ΓΥΡΙΣΑΜΕ!.. (ΑΡΧΕΣ ΑΠΡ. 2024)!..

Φίλοι μου / μας!

1. Πώς γίνεται οι ΕΕΔ να κάνουν Στρατηγό έναν Αξκό του (ΠΖ) – (Ε.Δ.), ο οποίος είχε συλληφθεί στην Τουρκία και κατηγορηθεί για κατασκοπεία;

Πώς γίνεται μάλιστα, να του έχουν δώσει για Διοίκηση μια από τις πιο κρίσιμες Μεραρχίες μας; 

Είχε συλληφθεί στην Τουρκία, μαζί με έναν άλλον Αξκό, ο οποίος είναι της Αεροπορίας και τυγχάνει αδελφός τέως σημαίνοντος στελέχους της ΝΔ, που σήμερα, αν δεν κάνω λάθος, είναι Δήμαρχος πόλεως του Λεκανοπεδίου!

Ο Δήμαρχος (;) είχε απασχολήσει, κατά το παρελθόν, με διασπάθηση δημοσίου χρήματος, γεγονός που τον είχε οδηγήσει σε μεγάλες τότε δικαστικές περιπέτειες, (δεν θυμάμαι αν είχε φυλακιστεί κιόλας), ενώ φέρεται να είναι και μέλος της… Κοινότητος των “ΛΟΑΤΚΙ”! (Χωρίς, ως μέλος, να έχει προβεί σε ακρότητες και χωρίς αυτό βεβαίως να είναι απαραιτήτως κακό)!

Και οι 2 αυτοί Αξκοί υπηρετούσαν τότε (!) στην “ΕΥΠ”!..

-/-

Τί ακριβώς τίτλο είχε εκείνο το προ των φετινών κρίσεων στις ΕΕΔ τρομερό άρθρο του Στρατηγού Φλάρη (!), για “τίμιες κρίσεις και καθαρές συνειδήσεις” νομίζω; Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

Το άλλο ωραίο είναι ότι ορισμένοι των κρινόντων με βαρύνουσα άποψη και θέση, παρουσιάζονται και ως καλοί… Χριστιανοί!… Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα!.. (Είναι αυτοί, που “τρόπον τινά” μεταφέρουν και τον λόγο – άποψη της… Εκκλησίας στις κάθε φορά κρίσεις!.. Καταλάβατε)!..

Συμπεράσματα:

Εκτός του γνωστού συμπεράσματος που πάει και “κολλάει” παντού, ότι δηλαδή “εδώ είναι Ελλάδα και γίνονται τα πάντα“, αγόμεθα και πάλι στο έτερο γνωστότατο συμπέρασμα της εισέτι υπάρξεως εντός των “ΕΕΔ” της… γνωστής Χουντο-Ιωαννιδικής “Διοικούσης τις ΕΕΔ Κλικός”, αχαχαχαχαχα, της… “Αράχνης”, [άριστα θα μπορούσε να έφερε και (!) το παρωνύμιο και “Χαμαιλέων”], μιας κλίκας που, ως φαίνεται, ρυθμίζει ακόμα τα πάντα στο πονεμένο και πολυβασανισμένο κορμί του Στρατού μας και η οποία, πλην των άλλων, διοικεί ασφαλώς, χρόνια τώρα, και το αντικείμενο “Πληροφορίες – Ασφάλεια” στις ΕΕΔ (με ή χωρίς… “Ήρωες”), αρεσκόμενη να… προωθεί κυρίως Αξκούς των “Ειδικών Δυνάμεων”, ασχέτως των πραγματικών τους προσόντων και του στρατιωτικού τους ήθους!.. (Και γι’ αυτό υπάρχει εξήγηση και αυτή δεν είναι η απορρέουσα εκ των στρατιωτικών αναγκών του “σήμερα” συγκεκριμένη υποχρέωση, θα έλεγα από τα ιεραρχικά “must” στα όσα έγιναν ή γίνονται στον ΕΣΞ, ο οποίος θα πρέπει, με σχεδιασμό βεβαίως και πρόγραμμα, πράγματι, να… κομμαντοποιηθεί)!..

2. Υπάρχει ελληνικό Κόμμα, και αν “ναι” ποιό είναι αυτό, το οποίο έχει στρατολογήσει και χρησιμοποιεί (!!!) άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα και νόσους, άτομα κυρίως εξαρτημένα από ουσίες και χάπια, άτομα που τα έχει οργανώσει στρατιωτικά και τα λογίζει ως πάσης φύσεως εκτελεστές;

3. Αν Ιούνιο έχουμε Ευρω-Εκλογές, τότε οι φωτιές δεν πρέπει να αρχίσουν από τώρα; Δεν είναι λογικό; Τί λέτε και εσείς; Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!..

Κατά την άποψή μας, στόχος, μέχρι κυρίως (!) τις εκλογές, του διεθνιστικού (ένοπλου και μη) παρακράτους του δίπολου “Σόρος-Σύριζα” – “Νέας Αριστεράς”, όπως και του Κόμματος του “Γιδογάμη”, που “κόλλησε”… “Σορος-Συριζίτιδα” και ενεργεί αναλόγως και ως “ουρά” του… “Αστακού”, θα είναι πρωτίστως οι Κοι Φλωρίδης, Χρυσοχοϊδης και Κεραμέως!.. (Από πλευράς προσώπων φυσικά, αφού στόχος τους θα είναι σύμπαν το ε/Πεδίο, ορεινό και πεδινό, όπως και σύμπασα η ε/πολιτική, ανά τομέα, καθημερινότητα)!..

Οι 2 πρώτοι Κεντρώοι Πολιτικοί μας είναι Πατριώτες Έλληνες Δημοκράτες Αντι-κομμουνιστές, αλλά όχι βεβαίως δεξιοί, (κάτι που ιστορικά “πονάει” πάρα πολύ τα πάσης φύσεως Κομμούνια), “κτύπησαν” στην ρίζα τους τα ιδεολογικά “πιστεύω” των ε/καταγωγής “Διεθνιστών” της λεγόμενης νέας… Αμερικανο-Κλιντον-Ομπαμο-Μπαϊντενο-Αριστεράς, ενώ η Κα Κεραμέως χειρίζεται άριστα τα θέματα του μοιράσματος της κρατικής… τράπουλας (λέγε με “κρατικής λειτουργίας”), κινούμενη βεβαίως στις… ράγες που βάζει πάντα ο Π-Θ Κ.Κ.Μ., ούσα τουλάχιστον μια θηλυκή… Βορίδης!..

Από την αντιπολίτευση θα συνεχίσουμε να ακούμε τα ίδια και απαράλλαχτα! Τί; 

“Ακρίβεια Μητσοτάκη”, Υποκλοπές, Διαρροή προσωπικών στοιχείων* των πολιτών από το ΥΠΕΣ, ανασφάλεια, “Τέμπη” και έλλειψη “Κράτους Δικαίου”! (Δεν θα λένε επίτηδες περί ελλείψεως… Δημοκρατίας σε μια… πολυεθνική πια Ελλάδα! Καταλάβατε)! Αυτά και τίποτε άλλο, λόγω πολιτικής ένδειας, λόγω πολιτικής πενίας!..

Το κοκκινο-φασιστικό ΚΚΕ στα παραπάνω, θα προσθέτει και το “Έξω από το ΝΑΤΟ, από την ΕΕ”, κλπ, κλπ, κλπ! Τα γνωστά, για 10ετίες τώρα, “κλισέ” του!

* Αυτοί που τα “βάζουν” μετά μεγίστου μάλιστα πάθους με την Κα Ασημακοπούλου και την διαρροή… , κλπ, (λες και αυτό που έκανε τα άλλα Κόμματα δεν το έκαναν και κάνουν επί 10ετίες τώρα έχοντας καταλόγους και καταλόγους ψηφοφόρων / ειδικώς στο “ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ” δεν ξέρουν τίποτε…), ας μην ξεχνούν τις πολύ… αγαστές σχέσεις της Γιαννιώτισσας βαφτιστήρας του “Τέως”, με τους Εβραίους! Ίσως, λέμε εμείς, θα έπρεπε να είναι όλοι αυτοί πιο προσεχτικοί σε ό,τι λέγουν, όπου καλούνται και δημοσίως… εκτίθενται!..

ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2027 ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΙΡΗΝΗ, ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ, ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ, Ε/ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, Ο Κ.Κ.Μ. ΚΑΙ Η ΝΔ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΜΑΣ, ΑΝ ΑΛΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΣ ΤΩΝ… ΚΥΡΙΩΝ ΜΑΣ, ΛΕΓΕ ΜΕ “ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ”, ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΙ 3Η 4ΕΤΙΑ!..

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ Η (ΔΙΑΖ) ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ, ΠΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΙΔΙΚΩΣ ΤΟΝ 21ο ΑΙ. , ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ, ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ, ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ Ε/ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ 1945-1949, ΤΑ ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ, ΤΑ ΚΑΨΙΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΤΟ “ΕΝ ΓΕΝΕΙ”… ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, (ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ “ΜΠΑΧΑΛΟΠΟΙΗΣΗ” ή “ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΠΟΙΗΣΗ” ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ”), ΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΑ ΤΥΧΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Η (ΔΙΑΖ) ΣΧΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ / – ΕΣ ΑΠΕΦΟΙΤΗΣΑΝ, ΟΝΤΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΩΡΙΜΟΙ Η (ΔΙΑΖ) ΑΛΛΙΩΣ ΟΝΤΑΣ “ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ”!..

4. Είπε ο Π-Θ για τους Κους της Αντιπολιτεύσεως και δη γι’ αυτούς του “Σόρος-Σύριζα”:

“ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ”!

Φοβερό! Έτσι φίλοι μου / μας; 

Με 4 μόνον λέξεις ο πολύ “δυνατός” Κ.Κ.Μ. περιέγραψε τους σημερινούς εκπροσώπους της Αντιπολιτεύσεως στην χώρα μας!..

Υγ. Έχουμε πολλές φορές εδώ, αναφερθεί στο υψηλότατο Π-Θ-κό “IQ”!..

5. Ολόκληρο άρθρο, με τον παρακάτω τίτλο, είχε, και εμείς εκεί το είδαμε και διαβάσαμε, τις πολύ κοντινές… προάλλες το “Τσατσο – σάϊτ” “Κράνος”! [Το πήρε και το αναδημοσίευσε από το Κυπατζίδικο (;) “σάϊτ” “Πενταπόσταγμα”]! Διαβάστε τον τίτλο του άρθρου και σταθείτε στο 2ο μέρος του (το από εμάς επίτηδες κοκκινισμένο), ενθυμούμενοι τί ακριβώς είχατε διαβάσει εδώ στον “Ε.Θ.” σχετικώς με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών!..

“Εκατοντάδες Ρώσοι κατάσκοποι στην Ευρώπη-Τσέχος υπουργός: Η Ρωσία σαμποτάρει τους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους”!..

Βρείτε και διαβάστε στο “Κράνος”(αλλά και εδώ στο Υγ της παραγράφου) το άρθρο και ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ (!) βρείτε και τις θέσεις μας – εκτιμήσεις μας για το δυστύχημα εδώ στο “σάϊτ” μας / σας!.. (Να βρείτε τί γράφαμε και προσφάτως, αλλά και αμέσως μετά το συμβάν στο τέλος ακριβώς του Φεβ. του 2023 και για κάμποσο χρόνο)!..

Το δυστύχημα θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ, ΜΟΝΟΝ ΑΝ(!) ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΑΠΌ ΤΙΣ Ρ/ΜΥ Η(ΔΙΑΖ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΤ Η(ΔΙΑΖ) ΑΛΛΟΥΣ! ΑΝ ΟΜΩΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ Η (ΔΙΑΖ) ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ Η “ΕΥΠ”, ΑΛΛΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΥ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΤΟΝ Π-Θ, ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ε/Π-Θ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Ο ΠΛΕΟΝ (!) Ρ-Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, (ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ Η ΔΥΣΗ), ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΑΤΟ… ΠΕΠΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ;

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ, ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ! ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΠΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ Η Ε/Κ/Β!

Υγ.

Ανελέητος υβριδικός/ηλεκτρονικός/κατασκοπευτικός πόλεμος Ρωσίας-ΕΕ προκαλεί έντονη ανησυχία στους ηγέτες της Ευρώπης.

Είναι αλήθεια και επιβεβαιώνεται κάθε μέρα το γεγονός ενός “ άγνωστου πολέμου”, μεταξύ εκατοντάδων Ρώσων κατασκόπων σε ευρωπαϊκό έδαφος, και της άλλης πλευράς.

Αυτό το σκηνικό σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, θα γιγαντωθεί και θα προκαλέσει χάος στο ευρωπαϊκό έδαφος με ανυπολόγιστες συνέπειες για εκατομμύρια κατοίκους.

Η Ρωσία σαμποτάρει τους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους       

“Η Ρωσία προσπαθεί να σαμποτάρει τους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους», δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Μεταφορών Καρλ Ντέκονινκ.

Ο Κούπκα δήλωσε ότι η Ρωσία προσπαθεί να σαμποτάρει τους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους, παραβιάζοντας τα συστήματα σηματοδότησης τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χιλιάδες προσπάθειες παρέμβασης στα σιδηροδρομικά δίκτυα και σήματα έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και κάποιο διάστημα, σε μια εκστρατεία που αποσκοπεί στην αποσταθεροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη διακοπή υποδομών ζωτικής σημασίας.

Μιλώντας στους Financial Times, ο Τσέχος αξιωματούχος ανέφερε ότι ο σιδηροδρομικός φορέας της χώρας του έχει γίνει επανειλημμένα στόχος της ρωσικής εκστρατείας hacking.

Προηγούμενες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έχουν επηρεάσει τα συστήματα έκδοσης εισιτηρίων και έχουν πυροδοτήσει ανησυχίες για παρεμβολές σημάτων που πιθανώς θα οδηγήσουν σε καταστροφικά ατυχήματα.

«Είναι σίγουρα ένα δύσκολο σημείο… [αλλά] είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένος γιατί είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε όλα τα συστήματα [από] μια επιτυχημένη επίθεση», είπε ο Κούπκα.

Η Τσεχία σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει μια σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας που θα συνδέει το Βερολίνο, την Πράγα και τη Βιέννη.

Ο προτεινόμενος σιδηρόδρομος είναι ο πρώτος από μια προγραμματισμένη σειρά τέτοιων έργων που θα συνδέσει τελικά τη Μολδαβία, την Ουκρανία και τα Δυτικά Βαλκάνια με την Κεντρική Ευρώπη.

Η ΕΕ συγχρηματοδοτεί το έργο μέσω του ταμείου Connecting Europe Facility που ιδρύθηκε το 2014 για επενδύσεις σε υποδομές.

Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί για πολλές άλλες κρυφές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μέχρι τώρα, η μεγαλύτερη προσοχή είχε δοθεί στις προσπάθειές της να χτυπήσει τα ευρωπαϊκά ενεργειακά συστήματα, αλλά οι υπηρεσίες πληροφοριών της ΕΕ διευρύνουν τώρα το πεδίο εφαρμογής τους.

Ο Οργανισμός της ΕΕ για την Κυβερνοασφάλεια δημοσίευσε την εναρκτήρια έκθεσή του τις απειλές κατά των μεταφορών τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Αυτό ανέδειξε μια αύξηση των «επιθέσεων εναντίον σιδηροδρομικών εταιρειών», που αποδίδεται κυρίως στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός εντόπισε σημαντικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από «φιλο-ρωσικές ομάδες χάκερ» με στόχο σιδηροδρομικές εταιρείες στη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και την Εσθονία.

Η τσεχική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας NUKIB είχε ήδη προειδοποιήσει για αυξανόμενες κυβερνοεπιθέσεις στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η Ρωσία φαινόταν να εμπλέκεται σε ηλεκτρονικό πόλεμο, προφανώς ενορχηστρωμένος από την ρωσική πόλη Καλίνινγκραντ, με διακοπή των σημάτων  GPS σε γειτονικές χώρες.

Η εσθονική εταιρεία λογισμικού SensusQ κατέδειξε ένα μυστικό ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που ονομάζεται Tobol, το οποίο ευθύνονταν για αυτές τις επιθέσεις.

Η Σουηδία, η Φινλανδία, η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής επηρεάστηκαν άμεσα από τον ρωσικό ηλεκτρονικό πόλεμο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, το ίδιο σύστημα χρησιμοποιήθηκε για παρεμβολές στις εκπομπές Starlink στην Ουκρανία.

Τον Μάρτιο, οι Times ανέφεραν ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υποπτευόταν ότι η Ρωσία διέκοψε τη δορυφορική σηματοδότηση ενός αεροσκάφους της Βασιλικής Αεροπορίας που μετέφερε τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Γκραντ Σαπς στην χώρα από ένα ταξίδι στην Πολωνία.

Η Ρωσία έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες που χρονολογούνται από το 2010 για παρεμπόδιση σημάτων GPS σε γειτονικές χώρες.

Πληροφοριακός πόλεμος Ρωσίας και ΕΕ

Ένας ακόμη ψηφιακός πόλεμος φέρεται να διεξάγεται επίσης για πληροφορίες μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ.
Στις 29 Μαρτίου, οι τσεχικές υπηρεσίες πληροφοριών κατηγόρησαν πολιτικούς ότι δέχονταν πληρωμές από εταιρείες επιρροής της Ρωσίας.

Οι Τσέχοι ισχυρίστηκαν ότι οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο επιρροής με την ελπίδα να επηρεάσουν τις επερχόμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο μέσω ενός ειδησεογραφικού ιστότοπου που ονομάζεται Φωνή της Ευρώπης.

Μισή ντουζίνα ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών συμμετείχαν στην αποκάλυψη της επιχείρησης επιρροής της Ρωσίας, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel.

Η Πράγα γίνεται όλο και πιο επιθετική στις εκστρατείες επιρροής της Ρωσίας αφού ενέκρινε νόμο το 2022 που επιτρέπει στην κυβέρνηση να λάβει μέτρα κατά ξένων οντοτήτων που είναι ύποπτες για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή [για] εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.

Ο παγκόσμιος πόλεμος λοιπόν μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ, έχει μόλις ξεκινήσει, και ας μην το βλέπουν πολλοί ακόμη.

ΠΗΓΗ: https://www.pentapostagma.gr

-/-

ΤΩΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ – “ΕΙΔΗΣΗ”, ΠΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ, ΡΕ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΤΩ ΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΕΥΚΡΙΝΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙ;

ΠΌΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΡΥΛΟΣ” ΚΑΙ ΟΙ “ΑΓΓΕΛΟΙ” ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ – ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΣΑΣ, ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ;

ΤΊ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΡΕ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ ΤΣΕΠΕΣ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, Έ;

ΜΑΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ… “ΕΚΤΟΣ ΚΟΥΡΣΑΣ”, ΠΑΛΙΟ-ΛΙΝΑΤΣΕΣ!.. 

6.

ΧΑΡΗΚΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (!!!), ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΤΑΞ Κ/Δ – ΑΛ (ΡΕΝΤΙΝΑ) ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!

Ο ΥΠΟΨΗ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥ “ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ”, ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ “ΕΦΑΓΕ”!..

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ… ΨΥΧΑΡΑ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΆ!..

“ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ” ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΕ ΤΑΞΙΑΡΧΕ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΥΧΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ!.. ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ, “ΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΔΕ”!..

7.

Rusya açık açık isim verdi! Moskova’daki terör saldırısının suç ortağı…

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve bazı Batılı ülke liderlerinin“Crocus City Hall” adlı konser salonuna düzenlenen terör saldırısının “suç ortağı” ve “sponsorları” olduğunu öne sürdü.

Rusya açık açık isim verdi! Moskova'daki terör saldırısının suç ortağı...
06.04.2024 

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve bazı Batılı ülke liderlerinin Moskova’daki “Crocus City Hall” adlı konser salonuna geçen ay düzenlenen terör saldırısının “suç ortağı” ve “sponsorları” olduğunu öne sürdü.

Medvedev, Moskova’daki “Crocus City Hall” adlı konser salonuna 22 Mart’ta düzenlenen terör saldırısı ile ilgili Telegram kanalından açıklama yaptı.

KİRALANMIŞ SUİKASTÇILAR

Söz konusu terör eylemini gerçekleştirenlerin yakalandığına dikkati çeken Medvedev, “Bu pislikler, inançları uğruna ölmeye hazır din fanatikleri değiller. Bunlar, az para karşılığında kiralanan ve eğitilmiş suikastçılardır.” ifadelerini kullandı.

“Saldırının gerçek organizatörlerinin Ukrayna yetkililerinin olduğunu ve halen DEAŞ’ın gölgesinde saklandığını” ileri süren Medvedev, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve bazı Batılı ülke liderlerinin, yapılan saldırının “suç ortağı” ve “sponsorları” olduğu yorumunda bulundu.

Medvedev, “Macron’un söylemi ve eylemleri, 22 Mart’taki terör saldırısının suç ortağı olarak nitelendirilebilir. Macron ve diğer bazı Batılı liderlerin bu korkunç terör saldırısının sponsorları olduğu aşikar. Bu affedilemez. Burada dokunulmazlıkların arkasına saklanılamaz. Onlar artık Rusya’nın basit olmayan düşmanlarıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

MOSKOVA’DAKİ TERÖR SALDIRISI

Moskova’da “Crocus City Hall” konser salonunda 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlenmişti.

Sosyal medyadaki paylaşımlarda, saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görülmüştü.

Terör saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısının 144’e yükseldiği açıklanmıştı.

Saldırıya ilişkin bugüne kadar 11 kişi tutuklanmıştı.

Mehmet Küçükkahveci .Haber7.com – Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .
8. Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ ΤΟΥ Η/Υ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΧΡΟΝΟΥ! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ  ΜΕ 1Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ!.. 

Ανοιχτός πόλεμος και η διαχείρισή του

ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΙ ΜΠΑΛ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ανοιχτός πόλεμος και η διαχείρισή του

07.04.2024

Πόσο κατανοούμε τα γεγονότα της εποχής μας; Αναρωτιέμαι αν γνωρίζουμε σε βάθος τα κέντρα εξουσίας, τις σχέσεις τους, τις προκλητικές βράσεις και τις γιγάντιες δυνάμεις που έχουν σχηματιστεί σε όλο  τον κόσμο!

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

Η ερμηνεία των Γάλλων επαναστατών που εισέβαλαν στη φυλακή της Βαστίλης (1789) και απελευθέρωσαν τους κρατούμενους, με το κρασί του αυτοκράτορα την επόμενη μέρα, είναι ένα τέλειο παράδειγμα ελλιπούς κατανόησης. «Νομίζω ότι έγινε ένα περιστατικό αταξίας χθες», λέει ο ηγεμόνας Λουδοβίκος XVI. Ένας από τους υπουργούς του παλατιού είπε : “Όχι, μεγαλειότατε, έγινε επανάσταση!” λέει. Λέγεται ότι ο ίδιος άνθρωπος έγραψε στο ημερολόγιό του για την ημέρα της επανάστασης ως “Μια βαρετή μέρα” …

Η κατανόηση μεγάλων κοινωνικών γεγονότων και κινημάτων εξουσίας μπορεί να μην είναι εύκολη για όλους. Μια ενδιαφέρουσα αναφορά εφιστά την προσοχή μεταξύ των εκθέσεων της Ειδικής Οργάνωσης, η οποία λειτούργησε στο Ιράν και το Αζερμπαϊτζάν κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και της ομάδας Α της Επιτροπής Ένωσης και Προόδου, που δρούσε στον Καύκασο. Η αναφορά του Ali Abbas, ενός από τους Τούρκους του Αζερμπαϊτζάν, περιλαμβάνει ακριβώς τη διαμόρφωση, το βρασμό, την κινητικότητα, το εύρος και το βάθος της επανάστασης των Μπολσεβίκων στη Ρωσία, η οποία δεν έχει εισέλθει ακόμη στην περιοχή. Μπορούμε να πούμε ότι η διοίκηση του Teşkilatı Mahsusa, η στρατιωτική και πολιτική ανώτερη διοίκηση δεν έχουν ακόμη τόση ευαισθητοποίηση και γνώση όσο ο διαχειριστής του Teşkilatı Mahsusa. «Αυτά τα γεγονότα δεν είναι εξέγερση κ.λπ. «Είναι μια επανάσταση που θα επηρεάσει βαθιά πολλά μέρη του κόσμου», λέει ο Αλί Αμπάς.

Όταν λέμε ανοιχτό πόλεμο, μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι δυνατόν όλοι να κατανοήσουν πλήρως αυτόν τον πόλεμο. Αναφέρω δύο διαφορετικά γεγονότα για να χρησιμεύσουν ως υλικό ανάλυσης και παραδείγματα πολέμου και παρόμοιων καταστάσεων τόσο εντός όσο και εκτός.

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Όταν εξετάζουμε τα σημερινά παγκόσμια γεγονότα σε βάθος και εκ των έσω, μπορούμε να δούμε ότι βρισκόμαστε σε μια διαφορετική πολεμική διαδικασία που έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει σημείο καμπής. Σε μια μελέτη που έγραψα το 2003, μοιράστηκα τις σκέψεις και τα σημάδια μου σχετικά με τις παγκόσμιες εντάσεις και τον κίνδυνο πολέμου. Οι εντάσεις που έχουν συσσωρευτεί από τότε έχουν μετατραπεί πλέον σε έναν συμβατικό και πολυδιάστατο πόλεμο. Χρησιμοποιώ την έννοια του πολυδιάστατου πολέμου συνειδητά. Οι έννοιες του ασύμμετρου πολέμου ή της ασύμμετρης απειλής, που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως στις αρχές της δεκαετίας του 2000, φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί σήμερα. Οι πόλεμοι ή τα γεγονότα που παρακολουθούμε είναι πολύ πέρα ​​από τις ενέργειες τρομοκρατικών οργανώσεων. Τα κράτη τώρα διεξάγουν πολεμικές διαδικασίες είτε με τις συμβατικές τους δυνάμεις είτε με άλλες πρωταρχικές δυνάμεις.

Ο λόγος για την επιλογή της έννοιας του ανοιχτού πολέμου είναι ότι ο πόλεμος δεν είναι μόνο μια δραστηριότητα που διεξάγεται από μυστικές οργανώσεις ή στρατιωτικές δομές, αλλά και διαδικασίες που διεξάγονται ανοιχτά, με ανιχνεύσιμα, ορατά ανοιχτά μέσα και χωρίς να κρύβεται τίποτα. Ο David Fromkin μιλά για τη χρηματοδότηση του πολέμου στις αρχές του αιώνα. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, από την άλλη, ήταν μια οικονομική διαχείριση από την αρχή μέχρι το τέλος, καθώς και η εφεύρεση πολλών πολεμικών οχημάτων και όπλων. Η Γερμανία όχι μόνο ήταν κολλημένη στην ηπειρωτική Ευρώπη, αλλά συντρίφτηκε και από οικονομικές δυσκολίες. Όπως έγραψε ο Γερμανός Αντιστράτηγος Τόμας Τζορτζ στην έκθεσή του, που δόθηκε δύο χρόνια πριν από τον πόλεμο και στη συνέχεια θάφτηκε κάτω από το χαλί, «Ο γερμανικός στρατός είχε την ικανότητα να διεξάγει πόλεμο μέσα στους πρώτους έξι μήνες». Αυτό ίσχυε ακόμη περισσότερο για την οικονομική υποστήριξη και τις υποδομές. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε πολύ τη χρηματοδότηση του πολέμου σήμερα. Το παράδειγμα έχει αντιστραφεί: «Οι μεγάλες δυνάμεις διεξάγουν και διαχειρίζονται πολέμους με τους οικονομικούς πόρους που διαθέτουν, χωρίς να εισέρχονται στο συμβατικό πεδίο του πολέμου». Μόνο η ονομασία είναι διαφορετική. Το κοινό μπορεί να δει τη δήλωση ότι η Γερμανία διέθεσε επιπλέον 100 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον του αμυντικού της προϋπολογισμού ως τεχνική λεπτομέρεια προϋπολογισμού εδώ. Ωστόσο, αυτή είναι η οικονομική έκφραση ενός πολέμου που διεξάγεται με όλη του τη φρίκη. Ο O. Stone εφιστά την προσοχή μας σε εναλλακτικές έννοιες που χρησιμοποιούνται από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ που μετριάζουν, κρύβουν ή ακόμα και αλλάζουν τις ανθρώπινες απώλειες και τη βαρβαρότητα του πολέμου: σύγκρουση χαμηλής έντασης, απώλειες αμάχων κ.λπ. Στις μέρες μας, οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν και οι εμφύλιοι πόλεμοι που συνεχίζονται με όλη τους τη φρίκη μπορούν να κρύβονται πίσω από μερικές έννοιες. Η κυριολεκτική ονομασία του ανοιχτού πολέμου που διεξάγεται σήμερα δεν αναφέρεται. Ωστόσο, έννοιες όπως η εφεύρεση, η παραγωγή και η διανομή όπλων που δημιουργούν βαρβαρότητα έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται ανοιχτά. Ειδικά οι προϋπολογισμοί και η επιχορήγηση όπλων και άλλου πολεμικού εξοπλισμού δείχνουν την έκταση της βαρβαρότητας και του πολέμου.

Μην κοιτάτε πώς περνάει η καθημερινότητά μας σαν να είναι φυσιολογική. Στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε σε έναν ανοιχτό και τρομερό πόλεμο, αλλά δεν έχουμε θύματα αμάχους (!), δόξα τω Θεώ. Ωστόσο, αυτό ισχύει για χώρες/περιοχές που δεν είναι ακόμη το πεδίο του συμβατικού πολέμου. Σε χώρες όπου συνεχίζεται η συμβατική εκδοχή του πολέμου, οι ανθρώπινες απώλειες, οι μαζικές μεταναστεύσεις, οι σφαγές κ.λπ. φαίνονται με όλη τους τη φρίκη. Σφαγές στο Βιετνάμ και τη Βοσνία που προκάλεσε η εποχή μας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι σφαγές στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Ουκρανία, τις οποίες βλέπουμε από κοντά σήμερα, είναι σε επίπεδο που πληγώνει τη συνείδηση ​​της ανθρωπότητας.

Ωστόσο, τα όρια του κακού δεν έχουν φτάσει ακόμη στο έπακρο. Γιατί βιώνουμε μια περίοδο κατά την οποία οι συγκρούσεις που θα οδηγήσουν σε παγκόσμιο πόλεμο και περιφερειακούς πολέμους αποτυγχάνουν να επιτύχουν τους στόχους τους. Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα διαφέρει από την ατμόσφαιρα στην οποία ξεκίνησαν και οι δύο μεγάλοι παγκόσμιοι πόλεμοι. Και στους δύο παγκόσμιους πολέμους, επικρατούσε ένα σχετικά αξιοζήλευτο περιβάλλον ειρήνης (Belle époque, Beautiful Age) ή μια κατάσταση μουδιασμένης αδράνειας με ακατανόητη απροσεξία. Ο πόλεμος ξεκίνησε ξαφνικά και συνεχίστηκε μέχρι που τελείωσε η καταστροφή. Σήμερα επικρατεί μια διπλή κατάσταση: Αφενός, ενώ στις περισσότερες χώρες επικρατεί περίοδος ειρήνης, η παραγωγή, η προμήθεια και η διανομή πολεμικών όπλων και εξοπλισμού συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό. Ο συμβατικός πόλεμος συνεχίζεται σε ορισμένες χώρες και περιοχές. Αυτή η υβριδική περίοδος επιτελεί τον κανόνα της σαν να θεωρούνταν δεδομένο.

Δεδομένου ότι οι σημερινές πολεμικές διαδικασίες είναι συνυφασμένες με τις διαδικασίες ειρήνης και προετοιμασίας, η ειδική διαχείριση της διαδικασίας έχει αποκτήσει σημασία. Υπάρχει ανάγκη να μπορούμε να διεξάγουμε όχι μόνο στρατιωτική, πολιτική και οικονομική διαχείριση διαδικασιών, αλλά και σωρευτικές διαδικασίες που περιλαμβάνουν το σύνολο, με αλληλένδετο τρόπο. «Γι’ αυτό επέλεξα την έννοια της διαχείρισης του πολέμου, όχι της διοίκησης πολέμου, στον τίτλο του άρθρου.

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Πράγματι, πριν εμβαθύνω σε αυτό το θέμα, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε ορισμένες διακρίσεις. Οι ευέλικτες συμμαχίες που δημιουργούνται σε καιρό ειρήνης γίνονται πιο αυστηρές, πιο σοβαρές και αρχίζουν να περιλαμβάνουν κυρώσεις καθώς πλησιάζουν τον πόλεμο. Για παράδειγμα, η κύρια παγκόσμια δύναμη που θα κάνει τον πόλεμο επηρεάζει τη διαχείριση όλων των αρχηγείων. Αυτό μερικές φορές συμβαίνει άμεσα με τον τρόπο κατάληψης και ανάπτυξης. Όταν οι ΗΠΑ μπήκαν στον πόλεμο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανέπτυξαν στρατεύματα και, κατά μία έννοια, κατέλαβαν περίπου 50 χώρες. Δεν ζητήθηκε η βούληση και η συναίνεση πολλών από αυτές τις χώρες. Κατά μία έννοια, όλα τα μέλη της συμμαχίας έπρεπε να συμμορφωθούν με την κύρια στρατηγική. Ένα άλλο σημαντικό και συγκεκριμένο φαινόμενο είναι η μονοπώληση των όπλων, του πολεμικού εξοπλισμού και των τροφίμων. Επιπλέον, η εμπιστευτικότητα και η ιεραρχική ασφάλεια όχι μόνο των πολεμικών όπλων και εξοπλισμού, αλλά και των πληροφοριών τους, καθίσταται σημαντική. Οι μελέτες ραντάρ αέρα που πραγματοποιήθηκαν κρυφά στην Αγγλία πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι μυστικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου Κρυπτολογίας, το οποίο καθιέρωσε τον κρυπτογράφηση Enigma, είναι σημαντικά παραδείγματα. Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι, υπό την επίδραση της διπλωματικής και πολιτικής επιβολής της κύριας παγκόσμιας δύναμης, οι μικρές συμμαχικές δυνάμεις παγώνουν τουλάχιστον τα προβλήματα μεταξύ τους και οι προσπάθειες συμφιλίωσης και συνεργασίας εκτείνονται από τις διπλωματικές σχέσεις στις εμπορικές σχέσεις. Αυτό περιλαμβάνει την αναδιοργάνωση των λεκανών ειρήνης και συνεργασίας και των οργανώσεων στρατιωτικού μετώπου σύμφωνα με τη βούληση της κύριας δύναμης που διεξάγει τον πόλεμο.

Αν το εφαρμόσουμε στη σημερινή κατάσταση, οι στρατιωτικοί σχηματισμοί καθορίζουν τα κράτη και τις σχέσεις ακόμα κι αν έχουν πολιτικό και πολιτικό χαρακτήρα. Για παράδειγμα, οι μεταψυχροπολεμικές στρατιωτικές συμφωνίες (όπως η CFE) που διαμόρφωσαν το κράτος μας τη δεκαετία του 1990 διαλύονται και πάλι προς τα κάτω από τα ίδια μεγάλα κράτη, αποκαλύπτοντας νέες προτιμήσεις. Στην πραγματικότητα, μοιάζουμε σαν να έχουμε επιστρέψει στο κλασικό Western Camp στο οποίο βρισκόμασταν στο παρελθόν. Τεχνικά και στρατιωτικά μετατρέπεται σε ένα από τα συστατικά στοιχεία της Συμμαχίας με την οποία συνδέονται το αγγλοσαξονικό στρατόπεδο και οι ΗΠΑ. Προβλέπω ότι αυτή η διαδικασία θα επιταχυνθεί και θα αποκτήσει διάσταση. Οι μεγάλες δυνάμεις είναι καθοριστικές σε παγκόσμιους στρατηγικούς πολέμους. Τα σύνορα της χώρας, οι κυρίαρχες εξουσίες κ.λπ. είναι ασαφή σε επίπεδο στρατηγικής διοίκησης. Όπως προανέφερα, αυτή η κατάσταση εκδηλώθηκε με την άμεση κατοχή περίπου 50 χωρών στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το στρατόπεδο El’an West μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε αναπόσπαστα στοιχεία της στρατιωτικής συμμαχίας. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτός ο τρόπος ξεκίνησε με νέα μέλη, πρώτα με τη μορφή συμμετοχής στην οικονομική και πολιτική ένωση και στη συνέχεια με τη μορφή της ένταξης στο ΝΑΤΟ. Όλα τα πολεμικά logistics, ειδικά η παραγωγή όπλων ειδικού πολέμου, μονοπωλούνται. Στη νέα κατάσταση, η Γερμανία στην Ευρώπη και η Ιαπωνία στην Άπω Ανατολή είναι οι υπεύθυνες χώρες της συμμαχίας με τις αμυντικές τους βιομηχανίες (ας προσέξουμε και το γεγονός ότι οι μη στρατιωτικές βιομηχανίες μετατρέπονται γρήγορα σε στρατιωτικές βιομηχανίες) και τους τεράστιους προϋπολογισμούς τους. Χώρες όπως η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, όπου αναπτύσσονται ειδικές μονάδες πυραύλων των ΗΠΑ, είναι ενσωματωμένες μικρές χώρες του στρατηγικού σχεδιασμού. Χώρες όπως η Τουρκία και η Πολωνία βρίσκονται σε διαφορετική θέση με τους στρατιωτικούς θεσμούς, τις επενδύσεις και το ανθρώπινο δυναμικό τους. 

Σε αυτές τις συμμαχίες, είναι σημαντικό να αναγκάζονται τα μέλη να το κάνουν με εσωτερικούς φορείς αντί να τα αναγκάζουν να το κάνουν. Η Γαλλία, η οποία παραδοσιακά ήταν η πιο επικριτική απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη, λαμβάνει μια προληπτική στάση για να αναλάβει ρόλο και να αναλάβει την ευθύνη στον πόλεμο στην Ουκρανία. Χώρες όπως η Ολλανδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και ο Καναδάς έχουν αναλάβει την ευθύνη ιδιαίτερα στην παραγωγή πολεμικών οχημάτων και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Οι ναυαρχίδες των συμμαχιών που διεξάγουν τον κουρδικό πόλεμο πραγματοποιούν μια δραστηριότητα συγκέντρωσης με επίκεντρο τους εαυτούς τους. Για παράδειγμα, σε αυτή τη νέα περίοδο, οι αξιώσεις των μελών της συμμαχίας πέρα ​​από τα σύνορά τους, η εμπλοκή τους σε στρατιωτικές δραστηριότητες, η παρουσία στρατιωτικών μονάδων με υψηλή επιχειρησιακή ικανότητα, οι στόχοι τους κ.λπ. ακυρώνονται. Επιβάλλεται είτε η απόσυρση σκυροδέματος είτε η δυσλειτουργία των διασυνοριακών κατασκευών. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στον συγχρονισμό όλων των στρατιωτικών δραστηριοτήτων σε μεγαλύτερο βαθμό. Προτείνεται, με διπλωματικούς όρους, ότι οι σημαντικές χώρες, ειδικά που περιβάλλουν τη Ρωσία και την Κίνα και έχουν πρόσβαση στις ζώνες επιρροής τους, θα πρέπει να τερματίσουν τις συγκρούσεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν ένα φράγμα για το δυτικό στρατόπεδο. Η ενδοσυμμαχική περιφερειακή προοπτική είναι ένα σημαντικό έργο πρότυπο. Το πιο σημαντικό ζήτημα σε αυτό το πρότυπο έργο είναι ότι τα ισχυρά περιφερειακά κράτη εγκαταλείπουν τις διασυνοριακές διεκδικήσεις και τις δραστηριότητές τους.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι κοινωνίες εντός της συμμαχίας πρέπει να προετοιμαστούν για πόλεμο και να δημιουργήσουν σοβαρό ανθρώπινο δυναμικό. Στην πραγματικότητα, πρέπει να τονίσω το γεγονός ότι οι ακροδεξιές, σκληροπυρηνικές εθνικιστικές εθνικιστικές ομάδες που προχωρούν γρήγορα και αποκτούν βία και δύναμη στις ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν σχηματίστηκαν από μόνες τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη δημόσια δημοσίευση της Ακαδημίας MIT αφορούσε τις ακροδεξιές δομές στην Ευρώπη.

Η χώρα μας προσπαθεί να διατηρήσει την ύπαρξη και την επιβίωσή της ανάμεσα σε αυτές τις πολύπλοκες συντεταγμένες. Είναι επιτακτική ανάγκη η αξιολόγηση και η αναδιάρθρωση της χώρας μας για τις παραπάνω συντεταγμένες και το σύστημα ανάλυσης, η ένωση της κοινωνίας για έναν κοινό στόχο, η προσπάθεια εξεύρεσης μόνιμων λύσεων ιδιαίτερα στο οικονομικό πρόβλημα, η αύξηση της απόδοσης των υφιστάμενων δομών σε όρους πολέμου. τεχνολογίες και παραγωγή, και να αναπτύξει ένα μοναδικό στρατηγικό πλεονέκτημα μεταξύ πολύπλοκων παγκόσμιων συμμαχιών και συμφερόντων. Σύμφωνα με τα λόγια του διαχειριστή του Teşkilatı Mahsusa, Ali Abbas, “Υπάρχει ένα μεγάλο γεγονός που θα πάρει τα πάντα και τους πάντες.” Επιπλέον, αυτό το γεγονός δεν μένει μόνο έξω σε ένα στενό πλαίσιο. Σήμερα, υπάρχει μια εσωτερική επανάσταση στην Τουρκία που είναι πιο ενθουσιώδης και αδύνατο να αντιστραφεί από οποιαδήποτε άλλη. Και αυτό περιμένει να γίνει κατανοητό ως οντολογικό πρόβλημα…

Mehmet Ali BAL / Ειδήσεις 7

9. Τούρκοι!

“Εξήλθατε” της συμφωνίας “CFE”, ολοφάνερο σημάδι ότι αναμένετε και ετοιμάζεστε και εσείς για Πόλεμο και μάλιστα σύντομα, στην γειτονιά μας, κάτι που πολλές φορές εδώ στο ¨ΣΑΪΤ¨ μας εσχάτως έχουμε με επιχειρήματα και εμείς αναφέρει, ως παγιωμένη θέση μας πλέον, θέση που όμως ευχόμεθα να μην επαληθευτεί αυτήν την φορά, διότι δεν είμαστε… ανώμαλοι να θέλουμε πόλεμο!..

Να γνωρίζετε όμως ότι, ακόμα και έτσι, καμία στρατιωτική σας κίνηση δεν θα μπορέσει να μείνει κρυφή από τους ανεξάρτητους“ΑΓΓΕΛΟΥΣ”!.. (Ούτε στην κατεχόμενη από εσάς Θράκη μας, ούτε στην κατεχόμενη από εσάς Μ. Ασία μας, ούτε και στην Κύπρο μας, όπου έχετε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΙ… ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙ)!..

Όσο δυνατοί πληροφοριακά είστε εσείς μέσα στην Ελλάδα, με την βοήθεια κυρίως όλων αυτών των ομοδόξων σας και ταυτοχρόνως μισελλήνων λαών που εισέβαλαν στην χώρα μας, άλλο τόσο, και αναλογικώς περισσότερο, είμαστε και εμείς, που πολεμάμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ και ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΥΔΕΝΟΣ, ρε Μεμέτια, και που αυτήν την στιγμή που “μιλάμε”, [ΚΑΙ ΔΕΝ (!!!) ΣΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΜΕ], είμαστε ακόμα “μέσα” στο ΓΕΕΔ σας!.. 

10.

 

ΛΑΜΠΡΌΣ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ

Εφημερίδα Yeni Birlik Πρώτη Σελίδα

 

Εφημερίδα Türkgün Πρώτη Σελίδα

ΓΙΑ “ΓΗΠΕΔΟ ΓΑΖΑ” ΔΕΝ ΓΡΑΦΑΜΕ; 

Yeni Söz Gazetesi İlk Sayfası

 

11.

Νέοι ήχοι μάχης! Η CIA μετέφερε στο Ισραήλ: Θα χτυπήσουν εντός 48 ωρών!

Η ένταση στη Μέση Ανατολή έφτασε στο αποκορύφωμά της μετά το χτύπημα του Ισραήλ στο κτίριο του προξενείου του Ιράν στη Συρία. Η CIA έστειλε ένα σημείωμα στη δολοφονική ισραηλινή κυβέρνηση λέγοντας ότι η Τεχεράνη θα χτυπήσει εντός 48 ωρών.

05.04.2024 
Η επίθεση του Ισραήλ στο κτίριο του ιρανικού προξενείου στη Συρία την 1η Απριλίου αύξησε την ένταση στην περιοχή. Μετά την επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν 7 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο στρατηγοί από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, ο Ιρανός ηγέτης Χαμενεΐ είπε: «Το Ισραήλ θα χαστουκιστεί».

Μετά τον Χαμενεΐ, η Χεζμπολάχ στον Λίβανο απείλησε το Ισραήλ. Μετά από διαδοχικές δηλώσεις, ο ισραηλινός στρατός ακύρωσε την άδεια κατ’ οίκον όλων των στρατιωτών και ανακοίνωσε ότι θα καλέσει έφεδρους στρατιώτες για την ενίσχυση της αεράμυνας. Καθώς η ένταση αυξάνεται μέρα με τη μέρα, οι τοπικές αρχές στην περιοχή του Τελ Αβίβ σχεδιάζουν να ανοίξουν καταφύγια σε περίπτωση επίθεσης. Ο Άμος Γιαντλίν, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών του Ισραήλ (AMAN), δήλωσε: «Δεν θα εκπλαγώ αν το Ιράν εκτοξεύσει έναν πύραυλο απευθείας στο Ισραήλ». Το Ισραήλ, το οποίο έχει επιταχύνει τις προετοιμασίες του για πόλεμο, ενέτεινε τους αποκλεισμούς του στις εφαρμογές GPS χθες το πρωί. Ο αποκλεισμός διαφορετικών εφαρμογών GPS, ειδικά της Google, άρχισε να συμβαίνει για πρώτη φορά στα εσωτερικά μέρη της χώρας. Όσοι άνοιξαν τις εφαρμογές είδαν την τοποθεσία τους ως Βηρυτό αντί για Τελ Αβίβ.

«Το Ιράν ΘΑ ΕΠΙΘΕΤΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ»

Από την άλλη, το VOX News με έδρα τις ΗΠΑ έγραψε ότι η CIA έδωσε πληροφορίες στο Ισραήλ ότι το Ιράν θα επιτεθεί εντός 48 ωρών. Η ίδια είδηση ​​εμφανίστηκε και στον λιβανέζικο Τύπο Al Mayadeen. Τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι το Ιράν θα επιτεθεί με μια «βροχή» από drones και πυραύλους.

ΕΦΕΔΡΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΙΑ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα καλέσει εφέδρους στρατιώτες για να ενισχύσει την αεράμυνα του μετά την αεροπορική επίθεση του Ιράν στο κτίριο του προξενείου στη Δαμασκό την 1η Απριλίου. Η δήλωση του ισραηλινού στρατού για το θέμα συμπεριλήφθηκε και στις ειδήσεις της Jerusalem Post. Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι η στρατολόγηση εφέδρων στρατιωτών είχε ως στόχο την ενίσχυση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΤΟΥΡΚΙΑ”
ÖzgürBayrak Haber7.com – Συντάκτης
ΚΑΙ

Πρώτη σελίδα της εφημερίδας Hürriyet

ΥΓ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ, ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ (ΤΥΧΟΝ ΠΑΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ “ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ”!.. 

12. Πήγε λέει, (08-04-2024), ο Κος Ανδρουλάκης στον Κο ΑΑΔΕ, ΡΑΜΜΟ, για να μάθει*, όπως λένε ανοήτως, γιατί τον παρακολουθούσαν! (Νομίμως βεβαίως, αν και ο Κ.Κ.Μ. έιχε πει πως δεν γνώριζε και πως αν το ήξερε θα την απαγόρευε την υπόψη επισύνδεση)!

Διαβάστε! Γιατί, γενικώς, κάποιος ή κάποιοι παρακολυθούν κάποιον ή κάποιους, θα το μάθει ο Ανδρουλάκης και ο κάθε Ανδρουλάκης, μόνον αν βρεθούν ποιοί ήσαν αυτοί που παρακολουθούσαν και αυτοί θελήσουν να πουν οι ίδιοι το “διότι”!

Αυτό είναι ο “τύπος”, αλλά και η “ουσία”!

Συνεπώς είναι λάθος να λέγεται “γιατί παρακολοθείται” ο “τάδε” ή ο “δείνα”, αφού αυτό το γνωρίζουν μόνον οι κάθε φορά παρακολουθούντες ή παρακολουθήσαντες! Οι όποιοι άλλοι, μόνον σε εκτιμήσεις δύνανται να προβαίνουν κάθε φορά και μόνον!..

Γι’ αυτό και ο Κος Ανδρουλάκης, [που όπως έχουμε πει, όσο θα υπάρχει πολιτικά, μόνον για τις υποκλοπές θα ομιλεί, (μάλλον τον “έπιασαν” σε… επικίνδυνες ερωτικές του στιγμές, αλλιώς δεν εξηγείται η τόση εμμονή του, για ένα θέμα που το χειρίζεται η Δικαιοσύνη)], έπρεπε να είχε πάει στην ΕΥΠ, τότε που του το είχε προτείνει ο Π-Θ Κ.Κ.Μ. και να είχε μάθει το “γιατί”… πιθανώς!.. Πάντως θα ήταν πιο… ήρεμος προσωπικά και… Κομματικά!…

* Η διαδικασία ενημερώσεώς του από την αντι-Κυβερνητική και όχι Κρατική (ενν. ουδέτερη) “ΑΑΔΕ” του Κου… Ράμμου, θα αργήσει, αφού υπάρχουν ακριβώς αυτά! Ποιά; Μα τα… γραφειοκρατικά διαδικαστικά βεβαίως!..

13. Ευχόμαστε από την καρδιά μας “ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ” και “ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ” στον Ι/Π-Θ, Κον Β. ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ! Είθε η μετεγχειρητική του πορεία να είναι απολύτως ομαλή!..

14. Για “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ”!

«ΘΡΥΛΟΣ είσαι…» | «Αλλοιωμένη αυτή η βαθμολογία!» | Ο Διονύσης Βερβελές σχολιάζει

«ΘΡΥΛΟΣ είσαι…» | «Αλλοιωμένη αυτή η βαθμολογία!» | Ο Διονύσης Βερβελές σχολιάζει…
Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024

Δείτε το βίντεο εδώ:

ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΑΝΕΠΙΤΥΧΗ ΤΗΣ “ΚΟΥΛΑΣ” ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΖΕΛΟ ΚΑΙ ΜΠΑΟΥΚ, ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗΝ … ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΡΕΤΣΟΥ, ΩΣ “ΠΕΜΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΗ” ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ, ΣΤΟ 1-0 ΣΤΟ 91″ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ; ΑΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΦΕΥΓΕ ΜΕ “Χ” ΑΠΟ ΤΗΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, ΠΟΎ ΘΑ ΗΤΑΝ Η “ΚΟΥΛΑ” ΤΩΡΑ; ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΓΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ; ΑΝ, ΑΝ, ΑΝ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ!..

ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΑΝΑΘΥΝΗΘΕΙΤΕ, ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΔΙΟΤΙ ΟΙΑΛΛΟΙ ΘΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ, ΛΟΓΩ ΡΕΤΣΟΥ!..

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-