Απάντηση Στον “Γεροστάθη”!..

Φίλε “Γεροστάθη”!

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου, αλλά εμείς εδώ δεν είμαστε κριτικοί βιβλίων!

Εντάξει, εσύ μας εξηγείς ότι λόγω του… αστυνομικού του περιεχομένου του κειμένου που μας υπέβαλες, και επειδή εμείς ασχολούμαστε (και) με θέματα πληροφοριών, όπως μας γράφεις, θα ήθελες την γνώμη μας!

Και πάλι όμως, οδηγούμεθα στην πρώτη… παράγραφο και στο ότι δεν είμαστε κριτικοί βιβλίων!

Σε κάθε περίπτωση όμως, απ’ το λίγο που διαβάσαμε, σου γράφουμε πως έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και πολύ “σασπένς” ό,τι μας έστειλες και στο ερώτημά σου, αν θα μπορούσε να ήταν αληθινό ένα τέτοιο σενάριο, σου απαντάμε πως, κατ’ εμάς, “ναι, πολύ δύσκολα βεβαίως, αλλά θα μπορούσε να ήταν αληθινό”! Το συγκεκριμένο δικό σου, “μυρίζει” πολύ… Γιάννη ΜΑΡΗ!.. Είναι πολύ “προχώ” σαν ιστορία, αλλά και πάλι, “Γεροστάθη”, σου λέμε πως, καλύτερα να απευθυνθείς σε ειδικούς του είδους, ακόμα και σε δημοσιογράφους παλαιούς και εμπείρους, σαν τον γνωστό Πάνο ΣΟΜΠΟΛΟ, ή ακόμα και σε “γνωστούς” “ντεντέκτιβς”, σαν τον Τσούκαλη, αν έχεις λεφτά, και να ζητήσεις την γνώμη τους για το πόνημά σου!.. Εμείς ασχολούμαστε, φίλε, με… “Εκτός Έδρας” θέματα και κυρίως με όσα “παίζουν μπάλα” σε Τουρκία και Βαλκάνια!..

Καλύτερα πάντως, στο μέλλον, να απευθύνεσαι σε κριτικούς βιβλίων, άτομα με ευρεία εμπειρία στο αντικείμενο, οι οποίοι μπορούν να σε κατευθύνουν, ώστε τα όποια σου πονήματα να μπορούν κάποια στιγμή να εκδοθούν και να “κυκλοφορήσουν”! Σου προτείνουμε να απευθυνθείς και να ρωτήσεις σχετικά στο βιβλιοπωλείο “ΙΑΝΟΣ”, στην οδό Σταδίου, απέναντι από την… “Μαρφίν”!..

Παρακάτω και όπως μας το ζήτησες, παραθέτουμε μέρος του κειμένου που είχες την καλοσύνη να μας στείλεις!

Διαβάστε φίλοι μου, μέρος του πονήματος του φίλου μας “Γεροστάθη!

«… Στο κέντρο της μεγάλης πρωτεύουσας, σε μια περιοχή που σχεδόν δύσκολα συναντάς πια Έλληνες και σε μια παλιά πολυκατοικία του ’60 που… αγκομαχά, διαμένει ο Στρατηγός της παλιάς Χωροφυλακής Ναπολέων Ατυχίδης!

Στο μέρος αυτό, η πολυκατοικία αυτή, σε μια γειτονιά με ευρεία γκάμα παραβατικών, κυρίως αλλοδαπών, αλλά και ημεδαπών, θα μπορούσε να ήταν και η καλύτερη κρυψώνα για όποιον παράνομο θα ήθελε να κρυφτεί, αφού δύσκολα θα έψαχνε κανείς, Αστυνομικός, ντεντέκτιβ, κλπ, εκεί όπου μένει ένας… μπάτσος!..

Δύσκολα;

Ίσως, αλλά πάντως όχι εκεί, στην γειτονιά του Αγίου… Γιατρού!..

Στην ίδια πολυκατοικία και πάνω απ’ τον μπάτσο διαμένει ένας, για χρόνια μεγαλο-καταζητούμενος απ’ το Κράτος, ημεδαπός, κοντά στα 70 χρόνια πάνω στην γη μας, παλιό άτομο της “Νύχτας”, που είχε… έφεση στα ομόλογα και ειδικά στα… πλαστά, και του άρεσε πολύ η γαλλική ταινία… “Ριφιφί”!..

Αυτός ο τύπος, με… άδεια μάλλον της “ΕΥΠ” ή της “ΕΛΑΣ” / “Αντι-τρομοκρατικής”, ζει με πλαστή προφανώς ταυτότητα, τα ρολά του είναι συνήθως κατεβασμένα και η παρουσία του γίνεται αισθητή, είτε όταν πολύ σπανίως μιλάει στο τηλέφωνό του και ακούγεται λόγω της βαριάς δυνατής “αμπλα-ούμπλα” φωνής του, είτε λόγω της μυρωδιάς που αναδίδει το κάψιμο της ουσίας που “ετοιμάζει”, λίγο πριν την… εισαγωγή της στο αίμα του!..

Ο “γέρος” αυτός νοίκιασε ένα από τα 8 διαμερίσματα της πολυκατοικίας που ανήκαν σ’ έναν συγχωρεμένο Κομμουνιστή κρεοπώλη, φερόμενο παλιό ρουφιάνο της Ασφάλειας, όπως ήσαν… παραδοσιακά οι περισσότεροι των παλιών Κομμουνιστών, στον οποίον όμως είναι πολύ… χλωμό να δίνει τακτικά το νοίκι στην χήρα ή στον γιό της, αφού λεφτά… “γιοκ”!..

Ο Κυρ Πέτρος, γιατί Πέτρο τον λένε ακόμα, αφού το μικρό του όνομα δεν το άλλαξε, παρά μόνον το… μεγάλο λεγόμενος πια Καρτάλης, το ‘χει ρίξει στο κρασί και όταν δεν βάζει στο αίμα του ουσίες, ρίχνει σχεδόν συνεχώς “στο γυαλί… φαρμάκι”, που ‘λεγε στο γνωστό του άσμα κι ο τεράστιος λαϊκός βάρδος Πάνος Γαβαλάς!

Τον Κυρ Πέτρο, “πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις”, μπορεί να τον πετύχεις να κάθεται έξω απ’ το γωνιακό παλιό Παντοπωλείο ενός καλού Έλληνα με το παρωνύμιο ο “Μουγγοβάζελος”, κάνοντας παρέα με “demek”… “Κυρίους” Αλβανούς!..

Κάποιο βράδυ, πριν από κάμποσο καιρό, πέρασε με ένα ΙΧ, της 10ετίας του 197ο μάλλον, έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας του Μπάτσου και του Πέτρου, πολυκατοικίας που αν μιλούσε θα έλεγε πολλά… , και ο γνωστός, εγχειρισμένος πια, Έλληνας πολυ-καταζητούμενος, ακόμα και από την “ΙΝΤΕΡΠΟΛ”, αυτός που είχε νοικιάσει… “κρις κραφτ” και είχε αποδράσει, πριν από χρόνια, μ’ αυτό, από τις φυλακές του ελληνικού νησιού… “Ιφ”, στον… Αργολικό Κόλπο, μαζί με ένα άλλο φυντάνι, έναν Αλβανό φίλο του, που κάποιοι τον λένε… “Παναγούλια”!..

Τον πολυ-καταζητούμενο αυτόν, άλλοι τον λένε ο “Κοντούλης”, άλλοι ο “Ρομπέν των Φτωχών”, άλλοι “ο Μετρ των απαγωγών”, άλλοι ο “γιός της Ψυχής”, όπου “Ψυχή” ο πατέρας του, ο οποίος ήταν ένας φοβερά καλόψυχος άνθρωπος, όπως όλοι ομολογούσαν!..

Το πραγματικό όνομα του… “Μητροπάνου”, όπως όλοι τον έμαθαν πια στην Ελλάδα, αλλά και κάμποσοι στο εξωτερικό, είναι Νεογιώργος και μπορεί να πέρασε από νοσταλγία από την γειτονιά του… “Αγίου… Γιατρού”, αφού όπως λένε, είχε μεγαλώσει στην περιοχή αυτή, όπου ο πατέρας του πωλούσε λαχεία!..

Τον είδε ο… Μπατσο-Ναπολέων να στέκεται με το σαπάκι του μπροστά στην πολυκατοικία που ζει αυτός, αλλά και ο Κυρ Πέτρος, τον αναγνώρισε, του χαμογέλασε και ξεκλείδωσε την εξώπορτα της μικρής… Βαβέλ του, ώστε ν’ ανέβει στο τελευταίο της ζωής του αλωμένο… “Αστυνομικό Τμήμα”!..

Ανεβαίνοντας τα σκαλιά της εισόδου της πολυκατοικίας, η οποία ακόμα, αν και είχε νυχτώσει για τα καλά, μύριζε απ’ τα αφρικανικά “κάρι” που είχε βάλει το πρωϊ στα φαγητά της,  η παχουλούλα γελαστή Αιγύπτια του ισογείου, ο μπάτσος, μην μπορώντας ακόμα να ξεφύγει απ’ τις επαγγελματικές του κάποτε συνήθεις… ερινύες, σκέφτηκε!.. Ο Πέτρος “κολλητός” και με τον… Νεογιώργο; Μπράβο…!..

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… !..

Στο άδειο λοιπόν διαμέρισμα, δίπλα απ’ αυτό του Καρτάλη, στον 2ο όροφο, ο Ατυχίδης, ακριβώς από κάτω, απ’ τις αρχές του περσινού Νοε, άκουγε σχεδόν κάθε βράδυ θορύβους, απόδειξη ότι κάποιος διέμενε μέσα!

Το περίεργο όμως είναι ότι κανείς άλλος δεν άκουγε τίποτα! Ούτε ο Πέτρος ο… “Μανιάτης”, ούτε ο Γιάννης ο “Καλαματιανός” ο διαχειριστής της… αγκομαχούσας πολυκατοικίας, που και αυτός έχει διαμέρισμα ακριβώς δίπλα απ’ το άδειο και που από τον Νοε συνήθως έλλειπε, αφού μάζευε ελιές στην πατρίδα του, όπως έλεγε!..

Ο Ατυχίδης τηλεφώνησε δυό φορές στον επίσης Καλαματιανό, σαν τον διαχειριστή, ιδιοκτήτη του… άδειου διαμερίσματος, στον… Κο Μπιστικό, που ζει στην Καλαμάτα και μάλλον είναι λαθρέμπορος… “λάθρο” και “προσφύγων” ανθρώπων, προς Ιταλία, “δουλειά” που του γίνεται πιο εύκολη, λόγω του ότι ασχολείται με “τουριστικά”!..

Ο Μπιστικός ούτε καν ανησύχησε, ενώ δεν πήρε κρατική άδεια, λόγω του “Κορωνοϊού” να έλθει να δει το σπίτι του!..

Λίγο μετά από την έναρξη των θορύβων, στις αρχές του Νοε, ο περίεργος μπάτσος μας άκουσε για τον φόνο του φερόμενου Έλληνα Αρχι-μαφιόζου “νέας γενεάς” Μαυριτανάκη ή “Μαύρε” στα… Ιλίσια!.. Ήταν Παρασκευή και ο Νοέμβρης είχε 9, αλλά όχι για τον… δολοφόνο και ασφαλώς όχι και για το… θύμα του!..

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. !..

Ο Ατυχίδης άκουγε συχνά τα κτυπήματα από πάνω του, απ’ το διαμέρισμα του Γερο-Πέτρου και ενώ στην αρχή σκέφτηκε την προφανή αγάπη του “Μανιάτη” στα… ριφιφί και γέλασε, μετά ενοχλούνταν από το “μπάμπα –  μπούμπα” και στο τέλος σκέφτηκε… βλακωδώς: “Λες ο Πέτρος να ανοίγει τρύπες στην μεσοτοιχία του διαμερίσματός του, με εκείνο του… άδειου, με τα… φαντάσματα;

………………………………………………………………………………………….. !..

Ο μπάτσος της ιστορίας μας σημείωσε πως συνήθως κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή ερχόταν ο άγνωστος ή οι άγνωστοι στο διαμέρισμα του λαθρέμπορου στον 2ο όροφο, εκεί που ποτέ κανείς δεν είδε ή άκουσε τίποτα, ούτε ακόμα ο ήσυχος ομοφυλόφιλος Αλβανός που και αυτός ζει στο ίδιο πάτωμα και που πια δεν φέρνει τους εραστές του στην πολυκατοικία!..

…………………………………………………………………………………………………………………………… !..

Ο “τύπος” ή οι “τύποι” στο άδειο διαμέρισμα έφευγαν από την ταράτσα, όπως έγραφε ο μπάτσος στο ημερολόγιό του!.. Τους “έκανε πλάκα”, έτσι νόμιζε ο μπάτσος, αφού κάθε πρωϊ, κατά τις επτά, “άνοιγε” την τηλεόραση στην κρεββατοκάμαρά του και… ξύπναγε τον ή τους (μάλλον “τον”) αγνώστους του άδειου από πάνω του διαμερίσματος!..

…………………………………………………………………………………………… !..

Λίγο μετά έκλεψαν το ποδήλατο του Ατυχίδη απ’ το μπαλκόνι του, καθώς και τον ναρκομανή του διπλανού διαμερίσματος του μπάτσου, πρώην ναυτικό και τώρα συνταξιούχο, … “ψυχάκια”… κατά περιόδους(!)! Απ’ αυτόν έκλεψαν την ταυτότητα, την κάρτα του και 150 Ευρώ!

Την προηγούμενη μέρα είχε έλθει ο εισπράκτορας, από την εταιρεία των κοινοχρήστων να πάρει οφειλούμενα 9 μηνών από τον Πέτρο, αλλά έφυγε απ’ αυτόν… “κλωτσοπατινάδα”!..

…………………………………………………………………………………………… !..

… και ανοίγοντας το ράδιο ο Ναπολέων ακούει, Παρασκευή, στις 9 του μηνός με τα… ψέματα, ότι δολοφονήθηκε ο πολύ γνωστός δημοσιογράφος Αραβατάρ! Το ίδιο βράδυ άκουσε και πάλι θορύβους στο φαντασμοδιαμέρισμα από πάνω του και το πρωϊ, κατά τις 11, είδε και άκουσε τον λαθρέμπορα ιδιοκτήτη από την Καλαμάτα, μαζί με την αλλοδαπή γυναίκα του και τον σκύλο της, να έχουν έρθει και αναρωτήθηκε! “Καλά, πώς, έληξε η καραντίνα; Άνοιξε ο Χαρδαλιάς τους νομούς και δεν πήρα είδηση”;

…. Λίγο μετά σκεφτόταν ο δύσμοιρος μοναχικός μπάτσος! “Παρασκευή και 9 του μηνός σκοτώθηκε και ο Μαυριτανάκης, το ίδιο και ο Αραβατάρ”!… Το άδειο διαμέρισμα έγινε φάντασμα στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη και έπαψε να είναι… φάντασμα μια μέρα του Απρίλη, μετά την δολοφονία του Αραβατάρ!..

 

……………………………………………………………………………………………………………… !..

Και μέρα μεσημέρι, κατεβαίνοντας για να πάει στο κοντινό Φαρμακείο, βλέπει στην γωνία της οδού του έναν τύπο γύρω στα 35 με 40, με φόρμα και με φορεμένη στο κεφάλι του την κουκούλα της, αδύνατος, γυμνασμένος, να περιμένει με επιθετικό βλέμμα και έκδηλη ανησυχία κάποιον, κυττάζοντας προς την άκρη της οδού του πατέρα του… Θησέα, απ’ τα 188 με 190 εκατοστά του !.. Σκέφτηκε… ασυναίσθητα! “Ρε συ, τί θέλει αυτός ο Κοσοβάρος εδώ”;

Ο Αλβανο-Κοσοβάρος κύτταζε επίμονα τον μπάτσο και εκείνος το ίδιο!..

………………………………………………………………………………………………………. !..

…. Μετά από περίπου 15 με 20 λεπτά ήλθε και πήρε τον Κοσοβάρο, από την… γωνία της… αγκομαχούσας, ένας άνδρας κοντά στα 40, 175 εκατοστών, σχεδόν “μισοκολάκιας”, με φούτερ και τζιν παντελόνι! Έφυγαν και οι δύο γρήγορα προς το βάθος της οδού του πατέρα του… Θησέα, έστριψαν στην οδό της πόλης που… έσωζε και… χάθηκαν !..

Ο μπάτσος σκέφτηκε: “Αυτός λοιπόν έμενε από πάνω! Και ο Πέτρος ήξερε, και η αλβανο-“αδελφή”, αλλά μάλλον και ο Καλαματιανός διαχειριστής το ίδιο! Αυτός σκότωσε τον “Μαύρε” και τον “Αβατάρ”!..

………………………………………………………………………………. !..

Πού να πάει όμως μέχρις εκεί το μυαλό των νέων συναδέλφων του στην Ασφάλεια και στο Ανθρωποκτονιών!.. Πάλι καλά που έπαψαν οι μεσίτες των “ΜΚΟ” του διαμερίσματος της Κινεζικής εταιρείας του 4ου ορόφου να φέρνουν εκδιδόμενες πόρνες και μοιάζει να ηρεμεί πια λίγο η πολυκατοικία!.. Άραγε για πόσο;

Η γειτονιά; Παραμένει βεβαίως η συμμορία των νεαρών Αλβανών στην γειτονιά, (οι Αλβανοί πια, η καρδιά της ΜΑΦΙΑ της περιοχής μεταφέρθηκε στον άλλον Άγιο, σ’ αυτόν που… λευτερώνει),  παραμένουν όμως οι Αλβανο-Πακιστανοί συνεργαζόμενοι… “μπραβο-σκράπερς”, και λοιποί, αλλά πιάστηκε πια… ο βομβοποιός που θα σκότωνε τον παλιό εκείνον Π-Θ μας,  έφυγαν ο Κύπριος αναρχικός “Αρχιτέκτονας”, όπως και αρκετοί ξένοι (Γερμανοί οι πιο πολλοί), αλλά και ελληνικής καταγωγής “ΑΝΤΑΡ-CIA”, παραμένει βεβαίως ένας των επικεφαλής τους, έφυγαν τα νόθα αδέλφια τους οι “Χρυσαυγίτες” και ίσως ησυχάσουμε κατέληξε ο μπάτσος, που θυμόταν την ανάλογη περίπου ταινία με τον Μάϊκλ ΚΕΪΝ και ευχόταν να μην έχει και αυτός την… τύχη του σ’ αυτήν!..

 

……………………………………………………………………………………… !..

Αφού κανείς δεν ήθελε να ακούσει τον μπάτσο αυτός κατέφυγε σε Τράπεζα, όπου νοίκιασε θυρίδα και έβαλε μέσα τα… πάντα, δίνοντας παράλληλα και συγκεκριμένη εντολή στους 2 παλιούς υπασπιστές του στην “Λεωφόρο Αλεξάνδρας” και στην “Π. Κανελλόπουλου”!..

………………………… !.. »

 

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ (“ΚΟΠΙΡΑΪΤ” ΝΥΝ ΧΟΥΝΤΟ-ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ΚΑΙ… “ΚΙΤΡΙΝΟ-ΒΑΖΕΛΟΥ” ΠΙΑ ΧΙΟΥ) ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΑΠΛΩΣ ΤΕΘΗΚΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο “ΘΡΥΛΟΣ” ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΟΥΛΗΣΕ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΣΙΠΡΟ -ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΕΝΩ ΔΙΑΤΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ!.. ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΕΛΕΓΗ… ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ; ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!..

ΠΡΟΣΟΧΗ:

ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΥΛΙΚΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΝΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ!.

-/-