμένα παιδιά» του κ. Μητσοτάκη στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπως και ο κ. Μελισσανίδης, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε την συμπάθεια και εκτίμηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, πριν τις εκλογές του 2019. Αντιθέτως, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης πού ΔΟΛΙΑ εμφανίζονταν από τους ξεπουλημένους ΑΡΔ της «εξυγίανσης» ως … «πραγματικός κυβερνήτης της χώρας», αποτελεί «κόκκινο πανί» για την κυβέρνηση, χωρίς βεβαίως να υπάρξει κάποια επίσημη δικαιολογία γι’ αυτό.

*** Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, μετά απ’ αυτά. Όμως, ο φίλαθλος πού αγαπάει το ποδόσφαιρο, αυτός ο σιωπηλός και ανιδιοτελής πολίτης, ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ και να αποφασίζει. Και τις αποφάσεις του, τις υλοποιεί με τον μόνο συνταγματικό τρόπο πού του δίνεται η δυνατότητα : Με την ψήφο του στις εκλογές.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ : ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ !

*** Ηδη λοιπόν, η ΚΑΤΗΦΟΡΑ για το κυβερνητικό κόμμα έχει ξεκινήσει, Η συνέχεια, «κρύβει» νέες αυξήσεις στα τρόφιμα, νέους ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΥΣ νόμους, πού βαφτίζονται … «μεταρρυθμίσεις», νέες ΑΒΑΝΤΕΣ και ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ στους πυλώνες της «εξυγίανσης». Ανάμεσά τους, ετοιμάζονται πράγματα όπως η «ΜΟΙΡΑΣΙΑ» στους τίτλους και ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ του Ολυμπιακού από τις θέσεις πού οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

*** Όλα, με τη βοήθεια της διαιτησίας του Μάνταλου, , της Επο των Μπαλτάκου – Φιλιππούση, του Θοδωράκη καιθ των άλλων λαμόγιων από την ουέφα και ΒΕΒΑΙΩΣ, από την ΖΗΛΟΦΘΟΝΗ και ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΗ προς τον ΘΡΥΛΟ του ελληνικού ποδοσφαίρου, κυβέρνηση. Μα στ’ αλήθεια, ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ Η ΒΙΑ ;

ΟΤΑΝ Η ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΙΤΑΜΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΡΑΓΜΟ

ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ … ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΙ ΜΠΑΛΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΓΟΥΔΗ !

*** Στο γνωστό sdna.gr το οποίο οφείλει την ύπαρξή του στην συνεχή απαξίωση του Ολυμπιακού και της διοίκησής του, «μίλησε» ο αρχιδιαιτητής κ. Σταύρος Μάνταλος. Πού αλλού. Δηλαδή ;

*** Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην επίθεση πού δέχτηκε η σύντροφός του : «Μου έστειλε μήνυμα και μου είπε έλα να με βρεις, χτυπήθηκα στο πρόσωπο. Την βρήκαμε με το μάτι πρησμένο, μόλις βγήκε από το σπίτι κάποιος παραμόνευε, την χτύπησε, της είπε ότι αυτό είναι για τον Μάνταλο και έφυγε».

*** Δηλαδή, για να κάνουμε ταμείο. Ηταν βράδυ. Κανένας δεν είδε, ούτε η ίδια, το πρόσωπο του δράστη. Κανένας δεν άκουσε, εκτός από την ίδια τα λόγια του, κανείς δεν αντιλήφθηκε το γεγονός. Όμως, η περιπέτεια της κυρίας, όπως την αφηγήθηκε ΜΟΝΟΝ Η ΙΔΙΑ, έφτασε (μέσω Μπαλτάκου – Φιλιππούση ) μέχρι τη Φίφα, τον Χρυσοχοϊδη κ.λ.π.

*** Αλήθεια, εκτός από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, τους ΝΑΟΥΣ της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ποιος μπορεί να κρίνει την ΑΚΡΙΒΕΙΑ των γεγονότων πού αφηγήθηκε η σύντροφος του κ. Μάνταλου ; Η … Φίφα ; Ο κ. Χρυσοχοϊδης ; Ο κ. Βρούτσης ; Η ο Μπαλτάκος με τον Φιλιππούση ; Λίγη ΝΤΡΟΠΗ, ρε. Λίγη ΤΣΙΠΑ δεν υπάρχει ;

*** Τι άλλο να λέμε δηλαδή για ΜΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ και ΜΗ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ;

*** Ακόμα και το … «πέναλτι» του Ιωαννίδη, πιο … ξεκάθαρο μου φαίνεται …

Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΔΡΑΣ

*** Το αναφέρω σημειολογικά και μόνο. Τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της Επο, είναι πέντε, Πρόκειται για τους εξής :

– Πρόεδρος: Σοφία Καβαρινού, Πρόεδρος Πρωτοδικών

– Αναπληρωτής Πρόεδρος: Βασιλική Τασούλη, Πρωτοδίκης Δ.Δ.

– Μέλος: Παναγιώτα Πάντου, Πρωτοδίκης

– Μέλος: Βασίλειος Ζαχαρόπουλος, Πρωτοδίκης Δ.Δ.

– Μέλος: Βασιλική Τριανταφύλλου, Πρωτοδίκης

  • Όπως θα παρατηρήσατε, από τους πέντε οι τέσσερις είναι γυναίκες και μόνον ένας ο δικαστής του οποίου την εξαίρεση ζήτησε ο Αλέξης Κούγιας, άνδρας. ***

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-