ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ… ΠΙΝΕΛΙΕΣ!

1. Νορβηγικής “καταγωγής” πλοία στην Τουρκία (ερευνητικά, γεωτρητικά, κλπ), Νορβηγοί επιστήμονες σ’ αυτά τα τουρκικά πλέον αγορασμένα πλοία, Νορβηγικές ΜΚΟ κάνουν “πλάτες” στην Τουρκία για το θέμα της στρατικοποιήσεως των νήσων του Α. Αιγαίου, αλλά και ταυτόχρονα λειτουργούν ως “Όργανα Πληροφοριών” των Τούρκων, δεδομένη η Τουρκοφιλία των Νορβηγών, πώς λοιπόν και ο φύσει Τουρκόφιλος Νορβηγός ΓΓ/ΝΑΤΟ Γιενς ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ, να μην “παίζει”, συνεχώς και αδιαλείπτως Τουρκία;

2. Υφίσταται κρίση με τα οικονομικά των F-35, όπως φέρεται ότι διαρρέεται από την εταιρεία τους, την “Λόκχιντ Μαρτίν”. Η γενικότερη κρίση, που “γεννήθηκε” από την απόφαση των Η.Π.Α. να μην “τα βρει” με την Ρωσία στα ενεργριακά, (τα έχουμε πει), κάτι που οδήγησε στην εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, κλπ, “άγγιξε”, όπως ήταν φυσικό, και την… “Λ.Μ.”!..

3. Μετά το δυτικό “σαμποτάζ” στην γέφυρα του Κερτς και το ακολουθήσαν Ρ/Σ.Ε.Α., οι Ρώσοι βομβάρδισαν 13 ουκρανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και το Κίεβο, στο οποίο προσεβλήθησαν με “drones” “Καμικάζι” (Ιρανικής κατασκευής), κρίσιμες (!) Ο/εγκαταστάσεις, όπως δήλωσαν οι Ουκρανοί. Οι Ρώσοι δεν επιβεβαίωσαν τα περί Ι/”drones”, για τα οποία τους κατηγόρησαν οι Ουκρανοί.

4. Γερμανικά ελαφρά ΤΘνα στην Αλεξανδρούπολη φέρεται να φωτογράφησαν τα τ/ΜΕΑ “Aksugur”! Τ/αναλυτές αναφέρουν πως η Ελλάδα κατέστη η μεγαλύτερη στρατιωτική Βάση των Η.Π.Α. στα Βαλκάνια και στην ΝΑ Ευρώπη.

5. Οι Τούρκοι ενοχλήθηκαν σφόδρα από την δήλωση του Κυβερνήτη του Α/αεροπλανοφόρου “ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΟΥΣ”*, (α/φ, το οποίο κατέπλευσε πρόσφατα στην Σούδα), ο οποίος αναφέρθηκε, άριστα (!) κατ’ εμάς, στον συνδυασμό της ομορφιάς της ελληνικής φύσεως και της αμερικανικής ισχύος, δύο κατ’ αυτόν γεγονότα, που “μαζί πάνε πολύ όμορφα / ωραία”! Η δήλωση αυτή θεωρήθηκε απειλή(!) προς την Τουρκία, από την Τουρκία!

* Την ίδια στιγμή το άλλο αμερικανικό α/φ, το “Ρόναλντ Ρέϊγκαν” “έπιασε” στην πόλη Μπουσάν, στην Ν. Κορέα.

6. Κατά τους Τούρκους, ξεκίνησε ήδη η αντίστροφη μέτρηση για το να ενταχθεί πια επιχειρησιακά στο ΤΠΝ, το “α/φ”* TCG “ANADOLU”, (12 χώρες διαθέτουν τέτοιο πλοίο), σκάφος (… ευγενική σ’ αυτούς προσφορά των Ισπανών) το οποίο προετοιμάζουν οι Τούρκοι για να μεταφέρει “SİHA” (επιθετικά “ΜΕΑ” / “Silahlı İnsansız Hava Araçları”) και σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους τα Bayraktar TB3″SIHA”.

* Ελικοπτεροφόρο είναι κανονικά, αλλά θα δούμε την τελική του παρουσίαση από το ΤΠΝ!..

7. Οι Τούρκοι πιστεύουν πως η Δύση θέλει να… φρενάρει την… πρόοδο και… εξέλιξη της χώρας τους, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα, την οποίαν Ελλάδα, όπως λένε, σέρνουν σε… παγίδα, η οποία δεν είναι άλλη από έναν Ε-Τ πόλεμο στο Αιγαίο, που προφανώς, και πάντα κατ’ αυτούς, θα είναι… ατυχής για τους Έλληνες!

Αυτός είναι και ο λόγος που πχ ο ΡΤΕ μας αποκαλεί αμερικανικό πιόνι, λέει εμφαντικά πως οι Αμερικανοί μας έχουν βάλλει κάτω από τα φουστάνια τους, πως έτσι εξηγείται το ότι, ενώ οι Έλληνες, όπως λένε, δεν είναι πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά κλπ, ισοδύναμοί τους, ουσιαστικά, με ό,τι κάνουν και κυρίως στρατιωτικά, “σηκώνουν κεφάλι”, στην Τουρκία, (το είπε μέχρι και ο “σοβαρός” και “καλός” Καλίν), κλπ, κλπ, κλπ!

Κάποιοι άλλοι Τούρκοι, πιο… εμβριθείς (sic)… , ισχυρίζονται πως οι Η.Π.Α. οδηγούν τα πράγματα σε Ε-Τ πόλεμο, προκειμένου να “ρίξουν” τον ΡΤΕ!.. Είναι αυτό που λένε, … “το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη”!..

Μέχρις εκεί μπορούν να σκεφτούν, αυτά λένε!

8. Ο στρατιωτικός οργασμός των ΕΕΔ και η θεαματική, επί Κ-Β Κ.Κ.Μ. , αλλαγή τους, “επί τα βελτίω” φυσικά, ουσιαστικά μετά από μια 20ετία*, έχει από ανησυχήσει, μέχρι και τρομάξει τους Τούρκους, Τούρκοι, οι οποίοι βρίσκουν την ευκαιρία, [με αφορμή την στρατικοποίηση των παρά την Μ. Ασία νησιών μας, και όχι μόνον αυτών, μια στρατικοποίηση που την θεωρούν προς αυτούς απειλή(sic)], να μας απειλούν, δια στόματος μάλιστα του ιδίου του ΡΤΕ, ο οποίος έχει δηλώσει (και ΠΡΟΣΟΧΗ!), πως: “Αν συνεχιστούν οι απειλές θα τελειώσει η υπομονή. Αν έρθει εκείνος ο χρόνος, (ήτοι η κατάλληλη στιγμή), θα γίνει το πρέπον / αυτό το οποίον πρέπει” // “Tehditler devam ederse sabrın sonu gelir. O vakit gelirse gereği yapılır” (ΡΤΕ). 

Αυτό σημαίνει πως, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΛΩΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ, Τ/ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΠΌΤΕ”, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΕΔ, ΟΠΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ (ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ), ΤΟ “ΠΏΣ” ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΚΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ Τ/ΠΛΕΥΡΑΣ!

ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΤΕΔ) ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ… ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ “ΠΌΤΕ”, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ “ΠΏΣ”, (ΔΙΑ ΤΗΣ “ΜΙΤ” ΚΥΡΙΩΣ), ΘΑ ΕΚΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ Ε-Τ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ!..

* Ο Κ.Κ.Μ., αδιαμφισβήτητα, “έφερε τούμπα”, όσο κυβερνά, τους μεγαλεπήβολους τ/πολιτικούς σχεδιασμούς (έβαλε τις γερές βάσεις σίγουρα), … προσβάλλοντας πρωτίστως τους στρατιωτικούς ομοίους της γείτονος, αφού, γενικώς και πάντοτε, αυτοί (ήτοι οι στρ-κοί σχεδιασμοί, που σχετίζονται αυστηρά με την στρ-κή ΙΣΧΥ μιας χώρας), είναι που… δημιουργούν και… υποστηρίζουν τις όποιες πολιτικές στοχεύσεις όλων των Κρατών, πόσο μάλλον των στρατοκρατικών Κρατών, όπως πχ της Τουρκίας!

Το “πάνω χέρι” λοιπόν στρατιωτικά, αν οι Τούρκοι δεν προσβάλλουν τώρα(!) την Ελλάδα, όπως έγραφε και ο “ΕΛΛΗΝΑΣ”, σε μια 5ετία από τώρα, θα το έχουν ξεκάθαρα οι ΕΕΔ! Οι Τούρκοι το ξέρουν αυτό και οδηγούν τα Ε-Τ πράγματα στο μη… περαιτέρω, στο μη… παρέκει και όλα όσα λέγουν για τα νησιά μας, για τα μίλια στον αέρα, κλπ, κλπ, κλπ, οι επιστολές που στέλνουν τελευταία “δώθε – κείθε”, σαν αυτήν που έστειλαν σε Ο.Η.Ε. – ΝΑΤΟ, κλπ, κλπ, κλπ, είναι όλα… “προφάσεις εν αμαρτίαις” και… ελληνο-χυδαϊστί “του κόλου”!..

[Η “Λωζάννη” φυσικά και ΤΡΟ-ΜΑ-ΖΕΙ(!) τους Τούρκους, αφού τους… διαλύει, ως χώρα και γι’ αυτό και θέλουν την αλλαγή της, τουλάχιστον στις όποιες Ε-Τ της… αναφορές!

Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, και διαπραγματευτής μας τότε εκεί στην Λωζάννη, ήταν τελικά πολύ μεγάλος πολιτικός… μάγκας, αφού η αξία ενός πολιτικού φαίνεται και(!) από την παραμονή του ονόματός του μέσα στον πολιτικό χρόνο και γι’ αυτό είναι και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ε/”ΕΘΝΑΡΧΗΣ”, όχι μόνον διότι μεγάλωσε την Ελλάδα 7 φορές, αλλά και διότι κατόρθωσε (όταν, στα τέλη του 1922 – αρχές 1923, τον φώναξαν πίσω εσπευσμένως) να μετατρέψει σε πολιτική (και όχι μόνον πολιτική, στο βάθος του ιστορικού χρόνου, κάτι που φαίνεται σήμερα πεντακάθαρα) ΝΙΚΗ, μια Κ/Φ, μια πραγματική νίλα μας, στην Ανατολία=σημερινή Τουρκία (στα ελληνικά αυτά προαιώνια χώματα που τα είχαμε ξαναπατήσει τότε μετά από 456 χρόνια), μια τότε ε/ΤΡΑΓΩΔΙΑ, την οποία “γέννησε” ο ε/ΔΙΧΑΣΜΟΣ και μεγάλωσε – θέριεψε και… παρουσίασε στην παγκόσμια… σκηνή η… ορχήστρα των τότε… φίλων μας ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, πλην των Η.Π.Α.), και η… ορχήστρα, σε… “2η φωνή” μαζί με την πρώτη, των Σοβιετικών, (Κομμουνιστές που μας εκδικήθηκαν για την Κριμαία και την ε/υποστήριξή μας στους “Λευκούς Σκούφους”), και των ιστορικά Τουρκόφιλων Γερμανών]!..

9. Πεσκώφ:“Η Τουρκία για εμάς είναι πολύ σημαντικός εταίρος”.

Εκτός από… “Θύρα Εισόδου” σας στην Δύση γενικώς, μήπως την… ορέγεσθε και λίγο, Κε Πεσκώφ; / “Θα δείξει”, στο τέλος του… έργου!..

10. Το κατασκοπευτικό πλοίο της “ΜΙΤ” και των “ΤΕΔ”, το “UFUK” / “ΟΡΙΖΩΝ”, Α591, “βγήκε” προ ημερών στο Αιγαίο! Τί είναι αυτό ή αυτά που δεν ξέρετε, ρε Τούρκοι και θα θέλατε να μάθετε; Πρόταση: Στείλτε το κάπου εκεί μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, ακούστε μας!..

11. Οι Τούρκοι ψάχνουν να βρουν, το πού ακριβώς οι ΕΕΔ θα βάλλουν ή έχουν βάλλει ήδη (δεν το ξέρω), το ε/… “OUTPOST” (Σε ποιά μέρη του ε/χώρου θα μπουν αυτά)!

12. Οι Τούρκοι έχουν γενικώς, και για τους δικούς τους λόγους, εστιαστεί στο κόστος(!) της ΕΠΑ, στο να μπορέσει αυτή να αναχαιτίσει τα τ/”IHA” και τα τ/”SİHA”!

13. Η πιο σοβαρή συνάντηση στις Η.Π.Α. του ΡΤΕ ήταν αυτή με τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή Κο Λίντσεϋ ΓΚΡΑΧΑΜ!

14. Για να δούμε τελικώς τί θα κάνει ο Πούτιν!

Θα “ανοίξει” τελικώς Προξενείο στα “Κατεχόμενα” της “Κ.Δ.” (έμμεση αναγνώριση τους) και θα αρχίσει την 1η απ’ ευθείας αεροπορική μ’ αυτά σύνδεση; (Νέο Α/Δ “ΕΡΤΖΑΝ”). 

Θα το ξέρουμε μέχρι τις 15-11-2022, την επετειακή αυτήν ημέρα για τους Τ/Κ! (Ημέρα ανακηρύξεως, το 1983, του Ψευδοκράτους).

Η ρ/ε-φ “ΙΖΒΕΣΤΙΑ” έγραψε σχετικά με το θέμα αυτό και στο πνεύμα (τουλάχιστον σ’ αυτό), του ότι ο Πούτιν θα το κάνει το… βήμα αυτό!..

15. Στους 40(!), έως τώρα, ανήλθαν, δυστυχώς, οι νεκροί εργαζόμενοι, μετά από την έκρηξη που συνέβη χθες σε ανθρακωρυχείο στην Αμάσρα, του Μπαρτίν. Κρίμα!.. “Ο Θεός να τους αναπαύσει”!

16. Ρε σεις Τούρκοι! Ξεκίνησαν ή όχι ακόμα οι εργασίες αναστήλωσης, κλπ, στο ε/Ορφανοτροφείο (το μεγαλύτερο Ορφανοτροφείο στην Ευρώπη και μέσα στα 5 μεγαλύτερα παγκοσμίως, κλειστό και αυτό από την 2η τ/Χούντα του 1971), στο… “Μπουγιούκ-Αντά”; (Αχαχαχαχαχαχαχα).

17. H Πρόεδρος του ιδρύματος παρακολουθήσεως της κινήσεως του χρυσού στην χώρα, με έδρα την Πόλη, (“Istanbul Altın Rafinerisi” – “ΙΑR” / “Διυλιστήριο / Επεξεργαστήριο Χρυσού Κων-πολεως”), Κα Αϊσέ ΕΣΕΝ, ανέφερε πως “μέσα σε 12 χρόνια το τ/Κράτος μάζεψε / συγκέντρωσε 120 τόνους χρυσού”!

Επίσης, ανέφερε πως στόχος πλέον του τ/Κράτους (sic) είναι η σε ετήσια βάση συγκέντρωση 100 τόνων χρυσού, αλλά και πως εκτιμά ότι οι Τούρκοι “κρύβουν” κάτω από τα μαξιλάρια τους τουλάχιστον 5000 τόνους χρυσού!!!..

Θυμάστε μήπως, τί σας έγραφε ο “ΕΛΛΗΝΑΣ” για την σχέση της Τουρκίας (σε παγκόσμια μάλιστα διάσταση), με τον χρυσό των… ιδιοκτητών του, “Διεθνών Εβραίων”;

18. Το “μπορούμε να ‘ρθούμε παντού μια νύχτα ξαφνικά” / “bir gece ansızın her yere gelebiliriz”, ο ΡΤΕ το ανέφερε, ως… μήνυμα προς όλον τον Κόσμο, φέτος, κατά την επέτειο της μάχης του Ματζικέρτ, στις 26-08-2022 (951η επέτειος της ήττας του Αυτοκράτορος Ρωμανού του Δ’, του Διογένους, απ’ τον Αλπ Αρσλάν). (Απ’ το Αχλάτ).

19. Τον φόβο του για έναν νέο Π.Π. εξέφρασε ο ΡΤΕ, αμέσως μετά από την εντολή Πούτιν για ΕΠΣ 300.000 Ρ/εφέδρων.

20. Στόχος των Τούρκων στην Συρία, κατά τον Τ/ΥΠΕΞ, είναι η δημιουργία μιας ζώνης, σε βάθος 30 χλμ. εντός αυτής!

21.

Yunanistan ve ABD’ye adalarda ‘Suçüstü’

Yunanistan Ege’de ateşle oynamaya devam ederek. Gayrı Askeri Statü’deki Midilli ve Sisam’a askeri sevkiyat gerçekleştirdi. Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7.com Yazarı Mehmet Acet, Yunanistan ve ABD’nin amacı ve Türkiye’nin önlemleriyle ilgili köşe yazısında önemli değerlendirmelerde bulundu.

  • 26.09.2022

Pazar Pazar güne, Ege Adaları’ndan gelen görüntülerle uyandık.

Birkaç gün önce, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait İHA’ların, Ege’de uçuş gerçekleştirirken, bazı adalarda askeri bir hareketliliği tespit ettiği haberi gelmişti.

Dünkü görüntüler, o hareketliliğin ne olduğunu bize gösterdi.

Görüntülere göre Yunanistan anlaşmalara göre Gayrı Askeri Statü’deki (GASA) Adalardan Midilli ve Sisam’a askeri sevkiyat yapıyor, Midilli’ye 23, Sisam’a 18 taktik tekerlekli zırhlı araç götürüyordu.

Tam anlamıyla ‘suçüstü’ hali de diyebiliriz bu duruma.

Ama sadece Yunanistan açısından değil, aynı zamanda ABD açısından da aynı ‘suçüstü’ durumu geçerli.

Neden derseniz, görüntülere de yansıdığı gibi iki ayrı çıkarma gemisiyle getirilen zırhlı araçlar, ABD tarafından Dedeağaç Limanı’na gönderilen araçların aynısıydı.

Dolayısıyla uluslararası anlaşmalara aykırı şekilde gerçekleşen bu konuşlanma için, Yunanistan’a ait bir konuşlanma mı? Yoksa aynı zamanda ABD’ye ait konuşlanma mı sorusu pekala sorulabilir.

EGE’Yİ YUNAN GÖLÜ HALİNE GETİRİP, TÜRKİYE’Yİ ANADOLU’YA HAPSETME ARAYIŞLARI MI?

ABD’nin, aynı zamanda iki NATO üyesi ülke olan Türkiye ile Yunanistan arasında izleye geldiği kısmi denge politikasından Atina lehine, Ankara aleyhine değişiklik yaptığına dair işaretler son dönemde iyice artmış durumda.

Bu gelişmelerin arka planını anlamlandırmak için şu türden bir bilgiye herkesin ihtiyacı olabilir:

Amerikan Kongresi’nde, yönetim çevrelerinde, çeşitli lobiler nezdinde yaygınlığı olan bir görüş, bir eğilim var.

Türk/Yunan ilişkileri bahsi söz konusu olduğunda, Türklerin Anadolu’ya hapsedilmesi ve Ege/Akdeniz’den uzak tutulması, buraların ‘vekil ülke’ olarak Yunanistan tarafından ‘tutulması’ fikri bu.

Son gelişmeleri, Yunanistan’ın ABD desteğini de arkasına alarak, (Türkiye’nin 1995 yılında TBMM’de aldığı bir kararla savaş sebebi saydığı) karasularını 12 mile çıkarma arayışlarına dönük girişimleri olarak yorumlamak mümkün olabilir mi?

Evet, mümkün olabilir.

Peki, böyle bir karar Türkiye için ne anlama gelir?

Her şey bir yana, böyle bir karar, Türk gemilerinin uluslararası sulara geçişinin sona ermesi, yahut, Yunanistan iznine bağlanması anlamına gelir.

Tahmin etmiş olmalısınız.

Böyle bir şeyin Ankara açısından kabul edilemezliği de buradan kaynaklanıyor zaten.

ABD GÖZ GÖRE GÖRE TÜRKİYE’YE KARŞI YUNANİSTAN’I KOLLUYOR

ABD’nin Yunanistan lehine pozisyonlanmasına dair son gelişmeler üzerinden örneklendirmeler yapalım.

Geçtiğimiz günlerde ABD, Yunanistan’la F-16 savaş uçaklarının yenilenmesi için yapılan anlaşma çerçevesinde, ilk iki F-16 uçağının teslimatını yaptı. Önceki versiyonuna göre daha gelişmiş radar ve silah kapasitelerine sahip olan bu uçaklar, Atina’nın kuzeyindeki Tanagra Hava Üssü’ne ulaştı.

Hemen arkasından, ABD’nin, 35 yıl sonra, Güney Kıbrıs Rum Yönetimine (GKRY) yönelik silah ambargosunu tamamen kaldırma kararı aldığı haberi geldi.

Eşzamanlı olarak Rumların, İsrail’e ait Demir Kubbe Hava Savunma Sistemini almak için girişimler yürütmekte olduğu haberi yeniden gündeme geldi.

ANKARA OLUP BİTENİN FARKINDA. BUNU ANLAMAK İÇİN YAPILAN AÇIKLAMALARA BAKMAK YETERLİ

Yunanistan söylem ve eylemlerinin arkasındaki ‘ABD izi/teşviki’ artık iyice belirginleşmiş durumda.

Bunu bilmek, bunun farkındalığı içinde olmak lazım.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Kongre’de yaptığı konuşmaya, topluca ayakta alkışlanarak verilen karşılığı hatırlayalım.

Türkiye’ye nazire yaparcasına…

Miçotakis, en son BM konuşmasında zeytin dalı uzatır gibi yaptı.

Türkçe paylaşımlarla “Biz komşuyuz düşman değiliz” şeklinde dostane açıklamalar yaptı.

Ama bunun bir taktikten ibaret olduğu anlaşılıyor.

Zira, Midilli ve Sisam’dan gelen görüntüler, söylemle eylemin birbirine tamamen ters düştüğünü gösterdi.

“BAZILARI SİZİN KULAĞINIZA BİR ŞEYLER SÖYLEYEBİLİRLER”

Ankara’daki durum tespitinin de tam da böyle bir çerçeve içinde olduğunu vurgulayayım.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada kullandığı, Yunanistan’a hitabeden şu ifadelerini, altını çizerek aktaralım:

“Tarihten ders alın diyoruz. Yeni maceralara girmeyin. Bazıları sizin kulağınıza bir şeyler söyleyebilirler. Bunların geçerli olmadığını tarihte gördünüz. Aynı şeyi tekrarlatmayın. Bu konuda akıllı olun”

Bir de, Türkiye’nin F-16 tedarik ve modernizasyon talebiyle ilgili Washington’un ‘zamana yayma’ eğilimine karşı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı şu açıklamayı hatırlatalım:

“Temenni ediyorum ki bu ilişkide Amerika bizi farklı yollara sevk etmesin. Yani farklı yollardan kastım, dünyada savaş uçaklarını satan yer sadece Amerika değil. İngiltere satıyor, Fransa satıyor, Rusya satıyor, her yerden bunu temin mümkün. Bunun için de bize sinyal çakanlar var.”

Dün adalardaki hareketliliğin dışında, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait Bayraktar AKINCI TİHA’nın, Türkiye/Yunanistan sınır hattında (karada) uçuş gerçekleştirdiği haberi geldi.

Belli ki, sadece Adalar’ın değil, Meriç’in öbür tarafındaki hareketliliğin de daha yakından izlenmesini zorunlu kılan bir sürecin içine girmiş durumdayız.

22. 

Aydınlık Gazetesi İlk Sayfası

Akşam Gazetesi İlk Sayfası

23.

Dünya bu operasyonu konuşuyor! ABD ve Çin harici sadece Türkiye başardı

Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki en büyük projelerinden biri olan TCG Anadolu‘da çok kritik bir test daha başarıyla tamamlandı. Altay tankının testler sırasında tam yüklü olduğuna dikkat çeken uzmanlar, “ABD ve Çin dışında böylesine zorlu bir testi Türkiye’den başka yapabilen başka bir ülke yok.” dedi.

13.10.2022
Savunma sanayiinde en çok ilgi gören ve envantere gireceği gün merakla beklenen projelerden biri de hiç şüphesiz TCG Anadolu Gemisi ve Altay Ana Muharebe Tankı.Bu ikili geçtiğimiz gün oldukça önemli bir teste birlikte çıktı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in “Bugün tamamlanan bu testle projede önemli bir aşama daha geçildi” cümlesiyle duyurduğu etkinlikte Mekanize Çıkarma Aracı (LCM)ile askeri tersaneden alınan Altay tankı, önce TCG Anadolu gemisine yüklendi, ardından yine LCM’ye alınarak sahile çıkarma operasyonu gerçekleştirildi.

TÜRK MÜHENİDİSLERİN BAŞARISI

TCG Anadolu, LHD-400 üzerinden geliştirilen bir proje. İspanya’dan alınan projede Türkiye kendi ihtiyaçları doğrultusunda kimi değişiklikler de yaptı. Yaklaşık 65 ton ağırlığa sahip Altay Tankı’nın gemi içerisine alınabilmesi ve manevra yapabilmesindeki asıl mesele tam da bu nokta.

ABD VE ÇİN DIŞINDA TÜRKİYE BAŞARDI

ABD ve Çin dışında bu denli büyük bir muharebe tankını tam yüklü haliyle çıkarma gemisi içinde taşıyan ve hatta gemi içinde çeşitli manevralar yaptırabilen başka bir ülke yok. Belki burada Fransa için ayrı bir parantez açılabilir. Ancak onların gemileri de çıkarma yaptıkları tanklar da daha küçük. Bu nedenle TCG Anadolu ve Altay örneğindeki gibi bir sınavı verdiklerini söylemek doğru olmaz.

Türk mühendislerin dokunuşlarıyla TCG Anadolu tam da ilgili kuvvetin istediği şekilde revize edildi. Sonuç olarak Türkiye, TCG Anadolu’nun testlerine ‘en tepeden’ başladı ve gemiden inmesi planlanan en ağır araç ile bu süreci tamamlamayı başardı.

NORMALDE TANKLAR MÜHİMMATI YA DA YAKITI BOŞALTIYORLAR

Bu noktada diğer ülkelerin benzer denemeleri nasıl yaptığından da kısaca bahsetmek gerek. Örneğin Avusturalya M1 Abrams tankını tam yükle gemiye çıkaramadı. Tank, çıkarma gemisine ağır geldi ve çözüm olarak hem yakıt hem de mühimmat boşaltıldı.

Benzer şekilde İspanya da kendi gemisinde bu denli ağır bir tankla herhangi bir çıkarma yapamadı. Çünkü onların gemisinde de orta kısımda ayrı bir bölme inşa edilmişti ve bu da tankların manevra yapmasına imkan vermedi.

TCG ANADOLU HAZIRIM MESAJI VERDİ

İlk defa bu denli ete kemiğe bürünen bir testle karşımıza çıkan TCG Anadolu ‘amfibi harekatlar için hazırım’ mesajı veriyor. Ancak bu durum testlerde ‘sona gelindiği’ anlamını taşımıyor. TCG Anadolu için biraz daha vakit gerekiyor.

Görüntülerde gemiyi inşa eden tersanede çalışan mühendis ve diğer personellerin de olduğu görülüyor. Son testlerde sadece askeri personel kaldığı bilgisinden yola çıkarsak TCG Anadolu’nun halen devam eden işleri olduğunu söyleyebiliriz. SSB Başkanı İsmail Demir de, TCG Anadolu’nun bu yılın sonunda teslim edileceğini daha önce açıklamıştı.

TCG Anadolu için her ne kadar ‘savaş zamanı’ düşünülse de aslında bu tür gemiler, sahibi olan ülkeler için çok büyük bir prestij anlamına da geliyor. Barış zamanında farklı görevler üstlenecek TCG Anadolu, dünyada doğal afet yaşanılan herhangi bir ülkeye de gidip oradaki yardım faaliyetlerinde boy gösterebilecek.

Böylece TCG Anadolu, Türkiye’nin askeri açıdan elini yükseltmekle kalmayacak, Ankara’nın dış politikadaki en önemli ‘soft power’ enstrümanlarından biri olacak.

KAYNAK: TRT HABER
24. ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ: Ο Νο “1” ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΠΛΕΟΝ, “ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ”, ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.), ΤΟΥ “ΣΟΡΟΣ” ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
25. Μην “ακούτε” και παρασύρεστε από τάχα πληροφορίες Τούρκων και μη Τούρκων, οι οποίοι αντιπολιτεύονται εντός και εκτός Τουρκίας τον ΡΤΕ,
είτεπως οι Τούρκοι είχαν σχέδιο να προσβάλλουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με στόχο να φύγουν από τα νησιά οι στρατιωτικές δυνάμεις και να πάνε να βοηθήσουν στην μη… κατάληψη των 2 κυριοτέρων ε/πόλεων, έτσι ώστε μετά να κάνουν εύκολο “ντου” οι ΤΕΔ, σε όποιο ή σε όποια των άδειων νησιών μας επέλεγαν,
είτεπως οι ΤΕΔ και η ΜΙΤ από κοινού, ετοιμάζουν αεραποβάσεις και αποβάσεις σε ακατοίκητες νησίδες και βραχονησίδες μας, με στόχο την “επίδειξη σημαίας”, στην βάση του παραδείγματος των όσων φέρεται να συνέβησαν στην Κινεζική θάλασσα!.. (Ακόμα και αυτό το 2ο να συνέβαινε, ας το έκαναν)!..
ΣΧΟΛΙΟ (Μόνον για το 2ο “ΕΊΤΕ”, αφού το 1ο… “μπάζει” πανταχόθεν)!..
Η ΒΑΣΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ (ΣΕ ΣΤΕΡΙΑ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΕΡΑ), Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΣΩΝ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΈΡΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΈΡΩΝ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥΣ, ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΣΕ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ!
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΙΔΙΟΜΟΡΦΑ ΤΑ 4 ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΟΣ ΜΕΤΩΠΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ… “ΒΕΡΤΙΓΚΟ”, ΣΕ ΒΑΡΥ… ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ!
ΟΙ Τ/ΑΞΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ(!) ΗΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΡΙΣΤΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ!..
26. ΠΡΟΣΟΧΗ:
Α. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ! ΚΑΙ ΟΙ “ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΣΤΕΣ” ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΕΝΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΟΛΟ ΚΑΙ ΔΥΣΔΙΑΚΡΙΤΟ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ!..
Β. ΣΤΗΝ ΝΕΑ “ΜΙΤ” (ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ), ΔΕΝ(!) ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ “ΑΓΓΕΛΟΙ” ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΟΙ… “ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΣΤΕΣ”;

ΙΑΠΕΤΟΣ

-/-