Κουρδικά Πολιτικά και Στρατιωτικά Πεπραγμένα, σε Γενικές Γραμμές (1984 – 2016)

turkey-diyarbakir-kourdoi

Φίλοι μου!

– Και τί δεν έκαναν πολιτικοστρατιωτικά  οι δυστυχείς Κούρδοι της Τουρκίας, τα τελευταία 32 χρόνια που μάχονται -συνεχώς- για την ελευθερία τους, έχοντας πάντα ως πρωτοστάτες αυτού του αγώνα,  τους μαχητές του “Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν”, τους μαχητές του “ΡΚΚ”.

Ας θυμηθούμε κάποια από αυτά φίλοι μου (Χωρίς … δικαιολογίες, επεξηγήσεις και … επιχειρήματα, όπου τουλάχιστον είναι δυνατόν ή όπου θα κρίνεται ότι δεν θα απαιτείται):

Α. ΠΟΛΙΤΙΚΑ

     1. Δέχονταν και δέχονται, και ορθώς, να συζητούν με την τ/Κυβέρνηση, κάθε φορά που αυτή υ-πο-κρι-τι-κά (!) τους καλούσε ή καλεί για … διαβουλεύσεις, με στόχο δήθεν τη … ΛΥΣΗ του προβλήματος, (άσχετα τώρα αν ο ΡΤΕ λέγει ότι “δεν υπάρχει Κουρδικό Πρόβλημα, αλλά μόνον τρομοκρατία” (sic), υπονοώντας κυρίως ότι όλοι είναι Τούρκοι στην χώρα του, δίνοντας μάλιστα διάφορους βαρύγδουπους τίτλους σ’ αυτά τα περίφημα … καθ’ υπαγόρευσιν των Η.Π.Α. “ανοίγματα” (“Açılım-lar”) προς τα 20 εκ. (+) των Κούρδων της Τουρκίας.

       Ο ΡΤΕ έφτασε μάλιστα, ως Π-Θ, μέχρι και να επισκεφθεί επίσημα, με προστασία ενός ολόκληρου … Στρατού, και την πρωτεύουσα των Κούρδων, το Ντιγιάρμπακιρ και να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο Οσμάν Μπαϊντεμίρ, ενώ όλοι οι Κούρδοι είχαν κλειστεί ΑΠΑΝΤΕΣ (!) στα σπίτια τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αγανάκτησης, μίσους, κλπ , πλην των οικογενειών των εκεί υπηρετούντων Τούρκων Αστυνομικών και Στρατιωτικών, και ασφαλώς των ιδίων, οι οποίοι, ως είχαν προφανώς διαταχθεί, με πολιτική περιβολή είχαν συγκεντρωθεί και επευφημούσαν τον ΡΤΕ… , ο οποίος μάλιστα δεν κοιμήθηκε σε ξενοδοχείο, αλλά στη στρατιωτική Λέσχη!

     Σημειωτέον ότι η τ/προπαγάνδα δεν ονομάτισε και δεν ονοματίζει ποτέ το “ΡΚΚ”, κυρίως το στράτευμα και ιδιαιτέρως στις ανακοινώσεις του, για να μην το εξισώσει και το αναγάγει επίσημα, σε πολιτικό και στρατιωτικό αντίπαλο, γι’ αυτό, και σωστά για τους Τούρκους, αποφεύγεται ο όρος “επιχειρήσεις”, όπως επίσης και για λόγους “καθαρά” υποτίμησης του αντιπάλου.

      Ο νέος τίτλος του “υπό αναμονή” νέου σχεδίου λύσης, διαφημιζόμενου ως ευρύτερου και ως πληρέστερου των μέχρι τώρα εκπονηθέντων, είναι το Σχέδιο για την Εθνική Ενότητα και Αδελφοσύνη και “θα πέσει στο τραπέζι”, μετά από τη νίκη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας κατά της … τρομοκρατίας (sic) στο πεδίο, όπως τουλάχιστον είναι ο τουρκικός σχεδιασμός.

       Πρόκειται για ένα σχέδιο (;) που από την ονομασία του και μόνον προβοκάρει και υπονομεύει τις όποιες πιθανές συζητήσεις, αφού οι Κούρδοι συνομιλητές που θα πήγαιναν σ’ αυτές, θα πήγαιναν ως ηττηθέντες και εκ προοιμίου θα ήταν σαν να αποδέχονταν τη μία εθνική ταυτότητα, τη μία εθνική … ομπρέλα. Είναι δυνατόν ποτέ;

      Να θυμίσουμε εδώ πως ο ίδιος ο ΡΤΕ ομιλεί σήμερα για Κάθαρση” / “Temizlikκατά της … τρομοκρατίας και εννοεί ασφαλώς “Κουρδική Εθνοκάθαρση”, αφού ο εχθρός είναι οι Κούρδοι μαχητές του “ΡΚΚ”, οι οποίοι υποστηρίζονται σχεδόν από το 100% των κουρδικών πληθυσμών της Τουρκίας και όχι μόνον!..

    2. Συζήτησαν, ως “ΡΚΚ”, για 3+ χρόνια μυστικά με το τ/κράτος στο Όσλο, αλλά και στην Τουρκία με συμμετοχή των ΜΥ των Η.Π.Α. και της Μ. Βρετανίας, αλλά και του “ΑΡΟ”, μέσα από το Ιμραλί, με την όποια σωματική, ψυχική και κυρίως πνευματική κατάσταση είχε αυτός, μετά από τα 17 χρόνια της φυλάκισής του και πρωτίστως μετά από τα όσα … φαρμακευτικά πειράματα υπέστη, από την πρώτη στιγμή που τον παρέλαβε στην Αφρική η Ομάδα του Στρατηγού (ε.α.) και τέως Βουλευτή (MHP) Ενγκίν Άλαν, μέχρι σήμερα, παρά τον απαγορευτικό όρο που τους είχε τεθεί από τις Μ. Δυνάμεις, προκειμένου αυτές να τους τον παρέδιδαν και αφορούσε τη ζωή του! “Δεν θα τον εκτελέσετε, δεν θα τον πειράξετε”! Φαντάζεστε τώρα τί έχει να γίνει στην Τουρκία από τους Κούρδους, αν πεθάνει ο Οτζαλάν, έστω και από φυσικό θάνατο; (Φέρεται να πάσχει από καρκίνο του προστάτη).

   3. Πραγματοποιούσαν ευρείες διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία και κυρίως στα μεγάλα διοικητικά Αστικά Κέντρα της χώρας, αλλά και στις περιοχές τους, στη ΝΑ Τουρκία. (Τα ξεχωρίζω σκοπίμως)!

  4.  Προέβαιναν στα δικαστήρια σε συνηγορία των ομοεθνών τους κατηγορουμένων στην Κουρδική γλώσσα!

  5. Έκαναν, ως Μουσουλμάνοι, τις Παρασκευές προσευχή όχι στα τουρκικά τζαμιά, αλλά στους δρόμους των πόλεων.

  6.  Δεν έστελναν τα παιδιά τους για κάποια χρονικά διαστήματα και σε ορισμένες περιόδους, στα σχολεία (Πχ Αποχή για μία εβδομάδα, στην αρχή του διδακτικού έτους, κλπ).

   7.  Προέβαιναν  σε  εκδήλωση  ασυμμέτρων   ενεργειών,  όπως  σε   κάψιμο  αυτοκινήτων,  σε καταστροφή καταστημάτων, σε υποκλοπές επικοινωνιακών δικτύων, όπως πχ της Αστυνομίας, σε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και μη, σε επιλεγμένους στόχους, σε διάφορους εμπρησμούς, κλπ.

  8.  Ασφαλώς είχαν και έχουν δημοσιοποιήσει το θέμα τους σε όλα τα διεθνή “φόρα”, επίσημα και ανεπίσημα. Μέχρι σήμερα τους βλέπουμε να μεταβαίνουν στις Η.Π.Α. στον Ο.Η.Ε. στη Μόσχα κλπ, με προφανείς στόχους και σκοπούς, συνυφασμένους με την ευόδωση του αγώνα τους!

   9.  Οργανώθηκαν στην χώρα και στις πόλεις και στα χωριά, ακόμα και στις γειτονιές, πολιτικά και μάλιστα πολλαπλώς! Έφτιαξαν κόμματα, στα οποία άλλαζαν συνεχώς ονόματα (“DTP”, “BDP”, κλπ) λόγω του … κυνηγίου από το τ/κράτος.

    Σήμερα οι Κούρδοι της Τουρκίας έχουν ως κύρια “φωνή” τους το “HDP”, το οποίο στις εκλογές του Ιουνίου του 2015 “έσπασε” το φράγμα του 10%, δημιουργώντας πανικό στη στρατογραφειοκρατία της Άγκυρας, που ένοιωσε … “να φεύγει η γη κάτω από τα πόδια της”, όπως μάλιστα οι ΤΕΔ, το Τ/ΓΕΕΔ, επί Αρχηγίας του Στρατηγού (ε.α.) Νετζντέτ Οζέλ, τόνιζε στην απόρρητη “διαταγή (Κουρδικής) εθνοκάθαρσης” / “Ηizmet’e Özel”,  που εξέδωσε αμέσως μετά από την αρχή των συγκρούσεων μεταξύ των ΤΕΔ και των Κούρδων, τον Ιούλιο του 2015, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Μην φοβάστε τους Εισαγγελείς! Χρησιμοποιείστε ελεύθερα τα όπλα σας, το κράτος κινδυνεύει”!!!

 Έφτιαξαν  επίσης  συλλόγους  γυναικών,  νεολαιών,  διεκδικήσεως  ανθρωπίνων δικαιωμάτων, “κοινωνίες των πολιτών”, κατά τα σύγχρονα πρότυπα της Νέας Τάξης, κλπ. Χιλιάδες επικεφαλής όλων αυτών των Οργανώσεων δικάστηκαν, φυλακίστηκαν, εκτοπίστηκαν, δολοφονήθηκαν, αυτοί και οι συγγενείς τους, κλπ. Η ΝΑ Τουρκία έχει εκατοντάδες ομαδικούς τάφους, κυρίως … εξοχικούς…

   Τέλος, οργάνωσαν και οργανώθηκαν μέσα στα τουρκικά Πανεπιστήμια, σε όλη την Τουρκία, με επιτυχία, πάλι για προφανείς λόγους.

    Η Λεϊλά Ζάνα, ο θηλυκός … Οτζαλάν που έκανε για χρόνια πολλά στις φυλακές, φέρεται σήμερα ως ο πιθανός μελλοντικός συζητητής των Τούρκων του ΡΤΕ, (ο Νταβούτογλου παρουσιάζεται ως εκτελεστής των αποφάσεών του), αφού η “Κυβέρνηση του Σαραγιού”, όπως πολύ στοχευμένα αποκαλούν οι Κούρδοι την Κ-Β της Τουρκίας, υπονοώντας ότι ο “Usta”* ΡΤΕ είναι ο πραγματικός – αλαζόνας και επαρμένος – κυβερνήτης της χώρας, έχει δηλώσει πως το “HDP” είναι η πολιτική έκφραση του “PKK” και πως δεν πρόκειται να ξαναμιλήσει μαζί του. [*3η περίοδος (+) πια του ΡΤΕ, που ξεκίνησε από “ερασιτέχνης” / “εκπαιδευόμενος”, βλέπε ως “acemi”, ή “çırak”, συνέχισε ως “μάστορας” και τώρα είναι η εποχή του “Αρχιμάστορα”, του “Αρχιτεχνίτη”, βλέπε “Usta”, όπως τον παρουσιάζουν οι Τούρκοι πολιτικοί αναλυτές].  Η Ζάνα όντας και ακτιβίστρια στην πολιτική της πρακτική, ευρίσκεται στην παρούσα τ/Βουλή, ως βουλευτής, χωρίς να έχει ορκιστεί (!) και οι Τούρκοι την ανέχονται, αφού δεν θέλουν να κλείσουν όλες τις οδούς επαφής και επικοινωνίας με τους Κούρδους! Φυσικά δεν πληρώνεται, αλλ΄ αυτό είναι το τελευταίο … Ο συμβολισμός της μη ορκωμοσίας της είναι προφανής!

     Ο συμπρόεδρος του “HDP” Σελαχχαντίν Ντεμιρτάς έχει “ανοικτά” χαρακτηρισθεί ως “προδότης της Τουρκίας”, μετά από την πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρωσία και με τα όσα εκεί είπε, διαπραγματεύθηκε και συμφώνησε. Οι Τούρκοι είναι βέβαιον ότι τον … “περιμένουν στη γωνία”, ώστε, με την πρώτη ευκαιρία, να τον φυλακίσουν! Διεξάγεται ήδη εις βάρος του προκαταρκτική εξέταση, με σχετικές κατηγορίες. Βέβαια δεν είναι και τόσο εύκολο, αφού ο Ντεμιρτάς και … λεφτάς είναι και τυγχάνει και της αμερικανικής υποστήριξης!

    Η συμπρόεδρος του “HDP” και επιλογή του Οτζαλάν, Γιουκσέκ Φικρεντάγ, δεν έχει ακόμα – θα λέγαμε – ενεργά εμπλακεί στο “Κουρδικό”, πλην κάποιων δηλώσεων κατά της Τουρκίας και της πολιτικής της στο “Κουρδικό”! (Οι “Δηλώσεις κατά της Τουρκίας” κλπ ήσαν επίσης για χρόνια και παραμένουν, πολιτική κουρδική πρακτική)! Έχει πάντως η Φικρεντάγ ό,τι και ο Δήμαρχος του Ντιγιάρμπακιρ Ο. Μπαϊντεμίρ! Τί; Έχει “νακ”, ήτοι … ας το πούμε “μαγνήτη” και … “τραβάει” τους Κούρδους, γεγονός λίαν επικίνδυνο για το τ/κράτος, για να γινόταν αυτός συμπρόεδρος στη θέση του Ντεμιρτάς!

   Γενικά, η πολιτική απάντηση των Κούρδων στο τουρκικό “κυνήγι” των κομμάτων τους και των ηγεσιών τους ήταν η αλλαγή όχι μόνον των ονομάτων των κομμάτων, αυτό ήταν και είναι πάγιο, αλλά και των δομών τους, όπως ασφαλώς και των ηγεσιών τους.

10. Τα Κουρδόπουλα λιποτακτούσαν από τις ΤΕΔ, δεν παρουσιάζονταν, όταν εκαλούντο, ενώ Κούρδοι εμφανίστηκαν και ως “Αντιρρησίες Συνειδήσεως”! Να θυμήσουμε επίσης ότι Κούρδοι που υπηρετούσαν στην 1η Στρατιά, παλιότερα, πήγαν να δηλητηριάσουν με καφέ, Τούρκους Στρατηγούς, κλπ. Γνωστή υπόθεση, όπως και η κατάληξή της, και άλλα πολλά, όχι της παρούσης!

11. Οι Κούρδοι κυνήγησαν “ανοικτά” όλους τους προδότες του αγώνα τους, (ουσιαστικά την τουρκική πολιτική, φανερή και υπόγεια, εναντίον τους), όπως:

     α.  Τους Κούρδους Πολιτοφύλακες και επί το ακριβέστερον, “Χωριοφύλακες”. [Οι Τούρκοι (δεν τους εξετάζω τώρα) ακολούθησαν με μάλλον σχετική … αποτυχία, την πολιτική εκμαυλισμού ανίσχυρων ή ασθενών καλύτερα Κουρδικών συνειδήσεων, με “1002” τρόπους διαχρονικά, και κυρίως έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων. Αρκετοί Κούρδοι έφτασαν έτσι μέχρι και στα ύπατα αξιώματα μέσα στο τ/κράτος, όπως πχ ήταν ο Χικμέτ Τσετίν, ο οποίος διετέλεσε και ο 1ος (“Τούρκος”) “Πολιτικός Διοικητής” των δυτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Θα θυμάστε!.. Ασφαλώς υπάρχει και μία πολύ μικρή μερίδα Κούρδων που θέλουν να ζήσουν ως Τούρκοι, μην θέλοντας να δοθούν στον Κουρδικό αγώνα, χάνοντας προοπτικά τη ζωή τους, ακόμα και αν … ζήσουν.Καταλάβατε]!

      β.  Όλους τους Κούρδους διανοούμενους και άλλους, που “εμήδησαν” και εστράφησαν εναντίον των ίδιων των συμπατριωτών – ομοεθνών τους, όπως ο περίφημος Κούρδος διανοούμενος, ο οποίος έζησε στη Σουηδία για 20 χρόνια, ως πολιτικός εξόριστος της εποχής Εβρέν, κλπ. (Μου διαφεύγει τώρα το όνομά του, φίλοι μου συγχωράτε με, θα πρέπει να ρωτήσω τον ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ και απουσιάζει, σας το οφείλω).

   Προσφάτως τέλος, και ως παράδειγμα, ο Ντεμιρτάς δήλωσε πως στο “HDP” εμφανίστηκαν / “υπάρχουν πολλοί Κούρδοι Ερντογάν”, υπονοώντας  ΚΥΡΙΩΣ (! ) όλους εκείνους τους Κούρδους αξιωματούχους και τα πολιτικά μέλη του Κόμματος, που βλέποντας πόσο από τον Ιούνιο του 2015, έως σήμερα*, έχουν υποφέρει και υποφέρουν οι Κούρδοι πολίτες, αλλά και οι μαχητές του “ΡΚΚ”, από τα πεπραγμένα των Τούρκων στις περιοχές τους, περισσότερο ψυχικά κουρασμένοι και λιγότερο λυπημένοι, λόγω των πολλών θυμάτων τους, ζήτησαν την Κουρδική … πολιτικο-στρατιωτική αναδίπλωση!… Ασφαλώς ανάμεσά τους θα υπάρχουν και 2-3 Κούρδοι, “όργανα” της ΜΙΤ …

     [* Οι Τούρκοι προβαίνουν, στην παρούσα συγκυρία, σε χειρότερη εθνοκάθαρση των Κούρδων, στη ΝΑ Τουρκία, απ’ ό,τι φρικτά για το ανθρώπινο είδος είχαν κάνει στους Κουρδικούς πληθυσμούς, τη 10ετία του 1990 η Τανζού Τσιλέρ, με τον συγχωρεμένο (;), αλήστου μνήμης, Α/ΓΕΕΔ Στρατηγό Ντογάν Γκιουρές και το μέλος του παλιού “Ειδικού Γραφείου Πολέμου” (Ö.H.D.) Ανχη (ε.α.) Κορκούτ Εκέν (οι εναπομείναντες 2 Τσιλέρ και Εκέν παραμένουν επικηρυγμένοι από τους Κούρδους) / Σύντομα θα σας γράψω για το “Ö.H.D” και τις προβοκάτσιες του – γενικά τους τρόπους δράσης του, κλπ].

    Έχουμε και πάλι φίλοι μου, μετά από τη 10ετία του 1990, μεγάλο Κουρδικό μεταναστευτικό κύμα από την Α. και ΝΑ Τουρκία, προς τα Δυτικά της χώρας … Οι ίδιοι οι Τούρκοι (!) ομιλούν και λέγουν ότι το 25% των Κουρδικών μαζών που ζουν στη ΝΑ Τουρκία, μεταναστεύουν εντός της χώρας… Μιλάμε όμως για το 75% (+) του Κουρδικού λαού φίλοι μου και πιθανώς -λέω τώρα- τα 2 επιπλέον δις Ευρώ που ζήτησαν οι Τούρκοι στη Γενεύη, με το που κάθησαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Συριακό, (τα 3 δις τα έκαναν 5, για να δικαιώσουν τον “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ” που σας έγραφε “Τούρκο είδες; Άσπρα θέλει, κλπ”), να τα θέλουν λοιπόν και για τους Κούρδους εσωτερικούς μετανάστες. Οι διαπραγματεύσεις που τελικά δεν άρχισαν και που ρεζιλεύτηκε η Δύση, υπακούοντας στις … εντολές και θελήσεις των Μογγόλων, λόγω γεωγραφικής θέσεως, σας το ξαναγράφω, και κυρίως λόγω Ρωσίας και Ιράν, που εποφθαλμιούν, πλην των άλλων, και την χρυσοφόρο Μεσοποταμία].

     Γι’ αυτό ρε Τούρκοι και ο δικός σας ο Ορχάν Παμούκ σας … “έφτυσε” και ας τον βάλατε στην “Χουριέτ” προχθές και πρωτοσέλιδα μάλιστα, περίπου να ανασκευάσει! (Οι περίφημοι επιστήμονές σας που εκτελούν τις Ψυχολογικές Επιχειρήσεις σας)! Ο Τσόμσκι όμως; Γιατί ρε Τούρκοι, ρε ΑΚΑΜ της Άγκυρας στην Αθήνα, σας είπε δολοφόνους; Γιατί; Αυτόν πώς θα τον βάλετε να ανασκευάσει; Αλβανοί ή ορθότερα Τουρκαλβανοί, για να μην με παρεξηγούν οι Αλβανοί φίλοι μου,  φίλοι των τουρκικών φιδιών, γιατί τους είπαν δολοφόνους, για άλλη μία φορά, τους … “στρατηγικούς σας εταίρους”, τους Τούρκους;  Αλλάξτε Τουρκαλβανοί στάση, γιατί όταν θα ζητάτε την ελληνική φιλία θα είναι ΑΡΓΑ!!! Ακούτε εκεί στο Αλβανικό ΥΠΕΞ, που βρίθει … ελληνικής καταγωγής γενιτσάρων;

    γ.  Οργανώσεις δήθεν Κουρδικές που “έστηνε” το τ/κράτος (ΜΙΤ), ώστε να υπονομεύσει τον Κουρδικό αγώνα και παράλληλα να επληροφορείτο, “εκ των έσω”, το τί συζητούσαν και αποφάσιζαν οι Κούρδοι. Επίσης πολέμησαν και με τα όπλα ακόμα “στημένες” από τους Τούρκους τέτοιες Οργανώσεις, που στόχευαν στην εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος των Κούρδων, “πατώντας” πάνω στην αθεΐα του “ΡΚΚ” και … στο σουνιτισμό της πλειοψηφίας των Κουρδικών μαζών, της ΝΑ Τουρκίας. Μία τέτοια Οργάνωση ήταν η τουρκική “Χεζμπολλάχ” (ο σύνδεσμος “Musta – Der” κλπ).

12. Προσπάθεια δια του Κουρδικού Τύπου και γενικά όλων των Κουρδικών ΜΜΕ, να ενημερώσει την Κουρδική, τουρκική και εκτός Τουρκίας κοινή γνώμη, για τα δεινά των Κούρδων της Τουρκίας και γενικά για τον Κουρδικό αγώνα σε όλες του τις μορφές και εκφάνσεις, και ασφαλώς να επηρεάσει “υπέρ” της τα όποια κάθε φορά επιλεγέντα  ακροατήρια – στόχους!

13. Σταμάτημα στους δρόμους, με ένοπλα “μπλόκα”, (ιδιαίτερα στη ΝΑ Τουρκία), αυτοκινήτων και γενικά πάσης φύσεως οχημάτων, και ενημέρωση των οδηγών και επιβατών για το “Κουρδικό”, για το δίκιο τους, και για λοιπά θέματα της τουρκικής και της κουρδικής επικαιρότητος, ενώ παράλληλα έκαναν και έλεγχο ταυτοτήτων, προκειμένου να εμβάλλουν στο υποσυνείδητο των ελεγχομένων ότι οι υπόψη περιοχές είναι Κουρδικές και όχι Τουρκικές, με προφανή στόχο και σκοπό!

Πολλές φορές επίσης, έκαιγαν εσκεμμένα μηχανήματα  και μεγάλα φορτηγά, “TIR” και άλλα, που μετέφεραν υλικά για κατασκευή έργων και γενικά υποδομών στις περιοχές τους, ή υλικά για συντήρηση υπαρχόντων τουρκικών φυλακίων, αλλά και ΙΧ Τούρκων που από τις ταυτότητες έβλεπαν ότι είχαν κάποια κρατικά αξιώματα. Τέλος, απήγαγαν και συγκεκριμένους Τούρκους πολίτες, όπως πχ Δημάρχους, κλπ και τους απελευθέρωναν μετά από κάποιο αριθμό ημερών, πάλι για προφανείς σκοπούς.

14.  Μετά από την παράδοση στην Τουρκία του Οτζαλάν, από τις αμερικανο-ισραηλινές υπηρεσίες (CIA – MOSSAD), τον προέβαλαν ακόμα περισσότερο από πριν, μέσα και έξω από την Τουρκία, και κατέστησαν τον Αμπντιουλλάχ Οτζαλάν από σύμβολο και φυσικό Ηγέτη τους, σε ΉΡΩΑ (!) του Κουρδικού Αγώνα, ζητώντας συνεχώς την απελευθέρωσή του και προβάλλοντας μέχρι και σήμερα, όσο πιο πολύ μπορούσαν και μπορούν, την λέξη Α-ΝΤΙ-ΣΤΑ-ΣΗ (!), ως κύριο μήνυμα, στην τουρκική τυραννία!

15. Οι Κούρδοι χαρακτήρισαν αρχικά αυτοδιοικούμενες μεγάλες εδαφικές Κουρδικές περιοχές / περιφέρειες της ΝΑ Τουρκίας και στη συνέχεια, φτάσαμε σήμερα να ομιλούν “ανοικτά” για “ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ”! (Βλέπε δηλώσεις Σ. Ντεμιρτάς, από τελευταίες επισκέψεις του σε Η.Π.Α. και Ρωσία, γεγονός που τον κατέστησε κατηγορούμενο στην Τουρκία και … προδότη).

16. Οι Κούρδοι, όπου και όποτε μπορούσαν, χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποίησαν έντεχνα, όλα αυτά τα χρόνια, (και) κρατικά -τουρκικά- χρήματα για τις ανάγκες κυρίως του πολιτικού τους αγώνα, εντός και εκτός Τουρκίας, προκειμένου για τη διεθνοποίηση του θέματός τους! (Από αξιωματικές κρατικές θέσεις που κατείχαν – κατέχουν και με ευσχήμους -κάθε φορά- χειρισμούς)! Αυτό έγινε ακόμα και πρόσφατα, (για ανάγκες εντός Τουρκίας), και προβλήθηκε αρκετά στον Τ/Τύπο. [Το λίαν σοβαρό θέμα της χρηματόδοτησης του αγώνα τους θα το εξετάσουμε κάποια άλλη φορά]!

Σε γενικές γραμμές, μόλις σας παρουσίασα μερικές από τις πολιτικές ενέργειες και πράξεις, στις οποίες προέβησαν, όλα αυτά τα χρόνια, οι Κούρδοι της Τουρκίας, από της … “γεννήσεως” στο μυαλό του τότε … φοιτητή Οτζαλάν, (στα έτη των σπουδών του, στο “Τμήμα Πολιτικών Επιστημών”, του Πανεπιστημίου της Αγκύρας, τη 10ετία του 1970), της Κουρδικής επανεφύπνισης και του οράματος της Κουρδικής απελευθέρωσης, μέχρι σήμερα, που οι Κούρδοι ομιλούν και μόνον περί “ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ”, δηλαδή ομιλούν για το προτελευταίο βήμα, προ της ανεξαρτησίας τους, στα γνωστά διεθνώς Κουρδικά σύνορα!…

Δεν επιθυμώ φίλοι μου, τώρα, να αναφερθώ σε κριτική (ιστορική και άλλη) του κουρδικού πολιτικού αγώνα, τύποις από το 1978 ή το 1984 (15 Αυγ.)*  και ουσιαστικά από τη 10ετία του 1920, στην ατυχία του να είναι, ως λαός, διεσπαρμένοι σε 4 (έως σήμερα) κράτη, στην ατυχία ή τύχη να κατέχουν χρυσοφόρα εδάφη (με φυσικά αέρια και πετρέλαια ¨Α¨, με χρυσό, χρώμιο, κλπ), στην τύχη ή ατυχία να διαβιούν ακόμα, μερικώς έστω, με μεσαιωνικές δομές, όπως σε φυλές, κλπ, στο να έχουν, κάποιοι εξ αυτών, τη γυναίκα ως αντικείμενο, κλπ. , στο να είναι και Μουσουλμάνοι ακόμα   (ας μου το συγχωρήσουν οι πιστεύοντες Κούρδοι, αφού οι του “ΡΚΚ” δηλώνουν “άθεοι” ή “αγνωστικιστές” και μόνον από το επίθετο “Μαρξιστικός” ή το ουσιαστικό “Μαρξισμός” που χρησιμοποιούν), και άλλα πολλά, διότι θα ήθελα σελίδες, επί σελίδων, να γράφω κλπ, άλλωστε δεν το εξετάζει το παρόν άρθρο!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο λεγόμενος ΔΥΤΙΚΟΣ και τόσο ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ πρέπει, όχι να ντρέπεται, αλλά ΝΑ ΑΙΣΧΥΝΕΤΑΙ, για τα όσα τρομερά βιώνει ένας δούλος λαός των 20 εκ. στην Τουρκία και συνολικά ένας λαός των περίπου 35 – 40 εκ., (με το μεγαλύτερο μάλιστα ποσοστό γεννήσεων στη Μ. Ανατολή, Α. Μεσόγειο και Βαλκάνια, με ό,τι αυτό σημαίνει για εσάς περίφημοι δυτικοί αναλυτές), ο υπερήφανος Κουρδικός λαός, για 3+ δεκαετίες τώρα**!!! Το “ΓΙΑΤΙ” θα πρέπει να αισχύνονται οι Δυτικοί φίλοι μου, πιστέψτε με το ξέρει η Δύση!…

*(15 Αυγ. !!! Τούρκοι! Αλήθεια σας λέγει κάτι η ημερομηνία αυτή; / Θυμηθείτε πότε κάνατε τον 2ο “Αττίλα”… Γιατί τώρα το 1984; Θυμηθείτε πότε ο … χοίρος εμφανισιακά Ντενκτάς, που του είχε χαρίσει τη ζωή ο Παπάς μας, όπως τον λέτε, (εσείς δεν δικαιούστε να τον αποκαλείτε έτσι), ο Μακάριος ο Γ’, ανακήρυξε την περίφημη “ΤΔΒΚ” και θα καταλάβετε!

Άρχισαν οι επεξηγήσεις Τούρκοι και πλέον για κάθε τί που θα παθαίνετε θα σας απαντούν οι … ουρανοί!!!  / ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΙΟ “SITE” ΜΑΣ και κάποια στιγμή θα καταλάβετε καλά τη φράση του Κ. Γ. Καραμανλή, το 1974, “θα ξύσουμε τις πληγές των Τούρκων”, καθώς και το πώς φτάσατε λίγο πριν από τη διάλυση το 1978 και το 1979, στο οικονομικό χάος και στον πιο τρομερό εμφύλιο που είχατε πέσει τότε και σας έσωσε ο Αμερικανός … “φυστικάς”, λόγω και πάλι της … γεωγραφίας σας, με μία νέα Χούντα όμως, που σας τυραννούσε ουσιαστικά μέχρι το 2002, άντε έως το 2003, όταν και πάλι σας ήλθε και η νέα … Ερμπακανική “Milli Görüş” / “Εθνική Άποψη / Ιδέα”, στην πράξη πλέον, από τον Μεγάλο Ιμάμη σας, ΡΤΕ…, ήτοι ο Τουρκο-Ισλαμισμός του Εβρέν, σε διαφορετική βεβαίως έκδοση και πρακτική εφαρμογή).

** Επειδή κάποιοι Άγγελοι ίσως να βιαστούν, πιθανώς στο μέλλων να αναφερθώ στο πώς, πότε, γιατί και ποιοί από τους Κούρδους μας πολέμησαν και μάλιστα μας έσφαξαν τους Έλληνες κλπ, κλπ, κλπ. (Οθωμανοκρατία, 1922, 1955, 1974, κλπ). Υπομονή! Έχουμε και συνεχείς λειτουργίες…

Φίλοι μου, Έλληνες! (Αλλά και Τούρκοι και άλλοι)!

Σας αφήνω τώρα, ήλθε ο “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ” και πάμε για γεύμα όλη η “Χορωδία” στην ταβέρνα του Δανιήλ, με το καλύτερο ουράνιο φαγητό (στο 2ο επίπεδο) και με την καλύτερη βυζαντινή μουσική, ξέρετε αυτήν που έκλεψαν οι Μογγόλοι και έφτιαξαν τη δικιά τους σύγχρονη μουσική!…

Αύριο, πρώτα πάντα ο Πανάγαθος, ο οποίος μάλιστα (θα) εορτάζει, (είναι της Υπαπαντής, όταν ο Υιός Του Κυρίου μας εισήλθε στο Ναό, κλπ), θα συνεχίσω, με ενδεικτική ασφαλώς αναφορά, με τα στρατιωτικά (!) πεπραγμένα των Κούρδων, όλα αυτά τα χρόνια, και με εστίαση στα τελευταία δέκα!…

                                                                                       ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ“! 

                                                                                                “ΜΙΣΑΗΛ

                                                         [Υπεύθυνος Επιτ. Γρ. Ασφαλείας (Α2/Ι) 1ης “Χορωδίας”]