ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΝΕΙΡΟ ΒΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ! ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

Φίλοι μου / μας!

1. Γκιουλέρ και Γκιουράκ στο Ιράκ / Βαγδάτη (06-02-2024)! Συνάντηση με τον Π-Θ του Ιράκ ΣΟΥΝΤΑΝΙ και τον ΠτΔ Λατίφ ΡΕΣΙΝΤ!

Οι Τούρκοι “ένστολοι” “πέρασαν” στους Ιρακινούς το μήνυμα πως η ασφάλεια του Ιράκ είναι “δεμένη” με αυτήν της Τουρκίας, (ναι, μην γελάτε), ενώ αναφέρθηκαν και σε ενίσχυση της παρούσης συνεργασίας τους με τους Ιρακινούς!.. Δείτε:

Yeni Birlik Gazetesi İlk Sayfası

Επίσης ισχυρίστηκαν και πάλι, ότι η δράση τους (“ΤΕΔ”) στο Β. Ιράκ και στην Συρία βασίζεται στο “Διεθνές Δίκαιο” (sic)!..

Τον περασμένο Αύγουστο είχαν επισκεφθεί το Ιράκ και οι Χ. ΦΙΝΤΑΝ και Ι. ΚΑΛΙΝ!

2. Επέτειος χθες (“κλείσαμε” χρόνο / 06-02-2023) των σεισμών στην Τουρκία!

Πρώτη σελίδα της εφημερίδας Hürriyet

Εφημερίδα Milat Πρώτη Σελίδα

3.

Γιατί η Δύση θέλει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την Κύπρο;

06.02.2024

Αφού ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης έλαβε όλες τις παραχωρήσεις που ήθελε από την τουρκοκυπριακή διαπραγματευτική ομάδα στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις της Ομοσπονδίας στο Κραν Μοντάνα το 2017, πίστευε ότι ήταν ο μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού, η μοναδική κυρίαρχη δύναμη και το αφεντικό του Τ/Κ.

Μετά από αυτό το στάδιο και όλες αυτές τις παραχωρήσεις, με την πεποίθηση ότι οι Τουρκοκύπριοι θα το αποδέχονταν οπωσδήποτε, έθεσε στο τραπέζι το αίτημα «Μηδέν στρατιώτες, μηδέν εγγυήσεις», με στόχο οι Έλληνες να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι του νησιού σύμφωνα με το Ελληνικό ιδεώδες, την “Μεγάλη Ιδέα”.

Η Τουρκοκυπριακή Επιτροπή Διαπραγμάτευσης δεν είπε «όχι» στο αίτημα του Αναστασιάδη «Μηδέν στρατιώτες, μηδενική εγγύηση», αλλά ουσιαστικά το αποδέχτηκε και πρόσθεσε στην αίτηση το ακόλουθο: «Η εγγύηση της Τουρκίας θα ακυρωθεί μετά από 12 χρόνια και ο τουρκικός στρατός θα αποσυρθεί εντελώς από το νησί στην πορεία».

Ο Αναστασιάδης σκεπτόμενος ότι η απαίτησή του είχε διαλυθεί, έφυγε αμέσως από το τραπέζι, ανακοίνωσε ότι τερματίζει τις διαπραγματεύσεις και έφυγε από το Κραν Μοντανά για να μην τρέξουν οι διαμεσολαβητές και τον επαναφέρουν στο τραπέζι που είχε ανατρέψει. Ήταν εξαιρετικά σίγουρος για την υποστήριξη που του έδωσαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Τον κατέλαβε πλήρως το όνειρο ότι «Οι Τούρκοι στρατιώτες θα φύγουν από το νησί, θα τελειώσει η Εγγυητική Συμφωνία και όταν έρθει η ώρα, η Ένωση θα πραγματοποιηθεί».

Ωστόσο, όταν τα πράγματα δεν πήγαν όπως έπρεπε, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, χτυπούσαν (ενν. οι Ε/Κ) κάθε πόρτα για να «συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν εντός της Ομοσπονδίας και του Κραν Μοντάνα». Έχουν πλήρη επίγνωση του τί έχουν χάσει και αν οι διαπραγματεύσεις της Ομοσπονδίας ξεκινήσουν με κάποιο τρόπο από εκεί που σταμάτησαν, η πρώτη τους απάντηση θα είναι «Δεχόμαστε την προσφορά της τουρκοκυπριακής διαπραγματευτικής ομάδας. Θα υπάρξουν πράγματα όπως «η εγγύηση της Τουρκίας θα πρέπει να λήξει μετά από 6 χρόνια, όχι 12 χρόνια, και ο τουρκικός στρατός θα πρέπει να αποσυρθεί από το νησί εκείνη την ημερομηνία».  

Θα γίνει, αλλά θα ισχύσουν και οι παραχωρήσεις που έκανε τότε η τουρκική διαπραγματευτική ομάδα. Ποιές ήταν αυτές οι παραχωρήσεις;

 • Παραχώρηση τεσσάρων δικαιωμάτων ελευθερίας στους Ελληνοκύπριους στις τουρκικές περιοχές
 • Εγκατάσταση Ελλήνων στα τουρκικά εδάφη σε ποσοστό το ένα τέταρτο του πληθυσμού μας, παγώνοντας” το ένα τέταρτο του τουρκικού πληθυσμού
 • Ακύρωση του δικαιώματος των Τουρκοκυπρίων να έχουν ξεχωριστή πλειοψηφία στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, όπως υπήρχε στο Σύνταγμα του 1960,
 • Κατάργηση της απασχόλησης 70 Ελλήνων και 30 Τούρκων σε δημόσια απασχόληση και 60 Ελλήνων και 40 Τούρκων σε αστυνομικές και στρατιωτικές θέσεις.
 • Άνισοι όροι στην εκ περιτροπής Προεδρία.
 • Αφού το ένα πέμπτο του εδάφους της ΤΔΒΚ και περίπου 40 οικισμοί επιστράφηκαν στους Ελληνοκύπριους, το έδαφος των Τουρκοκυπρίων μειώθηκε στο 29,2 τοις εκατό
 • Τα ακίνητα σε 4 κατηγορίες θα επιστραφούν αυτόματα στους Έλληνες την επομένη της συμφωνίας
 • Λόγω της αρχής της διασταυρούμενης ψήφου στις Προεδρικές εκλογές, οι Έλληνες που ζουν στην τουρκική περιφέρεια θα ψηφίσουν με ποσοστό 20 τοις εκατό, σε εκλογές στις οποίες θα εκλεγεί ο Πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων. (Για να διασφαλιστεί ότι όποιον Τουρκοκύπριο θεωρούν οι Ελληνοκύπριοι πιο κοντά τους, αυτό το άτομο εκλέγεται θα Πρόεδρος με το 20 τοις εκατό των ελληνικών ψήφων.)
 • Να δίνεται άδεια από την Κεντρική Κυβέρνηση, όχι από τα Ομοσπονδιακά Κράτη, σε άτομα και φοιτητές που θα έρθουν στην Ομοσπονδιακή Πολιτεία για πανεπιστημιακή εκπαίδευση και εργασία.
 • Ακύρωση υφισταμένων ρυθμίσεων για τη διατήρηση της ύπαρξης των Τουρκοκυπρίων.
 • Επίλυση του ζητήματος ιδιοκτησίας σε ατομική βάση και όχι μεταξύ δύο ομοσπονδιακών κρατών.
 • Οι Έλληνες να μπορούν ελεύθερα να εισέρχονται στο νησί της Κύπρου, ενώ οι Τούρκοι να μπορούν να εισέλθουν με τη λήψη βίζας “Σένγκεν”.

Λόγω του Ομοσπονδιακού Κράτους, που θα ιδρυθεί μετά από αυτές τις παραχωρήσεις, θα τεθούν όλα τα θέματα στο τραπέζι, όπου θα εμπλακεί και η μητέρα Τουρκία, ενώ εμείς ως Τ/Κ δεν έχουμε ακόμα εμπλακεί!

Δεδομένου ότι η «Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Κύπρου» που θα ιδρυθεί θα είναι κράτος μέλος της ΕΕ εντός του πεδίου εφαρμογής του 10ου Πρωτοκόλλου, η Τουρκία δεν θα έχει κανένα δικαίωμα στο νησί.

Η Τουρκία θα κληθεί να αποδεχθεί τον «Χάρτη της Σεβίλλης» και να αποσυρθεί από την “Θάλασσα των Νησιών” (Αιγαίο) και την Ανατολική Μεσόγειο.

Θα υπαγορευτεί στην Τουρκία ότι δεν ισχύει η «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη», την οποία ορίζει ως “Γαλάζια Πατρίδα”.

Όλες οι υπάρχουσες γραμμές FIR στη “Θάλασσα των Νησιών” και στην Ανατολική Μεσόγειο θα κηρυχθούν άκυρες. 

Όσο υπάρχει επίθεση κατά των Τουρκοκυπρίων στην Κύπρο, όπως και στη Γάζα, η Τουρκία δεν θα έχει το δικαίωμα να παρέμβει.

Η οικονομική ζωή, τα δικαιώματα του πολίτη και όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων θα κριθούν από την Ελληνική Διοίκηση.

Αυτά τα γεγονότα είναι ο λόγος που ο Χριστοδουλίδης βρίσκεται στο προσκήνιο και στα παρασκήνια, ενώ ΗΠΑ και ΕΕ αγωνίζονται να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την Ομοσπονδία στην Κύπρο, όπως αυτές σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά.

Αυτό που ξεχνιέται είναι ότι η “ΤΔΒΚ” δεν διευθύνεται από τον πρόεδρο της περιόδου Κραν Μοντανά, πως η Τουρκία είναι το ισχυρότερο κράτος στην περιοχή και πως οι Τουρκοκύπριοι δεν θα προσεγγίσουν μια συμφωνία άλλη από τη λύση των δύο κρατών

Prof. Ο Δρ. (Πολιτικών Μηχανικών), Αναπλ. Ο Δρ. (UA. Attach.) Ata ATUN

Πολιτικός Σύμβουλος του Προέδρου της ΤΔΒΚ

Βουλευτής 1ης θητείας της Δημοκρατίας της ΤΔΒΚ

-/-

ΘΕΣΗ “ΑΓΓΕΛΩΝ” ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥ ΑΤΟΥΝ

Διαβάζοντας κανείς τον Κο Ατούν, αντιλαμβάνεται τα εξής:

α. Όχι μόνον οι Τούρκοι, αλλά και οι Τ/Κ διακατέχονται ακόμα από το “Σύνδρομο των Σεβρών”.

β. Οι Τούρκοι, αλλά και οι Τ/Κ ειδικώς, όταν ομιλούν για… “Ελληνική Μεγάλη Ιδέα” μας λένε κατ’ ουσίαν πως… δεν γνωρίζουν τους, σημερινούς, (έστω αυτούς), Έλληνες, πως δεν μας ξέρουν!..

γ. Οι Τούρκοι και οι Τ/Κ πιστεύουν πως τους διασφαλίζει η λύση των 2 Κρατών, ξεχνώντας (“για να μην το κουράζω”), πως για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει “να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα” και ενώ το ξέρουν, συνεχίζουν να το λένε, ισχυριζόμενοι πως αν πάνε και πάλι σε διαπραγματεύσεις, η λύση των 2 Κρατών αμέσως ανατρέπεται, αφού ήδη έδωσαν το 2017, κατά πως ο Κος Ατούν λέγει, μια σειρά από “πράγματα” στους Ε/Κ (δες πιο πάνω άρθρο του αναφερθείσες παραχωρήσεις), με πρώτο την σε 12 χρόνια απόσυρση της εγγυήσεως της Τουρκίας (του ρόλου της ως “εγγυητρίας δυνάμεως”) και στον ίδιο -καταληκτικό- χρόνο απόσυρση από το νησί των τουρκικών στρατευμάτων!…

Ρωτάμε! Κε Ατούν! Το 2017 δεν υπήρχε στην τ/ατζέντα η λύση των 2 Κρατών στο νησί; Βεβαίως και υπήρχε!..

-/-

Κε Ατούν!

Να σου απαντήσουμε εμείς οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” γιατί η Δύση θέλει την επανέναρξη των Ε/Κ Τ/Κ (ουσιαστικά) διαπραγματεύσεων! Σύνεχιζε να διαβάζεις!

Η Δύση λοιπόν θέλει να διευθετήσει* συνολικώς (!) το θέμα της Α. Μεσογείου, μέχρι και την ολοκλήρωση των Ι/επχ-σεων στην Γάζα (ευχής έργον θα ήταν για την Δύση να τελείωναν μαζί ως θέματα, αν και το “Παλαιστινιακό” είναι ένα μόνον από τα θέματα της Α. Μεσογείου), Ι/επχ-σεις οι οποίες θα διαρκέσουν, (“Υπό Κανονικάς Συνθήκας”), όλο το 2024 και ίσως και το 2025! (Αν οι Ισραηλινοί  δεν “καθαρίσουν” πλήρως το πολεμικό πρώτα και ακολούθως αν δεν ρυθμιστεί (δεν γράφω “αν δεν ρυθμίσουν”) το πολιτικό Πεδίο στην υπόψη “Λωρίδα”, δεν θα φύγουν από την Γάζα)!

* Συνολική “Διευθέτηση Των Θεμάτων Της Α. Μεσογείου” για τις Η.Π.Α. εκτιμούμε οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” ότι σημαίνει: (Πάντα υπαρχούσης βεβαίως της “παγκοσμίου ειρήνης” και… ΑΚΡΟΘΙΓΩΣ, διαβάστε παρακάτω)!

α. Ο-ΡΙ-ΣΤΙ-ΚΗ (!) επίλυση του “ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ” προβλήματος (50 έτη φέτος από το… “στημένο” 1974), επίλυση που θα συμπαρασύρει –ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ – και το τέλος του ΕΤ “Πολέμου” τουλάχιστον στην Α. Μεσόγειο, που πιο συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει το τέλος του… πολέμου των όποιων… θαλασσίων χαρτών και οι 2 πλευρές έχουν έως τώρα παρουσιάσει / προβάλλει, όπως πχ αυτών με τις “ΑΟΖ” της κάθε μιας, που αν τους βάλλεις μαζί στο τραπέζι… τέμνονται!..

Και αυτό γιατί;

Διότι τότε, απλώς, ΕλλάδαΤουρκία, [όπως και… συνημμένως Αίγυπτος, Ισραήλ (“σάβουαρ”), αλλά λίαν πιθανότατα και το Παλαιστινιακό Κράτος, που τώρα “ακούς, Κε Ατούν, να παίζει”, όπως και ο διαλυμένος Λίβανος, όταν… αναγεννηθεί φυσικά, αλλά και η διηρημένη Συρία, για την οποίαν θα πρέπει να γίνει ξεχωριστή αναφορά], ΘΑ “ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ” ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΗΣ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΕΣ… ΕΥΛΟΓΙΕΣ!..

Το κλειδί της λύσεως του ενεργειακού θέματος (διότι περί αυτού πρόκειται) της Α. Μεσογείου, αλλά και της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ του “μοναχικού” / “περικυκλωμένου” ΙΣΡΑΗΛ, ευρίσκεται / εδράζεται, κατά 90%, στην επίλυση του “ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ” και σίγουρα 100% στην επίλυση συνολικώς της διαχρονικής (!) ιστορικά Ε-Τ συγκρούσεως!

Πρόσεξε τώρα Κε Ατούν!

Δυστυχώς σήμερα, ενώ με τον Κ.Κ.Μ. η Ελλάς πια είναι 100% και γνήσια / “καθαρά” υπό τις Η.Π.Α., η Τουρκία… σου δεν είναι υπό την υπερδύναμη αυτή και κοινή μας σύμμαχο, ώστε να μπορούσαμε να πούμε πως θα “τα βρίσκαμε” γενικώς, (μάλλον θα χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία!..), ενώ πολιτικά συμπεριφέρεται -και να με συγχωρείς (!)- ως μια πόρνη η οποία αρέσκεται να αλλάζει συνεχώς… επιβήτορες ή άντε -έστω (!)- σαν μια γυναίκα που ενώ είναι παντρεμένη, απατά συνεχώς τον άνδρα της, κάτι που ο άνδρας της το γνωρίζει και την ανέχεται προς χάριν πχ των παιδιών τους ή διότι την αγαπάει, ή… , ή … κλπ! (Όπου “γυναίκα”, βάλλε Τουρκία, όπου “άνδρας της”, βάλλε Η.Π.Α. και όπου “παιδιά, αγάπη”, κλπ, βάλλε την γεωστρατηγική θέση της… “Μαμάς” σας, όπως την λέτε Τουρκίας)!..

β. Το τέλος του πολέμου των ελληνικών και τουρκικών όποιων… Χαρτών, θα σημάνει και το τέλος του Τ-Λ μνημονίου, με αποτέλεσμα και (!) η Λιβύη* συνολικά να “ανακρούσει πρύμναν” και να επιστρέψει και να “καθήσει στα αβγά” της, κάτι που θα… ηρεμήσει την Δύση και κυρίως την… σιωπούσα Ιταλία, αλλά και εμάς, την Ελλάδα!

(Η Ιταλία δεν έβγαλε “κιχ” μετά από την ανακοίνωση της Δ. Λιβυκής… “συνορεύουσας ζώνης”, κλπ, διότι θέλει να στείλει στην Τουρκία, “αλά Αλβανία”, μετανάστες)!

* Κυρίως, βεβαίως, η Δυτική Λιβύη, αφού ακόμα η Α. του Χαφτάρ δεν έχει ακόμα εμπλακεί με τα… νερά και την… ενέργεια! Ετοιμάζεται όμως ο ΦΙΝΤΑΝ να τον επισκεφτεί προσεχώς, με στόχο να τον… ερωτευτεί ο… Στρατάρχης Χαφτάρ και να στρέψει κεφαλήν προς την… τ/ημισέληνο! Δύσκολο μάλλον, αφού μας “σώζει” ο εσωτερικός Λιβυκός διχασμός και ασφαλώς το γεγονός ότι ο Χαφτάρ στην περιοχή του και γενικώς στην Λιβυκή επικράτεια είναι ακόμα αρκετά δυνατός!

γ. Η διευθέτηση του “Παλαιστινιακού” και η δημιουργία Π/Κράτους, με το “Ο.Κ.” των Ισραηλινών, θα είναι κάτι που θα… ηρεμήσει γενικώς και τα εκεί Μεσανατολικά νερά της Α. Μεσογείου, αλλά θα οδηγήσει και

δ. Σε μια συνολικότερη διευθέτηση των όποιων ΙΑιγυπτιακών διαφορών, μετά από μια εξ αρχής συνολική εξέταση των “θέλω” των 2 ισχυρών αυτών δυνάμεων – “δρώντων” στην περιοχή και ειδικότερα των “θέλω” τους στην Α. Μεσόγειο, ενώ επίσης

ε. Θα σημαίνει, εκ των πραγμάτων, πως η Τουρκία θα έχει αποδεχτεί το όποιο Ι/… όραμα για ο,τιδήποτε “περνάει” απ’ αυτό που αυτή σήμερα χαρακτηρίζει ως “ΑΟΖ” της, κλπ!

στ. Το ίδιο, με την παραπάνω υποπαράγραφο (ε) θα σημαίνει και για τις ΤΑιγυπτιακές σχέσεις και τις προβαλλόμενες σήμερα από τις δύο  αυτές χώρες ως “ΑΟΖ” τους!

ΑΥΤΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΚΕ ΑΤΟΥΝ (ΑΚΡΟΘΙΓΩΣ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ / ΕΓΡΑΨΑ), ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ / ΜΑΣ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ! 

Αυτό είναι και το νόημα της προσφάτου ΕΤ προσεγγίσεως, (απόλυτη επιτυχία της Α/Κ-Β, εμείς δεν κρυβόμαστε, αφού μοιάζει οι Η.Π.Α. να έχουν… ηρεμήσει τουλάχιστον το… άσωτο παιδί τους Τουρκία), το ίδιο νόημα υποκρύπτει και η Τ-Αιγυπτιακή προσέγγιση (προσεχής επίσκεψη Φιντάν στο Κάϊρο και το δώρο των τ/”ΜΕΑ”, κλπ), και ίσως αν (!) δεν υπήρχε ο ΡΩΣΟ-ΙΡΑΝΙΚΟΣ, ρωσικός κυρίως, δάκτυλος με το ανόητο* κτύπημα της “ΧΑΜΑΣ”, αυτό της 7ης Οκτ. 2023, να υπήρχε και ΙΠαλαιστινιακή προσέγγιση και συμφωνία για “Παλαιστινιακό Κράτος” (γι’ αυτό και “παλεύουν” οι Η.Π.Α. να πείσουν… χθες το Ισραήλ να “πάει” σε τερματισμό των επχ-σεων του στην Γάζα), με την διαμεσολάβηση των Η.Π.Α.,

κάτι που θα οδηγούσε σε μια συνολική ΔΙΑΣΚΕΨΗ (!) ΓΙΑ ΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ υπό την αιγίδα των Η.Π.Α., (κάτι που παραμένει, όπως εκτιμούμε, βασικός στρατηγικός στόχος των Η.Π.Α.), σε μια διάσκεψη με συμμετέχουσες τις χώρες Ελλάδα, Τουρκία, “Κυπριακή Δημοκρατία”, Ιταλία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Συρία (Άσαντ), Λιβύη (Δ. και Α.), Λίβανος και με παρατηρητή την Μ. Βρετανία! (Μ. Βρετανία: Να μην πούμε το “γιατί” θα πρέπει να συμμετέχει, διότι θα θέλαμε “σελίδες επί σελίδων”)!..

ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΣΚΕΨΕΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ, ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ Μ’ ΑΥΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ!

ΠΡΟΣΕΞΕ, ΚΕ ΑΤΟΥΝ!

 • ΕλλάδαΤουρκία, μοιάζει να τα βρίσκουν, αφού ο ΡΤΕ μοιάζει να αρχίζει να πείθεται να… δυτικογυρίσει (sic)!.. Μοιάζει πια (ως ατμόσφαιρα φυσικά) να είναι ΟΚ! Το… χαλί ομαλοποιήσεως των Ε-Τ σχέσεων φαίνεται να στρώνεται πολύ καλά!
 • Έτσι, ορθώς οι Η.Π.Α. επιδιώκουν την επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του “ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ”, που αν επιλυθεί, τότε δεν θα υπάρχει πλέον πολιτικό πρόβλημα / πολιτικό επίδικο, ανάμεσα σε Ε/Κ και Τ/Κ! “Θα τα ΄χουν βρει” και αυτοί μεταξύ τους, θα είναι… ΟΚ!
 • Αναλυτικότερα:
 • Θα πηγαίναμε σε διάσκεψη αν τα έβρισκαν όλοι μεταξύ τους! Τώρα οι διμερείς σχέσεις έχουν… “χονδρικά”, όπως παρακάτω:
 • Ελλάδα με Η.Π.Α. : ΟΚ!
 • Προσοχή:
 • Κάποιοι ΑΝΟΗΤΟΙ της “ΕΕ”, που υποτίθεται είναι με την Δύση (7 μάλιστα Ευρωβουλευτές του “Ε/Λαϊκού Κόμματος”!) ή ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ και άρα συνειδητά, κλπ, πάνε να σαμποτάρουν τον καλύτερο στον Κόσμο σήμερα σύμμαχο των Η.Π.Α., τον Ε/Π-Θ Κ.Κ.Μ. και την Ελλάδα (με βάση το κατ’ αυτής ψήφισμα της 07-02-2023), εκόντες – άκοντες, όπως και τον όλο αμερικανικό σχεδιασμό για την Α. Μεσόγειο και “εν τέλει” την αμερικανική κυριαρχία και επιβολή σ’ αυτήν, παρουσιάζοντας την Ελλάδα με δήθεν προβλήματα Δημοκρατίας, εφαρμογής του Δικαίου, κλπ, κλπ, κλπ!..
 • Η Ελλάδα με την Αίγυπτο: Είναι ΟΚ!
 • Η Ελλάδα με την Παλαιστίνη: … Ψυχρά, αλλά ΟΚ!
 • Η Ελλάδα με το Ισραήλ: ΟΚ!
 • Η Ελλάδα με Δ. Λιβύη: Πρόβλημα, αλλά διαχειρίσιμο! Θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, αν υπάρξει επίλυση του “ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ” και συνημμένη Ε-Τ προσέγγιση, αφού η Τουρκία ελέγχει την Δ. Λιβύη.
 • Η Τουρκία με την Αίγυπτο: Πάμε για ΟΚ!
 • Η Τουρκία με την “Συριακή Δημοκρατική Αντιπολίτευση”: ΟΚ!
 • Η Τουρκία με την Συρία του Άσαντ: Πρόβλημα!
 • Είχε υπάρξει προσπάθεια μιας πρώτης επαφής! Θα μπορούσε να ξαναγίνει! Προς το παρόν υπάρχει πρόβλημα, παρ’ ότι τους ενώνει η κοινή τους σχέση με την “Χιζμπολλάχ”! Α=Β και Β=Γ! Στα μαθηματικά αυτό σημαίνει πως και Α=Γ! Εδώ όμως οι σχέσεις των χωρών ανατρέπουν την μαθηματική αυτή μεταβατική ιδιότητα!.. Ναι, είναι δυνατόν και συμβαίνει!..
 • Εμείς θα προτείναμε να προσεγγιστεί ο Άσαντ από την Μ. Βρετανία και τον Κο ΥΠΕΞ της, τον εμπειρότατο πολιτικό και τέως Π-Θ του νησιού, Κον Ντ. ΚΑΜΕΡΟΝ, αφού ο Άσαντ έχει σπουδάσει στην Μ. Βρετανία! [Όπως, το αυτό, και ο Στρατάρχης ΣΙΣΙ ή παλαιότερα ο Ε/Κ Ανα(ν) στασιάδης]!..
 • Τουρκία με Ισραήλ: Ενώ πήγε να υπάρξει προσέγγιση, οι Ρωσο-Ιρανοί με την 7η Οκτ. 2023 τα χάλασαν* όλα! Αν όμως τα βρουν στο τέλος οι Ισραηλινοί με τους Παλαιστινίους, τότε εκτιμούμε πως και οι Τούρκοι δεν θα έχουν πρόβλημα με το Ισραήλ, έστω σε γενικές γραμμές!

* Έξυπνη κίνηση των Ρώσων για να υπονομεύσουν στην βάση του / στον πυρήνα του τον αμερικανικό σχεδιασμό, κάτι που οι Ρώσοι με τους Ιρανούς… ενίσχυσαν ακολούθως, (ως επίσης μια στρατηγική κίνηση, και διαρκούσης της συγκρούσεως Ισραηλινών – τρομοκρατών της “Χαμάς”),  με τα χτυπήματα των “Χούτι” της Υεμένης στο Άντεν και στην νότιο Ερυθρά θάλασσα, ώστε και τερματισμός αν υπήρχε / αν υπάρξει στην ΙΠαλαιστινιακή σύγκρουση, η πολιτική λύση ανάμεσα στις 2 πλευρές να αργούσε / να αργήσει περισσότερο χρονικά!

 • Οι Αμερικανοί θα ελέγξουν 100% του Κούρδους της Β. Συρίας και την πιθανότητα ενός ενεργειακού “Κουρδικού Διαδρόμου” σ’ αυτήν, καθησυχάζοντας τις όποιες τουρκικές ανησυχίες ασφαλείας τους!.. Ακόμα και έναν τέτοιον διάδρομο θα μπορούσαν να δεχτούν,. λέμε εμείς, οι Τούρκοι, αρκεί να είχαν συγκεκριμένες έγγραφες διαβεβαιώσεις και (!) των Κούρδων, αλλά κυρίως των Η.Π.Α.! Κάποια στιγμή οι Κούρδοι του… “Καντίλ” (sic), θα πρέπει να αποκτήσουν σε μια γη, κρατική υπόσταση, κάτι που προοπτικά -μεσομακροπρόθεσμα- θα είναι ΥΠΕΡ (!) της Τουρκίας!

Συνεπώς, αν θα γίνονταν τα παραπάνω, (και είχαμε δηλαδή παντού… “ΟΚ”), οι Η.Π.Α θα μπορούσαν κάλλιστα να καλούσαν / να καλέσουν τις παραπάνω ΠΑΡΑ-ΜΕΣΟΓΕΙΕΣ χώρες της Α. ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΘΑΛΑΣΣΗΣ σε ΔΙΑΣΚΕΨΗ, η οποία θα στόχευε στο να καταλήξει σε συμφωνία, από κοινού, εκμεταλλεύσεως των όποιων ενεργειακών πόρων της θαλάσσης αυτής, όπως και σε συμφωνία για την υλοποίηση σχεδίων που θα αναβαθμίσουν ενεργειακά και θα φέρουν πάσης φύσεως προσόδους σε όλους τις χώρες της περιοχής και βεβαίως, πάνω απ’ όλα, θα φέρουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ… ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ… ΩΔΥΝΕΣ, ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑ!..

ANLADINIZ MI, BEYİM?

EVET, TABİİ ANLADINIZ!

-/-

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ!

ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΕΞΕΘΕΣΑ, ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΕΣ (!) ΤΟΝ ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΟΥΝ ΟΙ Η.Π.Α., ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ”, ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ -ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΣ ΚΑΙ ΠΙΟ… ΠΕΡΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ- ΖΩΝΤΕΣ (ΚΑΙ) ΔΡΩΝΤΕΣ!

ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ Η.Π.Α ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ; ΕΣΕΙΣ ΤΊ ΛΕΤΕ;

ΕΜΕΙΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΛΕΜΕ “ΟΧΙ”, ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΛΟΓΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΣ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΤΕ, ΣΕΒΑΣΤΕ ΚΕ ΜΠΛΙΝΚΕΝ, ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΑΣ, ΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ, [ΟΧΙ ΥΜΩΝ (!) ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ], ΕΥΕΛΙΞΙΑΣ, ΤΗΣ ΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ… ΠΑΓΚΟ ΝΕΩΝ… ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΤΣ (ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ… ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΙΣ ΚΑΝΕΤΕ, ΤΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΡΙ ΤΟ 90΄…), ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΗΣ ΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΙΑΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΕΣΤΗ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, “ΚΟΙΝΟ ΚΤΗΜΑ” ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ ΚΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ! 

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΚΕ ΜΠΛΙΝΚΕΝ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΜΕ ΩΣ ΕΧΟΝΤΕΣ “ΣΛΑΒΙΚΗ ΒΑΡΕΊΑ, ΔΥΣΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΗ ΣΚΕΨΗ”, ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ (ΕΣΕΙΣ ΟΙ Η.Π.Α. ΤΟ… ΠΕΤΥΧΑΤΕ ΑΥΤΟ), ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΠΟΤΕ (!) ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ, ΕΥΚΙΝΗΤΕΣ, ΕΥΚΑΜΠΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΡΩΣΕΣ Η.Π.Α., ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ, ΟΙ Η.Π.Α. ΝΑ…….  !!!

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΟΥΤΕ ΑΛΛΕΣ, ΔΙΆΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ,  ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΣΤΩ ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΣΑΝ “ΠΗΓΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ”!..

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ, ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ *, Η ΕΥΘΥΝΗ ΔΕΝ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΣΑΣ Η(ΔΙΑΖ) -ΣΚΕΤΟ- ΕΣΑΣ!.. STOP!

* ΠΑΡ’ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΥΣ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ (!), ΩΣ “ΑΓΓΕΛΟΙ”, ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΜΕ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΟΙΗΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΠΡΑΞΕΩΝ (ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥ ΚΑΙ ΣΑΦΗ – ΕΥΚΡΙΝΗ ΛΟΓΟ), ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΩΘΕΙ!

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ “ΔΙΚΟΥ” ΜΑΣ ΚΟΥ ΠΟΜΠΕΟ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΤΕ… ΜΟΝΑΔΑ!..

ΑΥΤΟ, ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΣΑΦΩΣ ΟΤΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΙ ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΠΧ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΣΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ-ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΠΑΝΤΑ Η “ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑ” / “ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΙ”, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΩΣ ΧΩΡΑ ΕΙΣΤΕ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ, ΝΑ ΒΡΟΥΝ Α/ΠΡΟΕΔΡΟ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Α/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ “ΓΚΛΑΜΟΥΡΟΥΣ” ΟΝΟΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, ΚΛΠ!.. Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ!.. 

ΑΣΧΕΤΟ! ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΣΟ ΤΑ ΘΈΣΜΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ, ΩΣΤΕ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΝΑ ΚΑΤΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ! ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΡΗΜΑ, ΘΑ ΑΠΟΘΕΩΘΕΙ (!), ΚΑΤ’ ΕΜΑΣ ΠΑΝΤΑ, Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!.. 

4. Και τώρα, Κε ΚΑΙΡΙΔΗ, που πχ “βγήκε” Ρεπουμπλικανός και βάζει, όπως ακούω “βέτο” για τα τ/”F-16″, κλπ, μήπως καταλάβατε, γιατί σας γράφαμε κάποτε να μην παρουσιάζεστε τόσο φανατικά προσκείμενος προς τους “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ”, όσο και αυτοί να σας… δημιούργησαν, και όχι υβριστικός προς τον τέως Α/Πρόεδρο, Κο ΤΡΑΜΠ; 

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΗ ΓΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ! ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ “ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α.”, ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟ ΠΑΠΑΧΕΛΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ, (ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΕΚΤΕΘΗΚΕ), ΟΠΩΣ Ο ΚΟΣ ΦΙΛΗΣ (ΑΝΤ”1″) ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΟΥ “ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ” ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΟΙ” ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ… ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ “Δ.Κ.” ΤΩΝ Η.Π.Α. , ΜΠΑΪΝΤΕΝ!

Φίλοι μου / μας! Με αφορμή την εξέλιξη αυτήν, παρακαλώ θυμηθείτε τί γράφαμε μόλις πρόσφατα για τα τ/”F-16″, τα ε/”F-35″, κλπ!

5. Η επίσκεψη ΠΟΥΤΙΝ στην Τουρκία ακυρώθηκε! (Δεν ακούσαμε να ανεβλήθη)! Παρακαλώ θυμηθείτε τί γράφαμε, προ, μόλις, ολίγων ημερών, για την επικινδυνότητα ενός τέτοιου ταξιδίου, ειδικώς αυτήν την περίοδο, καλώντας τον Πρόεδρο Πούτιν να το ξανασκεφτεί!..

Φοβήθηκε και ορθώς ο Ρ/Πρόεδρος και γι΄αυτό δεν πάει στην Τουρκία στις 12-02-2024, όπως ξέραμε! Το ότι τάχα δεν πάει διότι η εταιρεία “ΜΠΑΪΚΑΡ” θα κάνει εργοστάσιο κατασκευής “ΜΕΑ” στο Κίεβο, και ο Πούτιν δήθεν εκνευρίστηκε, είναι μια μεγαλο-παπαριά, διότι:

α. Ο Πούτιν δεν εκνευρίζεται! Είναι ως άτομο, ιδιαιτέρως ψύχραιμος! Πρέπει να γίνει το… αγίνωτο για να “τα πάρει στο κρανίο” και τότε δρα αλλιώς!..

β. Αν ισχύει η διαρρεύσασα πληροφορία, τότε οι ρ/ΜΥ -σίγουρα- την ξέρουν εδώ και καιρό! Οπότε;

γ. Σε ποιά ακριβώς… ΟΥΚΡΑΝΙΑ θα πάνε οι Τούρκοι να φτιάξουν εργοστάσιο καασκευής “ΜΕΑ”;

δ. Πόσο δύσκολο θα ήταν για την Ρωσία να αχρηστέψει μια τέτοια… υποδομή, αν πράγματι θα γινόταν; Και τέλος,

ε. Πόσο φοβίζει την Ρωσία μια τέτοια προοπτική, ώστε να “τα σπάσουν” με τον καλύτερο… “διεμβολιστή” της Δύσεως και υπονομευτή των σχεδίων της, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, φίλο τους και στρατηγικό τους σύμμαχο, Τουρκία; Γιατί να έχαναν για κάποια… “ΜΕΑ” ένα ολόκληρο τ/… έδαφος; / ΠΑΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΊ ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΔΩ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΏΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑΣ Γ’ Π.Π. ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΊ ΚΥΡΙΩΣ ΓΡΑΦΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΊ ΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΘΕΙ… “ΚΡΙΜΑΙΑ”!.. 

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑΓΕ ΜΕ ΤΟΝ ΡΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ Τ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΔΥΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ (!) ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!!!!!!!!!!

ΥΓ. Υπάρχει ασφαλώς και η περίπτωση να υπάρχει αμερικανική επέμβαση στην Τουρκία (ΡΤΕ / τ/ΥΠΕΞ), με αποτέλεσμα να αναβληθεί αυτή η ανώτατη ρ/επίσκεψη!.. Αυτό όμως δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, τουλάχιστον τώρα, ενώ δεν αποκλείεται ηπληροφορία να είναι “μούφα” και “τσαφ” στις 12 Φεβ. 2024 να εμφανιστεί αιφνιδιαστικά στην Τουρκία ο Πούτιν!..

6. Ξεκινάει και ο ΝΑΤΟΪΚΟΣ… “ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΑΜΥΝΤΟΡΑΣ”! Επιβάλλεται ΠΑ-ΡΑ-ΛΟ-ΛΟΥ-ΘΗ-ΣΗ (!!!) της ασκήσεως αυτής (όπως και εθνική… προσαρμογή, όπου τυχόν απαιτηθεί επιχειρησιακά), σαν να πρόκειται για “εθνική άσκηση”!.. Η ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΚΡΙΒΕΙΑ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΕΔ ΚΑΙ Ο ΚΟΣ ΥΠΑΜ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ! (Έχουμε το προηγούμενο διάστημα εξηγήσει – αναλύσει το “γιατί”)!..

7. Με αφορμή την συνάντηση των ΥΠΑΜ στις Βρυξέλλες, στις 15-02-2024, ρωτάμε, με πολύ σεβασμό, μήπως, μετά από την επίσκεψη αυτή, θα έπρεπε να εξεταστεί η αλλαγή του εκει Έλληνος στρατιωτικού επικεφαλής, Αντγου(ΣΣΕ: 1985);

ΕΚΕΙ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ (!) ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ… ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ *, ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ; (ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ)!..

* ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ… ΒΙΑΙΩΣ!.. ΚΕ Α/ΓΕΕΘΑ;

8. ΚΕ Α/ΓΕΣ!

Α. ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΕΖΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ! ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ… ΠΟΛΛΟΙ – ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ (ΕΛΕΓΜΕΝΟ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ (!), ΝΑ ΤΟ ΛΥΠΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΥ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!..

Β. ΒΑΛΤΕ ΠΑΝΤΟΥ, ΣΤΡΑΤΗΓΕ, ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΤΕ (ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ) ΤΟΥΣ ΦΑΥΛΟΥΣ,(ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΑΞΕΩΣ…), ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ “ΚΛΕΙΔΙΑ”, ΚΥΡΙΩΣ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (!) ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ, ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, … ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ, … “ΒΑΡΙΑ” ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ!..

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΑΞΚΟΙ;

ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΡΑΞΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ… ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ… ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ!..

ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣΕΤΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, “ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΙΧΝΟΣ ΤΩΝ ΚΑΡΦΙΩΝ”… , ΤΟΤΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙΤΕ Η (ΔΙΑΖ) ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ, ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΑΣ, ΘΑ ΠΟΥΝ ΚΕ Α/ΓΕΣ ΚΑΙ ΚΕ Α/ΓΕΕΘΑ:

“ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΤΕ 2 ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΑΝΕΠΙΛΗΠΤΟ ΗΘΟΣ (ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!), ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑΔΕ Α/ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ Α/ΓΕΣ, ΩΣ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΕΡΣΙΚΟ ΧΑΛΙ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΛΑ… ΟΣΜΗΡΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥ”!..

ΤΕΛΟΣ, ΕΙΣΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟ ΥΠΑΜ, ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ “ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ”, ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΥΧΟΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ, ΑΡΙΘΜΟ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ!

ΕΠΙΣΗΣ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ – ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ” ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ, ΚΕ Α/ΓΕΕΘΑ, ΕΙΣΗΓΗΘΕΙΤΕ (ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙ’ ΑΥΤΌ), ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ “ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ”, ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΥΤΟΥ ΧΩΡΟ!..

ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΠΏΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΗ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ – ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”, ΠΟΥ ΠΧ ΝΑ ΙΕΡΑΡΧΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ – ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”, ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ, ΚΛΠ!

Η “ΕΥΠ”, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΟ “ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ” ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ… “ΕΥΠ” “ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ”, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ!..

ΕΧΕΤΕ ΟΜΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ… ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ “ΦΑΝΤΑΣΙΑ;

ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ “ΚΑΘΑΡΑ” ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ “ΚΑΘΑΡΑ” ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ!.. 

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΤΟ ΥΠΑΜ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΕΙ, ΣΑΝ ΤΟΝ Ν. ΔΕΝΔΙΑ, ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΩΣ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΒΡΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ!

ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Η ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ! ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ, ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ, ΕΙΔΙΚΩΣ ΕΜΕΙΣ, ΔΕΝ ΛΕΙΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!..

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ! (ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΏΣ ΤΟ ΓΡΑΦΩ / – ΜΕ ΤΟ ΡΗΜΑ ΑΥΤΟ!..)

9.

Artık “şeriat”ın anlamını biliyorlar!

ZEKERİYA SAY
HABER7 YAZARI

Artık “şeriat”ın anlamını biliyorlar!

02.02.2024

Gülhane Hatt-ı Hümâyûnu, yani bilinen adıyla Tanzimat Fermanı; “Osmanlı İmparatorluğu’nun Kur’an ve şeriata sımsıkı bağlı kaldığı için güçlü olduğu ancak şeriatın bir kenara bırakılmasıyla hem devletin hem de milletin evvelki gücünü kaybettiği” hatırlatması ile başlar.

Bundan dolayıdır ki milli mücadele sırasında Ankara’da kurulan ilk Meclis tarafından 1921’de hazırlanan “Teşkilât-ı Esasiye Kanunu”da “İslam” ve “şeriat”a özel önem verilmiştir.

Cumhuriyet devrine ait bu ilk anayasanın 2’ci maddesinde, “Türkiye Devletinin dini, Din-i İslâmdır” ifadesi yer alırken, 7. maddesinde ise Büyük Millet Meclisi’nin vazifeleri arasında “Ahkâm-ı şer’iyenin tenfizi..”

Yani, “şeri hükümlerin uygulanması” maddesine yer verilmiştir. Böylece Meclis’in yapacağı kanun ve nizamlarda zamanın ihtiyaçlarına en uygun “fıkıh hükümlerinin” esas alınacağı açıkça belirtilmiştir.

Yine 29 Ekim 1923’te değişiklik yapılan Anayasa’da bu ifadeler yerini korumuştur.

1928 yılında, İsmet İnönü ile CHP’li 120 milletvekilinin imzasıyla verilen “anayasa değişiklik önergesinin” kabulüne kadar Türk halkı, İslâm’ı “resmi devlet dini” olarak kabul etmiş, “Şeriat hükümlerini” de Anayasal bir zorunluluk olarak uygulamıştır.

“Laikliğin” 1937 yılında Anayasaya girmesiyle de bugüne kadar süregelen “kavga”nın fitili ateşlenmiştir.

*

Sözlükte; “Doğru yol. Kaynak. Allah’ın kulları için koyduğu ilâhî kanun… Dinin, zâhirî ve dünya ile ilgili hükümlerinin tamamı. İslâmiyet’in kitap halindeki kanunu, Kur’an-ı Kerim. Ayet ve hadislere dayanan İslâm kanunu, İslâm hukuku.” olarak tarif edilen “şeriat” kavramı, Türkiye’de her kullanıcı için farklı anlamlar ifade ediyor.

Katoliklikteki “Tanrısal egemenlik” anlayışını, Protestan Evanjelizmini ve Siyonistlerin Kabalist hedeflerini makul ve mantıklı gören Türkiye’deki geniş bir kitle, sıra İslam’ın özü olan şeriata gelince, “gericilik” ve “yobazlık” iftirası atmaktan çekinmiyorlar.

Şeriat isteyenleri ise “insan azmanı” ve her türlü özgürlüğü gasp eden “anti-medeni” bir zalimler topluluğu olarak algılıyorlar.

Bu yüzden Türkiye’de “şeriat” denildiğinde, ortalık anında harman yerine dönüyor.

Laikçi taban “şeriat tehlikesi” ile korkutulurken, bu kesimin ileri gelenleri ise anından karanlık senaryoları devreye sokarak, her türlü galiz küfürleri ve en yıkıcı sözleri sarf etmekten çekinmiyorlar.

Onun içindir ki tam bir asırdır birileri, Türkiye’nin bir “şeriat ülkesi” olmadığını, bu ülkede “şeriat hükümleri”nin uygulanmadığını…

Şeriat’a küfrederken aslında “İslâm’a küfrettiklerini bildikleri halde…

Yıllardır, “Kahrolsun şeriat”, “Türkiye laiktir, laik kalacak”, “Vur vur inlesin, şeriat dinlesin”, “Türkiye yobazlara mezar olacak” şeklinde sloganlar atarak, resmi bir bağlayıcılığı olmayan şeriat hükümleri üzerinden İslam’ı ve mukaddes değerlerimizi hedef alıyorlar…

“Dinden, imandan, Kur’an’dan, şeriattan, hadisten, sünnetten” bahsedenleri ya “din tüccarı” olarak lanse ediyorlar ya da  “dinci, gerici, şeriatçı, yobaz” diye yaftalıyorlar…

Birinci Meclis’te bulunan muhalif mebuslara da…

Cumhuriyet devrimlerini benimsemeyenlere de…

Milliyetçi muhafazakar çizgideki partilere de hep aynı muameleyi yaptılar..

27 Mayıs 1960 askeri darbesine giden ortamın taşları da…

Sadece Müslümanları hedef alan 28 Şubat darbesinin tuğlaları da “şeriat geliyor” yaygarasıyla döşendi.

Rahmetli Adnan Menderes, Turgut Özal, Necmettin Erbakan… Hatta Süleyman Demirel bile “şeriat” bahanesiyle hizaya sokulmak istendi.

1950 seçimlerinde, mütedeyyin insanların oylarıyla iktidara gelen Demokrat Parti’nin Cumhurbaşkanı Celal Bayar bile başına nelerin geleceğini bildiğinden, “Biz şeriatın kökünü kazıyacağız” diyerek yukarılara gereken mesajı göndermek zorunda kaldı.

Siyasi hayatına mal olan “8 yıllık kesintisiz eğitim” uygulamasıyla İmam Hatiplerin köküne kibrit suyu döken Mesut Yılmaz ise sırf “Şeriata karşı yürünmez. Şeriata, sadece saygı duyulur!” dediği için; “Şeriatçılarla işbirliği yapan, abdestsiz namaz kılan” eleştirilerine maruz kaldı.

*

“Kahrolsun şeriat, yaşasın laiklik!” sloganlarını ülkeyi karıştıracak, gerekirse iktidarı alaşağı edecek etkili bir “afrodizyak” olarak gören malum güruh…

“Elhamdülillah şeriatçıyım… Referansımız İslam’dır!” diyen Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a da “siyasi yasaktan” tutun da “zindana atmaya” kadar, etmediğini bırakmadı…

Meclis kürsüsünden, “Şeriat bizim hukukumuzdur” diyen AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise…

“Laik Türkiye’de şeriat hukuku değil; medeni hukuk geçerlidir” cevabına muhatap oldu.

Düşünün…

Tek vasfı gazetecilik(!) olan sıradan biri kendi kendine; “Bu ülkeye ‘şeriat’ gelirse ben ne yaparım?” diye sorduktan sonra, hiç çekinmeden;

“Hayatımda elime silah almadığım halde, hayat tarzımı korumak için ölümüne bir mücadeleye girerim” diyerek, şeriat ile silahlı mücadele edeceğini söylemekte beis görmedi.

Yıllarca “Anayasa Mahkemesi Başkanlığı” yapmış bir diğeri ise hiç utanmadan; “Şeriat da fuhuş gibi suçtur” diyerek, Müslümanların dinine açıkça küfretti…

*

Ve nihayet dün, tam bir asırdır beklenen o tepki yükseldi.

Diyanet Akademisi Başkanlığı uhdesindeki 8 aylık eğitimlerini tamamlayan 1. Dönem 4 bin 537 aday din görevlisini tebrik eden Başkan Erdoğan, Türk milletinin asırlardır İ’la-yı Kelimetullah’ın sancaktarlığını yaptığını hatırlattıktan sonra…

“İslam’ı Türk’ten, Türk’ü de Din-i Mübin’i İslam’dan koparan, ayrıştıran anlayışın bu topraklarda yeri olmadığını” söyledi.

İslam’a saldırmayı alışkanlık haline getiren ve şeriatı “suç” muş gibi gösteren seküler yobazları kastederek, “Şeriata düşmanlık, dinin kendisine husumettir”” dedi.

Sanırım dün itibariyle artık azgın azınlığın temsilcileri de “şeriat”ın eşittir “İslam” olduğunu öğrenmişlerdir.

Dolayısıyla bu saatten sonra şeriata yapılan saldırının adı “cehalet” değil açık açık “İslam düşmanlığı”dır.

10. 

Secretary General in Florida: NATO makes the United States stronger and more secure

01 Feb. 2024

NATO Secretary General Jens Stoltenberg concluded his trip to the United States on Thursday (1 February 2024) with a visit to the headquarters of the US Special Operations Command (SOCOM) in Tampa, Florida. Addressing troops, Mr Stoltenberg underscored that in a changing world with serious challenges, NATO Allies stand united “around our core cause to protect and defend each other.”

Remarks to the troops by NATO Secretary General Jens Stoltenberg at the headquarters of the US Special Operations Command in Tampa, Florida

The Secretary General commended the troops for their service, noting that Special Operations Forces “are vital to any military operation. And therefore, so important for the whole NATO Alliance.” He also paid tribute to those who have fallen in the line of duty.

Mr Stoltenberg highlighted that Allies’ increased defence spending will not only result in boosting national capabilities, but will also facilitate more cooperation in NATO. Pointing to the increasingly global nature of security threats and challenges, the Secretary General stressed “NATO is responding because we need to do that together.” He underlined that together, NATO Allies make up half the world’s economic and military might, adding: “NATO is a good deal for all Allies… NATO is a good deal for the United States.”

The visit to SOCOM wraps up a week of engagements in the U.S. by Mr Stoltenberg.

On Wednesday, at the Lockheed Martin facility in Troy, Alabama, the Secretary General emphasised NATO’s crucial role in creating a vast market for defence sales and production.

Earlier that day at the Heritage Foundation in Washington D.C, he outlined that NATO Allies must ensure robust deterrence, prepare for enduring competition with China, and invest more in defence to keep societies safe and free.

On Tuesday, Mr Stoltenberg met with US Congressional leaders and highlighted that a strong NATO is in the strategic interest of the United States, and support for Ukraine remains decisive for Ukraine’s survival and Europe’s stability. “Through NATO, the U.S.has more friends and allies than any other power,” he said.

On Monday, the Secretary General had discussions with senior U.S. officials, and at a press conference with Secretary of State Antony Blinken, he stressed that “for a tiny fraction of annual defence spending, the United States has helped Ukraine destroy a major part of Russia’s combat capacity, without placing a single American soldier in harm’s way.”  He also met with Secretary of Defense Lloyd J. Austin III and National Security Advisor Jake Sullivan to discuss continuing the strong support for Ukraine, as well as preparations for NATO’s Summit in Washington this July.

11ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Diriliş Postası Gazetesi İlk Sayfası

12. “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ”

 

RedKing

Ο αγώνας μέχρι τέλους ήταν, είναι και θα είναι η επιτομή της μαγκιάς, της αντίστασης και της δικαίωσης

Ο αγώνας μέχρι τέλους ήταν, είναι και θα είναι η επιτομή της μαγκιάς, της αντίστασης και της δικαίωσης

Έχουμε ισοπεδώσει στην κυριολεξία κάθε πρόβλεψη στην αρχή της κάθε σεζόν, αν αναλογιστούμε τα ποσά που διατίθενται για το στήσιμο των περισσοτέρων ομάδων. Δείξτε μου μια διοίκηση και ένα άλλον προπονητή, που θα έχτιζαν ανάλογο σύνολο, με το μπάτζετ του Ολυμπιακού. Γιατί αυτή είναι μεγαλύτερη  μαγκιά, να «φτιάχνεις» παίχτες και ομάδα μέσα από την δουλειά σου και τις επιλογές σου και όχι μόνο επειδή έχεις την δυνατότητα να «αγοράζεις» επιτυχίες. Ποιος προπονητής θα επέλεγε παίχτες σαν του Ολυμπιακού και θα είχε ανάλογα αποτελέσματα; Κανείς. Στα «σίγουρα» πάνε όλοι. Και όταν βλέπουν στην απέναντι όχθη ότι τα χρήματα που σπαταλάνε δεν πιάνουν τόπο, και ακόμη μια αποτυχημένη χρονιά για αυτούς είναι προ των πυλών, ξεκινάνε τις ανακοινώσεις κατά πάντων και την διασπορά φημών, μπας και σώσουν κάτι. Τους φταίει η «μαφία» του Μποντιρόμπα, του Λιόλιου, η Τσαρούχα και όχι ότι τελικά δεν έφτιαξαν αυτό που ήλπιζαν.

Ονειρεύονται διαφορές και τρομάζουν να κάνουν μια απλή νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό των τόσων ατυχιών. Το κράτος άραγε να έχει εισπράξει την εφορία που αντιστοιχεί στα συμβόλαια των παιχτών που υπέγραψαν, στα πλαίσια της ισονομίας και της νομιμότητας; Αν ναι, δικά τους είναι ας τα ξοδεύουν όπου και όπως θέλουν. Οι οπαδοί τους θα πρέπει να ευγνωμονούν τον Ολυμπιακό, γιατί εμείς τους αναγκάσαμε να βάλει το χέρι στην τσέπη αυτούς που καθυβρίζουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν, διαπιστώνοντας ότι η άθλια εικόνα τους και οι απώλειες των τίτλων από την στιγμή που επιστρέψαμε δεν οφείλονταν στην νέα διοίκηση της ΕΟΚ, αλλά στο γεγονός ότι είμαστε κλάσεις ανώτεροι και εκείνος άφαντος.

«Μιλάνε» σε κάθε ματς για την διαιτησία, ώστε να προετοιμάζουν το έδαφος, για τα ματς που θα κρίνουν την φετινή τους χρονιά. Με τα γιουσουφάκια τους να ακολουθούν από κοντά και να μην βγάζουν άχνα για τις μεταγραφές που έφεραν με τυμπανοκρουσίες και δεν τους έχουν βγει. Αυτό έλειπε να μην ήταν καλύτεροι από τις τελευταίες τους χρονιές με τόσα χρήματα που έριξαν. Μπροστά στο ενδεχόμενο να πάνε και φέτος άκλαφτοι, έχουν «συμμαχήσει» διοίκηση και οπαδοί και δεν μαλλιοτραβιούνται εκατέρωθεν όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια. Και όταν δεν ξεκατινιάζονταν στο παρελθόν ήταν γιατί κάλυπταν τις αποτυχίες τους, με τα «πρωταθλήματα» που αφειδώς τους «παραχωρούσε» η μούμια.

Ο αγώνας μέχρι τέλους ήταν, είναι και θα είναι η επιτομή της μαγκιάς, της αντίστασης και της δικαίωσης για όλους όσους παλεύουν για το ευ αγωνίζεσθαι και της κατάκτησης των τίτλων αποκλειστικά και μόνο με αμιγώς αγωνιστικά κριτήρια. Δεν είναι τυχαίο, πως μόνο σε αυτό το άθλημα υπερτερούν σε τίτλους. Σε όλα τα άλλα δεν τους βλέπουμε καν. Και στο μπάσκετ, όμως, τους ταπεινώνουμε με διαφορές που βλέπουν και στον ύπνο τους ως εφιάλτες και στο ξύπνιο τους ως προσδοκίες, όταν κουρεύονται. Στη δε Ευρώπη, που τα κριτήρια είναι «άλλα», πηγαίνει η σφαλιάρα σύννεφο όπου τους συναντάμε. Και το γεγονός ότι δεν έχει αυξηθεί η πελατειακή σχέση, είναι γιατί βλέπουν τα Final-4 με το μακαρόνι και δεν τους πετυχαίνουμε σε προημιτελικούς και ημιτελικούς. Υπάρχει έστω ένας φίλαθλος, όχι οπαδός, που να μην πιστεύει ότι αν αυτοί είχαν τις φετινές μας ατυχίες, δεν θα ήταν στην γνώριμη για αυτούς προτελευταία θέση της βαθμολογίας στην Ευρωλίγκα; Τέτοια κατάντια ο Ολυμπιακός ποτέ. Η υπάρχει κανείς που δεν πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός στα ίσα δεν θα σπάσει την έδρα στο ελληνικό πρωτάθλημα; Κυριακή κοντή γιορτή.

Υ.Γ.: Για να προλάβω τους «καλοθελητές-αναλυτές» που πιθανόν να αντιδράσουν, στο άθλημα του βόλεϊ (άντρες και γυναίκες), οι τίτλοι είναι συνολικά 76-62 υπέρ μας, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι ευρωπαϊκοί, έναντι μηδέν (0) δικών τους.

ΚΑΙ

08-02-1981

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

Αδέρφια ζείτε! Εσείς μας οδηγείτε! (photos)

Αδέρφια ζείτε! Εσείς μας οδηγείτε! (photos)
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 8/2, τελέστηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη, το καθιερωμένο μνημόσυνο, στη μνήμη των 21 αδικοχαμένων θυμάτων, στην τραγωδία της Θύρας 7. Η 8/2/81 θα μας ακολουθεί για πάντα, για πάντα θα καθορίζει το ποιοι είμαστε, ως Ολυμπιακοί και για πάντα θα είναι κομμάτι, τραγικό κομμάτι αλλά κομμάτι, της τεράστιας ιστορίας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ…

Τα θύματα τίμησαν o ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, μαζί με τους Αντιπροέδρους Κώστα Καραπαπά, Μιχάλη Κουντούρη. Ο ηγέτης του μπασκετικού Ολυμπιακού, Γιώργος Αγγελόπουλος και ο GM Νίκος Λεπενιώτης. Όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού, πέραν του μπασκετικού των Ανδρών, λόγω του αποψινού ματς με την Βαλένθια.

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-