Απαντήσεις!..

Φίλοι μου / μας!

1. Δεν είχαμε γράψει πως η “ΕΛΑΣ” θα πρέπει να συνεργαστεί με την “ΕΥΠ”, στο θέμα των δολοφόνων της “ΜΑΦΙΑ”, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να ερωτηθεί η υπόψη Υπηρεσία από την Αστυνομία, αν έχει “φωτό” και ό,τι άλλο, από ασκήσεις – βολές με όπλα σε διάφορα μέρη της χώρας μας, Αλβανών, Γεωργιανών, Τσετσένων, κλπ, αναφέροντας μάλιστα και περιοχές όπου αποδεδειγμένα έχουν “συλληφθεί” να ασκούνται οι… Κοι αυτοί;

Ένας εξ αυτών των… Κων, που τον… πρόδωσε το “τατουάζ” στο πάνω μέρος του δεξιού άνω άκρου του, δεν μας είπαν (και “κυκλοφόρησαν” και “φωτό”), πως ασκείτο σε ιδιωτικό σκοπευτήριο στην σκοποβολή; Άρα;

Μέχρι και την σκληρότητά τους είχαμε… εθνικά διαβαθμίσει, γράφοντας Τσετσένοι, Γεωργιανοί και ακολούθως Αλβανοί! Ή όχι;

“ΦΩΤΟ”, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥ ΒΑΖΕΛΟ-ΧΙΟΥ

2. Υπήρχε περίπτωση να μείνουν Ουκρανοί μαφιόζοι στην χώρα τους να πολεμήσουν τους Ρώσους; Η μεγάλη τους πλειοψηφία, όχι!.. Και η πρώτη, ΕΛΕΓΜΕΝΗ πολλαπλώς απ’ αυτούς, δυτική χώρα – “καταφύγιο” ήταν η δική μας, όπου έχουμε συνηθίσει να “ανοίγουμε” την αγκαλιά μας σε όλους, διότι είμαστε… φιλεύσπλαχνοι!.. Το λάθος τους ήταν ότι βιάστηκαν να δράσουν, ενώ έπρεπε να περιμένουν αρκετά, ώστε να οργανωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα και να επιλέξουν και τους εξυπνότερους ως μέλη τους, αλλά και τους αποτελεσματικότερους τρόπους δράσεως! Βιάστηκαν και την πάτησαν! Εδώ, “ΑΕΤΕ”, παρακολουθούσαν με Ουκρανικά (!) “κινητά” τα θύματά τους! Γενικά η βιασύνη τους, ας μας συγχωρήσουν, έχει να κάνει και με το μικρό εύρος των ραβδώσεων του εγκεφάλου τους! Γράφουμε και πιο κάτω!..

3. Υπήρχε περίπτωση σε μια χώρα ΠΑΜΦΤΩΧΗ και ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ, και πριν ακόμα από τον Πόλεμο με την Ρωσία, όπως ήταν η Ουκρανία, να μην “ανθούσε” η κάθε είδους παρανομία – παραβατικότητα, να μην “ανθούσε” η ΜΑΦΙΑ;

4. Υπήρχε περίπτωση να μην άπλωνε πλοκάμια η Νο “1” ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ, ήτοι η “ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ” στην χώρα αυτή και σε άλλους προσοδοφόρους τομείς, όπως πορνεία, ναρκωτικά, καπνικά προϊόντα, ενέργεια, κλπ, ειδικά μάλιστα μετά από την ρ/εισβολή;

Η “ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ” ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΑΥΤΟ, ΛΕΓΕ ΜΕ “ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ”, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ, ΑΦΟΥ ΕΠΙ “ΕΣΣΔ” ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΡΕΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ “ΟΠΛΟΥ”, ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΕΝΟΣ  ΑΠΛΟΎ ΟΠΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, (ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ… “ΑΞΕΣΟΥΆΡ”), ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΤΟΣ “ΟΠΛΙΣΜΟΥ” – “ΜΗΧΑΝΩΝ”, ΚΛΠ!..

ΛΕΤΕ ΤΥΧΑΙΩΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΩΣ (ΤΟ “ΕΠΙΣΗΜΩΣ” ΔΕΝ ΤΟ… ΑΓΓΙΖΩ ΤΩΡΑ), ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΟΠΩΣ “ΕΝΠΑΡΓΚΟ”, ΚΛΠ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ; (Οι χώρες που κυρίως και παραδοσιακά προσέφευγε και προσφεύγει η Τουρκία για τέτοιου είδους θέματα ήταν και είναι η Ουκρανία, η Ν. Κορέα, το Πακιστάν και η Κίνα, αυτή βεβαίως λιγότερο, συγκριτικά πάντα με τις άλλες αναφερθείσες χώρες! Σήμερα έχει προστεθεί και η Ρωσία*, με την οποίαν υφίσταται “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ”, και (!) στα θέματα αυτά, σας θυμίζω, όπως και με την Ουκρανία!..

* Μπορεί να μας πει ο Ε/”ΑΚΑΜ” στην Μόσχα, αν σήμερα έχει επισήμως κρατικό καθεστώς η “ΡΟΣΟΜΠΟΡΟΝ-ΕΞΠΟΡΤ”, δίνοντάς μας και επιπλέον πληροφορίες γι’ αυτήν; (“RFI”)

5. Δεν είναι μόνον η παραπάνω παράγραφος 4 που καταδεικνύει το ποιοί, ουσιαστικά, είναι πολιτικο-στρατιωτικά οι Ουκρανοί, αλλά και η -δυστυχώς- ευρεία και πολλαπλή στρατιωτική βοήθεια που δώσαμε απλόχερα, εμείς τα συνήθη… “αρνιά”, στις “ΟΕΔ”, στο πλαίσιο της αποφασισθείσης από την “Συμμαχία” μας προς αυτούς βοήθεια, κάτι που η Κ-Β μας έκρινε ότι θα έπρεπε να συμβεί, οπότε… σιωπούμε!..

Παρακαλώ σημειώστε επίσης ότι τα 2/3 των “ΟΕΔ” είναι Νεο-Ναζί!

6. Οι Ουκρανοί μαφιόζοι λοιπόν, με άκρες παντού στην από πριν την ρ/εισβολή βαθιά διεφθαρμένη και σχεδόν διαλυμένη σήμερα χώρα τους (να σας θυμίσω ότι μεσούντος του πολέμου, ο Ζελένσκι, αυτό το πολιτικό αμερικανικό “Οργανάκι”, έδιωξε / απέπεμψε ως χρηματισθέντα τον ΥΠΑΜ του, ή όχι;), ήρθαν στην Ελλάδα, όπου γίνεται “της διαλύσεως” και ακόμα πιστεύουν πως εύκολα θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν σ’ αυτήν και να καταστούν η κυρίαρχη “ΜΑΦΙΑ” και εδώ, αποκτώντας χρήμα και κάποια στιγμλή πρόσβαση και στην εξουσία ακόμα!..

Με τους Γεωργιανούς “τακιμιάζουν” εύκολα, διότι είναι και αυτοί αντι-Ρώσοι! (Δεν χρειάζεται να το εξηγήσω αυτό)!

Επίσης και με τους Τσετσένους, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών ιδεολογικά πρόσκεινται σ’ αυτούς τους Τσετσένους που έχουν ταχθεί με όσους των συμπατριωτών τους είχαν πολεμήσει τους Ρώσους, στις πράγματι άκρως σκληρές και πάρα πολύ φονικές Ρ-Τσετσενικές συγκρούσεις στην Τσετσενία, πριν από δύο (+) 10ετίες!..

Οι Αλβανοί (που οι γνήσιοι αυτών έλκουν την καταγωγή από τον Καύκασο / περιοχή όπου και η Τσετσενία) είναι άτομα που έχουν για ΘΕΟ μόνον το χρήμα, και στο αίμα τους την ΒΙΑ, ενώ είναι επηρεασμένοι (αν όχι και… εκστασιασμένοι ακόμα) με το δυτικό πρότυπο ζωής και δη αυτό… της παρανομίας, όπως και οι άλλοι… συνεργάτες τους (!), έχουν ορεινή κυρίως καταγωγή, όπως και οι άλλες εθνότητες σ’ αυτήν την “συν-ΜΑΦΙΑ”, είναι αντι-Ρώσοι, κλπ, κλπ, κλπ, οπότε το παραγόμενο… προϊόν έχει πολύ μεγάλα ποσοστά ενός λίαν επικίνδυνου και συνεκτικού… μαφιόζικου μείγματος!.. Οι λαοί αυτοί στέναξαν επί “ΕΣΣΔ” κάτω από τον Κομμουνιστικό ζυγό και με την απελευθέρωσή τους (σχεδόν μια γενιά τώρα), κυττάνε να γνωρίσουν, ζήσουν και απολαύσουν ό,τι και όσα τόσα χρόνια στερήθηκαν ή ορθότερα τους στέρησαν, έχοντας ελαχίστη γνώση του τί είναι και σημαίνει “Δημοκρατία”, ενώ αρκετοί αυτών την θεωρούν, ως Πολίτευμα, σε σχέση με ό,τι βίωναν για 10ετίες, “εύκολη” και είναι εδώ ακριβώς που κάνουν το μεγάλο και σοβαρό λάθος!..

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι παραπάνω διαφορετικές εθνότητες Μαφιόζων – μελών της εισχωρησάσης τα τελευταία 2, 3 χρόνια Ο/ “ΜΑΦΙΑ” στην Ελλάδα, είναι πολιτικά προσκείμενες στους ΝΕΟ-ΝΑΖΙ! (Τα 9/10 των μελών είναι Νεο-Ναζί ή συμπαθούντες)!..

Στην παραπάνω “ΜΑΦΙΑ”, που η “ΕΛΑΣ” – “ΕΥΠ” – ε/ Κράτος έκρινε ότι έπρεπε να μας “παρουσιάσει” τώρα και με την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στο Υπ. “ΠΡΟ-ΠΟ”, δεν έχει Ρώσους ως μέλη της! Αν κάπου “εμφανιστεί” ανάμεσά τους Ρώσος (από δύσκολο, έως απίθανο), αυτός θα είναι είτε αντικαθεστωτικός, είτε “Όφις Ασφαλείας” των ρ/Μ.Υ. (κάποιας εξ αυτών, ενν. πολιτικών ή στρατιωτικών Μ.Υ.)!

Προσοχή! Ρώσους ως μέλη έγραψα! Δεν έγραψα ότι Ρώσοι δεν μπορεί να έχουν επαφές με την “ΜΑΦΙΑ” αυτή! Πχ! Ο αποδεδειγμένα πλέον Ρ/πράκτορας ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ, [του οποίου η πόλη καταγωγής ΡΟΣΤΩΦ είναι πλησίον των Ρ-Ο συνόρων (όχι όπως αυτά σήμερα έχει διαμορφώσει η ρ/εισβολή, αλλά τα παλαιά και διεθνώς – νομίμως – ισχύοντα ακόμα)], είναι γνωστό ότι ενεπλέκετο τουλάχιστον με τα “καπνικά προϊόντα” στην Ελλάδα! Πλοίο του είχε “πιαστεί”, επί “ΧΟΥΝΤΟΠΑΙΔΟΥ”, από το ε/Λ.Σ. στο Ηράκλειο της Κρήτης με λαθραία τσιγάρα, (το θέμα το έκανε “αβαβά” η τότε Κ-Β για προφανείς λόγους… “τί κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;”), ήταν αυτός που είχε αγοράσει, μαζί με την ΠΑΕ “Ξάνθη”, και το εκεί ευρισκόμενο εργοστάσιο της “ΣΕΚΑΜ”, το οποίο μετά το… Ηράκλειο το χρεοκόπησε επίτηδες, αποδεσμεύτηκε απ’ αυτό, κλπ, κλπ, κλπ και στο τέλος “απέδρασε” της χώρας μας!….. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, που δεν δίστασε να βγάλλει όπλο στο γήπεδο της Τούμπας, μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες θεατών, Ρώσος και μάλιστα πρώην βουλευτής στην Ρ/Δούμα είναι δυνατόν να μην συνεργάζετο με Ουκρανούς, Γεωργιανούς και Τσετσένους μαφιόζους στο… αντικείμενο αυτό, αφού μόνον τέτοιοι… “ευδοκιμούσαν” και… “ευδοκιμούν” στην χώρα μας και δη στο αντικείμενο “παράνομη παραγωγή και πώληση καπνικών προϊόντων”; Καταλάβατε!.. Τέλος, δεν υπάρχει περίπτωση ΜΑΦΙΑ που εμλπέκεται στο “Χ” αντικείμενο, να μην θελήσει, δοθείσης ευκαιρίας πάντα, κάποια στιγμή, να… απλωθεί και σε έτερο! Στην Ελλάδα δεν υπήρχε ποτέ και ούτε τώρα υπάρχει “ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ”, όπως πχ στις Η.Π.Α., όπου μεγάλες, “δίκην εταιρείας” (!), ΜΑΦΙΕΣ συνεννοούνται ΕΠΙΣΗΜΩΣ (!) μεταξύ τους, ώστε η μία να μην μπλέκεται στα πόδια της άλλης!.. (Ανεπισήμως ή ατύπως ίσως να υπήρξε κάτι τέτοιο κάποτε στην χώρα μας)!..

7. ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ (!!!) ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΟΙ “Μ.Υ.” ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΜΕ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ… “ΜΑΦΙΕΣ” (αδόκιμος ο πληθ/κός αριθμός) και προς τούτο ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΧΗ (!!!), ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ -ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ- ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

Στο δυστύχημα των “ΤΕΜΠΩΝ”, για παράδειγμα, κάλλιστα θα μπορούσε να είχε υπάρξει πχ ρωσική ανάμειξη, λόγω της ε/στάσεως στην Ρ-Ο… σύγκρουση, αν πχ το ένα των τρένων μετέφερε “σημαντικό… υλικό” (… στερεό, υγρό, αέριο) ή ό, τι άλλο, κλπ, αλλά ακόμα και τίποτα, αν οι Ρώσοι θα ήθελαν και δη προεκλογικά να προσβάλλουν την Κ-Β του Κ.Κ.Μ. !.. Άνετα θα μπορούσε πχ ο Κος Σαββίδης να ζητήσει από την Ο/ΜΑΦΙΑ στην χώρα μας να κάνει κάτι, τότε μάλιστα που ο αγαπημένος “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” του Σαββίδη “ψόφαγε” να ισοφαρίσει το… ΜΑΤΙ, αφού έτσι αντιλαμβανόταν την πολιτική μάχη!.. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι και τα Κόμματα έχουν πρόσβαση στις όποιες ΜΑΦΙΕΣ στην χώρα μας, όπως Αλβανική, Ελληνική, Ουκρανική, Γεωργιανή, και μόνον, αν θέλετε, μέσω πχ της όποιας πολιτικής επιρροής τους στον χώρο των Φυλακών, κλπ!

Να θυμίσω πως Νεο-Ναζί “δημ/φος” Βαζελο-Χίος έγραψε στην δημ-κά όζουσα φυλλάδα του, πως το ένα τρένο μετέφερε οξύλιο, κλπ, ενώ πολύ ύποπτη ήταν και η συμπεριφορά, εκείνο το μοιραίο βράδυ και του Σταθμάρχη Λάρισας, όπως και περισσότερο ύποπτο το τί συνέβη εκείνη την νύχτα στον Κεντρικό Σ/Σταθμό της Λάρισας, κλπ! Φυσικά, ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΠΕΝΕΒΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΟΣ ΧΙΟΣ! (Η Δικαιοσύνη και ο ρόλος της στην σημερινή Ελλάδα, και κυρίως η μέχρι τούδε το μέγεθος της επιβολής ποινών, όπως και ο τρόπος εκτίσεως αυτών αποτελούσε και αποτελεί ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΩΣ ΧΩΡΑ ΕΡΧΟΜΟΥ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΞΕΝΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΦΙΟΖΩΝ)!

Και να υπήρξε όμως κάτι τέτοιο, ΄ήτοι ΣΑΜΠΟΤΑΖ, η ε/Κ-Β, στο πλαίσιο της ασκούμενης εξωτερικής της πολιτικής ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΑΨΕΙ (!!!), αφού έχει λάβει θέση, τασσόμενη με αυτό που η “Συμμαχία” μας επιθυμεί!.. Καταλάβατε!.. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να… μαζευτούν οι όποιοι… Χίοι, κλπ!..

Να πούμε ότι σήμερα στην χώρα μας έχουν οργανωθεί ως ΜΑΦΙΑ μέχρι και οι ελθόντες από την Αφρική “λάθρο”, κλπ! Οι περισσότερο… δραστήριοι, μέχρι τώρα, είναι οι εξ Αιγύπτου… , οι οποίοι κυρίως ασχολούνται με σοβαρές ληστείες οικιών, καταστημάτων χρυσού, κλπ, με την μέθοδο του “ριφιφί”, συνεργαζόμενοι με… παλιομοδίτες Έλληνες και πιθανώς… ξεχασμένους πια ποινικούς!..

8. “Κάνε βόλτα” στο “σάϊτ” μας (λίγο μετά την έναρξη της ρ/εισβολής στην Ουκρανία) και θα δεις ότι γράφαμε πως το Χάρκοβο είναι μέσα στα ρωσικά… “θέλω”, σε ό,τι αφορά τις ρ/στρατιωτικές επιδιώξεις, της “Ειδικής Ρ/Στρατιωτικής Επχ-σεως”*!.. (Εκεί όπου αναφερόμασταν μέχρι ποιά γραμμή θέλουν να φτάσουν οι ΡΕΔ! Το Χάρκοβο όριζε το ένα άκρο αυτής της γραμμής! “ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ”)!..

* Τώρα πια φαίνεται όλο και πιο καθαρά ότι τέτοια ήταν, λέγε με “ΕΙΔΙΚΗ”, η ρ/στρατιωτική αυτή επχ-ση, που οι ανόητοι Ουκρανοί… κρατούν ακόμα ζωντανοί, “τή συνηγορία” του… αφεντικού τους Η.Π.Α.!..

9. Όχι! Οι Βούλγαροι δεν έχουν κινηθεί μαφιόζικα, γενικώς, στην χώρα μας και δεν έχουν εμπλακεί στην βαριά εγκληματικότητα, περιοριζόμενοι κυρίως στην χαμηλήκαι μεσαία παραβατικότητα! Ασχολούνται κυρίως με αρχαιοκαπηλεία, (αν βρεθεί αυτή… εμπρός τους), με ξέπλυμα χρήματος και διακίνηση πλαστού χρήματος, όπως και με μικροκλοπές, οι περισσότερες των οποίων σχετίζονται κυρίως με κλοπή… “κομματιών” ΙΧ, όπως πχ τάσια / ζάντες, υαλοκαθαριστήρες, μεταλλικά αντικείμενα (αξεσουάρ), εξατμίσεις, υλικά “σπανίων γαιών” των ΙΧ, κλπ, κλπ, κλπ, τα περισσότερα των οποίων, μέχρι πρότινος, τα πουλούσαν σε λαϊκές αγορές!..

Όπου παραβατικοί (sic) Βούλγαροι “συναντούν” “μαργαριτάρια” άλλων εθνοτήτων, συνήθως κάνουν “πίσω”! Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα με Βούλγαρους που ζούσαν πχ στην Νεμέα Κορινθίας ή στο Λεβίδι Αρκαδίας, κλπ, που λόγω της παρουσίας ισχυρού εκεί Τσετσενικού στοιχείου (και ακολούθως του Αλβανικού), υποχρεώθηκαν να φύγουν / να μετοικήσουν!.. ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ… ΦΥΛΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ Η (ΔΙΑΖ) ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΠΟΥ ΕΤΥΧΑΝ ΕΥΡΕΙΑΣ ΣΛΑΒΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΩΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΣΛΑΒΟΙ! (ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΞΑΝΑ ΕΔΩ, “ΜΠΑΣΤΑΡΔΌ-ΣΛΑΒΟΙ”, ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ… ΦΟΡΤΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ)!..

10. Με τον φόβο να χαρακτηρισθούμε και πάλι… αντι-Δυτικοί, και ό,τι τυχόν άλλο συναφές, από κάποιους ΑΣΧΕΤΟΥΣ, ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ, ΜΙΚΡΟΝΟΕΣ ή ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ (ενν. ΤΩΝ “ΑΓΓΕΛΩΝ”) ΑΚΟΜΑ, ΚΑΛΟΥΜΕ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΜΑ… ΧΘΕΣ (!) ΣΕ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΔΙΟΤΙ Ο,ΤΙ ΠΙΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Η(ΔΙΑΖ) ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΕΚΕΙ, ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ… “ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ” ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ… ΣΚΛΗΡΑ, ΕΝΩ ΕΜΠΡΟΣ “ΕΡΧΕΤΑΙ”, ΛΙΑΝ ΠΙΘΑΝΩΣ, ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΦΕΤΙΝΗ “STEADFAST DEFENDER” ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ… ΠΙΣΤΕΥΕΙ / ΝΑ… ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Η (ΔΙΑΖ) ΕΣΤΩ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ!..

11. Ναι, διάβασέ μας καλά, και από την αρχή μας βεβαίως, και θα καταλάβεις κάποια στιγμή γιατί ήταν “ΣΑΜΠΟΤΑΖ”, ό,τι συνέβη στην “ΕΠΑ” (αλλά και στον “ΕΣΞ”/ “Αεροπορία Στρατού”) στην Ν. Αγχίαλο και στον Αλμυρό Βόλου! (Βρες, στο “σάϊτ” μας, όλες τις προς τις Κρατικές εδώ Υπηρεσίες μας , κατά καιρούς, εκκλήσεις μας)!..

12. Πρόσεξε πώς έχει το θέμα με την… Λιβύη, που προέκυψε μετά από την “Διακήρυξη Των Αθηνών”!..

Οι Τούρκοι, δια του Υπ. Ενεργείας τους, προέβησαν (από το έδαφος της Δ. Λιβύης), σε δηλώσεις για ενεργειακές έρευνες στα Νότια της Κρήτης, (έβαλαν μετά και τους εκεί Λιβύους να “κλείσουν” τον Κόλπο της Σύρτεως, ορίζοντας “συνορεύουσα ζώνη”, κλπ, τα ξέρετε), ΔΙΟΤΙ (!) λίγο μετά την “Διακήρυξη Των Αθηνών”, “κυκλοφόρησε” στον ε/Τύπο πως επαναρχίζουν σύντομα στα Νότια της Κρήτης ενεργειακές έρευνες, συμπεριλαμβανομένου σ’ αυτές και του ερχομού του ενεργειακού κολοσσού της “CEVRON”!..

Γι’ αυτό “κινήθηκαν”… Δ. Λιβυκά οι Τούρκοι, ενώ εμείς ΟΡΘΟΤΑΤΑ (!) προέβημεν (κατ΄εμάς με αισθητή χρονοκαθυστέρηση, που όμως δεν έβλαψε), σε συγκεκριμένη ΑΝΑΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ στον Ο.Η.Ε. δια του εκεί “απεσταλμένου” μας, σχετικώς με ό,τι -ΕΥΘΕΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ- (με βάση και την σύμβαση του Μοντέγκο Μπέϊ /Τζαμάϊκα, 1982) έπραξε η Λιβύη… ωθούμενη (sic) από την Τουρκία!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιταλία εσιώπησε σε ό,τι έπραξε η Δ. Λιβύη και η Κα Μελόνι ευρισκόμενη στην Άγκυρα εδέχθη, μάλλον, κατά το Τ-Ι παζάρι που έγινε, την… πρόταση, “εμείς θα σε διευκολύνουμε με τους μετανάστες στην χώρα σου, θα δεχθούμε στο έδαφός μας να πάρουμε έναν αριθμό τους, (σημ. όπως περίπου έκανε η Ιταλία με την Αλβανία, έχουσα τεράστιο πρόβλημα “λαθρο-ξένων” στην χώρα της)”, αλλά και εσύ μην κάνεις τίποτε σε ό,τι έπραξε η Λιβύη, δηλαδή μην αντιδράσεις, κλπ, και επίσης κύτταξε, αν οι Η.Π.Α. μας αρνηθούν τα “F-16”, κλπ, να συνηγορήσεις στο να πάρουμε τα “ΓΙΟΥΡΟ-ΦΑΪΤΕΡΣ”!.. Κάπως έτσι, φίλοι μου / μας!..

Γι’ αυτό σας ρώταγα τις προάλλες, αν μας διαβάζεις! “Η Μελόνι* μόνον για τους μετανάστες πήγε στην Τουρκία”;

Οψόμεθα!..

* Σχετικά με την εξ Ιταλίας αποστολή στην Τουρκία Αφρικανών μεταναστών φέρεται να μίλησε ο γνωστότατος Τ/Ιστορικός Ιλμπέρ ΟΡΤΑΪΛΙ! Επενέβη και το διέψευσε το “Κέντρο Καταπολεμήσεως Της Παραπληροφορήσεως”, της τ/”Δνσης Επικοινωνιών” και μετά το ίδιο έπραξε και ο Κος Καθηγητής!.. Με την ευκαιρία να πούμε εδώ, ότι τα όσα για την ασφάλεια της ίδιας της υπάρξεως του Ιερού Ναού της Αγίας του ΘΕΟΥ Σοφίας, στην Πόλη, είχε πει ο υπόψη Καθηγητής , η τ/Κ-Β φαίνεται να τα έλαβε σοβαρά υπόψιν, όπως αποδεικνύουν οι πρόσφατες νέες ρυθμίσεις της για την είσοδο επισκεπτών στον υπόψη ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΝΑΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ, στην… “ΜΕΚΚΑ” της παγκοσμίου ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ, που μετά από σχεδόν 1 αιώνα έγινε και πάλι… τζαμί, από τον ΡΤΕ!..

13. Ακούσατε να κάνει κανείς θέμα στην Δύση την άρνηση των Παλαιστινίων να δεχθούν την πρόταση του Κου Β. ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, να παρέξουν οι Ισραηλινοί δίμηνη εκεχειρία, με αντάλλαγμα την απελεύθερωση των Ι/ομήρων;

Όχι!

Γιατί, άραγε;

Ο Κος Νετανιάχου είναι Η-ΓΕ-ΤΗΣ, και όχι Αρλεκίνος, και γι’ αυτό ΜΙΣΕΙΤΑΙ από τους “Διεθνείς Εβραίους” και τον ισχυρότατο εκτελεστικό τους αμερικανικό κρατικό βραχίονα!

Θα πάρει πάνω του, αν κάποια στιγμή απαιτηθεί, την οργή και το μίσος των συγγενών των αγνοουμένων συμπατριωτών του, ξέροντας πως το μείζον διακύβευμά του και παράλληλα και η… μεγάλη εικόνα, όπως λέμε, είναι ΤΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΧΩΡΙΣ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΑΕΙ ΟΜΗΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΕΞΕΩΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΌΠΟΙΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΤΟΥΣ! Ο ΚΟΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ, ΚΑΙ ΠΟΝΑΕΙ, ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ, ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΟΜΗΡΕΙΑ ΤΑ 8 (+) ΕΚ-ΡΙΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ 120, 150, 200, (ΠΟΣΟΙ ΕΜΜΕΙΝΑΝ, ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ), ΤΩΡΙΝΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ “ΧΑΜΑΣ”!.. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΤΟΝ Ι/Π-Θ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΗΡΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ, ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΕΝΤΕΜΠΕ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΜΗΡΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥ, ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ!.. ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ, ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΩΡΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΙΑ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΣ!.. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ, ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ!

Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ… ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΜΕ ΠΑΛΙΑ, ΕΒΑΛΕ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ! ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΔΩ, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 7Η ΟΚΤ. 2023 ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ – ΥΠΟΥΛΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ “ΧΑΜΑΣ” ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ! ΤΊ ΣΑΣ ΓΡΑΦΑΜΕ; ΣΑΣ ΓΡΑΦΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΧΣΕΩΣ ΑΠΟ ΙΡΑΝ – ΤΟΥΡΚΙΑ – ΡΩΣΙΑ, ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ!..

ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΤΟ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ, ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΥΡΚΟ-ΙΡΑΝΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ, ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ, ΣΤΗΝ Β. ΣΥΡΙΑ!

14. Στις 02-02-2024 θα ανεβεί στις τ/Αίθουσες ταινία του “TRT”αφιερωμένη στον Αχμέτ ΣΑΔΙΚ*! Εδώ “μιλάμε” για την πολιτιστική διάσταση του τ/δόγματος, μετά το αποτυχόν τ/στρατιωτικό “Κίνημα” του 2016, “Η ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΜΑΣ”, και πάντα σε ό,τι μας αφορά! Θα την δούμε και ίσως τα ξαναπούμε!..

* Γεννημένος στην Κομοτηνή το 1947, Έλληνας τ/καταγωγής, Μουσουλμάνος, ο οποίος σπούδασε Ιατρική στην Άγκυρα και στην Θεσσαλονίκη και ο οποίος ίδρυσε το Κόμμα “DEB”, ήτοι το “Κόμμα Φιλίας, Ισότητος και Ειρήνης”! Διετέλεσε πολιτικός επικεφαλής της ελληνικής Μ/μειονότητος Δ. Θράκης και επεδίωξε όσο έζησε την μετονομασία της σε Τουρκική μειονότητα! Σκοτώθηκε το 1995 σε τροχαίο δυστύχημα, σε ηλικία μόλις 48 ετών, δυστύχημα που οι τ/Μ.Υ. και το τ/Κράτος που τον καθοδηγούσαν και στήριζαν θεώρησαν (ΚΑΚΩΣ βεβαίως !!!), ως ύποπτο, υπονοώντας εμπλοκή σ΄αυτό της τότε “ΕΥΠ”, λόγω της ανθελληνικής του ανδρός ευρείας δράσεως!

15. Με την γιγαντιαία συσκευή (“EWS”) – σύστημα παρεμβολών – Η/Π προσανατολισμένη προς το κέντρο της Ευρώπης, οι Ρώσοι πέτυχαν να απενεργοποιήσουν τα “GPS” Πολωνίας και Σουηδίας, όπως τουλάχιστον αναφέρθηκε! Η συσκευή αυτή ονομάζεται “TOBOL” και κατά το παρελθόν είχε μπλοκάρει τους δορυφόρους “ΣΤΑΡΛΙΝΓΚ”!

Εμείς πιστέυουμε ότι με το σύστημα αυτό οι Ρώσοι “έρριξαν” όλη την ηλεκτρονική άμυνα των 2 παραπάνω χωρών, έστω και για κάποιο μικρό σχετικά χρονικό διάστημα, αλλά και μαζί αχρήστεψαν και την χρήση κάθε είδους “DRONE” της Ουκρανίας που επιχειρούσε ή θα (!) επιχειρούσε εναντίον τους, όπως και γενικώς ό,τι άλλο πετούσε ήθα πετούσε εναντίον τους, κατά τον χρόνο λειτουργίας της υπόψη συσκευής!..

Προσοχή! Οι Ρώσοι, ωσ Σλάβοι, αν θέλετε, είναι… βαρείς στην σκέψη και… δύσκολοι σε υψηλά πνευματικά… πετάγματα, αλλά είναι και το ίδιο… βαρείς και μη… ανακοινωτικοί στο τί ακριβώς πχ εμπεριέχει το σημερινό οπλοστάσιό τους! Το “TOBOL” εγκατεστημένο κάπου στο Καλίνινγκραντ, μοιάζει να είναι τόσο σημαντικό, όσο εκείνοι οι ρ/υπερ-υπερηχητικοί πύραυλοι “ΖΙΡΚΟΝ”, όσο ακόμα και τα ρ/”drones” “ORLAN-10” και “ΖΑLΑ”, που έχουν αποφασίσει οι Ρώσοι να βάλλουν στα μεγαλύτερα πλοία του στόλου τους, μετά βεβαίως και από… τα χουνέρια που έπαθαν μεγάλες ναυτικές τους Μονάδες, τα τελευταία 2 χρόνια από Ουκρανικά, από αέρος και με “drones”, αλλά και από θαλάσσης,  χτυπήματα!..

Εσείς, ως νεότεροι όμως, και από την στιγμήπου ρωτάτε, μάλλον θα ξέρετε καλύτερα!

Να πούμε, για να μην… ξεχνιόμαστε, πως αυτός ο ρ/Η/Π, με τον οποίον προσεβλήθησαν Πολωνία και Σουηδία, αποτελεί “ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ”, πρόκειται για μια “καθαρά” πολεμική πράξη!..

16. Έχουμε εκατοντάδες φορές ρωτήσει τις Η.Π.Α. σχετικά με την κατά καιρούς μέχρι και άκρως υποτιμητική και υβριστική επίσης τ/συμπεριφορά απέναντί τους, αλλά σήμερα, [μετά από την χθεσινή (23-01-2024) θετική* ανταπόκριση των μελών της “ΤΒΜΜ”, στο “άρθρο” περί εντάξεως της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, του τ/”Πρωτοκόλλου” που περιείχε τα θέματα τα οποία, σε πρώτη φάση, θα συζητήσει η τ/ Βουλή μετά το μεθεόρτιο άνοιγμά της], θα ρωτήσουμε την Ρωσία και ειδικώς τον Πρόεδρό της, Κο Β. ΠΟΥΤΙΝ,ο οποίος μάλιστα σκοπεύει να επισκεφτεί την Τουρκία στις 12-02-2024, όπως λέγεται στα δημ/κά… “πηγαδάκια”!..

* Οι επόμενες 2 εβδομάδες θα κρίνουν πολλά στο θέμα της υπόψη εντάξεως και της συνημμένης αμερικανικής τυχόν εγκρίσεως του τ/αιτήματος, για την προμήθεια 40 “F-16” και τον εκσυγχρονισμό άλλων 79 ομοίων α/φ, αν δεν απατώμαι!

Κε Πρόεδρε της Ρ/Ομοσπονδίας!

Τί είδους “στρατηγική συμφωνία” μπορεί να έχεις με την Τουρκία, από την στιγμή που τώρα επιλέγει (για άλλη μια φορά) να αλλάξει -περίπου- … εραστή και να στραφεί προς τις Η.Π.Α., αφήνοντάς-σε στο… ερωτικό κρεββάτι ματαίως να την περιμένεις;

Και το γράφουμε έτσι, αφού το προαλειφόμενο πια “ΝΑΙ” της, στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, είναι κάτι που εσύ / εσείς επ’ ουδενί θέλατε, φαντάζομαι, έ;

Δεν νοιώθεις λοιπόν σαν να σε… απατά με τον χειρότερο των εχθρών σου, ακόμα και αν απολύτως έχετε ξακαθαρίσει την βάση αυτής σας της συμφωνίας;

ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΦΙΛΟΙ, ΒΛΑΔΙΜΗΡΕ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟ Ρ/…”DNA” ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ – ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ-ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΥΦΟΥΛΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΣΑΣ ΟΛΓΑ, (ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ) ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣ!..

17. Δεν σας γράφαμε για το ότι η Τουρκία, μαζί με την Ρωσία και το Ιράν και σε γνώση της επίσης “στρατηγικής τους συμμάχου” Κίνας, ήταν “πίσω” από την Παλαιστινιακή 07-10-2023, στο Ισραήλ;

Ναι, σας το γράφαμε! Τώρα που “έπεσαν πια οι μάσκες”, 3 (+) μήνες μετά από την αποφράδα για όλους μας εκείνη ημέρα, ο Τ/ΥΠΕΞ, Κος Χ. ΦΙΝΤΑΝ συναντήθηκε (σε γνώση του Τύπου πια, ήτοι φανερά, αφού κρυφές επαφές δυνατόν και να υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα), με τον ηγέτη του πολιτικού σκέλους της τρομοκρατικής Οργανώσεως “ΧΑΜΑΣ”, “Ισμαήλ ΧΑΝΙΓΙΕ” !.. (Να θυμίσω πως, αν δεν με απατά η μνήμη μου, το Ισραήλ, κατά το παρελθόν, είχε σώσει το προ του τάφου ευρισκόμενο παιδί του Ι. ΧΑΝΙΓΙΕ, όταν αυτό νοσηλεύτηκε σε Ι/Νοσοκομείο)!..

18. Αν είναι σωστό το… άκουσμά μας, οι Ισραηλινοί πρότειναν στους Παλαιστινίους το να αποχωρήσουν από την Γάζα χωρίς να πειραχτούν από τις ΙΕΔ ή άλλες Ι/Κρατικές Υπηρεσίες, οι καταζητούμενοι επικεφαλής του στρατιωτικού κυρίως σκέλους της “ΧΑΜΑΣ”, με αντάλλαγμα την απελεύθερωση των Ι/ομήρων, αλλά οι Παλαιστίνιοι αρνήθηκαν! Θυμηθείτε με / μας! Θα έρθει μέρα που οι Παλαιστίνιοι… Αρχηγοί και… Αρχηγίσκοι, θα μετανοήσουν πικρά γι΄αυτήν τους την απόφαση!..

Και ρωτάμε ξανά την Δύση! Έπαψε να είναι γι΄αυτούς τρομοκρατική Οργάνωση η “ΧΑΜΑΣ”, όπως εξ αρχής είχαν δηλώσει; Είχαν, ναι ή όχι, πει και μάλιστα με στεντορεία φωνή πως η “ΧΑΜΑΣ” πρέπει να καταστραφεί, ώστε να πάμε στην… επόμενη ημέρα; ‘Αλλαξε κάτι στην στάση τους και αν “ναι”, γιατί;

19. Αν θέλαμε ως “ΑΓΓΕΛΟΙ”, ανόητε (!), να κάνουμε ζημιά στις όποιες συμμορίες στις περιοχές μας, δεν θα γράφαμε “δίκην προειδοποιήσεως” εδώ στο “σάϊτ” μας, ό,τι διάβασες “προχθές” εδώ! Στόχος μας κυρίως είναι να καταλάβουν πως, αφού το Κράτος δεν ασχολείται ως φαίνεται, δεν μας νοιάζει να κάνουν ό,τι θέλουν, αρκεί να μηνμας ενοχλούν, εισερχόμενοι στους “Ζωτικούς μας Χώρους”!

Είμαστε σίγουροι πως είτε μας διαβάζουν οι ίδιοι , είτε ενημερώνονται από δικούς τους “πουλημένους” στα τοπικά ΑΤ και ΤΑ των περιοχών μας! Όμως!

Όμως! Επειδή είναι νέοι άνθρωποι και ας πούμε πως έχουν δικαίωμα στο λάθος, έστω μια φορά, θέλουμε να πιστεύουμε και προσευχόμαστε γι’ αυτό πως θα αλλάξουν μυαλά, πως θα συνετιστούν και θα αρχίσουν μια νέα, “καθαρή” και μακράν της όποιας παρανομίας, ζωή!..

Σε ό,τι αφορά τους όποιους “πουλημένους”, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, προσδοκούμε στην ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ της “ΕΛΑΣ”, με δική της πρωτοβουλία και δια των όποιων θεσμικών Οργάνων της!

20. Διαβάζω! Η Β. Κορέα ετοιμάζεται για πόλεμο!.. Χρήζει παρακολουθήσεως το θέμα!

21. Ορθότατα οι Η.Π.Α. (δήλωση Α/ΥΠΑΜ, Κου Λοϊντ ΌΣΤΙΝ) προσέβαλαν βάσεις της “ΧΙΖΜΠΟΛΛΑΧ” και των Ιρανών “Φρουρών Της Επανάστασης” στο Ιρακινό έδαφος!..

22. Σχετικώς με μια τυχούσα εξάπλωση του πολέμου στην Μ. Ανατολή, θέμα γιατο οποίο μας ρωτάς, σε προτρέπω να διαβάσεις, φίλε, το τί έχουμε γράψει σχετικά, εδώ στο “σάϊτ” μας!..

23. Ναι! Ο Κος ΦΙΝΤΑΝ τις επόμενες ημέρες σίγουρα θα μεταβεί στις Η.Π.Α. και όλοι καταλαβαίνουμε το “γιατί”!

24. Γίνεται το “ΕΠΝ” ό,τι είναι ακόμα και σήμερα για την Τουρκία και τις “ΤΕΔ” η “ΤΠΑ”; Μας ρωτάς, με αφορμή τον μεγάλο αριθμό παραιτήσεων στον Κλάδο, αλλά και βεβαίως με το σχεδόν… “Χελωνικό” ναυτικό μας… περπάτημα στα εξοπλιστικά του ΠΝ μας!

Απαντώ / – άμε! Ορθώς τοποθετείσαι, αλλά δεν νομίζουμε, φιλαράκο!.. Εκτός αν πια, βλέπουμε το… θηρίο να έρχεται κατ΄επάνω μας και εμείς καθόμαστε μακαρίως να αναμένουμε το να μας κατασπαράξει!.. Αν φτάσαμε σε τέτοιο σημείο, που δεν νομίζουμε, τότε είμαστε “άξιοι της τύχης μας”, όπως λέμε σαν λαός!..

25. Νομίζω ο νέος Α/ΓΕΝ ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση του προσωπικού του “ΕΠΝ”! Άριστα και μπράβο του! Όμως αυτό θα πρέπει να αποτελεί πια (και λόγω των εποχών που ζούμε), “εκ των ων ουκ άνευ” και για τους 3 Κλάδους των “ΕΕΔ” και όχι μόνον για το ΠΝ μας!

Ο κάθε Δκτης Μονάδος ΣΞ, ΠΑ, ΠΝ θα πρέπει να είναι έτοιμος να πολεμήσει, με ό,τι αυτό πρακτικά σημαίνει! Αν ξέρει ο κάθε νέος “Γενικός Επιθεωρητής” από Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία, σ’ αυτό θα πρέπει να δώσςει βάρος, έστω και με βάση τους ενδείκτες κάθε Κλάδου, αν είναι… άσχετος και βρέθηκε με πολιτικό μέσον στη θέση που πλέον κατέχει!.. Τί άλλο να γράψουμε δηλαδή;

Τα επόμενα χρόνια, αν όχι μήνες, είναι πολύ κρίσιμα! Οι… καμπάνες θα ηχήσουν… ξαφνικά και τότε για τους όποιους ανέτοιμους ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ! Αυτό όμως θα έχει αντίκτυπο, λίαν πιθανώς, και στις “ΕΕΔ” συνολικότερα και ίσως και σε ένα τελικό, αρνητικό για εμάς, αποτέλεσμα!.. Ποιός εκ των ΔΚΤΩΝ, από επίπεδο Μονάδος τουλάχιστον και άνω έχει αυτό το δικαίωμα; ΟΥΔΕΙΣ!..

26. Στις 12 Φεβ. 2024 νομίζω είναι η φετινή συνάντηση – σύσκεψη στο Μόναχο για την παγκόσμιο ΑΣΦΑΛΕΙΑ! Αλλά γιατί δεν… “γκουγκλάρεις”;

Ναι! Είναι να μεταβεί και ο Π-Θ μας!..

27. Γιατί; Οι Φ/Γ “CONSTELLATİON” είναι… “λίγες”; Θα μας έπεφταν άσχημα, αν της είχαμε;

28. Τεράστια έκπτωση στο φυσικό αέριο οι Ρώσοι στους Σέρβους! Αυτή είναι η οικονομική προβολή της διαστάσεως “Ρ/Κυριαρχία” στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στο αδελφό για τους Ρώσους Σλαβικό Σερβικό Έθνος!..

29. “Θα έχει πλάκα” πράγματι, οι σχεδόν Κοσμοκυρίαρχοι (ένα 10% με 15 % τους λείπει από τον Πλανήτη Γη, ώστε να γίνουν 100% Κύριοί του),  “Διεθνείς Εβραίοι”, να αποφασίσουν να “κατεβάσουν”, για αντίπαλο του ΤΡΑΜΠ, την Κα Μισέλ ΟΜΠΑΜΑ, αν τελικώς ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος τους… νικήσει στα δικαστήρια που συνεχώς τον έχουν να απολογείται… , και… φτάσει τελικώς να αντιμετωπίσει τον ή την όποιον / – αν υποψήφιο των… “ΟΝΩΝ”, και ειδικώς την σύζυγο του και σήμερα, ίσως, ατύπου, αλλά μάλλον πραγματικού, όπως διαβάζουμε να λέγεται και να… ακούγεται εσχάτως στις Η.Π.Α. τέως Α/Προέδρου, Κου Χουσεϊν Μπαράκ ΟΜΠΑΜΑ!..

30. Τί έγινε με τα 11 όπλα (6 πιστόλια, 4 περίστροφα και 1 ιδιωτικό) που είχαν χαθεί από το ΑΤ “ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ”, όπως διαπιστώθηκε από κεντρικό έλεγχο που έγινε στην Διαχείριση του Τμήματος; Ο εκ Κιάτου Διαχειριστής είπε τελικώς σε ποιούς τα έδωσε; Ανέφερε το ποιοί ήσαν αυτοί οι… “άγνωστοι παραλήπτες”; “Τρέχει” καμιά… προανάκριση, καμιά έρευνα ίσως, κλπ; Θα μάθουμε κάτι στο τέλος ή όχι;

31. ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α. (ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ) ΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΕΝΑ ΑΡΧΙΚΟ ΠΟΣΟ 400 ΔΙΣ $ Η.Π.Α., ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ “ΣΟΥΠΕΡ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ”, ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΣΤΗΝ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΑ ΑΣΙΑ! ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!..

“ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ, “ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ”, ΜΕ… ΠΙΠΕΡΑΤΑ”!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ”! ΔΙΑΒΑΣΤΕ!

Η αβάντα στους εχθρούς του Ολυμπιακού

Η αβάντα στους εχθρούς του Ολυμπιακού
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 – 15:47

** Σουλουμουντούκουμ τσιρτσιρί ! ***

*** Τα θαύματα της κλιματικής αλλαγής, φίλοι μου. Τα σκουλήκια, έφαγαν τις κότες ! ***

ΕΧΑΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

… ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ !

Η ΑΒΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΕΣ»

ΑΔΙΚΟΙ, ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟ

*** Ο θεσμός του Κυπέλλου, έχει μία ιδιαιτερότητα, πού πρέπει πάντα να είναι υπολογίσιμη και να γίνεται σεβαστή απ’ όλους τους παράγοντες ενός αγώνα. Απαξ και το παιχνίδι φτάσει στα πέναλτυ, το αποτέλεσμα πλέον διαμορφώνεται από την θεά Τύχη. Το θέμα λοιπόν, για την ομάδα πού θέλει περισσότερο τη νίκη, είναι να μη φτάσει στα πέναλτι. Εκεί, ισχύει πάντα το 50 – 50 των πιθανοτήτων.

*** Είδαμε στο προχθεσινό ντέρμπι, ότι η τακτική του Πάο ήταν να φτάσει στα πέναλτι. Σύμφωνα με τη ροή του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν πολύ δύσκολο να βάλει γκολ στον κυρίαρχο Ολυμπιακό. Προσπάθησε λοιπόν βασικά να μη δεχτεί γκολ μέχρι το τέλος της παράτασης. Και το πέτυχε.

*** Είδαμε τι έγινε στα πέναλτι και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας. Δεν υπάρχει θέμα μομφής για τους παίκτες πού αστόχησαν. Αν αστόχησε κάποιος, αυτός είναι εκείνος πού επέλεξε τους εκτελεστές. Αλλά και πάλι, όταν φτάνουμε στο 14ο πέναλτι και οι επιλογές είναι ένας σε δύο, με πόσο καθαρό μυαλό μπορείς να κρίνεις ; Τώρα, ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ μαθαίνουμε ότι αυτό το πέναλτι πού κλήθηκε να εκτελέσει ο Καμαρά, ήταν ΤΟ … ΠΡΩΤΟ στην καριέρα του σε επίσημο αγώνα ! Οσο για τον Καρβάλιο, το ποσοστό ευστοχίας του σε εκτελέσεις πέναλτυ, κυμαίνεται μεταξύ 30 και 40 % !

*** Αλλά πέναλτι χάνουν και οι θεωρούμενοι «εξπέρ» στις εκτελέσεις ! Όπως ο Μλαντένοβιτς και θυμίζω το σχόλιο του περιγραφέα στην αλλαγή του Χουανκάρ από τον Μλαντένοβιτς : Ότι η αλλαγή γίνεται λόγω της ικανότητας του Σέρβου στις εκτελέσεις πέναλτι ! Να όμως πού από τους επτά παίκτες του Πάο πού εκτέλεσαν, μόνο ο Μλαντένοβιτς το έχασε !

*** Τέλος πάντων, ό,τι έγινε, έγινε και το να στεκόμαστε περισσότερο στο γεγονός, δεν ωφελεί απολύτως κανένα. Η ιστορία έγραψε ότι ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, χωρίς να τον κερδίσει. Και από αυτό, μπορούν να βγουν πολλά συμπεράσματα.

*** Εκείνο πού θα τονίσω εγώ, σαν μία γενική κατόπτευση του θέματος, είναι πως εκείνοι πού πανηγυρίζουν από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν. Να αναρωτηθούν δηλαδή, ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ τα πιο πολλά από αυτή την εξέλιξη, ο Ολυμπιακός ή … ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ; Η δική μου άποψη είναι ότι αν ο Ολυμπιακός «πόνεσε» μία φορά, ο ΘΕΣΜΟΣ πόνεσε δέκα ! Εν ολίγοις, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΠΕΛΛΟ χωρίς τον Ολυμπιακό. Υποβαθμίζεται αυτόματα και απαξιώνεται σε όλα τα στάδια και τα επίπεδα. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο αυτό.

*** Πάμε τώρα και στον Ολυμπιακό. Ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο πού θα μπορούσε να του συμβεί αυτή τη στιγμή ; Το κλίμα ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ και οι ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ πού μπορεί να προκαλέσει. Την εποχή πού ο Θρύλος μας μάχεται στην κυριολεξία εναντίον «θεών και δαιμόνων», έχοντας απέναντί του ένα σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα, αλυσοδεμένο στο άρμα μιάς εγκληματικής οργάνωσης και μια ολόκληρη σαφώς παραπλανημένη κυβέρνηση, είναι το λιγότερο εσφαλμένη οποιαδήποτε «εντός των τειχών» επίθεση.

*** Εκείνο όμως πού προκαλεί απέχθεια στον υπογράφοντα τη στήλη και βεβαίως σε αναρίθμητους φιλάθλους οπαδούς του Ολυμπιακού, είναι το «ανάθεμα» πού εξαπολύουν οι πάσης λογής «Ολυμπιακάρες» και οι λεγόμενοι βαζελόγαβροι, σε ποδοσφαιριστές της ομάδας, δηλαδή σε παιδιά πού έχουν την τιμή να φοράνε τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο.

*** Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ΑΔΙΚΙΑ, πού είναι ταυτόχρονα και ΑΝΑΝΔΡΕΙΑ και ΔΕΙΛΙΑ, από το να εξυβρίζονται σκαιώς οι παίκτες επειδή έχασαν μία κεφαλιά, επειδή έφαγαν μια ντρίμπλα, επειδή έχασαν ένα πέναλτι, επειδή έχασαν μια ευκαιρία ή επειδή αποβλήθηκαν από το διαιτητή !

*** Η κριτική, όχι απλά δικαιολογείται, αλλά και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, όταν είναι καλοπροαίρετη, όταν δεν θίγει υπολήψεις, όταν δεν κόβει τα φτερά και γκρεμίζει τα όνειρα ενός νεαρού αθλητή. Όμως, οι ΒΡΙΣΙΕΣ, οι ΚΑΤΑΡΕΣ, οι ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ, οι ποταπές αναφορές σε μέλη οικογενειών, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ. Είναι ΒΡΟΜΙΑ, είναι ΔΥΣΩΔΙΑ, είναι ΑΛΗΤΕΙΑ.

ΕΞΤΡΕΜ, ΕΞΤΡΕΜ, ΕΞΤΡΕΜ ΚΑΙ … ΞΑΝΑ ΕΞΤΡΕΜ !

*** Επικεντρώνομαι στα αγωνιστικά. Πρώτον, το σύστημα και η τακτική. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τη γνωστή και αποτυχημένη από την εποχή των προηγούμενων προπονητών τακτική. Με τρία αμυντικά χαφ, με τον Κώστα Φορτούνη μαέστρο, σολίστα και γενικό κουμανταδόρο και με τον Μασούρα «λίγο απ’ όλα». Λίγο από πλάγια, λίγο από μαρκαρίσματα, λίγο από φορ, λίγο από πίεση στους στόπερ, ό,τι να ‘ναι και ό,τι βγεί. Και το σύνολο της ομάδας. Να είναι τοποθετημένο παθητικά, πίσω από τη σέντρα, την ώρα πού οι επιθετικοί και οι μέσοι του Παναθηναϊκού πίεζαν και πρεσάριζαν τους ερυθρόλευκους αμυντικούς, σαν δαιμονισμένοι.

*** Και ΠΑΛΙ, δηλαδή, δεν υπήρχαν στον Ολυμπιακό ΕΞΤΡΕΜ ! Κλασικοί ΕΞΤΡΕΜ, αυτοί πού μπορούν να παίξουν και να επιτεθούν από τις πλάγιες γραμμές, πού μπορούν να αντεπιτεθούν με ταχύτητα και επιτυχία, αυτοί πού είναι ΑΝΙΚΗΤΟΙ στις «ένας με ένα» μονομαχίες , Εχει … «μαλλιάσει η γλώσσα μου» να το λέω και να το γράφω : ΕΞΤΡΕΜ, ΕΞΤΡΕΜ, ΕΞΤΡΕΜ ! …

Ο ΠΟΝΤΕΝΣΕ ΚΑΙ Ο … «ΔΕΝ» !

*** Στο δεύτερο ημίχρονο, πάντως, τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο, Ειδικά από την στιγμή πού μπήκε στον αγώνα ο Ποντένσε. Δηλαδή, ένας ΕΞΤΡΕΜ ! Μπήκε στο 60 και κάτι και έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην ερυθρόλευκη κυριαρχία. Δυστυχώς, όταν τα σημάδια κούρασης είχαν αρχίσει να γίνονται αισθητά στους άλλους επιθετικούς. Νομίζω ότι ΑΡΓΗΣΕ ΠΟΛΥ να περάσει στο παιχνίδι ο Ποντένσε, αλλά και το «ντουμπλάρισμά» του με άλλους, αξιόλογους επιθετικούς, όπως ο Γιόβετιτς και ο ΠΟΛΥ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ζέλσον Μαρτίνς. Περί Ναβάρο, δεν μπαίνω στον κόπο να γράψω. Απλά, ΔΕΝ …

*** Ο Ποντένσε ήταν η πρώτη και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΛΑΓΉ του Καρβαλιάρ πριν το 90 ! Οι υπόλοιπες ΠΕΝΤΕ αλλαγές του, έγιναν ΜΕΤΑ το 90′ και συγκεκριμένα : Γιόβετιτς 91′, Καρβάλλιο 100′, Ζέλσον 106′, Βρουσάϊ και Ιμπόρα 116′ !!! ***

*** Ολη η αμυντική γραμμή πήγε καλά, απέναντι σε ποδοσφαιριστές ποιοτικούς όπως ο Βέρμπιτς, ο Μαντσίνι, ο Σπόραρ, ο Μπερνάρ. Καλύτερος όλων – πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη – ο Μπιανκόν, με τον Ντόϊ να τον ακολουθεί από πολύ κοντά. Ο Ροντινέϊ άρχισε να φαίνεται στο δεύτερο, όταν αποφάσισε – ή αποφασίστηκε από τον πάγκο – να παίξει … μπακοεξτρέμ. Είναι ικανός να διαλύσει μία άμυνα μόνος του, αυτός ο πληθωρικός άσσος. Παλικάρι ο Ορτέγκα, κέρδισε και έχασε μονομαχίες. Οι προσπάθειές του όμως ήταν συγκινητικές, όταν χωρίς βοήθεια από το κέντρο τον είχαν βάλει στη μέση οι ταχύτατοι Βαγιαννίδης και Μαντσίνι.

*** Ο Εσσε ήταν πάλι ο πιο πολύτιμος παίκτης της ομάδας δίνοντας πολλές λύσεις στο χώρο του κέντρου. Για τον Μαντί, δεν θέλω να θυμάμαι το πρώτο του ημίχρονο. Στο δεύτερο υπήρξε βελτίωσή του ***

-/-