Άνω, Κάτω Και… Πλαγίως!..

1. Ο Πούτιν χρησιμοποίησε την φράση “Παγκόσμιος Ωκεανός”(!!!), κατά την διαταγή, εκ μέρους του, της επάρσεως της σημαίας του Αγίου Ανδρέα στα 4 νέα πηρυνοκίνητα ρ/Υ/Β, που μεταφέρουν διηπειρωτικούς πυραύλους!..

2. 28χρονη Αλβανίδα, επικεφαλής Τμήματος της Α/ΕΥΠ, συνελήφθη με 58 κιλά ναρκωτικών στην χώρα της! Συγχαρητήρια στην Κ-Β Ράμα! Μακάρι να άλλαξε μυαλά ο Ράμα και να θέλει να κάνει Κράτος πραγματικό και σύγχρονο την Αλβανία!.. Διαβάστε:

Πούρα, γκλαμουριά και… καλάσνικοφ: Το στέλεχος της αλβανικής ΕΥΠ, «εγκέφαλος» σπείρας ναρκωτικών

Πούρα, γκλαμουριά και… καλάσνικοφ: Το στέλεχος της αλβανικής ΕΥΠ, «εγκέφαλος» σπείρας ναρκωτικών

«Έτσι είναι όταν μεγαλώνεις με ρακί και καλάσνικοφ» γράφει σε ένα βίντεό της η Φέρο.

Πούρα, νυχτερινή ζωή και αναφορές σε καλάσνικοφ. Αυτά βλέπει όποιον μπαίνει στο προφίλ του Instagram της Ερίσα Φέρο, διευθύντριας της Υπηρεσίας Πληροφοριών συνελήφθη με 58 κιλά ναρκωτικών στο αμάξι της.

Η υπόθεση αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, λόγω της κομματικής ταυτότητας της εμπλεκόμενης, η οποία ανήκει στο Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Οι αρχές έχουν καταλήξει στο γεγονός ότι τα 58 κιλά, που βρέθηκαν στο όχημά της, μεταφέρθηκαν από την ίδια τη Φέρο από την πρωτεύουσα της χώρας, τα Τίρανα, στην ορεινή διάβαση γνωστή στα αλβανικά και ως «Qafë Thanë», που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Οχρίδας, στα σύνορα της Αλβανίας με τη γειτονική Βόρεια Μακεδονία.

«Έτσι είναι όταν μεγαλώνεις με ρακί και καλάσνικοφ» γράφει σε ένα βίντεό της η Φέρο.

Στο Instagram της, μπορεί να δει κανείς να οδηγάει μία Mercedes αγνώστου τύπου, αλλά και φωτογραφίες από ταξίδια που έκανε πρόσφατα στο εξωτερικό.

Η «αγγελιοφόρος»

Σύμφωνα με το αλβανικό μέσο, Ora News, τα ναρκωτικά, που βρέθηκαν σε όχημα τύπου «Volkswagen» προέρχονταν από την περιοχή της Σκόδρας, ενώ οι αρχές έχουν καταλήξει στο γεγονός ότι η 28χρονη επιτελούσε τον ρόλο του «αγγελιαφόρου» στην ομάδα, καθώς πραγματοποιούσε τις απαραίτητες μετακινήσεις που χρειάζονταν για να φέρει σε πέρας τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο σημαντικός της ρόλος στις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, καθώς και η πρόσβαση που είχε στις βάσεις δεδομένων, της έδωσε ένα σημαντικό αβαντάζ, καθώς μπορούσε να «αλλάζει» συνεχώς ταυτότητες, προσκομίζοντας έγγραφα ως υπάλληλος διαφόρων υπουργείων της χώρας και να αποφεύγει τους αστυνομικούς ελέγχους.

Όπως αναφέρει το «top-channel», τα 58 κιλά ακατέργαστης κάνναβης που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό της επρόκειτο να «περάσουν» στη Βόρεια Μακεδονία, μέσα από τη λίμνη που συνδέει τις χώρες, τη λίμνη Οχρίδα, και από εκεί θα αναδιανέμονταν σε μικρότερες ποσότητες.

Και οι τρεις τους φέρεται να έπαιρναν ναρκωτικά από τα Τίρανα στο Πόγραδετς, με τους δύο άνδρες συλληφθέντες τον Κάραϊ και τον Μπάσα να προπορεύοταν της πορείας και να ακολουθούσε η Φέρο με το δικό της όχημα.

Το σημείο συνάντησης με το κύκλωμα των ναρκωτικών γινόταν, σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ στην προαναφερθείσα διάβαση της Qafë Thanë, δίπλα από εστιατόριο. Στόχος του κυκλώματος ήταν η ανταλλαγή ναρκωτικών και χρημάτων, σε σημείο μακριά από τα «αδιάκριτα βλέμματα» της αστυνομίας. Οι εμπλεκόμενοι δεν είχαν υπολογίσει, όμως, ότι οι αστυνομικοί τους παρακολουθούσαν ήδη από απόσταση, πιάνοντάς τους στα «πράσα».

3. Κατά την ετήσια εκτίμηση του έργου του τ/ΥΠΕΞ εμπρός στους δημοσιογράφους, ο Τ/ΥΠΕΞ δήλωσε (ουσιαστικά) πως “αιτία πολέμου” εναντίον της Ελλάδος της χώρας του αποτελεί και η επέκταση των ε/Χ.Υ. της Ελλάδος στα 12ΝΜ και(!) στην Κρήτη! Μάλιστα δήλωσε με έμφαση πως, όχι επέκταση στα 12 ΝΜ δεν θα μας επιτρέψει, αλλά ούτε 1 ΝΜ… στο Αιγαίο!..

Και επειδή κάποιοι είναι… φυτά ή ό,τι άλλο, κλπ, και λένε ακόμα πως ό,τι κάνουν οι Τούρκοι το κάνουν λόγω των εκλογών τους, κλπ, να σας θυμίσω πως η Τανζού ΤΣΙΛΕΡ έλεγε σχετικά με τα ΝΜ, κλπ, πως δεν τους ενδιαφέρει μόνον η μη επέκταση των ε/ΝΜ στο Αιγαίο από τους Έλληνες, κλπ, αλλά και στο… Ιόνιο!..

Μήπως επίσης θυμάστε και το πώς έβαλαν στο τραπέζι, από τότε ακόμα, την Γαύδο; Έχουμε γράψει σχετικά, σχεδόν πρόσφατα.

Σταθερή και με ακλόνητο σχεδιασμό, απλώς επικαιροποιημένη κάθε φορά που απαιτείτο και απαιτείται, η τ/Στρατηγική, αγαπητοί, και με… “χτίσιμο” λίγο, λίγο των στόχων τους, μέσα στον χρόνο και μετά το 1952 και την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ*!..

* Το ΝΑΤΟ, μιας και το μνημονεύσαμε, δεν απάντησε, ως όφειλε, στην Τουρκία για τις απειλές της προς εμάς! Όχι δηλαδή πως δεν το… ξέραμε, Κε… Νορβηγέ!.. Οι Η.Π.Α. έβγαλαν μια ανακοίνωση (το ΥΠΕΞ τους), με την οποίαν ουσιαστικά ο σεβαστός Κος Μπλίνκεν (και συνεπώς και η Α/Κ-Β) “ένιψε τας χείρας του” γενόμενος ένας Πόντιος Πιλάτος… Χριστουγεννιάτικα, και στην πραγματικότητα ένας Πόντιος Πιλάτος σε έκδοση… “παγώνι”!..

Συνεχίζουμε!

Και μετά πάει ο Μπακογιάννης να στηρίξει τον… Ιμάμογλου!.. Αν είναι δυνατόν!.. Ποιά ήταν η κατάληξη της σχέσεως Αβραμόπουλου – ΡΤΕ, απ’ όταν ήταν Δήμαρχοι;

Δηλαδή, αν -λέμε τώρα- γινόταν ΠτΔ στην Τουρκία ο Ιμάμογλου, θα άλλαζε τότε συμπεριφορά η Τουρκία απέναντί μας; Τί είναι αυτά, ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε; Ή τόσο λίγο ξέρουν την Τουρκία όλοι αυτοί που εδώ στην Ελλάδα είναι υπέρμαχοι αυτών των συναντήσεων ή υπακούνε σε κελεύσματα… άλλων, όπως Σοριτών συγχρόνων “εμπόρων των Εθνών”, “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”… ακροφυσίων των Η.Π.Α., κλπ!.. Διαλέξτε, τί από τα δύο ισχύει τελικά;

Δεν καταλαβαίνετε ότι γελάνε μαζί σας, όσοι γνωρίζουν το… αντικείμενο φυσικά και πως είναι τόσο κρίμα να φαίνεστε όλοι εσείς… γίδια;

Όσο αφορά τον Ιμάμογλου, που τον έχουν χρήσει ήδη οι.. ξένοι(!) ΠτΔ της Τουρκίας, καμία σχέση δεν έχει ο ΡΤΕ με ό,τι απόφαση έβγαλε πρωτόδικα το Δικαστήριο!.. Το Εφετείο, εμείς πιστεύουμε πως θα ανατρέψει την αρχική απόφαση και πως τελικά την υπέρ του Ιμάμογλου… λύση θα δώσει το “Συνταγματικό Δικαστήριο”, με μιας μορφής απαραίτητους σχετικούς διακανονισμούς!..

Θυμίζουμε πως, τον Ιμάμογλου, πριν ακόμα ξεσπάσει το θέμα το… δικαστικό, τον είχε… κρυφίως και ησύχως απορρίψει για ανθυποψήφιο του ΡΤΕ ο Κιλιτσντάρογλου!

Στο σημείο αυτό, να πούμε πως η Ομάδα των 6 της Αντιπολιτεύσεως ουσιαστικά “διελύθη” και σε λίγο, όταν αυτό θα γίνει ευρέως γνωστό και στον τ/λαό, θα γελάνε και τα τ/… τσιμέντα! Ο Κιλιτσντάρογλου έχει λάβει ήδη το χρίσμα και από τις Η.Π.Α. (Σόρος / “CIA”, κλπ) και από την Αγγλία και εφ΄όσον πάμε ειρηνικά σε εκλογές στην Τουρκία, με ή χωρίς τον ΡΤΕ, θα με θυμηθείτε σχετικά!.. Πλέον ο Κιλιτσντάρογλου έχει σχέσεις μόνον με την Ακσενέρ, η οποία ούσα “λύκαινα” δεν φεύγει ποτέ απ΄όπου μυρίζει αίμα! (Με τον Ιμάμογλου και την όλη ιστορία είχε ντυθεί… κοκκινοσκουφίτσα)!..

Είναι ανόητο, από την μια, να πιστεύει κάποιος ότι ο ΡΤΕ θα μπορούσε να χάσει από τον… νεοσσό Ιμάμογλου ή απ’ τον… Γιαβάς ή απ’ όποιον σημερινό άλλον πολιτικό ή “πολιτικό” στην Τουρκία! Και είναι απολύτως βρώμικο, από την άλλη, να παρουσιάζουν κάποιοι τον Τ/Πρόεδρο ως τελευταίο στις δημοσκοπήσεις, δια των ε/Καναλιών φυσικά, απλώς και μόνον “πατώντας” στην άγνοια της μάζας του λαού μας για τους Τούρκους και την χώρα τους, όταν οι Ισλαμιστές στην χώρα αυτήν (αν δεχθούμε την διάκριση των Τούρκων σε Κεμαλιστές και Ισλαμιστές, ως επιφανειακή… “υπόθεση εργασίας”), ήσαν και παραμένουν πάντα (και σήμερα φυσικά) η πλειοψηφία στην Τουρκία!..

Ο ΡΤΕ είναι Ισλαμιστής, είναι Πατριώτης, πονάει τον λαό του και έτσι έφτιαξε Κράτος! Αυτοί οι 3 λόγοι τον έκαναν ΗΓΕΤΗ στις καρδιές των Τούρκων, τον… ύψωσαν σε αντίστοιχο Ισλαμιστή… Κεμάλ! (Όσο φυσικά και ο Κεμάλ να έσωσε την Τουρκία και να μην μπορεί ποτέ κανείς να τον υποκαταστήσει)!.. Γι’ αυτό και θα είναι κρίμα επί ημερών του να διαλυθεί η Τουρκία, λέμε εμείς! Αυτός είναι και ο λόγος που καλούσαμε και καλούμε και(!) τον ίδιον και(!) τους “δικούς” του… παρατρεχάμενους, να… ανανήψουν και να αλλάξουν πολιτική ρότα, (“εις μάτην” η προσπάθειά μας αυτή ακόμα), διότι σε άλλη περίπτωση “τα τουρκικά ψωμιά τους θα είναι λίγα”!..

Οι πραγματικοί Έλληνες, ιστορικά, ΔΕΝ(!) πολέμησαν ποτέ τους εχθρούς τους ΒΡΩΜΙΚΑ! Δεν είναι λοιπόν ωραίο και κυρίως δεν είναι Ελληνικό, ο βρώμικος πόλεμος και(!) προς τον ΡΤΕ!.. Ντροπή λοιπόν σε κάποιους δημ/φους ή “δημ/φους”, αναλυτές ή “αναλυτές”, που για τους λόγους τους νομίζουν (ας το δούμε με καλή προαίρεση) ότι προσφέρουν έτσι… “εθνική υπηρεσία”!..

4. Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η νέα Κ-Β Νετανιάχου από την Κνεσέτ! Έλαβε 63 ψήφους “ΥΠΕΡ”, από τους 120 Ι/ βουλευτές!

Συγχαρητήρια, Κε Πρόεδρε και τώρα πλέον σας ευχόμαστε “Καλή Δουλειά”, προς όφελος του λαού σας και της χώρας σας, προς όφελος όμως και όλων των λαών της περιοχής που βρίσκεται το Ισραήλ και τελικά προς όφελος της ΕΙΡΗΝΗΣ, για να κερδίσει πραγματικά η ΕΙΡΗΝΗ!..

Netanyahu koalisyonundan ‘İstanbul Sözleşmesi’ kararı

İsrail’de yeni başbakan olması beklenen Binyamin Netanyahu öncülüğündeki koalisyon İstanbul Sözleşmesi’ne katılmamak için anlaştı.

Netanyahu koalisyonundan 'İstanbul Sözleşmesi' kararı
 28.12.2022 

Haaretz gazetesinin Walla haber sitesinden aktardığına göre, Binyamin Netanyahu liderliğindeki Likud partisinin, aşırı sağcı ortağı Dini Siyonizm partisi ile yaptığı koalisyon anlaşması kapsamında İstanbul Sözleşmesi’ni imzalamamak için anlaştı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ONAYLANMAYACAK

Buna göre, tamamen sağ partilerden oluşan koalisyon, vardıkları anlaşmada, “yeni hükümetin İsrail’in İstanbul Antlaşması’na katılımını onaylamayacağını” açıkça belirtti. Avrupa Konseyi, İsrail’in sözleşmeye katılma başvurusunu nisanda onaylamış, ancak anlaşmanın imzalanmasına ilişkin kabine oylaması sağcı muhalefetin itirazları nedeniyle defalarca ertelenmişti.

Göçmen karşıtlığıyla bilinen İçişleri Bakanı Adalet Şaked de İsrail’de ikameti olmayan şiddet mağdurlarına ikamet verilmesi ve mağdurlara tazminat sağlanması dahil olmak üzere anlaşmadaki birçok maddeye ilişkin endişelerini dile getirmişti.

Son yıllarda erken seçim ve koalisyon krizi sarmalına girilen İsrail’de 1 Kasım’da yapılan erken genel seçimde, eski başbakan ve muhalefet lideri Binyamin Netanyahu’nun başını çektiği sağ bloktaki partiler, 120 sandalyeli Meclis’e 64 milletvekili göndererek açık bir zafer kazanmıştı. 29 Aralık’ta yemin ederek göreve başlaması beklenen yeni hükümetin, İsrail siyasi tarihindeki “en sağcı” hükümet olması bekleniyor.

Netanyahu’nun öncülüğündeki koalisyon, Ultra Ortodoks Yahudi partilerden Şas ve Birleşik Tevrat Yahudiliği ile aşırı sağcı, ırkçı ve şiddet yanlısı politikalarıyla bilinen Dini Siyonizm ve Yahudi Gücü partilerinden oluşuyor.​​​​​​

KAYNAK: AA

5. Τραβάνε τα οδοφράγματα (ΤΙR, κλπ), από τις οδούς του Β. Κοσόβου οι Σέρβοι! Για να δούμε πού θα βγει όλη αυτή η ιστορία, μετά και από τις πολύ σκληρές δηλώσεις του Π-Θ τους Βούϊσιτς προς την Δύση, ένας Βούϊσιτς που, μιλώντας “απ’ ευθείας” στους Δυτικούς, τους είπε πως θέλουν να δούνε τους Σέρβους νεκρούς!..

Yeni Birlik Gazetesi İlk Sayfası

6. Οι Τούρκοι και δη ο Τ/Πρόεδρος ΡΤΕ δεν καταλαβαίνουν και μπράβο τους!.. Ο Τουρκο-Γάλλος “επιχειρηματίας” (sic) και “ακτιβιστής” (sic) Οσμάν ΚΑΒΑΛΑ, που ακούσαμε από Έλληνα παρουσιαστή Ειδήσεων ότι είναι… “Φιλάνθρωπος” (sic), Κε… Παπαδόπουλε, ενώ πρόκειται για πράκτορα της “CIA” των “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”, των Κ-Β Κλίντον – Ομπάμα, για έναν “άνθρωπο του Σόρος” και γενικώς για ένα πολύ υψηλά ιστάμενο επιχειρησιακό εργαλείο της “Δνσεως Αποσταθεροποιήσεως Καθεστώτων” της “CIA”, ένας Καβαλά, ο οποίος προσπάθησε δια του “Γκεζί” να ανατρέψει τον ΡΤΕ, μπουρδελοποιώντας την Τουρκία για ένα ολόκληρο έτος, δικάστηκε από τ/Εφετείο σε ΙΣΟΒΙΑ!..

Έχει “γκατς” ο ΡΤΕ, όσο και να του τα… μεγαλώνει βεβαίως η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ γεωγραφική θέση της Τουρκίας στον Χάρτη! “Πήγαινε Κε στην Φυλακή για πάντα, ώστε να μάθεις να θες να διαφεντεύεις εσύ το ποιά Κ-Β θα έχει η Τουρκία και να κάνεις παιχνίδια με ην χώρα μας”!.. Φυσικά “περνάει” έτσι και το μήνυμα η Τουρκία και σε άλλους πράκτορες που θα ήθελαν να πράξουν το ίδιο, αλλά και προς όλους τους εντολείς τους, παλαιούς και τυχόν νέους και επίδοξους!..

‘Ο,τι και να ακούτε να λένε, η αλήθεια είναι πως ο ΡΤΕ έμεινε όρθιος και στην εξουσία στην Τουρκία για μια 20ετία + πλέον, περνώντας “δια ροπάλου” θέλετε, “δια πυρός” θέλετε, δια “πυρός και ροπάλου” θέλετε, “δια σιδήρου” θέλετε, κλπ, από “Συμπληγάδες Πέτρες”, όπως και από πολλά “Περάσματα της Κασσάνδρας”, στην πορεία του ως Νο “1” στην χώρα του, και απ’ όταν ήταν ενταγμένος στο σχέδιο της “Αραβικής Ανοίξεως” (“Μεγάλης Μέσης Ανατολής”, κλπ) και “έπαιζε” ως Όργανο των Η.Π.Α. γι’ αυτό, αλλά και μετά, όταν εξωπετάχτηκε και αυτός, όταν τα όνειρα της “Διεθνούς Εξουσίας” δια του Ομπάμα και της… “Ανοίξεως” “πήγαν περίπατο”!..

7. ΣΕΒΑΣΜΟΣ!

Πέθανε ο θρυλικός Πελέ

Ο τεράστιος μύθος της Βραζιλίας που «απογείωσε» το ποδόσφαιρο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών

Πέθανε ο θρυλικός Πελέ

Η καρδιά του Πελέ «σίγησε» και η μπάλα σταμάτησε να κυλάει στο χορτάρι.

Η ψυχή του τεράστιου Βραζιλιάνου είναι στα χέρια του λυτρωτή Χριστού και όλος ο κόσμος θρηνεί την απώλεια του Βραζιλιάνου μύθου.

Ο Πελέ δεν είναι πια ανάμεσα μας και η είδηση του θανάτου του, σκόρπισε θλίψη και απέραντη στεναχώρια σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Ο 82χρονος θρύλος της Εθνικής ομάδας της Βραζιλίας και της Σάντος, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊντσάιν του Σάο Πάολο, έχοντας δίπλα του την οικογένεια του.

Οι δύο κόρες του, ο γιος του και η σύζυγος του ήταν δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή σε αυτή την άνιση μάχη και η είδηση του θανάτου του Πελέ, κυριαρχεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης του κόσμου.

Ο Πελέ πάλεψε γενναία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του πιο δύσκολου αγώνα και ένα είναι το σίγουρο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πια ίδιο χωρίς τον «βασιλιά».

Νοσηλεύτηκε για πολλές μέρες και έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας πως θα τα καταφέρει, αλλά τούτη τη φορά νικήθηκε.

Υπήρξε μια εμβληματική μορφή που υμνήθηκε απ’ όλους τους λαούς της οικουμένης και όχι άδικα. Αγαπήθηκε όσο λίγοι και δικαίως.

Η τεράστια καριέρα του δεν χωρά σε λέξεις. Αρκεί να πούμε μόνο τούτο. Τρία Μουντιάλ σήκωσαν τα χέρια του δημιουργώντας τον μύθο.

Η πατρίδα του, η Βραζιλία, βιώνει ένα μεγάλο πένθος αποχαιρετώντας έναν λαϊκό ήρωα. Αυτός ήταν ο Πελέ για τους Βραζιλιάνους αλλά και για όλους εκείνους που αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Είναι βέβαιο πως ο κόσμος θ’ αποχαιρετήσει τον θρύλο όπως του πρέπει.

Το «10» στα χέρια του λυτρωτή Χριστού.

8.

Türkiye ve Suriye arasında resmi ilk temas! Bakan Akar’dan son dakika açıklamaları

Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Ankara ve Şam yönetimi ilk kez bakanlar seviyesinde bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Akar “Suriye’de sulh için yapılacakları görüştük” dedi.

29.12.2022

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Moskova’da, Suriyeli mevkidaşı Ali Mahmud Abbas ile bir araya geldi. Üçlü formatta gerçekleşen görüşmede Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da yer aldı.

SURİYE MESELESİ ELE ALINDI

Suriye ile 11 yıl sonra bakan düzeyinde ilk temas sağlandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Moskova’da Suriyeli mevkidaşı Ali Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Bakan Akar, beraberinde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan ile birlikte Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitti.

Akar’ın Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile görüşmesi üçlü formatta yapıldı.

Toplantıda Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da yer aldı.

MİT Başkanı Hakan Fidan da eş zamanlı olarak Rusya ve Suriye istihbarat başkanları ile bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, toplantıda, Suriye krizi, mülteci sorunu ve Suriye topraklarında bulunan tüm terör örgütleriyle ortak mücadele çabaları ele alındı.

Yapıcı havada geçen toplantı sonucunda, Suriye’de ve bir bütün olarak bölgede, istikrarın temin edilmesi ve sürdürülmesi için üçlü formattaki toplantıların devamı konusunda mutabık kalındı.

BAKAN AKAR’DAN İLK AÇIKLAMA

İki saate yakın süren toplantının ardından yurda dönüş öncesi toplantıya ilişkin değerlendirmesi sorulan Bakan Akar, “Toplantıda Suriye ve bölgedeki durumun bir an önce olumlu yönde gelişmesi, sulhun, sükunun, istikrarın sağlanması için neler yapılabileceğini görüştük” diye konuştu.

Türkiye’nin görüş ve değerlendirmelerini aktardıklarını, diğer tarafların değerlendirmelerini dinlediklerini belirten Bakan Akar, şunları söyledi:

“Bizim toplantıda dile getirdiğimiz en önemli hususlardan biri terörle mücadele oldu. Başta Suriye ve Irak olmak üzere tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına saygılı olduğumuzu, tek amacımızın terörle mücadele olduğunu, başka bir amacımızın bulunmadığını vurguladık. Suriye için de tehdit oluşturan PKK/YPG, DEAŞ gibi terör örgütü üyelerini etkisiz hale getirmeyi amaçladığımızı ifade ettik. Ülkemizin, milletimizin ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak için gayret gösterdiğimizi söyledik. Ayrıca yapacağımız bu çalışmalar çerçevesinde Suriye’den Türkiye’ye daha fazla göçün olmaması için gayret gösterdiğimizi dile getirdik. Suriye sorununun BMGK 2254 sayılı kararı çerçevesinde tüm unsurları kapsayıcı ve bütüncül şekilde çözülmesi gerektiğini vurguladık. Bu manada önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek çalışmaların bölgede ve Suriye’de barışa ve istikrara giden yolda ciddi katkılar sağlanabileceğini değerlendiriyoruz.”

Üçlü toplantıların devam etmesi konusunda mutabakata vardıklarını açıklayan Bakan Akar, “Temennimiz bir an önce bölgeye barışın, huzurun, istikrarın gelmesi. Bunun için bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da bize düşen görevleri yapmaya devam edecek, gerekli katkıları sağlayacağız” dedi.

SURİYE SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Görüşmenin ardından Suriye’den de ilk açıklama geldi. Suriye Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, savunma bakanlarının görüşmesinin olumlu bir atmosferde geçtiği belirtildi.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, “Taraflar birçok konuyu tartıştı. Görüşme pozitif geçti” denildi.

KAYNAK: AA
Ayşe TanHaber7.com – Editör
Yeni Birlik Gazetesi İlk Sayfası
9.
Akşam Gazetesi İlk Sayfası
Milat Gazetesi İlk Sayfası
Aydınlık Gazetesi İlk Sayfası

10.

2. Όχι, δεν ξέραμε τί πιστεύει πολιτικά η Τσαπανίδου, που σε λίγο θα (μας) την βγάλουν και… Μπριζίτ Μπαρντό, ούτε ποιούς δημ/φους είχε και έχει το “OPEN”, ούτε και τον ρόλο του Καναλιού αυτού! Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!.. “Καλή Χρονιά”, Ιβάν!…

3. Κε Χαρδαβέλλα! Πήγαινε φτιάξε τα δόντια σου ή βάλλε μασέλα, διότι ακούγονται αηδιαστικά… πλαταγιάσματα, όταν μιλάς!.. Πέρασαν τα χρόνια φιλαράκο!..

-/-