Μήπως Θέλετε Και Τα Παρακάτω;

1. Διαβάζω: Πάλι καλά που “του έκοψε” και έχτισε στην Πάρο βίλα και παίρνει ενοίκιο 14.700 € την εβδομάδα, στο Σούνιο θα έπαιρνε, για τριάντα ημέρες, μόνο 500€! Aχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!..

Γειά σου Ραγκούση, … επικεφαλής της… “Διαφάνειας” του “Σόρος-Σύριζα”, μέγα… “παικταρά”!.. Έβαλες και υπαλλήλους στην βίλα σας τα παιδιά σου, διαβάζω επίσης! “Πάμε” πάλι! Αχαχαχαχαχαχαχαχα!..

Φανταστείτε (όχι βεβαίως πως δεν γνωρίζουμε), τί Υπουργός Μεταφορών ήταν και ο… Κος αυτός, με το ρολόϊ… στο δεξί!..

Ουστ!..

2. Χωρίς ασυλία, δηλαδή χωρίς επανεκλογή του στις επικείμενες εκλογές μας, ο Κωστάκης Καραμανλής, του…  Αχιλλέως, κινδυνεύει να διωχθεί ποινικά, αν γίνει, με τον έναν ή άλλον τρόπο, Κ-Β ο “Σόρος-Σύριζα”!.. (Πρόκειται για μνεία του αναθεωρημένου μας Συντάγματος)!

3. Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Άγονη Γραμμή!.. Καλά οι Ιταλοί, αλλά ο ΟΣΕ; Το Κράτος πού ήταν; H απόλυτη ξεφτίλα, μαζί και με το… επίδομα για το πλύσιμο… των χεριών!..

4. Διαβάζω ότι οι Ιταλοί είπαν πως αυτοί ήσαν και είναι υπεύθυνοι μόνον για την μεταφορά των επιβατών και άρα δεν ευθύνονται για ό,τι συνέβη!

Καλά ρε Ιταλιάνοι… “Μακαρονάδες”!.. Η μεταφορά δεν περιλαμβάνει και την ασφάλεια; Ναι! Δεν υπάρχει περίπτωση να πείτε όχι, εκτός αν για εσάς η μεταφορά είναι μόνον η επιβίβαση των επιβατών στα βαγόνια!..

Άρα, δεν θα έπρεπε να ελέγχετε πάντα (!) το αν πληρούνται οι συνθήκες ασφαλούς μεταφοράς του “κόσμου”; Ναι και πάλι!..

Συμπέρασμα:

Το λάθος ήταν αυτών που, όταν σας πούλησαν ή ορθότερα όταν σας δώρησαν ό,τι τελικώς λάβατε απ΄όλο αυτό που λέγεται “ΟΣΕ”, δεν σκέφτηκαν το πολύ απλό, ότι δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να πωλεί την μεταφορά των ανθρώπων και να μην πωλεί στον ίδιο αγοραστή και το “κομμάτι” της εταιρείας που περιλαμβάνει την ασφάλεια της μεταφοράς, διότι άλλως δεν μιλάμε… για πώληση της μεταφοράς, αλλά για πώληση της διαδικασίας επιβιβάσεως και αποβιβάσεως των πολιτών στα τρένα!..

Οι Ιταλοί της “Hellenic Train” απεδείχθησαν… μάγκες στην υπόψη αγορά, για μια σειρά και (!) από άλλους λόγους, πλην της παραπάνω “αλητείας”-τους, αλλά ταυτοχρόνως και… παλιανθρωπάκια 100%, ό,τι και να βγαίνει και να λέει σήμερα ο Κος Ματέο ΣΑΛΒΙΝΙ!..

ΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ, ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΠΟΤΈ ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ!..

5. Για να μην σας λένε παπαριές, διαβάστε!

Από τους σεισμούς στην Τουρκία μέχρι και σήμερα, ο ΡΤΕ κατόρθωσε να περάσει μπροστά από τον “εραστή της εκλογικής ήττας” Κιλιτσντάρογλου, κατά 5 με 7 μονάδες!..

6. Μπορεί κάποιος να μας πει, τί είναι αυτό το “πρόγραμμα επιδοτήσεως των επιτοκίων” που διάβασα (04-04-2023), ποιούς ακριβώς αφορά και πώς θα χρησιμοποιείται από τα… θύματα των Τραπεζών, ήτοι από τους δανειολήπτες, ως… υπέρ τους “καταπραϋντικό ιαματικό μέσο” του μείζονος οικονομικού προβλήματος που τους δημιούργησε η συνεχής, μετά το Καλοκαίρι του 2022 και μέχρι σήμερα, αύξηση των επιτοκίων, με το αναπόδεικτο επιχείρημα της “ΕΚΤ”, πως “έτσι θα πολεμηθεί ο πληθωρισμός”;

7. Ναι, ΟΚ! Κατ’ άλλους, η “Σίλικον Βάλεϋ” που “έβαλε λουκέτο” (ήταν η 16η Τράπεζα των Η.Π.Α.) είχε κεφαλοποίηση ύψους 210 δις $ Η.Π.Α. και όχι 175, όπως γράψαμε εμείς εδώ χθες!.. Όσο όμως και να ήταν το “πορτοφόλι” της, τώρα… “ΧΑΙΡΕΤΕ”!..

8. Η οικονομική κρίση της Τουρκίας, κατά τον Φεβ. του 2001, είναι, σύμφωνα με τους Τούρκους, αλλά και ξένους ειδικούς “παρατηρητές – οικονομικούς αναλυτές”, η μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην μεταπολεμική οικονομική ιστορία της χώρας!

Μετά τους σεισμούς στην Τουρκία των αρχών Φεβ. 2023, το πιο πάνω “είναι”, έγινε… “ήταν”, αφού πλέον το οικονομικό πρόβλημα της χώρας του 2001 φαντάζει, μπροστά στο σημερινό, … ως ένα αστείο ποσόν* και μάλιστα για μια χώρα που και… προσεισμικά ήταν ελάχιστα λίγο πριν κτυπήσει και πάλι την πόρτα του “ΔΝΤ” των “Διεθνών Εβραίων”!..

Αλλά, για να μην μας παρεξηγήσετε που γράψαμε κάτι οικονομικό για την Τουρκία, παρά την πάγια θέση μας ότι απλώς πληροφοριακά πρέπει να παρακολουθεί κανείς την τ/Οικονομία, αφού αυτή ή και αυτή έχει… υποταχθεί στην ΑΡΧΗ ή καλύτερα στο ΑΞΙΩΜΑ που λέγει πως η Τουρκία είναι ο λίαν αναγκαίος “φυσητήρας ζωής” για την Δύση, (έχουμε εξηγήσει το “γιατί”, συνδέοντας το θέμα στην βάση του με το… αιώνιο “ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ”), έναν φυσητήρα σαν αυτόν των υπόψη φαλαινών), με αποτέλεσμα να ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ” ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ, όπως θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη!..

* Το μέγεθος της Κ/Φ σήμερα (!) στις πληγείσες περιοχές εγγίζει σχεδόν τα 130 δις $ Η.Π.Α., ένα ποσόν που οφείλει ένας σοβαρός “μελετητής” να το προσθέσει στο ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένο – χρεωμένο τ/κρατικό “πορτοφόλι”! Θυμίζω, στο σημείο αυτό, ότι σύμφωνα με τα μικρότερα κυκλοφορήσαντα νούμερα, έχουμε 2 εκ-ρια σεισμοπαθείς Τούρκους εκτοπισθέντες και 1,5 εκ-ρια ανθρώπους που ζουν σε “κοντέϊνερς”, ενώ αρκετές δεκάδες χιλιάδες άλλων πληγέντων έφυγαν για Συρία και “ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ” της “Κυπριακής Δημοκρατίας”!.. Παρ’ όλα αυτά, ο Τ/Πρόεδρος υπεσχέθη πως σε 1 χρόνο (Φεβ 2024) θα έχουν χτιστεί και θα παραδοθούν 130.000 νέες κατοικίες!.. (Για την ανοικοδόμηση θα χρειαστούν τσιμέντο, ατσάλι, και άλλα πολλά, αλλά κυρίως πάρα πολύ, μα πάρα πολύ χρήμα! Οψόμεθα)!..

9. Το πρότυπο του “ΑΛΤΑΫ” έβαλαν οι ΤΕΔ στο “ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ”, που μας είπαν επίσης ότι μπορεί να μεταφέρει 110 “ΜΕΑ”.

10. Τί έγινε τελικώς με το “φλερτ” των Ιρανών με τα ρωσικά “ΣΟΥΧΟΪ” ;

11. Δηλαδή, αν ο ΤΡΑΜΠ συνελήφθη για την ιστορία με τον χρηματισμό της πόρνης με την οποία διατηρούσε ερωτική… ανακουφιστική (sic) σχέση, τότε τί θα έπρεπε να είχε γίνει με τον ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ Α/ΚΡΑΤΟΣ, ΤΕΡΑΣΤΙΟ Α/ΠΡΟΕΔΡΟ Τζον ΚΕΝΝΕΝΤΥ* και την ερωμένη του Μέριλιν ΜΟΝΡΟΕ, μετά τα όσα, εκείνη την εποχή, είχαν αποκαλυφθεί, όταν φυσικά πέθανε η τραγική αυτή ηθοποιός;

* ΙΣΩΣ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΝΗΤΗΣ, ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΚΕΝΝΕΝΤΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ!..

Ας ελπίσουμε ότι η σημερινή ξεφτίλα της Α/Κ-Β και συνολικά του α/πολιτικού συστήματος, με την σύλληψη του τέως Α/Προέδρου θα μείνει εκεί, θα είναι τόση, και το βαθύ Α/Κράτος που ελέγχεται, 10ετίες τώρα, από τους “Διεθνείς Εβραίους” και τους αγαπημένους τους “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ”, δεν θα δολοφονήσει σε… “νεκρό χρόνο”, στο μέλλον, τον κατ’ εμάς επίσης ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ, ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ Η.Π.Α., ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ, Πρόεδρο Ντόναλντ ΤΡΑΜΠ!..

Το α/”Βαθύ Κράτος”, όπως καθίσταται πια σαφές, τον φοβάται ακόμα και μάλιστα πολύ τον ΤΡΑΜΠ!..

“WE LOVE YOU, MR PR.”!..

12. Τελικώς, Κε Ακάρ, ποιά είναι η άλλη λύση, που είπες ότι έχετε, εκεί στις ΤΕΔ, πλην των F-16; (Αν δεν τα πάρετε φυσικά). Θα μας πεις;

13. Τον Άρη ή Αρούλη ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ τον έκανε… πολιτικό (“λέμε τώρα”), ο Κωστής ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ! Γιατί και πώς, “μην με ρωτάτε”!..

14. Ο γενικώς σιχαμένος ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ (πολιτικά και μη, σιχαμένος), αν πάει για βουλευτής με τον “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”, τότε μετά πώς θα μπορέσει να σταθεί πολιτικά ο “Νεο-Βούδας” της Ραφήνας “προστάτης” του; (Ενν. κυρίως απέναντι στους ψηφοφόρους του Κόμματος που ίδρυσε ο θείος του και στο οποίο προήδρευσε και ο ίδιος! Για οχιές τύπου “ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ” αυτό δεν “παίζει”, αφού τέτοιες όχεντρες είναι πάντα ικανές για όλα! Θυμίζω ότι ο “πολιτικά… σταθερός” Κος αυτός, αχαχαχαχαχαχα, διετέλεσε “Εκπρόσωπος Τύπου” της ΝΔ, αν δεν σφάλλω)!..

15. Μέχρι και οι δυτικόφυλοι Γεωργιανοί εξανέστησαν και έγινε προ ολίγου καιρού ο κακός χαμός στην χώρα τους! Η Βουλή-τους συζήτησε (δεν μάθαμε το τελικό αποτέλεσμα, πλην της κλωτσοπατινάδας των βουλευτών που “έπεσε” εκεί, κλπ), το θέμα, αν θα θεωρούνται πρακτόρικες Οργανώσεις ή όχι, όσες εξ αυτών των Οργανώσεων η χρηματοδότησή τους από το εξωτερικό υπερβαίνει σε ποσοστό το 20%!..

16. Πολλά ΜΠΡΑΒΟ ΑΞΙΖΟΥΝ στον  Ε/Α/ΓΕΕΘΑ για την έντονη δραστηριοποίησή του περί τα “εξοπλιστικά” των ΕΕΔ! Αναμένουμε με… αγωνία να μάθουμε τα αποτελέσματα του “ΣΑΓΕ” της 05-04-2023!

17. Οι απόστρατοι του “ΕΣΞ”, σε σχέση με αυτούς των 2 άλλων Κλάδων, είναι οικονομικά παρίες; (Αυτό σε σχέση με τις απολαβές τους από το “ΜΤΣ”, συγκριτικά με όσα δίνουν στους δικαιούχους τους τα “ΜΤΝ” και “ΜΤΑ”)! Κε Α/ΓΕΕΘΑ θα μπορούσατε ίσως να επέμβετε σχετικώς, έστω σε επίπεδο απόψεως και ως ένα βαθμό επιρροής σας στην Κ-Β;

18. Γιατί είναι τόσο κουρασμένοι οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” του Ε/ΥΠΕΞ, μας ρωτάνε κάποιοι “ειδικοί”; Απαντούμε! Εσείς, γιατί λέτε να είναι; Δεν βλέπετε την πολιτική – διπλωματική… αεικινησία (sic), (κατά το “αειφορία”, αχαχαχαχα), του Ε/ΥΠΕΞ, ο οποίος μέχρι να λήξει ο… αγώνας (με τις εκλογές 21-05-2023), “θα παίζει μπάλα”, και μάλιστα το ίδιο καλή, υπέρ της Ελλάδος, όπως μέχρι τώρα;

19. Ρωτάμε και πάλι και θέλουμε απάντηση! Η γυναίκα του Συριζαίου δημ/φου Ν. ΦΕΛΕΚΗ είναι η Κα Μιράντα ΞΑΦΑ, παλαιό μέλος του “ΔΝΤ” και σύμβουλος επ’ ολίγον του Κων-νου Μητσοτάκη;

20.

Γιάννης Στουρνάρας: Θα προκύψει κυβέρνηση, έχουμε γίνει όλοι πιο σοφοί από τις τελευταίες κρίσεις

«Το 2023 θα έρθει η επενδυτική βαθμίδα και μαζί μεγάλες επενδύσεις», είπε σε συνέντευξη στο «ΘΕΜΑ» – Προβλέπει ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της ανόδου των επιτοκίων

«Είμαστε σίγουρα κοντά στο τέλος» του ράλι της αύξησης επιτοκίων δανεισμού, επισημαίνει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Αφήνει να εννοηθεί ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει ακόμη λίγο τα επιτόκια κατά 25 μονάδες μέσα στο έτος και πιθανότατα από το 2024 αυτά θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Στη συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ», λίγες ημέρες προτού δώσει στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος, ο κ. Στουρνάρας επισημαίνει ότι «σταθερότητα τιμών και χρηματοπιστωτική σταθερότητα πάνε μαζί» και αποκαλύπτει ποια είναι τα μαθήματα που έχουν λάβει οι κεντρικοί τραπεζίτες από την τελευταία μεγάλη κρίση που ξεκίνησε από τη Silicon Valley Bank και ταρακούνησε ακόμη και τη θεωρούμενη ως ακλόνητη ελβετική τράπεζα Credit Suisse.

«Δεν δίνω καμία πιθανότητα να μην πάρουμε την επενδυτική βαθμίδα», δηλώνει με βεβαιότητα και εξηγεί ότι αμέσως μετά θα εισρεύσουν στην Ελλάδα μεγάλα κεφάλαια από funds που θα επενδύσουν σε ομόλογα, τράπεζες και θα επιδιώξουν συμμετοχή σε μετοχική σύνθεση ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο Γιάννης Στουρνάρας 
αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει οικονομική αβεβαιότητα λόγω των εκλογών και εκτιμά ότι «θα υπάρξει κυβέρνηση με τον άλφα ή βήτα τρόπο», ενώ προβλέπει πως το καλό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα επηρεάσει θετικά το οικονομικό κλίμα και την πραγματική οικονομία.

Ιδιαίτερη αξία έχει και μία αναφορά του διοικητή της ΤτΕ για έρευνα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε κερδοσκοπικά funds που επενδύουν σε ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) με χρηματοδότηση από αμερικανικές τράπεζες παράλληλα με τη διαβεβαίωση ότι η ΕΚΤ θα κάνει «whatever it takes» για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

– Είναι η πρώτη κρίση στον χρηματοπιστωτικό τομέα μετά την περίοδο 2008-2009. Ποια είναι τα μαθήματα που πρέπει να ληφθούν;

Δεν είναι παρόμοια κρίση. Εγώ νομίζω ότι είναι πολύ πιο εξειδικευμένη, με τράπεζες που είχαν ορισμένα προβλήματα, όπου υπήρχαν εποπτικά κενά στην Αμερική ιδιαίτερα, και βέβαια που προήλθε από τη μεγάλη αύξηση επιτοκίων που γίνεται για να τιθασευτεί ο πληθωρισμός. Οι προσπάθειες να επεκταθεί στην Ευρώπη που έγιναν, νομίζω, κυρίως με κερδοσκοπική διάθεση, δεν επιτεύχθηκαν.– Η αύξηση επιτοκίων και το αυξημένο κόστος δανεισμού είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για πολλές επιχειρήσεις, αλλά και για τις τράπεζες. Πότε θα αρχίσει να αντιστρέφεται η τάση και να σταματήσουν να αυξάνονται τα επιτόκια δανεισμού;

Νομίζω πως έχουμε φτάσει κοντά στο τέλος. Αν είναι ακόμη 25 μονάδες, δεν μπορώ να το πω από τώρα. Εχουμε πει να μη δώσουμε κατεύθυνση ακόμα διότι θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις, αλλά ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα αισθάνομαι πια ότι έχουμε φτάσει κοντά στο τέλος. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε στο τέλος, ότι τελείωσε, αλλά είμαστε σίγουρα κοντά στο τέλος.

– Στις συνεντεύξεις σας στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, τις τελευταίες ημέρες, διαβεβαιώνετε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο. Είναι πράγματι θωρακισμένο ή έχετε κάποια ανησυχία;

Κοιτάξτε, και οι ευρωπαϊκές τράπεζεςκαι οι ελληνικέςδεν έχουν καμία σχέση με τις τράπεζες που είχαμε κατά τη διάρκεια της κρίσης. Είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, σε πολύ μεγάλο βαθμό, η ρευστότητα είναι πολύ υψηλή, οι επόπτες είναι πολύ σοφότεροι, τα εργαλεία είναι πολύ περισσότερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δηλώσει «urbi et orbi» ότι έχει όλα τα εργαλεία διαθέσιμα -εφόσον χρειαστεί- να τα χρησιμοποιήσει.

Αρα λοιπόν μπορώ με αρκετά μεγάλη, με πολύ μεγάλη, σιγουριά να πω ότι δεν κινδυνεύουμε από κερδοσκοπικές πιέσεις. Και λέω πιέσεις διότι όταν οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, όταν έχουμε τη ρευστότητα που πρέπει να έχουμε, δεν υπάρχουν θεμελιώδη μεγέθη που να δικαιολογούν κερδοσκοπία. Επομένως, για αυτούς που κερδοσκοπούν -το είδαμε το φαινόμενο αυτό στην αγορά των CDS τις τελευταίες ημέρες- η “Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα” είναι διατεθειμένη να κάνει «whatever it takes» και νομίζω το αποτέλεσμα θα είναι καταλυτικό.

– Άρα λοιπόν εκλαμβάνω από αυτό που είπατε ότι υπάρχουν κερδοσκοπικές πιέσεις… Όπως τη δύσκολη περίοδο της υπουργίας σας;

Όχι τόσο πολύ σήμερα, γιατί τα fundamentals είναι πολύ πιο σωστά, αλλά σαφώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρήσαμε, ειδικά πριν από την Κυριακή, κινήσεις στην αγορά CDS. Και πρέπει να δούμε και ποιες τράπεζες δανείζουν ορισμένα funds για να κάνουν κερδοσκοπία. Είναι κι αυτό. Μερικές τράπεζες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενδεχομένως. Πρέπει να το δούμε αυτό.

– Σε ό,τι αφορά την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας που είναι ο υπ’ αριθμόν 1 στόχος και της Τραπέζης της Ελλάδος και προσωπικός δικός σας και της κυβέρνησης. Να κάνω το αντίστροφο ερώτημα. Αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε την επενδυτική βαθμίδα και συνεχίσει να είναι πολύ υψηλό το κόστος δανεισμού;

Όχι, δεν δίνω καμία πιθανότητα να μην την πάρουμε, καμία πιθανότητα.

– Και η επενδυτική βαθμίδα είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσα στο 2023;

Ναι, βεβαίως. Στην ουσίαοι αγορές την έχουν προεξοφλήσει. Στην τιμολόγηση ίσως να μην έχουμε πολύ μεγάλο κέρδος από την επενδυτική βαθμίδα. Εκεί που θα έχουμε πολύ μεγάλο κέρδος είναι στην εισροή κεφαλαίων από funds, τα οποία τώρα λόγω του καταστατικού περιορισμού δεν μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα επειδή δεν έχει επενδυτική βαθμίδα. Αρα λοιπόν θα δούμε funds τα οποία θα έρθουν και θα επενδύσουν όχι μόνο σε ομόλογα και σε τράπεζες, αλλά ακόμη και σε μετοχική συμμετοχή επιχειρήσεων.

– Πιθανή αβεβαιότητα λόγω της διπλής εκλογικής αναμέτρησης θα επηρεάσει;

Δεν την βλέπω, δεν την βλέπω. Εγώ πιστεύω ότι θα υπάρξει κυβέρνηση με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο. Νομίζω πως έχουμε γίνει πολύ σοφότεροι μετά τις τελευταίες κρίσεις.

– Αν υποθέσουμε ότι κάποιος χάνει χρήματα από τις επενδύσεις του στην Deutsche Bank ή στη UBS και έχει περισσότερα κέρδη στο ελληνικό χρηματιστήριο, εκεί μπορεί να διατρέχουμε κάποιον κίνδυνο αν θελήσει να κάνει το break-even;

Κοιτάξτε, δεν θα δώσω συμβουλές χρηματιστηριακού τύπου! Η δουλειά μου είναι η εποπτεία τραπεζών και η νομισματική πολιτική. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ένα από τα μαθήματα που πήραμε τώρα, τις τελευταίες ημέρες ειδικά, λέει ότι σταθερότητα τιμών και χρηματοπιστωτική σταθερότητα πάνε μαζί. Δεν μπορούμε να βάλουμε το ένα πάνω από το άλλο. Πάνε μαζί.
RedKing
ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΘΛΙΜΜΕΝΟΣ ΘΡΥΕΛΟΝΤΑ;
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΧΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!
ΕΛΛΗΝΑΣ
-/-
ΥΓ.
Α. ΣΤΙΣ 30-04-2023 ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΟΥ “ΛΑΜΟΓΙΑ” ΟΙ 3, 4, 7 ΚΑΙ 14!
Β. +Χvb@_%879!
-/-